Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » Autobusy a trolejbusy ve světě » Archiv diskuse Autobusy a trolejbusy ve světě do 01. 11. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Autobusy a trolejbusy ve světě do 01. 11. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Náhradník
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1387 Registrován: 4-2011 |
Je známo kolik se dochovalo těch 15Tr a kolik jich bylo sešrotováno?
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 529 Registrován: 4-2013 |
já bych v tom 15Tr vůbec nepoznala........... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5147 Registrován: 6-2005 |
Ty tam jsou minimálně deset let, ne-li více. Delta závěs soupis vozidel Podle použitých armatur bych tipoval, že celý systém by stavěn v kooperaci s ČSFR, jak je u podobných staveb obvyklé, kdy se objednává kompletní dodávka od jednoho dodavatele. Ale které konkrétně se rekonstruují/jsou po reko, to se zatím neví, jen jednomu byla čitelná "SPZ". (Příspěvek byl editován uživatelem 9 tr.)
Makrelu neumeješ.
|
Kuba_j
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3939 Registrován: 8-2005 |
Koukal jsem na transphoto.ru na Szeged a (mimojiné) 22TrAC a 15Tr T-617 (ex HK 79) tam mají stav "mimo provoz". Neměl by někdo nějaké bližší info ohledně jejich stavu a co s nimi bude dál? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 99 Registrován: 2-2015 |
Dnes vyráží Tram-bus.cz za poznáním dopravních zajímavostí do Německa. Během 14 dní projedeme ty nejzajímavější místa, které se u našich sousedů nachází. http://www.tram-bus.cz/obecne-o-doprave/mhd-odjinud/trambusvnemec ku/
Denně aktualizované stránky o dění ve veřejné dopravě v Praze a ve středních Čechách.
TRAM-BUS.CZ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9649 Registrován: 7-2006 |
Delší dobu pobývám v jihoaustralském městě Adelaide a natrefil jsem tady na slušný unikát zvaný O-Bahn, což je autobusová rychlodráha spojující centrum se severovýchodními příměstskými částmi. Když jsem ještě nic netušíc nad touto dráhou šel po mostě, tak jsem si říkal, že nejspíše půjde o starou nepoužívanou železniční trať, kde kdysi byly položené koleje, no jaké překvapení bylo, když vzápětí na to pode mnou profrčel kloubový autobus, to jsem šel do kolen a čekal jsem na další spoje, protože jsem tomu stále nemohl uvěřit, že něco takového může existovat. Samozřejmě mi to po příchodu domů nedalo a hned jsem googlil - trať je používána od roku 1986, délka 12km, denně tudy projede přes 30.000 cestujících a autobusy se tak bravurně vyhnou všem křižovatkám. Byť je vjezd na tuto dráhu povolen jen autobusům, najdou se i jedinci, kteří se zde odvážili vjet osobním autem a taky podle toho dopadli. Popravdě obdivuji řidiče autobusů, podle mě to musí být docela o nervy jet 80km/h v takovém omezeném prostoru plném zatáček, co jsem našel obrázky, tak hodně autobusů tam už "vykolejilo".
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.7.2016
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.7.2016 Regiomap Zlínského kraje - update k 31.7.2016 |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1640 Registrován: 10-2004 |
Vlasta, 14. 2. 68: Dvoupatrový vyhlídkový bus v Paříži.
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1979 Registrován: 9-2005 |
Popravdě obdivuji řidiče autobusů, podle mě to musí být docela o nervy jet 80km/h v takovém omezeném prostoru plném zatáček Předpokládám, že to má na tomhle tělese nějaké automatické navádění/držení v jízdní stopě.
Uprostřed letošního července s námi můžeš vyrazit na tématickou výpravu po slovenských MHD. Bližší informace pod nickem
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5169 Registrován: 6-2005 |
U přední nápravy.
Makrelu neumeješ.
|
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1650 Registrován: 10-2004 |
Busy v Pchjongjangu mezi 28. srpnem a 2. zářím (pokud platí EXIF fotek, tedy včera, 2. září) - návštěva tvůrců úspěšného testu balistické rakety, které přivítalo v ulicích 100 tisíc lidí. Bohužel ve větším rozlišení nejsou fotky k dispozici. (Příspěvek byl editován uživatelem Kejvačka.)
|
Jenki
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4916 Registrován: 5-2002 |
Tak jsem si splnil jeden sen a navštívil město Dayton v Ohiu, kde jsou v provozu americké verze vozů 14Tr. Pár poznatků : - trolejbusy jezdí jen na linkách 4, 7 a 8 a to ještě sem tam jede bus - ostatní tbus linky (1, 5...) nejezdí hlavně z důvodu odpojení od sítě (přestavba komunikací) - nové Gilligy s výzbrojí Kiepe (tuším 4ks) nejezdily protože se na nich provádí nějaké překopávky. Až se provozovatel s výrobcem dokopou k definitivní konfiguraci tak bude následovat objednávka na sérii. Tom bych chtěl vidět v CZ... - i po dodávce nových vozů pár 14Tr zůstane, některé prochází GO kastle + přelakováním do nového (zeleného) nátěru. Zatím je hotov 1ks, zrovna byl na dílně. - v ohradě za vozovnou je slušný hřbitov 14Tr na ND a v tom i 2 prototypy s odlišnou kastlí (9601, 9603) - mistr údržby J.S. prý intenzivně komunikuje z nějakým CZ šotoušem z Ústí n. L. - mám vyřídit pozdrav - trolejbusy tam mají rádi, a to je to nejdůležitější. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 469 Registrován: 7-2005 |
Jenki: Moc pěkný report. Díky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2521 Registrován: 3-2004 |
Jenki: Velmi zajímavé, díky za dokumentaci. Zaujaly mě ty výhybky, byť jsou z dálky. To jsou místní výrobky, nebo mi ty tvary jsou opravdu povědomé?
Slovan!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2522 Registrován: 3-2004 |
Příště bude lepší, když budu nejdříve hledat a pak se teprve ptát. Takže ano, tvary jsou určitě povědomé, jelikož dodavatelem armatur na té přestupní stanici byla firma Elektroline.
Slovan!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 631 Registrován: 7-2006 |
Urobím si trochu reklamu; ak sa niekomu bude zdať že verejné súťaže na dopravcu sú v jeho regióne katastrofa, snáď ho uteší že to môže dopadnúť aj oveľa horšie... http://www.dailymale.sk/articles/ako-uz--zase-vozim-norov-i-setup _3998
ondrejsokol.rajce.net
Ako som vozil Norov: http://www.dailymale.sk/author/slsp |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1669 Registrován: 10-2004 |
Článek o autobusu LAZ z magazínu AZ, 9/1983: Podle http://galinfo.com.ua/photo/lvivskyy_avtobusnyy_zavod_ostatochno_ znyshcheno_foto_190094.html je dnes LAZ v rozvalinách, v souladu s vítězstvím "demokracie"... Ale stránky http://www.laz.ua se tváří, jako že snad něco vyrábí. ČR je v podstatě nedaleko a asi žádný bus té značky zde nejezdí a nevím o tom, že by kdy v minulosti jezdil. (Příspěvek byl editován uživatelem Kejvačka.) (Příspěvek byl editován uživatelem Kejvačka.)
|
AD 725
|
|
Neregistrovaný host 46.39.172.217 |
Pěkný dobový článek,ale je to překlep protože se jedná o LIAZ - 5256 (4.prototyp z roku 1981) postavený ve lvovském VKEI. V té době už ale bylo rozhodnuto,že výroba bude probíhat především v Likinu,takže označení LIAZ. |
Jenki
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4918 Registrován: 5-2002 |
LAZ je v rozvalinách protože to co vyráběl za moc nestálo, a to i v niederflur verzi. Ti co něco uměli zdrhli částečně do Electronu (Lvov) a částečně do Bogdanu (Luck). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 413 Registrován: 7-2014 |
Busam Reisen Asi Karosa Axer v Rakúsku toť kúsok od hraníc..... |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1692 Registrován: 10-2004 |
Zaplavený bus v KLDR Zřejmě jde o záplavy na přelomu srpna a září t. r. Je to vůz pro levostranný provoz (Příspěvek byl editován uživatelem Kejvačka.)
|
Moderátor Číslo příspěvku: 4628 Registrován: 10-2006 |
Mně přijde, že má dveře na obou stranách? Jaký je zdroj té fotky?
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4279 Registrován: 4-2003 |
Kejvačka: Autobusů pro levostranný provoz je v KLDR docela dost - ojetiny z Japonska. (Příspěvek byl editován uživatelem jenda z hk.) |
Walker23
|
|
Neregistrovaný host 95.102.87.220 |
Ahojte,neviete niekto ako je to s trolejbusmi v San Franciscu? Podľa Wikipédie nové vozidlá v priebehu apríla a mája 2016 nahradili všetkých 33ks Škoda 15Tr, ostali ešte 14Tr no aj tie majú byť komplet nahradené. Viete niekto či z nich plánujú historické? Vďaka. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6601 Registrován: 5-2005 |
Walker23: Patnáctky opravdu už nejezdí. Byli jsme tam v květnu a těsně před tím všechny dojezdily. Bylo to docela absurdní, jelikož to vypadá, že spíše potřebovali klouby doplnit, než nahradit. Celá linka 49 byla v autobusech. Čtrnáctek je hromada a je tedy pravděpodobné, že jen tak rychle je nenahradí. Přece jenom 240 ks vozů neumí dodat každý hned. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4280 Registrován: 4-2003 |
...nicméně cosi o plánované náhradě 14TrSF novými vozy jsem už slyšel a zazněl u toho rok 2017, takže nakonec i s nimi to může dostat rychlý spád. Podrobnosti by mě samotného zajímaly též. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 106 Registrován: 5-2013 |
On tady ten systém obnovy není v San Franciscu úplně neobvyklý, například když loni dojezdila poslední zhruba třicítka Flyerů E60 v jediný den - 9.1.2015 jich byla většina na linkách, zatímco 10.1. už žádná nevyjela. První z New Flyerů XT60, které je postupně nahradili, byl dodán v březnu 2015, větší dodávky začali přicházet až ve druhé polovině 2015, takže přes půl roku za vyřazené vozy jezdily autobusy. Navíc těch 60 New Flyerů XT60 (7201 - 7260) je teprve náhrada za ony Flyery E60, kterých bylo taky zhruba šedesát (7000 - 7059), dalších 33 kloubáků (náhrada za patnáctky) bylo objednáno až v polovině letošního roku s plánem dodávek v polovině příštího roku, takže onen podstav bude ještě pár měsíců trvat. Čtrnáctky už bohužel lítaj taky, pominu-li dvě nebo tři vyřazené už dřív po nehodách, tak odstavování začalo v červenci, zatím se jedná jen o deset vozů, nicméně tempo odstavování by se mělo postupně zvýšit, s tím jak by začátkem příštího roku měli začít přicházet první New Flyery XT40 (objednáno 240 vozů). Podle původního plánu měly být dodávky rozloženy do tří let, takže pár čtrnáctek se mělo dožít roku 2020, nicméně není vyloučené, že k tomu dojde dřív. Loni začátkem prosince tam totiž došlo k zahoření dvou škodovek, prvně nějaká patnáctka a o dva dny později čtrnáctka, údajně zahořely botky a základna sběračů. Dostalo se to poměrně i do médií, zároveň byly všechny škodovky odstaveny a prošly kontrolami, nějaký možný problém byl prý odhalen na zhruba 50 z nich. Po opravách se vrátily do provozu, nicméně nedivil bych se, kdyby to mělo vliv na poměrně brzké odstavení právě patnáctek. Walker: Historik určitě bude, Muni si už celkem tradičně nechává od každýho významnějšího typu minimálně jeden vůz, a třeba Flyery E800 jsou u Muni zachovány dva
• Flickr • „Do tý želví bašty patří víc mušek, víc mušek. Mušek, né molů. Každej na to kašle." •
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 108 Registrován: 5-2013 |
Doplním sám sebe ze včera, šlo o špatné zaizolování ukotvení samotných botek ke zbytku sběrače, odkud se požář rozšířil na část výzbroje na střeše.
• Flickr • „Do tý želví bašty patří víc mušek, víc mušek. Mušek, né molů. Každej na to kašle." •
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5188 Registrován: 6-2005 |
Kowalski: jak k tomu mohlo dojít, srovnávám s ČR, kde jsou, stejně jak v SF, mají botky Esko, laminátové sběrače snad také a co tam Teda mohlo zahořet?
Makrelu neumeješ.
|
Walker23
|
|
Veľmi pekne všetkým ďakujem za odpoved. Potešili ste ma. Snáď sa do SF raz osobne dostanem. Vedeli by ste mi ešte niečo napísať o prevádzke trolejbusov v Daytone? Ďakujem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 109 Registrován: 5-2013 |
9Tr: Bohužel netuším, ke mně se to dostalo pouze takto, ta odkazovaná fotka je přímo ze zahoření. Nicméně můžu zkusit zjistit. Walker23: Čtrnáctky jsou stále v provozu, podle potřeby vyjíždí zhruba třicet vozů. Zbylé vozy jsou z různých důvodů odstaveny vedle vozovny, kde se dají i celkem vyfotit. Kdyby tě to zajímalo nějak konkrétněji, koukni sem, je to v rámci možností aktuální. Provozní čtrnáctky v posledních letech prochází velkými opravami, takže by ještě několik let měli vydržet. Jak píše Jenki o kus výš, vizuálně nejzajímavější je 9845, která je jako jediná v zeleném nátěru ála tamní autobusy. Jenom bych s dovolením trochu Jenkiho poopravil, aplikování tohoto nátěrů probíhalo v letech 2009 a 2010, s tím že se objevil na dvou vozech - zmiňovaná 9845 a 9802, ta byla však loni přetřena zpět do béžové. Údajně proto, že měla být skrz nějakou vyhlášku špatně viditelná v noci, což se mi moc nezdá. No, dejme tomu, každopádně pro škodovky se s tímto nátěrem již nepočítá. S čím však RTA (tamní provozovatel) počítá, je plný stav pro provoz okolo 45 vozů, v blízké době době je proto v plánu k již dodaným prototypům Gilligů LF40 1401 až 1404 po jejich odladění objednat 41 dalších (celkem tedy 45 vozů), ovšem s tím, že objednáno bude prvně 26 vozů, s možnou opcí na dalších 15 vozů, která však zatím naštěstí není na pořadu dne, spíše v horizontu další "pětiletky" po dosloužení i generálkovaných čtrnáctek. Trolejbusové jsou linky 1 - 5 a 7 a 8, minimálně do srpna trolejbusy jezdily pouze v pracovních dnech, o víkendu byly nahrazeny komplet autobusy, a nevím o nějaké změně. Z těch 7 linek jsou však vzhledem k rekonstrukcím ulic nebo trolejového vedení většinou v provozu jen některé (aktuálně jen 4,7 a 8, viz Jenki). Nicméně jsou následující: Route 1 (University boulevard - Third street) a 2 (Northwest hub <-> Easttown hub) celý týden po 20 až 30 minutách. Route 3 (Wright Stop Plaza <-> Eastown Hub) a 5 (Far Hills <-> Brandt and Bickmore) pouze Po - Pá a pouze tři spoje za den. Route 4 (Westown Hub <-> Eastown Hub) celý týden po 20 - 40 minutách. Route 7 (North Main <-> Woodman and Patterson) a 8 (Northwest Hub <-> Westown Hub) celý týden po 20-30 minutách, po 10 minutách ve špičkách. Takovým hlavním uzlem je Wright Stop Plaza, kterým projíždí všechny linky, je to takový centrální terminál.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5190 Registrován: 6-2005 |
A byl by jsi schopen zkusit sehnat schéma troleje ve vozovkách sf, klidně i dayton? Prosím.
Makrelu neumeješ.
|
Walker23
|
|
Kowalski: Veľmi pekne ďakujem za odpoveď, vyzerá to tam naozaj veľmi zaujímavo, kedysi som tieto americké vozidlá akosi nemusel, no posledné roky im prichádzam na chuť. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 111 Registrován: 5-2013 |
Walker: Není vůbec za co 9Tr: V rámci včerejšího kutilského záchvatu jsem prohrabával skříň a k mýmu úděsu jsem to tam našel, což mě samotnýho hodně překvapilo kde jsem to vzal, protože drátařina šla vždycky mimo mě No, každopádně to bylo celkem pomuchlaný, tak jsem to včera večer během asi hoďky zkusil překreslit. Čísla značí číslo "lajn", nevím úplně jak to správně nazvat, prostě pruhy pro odstavování vozů, s tím že ne všechny jsou zadrátovaný - nejlíp to bude vidět asi z fotky - 5549 je lajna 01, 5601 v lajně 02. Šipky značí směr projíždění stopy. Potrero je v kopci, takže jsou tam dvě úrovně nad sebou, něco jako komínská vozovna v Brně. Mám to nakreslený ve větším rozlišení, takže to kdyžtak můžu poslat třeba na mail.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5193 Registrován: 6-2005 |
Jo, je to pochopitelné. Prostě odstavný pruh na vozidly a buď má svoji trolej, nebo 2 pruhy mají 1 společnou. Mají proudové výhybky, to je vidět, ale jak je ovládají, někde bylo, že jsou tak, ab, byly už sběrače v oblouku a tím pádem jsou botky od sebe o kousek posunuty, tudíž by je měl přehazovat ne proud, ale jen napětí, jak botky propojí obvod. Pokud jde trolejbus rovně, připojení nenastane a nic se neděje. Jo a jak rychle jezdí přes výhybky?
Makrelu neumeješ.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6602 Registrován: 5-2005 |
Kowalski: Mě spíš v SF zaujalo kolik je tam různých manipulačních tratí a spojek a to nejen u trolejbusů, ale i u tramvají, bohužel jsem však nikde nenašel pořádné schéma. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5194 Registrován: 6-2005 |
Toto asi znáš, že? Mapy
Makrelu neumeješ.
|
Walker23
|
|
Kowalski: Zišlo by sa na SA doplniť tento typ trolejusu http://www.daytontrolleys.net/pictures/bbc.htm BBC GM 110, bývalý edmontonský. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6603 Registrován: 5-2005 |
9 tr: To jo, ale není tam bohužel nic aktuálního. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1496 Registrován: 3-2010 |
Pár autobusů z britského města Leeds |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5051 Registrován: 2-2005 |
Kuba_j: 22Tr v Szegedu má závadu na elektrovýzbroji, ale mají v plánu ji dát dohromady. Jen sami neví kdy. Na 617 jsme se neptali, nicméně stojí ve stejné koloně vraků jako 650...
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 379 Registrován: 6-2015 |
Jsou to 732 nebo 832? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4286 Registrován: 4-2003 |
Pchjongjang, Severní Korea část 1. - autobusy Karosa ...drtivá většina vozů, které jsme viděli, byly relativně slušné B732, které patrně nejezdí pravidelné linky, ale vozí občany, kteří si to něčím zasloužili, na výlety - k nějakému pomníku, k mauzoleu Kimů nebo třeba do lunaparku. Na předměstí na severu města jsme ale potkali několik mnohem ubožejších C734, které tam evidentně jezdí nějakou příměstskou linku. Karosy má i armáda - viděli jsme dokonce i atmosféru! Jednu Karosu - zachovalou C734 a podle všeho na lince - jsme potkali i v sousedním městě Pyongsong. Velmi vzácně se vyskytují i LCčka - my ho zahlédli asi 2x, ale vždy zcela nefotitelně. Viděli jsme i nějaký malý autobusek, zbastlený s použitím dílů z Karos. Vypadal velmi zajímavě, ale bohužel foto též není. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 380 Registrován: 6-2015 |
Tak včil su zmatená jak beruška v lese... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4287 Registrován: 4-2003 |
Pajzák: Nejnovější z nich jsou podle mě z 1. poloviny 90. let, tzn. ještě 732... "Jsou to 732 nebo 832?" Pajzák: To prohození příspěvků? Za to můžu já... Potřeboval jsem něco upravit, tak jsem původní smazal a vložil znova. "Tak včil su zmatená jak beruška v lese..." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4291 Registrován: 4-2003 |
Pchjongjang, Severní Korea část 2. - trolejbusy Karosa Přes dodávky nových kloubových trolejbusů místní výroby se stále v provozu objevují, ale je jich už relativně málo a jezdí spíše trasy mimo centrum města. Zajímavé je, že ačkoliv prokazatelně existovaly i trolejbusy vyrobené z Karos B732, teď už jsme viděli jen vozy na bázi linkových C734. pracovní vozy naše objednaná šotojízda V městě Pyongsong jsme na trolejbusové konečné na okraji města také viděli stát několik trolejbusů Karosa, ale vypadaly poměrně zbědovaně, takže je otázka, zda vůbec ještě jezdí. |
Diferák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 183 Registrován: 12-2012 |
Jenda: Šlo by prosím přiblížit objekt na poslední fotce? Někde jsem zachytil, že jde o silovou komponentu chlazenou vodou.
ŠKODA OSTROV s.r.o
Dolní Žďár 43 363 29 OSTROV Česká Republika |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4292 Registrován: 4-2003 |
Diferák: Já se v tom sice nevyznám, ale nádrž na vodu je jasná a to pod tím jsou údajně odpory. Řekli nám, že si v tom řidiči ohřívají vodu na kafe. Ale zároveň to asi má funkci topení v zimě, neboť žádné jiné topení ve voze není. Zde ještě foto identického zařízení v jiném, podstatně starším, typu trolejbusu: (Příspěvek byl editován uživatelem jenda z hk.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1070 Registrován: 1-2009 |
Nad tím zelenobílým trolejbusem mě docela překvapily ty fotovoltaické panely trčící z jednoho balkonu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4293 Registrován: 4-2003 |
Gruzínské Tbilisi kupuje 143 nových nízkopodlažních MANů na CNG Ve městě, kde pěknou řádku let už autobusy standardní délky nejezdí a veškerá povrchová MHD je provozována těmito třemi typy vozidel: ..si to dovolím nazvat velkým úspěchem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4294 Registrován: 4-2003 |
James_bond: Kdo zná souvislosti, toho to až tolik nepřekvapí... 1) solární technologie a moderní akumulátory dost "frčí" v Číně 2) Čína je největším obchodním partnerem KLDR 3) v KLDR jsou časté výpadky dodávek elektřiny z rozvodné sítě, takže mít vlastní zdroj na balkóně není blbý nápad |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4295 Registrován: 4-2003 |
Severní Korea část 3. - autobusy a trolejbusy Ikarus Ikarusů tu je sice v celkovém počtu autobusů zanedbatelné množství, ale zato se sem tam nějaký vyskytne i mimo hlavní město, což se o Karosách říct nedá (pominu-li Pyongsong, který je od Pchjongjangu kousek)... |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1717 Registrován: 10-2004 |
Jenda z HK: Moc pěkné fotky, vozidla, země a její společensko-politické zřízení Přidám fotku tří kloubových Ikarů a pěti sedmičkových Karos z Pchjongjangu, z publikace vydané v r. 1992.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 645 Registrován: 10-2012 |
Kejvačka: ty tu publikaci máš doma?
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
|
Walker23
|
|
Neregistrovaný host 95.102.87.106 |
Kejvačka: Aký je prosím Ťa názov tej knihy? Som zberateľ literatúry o doprave, ak by si vedel o niečom čo by stálo za to, prosím napíš mi. Ďakujem |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 646 Registrován: 10-2012 |
Taky by mě to zajímalo.
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
|
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1718 Registrován: 10-2004 |
M2359: Ne, tu publikaci jsem měl jen půjčenou a není o dopravě. Je to obrázková knížka o Pchjongjangu z r. 1992 a myslím, že se jmenuje jen "Pchjongjang". Vydaná je tamtéž. Jediné fotky s viditelnými prostředky veřejné dopravy jsou tahle a jedna s tramvají, kterou jsem dal do příslušné sekce (tramvaje - zahraniční provozy).
|
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1723 Registrován: 10-2004 |
Mně neznámý bus ve zprávě Korejské ústřední tiskové agentury z 23. 10.: http://www.kldr.info/2016/10/27/tabor-deti-z-povodnemi-zasazenych -oblasti/
|
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1724 Registrován: 10-2004 |
A ještě jeden: http://www.kldr.info/2016/10/27/vitezne-fotbalistky-privitany-v-p chjongjangu/
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1994 Registrován: 9-2005 |
Copak mi to logo jenom připomíná... Foceno v Tureckém Istambulu. Pak pár obrázku z Metrolinky, s intervalem 0 minut. Ta si přímo říká o zatrolejování, ale pokud možno čínským nezávislým způsobem (autobusy se i někdy předjíždí). Pár dalších obrázků z Istambulu:
Uprostřed letošního července s námi můžeš vyrazit na tématickou výpravu po slovenských MHD. Bližší informace pod nickem
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 115 Registrován: 5-2013 |
Ostravák 9.10: Mě spíš v SF zaujalo kolik je tam různých manipulačních tratí a spojek... Pomůže tohle? mapa Walker23 9.10: Zišlo by sa na SA doplniť tento typ trolejusu O něm vím, těch trolejbusů je tam víc, jen jsem ho tam zatím nedával, protože jsem byl s adminem původně domluvenej jen na ty 14Tr a říkal jsem si, že to tam bude akorát strašit, ale můžu ho tam doplnit. 9Tr 9.10 Mají proudové výhybky, to je vidět, ale jak je ovládají,.... Jo a jak rychle jezdí přes výhybky? Tu rychlost nevím, ale nic extra závratnýho to taky není Mám myslím někde nějakej manuál pro tamní řidiče - bažanty, můžu se po tom zkusit podívat.
|