Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 21. 01. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 21. 01. 2016

dolů
   autor příspěvek
scénka z RJ
Úterý, 19. ledna 2016 - 18:44:27  
Neregistrovaný host
88.101.106.91
https://www.stream.cz/blanik/10008815-bakalala#nejnovejsi

video z RJ [happy]
Leinad
Úterý, 19. ledna 2016 - 19:17:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 497
Registrován: 8-2009
Čtenář pochopil, že až se ČD zbaví, bude jistě líp. - prdlačky, víc dopravců, větší konkurence. Když se do výběrka přihlásí víc firem, bude tolepší.

protože se vůbec nejedná o peníze daňových poplatníků, kdyby nad ČD vyhrál. - jedná se o peníze čd A.S. Povinností řádného hospodáře by bylo vymáhat škodu od viníka, třeba zaměstnance.

ten nad tím, kdyby ČD prohrály, jakože asi prohrají, a musely Jančurovi vyplatit těch 700 mega - proč by prohrávaly? Myslíš, že ČD jednaly nezákoně?

státní majetek ve slušné hodnotě bude rozprodán za babku. - máš pochybnosti o soudníchdražbách?
Leinad
Úterý, 19. ledna 2016 - 19:32:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 498
Registrován: 8-2009
A když Jančura svými požadavky, aby ČD nedostaly za nádraží moc peněz, způsobil, že se nezrychlí výměna starých vlaků za nové, tak to je ok. - Tím Jančura způsobil akorát to, že stát neutrácí neprůhledně na dotování Škodovky, zalévání kytek na nábřeží a jiné důležité výdaje.
Ušetřené prachy stát může použít na to, aby ve výběrkách vyžadoval nová vozidla. A pokud dá stát do požadavků nová vozidla, proč by ČD nevyhrály?
Úterý, 19. ledna 2016 - 19:55:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2694
Registrován: 2-2009
"..máš pochybnosti o soudních dražbách?"

Ano. Protože žijeme v Česku.
žlutý anděl
Úterý, 19. ledna 2016 - 20:37:40  
Neregistrovaný host
91.218.190.228
Pikehade to je zase Sůrova sračka. Jak nás bude ještě dlouho tahle 0 krmit sračkama. Doufám, že tam ČD vyhrají a pak se zrzku třeba vztekni.
Pikehade koukaj ti jen podrážky, jak si hluboko.
Leinad
Úterý, 19. ledna 2016 - 20:37:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 500
Registrován: 8-2009
Ale jo, taky mám hromadu výtek k insolvečnímu zákonu i k exekucím. Jenže i když se prodá majetek zbankrotované firmy levně, nevidím v tom vinnu Jančury.
NE tendrům ve VHD
Úterý, 19. ledna 2016 - 21:42:38  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Aleš_Liesk.:
"Takže máte raději "vějíř komerčních nabídek" a detektivní pátrání, jak se dostat třeba z Berouna do Karviné za rozumný peníz? Prosím, proti Gustovi žádnej dišputát."

Když si dám Praha-Tábor zpáteční pro 2 v sobotu, tak mi ČD automaticky nabídnou "Skupinová víkendová region Středočeský" a nemusím studovat nic.

Ano, nenabídnou mi ČD všemožná dělení jízdenek, abych tím ušetřil dalších 10-20 Kč. Jančura mi ale jízdenku z Berouna do Karviné také nenabídne. Takže pokud vás u Jančury přirozeně napadne to zlomit na víc jízdenek (SID na Butky, PID na Florenc, pak Jančura) a u ČD ne, tak proč u ČD ne? Protože si to nechcete komplikovat, pokud nemusíte a chcete jen jednu jízdenku? No ale to je luxus, za který se platí.

Když dám Beroun Králův Dvůr-Karviná, tak mi to nabídne 609 Kč obyčejné jízdné. Ale co vám pro tuto relaci nabídne Jančura? Nic. To je jako výhoda? To je jednodušší?

ČD automaticky nabídnou slevu alespoň části lidí, co tarif nechtějí studovat a nechtějí se registrovat v eshopu.

Pro jakoukoli slevu (co není ze zákona) musíte u Jančury prostudovat tarif, registrovat se, vytvořit kreditovou jizdenku a nabít ji a pak ní platit.

Suma sumárům, ani jeden systém není dokonalý, ale jeden (ČD) se snaží aspoň trochu, druhý (Jančura) vůbec.

A to nemluvě o tom, že ne každý jede veřejnou dopravou jen jednou za 5 let a je tak neschopný, že nikdy neslyšel o PIDu, SIDu a za boha ho nenapadne zkusit si u ČD lístek z Králova Dvora do Karviné rozdělit na Králův Dvůr-Praha a Praha-Karviná.
Garfield
Úterý, 19. ledna 2016 - 22:16:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11622
Registrován: 10-2004
Fucza, Babilon:
To přerezervování se provádělo minimálně na pobočkách v Ostravě a Havířově. Na základě čeho to bylo, těžko říct, ale jenom z dobré vůle zaměstnanců určitě ne (museli např. kvůli toho volat na centrálu do Brna). Pokusím se zjistit, jaká je aktuální situace.
Úterý, 19. ledna 2016 - 23:17:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 796
Registrován: 8-2011
Když dám Beroun Králův Dvůr-Karviná, tak mi to nabídne 609 Kč obyčejné jízdné. Ale co vám pro tuto relaci nabídne Jančura? Nic. To je jako výhoda? To je jednodušší?

Jak může někdo nabízet jízdenky někde,kde nejezdí? To je stejně debilní argument jako se ptát co nabídnou ČD z Klatov do Plánice.
NE tendrům ve VHD
Úterý, 19. ledna 2016 - 23:59:37  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Hroch.R420:
Dotyčný Aleš_Liesk. si stěžoval, že je ČD tarif složitý, tak mě zajímá, v čem je tarif Jančury jednodušší a výhodnější. Když ke slevě vyžaduje registraci a nabízí vedle ČD jen velmi málo destinací.

Cestující Jančury běžně lístky dělí, protože musí k Jančurovi dojet. Cestujícího s ČD ale dělení lístků napadnout nemůže, a pokud jede do Karviné z Berouna, tak může jet jen na nejdražší nabídku...

Aneb když chtějí Jančuro-milovníci hájit svého guru, tak vycucají sebevětší kejdu, jen aby to vypadalo, že Jančura to dělá líp. I když to bude totální ptákovina.

V jednom případě je mít 3 lístky (ČD) totální tragédie a v druhém nic divného (Jančura). A kdo nechápe kde je rozdíl, ten je divnej. [happy]
Středa, 20. ledna 2016 - 00:24:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6137
Registrován: 5-2007
S tarifom si Jančura môže s ČD ruky podať. Keď si u Jančuru kúpite napr. lístok Liberec-Ostrava, tak si tak isto, ako u ČD, nesiahnete na najnižšiu možnú cenu (Liberec-Praha 100 Kč, Praha-Ostrava od 79 Kč, Liberec-Ostrava od 290 Kč). Do toho bývala ešte donedávna u RJ ako bonus množstevná prirážka (ale už to vraj konečne opravili).
Středa, 20. ledna 2016 - 09:43:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3708
Registrován: 9-2011
Trendy> abych tím ušetřil dalších 10-20 Kč.
Vy asi neumíte moc počítat, co?
BE - KI = 570 Kč, (BE - AB) + (AB - OV) + (OV - KI) = 67 + 199 + 40 = 306 Kč.
Já tam teda vidím rozdíl 264 korun. Jinak toto dělení mají pokladní zakázáno aktivně nabízet a ti aktivnější vám ho ani nechtějí prodat, i když si o něj takto řeknete, takže ono "automatické nabízení nejlevnějšího jízdného" tady jaxi nefunguje.

SID na Butky, PID na Florenc,
Jsem nevěděl, že Jančura už ovládl i SID a PID.

musíte u Jančury prostudovat tarif,
Já bych řekl, že "studovat tarif" nemusím, prostě si zadám odkud - kam - kdy a podívám se, za kolik mi to Jančura nabízí (hned na první stránce po vyhledání ukáže rozpětí cen u všech vlaků v následujících 24 hodinách).
Máte někde přehledně podobné informace u ČD? Tam si musíte zvolit konkrétní vlak, pak další údaje a až na 3. stránce vám to ukáže cenu v tomto jednom spoji. Když se chcete podívat, zda-li to za hodinu nebude lepší, tak 2 stránky zpět, vybrat další spoj, opět zadat to, co před chvílí (počet, slevy,...) a na třetí stránce opět jeden výsledek.

registrovat se, vytvořit kreditovou jizdenku a nabít ji a pak ní platit.
In-kartu vám ČD dají bez registrace? Hahaha, tak dobrý vtip jsem už dlouho neslyšel. Zkuste si jí vyřídit, ať vidíte, jak to taky může probíhat (fotka, jedna fronta, zacálovat poplatek, který se vám taky vůbec nemusí vrátit, nafasujete "prozatímní kartu", pak se na nádraží dostavíte podruhé, opět si můžete vystát frontu, a sláva - modrá kartička je vaše!)
Kreditovou jízdenku si založím z domova během 5 minut klidně 10 minut před nákupem jízdenky. Nikam nemusím, fotku nechtějí, platit nic nemusím.

To, že vám v sobotu umožňují jet za nižší cenu, je sice hezké, ale když potřebujete jezdit třeba ve všední dny, tak je vám to vcelku -gh-.
Nabít kreditovku můžete minutu před platbou a tím obnosem, který v zápětí utratíte. Nic vám tam nemusí, na rozdíl od In-karty, trvale ležet a na konci platnosti karty tedy o nic nepřijdete.

ale jeden (ČD) se snaží aspoň trochu, druhý (Jančura) vůbec.
Já to vidím přesně naopak. Zkuste zakoupenou jízdenku ČD vrátit z domova 15 minut před odjezdem vlaku (a to ještě bez srážky).

za boha ho nenapadne zkusit si u ČD lístek z Králova Dvora do Karviné rozdělit na Králův Dvůr-Praha a Praha-Karviná.
Upřímně řečeno, proč by ho to mělo napadnout? Logicky by člověk očekával, že čím dál jede, tím je jízdenka relativně levnější, a tudíž naopak, lomení by mělo vést k dražšímu jízdnému.
Jinak navržené dělení taky není optimální, sice oproti jednomu lístku ušetříte asi 170 korun (nevím, kdo tu mluvil o úspoře 10 - 20 korun, já to ale nebyl), ale pořád je to ještě o stovku dražší než při dvou děleních.
A to chudák ani netuší, že pokud jede jen do Dětmarovic, tak (pokud nechce dělit dvakrát) se mu vyplatí koupit lístek z Prahy až do Karviné, protože tím, že si koupí lísted do další stanice, ušetří (329 oproti 503).
Připadá vám to jednoduché?

nabízí vedle ČD jen velmi málo destinací
A to je důvod pro složitost tarifu?
Před nějakými 30 lety měly ČSD tarif základní, 50% slevu (na kterou jste ale musel mít nějaký nárok a tedy i průkazku (pokud jste nebyl dítě), žádný že jste přišel k podkladně a řekl "chtěl bych průkazku na poloviční slevu"), možná nějakou další slevu pro ZTP (nevím přesně jak tyto slevy během času vznikaly a zanikaly), týdenní a měsíční jízdné mezi dvěma stanicemi, a to bylo všecko.
A stanic měly o půlku víc než dneska :-))

A kdo nechápe kde je rozdíl, ten je divnej.
Zato kdo nechápe rozdíl mezi 3 lístkama pro různé dopravce (SID/Jančura/ODIS) a třema lístkama pro jednoho dopravce (ČD/ČD/ČD), tak ten je zcela normální [crazy]
Středa, 20. ledna 2016 - 10:23:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 467
Registrován: 10-2011
Aleš_Liesk.:

Nevím jak vy, ale já do e-shopu nejdřív naklikám čas, trasu a cestující a pak mi to nabídne spojení, kterých je několik, vždy jsou rovnou s cenou a mohu dávat další dřívější i pozdější jedním klikem bez opuštění stránky. Tedy stejně jako u Jančury.
Ale hlavně ono se to opravdu špatně porovnává. Jančura má v ČR několik desítek tarifních bodů, ČD stokrát tolik... A i u Jančury občas neplatí, že lístek dál nestojí více, ale stojí stejně nebo dokonce méně, že lístek s přestupem je levnější nebo stejně drahý jako dva samostatné lístky apod.
Středa, 20. ledna 2016 - 10:57:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 435
Registrován: 5-2014
Aleš_Liesk.:

Vyhledání spojů:

a) ČD: Zadám odkud, kam, kdy a dám vyhledat. Dostanu výpis vlaků. Kliknu na koupit jízdenku. Zadám počet cestujících, slevy. Dám vyhledat (tady nechápu proč, ale svítí to nejvíce, tak na to kliknu). Ha, konečně se dostanu ke kouzelnému slůvko koupit. Pak musím ještě vyplnit pár obrazovek (celkem otrava, ale když jsem přihlášený, tak stačí odklikávat).

b) RJ: Zadám odkud, kam, kdy a dám vyhledat. Dostanu výpis odjezdů a příjezdů (podobně jako ČD). Kliknu na spoj a dostanu podrobný rozpis, kdy, čím a za kolik. Chci to koupit. Kliknu na modrou fajfku. Nic. Kliknu na počet volných míst. Nic. Kliknu na lupu a vidím volná místa. Chci si tedy nějaké vybrat. Kliknu a nic. Tak to zase zavřu. Poslední ikona, která mě může zachránit, tak je fotoaparát. Dostanu pěkný obrázek a zase na nic nekliknu. Tak se vrátím ještě zpět. Zkouším kliknout na zelené i. A zase jsem na stejné obrazovce. Tak zase zpět. Kliknu na první ikonu a objeví se mi hezké vysvětlivky. Ale já si fakt chci koupit jízdenku. Tak zkusím kliknout na cenu. Ha, můžu si vybrat cenu. Fajn. Tak klinu na nějakou cenu. Co teď? Něco zeleného mihlo na obrazovce, ale jsem tam, kde jsem byl. No nebudu to protahovat, po chvilce hledání nacházím tlačítko "Pokračovat v objednávce". OK. Jdu na to. Hurá, rezervovat. Tak ještě zaplatit. OK, našel jsem. "Email pro zaslání potvrzení platby" ... co to po mě zase chce? No dobře, zadám email a jdu dál. Konečně platba.

Abych to shrnul. Proces objednání jízdenky je dlouhý u obou dopravců. U RJ je ale nepřehlednější (ano, když už si na to zvyknu, tak to nepřehledné není).


Co se týče zakoupených jízdenek. Tak to obraťme. Chci přijít na nějaký vlak a tím jet, ne se obtěžovat s přeobnáváním jízdenek. Zkuste si to u RJ [happy]

Co se týče vzdáleností, tak skutečně má smysl dávat slevu "se zvyšující se vzdáleností".

Nicméně pokud z Prahy do Ostravy je nejlevnější jízdenka za 79 Kč a ze Zábřeha do Pardubic také, tak to mi přijde trochu zvrhlé. Ale budíž, je to akční jízdenka. Ale pokud je jinak nejlevnější jízdenka Praha - Ostrava za 190 Kč a Pardubice - Ostrava za 205 Kč, tomu už říkám správná zvrácenost [happy] Pravdou je ale, že naprosto totožné ceny nasadily i ČD, takže objektivně si musím plivnout i na ně. Nicméně kdybych hledal příčinu...
žaludomrd
Středa, 20. ledna 2016 - 11:42:20  
Neregistrovaný host
46.135.29.231
Je 11:31. Právě zastavil Os 3232 v Přerově s pravidelným příjezdem v 11:23. A přípoj do Otrokovic na Rx 810 s pravidelným odjezdem v 11:26 je v prdeli. Jen tak dál modré gumy.[angry]
Mamláskovi
Středa, 20. ledna 2016 - 11:53:48  
Neregistrovaný host
37.188.130.45
To víš, když ho brzdí jančuromrdský opožděný netopící 1010....

3232 Os Drahotuše 11:11 7 min O8 - Sled vlaků (křižování, předjíždění, provozní intervaly) [O] (1010);
Středa, 20. ledna 2016 - 12:03:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1158
Registrován: 4-2003
No tak jeďte příště se žlutým, pokud Vás tam ovšem doveze, a zrovna v tomhle čase....
Křivi
Středa, 20. ledna 2016 - 12:25:02  
Neregistrovaný host
82.117.131.18
Vážený pane Žaludomrde, s rubrikou Regiojet má Váš poetický pozdech společného jen to, že RJ Váš vlak zpozdil.

Z Přerova jedou během několika minut čtyři (!!!) vlaky do Otrokovic: 810, osobák (na ten vyšel přestup akorát), LEO a Polonia. Proč by měl ten první čekat a pozdit tři další?

Kdybyste byl opravdový žaludomrd, mohl jste si zajít do pokladny vzdát jízdy z důvodu ztráty přípoje, nechat si vrátit celé jízdné a jet LEO. Jste neautentický žaludomrd. [happy]

Pokud se ve vedlejší rubrice řešil přestup v Přerově, tak to bylo LEO/LEO a bez vhodného dalšího spojení LEO či ČD.
Středa, 20. ledna 2016 - 12:42:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3710
Registrován: 9-2011
BoH: naprosto totožné ceny nasadily i ČD, takže objektivně si musím plivnout i na ně. Nicméně kdybych hledal příčinu...
Tak já to zase otočím: kdyby "příčina" nebyla, tak neexistuje ani tohle vlákno, za cestu z Prahy do Ostravy vypláznete modrejm pět stovek a ani vás nenapadne, že kdyby nějaká příčina byla, tak se tu bijeme o to, jestli je správné jezdit z Prahy do Ostravy (350 km) za 200, do Karviné (380 km) za 350 a do Dětmarovic (370 km) za 500 [proud]

Kotec: já jsem to hledal ne přes e-shop, ale přes www.cd.cz / odkud-kam.
Tam to nejdřív chce odkud-kam, na další stránce nabídne možnosti (bez ceny), na 3. stránce zadáte kolik - slevy, a na 4. stránce teprve vidíte, za kolik.
Středa, 20. ledna 2016 - 13:04:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5726
Registrován: 5-2002
že RJ Váš vlak zpozdil.

Jel danou stanicí na minutu včas, prodloužil pobyt až v Olomouci o 3 minuty...
Křivi
Středa, 20. ledna 2016 - 13:14:52  
Neregistrovaný host
82.117.131.18
H k: Píše to Mamláskovi v 11.53. Pokud ho RJ nezpozdil, tak to sem nepatří vůbec, jak vyplývá z mého příspěvku.

Na skutečnosti, že mohl být Žaludomrd všemi čtyřmi přípoji v Otrokovicích skoro stejně a chytit stejný vlak či trolejbus do Zlína, to nic nemění. Mohl raději napsat báseň, než na Káčko o ničem a ještě do blbé rubriky.[happy]
Středa, 20. ledna 2016 - 13:39:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2724
Registrován: 8-2012
Vážený pane Žaludomrde, s rubrikou Regiojet má Váš poetický pozdech společného jen to, že RJ Váš vlak zpozdil
Za chvíli se asi dozvíme, že RJ zpožďuje i vlaky do Nové Bystřice...
No a jak to bylo v rozporu se standardním jančurobijectvím doopravdy?
Os3232 odjel opožděn +6´ (v 11:05) už z Hranic na Moravě: O3 - čekání na přípoj v rámci čekacích dob.
Čekání na přípoj... v Hranicích má Os3232 přípoj od Valmezu vlakem Os3230, který z výchozí stanice vyjel v 10:26 včas a včas přijel i do Hustopečí nad Bečvou. Tam prodloužil pobyt z důvodu S1 - vliv plánovaných výluk (reko 1.TK) a z důvodu jednokolejného provozu (protijedoucí IC123 +13´) odjel až v 10:42 +6´, další minutu přidal kvůli pomalé jízdě v mezistaničním úseku a tak v Hranicích zastavil v 11:03 se sedmiminutovým zpožděním, které se prakticky celé přeneslo na vlak Os3232.
Mezitím v Hranicích zastavil -2´ (11:04) naskočený IC1010, který odjel včas (11:07) a včas rovněž projel žst. Drahotuše (11:10). Zcela podle předpisu (vyšší kategorie vlaku, vyšší stanovená rychlost vlaku) a samozřejmě zcela v rozporu s jančurobijeckým přesvědčením (modrý vlak má vždy přednost před žlutým) tam předjel Os3232, který tím navýšil zpoždění na 7-8 minut (tudíž fujfuj zpožďující Žluté zlo zavinilo další minutu zpoždění, jakkoli k tomu bylo oprávněno pravidly provozu na železnici). Se sedmi minutami zpoždění rovněž přijel Os3232 do žst. Přerov v 11:30.
Shrnuto: opožděný netopící Regiojet způsobil svou včasnou jízdou dle výkladu jančurobijců výluku jedné traťové koleje Hustopeče nad Bečvou - Hranice na Moravě a proto panu žaludomrdovi zpozdil vlak.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Leinad
Středa, 20. ledna 2016 - 13:45:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 506
Registrován: 8-2009
Nicméně pokud z Prahy do Ostravy je nejlevnější jízdenka za 79 Kč a ze Zábřeha do Pardubic také, tak to mi přijde trochu zvrhlé. - na místence sice máš napsaný čas v Zábřehu a Pardubicích, ale je docela málo pravděpodobné, že někdo v Záběhu vystoupí a někdo v Pardubicích nastoupí. Vim o případu, kdy steward nechal prodloužení bez příplatku.

Ale pokud je jinak nejlevnější jízdenka Praha - Ostrava za 190 Kč a Pardubice - Ostrava za 205 Kč, tomu už říkám správná zvrácenost [happy] - Jo to už jo.
bartik09
Středa, 20. ledna 2016 - 13:55:28  
Neregistrovaný host
147.32.120.55
nejlevnější jízdenka Praha - Ostrava za 190 Kč a Pardubice - Ostrava za 205 Kč
Boze muj... To taky takhle brecite v obchodaku, kdyz treba je Coca-cola 2 l za 25 Kc, zatimco 1.5 l za 29 Kc? Proste to stoji co to stoji. Budto to berte nebo nechte bejt.
Křivi
Středa, 20. ledna 2016 - 14:32:07  
Neregistrovaný host
82.117.131.18
T.H.: Asi reagujete na uživatele Mamláskovi.
Je to, co píšete, nějak v rozporu s mým pozastavemím nad tím, proč si Žaludomrd ulevil zrovna v této rubrice, ač RJ nebyl situace v Přerově účasten?
Jo aha, tady je vlastně ČD žumpa. Tak to sem patří. Vy též a blbě jsem tu já.[happy]
Středa, 20. ledna 2016 - 14:52:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 436
Registrován: 5-2014
Aleš_Liesk.: O tom nepochybuji. Každá konkurence snižuje ceny [happy] Ale nelíbí se mi, že někdo na stejné trase na kratší vzdálenost zaplatí více, než ten, kdo jede vzdálenost delší. Toto kritizovat už musím [happy]
Středa, 20. ledna 2016 - 14:54:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 437
Registrován: 5-2014
bartik09: Chcete snad zavést cenzuru nebo snad už ani nemohu nic kritizovat, co je postavené na hlavu?
Středa, 20. ledna 2016 - 15:23:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2725
Registrován: 8-2012
Je to, co píšete, nějak v rozporu s mým pozastavemím
Je to v zásadním rozporu s vaším tvrzením, že "RJ Váš vlak zpozdil". Jo, jsem tu blbě, prostě ho podle jančurobijeckých kritérií "modrý vlak musí dopředu" o minutu zpozdil a přípoj se rozvázal kvůli tomu.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Středa, 20. ledna 2016 - 16:20:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3714
Registrován: 9-2011
Ale nelíbí se mi, že někdo na stejné trase na kratší vzdálenost zaplatí více, než ten, kdo jede vzdálenost delší
To se nelíbí ani mně.
(ale, upřímně, furt by mi méně vadilo, že za cestu o 100 km kratší zaplatím o 15 Kč víc - ber je čert, než za cestu kratší o 7 km zaplatit víc o 150 Kč [crazy])
NE tendrům ve VHD
Středa, 20. ledna 2016 - 16:24:31  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
"Já tam teda vidím rozdíl 264 korun."
Co vám brání jet s ČD až z Prahy? Pak Praha-Karviná stojí 329Kč. K tomu jízdenka do Prahy. Můžete do ní jet třeba na PID či SID+PID (rychlejší, bez inkarty i levnější... hold ČD uznávají i IDS, to u Jančury není).

"studovat tarif" nemusím
Nemusíte? A to tedy dostanu kreditovou jízdenku automaticky? Tak jako u ČD včasnou nebo třeba tu Skupinovou víkendovou? To mi vysvětlete, jak to funguje. A proč když jednou do roka jedu do Liberce, tak musím kupovat tu nejdražší variantu, pokud nechci nikde klikat navíc, registrovat se. Proč to u ČD jde a u Jančury ne?

"In-kartu vám ČD dají bez registrace?"
Kdo mluví o IN kartě? Mluvím o Včasné, Akční, Skupinové víkendové, Celodenní, klasické Skupinové. Pokud mám štěstí a moje relace vyhovuje těmto jízdenkám, eshop mi je nabídne. Nemusím se ani registrovat, ani studovat tarif.

Ano, do spousta relací mi to nenabídne kombinaci více druhů jízdenek, ale... on mi Jančura nabídne sám od sebe kreditovku? Můžu na ní jen kliknout a bude to fungovat, ano? Nemusím nic vyplňovat kvůli tomu navíc?

"Kreditovou jízdenku si založím z domova během 5 minut klidně 10 minut před nákupem jízdenky. Nikam nemusím, fotku nechtějí, platit nic nemusím."

A proč mám něco zakládat, když můžu mít slevu i bez toho? Nehledě na fakt, že když už se s tou INkartou babráte, dává se na ní o dost větší sleva, než na kreditovku, takže není divu, že něco na rok stojí a má víc parametrů. Ona prostě to není kartička jen na jezdění mezi 150 místy v republice (nebo kolik tarifních bodů má dnes ten váš Jančura). Ale proč tu furt cpete INkartu? Protože bez ní nemáte argumenty proti nabídkám, které ČD dají i bez ní? [happy]

"To, že vám v sobotu umožňují jet za nižší cenu, je sice hezké, ale když potřebujete jezdit třeba ve všední dny, tak je vám to vcelku -gh-."

Ve všední dny to nabídne Včasnou. Pro zpáteční to nabídne Celodenní pro jednoho (i z Kralup do Tábora). Že o víkendu je sleva vyšší není nic divného, Jančura taky nemá ceny stejné pro každý spoj. Odlišné ceny za víkendy a všední dny jsou i v zahraničí.

"Nic vám tam nemusí, na rozdíl od In-karty, trvale ležet a na konci platnosti karty tedy o nic nepřijdete."
O čem to mluvíte? Peněženka na INkarte není povinná. Já ji nikdy nepoužil.

"Zkuste zakoupenou jízdenku ČD vrátit z domova 15 minut před odjezdem vlaku (a to ještě bez srážky)."
Jak to souvisí se "studováním tarifu, abych dostal slevu"? Snažíte se odvést téma jinam? Tato poznámka není relevantní.
NE tendrům ve VHD
Středa, 20. ledna 2016 - 16:28:10  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
"Upřímně řečeno, proč by ho to mělo napadnout? Logicky by člověk očekával, že čím dál jede, tím je jízdenka relativně levnější, a tudíž naopak, lomení by mělo vést k dražšímu jízdnému."

Věřím, že člověka, co jede jednou za 5 let to nenapadne. Ale pro většinu je to lepší, aby tento člověk měl smůlu. A proč?

Když začne ČD eshop nabízet dělení jízdenek, nebo když v něm bude vlastní cena pro každou relaci odkudkoli kamkoli, naprosto ztratí svojí přehlednost.

Tohle se jednoduše nedá řešit. I v Německu, když pojedete na třeba Bayern Tiket a pojedete 10km za jeho platnost, neb vyjedete už v 8:45 v úterý, vám to nenabídne kombinaci 2 jízdenek. A ještě si musíte vykliknout pryč ICE spoje, aby vám to vůbec ten BT nabídlo.

Jančura nabízí nějakých 150 míst v ČR, mezi kterými vás přepraví. I tak ale není schopen nabízet aspoň nějakou slevu bez dodatečné námahy všem. ČD nabízí desetitisíce kombinací cest a jsou schopné pro tisíce kombinací nabízet slevy i bez komplikovaných registrací a nějaké INkarty.

Kdo je jednoznačným vítězem, je jasné.
Středa, 20. ledna 2016 - 18:10:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 8-2003
Garfield:
Fucza, Babilon:
To přerezervování se provádělo minimálně na pobočkách v Ostravě a Havířově. Na základě čeho to bylo, těžko říct, ale jenom z dobré vůle zaměstnanců určitě ne (museli např. kvůli toho volat na centrálu do Brna). Pokusím se zjistit, jaká je aktuální situace.


No, určitě to nebyl standardní postup. V případě ujetí při přestupu byly takto lidé, kteří to od Hradce riskli nestornovat do 15 minut před odjezdem a RJ jim před nosem ujel posláni do [zadnice] a bylo jim vysvětleno, že jim jízdenka prostě propadla. Já ji stornoval s tím, že buď koupím další spoj nebo pojedu s ČD, tak jsem byl u toho. A proto jsem se oficiálně mailem zeptal a bylo mi sděleno, že podmínky jsou prostě nastaveny tak jak jsou a že důvody, proč se vlak nestihl dále nezjišťují a smůla.
Už to, že volali do Brna, svědčí o tom, že udělat to jít může, když to někdo povolí, ale žádný nárok na to není.
Pokud by to fungovalo tak, jak píšete a bylo by to někde garantované, určitě by to usnadnilo.

Nejhorší je jet zpožděným přípojem a tak akorát.
NE tendrům ve VHD
Středa, 20. ledna 2016 - 18:42:35  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Daneček:
"prdlačky, víc dopravců, větší konkurence"
Ano, konec jednotného tarifu na většině železnice, konec rychlíků v IDS typu PID, bude líp...

"protože se vůbec nejedná o peníze daňových poplatníků, kdyby nad ČD vyhrál. - jedná se o peníze čd A.S. Povinností řádného hospodáře by bylo vymáhat škodu od viníka, třeba zaměstnance."
Mohl bys mi to vysvětlit? Pokud přikážu ČD, aby zaplatily 700M Jančurovi, tak se podle tebe stane co?

Já předpokládám, že Jančura to nebude chtít rozložit na 30 let splátek. ČD na to ale nemají, musí si půjčit. Půčkou vzroste jejich zadlužení. Tím ČD klesne rating a půjčka je bude stát více na úroku. ČD ale nemůžou chybějící peníze vybrat na jízdném, protože jejich konkurence jsou hlavně auta a jízda autem nezdražuje. Zdražením by vybraly ještě méně.

=>ČD si řeknou státu a krajům (daňovým poplatníkům), aby jim to buď uhradili, nebo aby se zredukovaly nějaké spoje a ty peníze se ČD nechaly a z nich se to uhradilo.

Takže daň. poplatník buď zaplatí Jančurovi 700M nebo přijde o část spojů. Takový je výsledek, až Jančura vyhraje a on vyhraje. Tak jako vyhrála Škoda nad ČD. Nad nimi vždycky každý vyhraje.

"proč by prohrávaly? Myslíš, že ČD jednaly nezákoně?"
Myslím, že takový bude závěr soudu, že jednaly nezákonně, ano. Prohra ČD je politický záměr, protože Jančura má dobré konexe ve vládě a vláda tady nechce bilboardy o klientelismu a korupci.

"máš pochybnosti o soudníchdražbách?"
Rušení tisíců spojů denně a prodávání souprav pod cenou do Rumunska, Polska, Slovenska, Bulharska není podle mě v zájmu daňových poplatníků.

A nic jiného po bankrotu ČD nastat nemůže.

Tím, že nemohou ČD v žádném tenrdu vyhrát, protože vždy budou dražší, je bankrot ČD do 10 let jistý.

"Jančura způsobil akorát to, že stát neutrácí neprůhledně na dotování Škodovky, zalévání kytek na nábřeží a jiné důležité výdaje. Ušetřené prachy stát může použít na to, aby ve výběrkách vyžadoval nová vozidla."
Opravdu? Já teda vidím akorát, že se rychlejší obnova vlaků nekoná a stát si ty peníze nechal. Stát ty peníze dá jinam než do železnice, asi do dálnic. Což je v Jančurově zájmu. A taky to tak chce veřejnost. Takže politické body. A Jančura tomu nahrává. Tím že populisticky papouškuje co hloupá veřejnost nemyslící na budoucnost chce. A je tím taky populární u veřejnosti a brán za autoritu (Jančura).
Leinad
Středa, 20. ledna 2016 - 19:40:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 507
Registrován: 8-2009
konec rychlíků v IDS typu PID - to jako proč? Ať si to dá objednavatel do podmínek.
Jinak já sem pro celorepublikový tarif a úzce spolupracující IDS.

Pokud přikážu ČD, aby zaplatily 700M Jančurovi, tak se podle tebe stane co? - kdo a na jakém základě jim to přikáže?
Předpokládám, že soud. Protože ČD porušily nějaký zákon. Kdo zákon porušil - (bývalý?) zaměstnanec Franta, kterému lze prokázat vinu.
=> ČD tu částku vymáhat od viníka. Viník v pracovním poměru jistě měl od zaměstnavatele nějakou pojistku. Pokud ještě pracuje u ČD, dá se mu něco strhnout z platu.
Dohromady asi pojišťovna a viník 700M nedaj, ale stejně další managoři nebudou chtít Frantu následovat.

Já předpokládám, že Jančura to nebude chtít rozložit na 30 let splátek. - on to chtít nebude, ale u soudu bude i advokát za ČD.

Nad nimi vždycky každý vyhraje. - a proč se nad tím ČD nezamyslí?

prodávání souprav pod cenou - proč pod cenou?

Já teda vidím akorát, že se rychlejší obnova vlaků nekoná a stát si ty peníze nechal. - já vidím, že se ve výběrkách požadují nové soupravy. Taky vidím, že ČD baví šaškovat s dvorním dodavatelem (Škodovkou.)
bartik09
Středa, 20. ledna 2016 - 20:13:13  
Neregistrovaný host
147.32.120.55
Leinad: zaměstnanec Franta, kterému lze prokázat vinu
Jo? Fakt? Urcite?

dá se mu něco strhnout z platu
Da se mu strhnout 4,5 nasobek prumerneho mesicniho vydelku. To bude tak zhruba milion maximalne...
Kůň
Středa, 20. ledna 2016 - 20:30:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 1-2012
To bude tak zhruba milion maximalne...

A safra, asi dělám ve špatný firmě...
Každý má právo na můj vlastní názor.
Na K-Reportu již od 09/2005.
Babilon
Středa, 20. ledna 2016 - 20:53:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2883
Registrován: 12-2007
Nejhorší je jet zpožděným přípojem a tak akorát.

Ještě mě napadlo koupit lístek až ve vlaku. Ten bude stát taky 79 Kč nebo zaplatím plnou pálku?
Leinad
Středa, 20. ledna 2016 - 22:09:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 508
Registrován: 8-2009
Jo? Fakt? Urcite? - taky to mohl být japonec Onoseto Samo nebo američanka Jane Toon, ty vesměs dělaj většinu průšvihů.
Pod ceníkem jízdného není nikdo podepsán a nikdo nechtěl parazitovat. Smlouvy ze Škodovkou taky nikdo neparafuje, na nich je jenom razítko.

Da se mu strhnout 4,5 nasobek prumerneho mesicniho vydelku. - pokud se mu neprokáže úmysl.

A safra, asi dělám ve špatný firmě... - já mám někdy dojem, že jeden z průserů státem vlastněných firem jsou i malé platy vrcholového managementu (ve srovnání s platy stejně velkých ""soukromých"" firem.)
NE tendrům ve VHD
Středa, 20. ledna 2016 - 23:15:11  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
"Ať si to dá objednavatel do podmínek."
On to tam ale objednavatel dát nechce. Takže důvod tendr nedělat, ne?

"=> ČD tu částku vymáhat od viníka."
Jenže z pohledu soudu jsou viník ČD a ty musí zaplatit a obvykle se to musí splatit max. do 2 let. A odkud chcete těch 700 milionů pro Jančuru vzít tak rychle vzít? Jedině z peněz státu.

Viník se navíc nikdy nemusí prokázat a i kdyby, tak už vám to napsali ostatní - dostanou z něj zlomek částky.

"ale u soudu bude i advokát za ČD"
A prokáže tam co? Snad všichni víme, že ČD jezdily pod cenou a soud musí prohrát. Já jsem sice příznivce ČD, ale ne takový blázen, abych neviděl, že s nástupem Jančury šly ceny ČD dolu a to tam, kde jezdil Jančura a ze ztrátových vlaků byly najednou přes noc ziskové.

ČD podváděly. Ale proč je za to trestat, pokud to zaplatí daňový poplatník? Jančura se obohatí na úkor veřejnosti. Buď bude mít stát méně peněz na jiné věci, nebo se omezí lokálky (nejpravděpodobněji se těch 700 milionů vyškrtá z nich).

Navíc ta částka 700 roste každý rok o úrok.

"a proč se nad tím ČD nezamyslí?"
Protože takhle velkou firmu těžko změníte přes noc, to ale neznamená, že je třeba každou státní firmu kvůli neefektivitě zlikvidovat. Existuje taky něco jako strategický zájem státu.

"proč pod cenou?"
Protože pokud je málo kupců, bývá cena malá.

Vám nepřipadá krach ČD pro stát špatný? Pokud budou muset vrátit těch 7 miliard za dopravní cestu, jak je o ně zažaloval Jančura a ČD je vrátit budou muset, protože nemají jak okecat, že to mělo takovou hodnotu a pak to bude nedovolená státní podpora, tak to je na krach. Protože buď dostane obří pokutu od EU stát za nedovolenou podporu, nebo obětuje ČD. Co je reálnější?

Státu ale krachem ČD vznikne také obří ztráta, protože buď jako majitel ČD jednorázově uhradí všem věřitelům ČD to, co jim ČD dluží, nebo bude muset jejich majetek rozprodávat za jakokouli cenu.

A toho využije každý, kdo bude chtít přijít k vozidlům za zlomek ceny.

Stát po krachu ČD bude mít peníze na stěží půlku spojů co dnes. Takže vozidla nebude komu střelit (bez dotací jsou skoro každému k ničem), a tak si je půjde koupit opravdu levně.

"já vidím, že se ve výběrkách požadují nové soupravy"
Kde? Na Plzeň-Most není takový požadavek a jiné výběrko není.
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 00:37:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6142
Registrován: 5-2007
NE tendrům ve VHD: Nie tak negatívne. Minimálne na tej Ostravskej linke bola dotácia výrazne nižšia, než je dnes suma za sociálne zľavy, takže na nej boli dráhy určite v zisku. O to sa oprieť dá. Navyše sa veľmi ťažko preukazujú predátorské ceny (ak vôbec boli) tam, kde
a) bývalý monopol nepodliezol cenu konkurenta (teda aspoň som si nikdy nevšimol, že by sa tak stalo)
b) údajné predátorské ceny nesplnili účel (boli teda vôbec predátorské? nesmieme totiť zabúdať, že ten pôvodný monopol jaksi nie je povinný sa nechať pri nástupe konkurencie vytlačiť z trhu, to si myslí len Radim Jančura...)
c) Nesmieme zabúdať, že chovanie samotného Regiojetu je také, akoby im o výsledok súdu vlastne ani nešlo, takže najskôr žiadne dôkazy nemajú.

A čo sa týka tých 7 miliárd, nie je to už náhodou skončené s tým, že sa o žiadnu nedovolenú podporu nejednalo?

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 07:35:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 439
Registrován: 5-2014
Asdf: Máte samozřejmě pravdu. Z logiky věci o žádné predátorské ceny či něco podobného nikdy nešlo. Nicméně zákon je postaven dosti obecně a pokud má člověk dosti dlouhá chapadla jako Jančura, mohou z toho u soudu vzniknout i dosti nelogické závěry. ... Samozřejmě tvrzení o predátorských cenách, kdy jezdí linku Praha - Ostrava za 79 Kč (takže cenu občerstvení), je dosti trapné, ale dopadnout to bohužel může špatně.
Majkl007
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 08:23:44  
Neregistrovaný host
78.102.203.236
Pánové, znáte anglický termín Too big to fail? Myslím, že něco takového platí i pro ČD, tudíž není třeba se obávat...[wink]
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 08:50:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2728
Registrován: 8-2012
ČD podváděly. Ale proč je za to trestat, pokud to zaplatí daňový poplatník?
Tak to je drsná hláška i na zdejší (dost nízký) mentální standard. Nebo snad jen žertujete?
Proč trestat za podvody nebo korupci LČR, Budvar, Českou poštu nebo Povodí Labe, protože to zaplatí daňový poplatník? Nebo nebudeme dokonce trestat ani ČEZ, protože tam to zaplatí daňový poplatník ze 70% (příp. mu dáme jen 30% pokuty)? Proč trestat státní úřad, když způsobí škodu pochybením ve správním nebo třeba stavebním řízení? Proč trestat policajta nebo soudce, který nás "nedopatřením" či "omylem" zavře do vazby nebo krimu a nevina vyjde najevo po měsících či letech? Vždyť to taky zaplatí daňový poplatník.
Rovnost před zákonem je jedna z demokratických vymožeností, kterou se především bolševici snažili a snaží neustále torpédovat, občas i s tím vytíráním si huby "občanem" a "daňovým poplatníkem". Nechápu, že nositel podobných myšlenek může vůbec být způsobilý k právním úkonům...
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
bartik09
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 09:24:15  
Neregistrovaný host
147.32.120.55
Nebo chcete-li presneji a bez agitace: Nejde ani tak o trest, ale o nahradu skody. (Ciste hypoteticky samozrejme, jinak se priklanim k tomu co pise Asdf.)(Tohle neni ten pripad nesmyslny pokuty, kdy se penize z jedny statni kapsy prelejvaj do druhy statni kapsy.)

Leinad: Pod ceníkem jízdného není nikdo podepsán...; ...pokud se mu neprokáže úmysl...
Bez urazky - pripadate mi, jako byste se vcera narodil. Nejde o to, ze to co pisete neni teoreticky pravda, ale vysvetlete mi, jak si napriklad predstavujete dokazovani, ze to nekdo udelal umyslne. Myslite si, ze staci, aby byl nekde nekdo podepsan a hned je vinikem nastale situace?
Za domaci ukol si promyslete, jak velkej majetek takovej vinik asi muze mit a co by udelal, kdyby mu skutecne hrozilo prokazani umyslu.
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 10:09:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3716
Registrován: 9-2011
ANO monopolu ČD ve VHD:
Ale proč je za to trestat, pokud to zaplatí daňový poplatník?
To je hodně silnej matroš, kde to sháníte?

Poslyšte, vy máte vůbec divný myšlenky. Na jednu stranu tu pláčete, jak chudinky babičky přijdou o důchod, když bude státní firma muset zaplatit pokutu, na druhou stranu jste pro to, aby se do státního molochu házely miliony a miliardy vidlema bez ohledu na to, že vítěz tendru by to odjezdil levněji a tedy státu ty peníze ušetřil a stát by pak mohl těm babičkám zvýšit důchod. Tak jaký je vlastně váš názor?

Co vám brání jet s ČD až z Prahy?
Nebrání mi nic. Ale když jedu z Berouna, tak mi celkem logicky napadne jet vlakem už z toho Berouna, já bláhovej cestující si myslím, že to bude levnější, že budu mít v Praze garantovaný přestup a nebudu se muset tahat s kuframa ze Zličína na hlavák metrem.

Tak jako u ČD včasnou
Včasnou dostanete sice automaticky, ale platí jen ve vybraných relacích. Takže když místo v Berouně nastoupím v Králově Dvoře nebo v Závodí, anebo když pojedu do (už zmiňovaných) Dětmarovic, tak má co? Tak mám smůlu, Jasánek.
Dále, u pokladny ji musíte koupit s předstihem, no a závěrem: počet jízdenek je omezený. Jo a sleva na včasnou jízdenku koupenou v den jízdy taky není nijak závratná - do té Karviné to bylo 329 oproti "akční" za 340.

pokud nechci nikde klikat navíc
Tak to je váš soukromej boj. Někdo si párkrát navíc klikne, aby ušetřil. Jinej pojede z Prahy do Liberce vlakem, jen aby si dokázal, že na včasnou jízdenku to ujede za plus mínus stejnou cenu (v závislosti třeba na tom, jestli má Opencard či ne) jako fujfuj Jančura, i když to pojede o hodinu dýl (ale cestování vlakem je zážitek, takže ten delší čas je vlastně ziskem). No a pak třeba zjistí, že včasná je jako Mattoni - už není - a místo za žlutejch 100 pojede s radostí za modrejch 200.

Pokud mám štěstí a moje relace vyhovuje těmto jízdenkám
Jo, to je pádnej argument. Čili jezdíte jen tam, kde zrovna máte štěstí? To jste vopravdu šťastnej člověk!!! :-)))

on mi Jančura nabídne sám od sebe kreditovku?
Nabízí jí hned na první stránce vyhledávače spojení

Nemusím nic vyplňovat kvůli tomu navíc?
Koukám, že nemáte problém tady napsat desítky a stovky řádků, ale vyplnit 5 okýnek u Jančury vám dělá nepřekonatelný obtíže.

když můžu mít slevu i bez toho?
"Pokud mám štěstí a moje relace vyhovuje těmto jízdenkám", jak jste sám napsal.

dává se na ní o dost větší sleva, než na kreditovku,
To sice je pravda (i když to "o dost větší" je relativní pojem, ale zabývejme se teď vlakovými relacemi).
Třeba Olomouc:
RJ bez slevy 155, se slevou 150 (ale slevu máte "zadarmo"). Při "studiu tarifu" máte jako "prvocestující" na výběr ze dvou možností (buď si kreditovku zdarma a během 5 minut založíte nebo ne)
ČD včasná 200, akční 220, včasná In25 180, akční in25 195 (to je ta vaše "o dost větší sleva", za kterou navíc zaplatíte 450 korun na rok), akční In50 165 (+3500 cena InKarty, ale furt dražší než RJ bez slevy...). Navíc samozřejmě "včasná" může dojít a u "akční" taky píšou, že "počet může být omezen".
No a když "akce" dojdou, tak jedete za 342 (ale může vás těšit, že se nikde nemusíte registrovat), anebo se registrujete a máte to jen za 257 (plus poměrná část ze 450), resp. za skvělých 171 (+ p.č. z 3500)

Ale proč tu furt cpete INkartu? Protože bez ní nemáte argumenty proti nabídkám, které ČD dají i bez ní?
Nikoliv, argumenty mi nedošly, sám mi je poskytujete: "Pokud mám štěstí a moje relace vyhovuje těmto jízdenkám"
S InKartou aspoň na to štěstí spoléhat nemusíte.

Peněženka na INkarte není povinná.
Já nemluvím o peněžence. Já mluvím o tom, že aplikace InNěco není zadarmo, ale pokaždé za ní musíte zaplatit. Takže abyste měl 25% slevu, tak každý rok zaplatíte 450 korun (či každé tři roky tisícovku). Kreditovka je zdarma.

Jak to souvisí se "studováním tarifu, abych dostal slevu"? Snažíte se odvést téma jinam? Tato poznámka není relevantní.
Poznámka nesouvisela s tarifem, ale s vaším výrokem, že "ČD se snaží, Jančura nikoliv".
Tak tady jsem vám dal příklad, kde se snaží Jančura a ČD na to kašlou. Relevantní to je.
Leinad
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 10:25:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 509
Registrován: 8-2009
On to tam ale objednavatel dát nechce. Takže důvod tendr nedělat, ne? - ne, to je důvod tlačit na objednavatele, aby to chtěl, ať je dodavatel kdokoli. Jakou máš jistotu, že to bude chtít od CD i příště?

dostanou z něj zlomek částky. - i z pojištění, které mu zaměstnavatel(ČD) platil. Ale jak říkám, bude to signál, aby se další manageři chovali líp.

A prokáže tam co? - i když už je vina nadevší pochybnost prokázáná, soudní jednání neskončilo. Kdo zaplatí soudní výlohy? Chce dlužník splátkový kalendář? Naplní věřitel své povinnosti(součinost věřitele).

Snad všichni víme, že ČD jezdily pod cenou a soud musí prohrát. - jezdit pod cenou je nutná, nikoli postačující podmínka. Potravinové makety běžně prodávaj zboží kolem data spotřeby za ceny menší než velkoobchodní.

ČD podváděly. Ale proč je za to trestat, pokud to zaplatí daňový poplatník? - nesmysl, v právním státě platí padni komu padni. Ještě není prokázáno, že ČD podváděly.
Ale kdyby ano, jsou firma jako každá jiná. Mimochodem sám si tvrdil, že bránění výběrkům je jejich právo.

Protože takhle velkou firmu těžko změníte přes noc - jo, ale někdy se mi zdá, že některé kroky ČD jsou příliš pomalé.

Vám nepřipadá krach ČD pro stát špatný? - já nikde neříkám, že bankrot chci.

A toho využije každý, kdo bude chtít přijít k vozidlům za zlomek ceny. - kdo to je "každý?" Pokud jich bude víc, tak cenu v dražbě vyšroubujou nahoru.

Kde? Na Plzeň-Most není takový požadavek a jiné výběrko není. - třeba na té parodii Olomouc-Krnov-Ostrava. Neříkám, že takhle má výběrko vypadat.
Mimochodem pokud chceme Plzeň-Most zase za 15Kč/vlakokm, a vůbec ne podnákládově či parazitně, s novými vozidly to dneska půjde těžko.

jak si napriklad predstavujete dokazovani, ze to nekdo udelal umyslne - těžko, ale právníci ČD by něco vymysleli, kdyby byl zájem.

Samozřejmě tvrzení o predátorských cenách, kdy jezdí linku Praha - Ostrava za 79 Kč (takže cenu občerstvení), je dosti trapné, ale dopadnout to bohužel může špatně. - je rozdíl mezi zaváděcí cenou začínající firmy a predátorskou cenou velké zavedené firmy. Jeden ze společných znaků je dlouhodobě neudržitelná cena. Jeden z odlišných znaků je podíl na trhu. Řeč není o letošku, řeč je o době, kdy RJ převezl daleko méně cestujících.
......
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 11:22:20  
Neregistrovaný host
128.0.179.99
ČD včasná, No a když "akce" dojdou, tak jedete za 342 (ale může vás těšit, že se nikde nemusíte registrovat), anebo se registrujete a máte to jen za 257 (sleva 85), resp. za skvělých 171 (sleva 172!!!) Proti tomu je sleva 5 Kc za kartu regiojet
Tak je jasne, ze nejvetsi slevu mam kdyz akce dojdou ne??? A tim drive se mi zaplati ta In25 nebo In50!!!
NE tendrům ve VHD dobre vi, co dela!!!
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 11:36:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 550
Registrován: 10-2010
Setkali jste se někdy s tím, že by Akční jízdenka ČD došla?

(Příspěvek byl editován uživatelem Tobik.)
Příští rok bude ve znamení piva! [jidlo][kladivo]
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 11:42:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 8-2010
K IN kartě: A co je na ní tak špatného ? Ona skoro každá "národní" železniční společnost má nějakou svoji věrnostní kartičku a takovou kartičku mají i ve Švýcarsku. BahnCard dokonce platí i u soukromníků a na některé autobusy. Srovnávat to s kreditovou jízdenkou mi přijde dost mimo, protože jednak kreditová jízdenka moc velkou slevu do vlaku nedává a jednak je to úplně jiný princip. To si prostě každý musí rozmyslet jestli se mu IN něco vyplatí nebo ne. Mimochodem naprostá většina kin má taky svou věrností kartu (CineStar, Cinema City, Premiere Cinemas) za kterou si musíte nejprve zaplatit (většinou něco kolem 60 Kč). To asi nikoho netrápí, že ? Jinak mě se IN25 vrátila po měsíci a až mi na podzim vyprší platnost, uvažuji o IN 50.

Jinak na ŽelPage je hezký postřeh o jízdě v lehátku RegioJetu.
Cestování je můj život...
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 11:56:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 67
Registrován: 7-2011
Tři tabulky čokolády na posezení a před spaním? A po ránu hned sladcí šneci a dále velké balení chipsů od WGS? No potěš! [lol]
......
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 12:21:57  
Neregistrovaný host
128.0.179.99
Srovnávat to s kreditovou jízdenkou mi přijde dost mimo, protože jednak kreditová jízdenka moc velkou slevu do vlaku nedává a jednak je to úplně jiný princip.
Presne to jsem mel na mysli!!! Jestli ma smysl vyplnovat spoustu kolonek kvuli 5 korunam! Jste
dalsi rozumny! Pri sleve 85 Kc se vam zaplati uz skoro za 5 jizd! A kdy se Vam zaplati karta u RJ? Nikdy!!!!!!
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 12:45:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3717
Registrován: 9-2011
6 teček: A tim drive se mi zaplati ta In25 nebo In50!!!
Já vím, že jste převlečenej obdivovatel Jančury, ale chvilku tu hru s váma ještě hrát budu [wink]
Když budete do práce místo jízdy tramvají za ní běhat, tak denně ušetříte 2 x 32 korun. Pokud se vám to zdá málo, běhejte za taxíkem! Ušetříte denně 2 x 300! To se vyplatí!!!
Vás určitě těší, že na In25 jedete za 257 a tím šetříte 85 korun. Po nějakejch 6 jízdách teda zaplatíte 450 + 5 * 257 = 1992 namísto 6 * 342 = 2052.
Já bych raději nešetřil nic a jel za 6 * 155 = 930. Ale neměl bych ten hřejivý pocit, jak ušetřím.

H87: kreditová jízdenka moc velkou slevu do vlaku nedává
Jestli to taky nebude tím, že RJ je (většinou, abych nebyl chytán za slovíčko, zřejmě existují relace, kde to neplatí) levnější bez kreditovky než ČD s In50.
Hlavní výhodu kreditovky ale vidím ve flexibilnosti objednávání a rušení.
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 13:02:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 551
Registrován: 10-2010
Z jiného soudku: pokud cestující využije Kreditovou jízdenku RJ a má zájem dostat papírový daňový doklad, tak to je možné.

...Je možné při využití Kreditové jízdenky dostat ve vozidle (příp. v pokladně) papírový daňový doklad?
Odpověď:
Ano, po nahlášení čísla kreditové jízdenky a předložení dokladu totožnosti je možné daňový doklad vydat i na prodejním místě.
Tento doklad je však možné získat i stažením z našich webových stránek po přihlášení do Vaší jízdenky (sekce Správa rezervace, následně vpravo dole ikona Tisk dokladu).

Je opravdu potřeba sepisovat jméno a číslo pasu kaštana??
Pokud je mi známo, tak u ČD možnost získat papírový doklad u jízdenek z eshopu není.
Sbírám jízdenky, takže chci nějaký oficiální papír, který si můžu schovat. A to není hadr co si doma vyjedu z tiskárny, nebo potvrzení připsání peněz na účet Kreditové jízdenky. U nějaké síťové nebo časové jízdenky dostanu jzdenku s uvedením, jakou službu jsem si koupil. U dokladu z eShopu nic takového nedostanu. Škoda, že byla zrušena možnost vyzvednutí jízdenky v automatu.
----------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------- --------------

Že ČD mají věrnostní In-kartu je naprosto v pořádku. Navíc je nosičem mezinárodní slevy RAILPLUS a dalších výhod.
V porovnání s železničními škrabkami v jiných státech to vypadá takto:
Polsko - Przewozy regionalne roční, základní cena 175 zl, platí JEN na PReg a krajské dopravce, sleva 30 % na jednorázové a 15 % na síťové a traťové. Bez Railplus.
PKPIC základní roční 9900 zl, neplatí na krajské dopravce. Bez Railplus.
http://www.intercity.pl/pl/site/dla-biznesu/3054/karty-intercity. html
Samostatný průkaz Railplus vydávaný na PKP (není uvedeno kde a za jakých podmínek) platí rok, cena 15 Eur mládež důchodci, 25 Eur plná cena.
http://www.przewozyregionalne.pl/regiokarta

Slovensko ZSSK roční Maxi klasik síťová 850 EUR http://www.slovakrail.sk/sk/preprava-osob/slovensko/produkty-a-zl avy/maxi-klasik.html, roční Klasik Railplus 25 % sleva 35 Eur/rok. Škrabka na Traťové cestovné lístky http://www.slovakrail.sk/sk/preprava-osob/slovensko/produkty-a-zl avy/tratove-predplatne-cestovne-lis prázdná stojí 5 Eur, platí 10 let. Na kartě je logo Railplus, ale slevu Railplus může využít jen cestující, který má zrovna nahranou traťovou jízdenku.

Maďarsko: Start club sleva 50%, Railplus, roční 34900 HUF (24900 HUF mládež). http://www.mavcsoport.hu/mav-start/klubkartya/start-klub-kartyacs alad-eljen-az-utazas-szabadsagaval

Rakousko OBB: Vorteilscard, roční 50% sleva (na pokladně jen 45%), Railplus, 99 Eur dospělí, 19 Eur mládež. http://www.oebb.at/de/Ermaessigungskarten/VORTEILSCARD/index.jsp

Německo DB roční BahnCard 25 62 Eur, BahnCard 50 255 Eur. Možnost Probe (trial) karty na 3 měsíce. Kdo se neodhlásí 6 týdnů před koncem, bude mu vnucena nová karta na další obodobí.
http://www.bahn.de/p_en/view/bahncard/bahncard-overview.shtml

Itálie: Trenitalia - škrabky s platností 1 rok existují snad jen pro mládež (40 Eur) a důchodce (30 Eur) (jiné jsem nenašel) http://www.trenitalia.com/tcom-en/Offers/Green-and-Silver-Cards-w ith-Railplus-discount. Sleva jen 10 - 15 %. Důchodcům nad 75 let se dává zadarmo.

Sečteno, podtrženo České dráhy z toho vycházejí nejlépe. Cena, platnost karty 6 let, možnost nahrání různých aplikací, vystavení papírového průkazu (i s Railplus) před dodáním škrabky.
Příští rok bude ve znamení piva! [jidlo][kladivo]
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 13:18:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 552
Registrován: 10-2010
Tak ekvivalentem Kreditové jízdenky může být třeba Kilometrická banka, která je dnes ale předražená. Platí jen půl roku a postupně se spotřebovává vstupní kredit 2000 km.

Radši vezmu vějíř tarifních nabídek, než časově proměnné ceny. Ty jsou dobré třeba jako First minute, ale ne že si půjdu koupit lístek a bude mi z křišťálové koule vyvěštěna nějaká cena několikanásobně převyšující inzerovanou částku "od XX Kč". Radši si cenu najdu v nějakém ceníku, než abych se časově-proměnně nechal oblbovat. Ještě kolem roku 2004 obsahoval informace o cenách jízdného vč. podmínek vlakový jízdní řád.
Příští rok bude ve znamení piva! [jidlo][kladivo]
......
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 13:44:42  
Neregistrovaný host
128.0.179.99
Když budete do práce místo jízdy tramvají za ní běhat, tak denně ušetříte 2 x 32 korun. Pokud se vám to zdá málo, běhejte za taxíkem! Ušetříte denně 2 x 300! To se vyplatí!!!
To jste mel napsat uz davno!! Proto je daleko vyhodnejsi In karta nez kreditka u RJ. Ostatni to uz davno vedi
Babilon
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 13:49:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2884
Registrován: 12-2007
Tak ekvivalentem Kreditové jízdenky může být třeba Kilometrická banka
Nenapadá mě vůbec nic, co mají tyto dva produkty společného.
Pokud jde o pohyb financí, pak se nabízí srovnání s EPIKem - v obou případech můžete (ale nemusíte) nabít nějaký kredit a při nákupu jízdenek ho můžete (ale nemusíte) odčerpávat.

(Příspěvek byl editován uživatelem babilon.)
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 14:26:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3719
Registrován: 9-2011
Tobik: hezký přehled (jen jste ještě mohl dát přepočty cizích měn na Kč [wink]).

platnost karty 6 let,
Ano, ale platnost aplikace je kratší, takže i když máte kartičku na 6 let, tak si musíte po roce / po 3 letech dojít nahrát (a zaplatit) slevovou aplikaci znova.
Pokud se vrátím k mé diskusi s NTVVHD, tak In karta je dobrá věc, ale její pořízení a následná správa je složitější a dražší než kreditovky RJ. Slevy na In-K jsou sice větší, ale výsledná cena je (většinou) u RJ (a to i bez kreditovky) menší.
In-K se vyplatí na relacích, kde RJ (nebo jiná přímá konkurence, i autobusová) není. Chce to ale dopředu aspoň zhruba propočítat.
U kreditovky je to jen o rozhodnutí vyplnit 5 kolonek a pak jezdit o 5 - 20 korun levněji. Nic se propočítávat nemusí, protože není žádná vstupní investice (kterou chcete z úspor získat zpět).
......
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 14:39:40  
Neregistrovaný host
128.0.179.99
tedy vazeny pane vy mate trpelivost s trolly
Chce to ale dopředu aspoň zhruba propočítat.
Nic se propocitavat nebude! Berte si prosim za vzor NE tendrům ve VHD a honzu8778!!! Ti se taky zadnym propocitavanim nezdrzujou a presto davno dobre vedi co je lepsi. Treba honzovi se inkarta zaplatila uz po mesici a kreditka RJ by se mu nezaplatila nikdy!!
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 14:48:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 8-2010
128.0.179.99: Hele ty trolle, mě se zaplatila proto, že právě krom jiného jezdím i po "lokálkách" po kraji kde se vyplatí. A nikde jsem neříkal nic o tom pro koho je co lepší, to si každý musí rozhodnout sám. A jinak tu kreditovou jízdenku mám taky občas totiž jezdím se žlutým do Brna. Já jsem jen poukázal na to, že tyto dvě kartičky nejde moc srovnávat. A co se týká storna a přerezervace to s panem Lieskem souhlasím, zde by si ČD měly vzít příklad.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)
Cestování je můj život...
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 14:59:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 550
Registrován: 10-2004
ty trolle...zde by si ČD měli vzít příklad.

Měly, ty "vysokoškoláku".