Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 25. 09. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 25. 09. 2016

dolů
   autor příspěvek
Bkp
Úterý, 20. září 2016 - 21:59:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7504
Registrován: 8-2003
K._A._F.:
"Litoměřičtí ChT podali zrušení soutěže na stavbu Hostivař - hl. n., II. část na ÚOHS, viz e15."

Fakt má něco takového SŽDC zapotřebí?[uhoh]
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Úterý, 20. září 2016 - 23:40:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 317
Registrován: 6-2015
Plešoun: Koupili si byt u nádraží a divěj se že jim tam brzděj vagóny....[crazy][lol]
Známá pracuje na radnici a jí zase choděj stížnosti od lidí co si koupili byt kousek od čističky odpadních vod - že prý to smrdí[crazy][lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.)
Středa, 21. září 2016 - 00:15:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 831
Registrován: 1-2006
K.A.F.:

Aby na PRODINu nebyla kritická. Pokud vím (a pokud někoho nepřehlížím), tak ten, kdo to tam projektuje, je v předdůchodovém věku, a kapacity těch, kteří dělají technologické profese a dají se pro tu firmu využít na kooperaci, jsou omezené, protože se o ně všichni perou. Mladej, kterýho zkoušeli, nevydržel a šel mimo obor (celkem škoda, vypadal schopně), takže profese je na té firmě ohrožená.

Je spousta firem (a tvoří se další a další), které dokážou koleje a stavařské věci, ale navrch v téhle rvačce o zakázky bude mít ten, kdo bude mít technologické profese. PRODIN se nerve na koridoru, takže ho tak moc nepálí trakce, kde je to stejné, ne-li horší. Metroprojekt zabzař (krom metra) ani trakci nemá. Rozjet technologickou projekci není příliš reálné, protože na to jsou potřeba lidé s elektrikou, které ze škol z oboru táhnou moderní technologie, kde cítí několikanásobné prachy, a na větší věci unikátní software, který se vyvíjí a ladí roky. Samostatně podnikat se kvůli pojištění na odpovědnost (případná chyba v rozpočtu za stovky milionů) v téhle profesi dá tak na přeložkách a na malých přejezdech.

Hřebíček dal předpis Zam1, který nadefinoval, že projektovat může jen VŠ s autorizací. Na školách je v ročníku tak jeden zájemce o zabzař a od prváku ho mají na stýpku se závazkem AŽD. Požadavky absolventů, kteří by připadali v úvahu tím co mají za školy a současně jsou volní, jsou kolem třiceti tisíc (plat na úrovni základu projektanta s autorizací a praxí), což si může pro absolventa, kterého budete deset patnáct let učit (první roky do něj investujete kapacitu projektantů, kteří vám chybí) s rizikem, že buď z něj nic nebude nebo díky jazykové výbavě zdrhne za čáru, kde je projektantů zabezpečováků rovněž nedostatek (zejména na ETCS), jako nástupní plat dovolit tak AŽD...

A bude hůř. Budeme se o absolventy, kteří by to byli ochotni dělat, v oboru přetahovat ještě drsněji. Díra, kterou tam vnesla revoluce, po které si schopné lidi vytahaly jiné obory, se projeví v nejbližších letech, kdy do důchodu odejdou další, mnohdy výrazné osobnosti táhnoucí celé týmy.

Mělo se o tom, že přijde generační obměna a na výchovu je potřeba deset a víc let s prací na větších projektech, přemýšlet mnohem mnohem dříve. Možná v době, kdy tu jistý ministr vytvořil umělou krizi. I tohle je dopad jeho jednání. Za téhle situace bych se nedivil, kdyby se na trhu objevil někdo, kdo z velkých firem zlanaří pár zkušených (netuším čím by je motivoval, když verbíři odtáhli s nepořízenou...) a s pomocí někoho, kdo do toho vloží peníze, na nedostatku lidí v profesi postaví výnosný byznys.

Je to průser... [sad]
Simba
Středa, 21. září 2016 - 01:26:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2333
Registrován: 7-2008
K6S31ODR: nic k smíchu na tom nevidím, zvláště-li bylo bezpečně prokázáno, že ranžír byl v takovém technickém stavu, že svým nadměrným hlukem nepřiměřeně a tedy nadměrně zatěžoval své okolí a to dokonce mnohem více a nepříjemněji než kupř. i hluk z Českomoravské. Nebo taky jako mnozí jiní zpochybňujete všechna ta měření hluku během uplynulých let? Kdyby Vás to zajímalo, noční měření probíhala v době, kdy je v okolních ulicích opravdu minimální provoz, tedy v brzkých ranních hodinách. Zjevně jste nic nepochopil anebo nechcete chápat. Ti lidé vůbec netušili, k čemu se stěhují - vlaky jako takové jim nevadí, stejně jako tramvaje, šlo o specifické vysokotónové zvukové vlnění z ranžíru, které je pro lidské ucho nepříjemné a zejména v noční době, kdy je prostě vnímavější. Článek byl původně mnohem kritičtější, kde mnohé vysvětloval ve větších souvislostech. Bohužel autocenzura byla z pochopitelných důvodů neúprosná. Možná jste se tam měl nastěhovat Vy, když máte takových keců a nechcete uznávat platné zákony, co Vy na to? Okolí nádraží se proměnilo a lze tam mít buď výrazně modernější a tišší ranžír v obytné části města nebo tam prostě nebude a ranžír vyroste někde za městem na pozemcích v prům. zóně nebo v polích se zákazem bytové výstavby v okolí takového zařízení po celou dobu jeho existence. Anebo můžeme místo nové obytné zóny mít plevelem zarůstající brownfield, kde už ale žádná fabrika stejně nikdy nevyroste a co s takovým prostorem tedy? Pochopte, že prostě platí nějaké hlukové limity i pro vnější prostředí budov. Současně s tím se nabízí mnoho otázek, např. ta, kde byli zástupci správce, když se měnil územní plán města? Nebo třeba ta, proč bylo vůbec povoleno vystavět obytný komplex v bezprostřední blízkosti seřazovacího nádraží? Po bitvě je každej generál a problémy jsou tady, aby se s chladnou hlavou řešili. Tím to hasne, není o čem diskutovat. A libeňští prokázali svou pravdu a oprávněné nároky. Tečka. Basta fidli.

Mimochodem i na smrad platí určitá pravidla, jen se to těm ouřadům od Vás nechce řešit, tj.celé (zřejmě nikdo z nich tím problémem není postižen).

To co tu ale předvádíte, je demagogie.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
ŽELEZNIČNÍ KORIDORY, VČ. 4 I NA FB! - www.koridory.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Středa, 21. září 2016 - 07:25:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 143
Registrován: 6-2016
Simba: tu bytovou výstavbu tam musel někdo povolit, neníliž pravda? A to byl/je určitě odborník na slovo vzatý, protože nikdo jiný nemůže dostat razítko, neníliž pravda? Takže zase jsi poněkud mimo. V tomto případě jsem si setsakra jistý, protože jsem na KOMPASe Libeň dělal a ty brzdy poslouchal. A propos ke smradu - k rambajzu z brzd se připojoval i příšerný smrad z pražírny kávy nad kolejištěm. Ta už je ale dlouhá léta zrušená.
Polaanek
Středa, 21. září 2016 - 07:53:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 518
Registrován: 10-2004
Njn, Simba je holt typ člověka, který souhlasí s názorem, že když se k něčemu nastěhuji, a ono mi to vadí, tak na to budu psát stížnosti. Přitom v tomto případě by mělo platit, co bylo dřív, to bylo dřív, a žádná stížnost neexistuje. Myšleno hlavně v souvislosti, jak se staví dnešní novostavby - kdekoli, a pak se lidi diví, co že to mají za "sousedy", a stěžují si / podávají žaloby.

Z článku není zřejmé - kde všude byly normy překročeny, v kterých domech? Mě připadá, že pouze v té novostavbě, co tam nikdy neměla stát.
Emil Švec
Středa, 21. září 2016 - 07:55:13  
Neregistrovaný host
213.151.215.195
Simba: Vidíš si do té huby vůbec? Koupíš si dům u Labe a pak se budeš divit, že tě vyplaví řeka? To pak budeš brečet na úřadě, ať ti z veřejných peněz postaví hráze? Přemýšlíš? Ti lidé jsou hloupí, protože naletěli developerovi/realitce. Přestěhovat se někam a na slepo je to nejlepší a pak začít řvát. Totéž v Minské, je tam omezen provoz tramvají, protože se tam nějaký dutohlav nastěhoval a zjistil, že ho ruší tramvaje. Ale předpokládám, že je to dle tvé logiky správné [crazy]
Středa, 21. září 2016 - 07:59:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3237
Registrován: 7-2011
Simba - tak to ale mělo být napsáno natvrdo, tak jako v tom tvém následném vysvětlení. Protože mě napadlo to samé co K6S31ODR - koupili si byt u nádraží a divěj se, že jim tam jezděj vlaky. Chtěli by bydlet na samotě u lesa - 5 minut od centra.
Pokud je v článku uvedeno, že nádraží dostalo vždy vyjímku na hluk, pak ale za to nemůže nádraží. A pokud se obyvatelé rozčilují na nádraží, je to stejná blbost, jako nadávat průvodčímu, že má vlak zpoždění. [crazy]
Jestliže hygiena dala vyjímku s tím, že se to do roka musí začít řešit a pak dala další, i když se nic nedělo, je to chyba hygieny, ne nádraží. A jestliže se konečně rozhoupala k tomu, že vyjímku nedala, načež to ministerstvo zrušilo, je to chyba ministerstva, ne nádraží. Proč se lidi rozčilujou a stěžují si na nádraží a ne na hygienu či ministerstvo? Já bejt šéfem nádraží, tak je taky posílám do [zadnice] a mávám vyjímkou. Teprve až bych ji nedostal, musel bych to začít řešit.
Simba:
" Ti lidé vůbec netušili, k čemu se stěhují...."
Teda promiň, ale tohle je taky argument jak stehno. Když si někde kupuju byt, tak si snad sakra zjistím kde, ne? Jak to tam vypadá a co se v okolí děje. Zvlášť, když si ho nekupuju za tři šedesát, ale za podstatně, podstatně větší částku.

Jinak co se čističky týče, jo, tuším na co naráží. Smrad tam byl pekelnej vždycky (a tipuju, že nějaká vyjímka na to taky bude), někdy víc, někdy vůbec, jenže místní si buď zvykly, nebo bydlej "bokem", kde to vítr moc neroznáší. Ale když holt develotr postavil sídliště zrovna v tom jediným místě, kde ten smrad táhne snad nejvíc a lidi si tam koupěj byty, aniž by si cokoli zjistili, kam se vůbec stěhujou, tak je to hot těžký.
Taky znám podobnej případ z Holešovickýho přístavu, kde lidi jak tupý stádo uvěřili lákání develotrů a krásnejm malůvkám, aby pak zjistili, že s nákladním přístavem se tam počítá furt. A když si šly stěžovat, tak se jim develotr vysmál, že se měli podívat do územního plánu a že ty malůvky byly jen vizualizace. [proud] (za mě - ač develotry nesnáším, tak v tomhle případě co se těch lidí týče - dobře jim tak!)
Středa, 21. září 2016 - 08:40:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4433
Registrován: 9-2005
Bobik:
"tak to ale mělo být napsáno natvrdo"

Celý ten odstavec o měření a zodpovědnosti byl původně napsán jinak, daleko, daleko tvrději. Simba na můj nátlak víc než polovinu vypustil. Tak jak to bylo původně jsem to neschválil já k vydání.
Mám pro to svoje důvody.
Středa, 21. září 2016 - 09:36:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4434
Registrován: 9-2005
Bobik:
"Když si někde kupuju byt, tak si snad sakra zjistím kde, ne? Jak to tam vypadá a co se v okolí děje. "

Normální člověk asi ano. Ale: u jednoho přejezdu si před pár lety koupil barák jeden takový... A od té doby neustále chodí a stěžuje si, že mu tam bimbá přejezd. Když občas někdo přerazí závoru, chodí, že mu tam houkaj vlaky. Je to 3. dům od přejezdu, ti dva blíž si nestěžují, jen on.

U přejezdu v sousední stanici je taky dům. Tam zas pro změnu vadí blikající pozitivka, která je každou chvíli zastříkaná sprejem. A to má prosím dům za vzrostlými keři a dost daleko bokem, takže ta pozitivka mu svítí ne na dům, ale podle něj.

Celá relativně nově vyrostlá ulice nad nádražím si stěžuje, že slyší rozhlas, když otevřou okna. Po stížnosti starosty je rozhlas ztlumen. Stěžují si cestující, že neslyší rozhlas.

Atd., atd...

(Příspěvek byl editován uživatelem Plešoun.)
Středa, 21. září 2016 - 10:10:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 144
Registrován: 6-2016
Plešoun: k tomu rozhlasu - nevím kde to a nevím jak je to zařízení staré. Nicméně hodně práce udělá vhodné nasměrování reproduktorů (vodorovně a do dáli je špatně) a jejich nafázování. Zářný příklad, že to jde je hlavák v Praze. Kdo pamatuje starou plechovou hubu s masívní ozvěnou a srovná to s dneškem, tak musí přiznat brutální posun vpřed.
Středa, 21. září 2016 - 10:44:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6319
Registrován: 4-2003
Plešoun:Celý ten odstavec o měření a zodpovědnosti byl původně napsán jinak, daleko, daleko tvrději. Simba na můj nátlak víc než polovinu vypustil. Tak jak to bylo původně jsem to neschválil já k vydání.
Mám pro to svoje důvody.



Simbovy subjektivně laděné příspěvky na k-reportu jsou opravdu šílené - jde o směsku polopravd a různých pocitů typu: V minulosti bylo vždy líp.

A pokud má být Simbův článek netýkající se historie vydán na internetových stránkách, tak se nedivím, že muselo dojít ke korekci. Tam už nereprezentuje jen sám sebe........
Středa, 21. září 2016 - 12:18:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 318
Registrován: 6-2015
Simba: ......Možná jste se tam měl nastěhovat Vy, když máte takových keců a nechcete uznávat platné zákony, co Vy na to?.......Blábol.
Pardón ale já zákony uznávám i když jsou blbé a inteligence mi napovídá že se nebudu stěhovat tam kde vysoký hluk automaticky předpokládám = k nádraží. Kecy máte akorát vy. Předpokládám že každý někdy slyšel brzdit vlak[uhoh]. O tom že v noci bude zvuk víc výraznější snad netřeba diskutovat...
Tam píšou že ranžír dostal výjimku tak není o čem. Nejste náhodou jeden z takto (duševně) postižených jedinců kteří sedli na lep krásným fotkám v realitním prospektu s bombastickým názvem a nezjistej si co je v nejbližším okolí? Tak si nestěžujou. Dneska máte ty počítače, internety, satelitní mapy, googly[coze]....není problém si zjistit co kde v okolí je, popřípadě s čím se počítá v územním plánu.

(Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.)
Středa, 21. září 2016 - 12:28:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 319
Registrován: 6-2015
Ještě bych dodal že pozoruju, že si stěžuje zejména "naplavenina", starousedlíci ne. Jako v případě té ČOV, co řeší pořád moje známá - tak i u nás ve městě - naplavenina (vesměs Á-čka v SPZ) si postavila nové baráky na konci staré zástavby kde byly a jsou pole - a stěžujou si na radnici že když zemědělci hnojí pole že je to šílený zápach. A při podmítce oblaka prachu. Prý "ať s tím něco udělají"
Postavili si barák u pole a stěžujou si že je tam prach a smrdí hnůj[lol][crazy]
Bez komentáře...


(Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.)
Středa, 21. září 2016 - 12:57:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4435
Registrován: 9-2005
Škoda přeškoda, že na K-rep. nejde hodnotit příspěvky + a -. Dnes bych pár příspěvků oplusoval
prag
Středa, 21. září 2016 - 14:15:23  
Neregistrovaný host
193.85.175.214
K6S31ODR .. blbý je, že v tomhle jim zrovna jde zákon na ruku (když je uznáváte, i blbý ..) - pokud tam obec povolí postavit obytný domy, musí tam zajistit i obytný podmínky .. platí samozřejmě pro prach i pro hluk.
Středa, 21. září 2016 - 14:23:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12023
Registrován: 5-2002
Plešoun: U přejezdu v sousední stanici je taky dům. Tam zas pro změnu vadí blikající pozitivka, která je každou chvíli zastříkaná sprejem. A to má prosím dům za vzrostlými keři a dost daleko bokem, takže ta pozitivka mu svítí ne na dům, ale podle něj.
Totéž Skochovice přímo na odbočce. Nezacákaná je jen pozitivka, co bliká směrem k Vltavě. Jsem zvědavej, kdy někoho napadne zacákat i červený a zahlušit zvonce...

K6S: Předpokládám že každý někdy slyšel brzdit vlak
To ale s kolejovýma brzdama nemá co do činění. Jejich zvuk je opravdu vlezlejší.
prag
Středa, 21. září 2016 - 15:02:06  
Neregistrovaný host
193.85.175.214
To je trošku rozdíl, ty neblikaji a nebimbaji furt (a v noci většinou vůbec). Trochu nechápu, proč musí bejt stav "nic se neděje" signalizovanej zrovna blikánim, ale maji to tak i některý ty displeje u cest když jedu kolem osmačtyřicet. Ty inteligentní třeba zhasnou, nebo aspoň svítěji staticky a zeleně.
Středa, 21. září 2016 - 16:16:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12025
Registrován: 5-2002
prag: Trochu nechápu, proč musí bejt stav "nic se neděje" signalizovanej zrovna blikánim
Měl bych jakési tušení: svítilny ve výstražníku mají na rozdíl od těch v návěstidlech zrcadlo, tak aby nevznikala falešná pozitivka fantomem.
P_v
Středa, 21. září 2016 - 16:16:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 5-2002
Tuším že to pravidlo o tom, co bylo dřív, jestli hluk nebo stěžovatel, bylo uzákoněno teprve před rokem. Do té doby panoval podivný stav, kdy právo na stěžování si bylo prostě odvozeno z toho, že stěžovatel postavil stavbu v souladu s územním plánem, který obytnou zástavbu v místě připustil. Na druhou stranu, status staré hlukové zátěže by zas neměl být důvodem k tomu, že se s tím nikdy nic dělat nebude.

K pozitivce mám kacířský názor, že přejezdové návěstidlo by mělo vypadat a svítit stejně, jako obyčejný silniční semafor. Takže stálá zelená místo pozitivky. Jen ty červené by zůstaly dvě a blikající, jelikož to je mezinárodní standard. (nojo, ale to by tam zas byla blikací žlutá kde pozitivka není... [happy] )
Středa, 21. září 2016 - 17:19:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12026
Registrován: 5-2002
Úžasné story mohou vyprávět někteří faráři, kterým (resp. jejichž předchůdcům) byly za války zabaveny zvony pro čest a slávu Třetí říše a teprve v současnosti se se jim podařilo nasbírat na zvony nové. To je pak řev okolobydlících, co si to někdo dovoluje v neděli dopo zvonit na mši...
Středa, 21. září 2016 - 17:44:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2970
Registrován: 5-2002
To jo, ale zase vím o případu, kdy se proti nově zavedenému zvonění v neděli v šest ráno postavili i katolíci.[happy]

Kamu vlastně připadly ranžíry po rozdělení dráhy?
Středa, 21. září 2016 - 17:47:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 320
Registrován: 6-2015
Hajnej: ......To ale s kolejovýma brzdama nemá co do činění. Jejich zvuk je opravdu vlezlejší. ......

Ale já to přece vím. Přibližně v místech kde dnes stojí v Libni u nádraží Lídl či co to je, kdysi stála autoškola kde jsem si dělal papíry. Při čekání na jízdy jsem občas chodil pozorovat cvrkot na seřadišti.
A jelikož se na nádraží dělá ve dne v noci = proto bych tam v okolí nechtěl bydlet.
Středa, 21. září 2016 - 19:42:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6444
Registrován: 1-2007
Jen ty červené by zůstaly dvě a blikající, jelikož to je mezinárodní standard.

Mám pocit, že v Rakousku je oranžová a pak klidná svítící červená.
Simba
Středa, 21. září 2016 - 22:16:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2335
Registrován: 7-2008
Ten ranžír by se modernizoval tak či tak, dřív nebo později, takže diskuse, co bylo dříve a co a jak je a není košer je úplně jalová. Už taky proto, že hrozí další zpřísnění limitů (což ale neprojde, stačí jak to je - zajímavé ale je sledovat ten obrat - před pár lety hrozil přesně opak - a částečně k němu došlo i přes protesty veřejnosti se to obešlo tím, že se do novely vládního nařízení šikovně vmísily hluk.korekce).
ŽELEZNIČNÍ KORIDORY, VČ. 4 I NA FB! - www.koridory.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Jpnk
Čtvrtek, 22. září 2016 - 00:43:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 823
Registrován: 9-2005
K hluku. Hluk uvnitř města se musí řešit dlouhodobě, protože je tlak aby se města nerozšiřovala do krajiny a zabírala cennou zemědělskou půdu, pokud je uvnitř prostor pro výstavbu. Konkrétně v Praze je dost prostoru pro růst bytové výstavby v prostorech kde dřív byl průmysl který byl utlumen a vytlačen mimo město z různých důvodů. Ale tyto místa sebou nesou staré zátěže ať už ekologické a nebo hlukové protože dřív vyšší hladina hluku nevadila. Tlak na novou výstavbu je vcelku velký a teď si vybrat menší zlo, zabrat kus pole a nákladně budovat novu infrastrukturu a nebo využít nevyužitý pozemek uvnitř města s tím že bude třeba vyřešit nějaký problém? Ušetřené náklady který by vznikly výstavbou kdesi za městem by měli jít na omezení případně likvidaci starých zátěží a né do kapsy developera, který levně získal pozemky a problém nechal na kupujících.
Čtvrtek, 22. září 2016 - 08:02:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 145
Registrován: 6-2016
"Ten ranžír by se modernizoval tak či tak, dřív nebo později, takže diskuse, co bylo dříve a co a jak je a není košer je úplně jalová."
Promiň, ale zase kecáš a uhýbáš...Změna územního plánu z nějaké "průmyslové plochy" na "obytnou zástavbu" (termíny nejsou přesné, ale pochopitelné) se udála DÁVNO potom, co ten ranžír vznikl. On tam totiž nebyl od roku 1989 - to se tam dal jen KOMPAS. Takže povolující orgán buď netušil co dělá, nebo byl za takové rozhodnutí "vhodně obdarován". V normálním státě by na té ploše stálo nákupní centrum, garážový dům, apod. Jako clona proti tomu rambajzu, bytová zástavba až za tím.
Jsem zvědav na vliv zvýšené nákladní dopravy na 090 na stabilitu JŘ během reko Libně...
Čtvrtek, 22. září 2016 - 08:07:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3243
Registrován: 7-2011
Jpnk:
" Ale tyto místa sebou nesou staré zátěže ať už ekologické a nebo hlukové protože dřív vyšší hladina hluku nevadila. "
Toť otázka. Já bych řekl, že vadila úplně stejně, akorát dřív politici řekli něco ve smyslu ta fabrika je potřebná, trhněte si, zatímco dnes si na tom "odhlučnění" někteří budujou program - viz třeba až k nesmyslnosti dovedený normy (postavit dneska v zástavbě třeba tram.trať je díky těm normám věc skoro nemožná). Žádnej kompromis, ode zdi ke zdi. Navíc část těch stěžovatelů si kolikrát nevidí do huby, viz třeba Spořilov - kamiony jim vaděj, ale narvaný regály v Tesku chtěj taky.
Jak už jsem psal, oni by nejraději chtěli bydlet na samotě u lesa, nejlépe pět minut od centra.
Simba
Čtvrtek, 22. září 2016 - 08:59:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2336
Registrován: 7-2008
honzaklonfar: ale ono toto v článku původně bylo, jenže chybí důkazy, že to trochu ouřadové podělali, tak se to stornovalo (původní text by se totiž nemusel někomu líbit) - občas by ale bylo vhodné číst komentáře pod článkem na webu - takže v tomto jsme za jedno.

To nic ale nemění na tom, že ten ranžír by potkala modernizace tak či tak, už jen proto, že prostě nesplňoval parametry a jak správně píšete, i kvůli potřebě zvýšené kapacity, které se očekává. Tady pořád někteří nechápou, že to dané území se proměnilo v něco, kde místo lokomotiv nyní prostě žijí LIDÉ. Město by mělo být především pro ně a až potom pro vše ostatní.

Jen mě napadá otázka pro KAFa, nebo někoho, kdo k tomu má blízko. Tady se pořád mluví o současných problémech odjezdů nákl.vlaků na Malešice, přesmyku ad. Mám tedy otázku, jestli existovaly v návrzích i jiná řešení, než tento, která se prostě z nějakých důvodů zamítla? Děkuji za příp.odp.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
ŽELEZNIČNÍ KORIDORY, VČ. 4 I NA FB! - www.koridory.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Čtvrtek, 22. září 2016 - 09:20:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 146
Registrován: 6-2016
Simba: v tem przypadku alles gute[biggrin]
Simba
Čtvrtek, 22. září 2016 - 09:43:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2337
Registrován: 7-2008
Nejlepší by bylo postavit ranžír a překladiště někde za městem, kde i kdysi byly, což je k zastavěnosti a zalidněnosti území ČR trochu problém, s tím, že kolem takového nádraží vzniknou max. sklady atp. s nějakým výhledem třeba 100 let s možností prodloužení této doby, s tím, že pokud se v průběhu této vyhrazené doby změní situace a dojde kupř. k zániku předmětného nádraží atd., bude území sanováno a využito jinak. A problém je vyřešen. Můžeme tomu také říkat stavební uzávěra obytných domů v bezprostřední blízkosti takového nádraží, řekněme třeba 1000 m.

Můj názor je tedy takový, že ranžír nemá ve městě, které se chce rozvíjet a které se proměňuje jiným směrem, než uplynulých x-desítek let, nic dělat a lze zde očekávat problémy i do budoucna, stejně jako např. v Uhříněvsi s Metransem, kde jsou již výtky nyní. Je to důsledek toho, že to, co kdysi vzniklo v průmyslových okrajových částech města a za ním a polích a lukách, je dnes, díky jeho rozvoji, ve městě, protože se prostě povolila obytná a nikoli průmyslová výstavba těmito směry, nehledě na desítky směrných plánů, které v minulosti vznikly (a většinou nikdy nezrealizovaly) a ze kterých se stále tak nějak vychází dodnes - jenže ony ty kdysi navrhované trasy železnic a silnic už jaksi nevedou tím neobydleným územím. Takže nepočítáme-li to, že jisté věci se ovlivnit nedají, tak zbytek je to důsledek všech špatných rozhodnutí v minulosti, nedržení se jasných cílů bez ohledu na to kdo vládne, jaký je politický systém atd. Jenže jsme jen lidé a potřebujeme si neustále dokazovat, že jsme lepší než ti před námi, než ti druzí - takže tak trochu utopistické, že se toto kdy vůbec změní.

Myslím, že se tomu říká urbanismus, takže souhlasím s honzaklonfar v tom, co napsal výše, je-li někde něco takového, jako v Libni, případně i jiné problematické zařízení, je nutné udělat vše proto, aby se taková faux-pas, zejména v nové výstavbě nebo při změnách funkčnosti území nestávaly.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
ŽELEZNIČNÍ KORIDORY, VČ. 4 I NA FB! - www.koridory.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
P_v
Čtvrtek, 22. září 2016 - 10:08:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1567
Registrován: 5-2002
Podle mě ten zmíněný odpor obyvatelstva proti přesmyku, ale i jiným chystaným záměrům jinde, vychází právě ze zkušenosti s dosavadním nevyhovujícím stavem techniky, se kterým se nic moc dělat nechce. Nechtějí mít za rybníkem přesmyk, protože když zajdou jen kousek přes kopec, tak vidí a hlavně slyší ten kravál ze starého mostu nad Rokytkou. V Mokropsech nechtějí mít obratiště příměsta, protože by tam stály ešusy, u kterých se ČD za ta léta doposud nedokopalo k výměně jednoho nekvalitního větráku, už s tím byl problém v Úvalech. A tak dále.
George
Čtvrtek, 22. září 2016 - 10:18:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1255
Registrován: 5-2002
K6S31ODR - 319: na idioty narazíš všude. Lidi z města se stěhují na venkov aby měli klid. Jenže tak řvou ptáci, štěkají psi, kokrhají slepice a smrdí příroda. Takže se píšou stížnosti. Vidláci se zase nastěhují do měst ale tam jim vadí tramvaje, železnice, popeláři atd. U nás v Modřanech postavili několik souborů domů(poslední se ještě staví). Nejdříve tam parkovaly auta s T,B,U,M a C. Teď mají všichni A a už si stěžují. Už jenom idioce lidí kteří si koupí byt v téhle 50.0039956N, 14.4161000E nebo v téhle 50.0000372N, 14.4062508E lokalitě a nepodívají se kam se to vlastně budou stěhovat, svědčí o nesvéprávnosti. Další zajímavá lokalita je tady 50.0191281N, 14.4008950E a jsem zvědav jak se novodobí nájemníci budou tvářit až jim podle UP budou přes ulici stavět vozovnu. To že je to v záplavové zóně pominu. Stejně jako to nezajímá obyvatele těchto domů 50.0131950N, 14.4005239E. Zajímavé je že cinknutí tramvaje při rozjezdu z Belarie vadí ale hluk ze silnice, nebo z druhé strany provoz na Vltavě(pá,so,ne diskoparníky),Strakonické, tratě na Plzeň nevadí.
Další chybou je že tyto exoty někdo vůbec poslouchá. Já vím že se říká že moudřejší ustoupí ale tím bohužel vyhrává hloupost.
Blanka
Čtvrtek, 22. září 2016 - 11:14:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 47
Registrován: 12-2014
Zdravím! Ke shlédnutí krátké video z ranního průjezdu železničního konvoje z Prahy-Vršovic směr Národní den železnice v Chebu [vypravci]
https://youtu.be/yS_BiDkRkAo

Můj Youtube kanál s převážně železniční tématikou dostupný zde [masinka]
Čtvrtek, 22. září 2016 - 12:17:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3244
Registrován: 7-2011
Simba:
"Nejlepší by bylo postavit ranžír a překladiště někde za městem, kde i kdysi byly"
No právě, byly. Když se stavěl ranžír v Libni, byla to pustina. Překladiště v Uhří se stavělo právě tam, protože to byla pustina. Jenže to město se jaxi furt rozlejzá. Co s tím? Co pár let to stěhovat, bo tam teď bydlej LIDI? Kam stěhovat? A kde na to vzít?
Jistě, jsou věci řešitelný snadno, viz větráky na Slonech, jsou věci řešitelný hůře, viz ranžír. Teď dělá kravál, jsou stížnosti. Za pár let se to ojezdí a zase bude kravál. Zase se to bude předělávat? Nebo to bude potichu a lidi si budou pak stěžovat, že tam moc bouchaj vagóny? [crazy]

Mimochodem vím o čem mluvím, jako kluk jsem bydlel na Zahradním městě přímo proti brzdám (skřípot ve dne v noci a plechová huba s patřičnou "ozvěnou" taky jela furt) a v dospělosti jsem bydlel přímo nad Bubnama (a magistrálou) v době, kdy se tam mohutně posunovalo ve dne v noci (odrazem). Nikdy mě nenapadlo si stěžovat, prostě jsem vždycky bral, že je to byt u nádraží.

Spíš vidím problém v tom, že ty lidi nikdo nepošle...(rovně a za roh).
Čtvrtek, 22. září 2016 - 12:22:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 321
Registrován: 6-2015
George: Jj[ok]
Další chybou je že tyto exoty někdo vůbec poslouchá....

Někdy bohužel musí, to je o to horší. Jako ta moje známá - s tou ČOV. Nebo jako u nás, s tím zápachem z hnojení a prachem.
Tak paní z OŽP prostě musela zajet do zem. družstva, (no bylo jí to až trapný protože sama studovala vysokou školu zemědělskou) no co tam asi tak bude řešit...no zeptala se jen předsedy dokdy asi s pracemi skončí, poklábosili spolu, zasmáli se debilitě naplaveniny proč si teda stavěli baráky u pole když už na základní škole se učí že pole se orá, hnojí,osévá, sklízí.... a že hnojení jim nešmakuje ale vepřový koleno na pekáči s čerstvým chlebem - to jakože najednou jóoó - to by jim šmakovalo [jidlo] odjela zpět a život šel dál no.[crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.)
Čtvrtek, 22. září 2016 - 12:40:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 322
Registrován: 6-2015
Prostě jsou práce, které se na stejném místě dělají dlouhou řadu let tudíž tam jsou očekávatelné a které při své činnosti produkují prach, zápach, hluk. Popřípadě je není možno přestěhovat jinam, omezit nebo odsunout na jinou dobu (nádraží,polní práce). Komu se to nelíbí ať se odstěhuje/nebo nestěhuje poblíž k nim. Že si předem možný vliv nezjistil(v dnešní době???[uhoh])- jeho blbost.
Kdysi jsme vybírali dům, pěkný byl v jedné vesnici u Nymburka. Nádherný výhled přes louku na les a zapadající slunce, ticho a klid.. Naštěstí se táta podíval do územního plánu! Na tom prostranství byla psána výstavba obytných domků. Takže místo výhledu na louku a les a ticha časem nová čtvrť!


(Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.)
Čtvrtek, 22. září 2016 - 17:05:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12032
Registrován: 5-2002
Simba: Nejlepší by bylo postavit ranžír a překladiště někde za městem, kde i kdysi byly
No, než najdeš v okolí Libně volnej plac, tak jsi pomalu v Nymburku - a tam je dokonce Kompas jeden z nejkompasovatějších, včetně přísunové mašinky na vysílačku (pokud se tedy Cargu mezitím nerozpadly všechny tři, co se tam v roce 2000 modernizovaly).
A tam je ranžír vůči barákům přece jen trochu schovanej a z druhý strany se snad do výstavby Šmoulova mezi ranžírem a obchvatem nikdo uvrtat nenechá...
Simba
Čtvrtek, 22. září 2016 - 18:57:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2338
Registrován: 7-2008
Někteří tady stále prostě projevují to konzervativní modrogumní myšlení ... jenže dráha (nebo cokoliv jiného) musí se svým okolím koexistovat v harmonii, být moderní a tichá, pro potřeby lidi, měst a obcí a ne zaprděně trvat na starém, protože to tak přeci vždycky bylo. A myslím, že to nejen tu, bylo řečeno nesčetněkrát.

A ranžír ve Vrškách? Skončil rovněž i proto, že nesplňoval bezpečnostní a hlukové parametry a jeho umístění právě u zástavby, která zde během desítek let vznikla bylo velmi problematické, a vzhledem ke klesající nákladce byl jeho provoz nerentabilní a jeho příp. modernizace by si vyžádala opravdu značných nákladů.

Pro Hajného jen otázka: jestli je opravdu nutné mít ten ranžír vermomocí v Praze nebo v jejím bezprostředním okolí? Ano, v Libni je jeho pozice výhodná, ale přesto, nebylo by jiné řešení? A nejde tu primárně o ten obytnej barák, ten se může i vykoupit a zbourat, ač by to bylo asi složité a drahé.

Jinak samozřejmě, nevidím žádný důvod proti, proč ranžír v Libni znovu nemodernizovat třeba za pětadvacet let. Technika jde dnes mílovými kroky kupředu, doma taky nemáte počítač starší než pět let, spíše tedy méně.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
ŽELEZNIČNÍ KORIDORY, VČ. 4 I NA FB! - www.koridory.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Čtvrtek, 22. září 2016 - 19:58:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12037
Registrován: 5-2002
Simba: Pro Hajného jen otázka: jestli je opravdu nutné mít ten ranžír vermomocí v Praze nebo v jejím bezprostředním okolí?
To se ptej nákladních dopravců, zda a na co ho potřebujou, a ne Hajnýho, ten jim do kšeftu nekouká.
Já jenom řešil to, že stěhovat ho s ohledem na blízkost a vybavení Nymburka (+ Kralup a Berouna) už nemá moc cenu...

(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Čtvrtek, 22. září 2016 - 20:21:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11147
Registrován: 8-2004
K6S31ODR:
"Komu se to nelíbí ať se odstěhuje/nebo nestěhuje poblíž k nim. Že si předem možný vliv nezjistil(v dnešní době???[uhoh])- jeho blbost."
Naprostý souhlas.[ok]
Jpnk:
"a teď si vybrat menší zlo, zabrat kus pole a nákladně budovat novu infrastrukturu a nebo využít nevyužitý pozemek uvnitř města s tím že bude třeba vyřešit nějaký problém?"
A v rámci toho "vyřešení" zaberete kus pole pro ten ranžír a budete jej nákladně znovu budovat?
Jasně developer postaví levně, zinkasuje mnoho za lukrativní byty blízko centra a drahé stěhování ranžíru zaplatí stát (tj. spousta lidí v celé zemi, kteří s tím nemají nic společného). Říká se tomu privatizace zisků a socializace ztrát. Raději budu v očích nějakého Simby modrogumní konzervativec než abych podporoval takové zvrhlosti.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Simba
Čtvrtek, 22. září 2016 - 20:35:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2339
Registrován: 7-2008
Hroch:Vy taky zrovna napíšete, co se Vám zrovna hodí do krámu. Ten vršovickej ranžír stál asi kde ve své době? Uprostřed města to rozhodně nebylo, stejně jako Stavoservis v Uhříněvsi, nynější Metrans. Jste demagog. Na těch polích a lukách stojí už dnes mnohem větší hrůzy. Krajina je zničena nejen jimi, ale ta zbývající zemědělská, co ještě zůstala ničí matrix jménem AB. To nějak ale nevidíte.



(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
ŽELEZNIČNÍ KORIDORY, VČ. 4 I NA FB! - www.koridory.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Čtvrtek, 22. září 2016 - 20:46:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11149
Registrován: 8-2004
Myslím, že demagog jste Vy, když tu vytahujete AB, o čemž tu diskuze dosud nebyla a tudíž jsem o tom ani nepsal (a psát nemíním, neb politická diskuze patří jinam).
Ale označení demagog od vás beru jako kompliment.[kiss]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Čtvrtek, 22. září 2016 - 22:17:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2352
Registrován: 5-2002
Ranžír ve Vršovicích skončil díky tomu, že modrá armáda nedokázala nahradit spoustu laciné pracovní síly, kterou jí poskytovala armáda zelená.
Brojíte proti ničení zemědělské půdy a chcete stavět ranžír na zelené louce za Prahou?
Obytná zástavba v Libni je stejný příběh, jaký popsal A. Hailey v Letišti před cca 50 lety. A lidé jsou stejně nepoučitelní.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Pátek, 23. září 2016 - 06:10:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 149
Registrován: 6-2016
Johny11: jen pro zajímavost - obsluhu spádoviště Břeclav na začátku 80. let zajišťovali hlavně propuštění muklové! Dodnes si pamatuju hlášku z místní nástěnky "zpět ve výkonu trestu"[biggrin].
Pátek, 23. září 2016 - 07:19:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3246
Registrován: 7-2011
Simba:
"Někteří tady stále prostě projevují to konzervativní modrogumní myšlení ... jenže dráha (nebo cokoliv jiného) musí se svým okolím koexistovat v harmonii, být moderní a tichá, pro potřeby lidi, měst a obcí a ne zaprděně trvat na starém, protože to tak přeci vždycky bylo."
Fajn, O.K. Ale teď mi prosím prozraď, kde na to vzít? Mě by se taky líbilo mít tiché koleje a tiché moderní vlaky. Jenže každá sranda něco stojí, že? Samozřejmě že technicky to řešitelné je, ovšem za jakou cenu!

Mimochodem máš auto? Nové, tiché a moderní? A co pár let pořizuješ nový, tišší a modernější model? Nebo máš takové, jaké ti rodinný rozpočet dovolí?
Pátek, 23. září 2016 - 09:35:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1428
Registrován: 4-2010
Hlavně v zastavěné krtajině kolem Prahy bude seřaďovací nádraží vždy někomu vadit. Vždy bude poblíž obec a lidé kterým bude vadit hluk. Libeň je dobré řešení protože může plynule přecházet zátěž mezi směry. Pokud by se měla časem zrušit Libeň, tak to by chtělo zkapacitnit Nymburk, a postavit nákladní spojku Dřísy-Neratovice a elektrifikaci a zdvojkolejnění trati Všetaty-Neratovice - Kralupy nad Vltavou, aby vznikl průtah pro nákladní vlaky mezi Nymburkem a Kralupama. Pokud by se měl vymístit kontejnerové překladiště z Uhříměvse, tak jediná použitelná lokalita je někde mezi Nymburkem a Lysou nad Labem. Je to stále blízko Prahy a je to stále dobře napojené na potřebné trati. Směr ČT, Plzeň, České Budějovice, Břeclav a Německo.



Původní podoba řešení trati z Libně do Malešic byla dvojkolejná trať kolem kopce. V Malešicích mělo vzniknout seřaďovací nádraží pro Nex, Rn a Sn vlaky.
Pátek, 23. září 2016 - 10:27:48  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72047
Registrován: 4-2003

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
George
Pátek, 23. září 2016 - 11:03:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 5-2002
Celá diskuze je o tom, že si nějaký blb stěžuje na hluk který tam je od nepaměti. Nákladové nádraží bylo na Rohanském ostrově, Smíchově, Bubnech, Libni a Žižkově. Je zajímavé že si nikdo na hluk nestěžoval, a to jsou kolem obytné domy také. Od té doby co v Libni developeři postavili domy někdo si stěžuje. Kolik lidí konkrétně? Tohle je o lidské hlouposti. To by tam opravdu široko daleko nesměl být žádný zdroj hluku ale ani žádné pracovní příležitosti. Proč se tedy lidi stěhují do měst (kde prostě hluk je) a nestěhují se do přírody? Teď se uvolnil celý vojenský prostor brdy(klid, čistá příroda, žádný smog), tak proč se tam nikdo nestěhuje? Na podbořansku a v pohraničí je spousta místa, půda za babku a klid proč tam nikdo nebydlí? Jediné řešení problému je, kolem železnic stavět nebytové prostory ale jak se tam ti lidé dostanou to nevím. Takže než poslechnout jednoho prudiče (a případně jeho zprudit že dělá hluk) je lepší používat mozek a nestěhovat se někam kde mi to vlastně nevyhovuje. Kamarád bydlí v Hostivicích-paloukách kde mu dům víceméně obestavěly sklady,( 50.0799622N, 14.2814789E) stěžuje si na 24hodinový provoz kamionů, psal do novin, ale to není mediálně zajímavé (nekop se do státu) takže má smůlu.
Pátek, 23. září 2016 - 12:12:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2326
Registrován: 3-2004
Pokud by se měla časem zrušit Libeň, tak to by chtělo zkapacitnit Nymburk...

Možná by nebylo od věci, udělat nějaké takové šalamounské rozhodnutí - (např.) do r. 2040 se zruší seř. n. v Libni, ale zato se postaví přesmyk.
P_v
Pátek, 23. září 2016 - 12:31:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 5-2002
George: Nákladové nádraží není hlukově totéž co seřadiště. Skřípání kolejových brzd, rachot vagonů při narážení, plechová huba snažící se to všechno přeřvat na ploše několika hektarů, to všechno na nákladovém nádraží není. Kamion 100 m od domu skoro slyšet není (jemu jezdí za oknem, to je něco jiného), na rozdíl od seřadiště.

(Příspěvek byl editován uživatelem P_V.)
Blanka
Pátek, 23. září 2016 - 13:03:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 55
Registrován: 12-2014
Zdravím! Video z dnešního průjezdu Albatrosa 498.104 Chuchlí směr Cheb [masinka]
https://youtu.be/vZuW7aHJS08

Můj Youtube kanál s převážně železniční tématikou dostupný zde [masinka]
Pátek, 23. září 2016 - 14:15:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28
Registrován: 6-2016
Ranžír Libeň vs lid - dost často za "příznivého" počasí je slyšet skřípění spádovištních brzd i v nové zástavbě u Vysočanského nádraží (cca 1 km daleko), což už rozhodně není obydlí v blízkosti ranžíru, takže s blbcema stěhujícíma se ke kolejím bych byl opatrný. Připočtěme ještě fakt, že někteří fírové na záloze mají z nepochopitelného důvodu potřebu před každým rozjezdem písknout a nasranost prostého lidu je celkem na místě.
Železnice z první ruky. [ok]

www.facebook.cz/vblondyn
Luboš_3.21
Pátek, 23. září 2016 - 15:13:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 873
Registrován: 4-2014
Co se týče toho kraválu z nádraží, pokud budete bydlet u kolejí od narození, tak nebudete mít s tím hlukem od vlaků problém, protože si zvyknete, horší pak je až když tam to nádraží úplně utichne a nebo dojde k výraznému snížení provozu, to pak to dlouhé ticho začíná vadit.
Ovšem, když k vám do takového domku, který stojí cca 200 - 500 metrů od kolejí, přijede na víkend návštěva a nejlépe v době, kdy se k vůli horku přes léto musí v noci spát při otevřeném okně, mohu vám potvrdit, že pro tu návštěvu je ten hluk z projíždějících nebo posunujících vlaků noční horor a už se těší až v neděli odjedou domů, kde žádné nádraží není, aby se mohli v klidu vyspat.
George
Pátek, 23. září 2016 - 22:24:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 5-2002
No přistěhoval jsem se do Modřan z Jižního města. Před domem mám silnici, stanici tramvaje, je vidět na trať kousek od zastávky Modřany a slyším diskoparníky. Ani ve snu by mě nenapadlo prudit, beru to jako naprosto luxusní dopravní obslužnost. A chápu že když mám tuhle luxusní dopravní obslužnost tak ta přináší hluk. Takhle bych mohl prudit že mi přes zahradu létají letadla, ty mi jsou k ničemu. Při přistání nebo startu dělají hluk a lítají i v noci. To letiště by měl někdo přestěhovat mimo město. Vůbec nevím proč by letiště mělo být v Praze nebo bezprostředním okolí. [proud]
4581111
Sobota, 24. září 2016 - 06:57:26  
Neregistrovaný host
37.221.251.249
Tak ono taky pískající brzdy pod kopcem nejsou a nebudou problém jen Libně...To samé se řešilo dva roky zpátky v H.Brodě výměnou brzd,což má na pískání asi největší vliv,kdy se brzdí u obou kolejnic s nějakým přimazáváním,výstavbou nízké i vysoké stěny kolem brzd a od pískání je téměř klid a od nových usedlíků je pokoj.Doufejme,že definitivní,pač takovej člověk by byl schopnej donutit ouřady řadící práce,přes kopec,ukončit a tím ranžír zavřít.Tak předpokládám,že Libeň bude vyřešena obdobně,se stejně tichým výsledkem.A rozhlasování rozhlasem,v době vysílaček,už není zdaleka to,co bývalo,v některých směnách si člověk přijde,že není ani na nádraží[talker]
Jpnk
Sobota, 24. září 2016 - 07:36:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 824
Registrován: 9-2005
Hroch:
" "A v rámci toho "vyřešení" zaberete kus pole pro ten ranžír a budete jej nákladně znovu budovat?
Jasně developer postaví levně, zinkasuje mnoho za lukrativní byty blízko centra a drahé stěhování ranžíru zaplatí stát (tj. spousta lidí v celé zemi, kteří s tím nemají nic společného). Říká se tomu privatizace zisků a socializace ztrát. Raději budu v očích nějakého Simby modrogumní konzervativec než abych podporoval takové zvrhlosti."

Já nic takové nenapsal, já jsem pro řešení v současném stavu. V rámci možností hledat ekonomicky smysluplné řešení. Čili omezit hluk úpravami v rámci modernizace a developer by se měl na nákladech na snížení hluku jednorázově spolupodílet a to právě ze zdrojů které ušetřil. Vymístit jedno nebo druhé je ekonomický nesmysl.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jpnk.)
Simba
Neděle, 25. září 2016 - 10:21:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2341
Registrován: 7-2008
"Nic víc, nic míň - žvanivosti zhyň!", tak by se daly chatakterizovat některé zdejší opravdu "věcné" příspěvky.

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, (zkratka SŽDC s.o.), je česká státní organizace, která hospodaří s železničními dráhami v majetku státu a plní funkci vlastníka a provozovatele dráhy ve smyslu zákona o dráhách, zajišťuje provozování, provozuschopnost, modernizaci a rozvoj železniční dopravní cesty. Také přiděluje kapacitu dopravní cesty na celostátní dráze a na regionálních drahách ve vlastnictví České republiky. Patří mezi největší české firmy podle počtu zaměstnanců.
Organizace byla založena k 1. lednu 2003 zákonem č. 77/2002 Sb. Příjmy z úhrady za používání železniční dopravní cesty nepostačují na pokrytí nákladů na její provoz, údržbu a další rozvoj. Financování činnosti SŽDC je tudíž závislé na dotacích od státu.

To myslím hovoří zcela jasně, ačkoliv se najdou i tací, kteří si stále myslí něco jiného, kupř. že zkratka s.o. znamená soukromá organizace nebo soukromý oddíl.
Takže není povinností nějakého developera sponzorovat prokázaný průser státu a jeho zástupce ve věci železniční infrastruktury. Takže došlo-li k zpochybňování, zpochybňoval stát a je vidět, že jsou mu občané se svými oprávněnými problémy i tak někde u [zadnice]

Osoba (právnická i fyzická), která provozuje stroje a zařízení, které jsou zdrojem hluku, JE POVINNA dodržovat hlukové limity (maximální hodnoty hluku) uvedené v prováděcím předpise k patřičnému zákonu.

Lidé nejsou povinni nic hradit, ti si už uhradili své (měření hluku, které prokázalo porušení výše uvedeného), pokud jim toto nehradila hygienická stanice (což silně pochybuji).

Celý rádoby "boj proti hluku" vypadá pak jako velká fraška - na jedné straně stovky km tzv.protihlukových stěn, na druhé straně pak třeba další v pořadí hulákající staniční rozhlasy, které ovšem řvou jen díky svévoli zaměstnanců správce infrastruktury,kterým je umožněno do nastavení rozhlas.ústředen zasahovat i po úředním měření a nastavení, které jsou předmětem vydání kladného kolaudačního rozhodnutí, kupř.po modernizaci dráhy. A je jedno zda oprávněně či nikoli. Což je samozřejmě špatně, proto je to i v každé stanici po republice jinak nastaveno, byť pravidla jsou jen jedna.
V Praze stačí např. porovnat Libeň a Vršovice (první je rozum a jak to má vypadat, druhé magorismus a řev, co je slyšet až u Grébovky).
Navíc, po letošní výměně rozhlasových ústředen (za úplně nové a jiné typy) ve stanicích, zapojovaných do CDP, nedošlo k novému měření a nastavení (o tom, že práva uživatele, který může zasahovat do nastavení, má opět kdekdo nelze vůbec pochybovat).
Tím si tedy dovoluji tvrdit, že výměnou zařízení za úplně jiné nejsou splněny podmínky kolaudačního rozhodnutí z před pár lety, neboť to se vztahovalo na zařízení původní (do kterého se stejně lezlo, protože dráhy nedokáží tomuto zabránit, což je prostě jejich bordel).

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
ŽELEZNIČNÍ KORIDORY, VČ. 4 I NA FB! - www.koridory.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Neděle, 25. září 2016 - 10:33:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6332
Registrován: 4-2003
Simbo, víš vůbec, co znamená, když se o někom řekne, že je UŽITEČNÝ IDIOT?
Neděle, 25. září 2016 - 10:44:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4436
Registrován: 9-2005
Simba:
"Navíc, po letošní výměně rozhlasových ústředen (za úplně nové a jiné typy) ve stanicích, zapojovaných do CDP, nedošlo k novému měření a nastavení (o tom, že práva uživatele, který může zasahovat do nastavení, má opět kdekdo nelze vůbec pochybovat). "

To tvrzení v závorce nemůžeš nijak dokázat, nehledě na to, že opět pravdu nemáš. Snažím se tě už dlouho o tom přesvědčit a vysvětlit ti, co je to autorizovaný přístup a evidence těchto přístupů... marná snaha. Máš prostě něco v hlavě a jedeš si po své linii. Zdar a sílu