Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 28. 11. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 28. 11. 2016

dolů
   autor příspěvek
rezervace
Sobota, 26. listopadu 2016 - 12:18:04  
Neregistrovaný host
185.67.188.59
Ad Jeho Vysost: A co když dostanete volno od šéfa o den dříve, ale kamarád nepojede autem a už bude spoj RJ vyprodaný ? Budete každých 15 minut zkoušet, jestli někdo neodřekl na poslední chvíli ? To pak nějaký čas zabere , nebo na to existuje nějaký fígl ?
Sobota, 26. listopadu 2016 - 12:40:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 90
Registrován: 7-2007
Jeho Výsost: Ďaľšie veci boli občerstvenie v lozku, zástrčky a tiež bezpečnosť, veľa ľudí sa bálo cestovať lôžkami kvôli zlodejom, ale v tom RJ sa aj vďaka skladbe cestujúcich citia bezpečne.

Asi jste jel naposledy lůžkem za krále klacka. Především RJ žádná lůžka neprovozuje, pouze lehátka. Pohodlí i občerstvení v lůžkách ČD je velice slušné, v každém kupé voda, umývadlo, v současnosti je v ceně krom lůžkovin a ručníků i základní hygienický balíček (jednorázový kartáček a pasta na zuby, trepky, mýdlo ...), vyjma vybraných tras na Slovensko pak i zamykání v lůžkových vozech (ve většině kartový systém) je se zabezpečením lehátek u RJ nesrovnatelný, zásuvky ve všech lůžkách. Jen asi máte pravdu s tou skladbou cestujících - socka socce nemá co ukrást :-).

Mimochodem, někde se tu diskutovalo o přívlastku "národní dopravce" - právě národní dopravce se (obdobně, jako u aerolinek) profiluje do role seriozní, spolehlivé firmy s kvalitními a dle možností se stále se zlepšujícícmi službami. Také malý zájem o lehátka to potvrzuje, cestující hledají kvalitnější, byť dražší službu (lůžka jsou vesměs velmi slušně obsazená). Low cost jde opačným směrem (viz třeba Ryanair). Nechť si každý zvolí svého dopravce, ale Vaše výsosti, ráčej zachovávat objektivitu.

(Příspěvek byl editován uživatelem goldstajn.)
žlutý anděl
Sobota, 26. listopadu 2016 - 12:57:46  
Neregistrovaný host
46.135.224.29
Regiojet forever no a kdo tam tedy ty trotle seděl, že jsem našel místo až ve třetím vagonu? Asi to byli figuríny ne? Si vážně kus debila.
Ad Tn26 ach jo škoda, že nečtu tvoje blitky. Asi se nikdy nedovím, co mi vlastně píšeš. Chudáku.
Budete se muset smířit, že České dráhy tu jsou a budou.
Sere vás to co?
Sobota, 26. listopadu 2016 - 13:17:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 144
Registrován: 12-2014
Vážený pane žlutý anděli, patrně jste si spletl dopravce. Pokud jste cestoval plně obsazeným vlakem, rozhodně to nebyl vlak společnosti ČD, ale společnosti Regiojet.
Jeho Vysost
Sobota, 26. listopadu 2016 - 13:23:01  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Rezervace: Prečo by som rušil rezerváciu skôr než budem na ceste alebo doma? Zrušiť sa dá až do 5h pred odchodom, takže nie je problém.
Goldstajn, RJ prevádzkuje rovnako lozka ako lehatka, rozdiel je hlavne v službách, nie v pismenach na vozni. Čo z toho, že mám v kupe umývadlo, keď je tam minimum priestoru a väčšina ľudí o ňom nevie a nepoužíva ho? Za 100 ciest som nevidel nikoho to umývadlo reálne použiť. občerstvenie v lôžkach nula, možno v ruských alebo tých do Nemecka či ďalej. Podobne ten kartovy systém, aha mimo tých na Slovensko, kde sa bežne vyskytuje aj WLAB, kde žiadne trepky nie sú. Čo sa týka ceny, rozdiel na SK medzi lozkom a lehatkom sú 2 resp 4€ takze sa samozrejme nejedná o veľký rozdiel, akurát minule bolo plnšie lehatko ako väčšina tých lôžkových vozňov. A čo sa týka tých sociek, skúste si niečo nájsť o skupinách, ktoré úspešne operovali v okolí Olomouce, cestujuci to ale neboli. A presne to je problém, CD vám zavesia na nos, aké strašné ultra super sú ich WLABmee, aby ste v realite na vlaku našli WLAB, lebo tých vozňov nie je dosť na pokrytie vypadku.
Sobota, 26. listopadu 2016 - 13:49:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 91
Registrován: 7-2007
Vaše výsost:
- RJ NEPROVOZUJE LŮŽKA, ale obstarožní rakouská lehátka, která vydává za "spací vozy" (těmi nakonec mohou být i sedačky, když se v nich spí) [happy]
- mám v kupe umývadlo, keď je tam minimum priestoru a väčšina ľudí o ňom nevie a nepoužíva ho - Vaše chyba, raději si tedy postůjte u WC a pak ho čištěním zubů blokujte těm, kteří je potřebují použít ... [happy]
- občerstvenie v lôžkach nula - jak v českých tak slovenských (v relacích ČR - SR) je jaksi snídaně v ceně - ale asi si zase pletete lůžko s lehátkem, že? ... a nebo jste ještě lůžkem v mezinárodní přepravě skutečně nejel a pouze pomlouváte.
- pouze v relacích ČR-SR, kde je poskytována zhruba 40% sleva z mezinárodního (již tak nižšího) tarifu "Evropa východ", ještě dosluhuje několik málo vozů WLAB ČD (vesměs se službami WS Košice), ŽSSR slibovaly své kvalitní vozy WLABmee (reko od RŽ), zapůjčené od bratislavského oparátora, no, nějak to nezvládly - ale stále pohodlnější rovné lůžko v uzamčeném kupé WLAB než šikmá pryčna v RJ sdílená v kupé s až 5 spolucestujícími, byť vlastní sociální úrovně.
- v relaci ČR-SR lehátko stojí od 6 €, lůžko od 12 €, prakticky stejně, jako v ČR. Rozdíl je tedy poněkud vyšší. Pokud je to ve vnitrostátní dopravě v SK jinak, sorry, ze Žiliny do Popradu slovenským lůžkem nejezdím.

(Příspěvek byl editován uživatelem goldstajn.)
Jeho Vysost
Sobota, 26. listopadu 2016 - 13:58:59  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
RJ lozka prevádzkuje, to je fakt. Že ten vozen za lôžko nepovažujete je cisto vás psychicky problém
Nepoužíva ho väčšina cestujúcich, taze to tiež môžeme považovať za niečo, čo považuje za výhodu len malá skupina ľudí.
Raňajky sa teda u WGS neponúkajú, áno dáva sa tam balený croissant, ktorý tiež istá skupina s podobným rozlisovacim problémom nepovažuje za niečo hodné pozretia, teda ak tam ostane a nezbali ho pozorný spolucestujúci. Vozy WLABmee jazdia normálne, akurát nie všetky ešte prešli rekonštrukciou, to ale nie je podstatné, svojim spôsobom sú to v pohode vozne aj bez nej. Vami uvedený rozdiel samozrejme platí pre samostatné príplatky, ja hovorím o.pouzitelnom tarife Europa Expres.
Suma sumárum, klamate akurát Vy, pretoze služby vo vlakoch niekde do Nemecka vydávate za štandard, ktorý neplatí pre všetky vozne a relácie, nehovoriac o mnozstve ideologických nezmyslov typu RJ nemá lozka...
Sobota, 26. listopadu 2016 - 14:09:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 92
Registrován: 7-2007
Jeho výsost: RJ lozka prevádzkuje, to je fakt. Že ten vozen za lôžko nepovažujete je cisto vás psychicky problém.
Označení kategorie vozů je technický termín, platný v celé Evropě. ČD provozují identicky stejné (pouze o něco modernější, klimatizované) lehátkové vozy stejného původu, jako RJ, lůžkovými je pochopitelně nenazývají.
Považovat vyřazené vozy Bcz OeBB za lůžkové není ani psychologický ani ideologický problém, ale Vaše hloupost.

(Příspěvek byl editován uživatelem goldstajn.)
Jeho Vysost
Sobota, 26. listopadu 2016 - 14:19:03  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
A koho to zaujíma, že dielňa či technik zaradí Bcmz do sekcie lehátka? Dôležité sú tie služby, ktoré cestujúci dostane a tie ma RJ rovnaké ako iné zeleznice. Takže z hladiska služieb, tarifu a iných kategórií to lozkovy vozen JE. Navyše tie služby má u všetkých vozňov rovnaké, čo sa o CD povedať nedá. Tým koncim túto debatu, RJ lozka prevádzkuje a pokiaľ si myslíte iné, tak tu nemusíte prispievať, lebo je to irelevantné.
Sobota, 26. listopadu 2016 - 14:27:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 93
Registrován: 7-2007
Jeho Výsost: dejte si ke svačině rohlík a namlouvejte si že jíte banán (je taky žlutej [happy])
Jeho Vysost
Sobota, 26. listopadu 2016 - 14:33:07  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Goldstajn a vy si môžete ísť ľahnúť do WLABu, dať si virtuálne raňajky, zamknúť kupe kartou, obuť si virtuálne trepky a nabiť si mobil vo virtuálnej zastrcka a presviedčať sa, že cestujete omnoho kvalitnejšie ako ten cestujúci v RJ, ktorý má tieto veci fyzicky k dispozicii.. až na tie karty.
Noční vlaky
Sobota, 26. listopadu 2016 - 14:36:09  
Neregistrovaný host
82.100.0.70
Tak proč lidi s tím podvodnickým soukromnníkem jezdí? Ono už to bude třeba tím, že člověk nemusí řešit nějaké mezinárodní jízdné, nemusí řešit žádný lůžkový příplatek, který si může koupit jen do dvou hodin před odjezdem, a pak se musí stresovat, jestli bude možno si koupit příplatek alespoň ve vlaku. A celý lístek ani rezervace nelze stornovat tak jednoduše, jak to nabízí RJ. Ve vlaku RJ navíc jsou upravení stewardi a mladé hezké stewardky, kteří mají nařízeno se chovat k cestujícím mile a prozákaznicky, takže je nastavena určitá úroveň služeb, na kterou se cestující může spolehnout. To se u JLV nějak nevede, a jako personál tam často jezdí pochybná individua. Prastarý rozhrkaný nafťák, na který lze narazit, netřeba komentovat, to už okomentovala výsost [proud]. Crossant (čerstvý[pozor]) a kafe ráno dostanou kromě ležících cestujících i cestující na sedačce (ti, kdo vysedají od Žiliny dál). A jak se teď dívám do e-shopu RJ, tak ceny pro lehátka i lůžka jsou docela příznivé (a uvedená cena je za všechno, tedy za jízdenku i rezervaci pryčny, kde budu spát).
Sobota, 26. listopadu 2016 - 14:41:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 454
Registrován: 1-2013
RJ provozuje lehátkové vozy ve dvou tarifních kategoriích:
jako vozy lehátkové a jako vozy lůžkové.


http://stag.strasil.net/vini/index.php?akce=uprav&id=1312
Sobota, 26. listopadu 2016 - 15:46:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3847
Registrován: 8-2012
právě národní dopravce se (obdobně, jako u aerolinek) profiluje do role seriozní, spolehlivé firmy s kvalitními a dle možností se stále se zlepšujícícmi službami
Mezi těmi aerolinkami máte za spolehlivého seriózního "národního dopravce" třeba ČSA? Lowcostovou společnost (bohužel bez low-fare cen) s hladolety a placením za všechno, která tvoří byznysplán metodou pokus-omyl, dokáže těžit jen z historické uzavřenosti některých trhů "vždycky se to tak dělalo", je dlouhodobě ztrátová a přilepovaná tu k ŘLP, tu k Letišti Praha, jen aby se do ní daly cpát peníze? Nebo za seriózní spolehlivé "národní dopravce" snad považujete Sabenu, Malév či Swissair?
<font color="808080">informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu</font>
žlutý anděl
Sobota, 26. listopadu 2016 - 16:39:39  
Neregistrovaný host
46.135.224.29
Ad regiojet forevr do hnoje Regiojet bych nikdy nevlezl. Vagony byli krásně modré. Sere tě to co? Navíc jsem nastoupil a jel bez teploušských rezervací a kreditových jízdenek.
Sobota, 26. listopadu 2016 - 17:06:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2827
Registrován: 9-2007
Jeho Vysost:
"virtuálne raňajky, zamknúť kupe kartou, obuť si virtuálne trepky a nabiť si mobil vo virtuálnej zastrcka"

Od 1.12. je složení snídaní ve vlacích, kde servis zajišťuje JLV, následující: ovocný džus (pomeranč/jablko), teplý nápoj (káva/čaj), 2x neperlivá voda Toma natura, 2x cereální kaiserka, máslo, džem, paštika a tatranka. Dále každý cestující dostane hygienický set, obsahující zmiňované trepky, mýdlo, kartáček s pastou a další, včetně ručníku. Je sice fakt, že tento servis je tak poskytován pouze na lůžku Praha - Zvolen, protože do Košic jezdí WGS, které má služby podstatně omezenější, ale vzhledem k tomu, že hážete do jednoho pytle všechny vlaky CZ-SK, tak linka Praha - Zvolen sem patří také.

Pokud se nepletu, tak u RJ dostanete sice také nějakou snídani, ale hygienický set je za 80 korun a rozdíl mezi Bc a "WL" je ten, že na jedné straně jsou lehátka sklopená a na straně druhé už povlečená. Že jsou ta lehátka příšerně tvrdá a navíc i divně tvarovaná tomu upřít nejde, navíc já osobně bych se bál spát na horním lehátku, protože to žádnou zábranu proti pádu nemá.

Pokud mi stále nevěříte, napište mi SZ a já Vám velmi rád zaplatím cestu z Prahy do Košic přes Zvolen v lůžku Českých drah. Ač chápu, že cílem vaší cesty není cestovat do Košic skoro den, ale předpokládám, že cestujete tímto směrem a rád bych Vás přesvědčil o tom, že služby do Německa, případně ve vlacích do Ruska či západní Evropy, jak sám uvádíte, jsou stejné i na lince Praha - Zvolen. Ač netuším, proč stejná úroveň není i na Košice, věřím, že časem se i zde zvedne úroveň snídaní.

Co se týče označování vozů, co RJ nutilo použít tato, svým způsobem předpotopní označení? Proč to není prostě spací vůz "standard" (Bc) a spací vůz "de luxe" ("WL")? Tím by další diskuze na toto téma byly bezpředmětné...

Noční vlaky:
"To se u JLV nějak nevede, a jako personál tam často jezdí pochybná individua."
Dokázal byste, prosím, uvést nějaký konkrétní případ?
NORTHSHOOT
Můj cestovní blog[happy]
Sobota, 26. listopadu 2016 - 17:31:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 145
Registrován: 12-2014
Vážený pane žlutý anděli, se svou barvoslepostí by jste asi měl něco dělat, vozy společnosti Regiojet se kterými jste cestoval jsou žluté. Ano, ve vlacích společnosti Regiojet můžete již nějaký čas cestovat bez rezervace. Co Vám na rezervaci připadá homosexuálního nevím, ale patrně za to maskujete vlastní latentní homosexualitu.
Jeho Vysost
Sobota, 26. listopadu 2016 - 17:59:09  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Vantju, nevidim dôvod vám neveriť ani nemám problém si listok kúpiť. Len je vtipné kritizovať RJ, že vydáva Bcmz za lozkovy vozen a u CD hrate lotériu, čo vlastne za ten príplatok dostanete. Môže to byť WLABmee so službami JLV alebo aj WLAB so službami WGS a to už je kua rozdiel za rovnaké prachy. Čo sa týka horných postelí, nechapem ten strach, doma človek tiež z postele bežne nepadá a zase to brzdenie nie je taký problém, u WLABmee je zase hore zrezane lôžko, takze tam je dosť málo miesta.
Čo sa týka RJ, sú to obyčajne zbytočné debaty, v lozku máte normálne 3 miesta, ustlané a na raňajky je aj pomarančová šťava s dužinou, kým lehatko si človek musí ustlat sám, je tam 6 ľudí, takze štandard podobný službám v lôžkových vozňoch CD/ZSSK, akurát viem, čo môžem čakať.
Celkovo nerozumiem, načo sem chodia ľudia, ktorí považujú cestujúcich za socky a do RJ by nesadli, môžu sa spokojne vozit v Bdpee a neotravovat, bohužiaľ podobne divných ľudí občas stretnete v tých lôžkach, to bolo kriku, keď trebalo peciatkovat spiatocne lístky, že budeme vás budiť a možno vyhadzovat z vlaku a zbytočne sa bude musieť meniť prádlo a podobné kecy, bola to fakt úbohosť, čo predvádzali ti stevardi.
Sobota, 26. listopadu 2016 - 18:00:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5926
Registrován: 5-2002
Nebo za seriózní spolehlivé "národní dopravce" snad považujete Sabenu, Malév či Swissair?

Nebo Lufthansu - stávkuje už čtvrtý den, ale což, je národní. [proud]
metropoliten
Sobota, 26. listopadu 2016 - 18:00:34  
Neregistrovaný host
37.48.38.48
Od 1.12. je složení snídaní
Chtěl jste říct "teprve možná bude"? Je 26.11. a diskutuje se o realitě.
tento servis je tak poskytován pouze na lůžku Praha - Zvolen
Inu, když se do krámu nehodí (nejčastější relace) Košice, tak stačí otočit to na Zvolen.
do Košic jezdí WGS
Jenže to je přesně to, co cestujícího nezajímá, nevyrovnaná kvalita služby jen z důvodu jiného dodavatele. To je problém provozovatele (a teď přijde super výmluva, že to ČD nemůžou ovlivnit, protože "jen" tahají JLV, WGS, ABC, XYZ vagóny). Protože ať je kvalita RJ jaká chce, je stabilní a nemůže to okecat "za to může někdo jiny".
Sobota, 26. listopadu 2016 - 18:18:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2829
Registrován: 9-2007
Jeho Vysost:
" brzdenie nie je taký problém"
To byste se divil. [wink]

Jeho Vysost:
"takze štandard podobný službám v lôžkových vozňoch CD/ZSSK"
Tvrdost matrace, stejně tak postel ve WL bývá obecně širší, máte v oddíle více místa a soukromí (ve WL prostě nejsou prosklené dveře na chodbičku), atd. Rozdíly tam prostě jsou a nazývat "lepší lehátko" lůžkovým vozem je v širším kontextu blbost.


metropoliten:
"Chtěl jste říct"
Chtěl jsem napsat 1.11., omlouvám se.

metropoliten:
"Inu, když se do krámu nehodí (nejčastější relace)"
Výše byly zmiňovány všechny noční relace z ČR na východ, tedy i Zvolen.

metropoliten:
"a teď přijde super výmluva, že to ČD nemůžou ovlivnit"
ČD to samozřejmě ovlivnit můžou, můžou po WGS požadovat stejné složení snídaní, jako na vlacích JLV. Když JLV dokáže dělat snídaně dle standardu DB, proč by nedokázaly WGS dělat snídaně dle standardu JLV?

(Příspěvek byl editován uživatelem vantju.)
NORTHSHOOT
Můj cestovní blog[happy]
Sobota, 26. listopadu 2016 - 18:19:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3814
Registrován: 12-2003
Kvalita RJ je stabilní? To jste si přečetl na Burešovo iDNES? Máte ale recht, už nejsou letní teploty, tak je tak nějak ta kvalita konstantní, a nevybočuje prakticky ze zaběhnutého a nabízeného servisu.. [lol]
Pokud není žurnalistika nestranná, nejedná se o žurnalistiku ale o propagandu (nebo paskvil)!
Jeho Vysost
Sobota, 26. listopadu 2016 - 18:42:42  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Blebelo, áno kúpim si lozko u RJ a viem čo dostanem, u CD môžem ísť WLAB/WLABmee s JLV/WGS a to je kua rozdiel.
Vantju: postele užšie nie sú, kedysi som to meral. Tvrdosť matraca je relatívna, každému vyhovuje iná a inú má stredné dolné a horné lôžko. S tym miestom je to relatívne, RJ má totiž miesto aj hore nad uličkou, čo WLAB/mee nemá, takze tu batožinu uložíte akurát na to voľné miesto a už nie je kam odpratať rebrík. Takisto nevidim rozdiel v plných dverách a v tom, že si zatiahnem závesy, ono WLABmee majú takú skulinku, keďže kupe sa dajú spraviť prechodove a tiež vám tam preniká svetlo či vidíte susedov. Takže o takých drobnostiach sa môžeme baviť dlho, trebars aj o tom, že u CD nepocestujete s manželkou v kupé.
Jeho Vysost
Sobota, 26. listopadu 2016 - 18:46:21  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
A ešte k tej poznámke o letných teplotách, vtedy je horúco v každom vozni, akurát RJ má sťahovanie okná, tak sa dá vychladiť kupe rýchlo, podobne WLABmee keď stojí polhodinu pri nástupišti dokáže zmierniť teplotu, ale horúco v kupé bude ešte min po Kolin.
Sobota, 26. listopadu 2016 - 18:53:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2830
Registrován: 9-2007
Jeho Vysost:
"ono WLABmee majú takú skulinku, keďže kupe sa dajú spraviť prechodove a tiež vám tam preniká svetlo či vidíte susedov"
To máte tedy kvalitní zrak, pokud přes tuto skulinku vidíte sousedy.


Jeho Vysost:
"u CD nepocestujete s manželkou v kupé"
Naprostá většina cestujících jsou páry, které cestují spolu. Víte, když si koupíte druh oddílu "Family" (tj. Triple Family nebo Double Family), můžete cestovat v kupé s manželkou. A i kdyby, vždy se dá s průvodcem a případně i se spolucestujícími domluvit.
NORTHSHOOT
Můj cestovní blog[happy]
král já I.
Sobota, 26. listopadu 2016 - 18:56:29  
Neregistrovaný host
213.19.102.2
Jeho Vysost:
ale jdi ty brepto, měl by sis vymejt hubu lezou ti z ní už dlouho nějaký sračky neidentifikovatelnýho původu
Sobota, 26. listopadu 2016 - 19:02:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 94
Registrován: 7-2007
H_k: nestávkuje Lufthansa, ale její zaměstnanci. O cestující se postará vč. přípojných letů. Na zpožděný RJ s přípojem nikdo nepočká, cestujícího s jízdenkou od RJ jiný dopravce nesveze ...
Sobota, 26. listopadu 2016 - 19:04:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 95
Registrován: 7-2007
Jeho vysost: Takže o takých drobnostiach sa môžeme baviť dlho, trebars aj o tom, že u CD nepocestujete s manželkou v kupé.

No tak to už je skutečně exemplární příklad bolševického agitátora ... [proud]
Jeho Vysost
Sobota, 26. listopadu 2016 - 19:21:06  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Vantju, no keďže WLABmee tam má prechodove dvere, tak je tam medzera 3-4mm, min teda svetlo bude prenikať k Vám a ešte presne na úroveň oči na vankúši. To je presne to, čo bolo spomenuté, že mnohí sprievodcovia vám proste povedia, že všetci ostanú na svojich miestach a hotovo. Family si nekúpim cez internet predpokladam, takze smola. Ostatným ďakujem za moju podporu, áno snažím sa o zlepšenie služieb pre zákazníkov. Sudruh goldstajn, kader ste tu možno Vy
Sobota, 26. listopadu 2016 - 19:21:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3848
Registrován: 8-2012
Lufthansu - stávkuje už čtvrtý den, ale což, je národní
V prostávkovaném čase letos asi Národní Lufthansa trhne i Národní Alitalii a možná dokonce Národní Air France?
nestávkuje Lufthansa, ale její zaměstnanci
[biggrin][rofl] To je z pohledu cestujícího s "cancelled" letem opravdu rozdíl.
cestujícího s jízdenkou od RJ jiný dopravce nesveze
...zatímco s tou od Latehansy si sednete do nějakého Wizzu nebo British Airways?
<font color="808080">informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu</font>
Jeho Vysost
Sobota, 26. listopadu 2016 - 20:00:04  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Pozor, RJ môže ísť aj včas, ale taká ZSSK posunula odchod z Kysaku presne o 3 minúty tak, aby aj v prípade príchodu načas cestujúci videli len červené svetlá vlaku. To mali taxikári ryžu...
Sobota, 26. listopadu 2016 - 20:11:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2719
Registrován: 8-2010
Tak to jedno Pendolino se skutečně stahuje z důvodu chybějící jednotky kvůli Studénce a souvisí to s plánovou revitalizací interiéru. Je to dočasné řešení pro tento GVD. Takže uživatel "osel" měl pravdu.
Sobota, 26. listopadu 2016 - 20:57:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2831
Registrován: 9-2007
Jeho Vysost:
"je tam medzera 3-4mm, min teda svetlo bude prenikať k Vám a ešte presne na úroveň oči na vankúši"
Přiznám se, že se slovenským WLABmee jsem dlouho nejel. Každopádně, WLABmee prostě je pohodlnější, než Bcmz. To není subjektivní názor, to je fakt. Už jen proto, že to stojí dvojnásobek příplatku za lehátko. Na tom se, snad, určitě shodneme.

Jeho Vysost:
"To je presne to, čo bolo spomenuté, že mnohí sprievodcovia vám proste povedia, že všetci ostanú na svojich miestach a hotovo."
Dobře, to už je o lidech. Oficiálně to je prostě takhle a pokud průvodce poleví, je to dobře, pokud ne, tak se prostě pojede podle předpisu. Zda to dnes má nějaké opodstatnění netuším, ale vždy si prostě můžete říct o místo ve Family oddílu a pak bude jedno, zda pojedete s manželkou v T3.

Jeho Vysost:
"Family si nekúpim cez internet predpokladam, takze smola."
A zkoušel jste to? [crazy]

Jeho Vysost:
"snažím sa o zlepšenie služieb pre zákazníkov"
...tím, že tu zcela jasně upřednostňujete RJ před ČD? Samozřejmě, že RJ má něco do sebe, čerstvý croissant a káva a lehátku jsou bezesporu pozitivní, nicméně to už souvisí s celkovou koncepcí služeb (káva zdarma, dortíky a croissanty za pár korun), takže to je to samé, jako nadávat, že nemáte kávu zdarma v žilinských expresech ČD. Pak je RJ nejspíš i levnější a jízdné je daleko flexibilnější. A tím, alespoň podle mě, výhody RJ končí... víte, když máte sedačku a chcete lehátko, tak si leckdy nepomůžete ani u RJ. Jízdenku na sedačku stornujete, zakoupíte si jízdenku do spacího... eeeh, vyprodáno. [wink]
NORTHSHOOT
Můj cestovní blog[happy]
metropoliten
Sobota, 26. listopadu 2016 - 21:11:06  
Neregistrovaný host
83.208.236.91
Jak může být vyprodáno, když je to tak špatný?
Tady ta dojmologie krapet nelícuje.
Sobota, 26. listopadu 2016 - 21:25:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2832
Registrován: 9-2007
metropoliten:
"Jak může být vyprodáno, když je to tak špatný? "
Já tu někde tvrdím, že to je špatné? Z mého pohledu to prostě jisté výhody má, ale rozhodně to není nějaká všespásná služba, jak se tu z toho dělá? Nevím, proč mi tu podsunujete nějaké své argumenty, nikde netvrdím, že to jezdí prázdné. Přece se o tom můžu velmi snadno přesvědčit na webu, navíc sám vím, jak plné to jezdí. Občas jezdím nočním RJ z Ostravy do Hranic a nejednou se mi stalo, že byl vlak vyprodaný, jak ve spacích vozech, tak sedačky.
NORTHSHOOT
Můj cestovní blog[happy]
ferova_konkurence
Sobota, 26. listopadu 2016 - 21:31:20  
Neregistrovaný host
89.29.114.202
Tak tomu sa hovorí zlepšovanie služieb [ko]

http://www.railpage.net/vlaky-regiojet-na-trase-martin-zvolen-kon cia-nahradia-ich-autobusy/
Sobota, 26. listopadu 2016 - 22:03:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 564
Registrován: 9-2012
Ferova_konkurence: V autobusech FR nevidim nic spatneho. Navic ted tam bude v kazdem buse steward coz na spoji Zvolen-Martin nebylo. Navic je to i logicke. Martin-Zvolen je narocny usek kde si brejle papne dost nafty. Jen opravdu malokdy byly ty 4 vozy naplnene. Proto vidim cestu autobusy jako logicke i ekonomicky spravne reseni.
Jeho Vysost
Sobota, 26. listopadu 2016 - 23:03:13  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Súhlasím, že je WLABmee pohodlnejšie ako Bcmz, neplatí to ale pre WLAB a práve to striedanie vozňov má často odradza od použitia EN vlakov, podobne ako väčšina cestujucich si kupujem rovno Europaexpress, kde je práve rozdiel 2€ resp 4€ medzi lehatkom a lôžkom. Akurát by k tomu mohol byť automatický výber miesta vo vlaku, čo nefunguje v každom prehliadači. Prečo som k EN vlakom kritický, mimo teda medzinárodný tarif, rôznorodosť služieb ma odradilo práve to presadzovanie vozňa na Egrensis, ktoré sa často nestihlo a ja som kvôli tomu meškal do práce. Predtým zase nutnosť peciatkovat spiatocne lístky... Teraz pre zmenu pre klasifikovali Bohemiu na EN, aby ju ľudia nepoužívali na prihranicnu prepravu, pričom k zvýšeniu štandardu vozňov neprišlo. Snad je jasný ten antizakaznicky smer štátnych dopravcov, preto podporujem súkromných, áno nie sú terno, ale mám pocit, že sa zase nesnazia tak ísť proti zákazníkom. Uz len posledná poznámka, EN444 z Kosic kedysi chodila po 21 a pred 7 som bol v Prahe, teraz to odchádza už 20:20 a príchod cca rovnako.. predlžovanie jazdnej doby a častejšie meskania sú len ďalší klinec, ktorý ako zakaznik vnímam.
R1e
Sobota, 26. listopadu 2016 - 23:13:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 1-2014
Mlaďas:
"Jen opravdu malokdy byly ty 4 vozy naplnene. Proto vidim cestu autobusy jako logicke i ekonomicky spravne reseni."
4x som sa pokusal kupit si listok z Prahy do BB a len raz sa mi to podarilo. Inak bol vlak z Prahy vypredany cestujucimi do Ostravy a okolia. Potom je logicke, ze obsadenost po BB je nizsia ako by mohla byt. RJ tiez pri spusteni linky sluboval autobusove pripoje na Horehronie, co sa nikdy nenaplnilo.

Prestup na autobus v Martine ekonomicky pravdepodobne dava zmysel, ale pre mna ako cestujuceho tym padom cesta s RJ neprichadza do uvahy.

Samozrejme to, ze v BB musi rano RJ stat 15 minut je zo strany ZSR svinarna.
Jeho Vysost
Sobota, 26. listopadu 2016 - 23:32:16  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
RJ zablokoval Kotleba do Brna, tak sa na to zrejme vyprdli úplne.
Neděle, 27. listopadu 2016 - 00:46:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 94
Registrován: 9-2011
Asi jsem neobjevil Ameriku, ale rozdělením jízdenky RJ Praha-Bratislava v Brně se dá dostat na 350,- Kč.
Neděle, 27. listopadu 2016 - 08:00:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8582
Registrován: 12-2009
Martin-Zvolen je narocny usek kde si brejle papne dost nafty. Jen opravdu malokdy byly ty 4 vozy naplnene. Proto vidim cestu autobusy jako logicke i ekonomicky spravne reseni.
Proč tedy tento pravý důvod je napsán takto:
"ministerstvo dopravy rozhodlo zaviesť dotovaný spoj ZSSK/ČD zo Zvolena do Českej republiky. Aj napriek tomu, že na tejto trase jazdí RegioJet už rok bez dotácií, zrazu sa štát rozhodol k tomuto kroku. Súčasne bola RegioJetu pridelená trasa, ktorá okrem iného, zahŕňa zbytočné 15 minútové čakanie v Banskej Bystrici, čo samozrejme výrazne znižuje atraktivitu vlakového spoja."

Z toho vyplývá, jako by tam jezdil jen on a doteď nikdo jiný. Pohled do JŘ a reality říká něco jiného

ze v BB musi rano RJ stat 15 minut je zo strany ZSR svinarna.
Zajímavé, je když na zpáteční cestě jede z BB 18 minut před Detvanem, nevadí. A před stejným vlakem z Vrútek jen 3 minuty.[wink] Nebude ta atraktivita v čase, který potřebuje na cestu z BB do Vrútek?
Neděle, 27. listopadu 2016 - 11:27:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3815
Registrován: 12-2003
To dá přeci rozum, že se to musí hodit na ZSSK a ČD, ačkoliv je zrušení přímého spojení příčinou zcela jinou - tedy ve smyslu "kdo dříve přijde, ten dříve mele.." tedy pokud jde o místa mezi Prahou a Ostravou do vlaku, který právě pokračoval do Zvolena, ten už domlel. Politicky to musí mluvka Alešek Ondrůj zaonačit, aby to nevypadalo přesně tak, že pitomci jsou u RJ, že na tento vlak vyprodají místa hlavně mezi Prahou a tou Ostravou, a dále už zájem nebyl, nejvíce z Čech víme? Ale že Z Blavy bude RJ cirkus odjíždět opět před vlaky ZSSK/ČD směr Česko, to je naprosto v pořádku. Ještě opucovat hubu na nově (od prosince) zavedený spoj do Zvolena, tedy ze strany zlé modré a červené, a máme PR jako malované [lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem Bevelo.)
Pokud není žurnalistika nestranná, nejedná se o žurnalistiku ale o propagandu (nebo paskvil)!
Ernie
Neděle, 27. listopadu 2016 - 16:24:55  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
Pokud ještě někoho zajímají novinky od dopravce (a ne nekonečné hádky a zvratky), tak zatím zájmu ušlo, že od 11.12. Regiojet vyhradil pět spacích kupé (v devátém voze) pouze pro ženy.
Neděle, 27. listopadu 2016 - 22:40:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 44
Registrován: 5-2016
Dobrý den. Neví z vás někdo časy regiojetu na trase Brno-Praha k datumu 11.12.? Díky. Chtěl bych si totiž udělat první fotku regiojetu na trati 260. :-)
lokomotivy 749 751 770 771 720 721 a další jsou nejleší [wink] [crazy]
RJfan
Neděle, 27. listopadu 2016 - 22:51:49  
Neregistrovaný host
107.170.174.130
lokomotivy_bardotky: žlutý Vectron jel po 260 třeba už dneska, směr Praha
Viribus Unitis
Neděle, 27. listopadu 2016 - 23:20:44  
Neregistrovaný host
46.135.154.18
Jeho Vysost:
Vy jste kretén, nebo degenerát čtvrté třídy? Kotleba naopak umožnil Jančurovi provozovat BBY-BLA, kdy ani Blava, natož Nitra, nebyla ochotna uvolnit tuto trasu vyzobávači. Od té doby to dopadlo jako všude: žlutozmrd zjistil, že bez Trnavy to občas nejde (a to ještě nepřišel na Zvolen) - ostatní dopravci buď přistoupili na jeho model (očesali místní zastávky), nebo linku očesali.
A zmrd "upravil" košickou linku přes Lučenec na otočkový Žiar. Tudíž výsledek je jako všude: méně spojů, více povinně místenkových.
Kotleba je pragmatik (ale dodržující zákon - na Slováči u Fickovců neznámý pojem) - a nesnáší podrazy. Jančurák se teď bude muset přiškemrat do Blavy, páč rozšiřovaná licence z BBY (úředníci dodržují zákon) již není v zájmu kraje - sliby nejsou dodrženy. A na to je Kotleba háklivý.
Jinak je až podezřelé, jak všechny slovenské kraje povolují českým linkám kabotáž bez omezujících podmínek. Před takovými 3 lety nemyslitelná věc.
Zato dodržování směrnic EU o dorovnání nařízených slev státem jim nic neříká a přehazují z MVVR na kraje a naopak. Jak tu občas píše T.H. o severobálkáncích v souvislosti se SR, tak má naprostou pravdu. Přijali jen ty normy EU, kde něco mohou čerpat. Kde by měli něco proplácet, tak údajně neprošlo schválením parlamentu ... asi si nezbude, než si stěžovat do Strasburgu. [crazy]
Neděle, 27. listopadu 2016 - 23:33:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 146
Registrován: 12-2014
Vážený pane Ernie, musím Vás opravit. Nebude se jednat pouze o kupé, ale o celé vozy. Tyto vozy budou speciálně uzpůsobeny potřebám žen. Celý vůz bude v losové barvě a budou v něm k dostání ženské hygjenické potřeby. Cestující ženy se také mohou těšit na kupé s masážemi. Za zmínku stojí také, že ženám bude uzpůsobena toaleta, např. nepůjde zvedou prkénko. Na závěr bych rád zdůraznil, že společnost Regiojet má ostatně s vozy pro utiskované menšiny bohaté zkušenosti. Již dlouho jezdí na nočních spojích vozy pro romské spoluobčany typu chánovmz, ve které je výkupna železného odpadu, okénko pro výdej sociálních dávek a restaurace z videoloterjnémi terminály. Již brzy je v plánu také zavedení vozů pro homosexuály typu buzpee a vozů pro muslimské spolubčany, jejíchž součastí bude mešita s minaretem.
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 09:45:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 101
Registrován: 9-2015
>> BoH: říká se tomu "optimalizace nákladů". Pokud cestuji danou relaci cca 35x za rok (to znamená 70 jízd) a zaplatím za každou cestu 109 Kč místo 146 Kč, celkem za rok ušetřím 2 590 Kč ((146 - 109) * 70).

Já jsem nepsal, že nejsou žádné příklady použití IN25.
Uvedl jsem: velmi časté, ale ne úplně pravidelné cesty (sám) 40-80 (30-90?) km,
Zapomněl jsem: středně časté (2-4 za měsíc) cesty na akční jízdenky,

.... a ještě jsou jistě další - ale zas taková sláva, jak si namlouváte, to nebude.

Relaci jsem se od Vás zatím nedověděl, ale podle ceníků je to 102 km (a není to akční jízdné).

Nejsem si úplně jistý, jestli cesta 35x za rok 102 km je obvyklý use case cestujícího na ČD. Kdo to je?
Vzorný chlapec nebo vzorná slečna po škole, kteří se týdně vracejí na víkend k rodičům?
Proletarizovaný pracující, který přes týden žije na ubytovně 102 km od rodiny, a na víkend se k ní vrací?
Podílník firmy mimo místo bydliště, který většinu času dělá doma? Možná někdo na home office, to by mohlo být přece jen malinko běžnější.

Takže Váš člověk jezdí za 114 Kč (109 + 990 / 3 / 70), pokud risknul, že má jistotu daného stylu života skoro 3 roky.
Můj člověk jezdí za 112 Kč, pokud risknul, že má jistotu daného stylu života půl roku.

Nemusí pořád lézt do e-shopu a objednávat jízdenku (kterou by nemohl vrátit, resp. by za ní dostal zpět 9 Kč?), natož stát nevyzpytatelně dlouhou frontu u kasy.
Sedne do vlaku, vyplní KMB a jede se.

Tak čemu se říká "optimalizace nákladů"? Čemu se říká "flexibilita"?
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 10:08:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 102
Registrován: 9-2015
>> Jeho výsost (Človek si cestu mesiac vopred dokáže naplánovať úplne v pohode. Veľa ľudí kvituje RJ možnosť storna, že ak môžu cestovať o deň skôr) vs Nesni+rezervace: (o den dříve, ale kamarád nepojede autem a už bude spoj RJ vyprodaný?)

Jeho excelence vám to nevysvětlila do poslední vlásečnice a vy jste holt nepřemýšleli, proto tam vidíte nějaký protimluv. Jeho blahorodí mělo pro lepší srozumitelnost ještě doplnit naplánovať mesiac vopred úplne v pohode, protože můžete jízdenku do odjezdu vrátit.
Vy jste totiž tak zblblí z těch naprosto antizákaznických "včasných jízdenek", že si pod nákupem "mesiac vopred" představujete právě tu nešťastnou modrou "včasnou".

A RJ (i Leo) systém dává flexibility mnohem víc než si myslíte.
Já necestuju moc, ale občas ano, a nemám problém dát 2000 Kč do KMB (i když s tím už mě asi modří donutí skončit: jak přibývá soukr.vlaků a akčních jízdenek na "jaksi náhodně" stejných modrých trasách, začíná být 6 měsíců platnosti sakra málo), ani dát 2000 Kč do kreditu u Jančury.

Ale i když dáte na RJ kredit jen 990 Kč, které jste vyplázli za IN25, vypíšete si třeba trasu Pardubice-Zábřeh a za minutu nebo dvě přesunete do košíku klidně 4 večery po sobě.
Takže máte zadarmo místenku na kterýkoli večer, i když nejspíš nepojedete.
Nebo zadarmo místenky pro celou partu, které obstaráváte jízdenky.
Čím větší kredit, tím větší flexibilita.

Jen nesmíte zapomenout ty 3 nevyužité večery pustit půl hodiny před odjezdem. Jinak smolík, zasponzorovali jste Regiojet (to by vás asi kleplo, že?). No i mě málem kleplo, když se mi to jednou stalo, a to mám Regiojet docela v lásce.
Tak na to pozor, až jednou polevíte ve své zavilosti.
Babilon
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 10:25:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3245
Registrován: 12-2007
Já jsem nepsal, že nejsou žádné příklady použití IN25.
Uvedl jsem: velmi časté, ale ne úplně pravidelné cesty (sám) 40-80 (30-90?) km,
Zapomněl jsem: středně časté (2-4 za měsíc) cesty na akční jízdenky


Chybí vám možná nejčastější využití In25 - časté a pravidelné cesty do školy nebo do práce, tj. sleva na traťovou jízdenku.

Můj člověk jezdí za 112 Kč, pokud risknul, že má jistotu daného stylu života půl roku.

Váš člověk s KMB nedostane slevu, pokud pojede nějakou jízdu navíc pod 100 km. Nedostane body v eshopu, které dávají typicky dalších 10-20 % slevy (minimálně má skoro zdarma ročně In25 a jednu jízdu) - pravda, není to garantované a kdykoliv se to může změnit. A nevím, proč bych měl vracet jízdenku, kterou jsem si koupil těsně před cestou na vlak.

Každý cestující je jiný a nedají se škatulkovat. Nicméně ty, co si pořídili In25, bych rozhodně nepodezíral z toho, že si to špatně spočítali.
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 10:52:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 871
Registrován: 5-2014
Mirek_Zv.: Promiňte, ale pokud určitá skupina blokuje místa ve vlaku bez jakékoliv penalizace, tak mi to nepřijde jako rozumný systém. Rozhodně je fajn, že systém je jednodušší než u ČD (nicméně i tam není problém reklamovat jízdenku, pokud si koupíte jízdenku na jiný den).

Osobně by mi přišel optimální systém, kdy by se jízdenka dala jednoduše vrátit s tím, že storno poplatek by činil například 10 %. Cestující by zbytečně neblokovali sedadla a přitom by zůstala zachována flexibilita.
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 11:22:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10687
Registrován: 5-2004
"Chybí vám možná nejčastější využití In25 - časté a pravidelné cesty do školy nebo do práce, tj. sleva na traťovou jízdenku"

Přičemž se jedná o cesty kde se nekupuje místenka resp. nebukuje konkrétní místo. Asi jako v MHD...

Známá jezdí přesně dle popsaného "občas", 1-2x týdně, ca. 60 km. Má IN25 a lístky si kupuje přes můjvlak a nemá s tím žádnej problém. Ani s tím, že přijde k vlaku, nastoupí a sedne kde je volno. A to jezdí ve špičce v silným směru do Prahy.
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 13:01:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 103
Registrován: 9-2015
>> BoH: pokud určitá skupina blokuje místa ve vlaku bez jakékoliv penalizace, tak mi to nepřijde jako rozumný systém

Já si nemyslím, že je to omyl nebo chyba, ale myslím, že je to s plným vědomím managementu RegioJetu nebo Leo. Je to zákaznicky extrémně přívětivé (tj. přínos i pro firmu) a zároveň bych neřekl, že to je obchodně nerozumné:

- Když spoj pojede prázdný, nevadí, že si někdo zablokuje místa navíc.

- Ten někdo to ostatně může udělat jen v míře, v jaké vylepšuje cache flow firmy.

- Když je o spoj rvačka, uvolněná místa se obratem vyprodají. - Tady hrajou asi Jančura a Leo trochu odlišně:
-- u Jančury 30min stačí na to, aby to neuspokojení zájemci rozebrali,
-- ale asi i Leo to má Ok z hlediska svého obchodu, protože lidi to nebudou odvolávat v poslední minutě (co když vypadne spojení a propadne mi to?), ale hned poté, co vědí jistě, že nepojedou.

Takže Leo to má asi ještě lepší domyšlené, protože ho to nepoškodí, a zároveň nabídne ještě lepší komfort svým zákazníkům. Ono když vyjedete Railjetem z Břeclavi načas, objednáte si jízdenku na Regiojet bus, protože máte 20min na přestup, pak Railjet zastaví v Rajhradě 28min před odjezdem a vy případně přijdete o prachy, tak byste Leo přístup dost ocenil.

Samozřejmě, může to přinést komplikaci nebo i fatální neúspěch rezervace jisté skupině lidí:
- Kdyby každý směl rezervovat 1 místo, vyprodá se páteční spoj např. ve středu,
- Když občas někdo rezervuje navíc, vyprodá se už v pondělí,
Od pondělí do středy tedy zájemci mají smolíka a budou to muset zkoušet ještě později (nebo pojedou s ČD, ale jak už jsem psal, spoj prázdný nepojede).
Svým způsobem se ale i toto obrátí pro firmu na přínos, protože je psychologicky lépe, když jsou spoje vyprodány mnohem dřív: zájemci nebudou váhat, budou rezervovat s velkým předstihem, dopravce si případně může pohrát s cenou, apod. Malý přínos, ale přece.

Nezoufejte, třeba se management ČD taky jednou zbaví toho zapšklého myšlení, že 100% cestujících jsou socky a proto 90% podvodníci, co všechno dělají kvůli zneužívání.
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 13:16:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 872
Registrován: 5-2014
Mirek_Zv.: Promiňte, ale mě se to opravdu nelíbí. Nechci, abych jednou jezdil tak, že budu ještě 30 minut před odjezdem vlaku koukat, jestli se náhodou neuvolní jedna sedačka, protože se dotyčný rozmyslel, že pojede jiným spojem, který má také rezervovaný. Podle mě by měla být motivace lidí kupovat si jízdenky jen na spoje, se kterými skutečně zamýšlejí jet. A proto jsem za (alespoň symbolický) stornopoplatek. Pak člověk ví, že ten spoj bude skutečně zřejmě vyprodaný, ale zároveň ostatní spoje nebudou zarezervované.

Samozřejmě, můžete argumentovat tím, že u ČD si lidé koupí místenku a stejně jezdí, kdy chtějí, takže část vlaků je zamístenkovaná zbytečně. Ano, souhlasím (jen nevím, jak to řešit, možná zpoplatněnou místenkou). A ano, můžete mě uargumentovat, že ČD mají systém storna mnohem horší. A ano, budete mít pravdu. Nicméně si myslím, že i u RJ by ten systém mohl být lepší [happy]
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 13:38:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10689
Registrován: 5-2004
"Od pondělí do středy tedy zájemci mají smolíka a budou to muset zkoušet ještě později"

No spíš konstatujou že je vyprodáno a budou hledat alternativu. To čekání zda se něco uvolní je spolehlivostně na úrovni autostopu. Tam taky odjet můžu ale nemusím.
Babilon
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 14:24:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3247
Registrován: 12-2007
Promiňte, ale mě se to opravdu nelíbí.
Můžete s tím nesouhlasit, můžete proti tomu protestovat, ale je to asi tak jediné, co s tím můžete dělat.[proud]
Jeho Vysost
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 14:29:53  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Zo skúseností viem, že vela ludi blokujucich miesta jazdi vlakmi na Ostravsko a keďže tá jazdi veľa spojov, mnoho ľudí nemá problém počkať na voľnú jizdenku až tesne pred odchod vlaku. Tu sa celkom hodí, že lôžka sa predávajú až nad 5h jizdy a storno je 5h pred odchodom. Pri autobusoch ale storno vo výške 10% do určitého času majú.
Čo sa týka nákupu v mesačnom predstihu, tak to ľudia nerobia preto, že listok sa dá potom vrátiť, ale kvôli tomu, aby mali nejakú istotu, že sa dostanú domov. Lozka a lehatka sa rozoberú hneď a sedačky kupujú aj ľudia na Moravu a predpokladam, že nikomu sa nebude chcieť prestupovať.
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 14:43:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4432
Registrován: 9-2011
Promiňte, ale mě se to opravdu nelíbí.
Tak na to mám jen jednu radu (uznávám, že poněkud hraběcí [wink]): založte si vlastní s.r.o., vyřiďte licence, nakupte mašiny a vagony, najměte personál a udělajte rezervační systém, jaký se bude líbit vám. A ujišťuju vás, že se najde spousta lidí, kterým se taky nebude líbit a budou ho srovnávat s rezervačními systémy ČD, RJ a LE a vyjmenovávat, kde je ten který lepší a kde horší než ten váš. [masinka]
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 14:48:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 498
Registrován: 2-2007
Takže na kraditovce budu mít třeba 100 000, zamístenkuji si 300 míst za 1 místo 300 Praha Ostrava a 45 minut před odjezdem to uvolnim a vlak pojede skoro prázdný v páteční špičce, dost dobry na to jak zničit dopravce.

U čd místebka pozbývá platnosti pa minut po odjezdu ze stanice odkud byla vydána, takže pokud to někdo do 15 minut neobsadí, je tam prostě volno.