Autor |
Příspěvek |
Trumbera
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 58 Registrován: 7-2010
| Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 09:48:50 |
|
Mikulda: Vidíte, to jsem hlava děravá. Děkuji. |
Híhou
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 327 Registrován: 9-2008
| Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 20:07:50 |
|
Ještě hláska/stanice Skalice u České Lípy. Zahrádky u České Lípy už nejsou |
Venca_m
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 213 Registrován: 4-2009
| Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 21:32:11 |
|
Pokud to berete čistě technicky, tak Odbočka Skály je ve směru z Prahy (1. TK) taky jen hradlo. Ovšem už se úspěšně pracuje na tom, aby nebyla. V.
http://zeleznice.ddmpraha.cz |
|
Jirka_p
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1093 Registrován: 5-2004
| Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 14:49:58 |
|
Ještě hláska Bartoušov nz. Naopak Zahrádky u České Lípy nejsou hláska, jen zastávka. Híhou: Skalice u České Lípy je stále stanice, ne hláska. |
J_p
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 768 Registrován: 8-2004
| Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 23:43:59 |
|
Odpoved na otazku z vlakna o 380: Koudy: A takové předvěstění tam řeší jak? Ono by to bylo na dlouhy clanek. Kdyz vysvetlim predvesteni, tak budou nasledovat otazky k vjezdovym, odjezdovym, peronovym, vlozenym navestidlum.... Ale zkusim to kratce a trochu zjednodusene: vjezd: stuj/cervena nebo cervena+zluta predvest: blikajici zluta vjezd: vystraha (vjezd snizenou rychlosti)/ zelena nebo zelena+zluta predvest: blikajici zluta vjezd: volno tratovou rychlosti a vystraha/ zelena predvest: blikajici zelena vjezd: volno prujezd / dve zelene predvest: blikajici dve zelene Pokud jde o prujezd do odbocne trati, je toto navesteno jak na vjezdu, tak na predvesti - vrchni zelena je podle smeru odboceni vlevo nebo vpravo. Pokud trochu ovladate anglictinu, tak danske navesteni je vysvetleno tady (nejen navestidla) V Dansku se navesti rychlost i smer. |
Mikulda
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1687 Registrován: 3-2006
| Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 08:09:36 |
|
Takže snížená rychlost je zelená+žlutá a nesnížená je zelená. Takže stejně musí hlídat svícení žluté.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru. Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady. |
|
Koudy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3582 Registrován: 3-2004
| Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 10:16:54 |
|
J_p: Díky za odkaz, o víkendu si pročtu. S tím předvěstěním jsem narážel na to, že by měl být zachován soulad znaku předvěsti a hlavního návěstidla i při poruše. Takže i při poruše (kdy z definice návěstní soustavy svítí bezpečnější návěst) je třeba dle mého názoru nesvícení detekovat.
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch." Nikola Tesla |
|
J_p
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 769 Registrován: 8-2004
| Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 11:51:34 |
|
Takže snížená rychlost je zelená+žlutá a nesnížená je zelená. Takže stejně musí hlídat svícení žluté. Snizena rychlost muze byt i zelena na vjezdu a blikajici zluta na predvesti, takze pri poruse zlute zarovky na vjezdu je to stejna navest. (tim nerikam, ze se sviceni zlute nehlida.) Pokud je potreba navestit i konkretni rychlost, tak navic sviti jeste symbol rychlosti (obdoba zlutych a zelenych pruhu v Cesku) Koudy: S tím předvěstěním jsem narážel na to, že by měl být zachován soulad znaku předvěsti a hlavního návěstidla i při poruše. Takže i při poruše (kdy z definice návěstní soustavy svítí bezpečnější návěst) je třeba dle mého názoru nesvícení detekovat. Pri poruse druhe zelene na vjezdu bude nesoulad mezi predvesti a znakem vjezdoveho navestidla. Ale ke snizeni bezpecnosti tim dojit nemuze. |
Konopáč
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 398 Registrován: 9-2005
| Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 13:55:00 |
|
Trumbera: Také hradlo Hořátev (ovšem nevím teď úplně jistě, jestli také už nebylo vypnuto). (Příspěvek byl editován uživatelem konopáč.) |
Mikulda
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1688 Registrován: 3-2006
| Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 14:58:44 |
|
J_p: Nejvíce omezující jízdní návěst je žlutá-zelená a bílý kříž na indikátoru. Takže jednoduchá rovnice méně povážlivá návěst = více světel prostě neplatí.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru. Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady. |
|
J_p
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 770 Registrován: 8-2004
| Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 15:51:59 |
|
Mikulda: Nejvice omezujici jizdni navest je imho zluta+blikajici cervena (nebo zluta+cervena+bily kriz). Ta se pouziva dost casto vzhledem ke kuplovani jednotek. U kombinace zluta-zelena na vjezdu a poruse zlute bude na predvesti blikat zluta takze by nemelo dojit k zamene se samotnou zelenou, ktera by mela na predvesti blikajici zelenou. Proto tam ty predvesti jsou (mimo jine). Jde spis o filozofii navestni soustavy. V realu to bude stejne firovi v kabine ukazovat ATC spravne. |
Trumbera
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 59 Registrován: 7-2010
| Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 21:59:49 |
|
Híhou: Díky. Venca m: To máš pravdu, ale Skály jako takové jsou odbočka. Nicméně věcná připomínka se cení. A nevykej mi, vždyť se známe osobně:-)) Konopáč: Co vím, tak Hořátev je již Ahr. |
Mikulda
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1689 Registrován: 3-2006
| Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 23:54:29 |
|
J_p: Předvěst je hezká, ale vlaku zastavivšímu u vjezdu je k prdu.
|
Venca_m
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 215 Registrován: 4-2009
| Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 01:33:40 |
|
->Trumbera Když to říkáš... Ale známe se. Jinak otázka na existující hradla/hlásky je celkem podnětná na přemýšlení ve volných chvílích. Procestoval jsem toho dost, tak jsem přemýšlel. Nakonec jsem se uchýlil k podvodu: Je to z pomůcek ke GVD 2010/11. Ovšem nevím, jak často to aktualizují. Vyjdu-li z předpokladu, že hradla/hlásky se nacházejí na tratích s HRP nebo s telefonickým dor., tak stačí jen hledat tratě světle zelené nebo žluté barvy s příslušným symbolem hradla. Ovšem netvrdím, že tento postup je 100% správný a aktuální. Na některých tratích se situace mění každým okamžikem. V.
|
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3663 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 09:06:13 |
|
Skály sice jsou odbočkou s výpravčím, ale v 1. TK je oddílové návěstidlo a celý režim na 1. TK je jako na hradle. Tudíž komplikace, komplikace, komplikace. I elektronický deníček je pro 1 TK zapojen, jako když jde o hradlo.
|
Marcik Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 169 Registrován: 9-2007
| Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 09:26:37 |
|
Venca_m: To není úplně správný předpoklad. Hradla jsou totiž i na tratích s RPB. Konkrétně v ČR jsou v současnosti provozovaná dvě -- Hr. Raná a Hr. Stoklasná Lhota. Ad Odb. Skály: V 1. TK se opravdu jedná o hradlo ve smyslu 1x mezilehlé traťové hradlo (M), 1x hradlová zarážka (H) do Počernic. |
Venca_m
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 216 Registrován: 4-2009
| Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 09:49:01 |
|
Předpoklad byl správný, ale nezahrnoval všechny možné výsledky. Odb. Skály znám osobně velmi dobře. Tam je spíš zajímavější ten paskvil/zázrak na Satalice. Traťový souhlas s bezsouhlasovým stavem v základu. V.
|
Pepa_l
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2121 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 10:21:20 |
|
Odb. Skály, návěstidlo So mluví myslím za vše...
|
Hajnej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5098 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 02:14:58 |
|
A japato funguje, henta oná opakovací zarážka...? |
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 238 Registrován: 2-2004
| Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 13:26:14 |
|
Koukal jsem, že mezi Stromovkou a Bubenčí je stále čtyřznaký AB. Tento poslední kousek ještě vydrží, nebo bude taky nahrazen cesťáky/jedním oddílem? Neměl by někdo fotku pultu RZZ z Jiříkova? Díky |
Noltha
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 695 Registrován: 11-2005
| Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 13:43:15 |
|
El_ron_de_cuba: našel jsem fotku pultu z Jiříkova když se tam spouštěla JOPka, takže nějaký čas už to je, nevím jestli tam nedošlo ke změnám.
|
datle Neregistrovaný host Odeslán z: 80.243.108.109
| Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 14:54:41 |
|
Hajnej: Mám za to, že tahle vychytávka umožňuje výpravčím ze sousedních stanic (Satalice a H. Počernice) uvolnění návěstního hradla odjezdového návěstidla směrem na Skály až tehdy, když má na Skalách srovnaný výhybky pro daný směr a má je uzavřené závěrem výměn (spojeným právě s opakovací zarážkou). Ale snad to někdo upřesní, potvrdí či vyvrátí. Já to mám částečně z doslechu a už to taky nějaký ten pátek bude, co jsem to slyšel. |
Chrástecký
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 45 Registrován: 2-2011
| Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 15:39:49 |
|
Hajnej: můj názor je trochu jiný než datle. Základní poloha: Op.zarážka uvolněna (tj. závěrná tyč nahoře); náv. vložka uzavřena; hradl.zarážka uzavřena. Obsluha: 1=uzavření Oz (de facto jako závěru výměn), 1a=uvolní N, 2=postavení návěstidla, 3=jízda vlaku, obsazení i.k., 3a=uvolnění HZ, 4=uvolnění i.k., 5=uzavření N + HZ, 5a=uvolnění Oz, 6=opětovné ulehnutí k odpočinku. |
tulpik Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.36.183
| Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 16:56:32 |
|
http://www.uloz.to/11497312/du-odbocka-skaly-pdf SKÁLY |
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 239 Registrován: 2-2004
| Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 11:54:31 |
|
Venca_m: SŽDC už má na webu Prohlášení o dráze 11/12 včetně http://www.szdc.cz/soubory/prohlaseni-o-draze/11-12/m08.pdf. Moc jsem to nestudoval, ale nesedí mi tam Hl. Deštnice a potom AB Sedlnice - Kopřivnice (který by měl být, podle infa v tomto vlákně vypnutý). |
Zdroj
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 249 Registrován: 9-2009
| Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 12:07:32 |
|
Poslední aktualizace mapky SŽDC je 1.11.2010 což je napsané v pravém rohu dole. To znamená, že informace jsou rok staré. |
Polaanek Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 292 Registrován: 10-2004
| Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 13:31:23 |
|
Aktuální mapky veřejně dostupné se dají najít na stránkách SŽDC - provoz.szdc.cz Přesněji zde. |
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 240 Registrován: 2-2004
| Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 10:11:21 |
|
Díky za upřesnění a odkaz. |
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 241 Registrován: 2-2004
| Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 15:00:29 |
|
Tak ještě jednou já. Kdysi byla někde (tuším, že Železničář) k vidění mapa s plánovanými dálkovinami v ČR. Kromě CDP Praha a Přerov tam byly jak velké projekty (Plzeň - Žatec, Zdice - Písek, ...) tak i menší (Šumperk - Zábřeh, ...). Nemá ji někdo k dispozici? |
Mzitka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1705 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 15:22:25 |
|
Zdice-Písek ZDE |
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 475 Registrován: 11-2007
| Odesláno Neděle, 11. prosince 2011 - 20:43:49 |
|
Mám dotaz, sháním čelní stranu závěrové skříně o délce na 6 závěrů - Nevěděl by někdo o něčem? Na (ne)umístění vybavovacích zařízení nebo okýnek náhradních západek tolik nezáleží, nejlépe by bylo aby byly vždy na druhém závěru od kraje (závěry jsou H+N, ZV, ZV, N+H ale není problém to přeházet na pořadí západek v čele.) Splašil jsem od někoho celkem levně 3 kompletní elektromechanické bloky v bezvadném stavu (10,8,6 závěrů), akorát jeden právě neměl čelní desku... Děkuji ;-)
|
balik Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1707 Registrován: 11-2002
| Odesláno Úterý, 13. prosince 2011 - 15:52:43 |
|
SŽDC dnes vydala stručnou tiskovou zprávu o oficiálním zahájení stavby DOZ Česká Třebová - Přerov. Mohl by někdo znalý zpřesnit zamýšlený koncept? Budoucí organizace řízení dopravy není z úvodní zprávy (pochopitelně) moc srozumitelná, možná jsou tam i nepřesnosti/překlepy? Uvádí se 12 ovládaných stanic (to by vycházelo bez Olomouce, Dluhonic?). Pozice ale uvádějí 2 traťové, 3 úsekové (z nich výslovně 2 pro Olomouc) a 3 operátory. Pro dokreslení doplním (aniž by to ale muselo korespondovat se současnou podobou stavby DOZ), že - pokud je mi známo - stávající JOPky mají načíslovány zásobníky povelů včetně Zádulky (01), resp. Třebovice začínají číslem 02, Rudoltice 03, ... atd., Štěpánov 11, pokračuje Grygov 13, Brodek 14. (K Zádulce: Ze staršího výročního Almanachu AŽD na str. 22 je také patrné, že fiktivní DOZ Brno-Třebová s ní nepočítala). Olomouc s přilehlými obvody dnes z ÚS ovládají 1 přednádraží (On) a 2 osobní (Oc), k tomu 2 operátorky. Uvažuji-li tedy nějaké ekvivalentní pozice na DOZ, tak (čistě hypoteticky ) traťový I = dispoziční Oc bez odbočných tratí + navíc hlavní koleje kolem Olomouce (Grygov-Brodek, Štěpánov-Červenka?), traťový II = zbytek trati (Moravičany-Třebovice), úsekový I = panel Oc + odbočné tratě + místní práce Grygov-Brodek, úsekový II = panel On + odbočka a místní práce Červenka, úsekový III = místní práce Mohelnice-Zábřeh-Třebovice + odbočky Zábřeh-Rudoltice + postrky, což se mi zdá ve srovnání se stávajícími dvěma sály CDP poněkud husté. Takže ve skutečnosti jak? (Dluhonice pod DOZ, nebo pod stanici Přerov? Olomouc v budoucnu skutečně z DOZ a v jakém rozsahu? - není to nakonec tak, že DOZ 2trať.+3úsek. mimo Olomouc hned do VI.2012, +navíc další sál s dalšíma lidma někdy v budoucnu po přestavbě a zapojení Olomouce? A ta Zádulka?)
|
PavelM Neregistrovaný host Odeslán z: 212.96.174.70
| Odesláno Úterý, 13. prosince 2011 - 16:15:15 |
|
Dobrý den, vážení, nezná někdo postup obsluhy pultu zab.zař. v Bechyni a pultu zab.zař. v Loučovicích, příp. i nějaký obrázek těchto zařízení. Děkuji |
Vojtik Moderátor
Číslo příspěvku: 4690 Registrován: 2-2007
| Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 16:30:44 |
|
Je v ČR někde v praxi užito staniční ZZ 1. kategorie? |
Šmajchl Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32 Registrován: 9-2011
| Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 17:20:50 |
|
Vojtik: Stačí zadat do googlu "planky stanic" a v seznamu pod odkazem (na polské doméně) začít hledat. Kupodivu to jsou třeba i větší uzly (Stará Paka, Trutnov hl.n.). |
Pozorovatelka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 166 Registrován: 11-2010
| Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 21:06:28 |
|
vojtík. zatím taky Přerov stavědlo 4 |
Vhd_sl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 493 Registrován: 1-2006
| Odesláno Úterý, 20. prosince 2011 - 23:41:17 |
|
balik: je to bez Olomouce - v době realizace DOZ ještě v Olomouci nové zařízení nebude.. |
Petránek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 327 Registrován: 10-2007
| Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 16:15:42 |
|
Dobrý den,pánové,chci se jen zeptat jak často se vám kazí celistvost břeven v obvodu UZ na PZZ?Jestli je normální na 10ti nových pohonech během roku 2 kaput?Dík... |
Plešoun
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2356 Registrován: 9-2005
| Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 17:54:34 |
|
Petránek: krom jednoho ukrouceného "krouceného" přívodu 5 let v pohodě. Co konkrétně u tebe "kaput"?
|
Petránek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 328 Registrován: 10-2007
| Odesláno Středa, 21. prosince 2011 - 19:32:22 |
|
Plešoun:Moc jsem to nezkoumal,bo u nás je to stejně naprd zapojené(rychlost 60-70km/hod.)tak jsem to vykrátil,aby nebyly zbytečně nouzové stavy(odpad KZP1).Jen jsem si říkal,že by to mohlo vydržet dél,když je to nové...ale dík za názor. |
Kecup
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1017 Registrován: 7-2009
| Odesláno Pátek, 23. prosince 2011 - 19:45:19 |
|
Na PlChu už jsou 2 měněné a to byly v provozu sotva 2 roky. Prý je to dáno pnutím dřeva při vysychání. A tak se snadno přetrhne struna. Tady to vyvolá poruchový stav, protože odpadne relé KB při V >120 km/h |
Kyslik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 231 Registrován: 1-2010
| Odesláno Sobota, 31. prosince 2011 - 00:00:22 |
|
Proč je zákázáno nově navrhovat RZZ TEST? |
Zbyněk Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 667 Registrován: 1-2004
| Odesláno Sobota, 31. prosince 2011 - 17:26:41 |
|
Na vybraných tratích a celostátní dráze je to zakázano Směrnicí SŽDC 16/2005 a směrnicí 30. Na regionálních je možno reléová SZZ budovat, ale za předpokladu že budou 3. kategorie. Důvodů je více s ohledem na dálkové ovládání, údržbu, výměnné díly, atd., atd... |