Diskuse » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 02. 6. 2025 « předcházející | další »

Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 02. 6. 2025

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
P_v
Středa, 21. května 2025 - 08:22:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3606
Za stanicí Ryšánka traťové tunely nepokračují dál ani o kousek. Případný provoz by kolidoval s navazující stavbou. Na rozdíl od druhého konce na Pankráci, kde je dostatečný manipulační prostor.
milala
Středa, 21. května 2025 - 09:37:21  
Neregistrovaný host
Tohle zakončení jsem opravdu nepochopil. Mohli začít v Krči, tunely Krč - Olbrachtova budou taky NRTM a mohli je použít k výstavbě stanice Olbrachtova. Pak by nemusela být na Strži ta těžní jáma zakrytá kurníkem.
Středa, 21. května 2025 - 10:32:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2438
P_v:
"Za stanicí Ryšánka traťové tunely nepokračují dál ani o kousek. Případný provoz by kolidoval s navazující stavbou. Na rozdíl od druhého konce na Pankráci, kde je dostatečný manipulační prostor."
Na Pankráci se počítalo a počítá s tím, že tam provozovaný úsek bude končit a metro se bude vracet zpět. Kdežto na Ryšánce o obratu při provozu evidentně nikdo neuvažoval. Oddělení nyní stavěného úseku podle mne vycházelo pouze z toho, že jsou v něm snad všechny stavební složitosti, které se vyskytly (přestupní stanice, propojka C-D, obratový tunel, odstavný tunel, ...). Dál už je to jen klasická trať se stanicemi plus depo na konci.
Středa, 21. května 2025 - 10:36:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1143
P_v, jak se končilo na Florenci, když byla ještě Sokolovskou? A jak moc omezilo provoz, když pak začali hned za šturcem a zdí stavět spojku na trať B? Já si to ještě pamatuji. A jsou i další možnosti (kratší souprava například). Provoz pro cestující je samosebou hloupost, ale nějaké ověřování automatického provozu by se tu provádět mohlo, když už to bude postavené.
P_v
Středa, 21. května 2025 - 11:45:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3607
Na Florenci se za stanicí zboural domovní blok a udělala hloubená jáma, odkud se s ražbou pokračovalo. Tady bude vše pod zemí a vozba tunelem směr Pankrác. Navíc na Ryšánce stojí výšková budova a její podejití bude náročné. Budou se muset z obou stran vyrazit komory a budovu podvrtávat vodorovnými ztužujícími troubami. Teprv až toto bude, půjde pak dopravovat věci od Krče.
Středa, 21. května 2025 - 11:54:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1144
Každopádně řešitelné.
Čtvrtek, 22. května 2025 - 11:42:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16832
P_v:Na Florenci se za stanicí zboural domovní blok a udělala hloubená jáma, odkud se s ražbou pokračovalo.

A ty hloubené úseky na Florenci jsou docela dlouhé, zhruba sto metrů.

P.L.:Každopádně řešitelné.

A má vůbec nějaký smysl to řešit?!?

A jak moc omezilo provoz, když pak začali hned za šturcem a zdí stavět spojku na trať B?

Nijak, protože výhybky spojky na trasu B jsou mnohem dál, než si myslíš.

Já si to ještě pamatuji.

Ale trochu blbě si to pamatuješ, protože prodloužení kolejí za zdí na Florenci byla samostatná akce (I.C7), která prodloužení trasy C do Holešovic předcházela o několik let. Je to i vidět na rozdílné konstrukci svršku, kde na tom zhruba stometrovém prodloužení za onu zeď jsou (byly) dřevěné pražce v betonu (jako v úseku Kačerov - Florenc), kdežto později stavěná navazující část do Holešovic (včetně odbočení spojky na trasu B) má už betonové hrobečky pod upevněním kolejnic. A proto jezdí pětivozové soupravy od února 1979 na Florenc (předtím od srpna 1975 čtyřvozové s rychlostním omezením na 20 km/h na vjezdu do stanice Florenc, obdobné omezení dnes funguje na stanici Depo Hostivař), kdežto prodloužení do Holešovic bylo otevřeno až v listopadu 1984. Hezky je to popsáno a dokonce i se zdí na Florenci vyfoceno v literatuře, konkrétně v knize Roberta Mary o vozech Ečs.

Já jsem zeď na Florenci nezažil (narodil jsem se v říjnu roku 1978), matně si pamatuji jen o těch zhruba sto metrů prodloužené tunely za stanicí, kde byl ze stanice vidět šturc, když přijela do stanice souprava a svítila na něj [wink].
Čtvrtek, 22. května 2025 - 12:32:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5750
Dopním jen, že rozvětvení na céčko leží až zhruba pod Hiltonem.
Čtvrtek, 22. května 2025 - 12:56:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1147
Brame, kdybys četl co doopravdy píšu, nemusel bys hloupě opravovat to, co jsem napsal správně a jinými slovy sepisovat znovu totéž. Ale už jsem si zvykl.

(Příspěvek byl editován uživatelem P.L..)
Čtvrtek, 22. května 2025 - 14:12:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16833
P.L.:Brame, kdybys četl co doopravdy píšu, nemusel bys hloupě opravovat to, co jsem napsal správně a jinými slovy sepisovat znovu totéž. Ale už jsem si zvykl.

Četl jsem, co jsi doopravdy psal a řekl bych, že jsi se hodně blbě ptal. A opravdu hodně blbě jsi se ptal, viz zde:

A jak moc omezilo provoz, když pak začali hned za šturcem a zdí stavět spojku na trať B?

Už jen proto, že za šturcem a zdí žádná spojka na trať B nezačíná [nene].
Neděle, 25. května 2025 - 04:50:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1678
Přesněji ta spojka z C na B začíná podle technické mapy až těsně před Vltavou.
milala
Neděle, 25. května 2025 - 07:30:57  
Neregistrovaný host
Spojka začíná dřív. Šipka ukazuje místo, kde tunel spojky nadchází (kříží) traťový tunel C směr Vltavská.
Neděle, 25. května 2025 - 12:46:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 312
Z FB stránky MHDinfo.cz
Neděle, 25. května 2025 - 13:26:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3240
Takže konec použitelného spojení z oblasti Mládí na Nové Butovice. Proboha proč? Hájům nestačí 168? Sídlišťátko kolem Márovy má v docházkové vzdálenosti zastávku 149 K Hájům a ten zbytek je semtam domek.

Plus nechápu, jaký je záměr s číslem 137. Linka Na Knížecí - Waltrovka zanedlouho přejde na trolejbusy a pedesátkové číslo, tak proč nemohla 137 zůstat na tom zbytku?
Petr_k
Neděle, 25. května 2025 - 14:09:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14361
Spíš bych řekl, že půjde i o odklon 168 z této oblasti (salámovou metodou - v příští změně), protože ta mívá problémy pobrat v jedné kombinaci ozzíčkáře z Kodymovy a mamynki s mimýski ze sídlišťátka. Ale osobně mi to přijde příliš logické [biggrin]

A levé odbočování z Bucharovy do K Hájům bude nanejvýš lahůdkové. Asi je snaha vytvořit nějaké místo, kde bude ještě víc nehod než na Veleslavíně s trolejbusama [lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
DIE VERGELTUNGSAFFE!

Největší pí***iny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava)
Neděle, 25. května 2025 - 14:23:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 313
M250.0: Taky to moc nechápu, s jednou linkou si tam myslím vystačí. Ale co já vím, nežiju tam, třeba fakt tam vzrostla poptávka.

Jen teda mě zajímá, jak přes tu oblast Na Vidouli bude ta linka trasovaná. Jestli se budou snažit, aby obě linky jeli směr NB od stejných označníků s tím, že aby zachovali trasování po 137, tak ulicí Nárožní (mezi Bavorskou a Pod Hranicí) by jela 2x - nejdřív ze zast. Bucharova na Nárožní a pak ze zast. K Fialce na Kodymovu. To už si myslim, že by ale ta trasa byla neskutečnej paskvil, takže to spíš vypadá na odjezd směr NB v oblasti Na Vidouli na každé straně ulice. [proud]
Neděle, 25. května 2025 - 14:53:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2596
Pechi:
"Z FB stránky MHDinfo.cz "
No já nevím, ale není to jen vypuštěný blábol?
Třeba ta nová 914 Smíchovské nádraží - Vinoř nahrazující 916.
Nikde ani slovo o zrušení současné 914 Třebenická - Březiněves.
Nebo mi něco uniklo?
Petr_k
Neděle, 25. května 2025 - 15:06:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14362
5735:
"Nikde ani slovo o zrušení současné 914 Třebenická - Březiněves."
Tu ale jezdí Střevočeši, ne? Tedy ve výčtu změn pro DP nemusí nutně figurovat. Každopádně věřit se tomu dá začít stejně až v okamžiku, kdy se to vyhlásí oficiálně, do té doby netřeba rušit paniku [lol]
DIE VERGELTUNGSAFFE!

Největší pí***iny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava)
Neděle, 25. května 2025 - 18:01:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2443
Petr_k:
"5735:
"Nikde ani slovo o zrušení současné 914 Třebenická - Březiněves."Tu ale jezdí Střevočeši, ne? Tedy ve výčtu změn pro DP nemusí nutně figurovat. Každopádně věřit se tomu dá začít stejně až v okamžiku, kdy se to vyhlásí oficiálně, do té doby netřeba rušit paniku [lol]"
Číslo 914 může mít linka jezdící pouze na území Prahy, ať ji zajišťuje kterýkoli dopravce. Nicméně dvě různé 914 současně existovat nemůžou. Pokud by však došlo k prodloužení linky přes Březiněves dál mimo Prahu, už by musela dostat jiné číslo a stávající by se uvolnilo (ale proč kvůli tomu přesouvat 916). V každém případě platí výše uvedené - jisté je pouze to, co bylo vyhlášeno oficiálně, a to až ve chvíli, kdy se změna uskuteční.

(Příspěvek byl editován uživatelem pdk.)
Neděle, 25. května 2025 - 18:15:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2444
Pechi:
"Z FB stránky MHDinfo.cz"
Kdepak je ta stránka dostupná? Nenašel jsem ji ani na webu (jen oznámení, že bude), ani na FB.
Neděle, 25. května 2025 - 19:44:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 314
pdk: No na facebooku. Dali to do stories.
Neděle, 25. května 2025 - 22:38:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2445
Pechi:
"pdk: No na facebooku. Dali to do stories."
Stránku vidím, ale tenhle text nikde, i když jsem prolezl celé menu odleva od Příspěvky doprava do Další.
Pondělí, 26. května 2025 - 09:07:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 315
pdk: Znovu, dali to do stories. [proud] Takový to kolečko v profilové fotce, kde taková fotka/video vydrží pouze 24h. Teď už to tam není, protože když jsem to tady v 19:44 komentoval, tak už zbývala pouze 1 hodina.
Pondělí, 26. května 2025 - 10:43:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 104
Pechi: A to je přesně důvod, proč většina inteligentních lidí FB nepoužívá.
Pondělí, 26. května 2025 - 12:00:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2446
Pechi:
"Takový to kolečko v profilové fotce, kde taková fotka/video vydrží pouze 24h."
Tak jsem se zas něco dozvěděl. Běžného uživatele by v životě nenapadlo, že se kliknutím na to kolečko dá něčeho dosáhnout. Ani nemá jak se to dozvědět, klikat někam "na blind" nedává rozumný smysl. Vypadá to jako prosté logo.
Pondělí, 26. května 2025 - 13:16:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2793
Pokud sledujete tu stránku, pak příspěvky padají do "feedu", čili na hlavní stránku.
Je to takový design aby vás u té aplikace bohužel udržel .
Pondělí, 26. května 2025 - 13:36:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 316
Kid: Opravdu tu nehodlám diskutovat na téma kdo je inteligentní a kdo ne. Ať se vám to líbí, nebo ne, Facebook mezi sociálníma sítěma stále vede, i když už ne na 1. místě, jako dříve. Což ale neznamená, že ho bůhví jak obhajuju. Klidně bych se bez něj obešel, ale jelikož tam stále sleduju dost dopravních stránek, mám tam stále dost přátel, i nějaké ty pracovní skupiny a chaty, tak ho stále využívám.

pdk: Ty kolečka jsou spíše lépe vidět v appce a nebo na webové stránce Facebooku jsou na hlavní stránce nahoře ty Příběhy - to jsou ty stories. Pokud ta samotná stránka má pak kolem profilovky modré kolečko, tak to znamená, že něco do těch stories přidali. Každopádně na té hlavní stránce jsem právě tu fotku zahlédl. Vím, že ta stránka to tam už takhle párkrát sdílela, když se chystaly nějaké změny a později se ukázalo, že byly pravdivé.
P_v
Pondělí, 26. května 2025 - 17:19:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3611
Nemám rád tyhle socsítě. Na jednu stranu je to snadný způsob jak něco publikovat. Na druhou stranu to i k pouhému čtení vyžaduje se registrovat. Nebývalo to, byly časy kdy jste si na fcb nebo X početli i jako anonym. Smutné je, že že takto zveřejňují informace i úřady a jiné veřejně působící instituce, mnohdy i jako jediný kanál kam to dají.

(jasně, i na K-R je nutno se registrovat, ale ten mě nešmíruje které weby čtu a nevnucuje aplikaci kter8 toho šmíruje ještě víc...)
Pondělí, 26. května 2025 - 17:58:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17656
Já teda v atlase hub nejsem, ale něco vidím i jako nepřihlášený host. Tu a tam jídeláky hospod a pod. To asi taky záleží jak to definuje správce tý který stránky co do přístupnosti?
P_v
Pondělí, 26. května 2025 - 18:07:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3612
Na fcb i X bez přihlášení přečtete jeden příspěvek, na který vás někdo odkáže nebo je někde nasdílený. V případě X už neuvidíte další příspěvky, a když si otevřete profil dotyčného, tak tam nejsou příspěvky od nejnovějšího, ale výběr něčeho prastarého, bez možnosti to změnit. Fcb vám ukáže jen dva další příspěvky a pak vás vykopne. Samozřejmě pokud správce nastavil nějaké omezení, tak vás to vykopne rovnou.
Pondělí, 26. května 2025 - 19:07:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 105
Pechi: Dobře tedy, uděluji ti tímto diplom a čestné uznání za používání FB. Spokojen?
Pro mě za mě si ho používej jak chceš, ale nenuť ostatní, aby ho používali taky. Demokracie, kámo... [wink]
Pondělí, 26. května 2025 - 19:46:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 317
Kid: Co to kecáš? Já nikomu neřekl, ať ho používá. Sis trošku vycucal z prstu. [proud] Já jen řekl, odkud ten snímek mám, vysvětlil jsem, co ty stories znamenají a jak fungují a ty si hned začal něco o tom, že FB maj jen neinteligentní lidi. A ještě jsem dal odkaz na tu FB stránku pro ty, kteří FB maj, ať můžou si tu stránku, o které mluvím, zobrazit. [happy] Nikomu jsem rozhodně neřekl, ať si běžej založit FB. Takže smolík, ale tohle na mě neplatí, troll si někoho jinýho. [proud]
Pajzák
Pondělí, 26. května 2025 - 20:15:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9536
Pechi:
"Facebook mezi sociálníma sítěma stále vede, i když už ne na 1. místě, jako dříve."
Takže je při tom vedení na kolikátém místě?[wink][biggrin]
Úterý, 27. května 2025 - 06:09:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 106
Pajzák: Pan Pechi je evidentně úplně mimo [proud]
Pajzák
Úterý, 27. května 2025 - 07:26:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9537
Mlčeti zlato [kecal]
Úterý, 27. května 2025 - 08:17:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2447
Krátce jsem zahlédl materiály týkající se trvalých změn od 28.6. K tomu, co zde už bylo zveřejněno na obrázku pro DPP a čemuž odpovídají, lze ještě doplnit, že stávající březiněveská linka 914 má být připojena ke stávající lince 903 pod jejím číslem. Tím se uvolní číslo 914 pro dříve zmíněnou novou diametrální linku na Smíchovské nádraží. Součástí změn nočních linek budou i úpravy intervalů některých z nich, ale ty konkrétně nemám.
Za zkrácením linky 137 vidím přípravu do stavu pro její převedení na trolejbusovou 52, k metru Jinonice by měly dojet bez problémů. Vzhledem k trvající výluce Peroutkovy jde o změny trvalého stavu, které se mohou odrazit i v úpravě linky X137.
Úterý, 27. května 2025 - 12:21:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 318
Pajzák: Z dat z roku 2023 a kousek 2024 je to 2. místo. Ale to jste si mohl klidně najít přes Google sám. [happy] Není to těžké. Já osobně bych dal spíš 3. místo, ale což.

Kid: Já rozhodně ne. [proud] Ale nebudu ukazovat. [rofl]

Každopádně už se k tomuto tématu dál nebudu vyjadřovat, šlo mi spíš o to, ať tu můžeme diskutovat o těch červnových změnách, proto jsem to dal do tohoto vlákna a ne tu řešit sociální sítě a kdo je inteligent a kdo je úplně mimo. [happy]
Úterý, 27. května 2025 - 12:24:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 319
pdk: Díky za info. Takže ty změny jsou pravda. [happy] Kudy asi povede ta 903?
Pajzák
Úterý, 27. května 2025 - 12:26:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9538
Mně je nějaký facebook (stejně jako všechny ostatní podobné sítě) úplně ukradený, ale když napíšeš, že je někdo ve vedení, ale ne na prvním místě, tak mě to holt zaujalo.
Úterý, 27. května 2025 - 13:36:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2794
Takže z 5 možností, jak řešit dlouhé spoje na 137 po trolejbusizaci, je správná "Bude přestup".
vasekj
Úterý, 27. května 2025 - 17:14:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 420
Pechi:
"Kudy asi povede ta 903?"
Tak mně z toho vychází, že mezi Palmovkou a Prosekem nahradí tu zrušenou 916.
Ale budou tam asi i další změny, když Štěrboholy pobere 909 a naopak zmizí z Kyjí a Jahodnice, tipuji že by ta 903 mohla být přeložena právě přes tato místa a přes Českobrodskou, otázka je kudy, a co všechno ještě vymete (Hostavice?, Školu Dolní Počernice?).
Středa, 28. května 2025 - 06:24:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10201
Pajzák:
"...když napíšeš, že je někdo ve vedení, ale ne na prvním místě, tak mě to holt zaujalo."
Že se vám do toho tak pletu, ale ve vedení nemůže být třeba dvoj nebo trojčlenná skupinka ? [proud]
Konstatování "ve vedení" umožňuje víc možností interpretace...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Pajzák
Středa, 28. května 2025 - 06:50:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9539
Může, ale pokud všichni tři vedou, tak jsou v tu chvíli na prvním místě, a ten za nimi je čtvrtý.[wink]
Středa, 28. května 2025 - 12:45:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 109
Tady si asi někdo stojí na vedení. (A je jedno, jestli je ve vedení, nebo ne) [biggrin]
A pane Pajzáku, opravdu může být někdo ve vedení a zároveň na druhém (třetím...) místě. Například když budu ředitel podniku, tak můj zástupce je také ve vedení podniku, ale je až na druhém místě po mě. [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Kid.)
Středa, 28. května 2025 - 16:05:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2448
vasekj:
"Ale budou tam asi i další změny, když Štěrboholy pobere 909 a naopak zmizí z Kyjí a Jahodnice, tipuji že by ta 903 mohla být přeložena právě přes tato místa a přes Českobrodskou, otázka je kudy, a co všechno ještě vymete (Hostavice?, Školu Dolní Počernice?)."
Z x-té ruky mi ještě bylo řečeno, že má vzniknout nová 916 v trase Depo Hostivař - Dolní Počernice po stávající 909. Dopravce neznám, ale patrně nikoli DPP.
Středa, 28. května 2025 - 17:14:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 112
pdk:
"Z x-té ruky mi ještě bylo řečeno, že má vzniknout nová 916 v trase Depo Hostivař - Dolní Počernice po stávající 909. Dopravce neznám, ale patrně nikoli DPP."
To jsou ale informace na úrovni "jedna paní povídala". Avšak souhlasím, že taková linka je v plánu. Říkali to v televizi a i na YouTube o tom snad byla v rámci nějakého videa stručná zmínka. Údajně má jít o dopravce About Me.
Středa, 28. května 2025 - 20:04:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2449
Kid:
"To jsou ale informace na úrovni "jedna paní povídala"."
Zdroj je z oficiálních míst DPP a tento kanál mám ověřen jako spolehlivý.
Čtvrtek, 29. května 2025 - 08:19:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 118
pdk: Tak se tedy rozhodněte, co píšete a neblbněte nám hlavu. Nejprve napíšete, že je to z x-té ruky a následně to vyvrátíte s tím, že je to ze spolehlivého zdroje. Jestli vy nás tak trochu nehoupáte. [happy]
Čtvrtek, 29. května 2025 - 10:17:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2450
Kid:
"pdk: Tak se tedy rozhodněte, co píšete a neblbněte nám hlavu. Nejprve napíšete, že je to z x-té ruky a následně to vyvrátíte s tím, že je to ze spolehlivého zdroje."
Což se nevylučuje. Ale zda tomu budete nebo nebudete věřit, je zcela irelevantní. Pokud ne, tak si počkejte na oficiální oznámení v průběhu června. Čekal bych uvedení v příštím čísle Zpravodaje, možná trvalé změny budou na webu dřív.
Čtvrtek, 29. května 2025 - 10:35:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2451
Na FB MHDinfo údaje o změnách tramvají od 28.6.
Čtvrtek, 29. května 2025 - 11:39:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 122
pdk:
"Kid:
"pdk: Tak se tedy rozhodněte, co píšete a neblbněte nám hlavu. Nejprve napíšete, že je to z x-té ruky a následně to vyvrátíte s tím, že je to ze spolehlivého zdroje."Což se nevylučuje. Ale zda tomu budete nebo nebudete věřit, je zcela irelevantní. Pokud ne, tak si počkejte na oficiální oznámení v průběhu června. Čekal bych uvedení v příštím čísle Zpravodaje, možná trvalé změny budou na webu dřív."
Nevím, to by bylo spíše na nějakou hlubší analýzu, ale na druhou stranu nemám důvod vám nevěřit. Opakovaně zde potvrzujete, že jste v obraze a že máte o dění kolem DP solidní přehled a působíte tedy poměrně důvěryhodně.
Třeba Václav Klaus bydlel ještě i jako premiér v paneláku a jezdil červenou Škodou 120L. Ale to s tímto tématem příliš nesouvisí.
Sobota, 31. května 2025 - 20:15:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4211
pdk:
"Na FB MHDinfo údaje o změnách tramvají od 28.6.
"
Taky bych přejmenoval Národní divadlo směr Národní třída na "Laterna magika" a na nábřeží směr Výtoň na "Žofín"🤪
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou?

P. Dobeš: Calvera

Sobota, 31. května 2025 - 21:27:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2463
218:
""Taky bych přejmenoval Národní divadlo směr Národní třída na "Laterna magika" a na nábřeží směr Výtoň na "Žofín"🤪"
Kdysi jsem z legrace navrhoval přejmenovat ty zastávky na nábřeží na "Prozatímní divadlo", ta budova je hned vedle (dnes jižní konec budovy ND). Ale je to přestupní uzel, takže nevidím důvod do názvů zasahovat. Tč. jsou to u ND jen vtípky.
Pondělí, 02. června 2025 - 09:10:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 143
Něco k tématu přejmenování zastávek: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=4722808
Pondělí, 02. června 2025 - 09:15:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 144
Obecně mi nepřijde jako zrovna nejlepší řešení, když je jedna zastávka a v každém směru se jmenuje jinak. Jako například nyní, kdy se takto pojmenuje současná Hellichova na Pražské Jezulátko v jednom směru a Tyršův dvůr ve druhém. Mám pocit, že to povede ještě k větší nepřehlednosti. Ale je to jen můj osobní názor a možná má tohle řešení nějaké výhody, které zatím nevidím. Námět k diskuzi?
Zachy
Pondělí, 02. června 2025 - 10:35:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 290
Kid:
"Obecně mi nepřijde jako zrovna nejlepší řešení, když je jedna zastávka a v každém směru se jmenuje jinak. Jako například nyní, kdy se takto pojmenuje současná Hellichova na Pražské Jezulátko v jednom směru a Tyršův dvůr ve druhém. Mám pocit, že to povede ještě k větší nepřehlednosti. Ale je to jen můj osobní názor a možná má tohle řešení nějaké výhody, které zatím nevidím. Námět k diskuzi?"

Diskuse k Jezulátku/Tyršovu domu tu již proběhla před měsícem a půl. To jste tu ještě netrollil?
vasekj
Pondělí, 02. června 2025 - 14:02:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 421
Na webu pidu už se objevují některé jízdní řády, a vypadá to, že kromě výše zmíněných změn se linka 911 přestane v Čakovicích větvit na 915 a 911 a všechny spoje pojedou do Miškovic, ovšem se závlekem přes Třeboradice a Sídliště Čakovice.
Pondělí, 02. června 2025 - 14:17:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2464
vasekj:
"Na webu pidu už se objevují některé jízdní řády, a vypadá to, že kromě výše zmíněných změn se linka 911 přestane v Čakovicích větvit na 915 a 911 a všechny spoje pojedou do Miškovic, ovšem se závlekem přes Třeboradice a Sídliště Čakovice."
On to ani tak nebude závlek (tedy otočení a návrat zpět po téže trase), jako vymetení celých Čakovic a Třeboradic.
Pondělí, 02. června 2025 - 15:33:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 150
Zachy: Vám přijde můj zcela normální příspěvek ohledně přejmenování zastávky tramvaje jako trollení? To máte asi hodně smutný život, když se takhle potřebujete navážet do slušně diskutujících. [uhoh]
Pondělí, 02. června 2025 - 16:11:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10212
Zachy:
"To jste tu ještě netrollil?"
Naštěstí netrollil a doufám že už dlouho nebude. Pokud se označuje za normálního, dost to o něm vypovídá...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]