Autor |
Příspěvek |
Eugen
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3110 Registrován: 6-2005
| Odesláno Úterý, 23. prosince 2014 - 21:13:31 |
|
Třeba by mohl časem pan ředitel (hq) semhle doplnit, jaké jsou záměry s těmito trolejbusy a s krásným přáním na dalších patnáct. Jinak je to dobrá zpráva.
|
Trolejbus374
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 457 Registrován: 1-2009
| Odesláno Pátek, 26. prosince 2014 - 04:04:38 |
|
Třída Míru je téměř před dokončením a po rozsvícení nového pouličního osvětlení se z ní stává mimozemské ocelové město... "Problém" s 33 obyčejnými trolejovými sloupy je naprostá malichernost ve srovnání s tím, co se na nich ocitlo za nevzhledná svítidla, vyzařující studené a hlavně slabé světlo. Tohle má být osvětlení výstavní pěší zóny? Připadá mi jak z nějakého sci-fi filmu. I nejzapomenutější zákoutí okrajových čtvrtí má normální nové lampy, ale v centru bude tohle šedivé kosmické šero, aby se tam za tmy každý bál projít?? Tak tohle opravdu projekt po..kazil definitivně... A už nebudu oponovat návštěvníkům krásně rekonstruovaných okolních měst, že si z Pardubic zase dělají legraci. Mají proč...
Od roku 2007 trolejbus 320 |
|
Globedux
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19 Registrován: 9-2012
| Odesláno Pátek, 26. prosince 2014 - 11:44:27 |
|
Trolejbus374: Naprosto souhlasím - je to tam jak... no nenapadá mě slušné slovo...řekněme ve fabrice. Jinak pro pobavení resp. nas*ání doporučuji si prohlédnout sloupy u zastávky Třída Míru směr Republiky - nově před drogérií - tam se bude jistě nastupovat cestujícícm jedna radost, aneb o sloup ani nezavadíš. :-D A také mám dotaz - možná hloupý, nechám se poučit, ale proč nebyla Sladkovského udělána tak aby se dala normálně používat, resp. na koncích odbočení ze všech do všech směrů? Dle mého by to pomohlo nejen při mimořádnostech.
Praha je krásná bez poršáků |
|
Trolejbus374
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 458 Registrován: 1-2009
| Odesláno Pátek, 26. prosince 2014 - 23:06:02 |
|
Jak už jsem napsal výše, tr vedení ve "Švermovce" je obnoveno do stavu před rekonstrukcí TM, tj. nepojížděná (ale sjízdná a za přítomnosti 'náležitě poučené osoby' i odbočitelná doprava) trolej slouží jako napájení Sukovy třídy. Zatím jsem se nepídil, zda a jaká bude následovat trakční úprava křižovatky. Samozřejmě ideální by by byla možnost odbočení ze/do všech směrů jako okamžité operativní řešení případných neprůjezdností v centru. Je pardubickým guruzvykem, že co se jednou pověsí, už zůstane a vždy se potom jistě alespoň mimořádně použije:-D V ..jiném městě dokáže nehoda provoz i komplet zastavit. O finální podobě křižovatky je jistě rozhodnuto, nechme se tedy (příjemně?) překvapit:-)
|
Kuba_j Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3600 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pátek, 26. prosince 2014 - 23:29:14 |
|
Trolejbus374: asi se s tím osvětlením někdo inspiroval v Hradci v ulicích Dukelská a S. K. Neumanna, které jsou v noci také "hodně" osvětlené - odkaz :-D
|
334
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 240 Registrován: 5-2005
| Odesláno Sobota, 27. prosince 2014 - 23:55:59 |
|
Osvětlení je jen otázka zvyku - prostě jsme si zvykli na monochromatické žluté světlo sodíkových výbojek, tak se nám zdá bělejší světlo diodových svítidel (objektivně lepší, zejména co do barevného podání barev a rovnoměrnosti osvětlení) jako něco ošklivého. A intenzita osvětlení? Je skutečně nutné v noci imitovat den? I Líza Simpsonová ví, že to z mnoha důvodů vhodné není. |
Trolejbus374
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 459 Registrován: 1-2009
| Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 00:09:24 |
|
Tenhle typ lamp s doslova nechutným spektrem se zjevil ve Švermovce už dříve. Chápu, že tato svítidla mají minimální spotřebu, ale osadil bych je zásadně pouze mimo hlavní ulice. A už vůbec ne kamkoliv v centru. Nejenže od toho nesvětla není pořádně nic vidět, ale hlavně z něho hrozně bolí oči:-( Jen jsem tehdy prošel Slakovskou a měl jsem pocit, že jsem oslepl. Doufám, že se občané ozvou, až tam budou davy po plném otevření večer tápat a mžourat...
|
Trolejbus374
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 460 Registrován: 1-2009
| Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 00:31:25 |
|
334: to není až tak úplně přesné, diody mají k normálnímu přirozenému spektru velmi daleko, proto ho oči nedokážou přijmout. A jestli nemění barvy, nedokážu posoudit, protože je nelze vůbec vnímat. Všechno je pro lidské oko jen šedivé (příležitost okusit, jak černobíle vidí svět pes). To je jako rozdíl mezi analogovým a digitálním záznamem zvuku hudby. Místo širokého proudu jen tenoučký "sinusový" výřez. Ale ten alespoň nebolí, i když postrádá veškeré alikvótní zvuky, bez kterých je muzika šedivě okleštěná. Jako to nepřirozené světlo. Nemyslím si, že chodci budou sdílet tvůj názor... (Příspěvek byl editován uživatelem Trolejbus374.)
|
353
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7598 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 01:00:03 |
|
Jako všeobecný milec LED osvětlení téměř kdekoliv /doma s nima svítíme skoro všude/ musím souhlasit s Fandou - taky se mi osvětlení TM nelíbí. A když už tedy LED, tak minimálně dvakrát víc těles než je tam nyní instalovaných. Ale jak ukazuje odkaz na Hradec Králové, asi to je dneska běžné... Nedávno se instalovalo LED osvělení na rychlodráze od křižovatky s Dašickou po nadjezd u nemocnice a tam rozhodně nemám dojem, že by to bylo nějak poddimenzované. Stejně tak na horní křižovatce na nájezdu na nadjezd u Parama. Ale z pohledu na TM mám první dojem jako že tam půlka světel nesvítí...
|
Pavluscha
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3787 Registrován: 11-2007
| Odesláno Neděle, 28. prosince 2014 - 11:42:37 |
|
|
Malý_fotograf Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5288 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 29. prosince 2014 - 10:47:40 |
|
Kromě bateriových trolejbusů Škoda s kastlí Solaris, co bude dodáno za autobusy?
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě. |
|
Karosa_B731 Moderátor
Číslo příspěvku: 4078 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pondělí, 29. prosince 2014 - 16:55:15 |
|
Příští rok dopravní podnik koupí pět autobusů s dieselovými motory. Budou nízkopodlažní jen částečně Čekal bys něco jiného, než Iveco? |
Malý_fotograf Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5296 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 30. prosince 2014 - 16:38:33 |
|
Karosa_B731: kromě crossway LE třeba i hrbatej sor, Solárko LE... objevit se toho může...
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě. |
|
Karosa_B731 Moderátor
Číslo příspěvku: 4079 Registrován: 2-2007
| Odesláno Úterý, 30. prosince 2014 - 18:51:25 |
|
Může. Jen z těch ostatních se ani jedno vozidlo nezkoušelo a kromě trolejbusů tu vede jen jeden výrobce. Takže osobně ve změnu nevěřím. A jeden obrázek. |
pavel_55
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1 Registrován: 12-2014
| Odesláno Úterý, 30. prosince 2014 - 20:33:41 |
|
Nevíte, kdy se používá u 28tr nadlehčení třetí nápravy? |
353
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7600 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 30. prosince 2014 - 21:23:03 |
|
Při zhoršených adhezních podmínkách. A nebo při poruše natáčení třetí nápravy.
|
Dlouhán Neregistrovaný host Odeslán z: 77.236.207.11
| Odesláno Středa, 31. prosince 2014 - 13:03:14 |
|
... a vždy automaticky při couvání. |
Okopávač dlažby Neregistrovaný host Odeslán z: 89.177.160.129
| Odesláno Středa, 31. prosince 2014 - 19:41:28 |
|
Může mi někdo odpovědět, jak bude časově a prostorově koordinován provoz trolejbusů na třídě Míru se zásobováním? Jedná se zejména o úzký dopravní koridor mezi lékárnou a Grandem. Zajímavou dopravní úlohou bude i to, jak se tam ta zásobovací auta budou proplétat sama mezi sebou. Víte také někdo, proč je ta úzká vozovka přimknuta spíš k severnímu okraji? Banka na rozdíl od kavárny tam bude mít předzahrádku? |
471015
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 439 Registrován: 6-2005
| Odesláno Středa, 31. prosince 2014 - 20:42:45 |
|
Já jsem na to "fungování" dopravy po třídě Míru taky zvědav. Očekávám, že zásobovací auta budou bez zábran jezdit po chodnících, které časem zničí, protože jim v tom žádné obruby nezabrání. Ten trolejbusový provoz bude taky nakonec bohužel jen symbolický. Přitom by se klidně vešly oba jízdní pruhy a ještě by zbylo bohatě místa pro chodce. No uvidíme, jak to bude v praxi vše vypadat a fungovat ...
Trance 4 ever
|
|