Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 03. 05. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 03. 05. 2016

dolů
   autor příspěvek
Pátek, 29. dubna 2016 - 17:18:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 5-2009
Asdf: to myslíte vážně ?
Takže předpokládám, že jste to opravdu myslel vážně a proto vám seriozně odpovím. Pokud napíši, že produkt B je v dané situaci lepší, tak čekám, že buď mne někdo upozorní, že jsem chybně vyhodnotil jeho vlastnosti anebo nepříjde žádná reakce, protože i ostatní uznají, že je to tak a tím pádem nebudou mít důvod reagovat. Jiná věc je, že ve fóru se často vyskytuje nějaký psychicky narušený jedinec, který jakýkoli ne-negativní text o produktu B vnímá stejně, jako býk vnímá červený hadr. To je ovšem psychopatické jednání a takového jedince je potřeba odkázat, kam patří.

ad 1/ Uvědomuji si, že jsem v prostředí, jehož nezanedbatelná část vyznává jiné hodnoty než běžná populace. Vždyť i já mám k železnici pozitivnější vztah, než je ve veřejnosti běžné. Ale pokud někdo na něco reaguje, tak, že začne cítit potřebu to zadupat do země, považuji to za jeho osobní problém, který by měl řešit se svým psychiatrem.

ad2/ tohle opravdu nemůžete myslet vážně. Jestli na můj příspěvek reagujete takto, tak byste musel strávit několik životů jenom tím, že byste komentoval frmol na internetu a každý den byste varoval tisíce lidí před rozpoutáním světové války. Jsem zvědav, kolik stránek komentářů byste napsal třeba ke zvratkům (to se jinak nazvat nedá) uživatele, který se jmenuje nějak podobně jako NE_zdravemu_rozumu.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát.
Japonské přísloví
Pátek, 29. dubna 2016 - 17:22:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 5-2009
Přemýšlení bolí: ale vždyť řešení je známé: Jízdenka s místenkou platí přesně pro ten vlak, pro který je vystavená.

Tohle dřív používaly i ČSD. Pamatuji, že v době lepenkových jízdenek při vystavení místenky vždy v pokladně dala razítko na jízdenku, že platí jen ve spojení s místenkou (nebo třeba lehátkem a pod.).
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát.
Japonské přísloví
Pátek, 29. dubna 2016 - 18:04:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 647
Registrován: 9-2004
Zmar: produkt B by byl v dané situaci pro Vás lepší, ale produkt A je v jiné situaci lepší pro jinou skupinu cestujících. Myslím si, že nelze říci, který ze systémů je vhodnější, záleží na preferencích každého z nás.

Klidně můžu napsat, že mne soukromníci buzerují tím, že po mě chtějí při koupi jízdenky zadat číslo vlaku, což u ČD nemusím. [biggrin]
Babilon
Pátek, 29. dubna 2016 - 18:54:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3030
Registrován: 12-2007
Leinad: Nejzásadnější problém vidím v tom, že ČD nemají obranu proti tvrzení, že se číslo jízdenky dostalo k někomu cizímu jejich vinou. Zejména, když se tak v minulosti už stalo.
Pátek, 29. dubna 2016 - 21:07:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6461
Registrován: 5-2007
Zmar: Ja to myslím vážne, ale proste nechápem Vaše reakcie, kde o sebe tvrdíte niečo iné, než potom robíte.

1) Tak podľa toho reagujte.
2) Nechápete iróniu? Ja nechcem, aby ste s tým niečo robil, ale vyzývam, aby ste sa tomu nečudoval.

A príspevkom 1173 ste to úplne dorazil a dokonale poprel príspevok 1169, pretože v ňom voláte práve potom, aby sa do produktu A vložila hlavná nevýhoda produktu B. Na jednej strane hovoríte niečo o buzerácii, ale šmahom ruky chcete zaviesť niečo, čo by, aspoň podľa mňa, znamenalo ďaleko väčšiu buzeráciu (= ujde mi vlak pred nosom a musím si kúpiť nový lístok). A pritom, akokoľvek sa na vlak má čakať, tak si dovolím predpokladať, že ste na vlak "dobiehal" určite častejšie než kupoval lístky známym u ktorých nepoznáte číslo dokladu...

Babilon: Ja viem o "krádeži identity" aj u SA. Spolužiak z VŠ sa tak nedostal domov.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Pátek, 29. dubna 2016 - 22:31:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 5-2009
Asdf: naše nedorozumění spočívá zřejmě v tom, že to co vy považujete za hlavní nevýhodu produktu B já za žádnou nevýhodu nepovažuji. Dokonce si myslím, že těch, kdo to za nevýhodu považují je bezvýznamný zlomek. Protože kdyby to byla opravdu zásadní nevýhoda, tak by nejenže nemohli přecházet k RJ ale dokonce by nebyli ani schopni cestovat místenkovými autobusy nebo třeba letadly. A před rokem cca 1990, když tohle fungovalo i u ČSD by takoví cestující nemohli jezdit ani místenkovým vlakem.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát.
Japonské přísloví
Pátek, 29. dubna 2016 - 22:49:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2047
Registrován: 8-2010
Zmar: já za žádnou nevýhodu nepovažuji. Dokonce si myslím, že těch, kdo to za nevýhodu považují je bezvýznamný zlomek. Protože kdyby to byla opravdu zásadní nevýhoda, tak by nejenže nemohli přecházet k RJ ale dokonce by nebyli ani schopni cestovat místenkovými autobusy nebo třeba letadly.

Můžete předložit nějaký důkaz, který potvrdí váš výrok že většina to považuje za nevýhodu ? Nebo je to jen vaše domněnka ? Když povinné místenky byly tak "výhodné" proč se teda pro nespokojenost zrušily [biggrin] ?

Jinak nechápu co pořád řešíte. Vymyslel jste dobrý návrh, že by si člověk mohl vybrat jestli chce zadávat číslo dokladu nebo jestli ne a bude mít možnost koupit si jízdenku vázanou na konkrétní vlak. Tak to pošlete ČD jako návrh na zlepšení a třeba se tím budou zabývat. A pokud je pro Vás zadávání čísel dokladů opravdu takový problém tak můžete příště jet s RJ nebo s LE kde tohle není. Každý si můžeme vybrat a to co vy považujete za nevýhodu tak já považuji za výhodou a když často nevím jakým vlakem se budu vracet tak preferuji ČD před soukromníky (případně jen před odjezdem dokoupím místenku do Pendolina).

Ovšem nechápu proč nám teď nutíte ten podle Vás správný model, když tím zase naštvete naopak lidi co jim současný způsob nákupu v eShopu (jízdenku lze použít na kterýkoliv vlak až na nějaký vyjímky) vyhovuje.
Pátek, 29. dubna 2016 - 23:07:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 5-2009
Honza7887: především vám ani nikomu jinému vůbec nic nenutím. Z toho důvodu ani nemám důvod, abych ČD posílal jakýkoli návrh. Já jednak reaguji na příspěvek pana Asdf, který byl adresovaný mně a přijde mi slušné na takový příspěvek odpovědět. Z mého pohledu to je otázka slušnosti a pokud to někdo chápe jako vnucování, obávám se, že něco špatně pochopil.

A dále tu lidé, jako Přemýšlení bolí hledali vylepšení existujícího systému a nemohli se dobrat kloudného výsledku. Proto jsem si dovolil připomenout, že znovu objevují Ameriku, protože řešení je už dávno známé.

Ale na zdejší diskusi jako celku mně udivuje ještě jiná věc. Tady jsme v tématu RegioJet. Přitom odhaduji, že cca 90% obsahu se týká systému, který používají ČD. Takovou diskusi bych očekával leckde jinde, ale určitě ne tady.

Pokud se týká toho, co většina lidí považuje nebo nepovažuje za nevýhodu, asi opět došlo k nedorozumění. Já si naopak myslím, že to za nevýhodu nepovažují. Doložil jsem to tím, že bez problémů cestují místenkovými autobusy i letady. Domnívám se, že nikoho nenapadne přijít pozdě na letiště a bez opravdu vážného důvodu se domáhat vstupu do následujícího letadla. Stejně tak jako to nevadí cestujícím v RJ (ať se aspoň já držím tématu).


(Příspěvek byl editován uživatelem zmar.)
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát.
Japonské přísloví
Pátek, 29. dubna 2016 - 23:10:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6464
Registrován: 5-2007
Zmar: Teraz je otázka, či sa bavíme len o tarife, alebo o celkovom vnímaní. Pretože tarifné podmienky (s výnimkou ceny) rozhodne nebudú na prvom (a možno vôbec popredných miestach obecne) mieste rozhodovania sa, prečo použijem ten-ktorý produkt. Navyše, niekedy ani nemám na výber (lietadlá).

A možno by sme obaja skončili prekapení. Nedávno som zažil jednu akciu, kedy sa presúvalo asi 20 ľudí (19 nešotoušov a ja [happy]) z okolia Brna do Viedne (neorganizovane individuálne/po malých skupinkách). Zvolil som autobus Regiojetu (lepšie časovo vychádzajúci, bez prestupu a za polovičnú cenu, tarifné podmienky som nijak nebral v úvahu). Šli sme ním traja. Ostatní šli vlakom. Spravil som si zbežnú anketu. A dôvody boli práve (samého ma to prekvaplilo) zhruba v štýle "tywe ten bus musel byť plný dva týždne dopredu", "by som zaspal a lístok v pr...", "ja som do poslednej chvíle nevedel, či zostanem až do nedele, alebo pôjdem už v sobotu", "ja by som to mal na prestup, by mi to ušlo a stejne by som šiel na vlak".
Pátek, 29. dubna 2016 - 23:13:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2049
Registrován: 8-2010
Z toho důvodu ani nemám důvod, abych ČD posílal jakýkoli návrh.

No jo, ale možná to je ten problém. Kecáním na K-Reportu to asi opravdu nevyřešíme. Ten Váš návrh možnosti volby se mi líbí tak proč ho neposlat na místa kde s tím mohou něco udělat ?

Tady jsme v tématu RegioJet. Přitom odhaduji, že cca 90% obsahu se týká systému, který používají ČD. Takovou diskusi bych očekával leckde jinde, ale určitě ne tady.

To už je v tomhle vlákně běžné [biggrin]
Pátek, 29. dubna 2016 - 23:30:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 5-2009
Asdf: myslím, že celková přepravní politika s tarifem souvisí. Když cestující musí použít právě ten spoj, na který má místenku, nezabere místo v jiném spoji, přepravce tak ušetří za vození prázdného sedadla a může jít s cenou níž.

Jinak je jistě výhodné, když mohu mít otevřenou jízdenku a použít ji, když se mi hodí. Ovšem je to něco za něco. Přepravce má vyšší náklady a já nemám jistotu, že pojedu. Vnímám to tak, že když si dobrovolně zvolím, že chci místenku, tak to znamená, že tím spojem skutečně chci jet a beru na sebe riziko, že mi ujede a já budu bez náhrady. Nevidím v tom rozdíl oproti jiné službě, která je vázaná na konkrétní místo a čas.

Nejsem si jistý, zda to ještě funguje, ale dříve bylo možné i u RJ koupit nějakou otevřenou jízdenku a až krátce před nástupem si pomocí SMS nebo internetu zajistit konkrétní místo, pokud je ještě volné.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát.
Japonské přísloví
Pátek, 29. dubna 2016 - 23:36:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 5-2009
Honza7887: jestli můj návrh považujete za dobrý, a myslíte si, že by stálo za to jej prosazovat, rád vám jej přenechám [happy]. Můj názor je, že jeden email nic nezmění a chtělo by to víc úsilí.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát.
Japonské přísloví
Sobota, 30. dubna 2016 - 00:12:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6465
Registrován: 5-2007
Zmar: To čo popisujete, môže fungovať, ale len u malého percenta vlakov, a len do prvého prestupu.

Akonáhle sa dostanem do stavu, že môžem niekde cestujúceho nechať nie z jeho viny, tak mám problém. Takisto akonáhle vypadnem z prémiového segmentu (pendolína). Vtedy už musím uvažovať denných dochádzačov (ktorých naozaj nemôžem s tými miestenkami buzerovať moc, skôr vôbec, inak mi sadnú do áut a hromadný prostriedok bude prázdny). Takže zavádzaním nejakých konceptov lístkov na daný vlak mimo prémiové produkty (pendolíno) v podstate neušetrím.

Otevřené jízdenky už RJ používa len u vybraných medzištátnych autobusových spojov. Vnútro nejakú dobu kúpiť nejde a vlaky tak snáď nešlo kúpiť nikdy. A taký vlak Bratislava - Komárno si preventívne cez net nekúpite vôbec.

Honza7887: Málo zložitý je ten ČD tarif, však? Tak tam zavedieme k väčšine ponúk ešte tri varianty. Lístok bez miestenky, lístok s miestenkou, kde pri nepoužití daného vlaku prepadne len miestenka a lístok s miestenkou, ktorý pri nepoužití daného vlaku prepadne celý.

Keď už, tak by som sa zamyslel nad tým, či nevymeniť číslo dokladu za meno a dátum narodenia.
Pojeďte modrým
Sobota, 30. dubna 2016 - 00:50:45  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
ČD mu napíší, že děkují za názor. [happy]
Sobota, 30. dubna 2016 - 08:51:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 535
Registrován: 5-2014
Zmar: Ale na zdejší diskusi jako celku mně udivuje ještě jiná věc. Tady jsme v tématu RegioJet. Přitom odhaduji, že cca 90% obsahu se týká systému, který používají ČD. Takovou diskusi bych očekával leckde jinde, ale určitě ne tady.

Nechci být rýpavý, ale kdo jen přišel na toto vlákno s tím, jak ho systém ČD strašně štve, ale jde si jen tady plivnout, protože nemá ambice si stěžovat na oficiální místa?
Babilon
Sobota, 30. dubna 2016 - 11:30:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3033
Registrován: 12-2007
dříve bylo možné i u RJ koupit nějakou otevřenou jízdenku a až krátce před nástupem si pomocí SMS nebo internetu zajistit konkrétní místo
Otevřená jízdenka u RJ je v podstatě forma předplaceného kreditu a smysl spočívá v jeho snadné ovladatelnosti pomocí SMS, takže to zvládnete i s blbým telefonem někde v lese. Žádnou jinou výhodu to nemá.
Babilon
Sobota, 30. dubna 2016 - 11:34:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3034
Registrován: 12-2007
Keď už, tak by som sa zamyslel nad tým, či nevymeniť číslo dokladu za meno a dátum narodenia.
To stejně musíte doložit nějakým dokladem. Pokud jde o nákup, tak tam vidím řešení v tom, že mohu na svůj doklad koupit jízdenku pro někoho jiného (pak musím pochopitelně v tom vlaku být).
Sobota, 30. dubna 2016 - 11:42:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10307
Registrován: 5-2004
Zmar 1176: nema nahodou rj ten system tak, ze se bukuje cely odpoledne a pak se postupne rusi pricemz ty zruseny mista na posledni chvili obsadi nebo ne?

Jinak prave ty busy az na relace mezi prahou/brnem a krajskejma mestama umiraj. V ty podobe "jednou odpoledne co musis stihnout" resp "bez mistenky nesednes, nejedes" (uz jen v podstate ucnaky pa/ne.

To je prave ten rozdil od drivejska kdy se ty mistenky (na par vlaku mnohdy ale bez alternativy) musely zkousnout. Dnes totiz ma auto skoro kazdej a to jede kdyz se to hodi. Ma-li mit vhd vyssi ambice nez socka pro ty co nemuzou mit ridicak musi taky nabidnout operativu. Letenky do toho neplette, to jsou cesty planovany dopredu.
Sobota, 30. dubna 2016 - 12:27:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6466
Registrován: 5-2007
Babilon: Tu je ale predsa "problémom" nákup cestovného lístka bez znalosti čísiel osobných dokladov daného človeka, a nie nutnosť potom preukazovať totožnosť dokladom vo vlaku...
Sobota, 30. dubna 2016 - 18:57:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 5-2009
Zase si nerozumíme. Nemyslím si, že by měly být pouze povinně místenkové vlaky a nic jiného. Jediné, co považuji za rozumné je, že když už se rozhodnu a koupím si místenku, tak bych měl mít zároveň povinnost ji použít. V tom případě by se u tohoto (a pouze tohoto) produktu daly nejen zjednodušit formality ale odměnou by mohla být třeba i nižší cena, protože přepravce má zajištěno, že cestující nebude postupně po sobě blokovat sedadlo v několika vlacích na téže trase.

Vedle toho je samozřejmě užitečné mít také možnost cestovat bez místenky se vším, co k tomu patří. Ovšem protože takové cestování je pro přepravce méně výhodné, může za to být cestující 'sankcionován' jak cenou tak i těmi formalitami.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát.
Japonské přísloví
Rybák
Sobota, 30. dubna 2016 - 19:30:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 5-2008
Letenky do toho neplette, to jsou cesty planovany dopredu.
V mezinárodní železniční dopravě to platí obvykle též pokud nechcete platit za cestu nějaké hausnumero převyšující jízdu autem.
Sobota, 30. dubna 2016 - 21:52:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2051
Registrován: 8-2010
Mimoň: ČD mu napíší, že děkují za názor.

Vy jste tiskový mluvčí ČD, že už dopředu víte co mi napíšou [happy] ? Náhodou na můj poslední dotaz (nebo spíš žádost) o rožšíření sortimentu občerstvení ve vlacích Ex1 mi odpověděli kladně.
Přemýšlení bolí
Sobota, 30. dubna 2016 - 22:04:06  
Neregistrovaný host
213.192.30.1
ale vždyť řešení je známé: Jízdenka s místenkou platí přesně pro ten vlak, pro který je vystavená.

Aha, takže když mi ten vlak náhodou ujede tak mi ta celá jízdenka i s místenkou propadne [crazy] No to by bylo opravdu "super". Opravdu je třeba dělat takový povyk kvůli tomu, že člověk musí zadat několik čísel ? Zvláštní, že zadávat čísla když platíme kartou nevadí, že [crazy] ale zadat číslo z občanky je hrozný problém.

Flexibilita jízdenek ČD je pro většinu lidí naopak výhodná (jak dokazuje třeba příklad co zde uvedl Asdf) a nechápu proč by se to mělo kvůli několika nespokojencům měnit k horšímu [uhoh] To si opravdu strčte někam....
Babilon
Sobota, 30. dubna 2016 - 22:48:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3035
Registrován: 12-2007
rozumné je, že když už se rozhodnu a koupím si místenku, tak bych měl mít zároveň povinnost ji použít
On vám někdo brání, pokud vám vlak ujede, tak tu jízdenku zahodit a koupit si novou?
Mimochodem, i ČD něco podobného mají a jmenuje se to tuším SuperAkční jízdenka.
Babilon
Sobota, 30. dubna 2016 - 22:57:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3036
Registrován: 12-2007
Je tady ještě jeden pohled - to, že jízdenka platí v libovolném vlaku, je výhodné i pro ČD. Pokud někomu ujede přípoj, není potřeba provádět žádnou byrokracii s přerezervováním jízdenky.
Leinad
Neděle, 01. května 2016 - 09:14:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 636
Registrován: 8-2009
Takže implementace věci, která je u klasickejch jízdenek možná(razítkování s informacemi o kontrole) je nemožná když průvodčímu nadiktuju číslo jízdenky, a on by ji označil jako zkontrolovanou, aby to viděli ostatní průvodčí/revizoři, kterým nadiktuju totéž. [lol] (i když pochybuju, že se to ještě nedělá).

A jízdenka musí být vázaná na číslo dokladu(občanky), protože normálně si pamatuju čísla občanek lidí, se kterými jezdím(jména a data narození nikoli).
Neděle, 01. května 2016 - 10:23:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 648
Registrován: 9-2004
Leinad: přemášlení bolí, že. Tištěná jízdenka existuje fyzicky pouze v jednom exempláři. Takže aby na ni někdo mohl jez znovu z bodu A do bodu B, je třeba ji dopravit zpět do bodu A. U tištěné jízdenky to je docela problém, u elektronické jízdenky to zařídím během chvíle tím, že ji přepošlu emailem. Proto ji musím s něčím jedinečným svázat. U soukromníků je tím jedinečným identifikátorem číslo vlaku a číslo sedadla. U ČD číslo občanky, pasu nebo In-karty.
honza ÝÁÁÝ
Neděle, 01. května 2016 - 15:19:13  
Neregistrovaný host
178.17.80.112
ja to vim vsecko nejlíp vy hlupci!!!!
Neděle, 01. května 2016 - 15:37:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 8-2010
178.17.80.112: Koukám, že jsou dneska zase vycházky v Bohnicích [crazy] Tak si pěkně zase plivni anonmyní ubožáčku a za měsíc nashle [happy]
Rybák
Neděle, 01. května 2016 - 16:03:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 5-2008
V Bohnicích [nene] IP adresa směřuje do Tvé rodné Olomouce [wink]
Neděle, 01. května 2016 - 16:11:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 8-2010
Rybák: [happy] Moje rodné město Olomouc není (jsem přistěhovalec [proud]). Každopadně mě ani nenapadlo zkoumat něčí IP adresu.

Tak to bude odtud [happy]
Psychiatrická klinika nemocnice Olomouc
I.P. Pavlova 6, Olomouc


(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)
Bobmaster
Neděle, 01. května 2016 - 16:24:12  
Neregistrovaný host
217.170.96.37
http://www.etrend.sk/firmy/regiojet-chce-dohodu-so-statnymi-zelez nicami-aby-vlaky-na-seba-cakali.html
honza ÝÁÁÝ
Neděle, 01. května 2016 - 17:00:56  
Neregistrovaný host
178.17.80.112
Koukám, že jsou dneska zase vycházky v Bohnicích [crazy] Tak si pěkně zase plivni ubožáčku a za měsíc nashle [happy]
pisu i mimo vycházky a zasiram vlakna .. uz jsem reditel diskuse i v Ostrave!!! beze me by si nevedeli rady co s Hrancem
Neděle, 01. května 2016 - 17:14:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 8-2010
178.17.80.112: A pro dnešek stačilo a zpátky do klece [happy] Zatím tady diskusi zasíraš jen ty...
Neděle, 01. května 2016 - 17:36:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4039
Registrován: 9-2011
Leinad Z Prahy do Kolína na tarif ČD můžu 17x přerušit cestu?
Dobře, to byl trochu extrémní příklad, ale co pomalík z Prahy do Přerova a následný osobák někam dál. Od Pardubic můžu přerušovat, jak se mi zlíbí, takže by průvodčí měl zneplatňovat v Chocni, Ústí, ČTř, Zábřehu, Mohelnici, Července,...

Zmar
Pamatuji, že v době lepenkových jízdenek při vystavení místenky vždy v pokladně dala razítko na jízdenku, že platí jen ve spojení s místenkou
Bylo to trochu jinak. Jízdenka pro normální vlak se orazila razítkem "místenka vydána" (a tuším se tam psalo i číslo vlaku) - aby se na 1 lístek nedalo koupit víc místenek.
Na lístek pro povinně místenkové vlaky se dával štempl "Platí jen pro vlak...", lístek neplatil na jiný vlak a když vám ten vyznačený vlak ujel, tak jste si lístek mohl vetknouti akorát tak...
Penik
Neděle, 01. května 2016 - 17:39:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7178
Registrován: 10-2004
... kam? [proud]
Leinad
Neděle, 01. května 2016 - 19:29:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 637
Registrován: 8-2009
Takže aby na ni někdo mohl jez znovu z bodu A do bodu B, je třeba ji dopravit zpět do bodu A. - to klidně udělat můžu, jenže bude orazítkovaná. A nějak se mi nechce věřit, že jízdenka z e-shopu nebude přečtená POPkou.

U ČD číslo občanky, pasu nebo In-karty. - protože tato čísla si pamatuji u kámošů a příbuzných lépe, než jméno a datum narození.

U soukromníků je tím jedinečným identifikátorem číslo vlaku a číslo sedadla. - to neřeší případ, že by do toho vlaku nastoupili dva lidi, každý s místenkou na stejné sedadlo. To by mohla parta lidí zkusit u "soukromníka" - nastoupit do vlaku, sehrát že se neznaj, říct stewardovi že dopravce má bordel v systému. (Jenže je víc šotoušů-černých pasažerů vymýšlejících tyto konstrukce, nebo cestujících omezených přehnanou kontrolou.)
Neděle, 01. května 2016 - 20:13:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 478
Registrován: 1-2007
A kdo třeba zabrání někomu, aby svou jízdenku přeprodal více lidem? Údajně se to stalo už opakovaně a jediná reakce dopravce byla, že je to chyba cestujících a ať si laskavě jeden z nich koupí nový mnohem dražší lístek.
Samozřejmě je to blbost těch, co na takové kšefty přistoupí, ale stát se to u ČD, je to hned hlavní náplň televizních novin TV HOVNA.
Neděle, 01. května 2016 - 21:19:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 5-2009
Aleš Liesk: Na lístek pro povinně místenkové vlaky se dával štempl "Platí jen pro vlak...", lístek neplatil na jiný vlak a když vám ten vyznačený vlak ujel, tak jste si lístek mohl vetknouti akorát tak...

Přesně tak. Přesněji řečeno: pokud cestujícímu vlak ujel z důvodu, který zavinil dopravce (tedy zpoždění přípojného vlaku), tak mohl jet i jiným vlakem.

Tohle je produkt, který dnes ČD nenabízí a soukromníci toho využili. Je vidět, že jejich cestujícím ta nevýhoda nevadí a naopak ocení výhody, které s tím souvisí.

Ale už se to tu příliš dlouho opakuje dokola a asi by stálo za to toto téma ukončit.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát.
Japonské přísloví
Neděle, 01. května 2016 - 21:23:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 5-2009
Honza7887: 178.17.80.112: Koukám, že jsou dneska zase vycházky v Bohnicích

Já si myslím, že on to má jako součást terapie. Navíc může občas změnit IP adresu, třeba když ho na víkend pustí do domácího ošetřování.

Kdyby byl chytřejší, dovedl by ji změnit i pomocí proxiny, ale i tak zůstane jeho nezaměnitelný rukopis.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát.
Japonské přísloví
Neděle, 01. května 2016 - 21:40:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2060
Registrován: 8-2010
Zmar: Kdyby byl chytřejší, dovedl by ji změnit i pomocí proxiny

Proxiny tady myslím nefungují [nene] Jinak jsem poslal na ČD dotaz, zda neuvažují o vylepšeném nákupu v eShopu kdy by nebylo třeba zadávat číslo dokladu. O odpověď se pak podělím [wink]
Neděle, 01. května 2016 - 22:03:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 5-2009
Honza7887: Proxina funguje na každém webu. Ale kvůli takovým exotům, jako je tamten, radši nebudu psát návod, jak na to. Jednodušší způsob, jak schovat svoji IP adresu, je zaregistrovat se. Proč, to radši také nebudu popisovat.

Pokud jde o ten dotaz na ČD, tak si myslím, že pokud se zároveň s tím nedoplní ta povinnost použít právě ten vlak, pro který je vystavena místenka, tak by to šlo snadno zneužít. Ale to už je hlubší změna v obchodní koncepci (ne v počítačovém systému) a proto si myslím, že ji jen na základě jednoho emailu dělat nebudou.

(Příspěvek byl editován uživatelem zmar.)
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát.
Japonské přísloví
Neděle, 01. května 2016 - 22:14:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2061
Registrován: 8-2010
Zmar: Tak třeba DB uznávají jako identifikační doklad platební kartu kterou byla jízdenka zaplacena. Třeba by to ČD mohly taky zavést [wink]
Pojeďte modrým
Neděle, 01. května 2016 - 23:48:13  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
honza ÝÁÁÝ:
Máš mou plnou podporu proti místnímu bonzákovi Honza7887. Ten nic jiného, než žalovat neumí.

A proxy neřeš. IP se mění vytáhnutím modemu na cca 30minut. Pokud máš UPC a neplatíš si zbytečně za pevnou IP, pak můžeš takhle psát na K-report cokoli zachceš. A bez rizika virů z divných proxin.
Pondělí, 02. května 2016 - 07:52:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 546
Registrován: 5-2014
Zmar: Je vidět, že jejich cestujícím ta nevýhoda nevadí a naopak ocení výhody, které s tím souvisí.

Já si nemohu pomoci, ale dosti pochybuji, že existuje větší skupina lidí, kteří by ocenili na tom zrovna to, že pokud jim ujede přípoj (žlutý), že jim jízdenka propadne (a nebo si ji přerezervují a pak mohou čekat další 2 hodiny, pokud by ten přestup nakonec stihli). Řekl bych, že tam budou hrát poněkud jiné faktory, proč lidé jezdí žlutým a tím hlavní je dokonalé PR (možná lidi podceňuji, ale mám takový pocit) [happy]
Pondělí, 02. května 2016 - 08:22:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2062
Registrován: 8-2010
Schizofrenní Mimoň: Vy mě znáte, že víte co umím a co neumím ? A jinak od Vás, který neustále řeší ve všech vláknech opravu Mšenky a myslí si, že na základě jednoho článku v euru politici zaříznou Memorandum to opravdu sedí [rofl] Proč vůbec pořád měníte přezdívky ? (NE Soukromníkům, NE tendrům, nepřípojům=soukromník, Mimoň, NE Žlutým vlakům) To vám připadá normální ?

Jinak se klidně oba chytněte za ručičku a hezky si poskákejte jak jste vyhráli. Kdyby ten s IP adresou 178.17.80.112 nebyl tak hloupý tak by věděl, že do vlákna Trolejbusů v Ostravě jsem přispíval už dřív. Ale to bychom chtěli moc co ? Ale jo hrozně tam vadí ten můj jeden příspěvek ohledně Hranečníku [rofl] zvlášť když je má rodina původně z Ostravy [happy] Tak hezké pondělí do ústavu [happy]
Pondělí, 02. května 2016 - 11:51:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 5-2009
BoH: Řekl bych, že tam budou hrát poněkud jiné faktory, proč lidé jezdí žlutým a tím hlavní je dokonalé PR (možná lidi podceňuji, ale mám takový pocit)

Nejen PR, ale, i když ne vždy, také cena. Jenomže cena souvisí s nižšími náklady takového dopravce.

Ale samu obchodní politiku, kdy za zmeškanou službu nemám nárok na náhradní službu, akceptují spotřebitelé v mnoha oborech a nestěžují si. Nebudu tady psát příklady z jiných oborů, ať zůstaneme u železnice: když zmeškám odjezd vlaku s 'mým' lůžkovým vozem, nemohu ani dnes chtít náhradní lůžko v jiném vlaku. V tomto příkladu mi nejde o právo přepravy (abychom neodbočili) ale o tu zmeškanou službu spaní v lůžkovém voze.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát.
Japonské přísloví
7887 v. ýááý
Pondělí, 02. května 2016 - 12:05:00  
Neregistrovaný host
194.213.62.225
hm... nejdříve napíše jako 7887.. když nejsou ty správné reakce, napíše 7887 malým: ýááý. No a pak 7887 tomu "ýááý" sprostě vynadá. A najednou někdo přijde na to, že ten "anonym" "ýááý" ke taky z Olomouce...
IP adresa směřuje do Tvé rodné Olomouce...
Moje rodné město Olomouc není (jsem přistěhovalec. Každopadně mě ani nenapadlo zkoumat něčí IP adresu.

Tak si tu vy dva vyhrajte. Do kolika vláken ty 3,14čoviny vlastně píšete?
Pondělí, 02. května 2016 - 12:07:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 548
Registrován: 5-2014
Zmar: Máte pravdu, nestěžují si. Na druhou stranu, nemyslím si, že to berou jako pozitivum. Naopak si myslím, že berou jako pozitivum na železnici, že jim jízdenka platí celý den. Chápu, že jízdenky s pevně svázaným vlakem mohou eliminovat některé problémy (viz Váš problém). Na druhou stranu možnost jezdit tak, že nemusím tvořit hodinové rezervy mi přijde jako dostatečná satisfakce.

Pokud máte třeba na soukromníka někde přestup cca 10 minut, tak mi to přijde skoro sebevražda si na daný spoj dopředu kupovat jízdenku. Jedině pokud máte dopředu jistotu, zda daný spoj odjede či počká.
Pondělí, 02. května 2016 - 12:38:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2065
Registrován: 8-2010
194.213.62.225: Vaše teorie má bohužel jednu zásadní vadu, včera jsem v Olomouci vůbec nebyl. Opravdu sem nepíšu jako anonym. Do té doby než se tady objevil ten anonym tak probíhala slušná diskuse se Zmarem ohledně tarifu. To si myslíte, že jsem jediný z Olomouce co píše na K-Report ?

BoH: Pokud máte třeba na soukromníka někde přestup cca 10 minut, tak mi to přijde skoro sebevražda si na daný spoj dopředu kupovat jízdenku. Jedině pokud máte dopředu jistotu, zda daný spoj odjede či počká.

Tak ono jde tu jízdenku stornovat, ale moc praktické to není [wink]
7887 v. ýááý
Pondělí, 02. května 2016 - 13:47:19  
Neregistrovaný host
194.213.62.225
vidím, že pohádku o Honzíčkovi a Mařence dobře znáte a umíte ji používat:
"Osobo, neviděla jste tudy jít dvě děti?" "Pleju len." "Osobo, já se vás ptám, jestli jste tudy viděla jít děti." "Až vypleju a uzraje, budem trhat." ....
Pondělí, 02. května 2016 - 13:54:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2066
Registrován: 8-2010
194.213.62.225: Chcete poslat moji dnešní jízdenku z Prahy abych vám dokázal, že jsem to nepsal já a nemohl jsem mít včera olomouckou IP ?
Babilon
Pondělí, 02. května 2016 - 14:19:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3037
Registrován: 12-2007
Pokud máte třeba na soukromníka někde přestup cca 10 minut, tak mi to přijde skoro sebevražda si na daný spoj dopředu kupovat jízdenku.
Sebevraždu provádím každý měsíc. Další varianty - přestup 50 minut s ČD nebo o hodinu a půl později přímý spoj - jsou pro mě méně akceptovatelné.
Babilon
Pondělí, 02. května 2016 - 16:29:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3038
Registrován: 12-2007
Zmar: Je vidět, že jejich cestujícím ta nevýhoda nevadí a naopak ocení výhody, které s tím souvisí.
Myslím, že nepotřeba ukazovat jízdenku není to zásadní, co lidi láká, zejména když velká část stejně ukazuje studenstskou průkazku nebo slevovou kartičku (u Lea). Hlavní výhodou, kterou povinné místenkování nabízí, je nižší cena, a ta určitě tahákem je. Mimochodem, povinně místenkové vlaky mají i ČD, ale cenová výhoda se tam jaksi nekoná, ba právě naopak.
Úterý, 03. května 2016 - 08:03:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 549
Registrován: 5-2014
Honza7887: Resetovat to lze, ale jen tuším 15 minut před odjezdem. Poté už je to loterie a pokud se nerozhodnete správně, tak bohužel. A praktické to skutečně také moc není (například já nemám aktivovaný internet v mobilu).

Mimochodem, Vy nikomu nic dokazovat nemusíte. Ať si každý myslí, co chce. Vy tady nejste od toho, abyste někomu něco dokazoval [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Úterý, 03. května 2016 - 08:05:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 550
Registrován: 5-2014
Babilon: No co, Vaše volba. Ale pokud se Vám nestalo, že Vám spoj ujel, tak jste dítě štěstěny.
Babilon
Úterý, 03. května 2016 - 09:04:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3040
Registrován: 12-2007
Ale pokud se Vám nestalo, že Vám spoj ujel, tak jste dítě štěstěny.
Už dávno neplatí, že vlak je synonymem zpoždění.
A i kdyby mi to v každém druhém případě ujelo, tak jsem časově i finančně stále v plusu.
Úterý, 03. května 2016 - 09:08:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 551
Registrován: 5-2014
Babilon: Tak to žijete na šťastné trati. Já když chci přestupovat v ČT, tak je to sázka do loterie (a to mám 20 minut na přestup).

P. S. Časově chápu, že by to bylo výhodné. Pokud ale máte zaplatit o 50 % více jízdenek, tak to už mi přijde na pováženou, aby Vás to vyšlo levněji.

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Babilon
Úterý, 03. května 2016 - 09:30:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3041
Registrován: 12-2007
Pokud ale máte zaplatit o 50 % více jízdenek, tak to už mi přijde na pováženou, aby Vás to vyšlo levněji.
Řeším to tak, že mám jízdenku rozdělenou na dvě. Kdyby to ujelo, propadne mi 22 Kč, zbytek stihnu vrátit.
Úterý, 03. května 2016 - 09:36:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 552
Registrován: 5-2014
Babilon: Dobrá vychytávka. Sice administrativně poměrně náročnější (trochu mi to připomíná kauzu dělení jízdenek u ČD), ale zajímavé a účinné. [ok]