Diskuse » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Archiv diskuse Tramvaje v Praze do 16. 12. 2024 | « předcházející | další » |
Archiv diskuse Tramvaje v Praze do 16. 12. 2024dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10029 Registrován: 2-2006 ![]() |
Výklad je ten, že přímo je zakázán vjezd jednosměrných tramvajových vozů. O povolení objet smyčku v protisměru se nejedná, to je zakázáno další VPZ stůj nad výhybkou u vjezdu na kusou kolej.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku. Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 917 Registrován: 4-2022 |
Dobře, to jsem tak asi čekal, ale proč tam tedy šoupli symbol slepé ulice a né klasický zákazový symbol jednosměrky? Přijde mi to takové nějaké graficky nedomyšlené, nelogické. Naštěstí se podle toho nepotřebuju řídit. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9413 Registrován: 6-2004 ![]() |
P.L. Protože DP má svoje návěsti :-) Důležité v tomto případě je, že to chápou řidiči tramvají ;-) https://www.prazsketramvaje.cz/view.php?cisloclanku=2006041260 |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14250 Registrován: 4-2003 ![]() |
Protože takhle to je v Provozním a návěstním předpisu D1/2, kterým se provoz trambají v Praze řídí, milý Watsone. Největší pí***iny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 918 Registrován: 4-2022 |
Teda pánově, co si o mně myslíte, to já jsem samozřejmě od začátku přesvědčen a věřím, že je to podle předpisů. Kdyby to byla malůvka Franty Poplety, to by bylo tuplované překvapení. Nicméně zůstává ta nezodpovězená otázka, proč to takto divně někdo do těch předpisů nandal. To se ale zjevně už nedozvím. Je to nakonec jedno, prostě jsem se seznámil s novou divností, děkuji za snahu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10030 Registrován: 2-2006 ![]() |
![]() "Dobře, to jsem tak asi čekal, ale proč tam tedy šoupli symbol slepé ulice a né klasický zákazový symbol jednosměrky? " Obousměrné vozy smí do úseku rovně tam i zpět*, jednosměrné pouze zpět* po objetí smyčky po koleji vpravo. * zpět nikoliv do výstupní zastávky, ale z pohledu jízdy vpravo do nástupní, přes zajišťovací výhybku.
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku. Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 919 Registrován: 4-2022 |
Když nad tím přemýšlím, asi se to většinou používá u kolejí opravdu slepých (ano?) proto v předpisech asi vzniklo to co vzniklo, a tato kolej je svého druhu dost vyjímka, takže to použití zde vypadá z mého pohledu divně. Co? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5288 Registrován: 4-2007 |
Rozsvícení Vánoční flotily bylo pěkné. Jsou hezké polepy, líbí se mi ta světle modrá na mazačce. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2674 Registrován: 8-2020 |
Na tom webu je psáno právě to, že původní význam jenom byl "úsek ukončený úvratí" (čemuž značka obrázkem odpovídá) a tedy automaticky implikoval zákaz vjezdu pro jednosměrné tramvaje, ale nově už musí mít dodatkovou tabulku, jinak platí pro všechny tramvaje. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4551 Registrován: 3-2004 ![]() |
(Nobody za ty otočené fotky nemůže. Bohužel to tu trochu zlobí a další nahrané fotky za výškovkou to takhle už pár let otáčí.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9414 Registrován: 6-2004 ![]() |
P.L.: Protože je to prostě legislativně jednodušší, než to řešit pomocí provozu zákona o provozu na pozemních komunikacích, kde by si musel dodatkovou tabulkou vysvětlovat, že to platí pouze pro jednosměrné tram ;-). Aneb takhle dá při úvrati u Muzea jednu značku na Floru a je klid ;-) |
Paul2no
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3436 Registrován: 11-2009 ![]() |
9001: silniční značky platí i pro tramvaje? Já měl za to, že řidič tramvaje se řídí tramvajivými návěstmi, a silniční značky pro něj neexistují. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2552 Registrován: 12-2007 ![]() |
![]() "9001: silniční značky platí i pro tramvaje? Já měl za to, že řidič tramvaje se řídí tramvajivými návěstmi, a silniční značky pro něj neexistují." Ve staré vyhlášce bylo, že "platí přiměřeně i pro řidiče tramvaje". Jenže co to je "přiměřeně"? Proto současný zákon už říká jen "platí i pro řidiče tramvaje" a proto vznikla spousta dodatkových tabulek "neplatí pro tram". |
P_v
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3454 Registrován: 5-2002 |
Je u tramvajových návěstí definováno, pro kterou kolej nebo pruh platí, nebo automaticky platí pro všechny souběžné a upřesnění je v nějakém papírovém dodatku? Třeba jedna kolej ve vozovně, nebo návěst u souběhu trolejbusové a tramvajové trati. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2554 Registrován: 12-2007 ![]() |
![]() "Je u tramvajových návěstí definováno, pro kterou kolej nebo pruh platí, nebo automaticky platí pro všechny souběžné a upřesnění je v nějakém papírovém dodatku? Třeba jedna kolej ve vozovně, nebo návěst u souběhu trolejbusové a tramvajové trati." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9415 Registrován: 6-2004 ![]() |
Paul2no: Samozřejmě... Jak píše 5735, dnes u některých silničních je "mimo tram",myslím, že na Kolbenově jsou a pak na Břevnově, ale jinak platí běžně. Pro pamětníky např. platila silničí 70 kolem Krematoria Motol. Třeba přednosti v jízdě jsou běžně řešené silničním trojúhelníkem, včetně těch, kde tramvaj jede z místa mimo PK. |
Regpetrs
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1226 Registrován: 2-2007 |
Taky mi to značení ve Stromovce připadá matoucí. Na první pohled to vypadá, že jednosměrným vlakům přikazuje jet přímo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2310 Registrován: 4-2019 |
![]() "Taky mi to značení ve Stromovce připadá matoucí. Na první pohled to vypadá, že jednosměrným vlakům přikazuje jet přímo." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10032 Registrován: 2-2006 ![]() |
![]() "Překvapilo mě, že letos nebudou vyzdobené T3 a T3SUCS ze Střešovic pro 23, ale místo nich dvě erpéčka ze Žižkova. Ví někdo jaký to má důvod?"
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5289 Registrován: 4-2007 |
Demon3: Já si to myslel, že to asi má souvislist. Jen mi to teda nepřišlo tak zásadní, ale tak asi je. Proč se bude převěšovat? Závada, ndbo nehoda? Jinak proč každý rok jsou to ty samé vozy? Myslím 9170 a 9401, je na nich udělaná nějaká trvalá příprava? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12484 Registrován: 9-2002 ![]() |
Že by převěšovat troleje ?
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 33 Registrován: 11-2019 |
Vánoční Škodovky - ano je na nich "příprava" v podobě asi 3 milionů samolepicích čtverečků vně i uvnitř pro uchycení řetězů, které už nikdy nikdo nedostane dolů. Každou sezónu jich pár opadá a přidají se nové ![]() 2210 bohužel větší závada TM ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10033 Registrován: 2-2006 ![]() |
Dj: Jak píše Karosák, příprava. Karosák: U 2210 je vadné ložisko motoru, což by bylo řešitelný, pokud by byl ve Střešovicích prostor pro výměnu motoru za záložní. Bohužel není, tak i tahle prkotina znamená nutnost práce navíc.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 920 Registrován: 4-2022 |
Na Pankráci je hotovo a chcíp tam pes. Nebo to tak aspoň vypadá. Na co se čeká? Ve Střešovicích, ten pavilón autobusů, ten by měl být hotový asi tak ode dneška za rok, že? Při té příležitosti budou nějak přeuspořádány také ostatní sbírky a bude velká otevírací trachtace, nebo se plynule přejde do nějaké další etapy přestavby muzea? A pak mám dojem, že už nějaký čas měly být svařené alespoň některé skříně pro prototypy tramvají (slíbeno myslím na 3. čtvrtletí), ale zatím se nikdo nechlubil, takže soudím na nějaký skluz? Nebo se chystá nějaké slavné (třeba vánoční) odtajnění? |
Smithers
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 931 Registrován: 12-2007 |
Střšovice čeká ještě rekonstrukce dvora: https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam-profilu-zadavatelu/detail /Z0002394/zakazka/725023 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2311 Registrován: 4-2019 |
Slavnostní zahájení má být 13., pravidelný provoz od 14. Do té doby nejspíš ještě dopapírování a kolaudace. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5291 Registrován: 4-2007 |
Demon, Karosak: Děkuju za info. Jinak je možné, že jsem od Vánoc 9170 ani 9401 nejel, když jsem si nevšiml, že jsou trvale přiraveny na výzdobu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 287 Registrován: 9-2016 |
Nechápu, proč posunuli zastávku 134. Myslel jsem, že bude na úrovni výstupní zastávky tramvají. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9058 Registrován: 8-2003 ![]() |
![]()
World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou ![]() |
Au
![]() |
|
Neregistrovaný host |
Chodí sem ještě Káem? |
Petrpes
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 966 Registrován: 8-2005 ![]() |
Káem už musí být důchodce 🤪
Fotky nejen piva zde ⤵️
https://www.instagram.com/petr.pes.novak/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5299 Registrován: 4-2007 |
KM furt dělá, ale třeba je už "prduch".![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5300 Registrován: 4-2007 |
Měl bych otázku, kamera na mazačce je "out of order", nebo se někam přestěhoval stream? Chtěl jsem si ji včera pustit jako podkres k vaření a nenašel jsem. Ď |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1225 Registrován: 3-2007 ![]() |
DJ: Také mi nejde. YouTube aplikace píše, že video je soukromé. Poruga ném in vassom aparatula ![]()
Vokovice!
Anvilia *2007 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10111 Registrován: 1-2007 |
Stavební práce a omezení u OC Arkády Pankrác v příštích dvou letech Na pátek 13. prosince 2024, po slavnostním otevření tratě, připravil Dopravní podnik hlavního města Prahy slavnostní jízdy pro veřejnost historickými vozy, a to od 14 do 17 hodin. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 922 Registrován: 4-2022 |
Na závěr zprávy o uzavření stanice se píše: "V roce 2026 má být ještě zatravněn kolejový svršek na prodloužené tramvajové trati." To je překlep, nebo je nějaký důvod to zatravnění odkládat o rok? Nebo se to týká jen toho kousku bezprostředně u Gemini? |
Kalanis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2440 Registrován: 12-2006 ![]() |
Treti podbiti po nejake dobe provozu. S travou by se delalo blbe ![]() Posláno z mobilu. 3.2
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely... K-Report do mobilu
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 923 Registrován: 4-2022 |
Může být, ale na Libuši se nečekalo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 190 Registrován: 5-2002 ![]() |
Anebo se jim prostě nechce dělat tramvajovou výluku během výluky stanice metra. |
Paul2no
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3439 Registrován: 11-2009 ![]() |
Na pátek 13. prosince 2024, po slavnostním otevření tratě, připravil Dopravní podnik hlavního města Prahy slavnostní jízdy pro veřejnost historickými vozy, a to od 14 do 17 hodin. V kolik hodin má být to slavnostní otevření? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10116 Registrován: 1-2007 |
Anebo se jim prostě nechce dělat tramvajovou výluku během výluky stanice metra. To by byla pěkná prasárna, obzvláště, když má tramvaj sloužit jako náhradní doprava. Paul2no: Asi někdy mezi 12 a 13. hodinou. Pak má starostu odvézt historická tramvaj na Nuselskou radnici, kde bude od 13:30 zasedání zastupitelstva Prahy 4. To se musí stihnout. (Příspěvek byl editován uživatelem Mouka.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10119 Registrován: 1-2007 |
Otevírá se další nová tramvajová trať v Praze. Prodloužení na Pankrác oslaví historické vozy V pátečních 12:00 představitelé města a dopravního podniku otevřou prodloužení tramvajové trati do zastávky Pankrác. Páteční odpoledne však bude věnováno fanouškům MHD, kteří se budou moci od 13:45 do 17:15 v úseku Pankrác – Náměstí Bratří Synků a zpět svézt historickými tramvajemi. Jízdy budou zdarma, na úseku zapendlují motorové vozy 349 a 2172 a muzejní tramvaj typu KT8D5. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5304 Registrován: 4-2007 |
Nejvíc se mi líbí, že kazdejch cca čtyři, pět let zažijeme na Pankráci slávu s otevřením "100 metrů"![]() ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 926 Registrován: 4-2022 |
Od starého šturcu k novému šturcu je to zhruba 250 metrů!!! Provozně je to ovšem méně. Řečeno s propagandisty, tramvajový bům pokračuje, letos se otevírá čtvrt kilometru nových tratí, další dvě jsou ve výstavbě, další tři stavby jsou před zahájením. Takže v příštím roce nám tramvajový bům přinese... kolik asi nových metrů(?)... rovnou nulu(!) |
Smithers
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 932 Registrován: 12-2007 |
A to ty stavby máme fázovat tak, aby se každý rok otevíralo něco, nebo jak? Holt prostě některý rok se otevře hodně úseků, jiný třeba nic. Podstatná je tendence. |
P_v
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3458 Registrován: 5-2002 |
Příští rok přinese napojení TT Muzeum, která sice nikam nevede, ale bude sjízdná v délce 150 m. ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2820 Registrován: 6-2004 |
Dnes obnovené "mevro" 3098 poprvé na lince s vlečným vozem (1562) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9416 Registrován: 6-2004 ![]() |
P.L.: Další opravdu zajímavé prodloužení budou Malešice, ale ty zatím jsou ve fázi výběru zhotovitele:-) |
Regpetrs
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1232 Registrován: 2-2007 |
Dnešní Nusle a Punkrác (Příspěvek byl editován uživatelem Regpetrs .) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17343 Registrován: 5-2004 |
"Další opravdu zajímavé prodloužení budou Malešice" To snad dřív dorejpou ten Václavák, ne? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 927 Registrován: 4-2022 |
První asi bude hotový ten Zlíchovský most. 9001: 150 m? Na ty jsem zapomněl, paráda, přece jen bude příští rok bum! Cukr, tramvaj, limonáda, čaj, room, boom! (Příspěvek byl editován uživatelem P.L..) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10035 Registrován: 2-2006 ![]() |
Takže lepší je vyčkat až si nastřádáme aspoň kilometr, než otevřít úsek rovnající se největší aktuální potřebě. Dobrý vědět kam se ubírají myšlenky některých pražských voličů, doufejme teda že těch menšinově smýšlejících...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 929 Registrován: 4-2022 |
Démone, kam ses to sakra myšlenkově vydal? Já jsem vděčný za každý kousek a jen se posmívám propagandistickým žvástům, které kolem toho někteří trousí. A když už to bylo napsáno, tak dodávám, že žádnou "největší aktuální potřebu" Praha roky neřeší. Praha staví jen to, co se jí podaří ke stavbě doplácat. Najdou se v tom seznamu také užitečné kousky, ale "největší aktuální potřeba", to zní skoro tak pitomě jako "boom". ("Největší aktuální potřeba" se většinou řeší v takové docela malé místnosti.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5309 Registrován: 4-2007 |
Demon3: Lepší je to potichu otevřít a nedělat kvůli každýmu centimetru slávu, jak když jsme vybudovali metro na letiště![]() |
P_v
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3459 Registrován: 5-2002 |
Které velké rekonstrukce nastanou v příštím roce? Tipuji U výstaviště, Za ženskými domovy, napojení TT muzeum, Seifertova. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9417 Registrován: 6-2004 ![]() |
Demon3: Na druhou stranu tady to bylo úkázkové mhrání penězi, když se otevřel štruc ke křižovatce, který pak prakticky celý dělal znovu a pak se to vítězoslavně posunulo za křižovatku... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17344 Registrován: 5-2004 |
Ta trat na pangraci by pri zavreni stanice metra davala smysl kdyby vedla na budejarnu. Takhle to je jednostranny napajec a vse na 3xx, dalsi busy a c na haje je bud pesky nebo nejakou tou 134 nebo co tam zrovna aktualne jezdi... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4206 Registrován: 5-2003 ![]() |
![]() "Demon3: Lepší je to potichu otevřít a nedělat kvůli každýmu centimetru slávu, jak když jsme vybudovali metro na letiště ![]()
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou? P. Dobeš: Calvera |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9065 Registrován: 8-2003 ![]() |
![]()
World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou ![]() |
Mmm
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1161 Registrován: 5-2002 |
Nin-moc dobrý ![]() ![]() |