Diskuse » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Zahraniční SPZ | « předcházející | další » |
Zahraniční SPZdolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
V diskusi lze uvádět:
• fotografie vozidel či RZ, ze kterých není patrné místo ani čas pořízení (výřez, neidentifikovatelné pozadí apod.),
• textové informace o RZ, ze kterých může být patrný čas spatření, ale bez uvedení konkrétního místa.
Příspěvky porušující uvedené požadavky budou vymazány. Podrobná pravidla najdete zde.
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 950 Registrován: 10-2014 ![]() |
Nestlé: Děkuji, je to pěkná značka. Zaujalo mě na ní, jak je chytře řešená. Vyříznuté okénko, kam se mohl vkládat dle potřeby příslušný kód. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4093 Registrován: 6-2007 ![]() |
BG vojenská 1930n Jožin z baži Vyříznuté okénko, kam se mohl vkládat dle potřeby příslušný kód. Bulharskou armádu pomohli vybudovat po osvobození od Turků (1876) a vytvoření vlastního státu Prusové - vojáci, technici atd. Byl to záměr, protože Prusové platili za schopné vojáky a měli vybudovanou dobře fungující infrastrukturu. Jejím jádrem bylo hospodárné využívání všeho, co měla armáda k dispozici. Tenhle trik s variabilní lokalizací plnil mnoho úkolů. Bulhaři byli až do roku 1944 neustále ve vojenské konfrontaci s nějakým ze sousedů. V armádě ČSSR se za tím účelem u útvarů dislokovaných u hranic se SRN a Rakouskem ke každému bojovému i transportnímu vozidlu pořizovalo několik dalších tabulek s různým alfanumerických záznamem. V případě války by to ovšem bylo na nic - pozorovací techniky šly tak rychle nahoru, že plech s nějakým číslem nebo natřené číslo na věži tanku už nehráli vůbec žádnou roli.
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
|
Sirka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1117 Registrován: 9-2007 |
Finsko K chystanému reportu z Maďarska se hodí udělat ještě krátký skok do další ugrofinské země. Krom toho co je vyfoceno tak mě zaujala ještě SPZ "VWR 36" kde proužek vlevo byl černý, bez vlaječky EU a bez zkratky země, zatímco font byl stejný.
"Kdo Bakcha příliš velebí, pocítí to ráno na lebi. Pročež mudřec napomíná syna: střez se hochu, zlá jest kocovina!"
|
Sirka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1120 Registrován: 9-2007 |
Finsko Krom toho co je vyfoceno tak mě zaujala ještě SPZ "ALO 12" a možná u nějakých složek taky bylo víc typů a rozměrů, ale nechtělo se mi kolem nich blíž motat, stačí že vyšli tito jedni policajti
"Kdo Bakcha příliš velebí, pocítí to ráno na lebi. Pročež mudřec napomíná syna: střez se hochu, zlá jest kocovina!"
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2346 Registrován: 3-2010 |
Špionka vyfotila poměrně málo viděný Fisker Ocean. Fisker prošel během své historie velkými změnami, nakonec bohužel zkrachoval. Tento model se vyraběl v Grazu v továrně Magna Steyr. Fisker byl jeden z průkopníků elektra a hybrid technologií, takže zelená tabulka je jasná. |
Sirka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1124 Registrován: 9-2007 |
Polské značky odfocené jak v Praze tak různě v PL
|
Sirka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1127 Registrován: 9-2007 |
Hezká značka plná čísel - staženo z netu, asi Tunis
|
Sirka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1129 Registrován: 9-2007 |
Moc hezká slovinská
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1413 Registrován: 4-2006 |
Nevíte, zda v Reichu se taky cení, když je na autech do r. v. 94 (?) ještě německá značka bez EU pruhu nebo to tam zase tolik nežerou? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2349 Registrován: 3-2010 |
Drobky, co upadly z espézetek. tady má špionka mínus, nevšimla si, že se jedná o docela vzácnou úzkou tabulku. Navíc teda, co si vzpomínám, tak těch pár úzkých tabulek, co máme zachycené jsou skoro všechny na přání, ale tahle není. Foto zadní tabulky bohužel není. tohle není kruháč v Brně (nyní centrála dopravního chaosu), jak by mohl ledaskdo předpokládat, ale umělecké dílo, plastika, skulptura. Nachází se u městačka Stockerau (A) a autorem je Ind Jitish Kallat. Nese název "Here After Here After Here" ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4096 Registrován: 6-2007 ![]() |
ad Fricolinek 1413 Na veteránských srazech se auta se starou DIN tabulkou vyskytují. Cení se auta, ne tabulky. Obecně pak spíše přitahují pozornost policie kterou zajímá platná technická kontrola. Hojně se vyskytují DIN tabulky v zeleném provedení na zemědělské technice. Takové vozidlo mělo nárok na zlevněnou naftu, nově pak neplatí silniční daň. Také se daji zelené vidět na parku vozidel zdravotnictví kde deklarují že jsou neplátci silniční daně. V různých lokalitách to pak má vliv i na povinnost platit parkovné,,,
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2350 Registrován: 3-2010 |
Už máme i zadní tabulku. Tedy obě jsou úzké, to je rarita, většinou je jedna v normálním formátu. Zde je krásně vidět, že klasický formát by se už nevešel. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12693 Registrován: 7-2006 ![]() |
Fricoolinek (1413): Na německých veteránských srazech jsem se vyskytnul celkem 2x, a to zcela náhodně, když jsem se vracel z dovolené a po cestě na ně narazil. Ten poslední byl v roce 2014 kousek od Lüneburgu a paradoxně na německých srazech značky s DINem vůbec už v té době nebylo šanci vyfotit. Vše tam byly značky s kódem 07 nebo s Háčkem na konci, či tzv. sezónní. To se spíše projdi po nějakém (nejlépe východoněmeckém) sídlišti, kde máš mnohem větší pravděpodobnost na DIN natrefit. Voy (2350): Neskutečná rarita! Jak moc velké známosti a jak moc úředích kliček v Rakousku musíš mít, abys takový formát na auto vyfasoval... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2351 Registrován: 3-2010 |
To doufám zjistíme. Špionka ho zná z posilky a tak se ho prý zeptá …. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 125 Registrován: 2-2023 ![]() |
Ale iba rakúsky klasický formát by sa nevošiel. Vidím podľa foto, že značka sa dá umiestniť ešte zhruba o 2 cm vyššie, a po druhé, nemecké, české, slovenské, talianske, maďarské, francúzske, poľské a väčšina ostatných tabuliek sú užšie (vo vertikálnej rovine) ako rakúske, takže toto auto problém nemá ale má ho iba rakúsky formát veľkých tabuliek (rakúske sú širšie kvôli červeným pruhom hore a dole a nevojdú ani do plastových rámov po cudzích tabulkách, ... napríklad D a SK tabulky v pohode medzi sebou vymeníš, majú rovnaký rozmer). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1796 Registrován: 8-2011 ![]() |
Tak teď nevím ani jaký auto jsem vyfotil ,ani jakou značku. Podle nálepky nad ní asi nějaké Švédsko, ale nikdy jsem to ještě neviděl. Nějaká převozka, testovací? 🙂 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1620 Registrován: 12-2019 |
![]() "Tak teď nevím ani jaký auto jsem vyfotil ,ani jakou značku. Podle nálepky nad ní asi nějaké Švédsko, ale nikdy jsem to ještě neviděl. Nějaká převozka, testovací? 🙂 " Kedže Volvo vlastnia číňania, odfotil si asi čínsky prototyp Geely alebo nejaké nové Volvo. (Příspěvek byl editován uživatelem lubosss55.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1797 Registrován: 8-2011 ![]() |
Děkuji za info. ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9855 Registrován: 12-2005 ![]() |
Co si predstavit pod pojmem turistické značky? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4097 Registrován: 6-2007 ![]() |
GU @ 62 D To je registrace "historického" vozidla. Na ty se používá jednořádek 460 x 120 nebo 2řádek 250 x 200 mm
|
Jef
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6633 Registrován: 5-2002 ![]() |
Ke starým německým značkám lze potvrdit, že veteráni a vozy až do nějakých 80. let na platných DINech prakticky nejde potkat. K vidění jsou i v provozu, ale z mé zkušenosti cokoli starého má "Háčko", někdy sezonní značku s časovým omezením, případně se občas objeví i červená přenosná 07, jak napsal Rul. V obytných čtvrtích německých měst je ale DIN k vidění stále poměrně běžně a podle mě nejen na východě - věnoval jsem se tomu už v tomhle svém příspěvku, že ve Frankfurtu jsem jich za několik hodin potkal víc než na východě (kam se obecně dostanu častěji). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2352 Registrován: 3-2010 |
Minor - tak jsi mě předběhl. Ano, dcera se ptala přímo majitele a on ji řekl, že to je "přece registrace historického vozidla" ![]() Tedy tohle je o něco užší formát, ale ještě existuje užší varianta. Takže 3 druhy jednořádkových. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 724 Registrován: 11-2005 |
Ahoj. Da se prosim nekde zjistit, zda je na tuto SPZ v Kanade uzavrene stale pojisteni? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 725 Registrován: 11-2005 |
. |
Sirka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1131 Registrován: 9-2007 |
Něco z Maďarska + Srbska, takový pestřejší mix
|
Sirka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1136 Registrován: 9-2007 |
Ještě něco z Maďarska + Srbska, ale je to mix i jiných států
|
Sirka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1140 Registrován: 9-2007 |
Co je?
|