Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 07. 09. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Student Agency do 07. 09. 2016

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 16. srpna 2016 - 05:33:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 830
Registrován: 2-2005
Regiojet sliboval letos linky do Pobaltí a možná i na Ukrajinu. Jsou pořád tyto plány ? Možná by stálo za to ještě zkusit Chorvatsko nebo Rumunsko, popř. jižní Francii, kam se nabízí prodloužit linku z Janova.

Do Rumunska jezdím s Omegou a vzhledem k mé naprosté spokojenosti na tom zcela jistě nehodlám nic měnit.

Do jižní Francie jezdí Eurolines (Praha-Milano-Nice), což je poměrně nová linka, ale já bych na této trase preferoval vlak z Břeclavi (Moskva-Nice), obsluhovaný nejmodernějšími lůžkovými vozy ruských železnic, jejímž komfortu se žádný autobus zcela jistě nevyrovná.

Do Pobaltí jezdí Lux express a Ecolines s vozy kvalitními a cenami více než příznivými.

Při svých cestách na Ukrajinu preferuju Regabus, který jako jediný dopravce tímto směrem kupuje nové vozy, a to ve valné většině značky SETRA.

Do Chorvatska pojedu letos s Autoherc, který narozdíl od našich dopravců jezdí denně, tudíž nejsem vázán odjezdem v pátek tam a v sobotu z5, kdy jsou silnice nejvíce zasekané,

Je zcela v rozporu s mými zájmy, aby byl kdokoli z výše uvedených dopravců podlými způsoby z těchto zavedených linek vytlačován.
Úterý, 16. srpna 2016 - 09:11:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4275
Registrován: 4-2003
Huples:
"Do Chorvatska pojedu letos s Autoherc, který narozdíl od našich dopravců jezdí denně, tudíž nejsem vázán odjezdem v pátek tam a v sobotu z5, kdy jsou silnice nejvíce zasekané"

Stejně mi tahle nová linka přijde taková divná... Ještě před pár dny o ní nevěděl ani web dopravce, ačkoliv jezdí už od května. Každodenní provoz je sice pro cestující fajn, ale aby se to "rozjezdilo", bylo by nutné to náležitě zpropagovat a na začátek nabídnout "akční" ceny jízdenek, což se nestalo. V ČR se to prodává přes AMSBUS, což je na jednu stranu dobré z hlediska rozsahu sítě kanceláří a on-line prodeje, ale na druhou stranu cestující nejsou moc zvyklí přes tento systém kupovat jízdenky do zahraničí. Na vytíženost jsem tedy opravdu zvědavý, pak poreferuj...
Úterý, 16. srpna 2016 - 11:51:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 11-2007
Huples: ano, Jančura se bude ohlížet něčí zájmy [rofl][rofl][rofl]

Jinak k tomu omezování. Řekl bych ,že je to logické, pochybuju, že nějak dlouhodobě naplňoval Plzeň a Liberec ve 13:30 a podobně. Rozhodně bych za tím neheldal nějaký ústup Jančury, jak se tu někteří radují, že to balí [biggrin] Na druhou stranu Trutnov si docela pohnojil, z relativně "použitelného" jízdního řádu vyhodil ranní spoj z Trutnova a večerní do Trutnova, nechal spoj v 9:15 z Prahy, což už je pozdě. Ten spoj by měl naději se uživit, kdyby jel o dvě hodiny dřív a až do Pece. 14:00 zpět je úplně mimo mísu. Trutnov je specifickej tím, že se těžko naplní na přímé trase víc než má TAD, ten to vystihuje dokonale, Osnado těží z mezizastávek a snad kromě spoje v 17 z Pece moc lidí přímo do Prahy nejede. Osnadu moc nefandím, je to taky dobrá žumpa, ale alespoň se o něco snaží. TAD je TOP. Znám vedení, řidiče, přístup... Jezdil jsem tam 3,5 roku jako revizor, takže vím. Jančura zde s jeho jízdním řádem bez průzkumu trhu nemá šanci a ani mu zde tuto šanci nepřeji.

(Příspěvek byl editován uživatelem zdenda999.)
Úterý, 16. srpna 2016 - 20:03:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 4-2011
A že řidiči vypouštějí cestující ne u označníku, ale také ve druhé řadě přímo do vozovky, kudy zrovna projíždí jiný autobus, ti nevadí? Mně osobně tedy hodně a mám chuť to začít řešit.

Vadí, ale víc mi vadí NÁSTUP, protože ten trvá déle. Při vystupování vyskočím, pohledem doprava se ujistím, že vše ok, a šup pod střechu "do bezpečí". Při nástupu se udělá chumel a kontolují se čísla. Tím spíš by to tam chtělo předělat, postavit nástupiště nebo udělat šikmé stání (obzvlášť Chorvati ho milují, jak jsem si všiml, a funguje to) a vyfakovat OA.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Pajzák
Úterý, 16. srpna 2016 - 21:51:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 309
Registrován: 6-2015
Jezdím jen výjimečně, a zatím vždy od nástupiště, ale furt mi nebezpečný přijde spíš výstup, kdy člověk skočí přímo pod kola.
Středa, 17. srpna 2016 - 19:16:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 440
Registrován: 10-2008
Těm, co tady neustále nadávají na REGIOJET, ač prý s ním nejezdí a hned komentují jakékoliv závady v rámci provozu:
Podívejte se na FB, jak tam klienti hodnotí FLIXBUS. Běžná zkušenost je ta, že autobus má několik hodin zpoždění, velmi často nedojede vůbec a vy si zakoupenou jízdenku můžete dát doma do rámečku. A cena Praha-Jihlava 169,-Kč, ta mně tedy také dostala...
A sdělení: Ano, občas s REGIOJETEM jezdím Brno-Praha, střídám to s ČD a autem. Za těch 9 let jsem měl několik problému při cestování s nimi, ale vždy se snažili vše napravit a při zpoždění autobusu na D1 díky opravám mi několikráte vrátili plnou cenu jízdenky, ač za zpoždění nemohli.
Pajzák
Čtvrtek, 18. srpna 2016 - 03:07:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 311
Registrován: 6-2015
Za 189 Kč jsou jen víkendové spoje plus asi dva během pracovních dnů, jinak jezdí za 125 Kč. Ale je fakt, že jejich cenovou politiku úplně nechápu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Nesni
Čtvrtek, 18. srpna 2016 - 20:55:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 6-2014
Flixbus má v současnosti podíl na německém trhu 71 % a v listopadu převezme konkurenta Postbus, který má 10 %. Nevím, jak se to promítne do kvality služeb, ale čím více monopolní firma, tím často menší zájem o zákazníky.
Zajímavá událost se stala cestujícím Flixbusu na lince Mönchengladbach-Berlin v neděli. Patrový autobus se v 7 hodin ráno vydal s více než 40 cestujícími na cestu, ale po cca 300 km u Bad Nenndorf oznámil řidič cestujícím, že se musí otočit a jet do Dortmundu. Ukázalo se totiž, že si řidič chybně vybral větší autobus, jehož kapacita by nyní chyběla na lince Dortmund-Berlin. I přes návrhy cestujících, aby je nechal vystoupit v blízkém Hannoveru, odkud se mohou do Berlina dobře dopravit jiným autobusem, případně dráhou, byli tito informováni, že de facto návrat je jediná možnost. Ve 14:15 dorazil autobus do Dortmundu, přistoupili noví cestující a ve 21:30, se zpožděním cca 6 hodin, dorazili všichni šťastně do Berlína. Mluvčí Flixbusu prohlásil, že jiné řešení než návrat autobusu nebylo. Cestujícím bylo vráceno jízdné a dostali též poukaz na jednu jízdu po Evropě.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nesni.)
Pátek, 19. srpna 2016 - 12:07:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 8-2012
Nesni: Tak Post bus se zatím jeví, že funguje dobře, stejně tak BLB. Co jsem na vlastní oči viděl u Flixbusu mě od nich navždy odradilo...
Pružinskij
Pátek, 19. srpna 2016 - 13:51:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 969
Registrován: 4-2015
odkud se mohou do Berlina dobře dopravit jiným autobusem, případně dráhou, byli tito informováni, že de facto návrat je jediná možnost.
Neměli si nechat srát na hlavu nějakým pologramotným imigrantem (nedělám si iluze, kdo ty lowcostové spoje řídí) a měli ho donutit zastavit a vystoupit. Ovšem na dálnici to jde blbě, to ano.
Jinak co tak čtu o Flixbusu, tak zlatej Jančura.
Waarschijnlijke Afstanden.
Sobota, 20. srpna 2016 - 10:42:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 142
Registrován: 2-2007
Pružinskij:
"
Neměli si nechat srát na hlavu nějakým pologramotným imigrantem (nedělám si iluze, kdo ty lowcostové spoje řídí)"

Pokud vite, kdo tento bus ridil, jiste nam rad prozradite i jmeno spolecnosti, ktera tento spoj obsluhuje...
Sobota, 20. srpna 2016 - 17:08:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 76
Registrován: 1-2016
Mimochodem, slyšel jsem, že pokud by snad měly z Brna jezdit pravidelněji další linky (Flix atd.), Grand už to nebude pobírat a jedna z variant je zrušení toho parkování pro OA a/nebo šikmý stání. Stejně to tam dělá kolosální problémy, protože debílci, co musejí přivézt někoho s kufrem na kolečkách až ke kufru autobusu, tam stojí ve dvou řadách.

No, tak problém je hlavně v tom, že není nové vlakové nádraží, poněvadž pak měl Jančura jezdit právě odtamtud z nového terminálu pro autobusy (včetně ostatních autobusů jiných dopravců včetně Zvonařky časem). Nemyslím si, že mu nějak situace u Grandu vyhovuje, ale co má logicky dělat, nechat stát autobusy ve frontě na Benešově před vjezdem na Grand? To by bylo řevu. Už teď odjíždějí pryč autobusy, které vyloží cestující a dříve tam zůstavaly kvůli odjezdu třeba za hodinku, hodinku a půl.
Úpravu prostoru by to samozřejmě chtělo, klidně i na úkor toho parkoviště a nechat tam pouze podélně místa s krátkodobým stáním právě pro případy, kdy někoho vezu nebo pro někoho jedu. Ono je sice vedle parkoviště, kde je myslím 15 minut zdarma, ale často je tam plno a závora nepustí vjezd.
Dál se tam mělo o kus dál stavět a současně s tím měla proběhnout i úprava Grandu a snad i vybudování nějaké menší čekárny se zázemím pro cestující. Také se neděje, vše stojí. Teď sice se tam cosi opravuje, kus nástupiště je za plotem, ale to samozřejmě ničemu nepomůže.
Milan P
Úterý, 23. srpna 2016 - 13:09:27  
Neregistrovaný host
78.2.198.164
Huples: ja jel do Hr s dopravcem Minitrans z Brna ..v utery a za tyden ve stredu zpet..prekvapilo me ze v tuto netradicni dobu jelo 5 busu..a za hubicku
dvx
Úterý, 30. srpna 2016 - 10:35:41  
Neregistrovaný host
86.61.211.193
Do Liberce přichází konkurence. Zatím sice jen jeden pár denně, ale zase se bude jednat o první ranní spoj do Prahy a poslední do Liberce. Jedná se o linku Praha - Liberec - Wroclaw - Warszawa společnosti Flixbus, cena 89Kč, odjezd z Florence nebo hlavního nádraží. Snad se co nejdříve dočkáme dalšího rozšíření konkurence na této lince.
Fkam
Úterý, 30. srpna 2016 - 12:28:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2421
Registrován: 3-2011
Už jsou všechny linky pokryté autobusy Fun a Relax ?
Škoda, že letos se rozšiřovat do dalších zemích nebude (alespoň dle odpovědí na FB)
Denke zweimal, eh du einmal sprichst.
Úterý, 30. srpna 2016 - 15:37:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2402
Registrován: 8-2012
dvx: Ve Varech má Flixbus na lince Praha - Frankfurt/Bamberg většinou výstup i nástup 0, takže je to určitě vážná konkurence. I když tady by jí už taky potřebovali jako sůl...
Nesni
Úterý, 30. srpna 2016 - 22:00:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 6-2014
Glory:
"většinou výstup i nástup 0"
Třeba jedna moje známá jezdí pravidelně z Prahy do Chebu a o Flixbusu ví. U Regiojetu zůstává z toho důvodu, že jí víc vyhovují jeho časové polohy. Až Flixbus přidá další spoje, tak vzroste i zájem cestujících. To samé platí pro libereckou linku.
Středa, 31. srpna 2016 - 03:25:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2403
Registrován: 8-2012
Nesni: Spousta lidí o nich ví, ale nejedou s ním. O to víc je zarážející, že i v neděli, kdy je RJ vyprodán ten autobus nenaplní. Další výhodou je nezastavování na letišti a naopak zastavování v Praze na hlavním, ale i tak je to málo a ti lidi tím nejedou. Velká škoda je i že nepasujou časově na Leo Express v Praze...
otmar
Středa, 31. srpna 2016 - 10:20:36  
Neregistrovaný host
87.249.128.134
Neví někdo co bude s linkou do Trutnova ? S velkým halasem byla otevřena v květnu, (dva spoje) přes prázdniny jenom jeden spoj a po prázdninách to zůstává stejné
Středa, 31. srpna 2016 - 10:39:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5840
Registrován: 5-2002
Ve Varech má Flixbus na lince Praha - Frankfurt/Bamberg většinou výstup i nástup 0, takže je to určitě vážná konkurence. I když tady by jí už taky potřebovali jako sůl...

Já ho viděl asi 3x v neděli (ten odpolední FB na Prahu) a výstup pár kusů, nástup 10 - 20... Docela mě to překvapilo.

Jinak v těch busech u nás asi není občerstvení nebo kafe? Linky co jezdí třeba Lanting v Holandsku to mají...
žlutý anděl
Středa, 31. srpna 2016 - 11:32:59  
Neregistrovaný host
91.218.190.228
ad H-k a to je pro vás tak moc důležité, to kafe? Nevadí vám, že je to sračka o které se ze zdravotního hlediska snad ani nevyplatí bavit?
Uvědomujete si, jak těmi nekvalitními věcmi ohrožujete sebe?
Mě do toho pochopitelně nic není, ale jít krchovu naproti?
Takové kafe bych si nikdy nedal, já na ten hřbitov nespěchám.
Synergy
Středa, 31. srpna 2016 - 11:41:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 933
Registrován: 8-2005
žlutý anděl: A mohu mít dotaz, co tedy piješ a jíš?
Středa, 31. srpna 2016 - 11:42:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 2-2012
H k: Občerstvení i nápoje na palubě jsou k dispozici za rozumnou úplatu u řidičů [happy]
753 301
Středa, 31. srpna 2016 - 12:59:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5841
Registrován: 5-2002
Tohle mají v tom NL, v nabídce... Na západní zemi docela ok ceny...

žlutý anděl
Středa, 31. srpna 2016 - 13:09:34  
Neregistrovaný host
91.218.190.228
ad Synergy ano můžeš. Vybírám si pro sebe a pro rodinu pokud možno nejvyšší kvalitu v jakémkoliv jídle.
Nikdy si tedy nekoupím nějaké podřadné sračky.
Pokud tě to zajímá tak bagetu na pumpě bych si také nikdy nekoupil.
A hodně si potrpím na české produkty, nebo produkty z domácích chovů.
Synergy
Středa, 31. srpna 2016 - 13:26:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 934
Registrován: 8-2005
Díky za odpověď. Mně přijde kelímkové "kapučíno" u Radima většinou vhod.
Fkam
Středa, 31. srpna 2016 - 13:36:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2422
Registrován: 3-2011
Kafe u RJ je podle mě v pohodě, dokonce mám snad i pocit, že je teď lepší než před lety. A to mám dosti citlivý žaludek.
Denke zweimal, eh du einmal sprichst.
Pružinský
Středa, 31. srpna 2016 - 20:21:11  
Neregistrovaný host
176.12.115.250
Tak takto hloupý argument proti "kafi" tu ještě nebyl. Z granulátu pro instantní nápoje z automatů vás může leda tak pálit žáha. Aby to mělo nějaký objektivně zaznamenatelný a vyhodnotitelný zdraví škodlivý účinky, museli byste ho vypít litry denně a dlouhodobě.
Pajzák
Středa, 31. srpna 2016 - 21:14:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 323
Registrován: 6-2015
Je pravdou, že kamarádka skončila po jednom kafi z autobusu na pohotovosti, ale předpokládám, že to byla spíš než otrava nějaká alergická reakce.
Michal 7
Středa, 31. srpna 2016 - 21:27:57  
Neregistrovaný host
94.113.66.191
On to taky nebyl argument proti kafi, spíše proti něčemu "žlutému", že? No a české produkty a domací chovy budiž, pokud mě ovšem nedávno na farmářských trzích nepotkala farmářská sekaná, podle vůně a tvaru ba 100pro ta z Billy za 29.90, ovšem tady byla za dvojnásob. Někdy se holt nezadaří. To kafe u žlutého neni žádná hrůza, kdybych chtěl být jedovatej, ale nebudu, co asi pijou doma?
žlutý anděl
Středa, 31. srpna 2016 - 22:01:31  
Neregistrovaný host
46.135.234.28
Bohužel jste vůbec nepochopili pointu. Mě je zcela u zadku, zda to prodává žlutý nebo zelený. Pokud si myslíte, že ten váš žlutý klaun prodává kvalitní kávu, tak si to myslete. Podává vám ten nejlevnější brak. Do toho kolik toho vypiju, vám nic není. Prostě u mě je na prvním místě kvalita. Váżím si svého zdraví.
Ano protože ten váš žlutý, podává tuto nekvalitu, mám právo jeho služeb nevyužít. Na mě jeho agresivní PR bohužel nefunguje. Pokud na vás ano, tak jeto vaše věc. Ale máme demokracii a mám právo vyjadřovat svoje názory. Za to že vám se to nelíbí, opravdu nemohu. Máte vy svá práva ho hájit. Já preferuji dopravce, kteří mi nic nevnucují. Svézou mě tam, kam si přeji, konečně jim za to dávám svoje peníze. Já si mohu rozhodnout, komu dám za službu svoje peníze. Za to, že máte zde někteří až extemistické názory opravdu nemohu. Viz častý hnuj typu co je Čsad je fuj. Takový člověk je pro mě extremista a demagog. Hodnotit někoho podle názvu, je hloupoučké a primitivní. Nečekám, že to Michal7,Pružinskij(vám doporučím zjistit si složení té vaši super kávy a možná vám dojde o co jde)Fkam pochopí. Ale tak už to v životě chodí.
Pružinský
Středa, 31. srpna 2016 - 22:15:59  
Neregistrovaný host
176.12.115.250
vám doporučím zjistit si složení té vaši super kávy a možná vám dojde o co jde
Jo, měli jsme to v laborce (taky třeba ty vaše zaručeně zdravé české domácí sýry, to by jste se ještě divil...). Z toho rakovina nebo otrava fakt nebude. Čímž nijak nerozporuji skutečnost, že to s kávou nemá společeného nic, krom názvu. Osobně to taky nepiju, ale nebudu nikde vytvářet virtuální realitu o zdraví škodlivém pití (čehož jste se výše dopustil).
Michal 7
Středa, 31. srpna 2016 - 22:27:42  
Neregistrovaný host
94.113.66.191
žlutý anděl: já nevím jestli tady jde vůbec o nějakou pointu,nějak sem nikde nenašel, že bychom tvrdili že jde o super kávu, prostě v buse, v automatu a pod. nikdy nenarazíte na nějakou kvalitu kávy,spíš naopak, hledat jí zrovna tady je pošetilost, prostě to kafe je kvality takový jaký je, možná nekvality, ale o to tady přeci nejde, někdo si ho dá, někdo ne, ono někdy kafe i v solidním podniku stojí za, víte co.Je to takový bonus, který majitele moc nestojí, nás neurazí, ani neublíží. Doma si dám lepší. A složení at už té kávy, nebo čehokoliv jiného je mě někde. Zajímám se o spoustu jiných věcí. A když už jsme zase u žlutýho, který Vám evidentně nedá spát, zatím kdykoliv jsem ho použil, jel na minutu, Brno, Vídeň atd, za pár dní jedu do Mnichova Flixbusem, už při koupi mě upozornovali na časté zpoždění nočního spoje z Berlína do Mnichova přes Prahu, minulý pátek 100 minut a podobně, naštěstí mám do odletu velkou rezervu, ale přesto jsem zvědav. No a rezervace míst taky není. Zpátky o týden později jedu žlutým, ovšem za skoro trojnásobnou cenu, tak sem extremista nebo ne. Jen mám strach, abych zase potom nemusel žlutýho chválit, to by asi byla pro Vás další rána.
žlutý anděl
Středa, 31. srpna 2016 - 22:34:42  
Neregistrovaný host
46.135.234.28
Ano sýry bez přidaných eček jsou opravdu kvalitnější. Různé chemické srajdy, byCh opravdu nekoupil. Řekl jste to přesně a tušil jsem to. české. Vy budete jeden z demagogů, který považuje české věci za brak. A víte vy, že např němci od nás vozí miliony litrů mléka? České mléko je považováno za jedno z nejlepších v evropě. Opět zjistěte si fakta a nemelte tady kraviny. Spousta holandských sýrů je z českého mléka.
Ps. Víte vy vůbec pane Pružinský jak vzniká rakovina? Prosím pokud chcete diskutovat o tomto nastudujte si základní fakta. Nebudete pak vypadat blbě.
Každopádně doufejte, že tu rakovinu nikdy nedostanete. A pokud ano tak vám přeji hodně štěstí.
žlutý anděl
Středa, 31. srpna 2016 - 22:43:07  
Neregistrovaný host
46.135.234.28
Ad Michal a já vám bráním? Ale to jste si teď vymyslel. A že jel vždy na minutu přesně, to je ale kravina co? Tomu snad ani sám nevěříte.
Nebojte spím výborně a žluté sny opravdu nemám. Ale chápu kdo nejde s námi, je proti nám. Neříkali to kdysi komunisti? Já chápu, že je nutno odpůrce Jančury vyhubit. Ale v mém případě s vám to nikdy nepodaří.
Michal 7
Středa, 31. srpna 2016 - 23:26:12  
Neregistrovaný host
94.113.66.191
Proboha Vy musíte být fakt neštastnej člověk. Proč hubit odpůrce někoho,potažmo Vás, to je blábol z Vašich úst. A proč by někdo měl chodit s námi nebo proti nám, proč do toho komunisty taháte, nechte je kde sou. Letos sem jel asi 8x a kupodivu vždycky na minutu, no třeba to bylo minuta navíc, nejsem troškař, proč kravina, kdyby to bylo půl hodiny je mě to jedno,ale fakt co bych z toho měl tvrdit něco a sám tomu nevěřit. Asi moc "proč", ale u Vás mě fakt nic jinýho nenapadá. Vždycky jste mě připadal, že trochu vybočujete z řady, to mě nijak nevadí, vždy mě zajímá jiný, opačný názor, ale promiňte, u Vás je to síla.
Slim
Čtvrtek, 01. září 2016 - 01:13:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5448
Registrován: 2-2005
Žlutý anděl: Ač co do Jančury se shodujeme, v potravinách píšete bláboly. Obecně naprosto neplatí, že výrobky bez éček jsou kvalitnější. Éčka tam mimo jiné zjišťují konzervaci, tj. trvanlivost a rámci ní zdravotní nezávadnost, takže sýr nabušený éčky tohoto typu může být stokrát zdravější než sýr bez nich, který prolézají neviditelné nitky plísně. Pak jsou taky éčka bez jakéhokoli škodlivého dopadu na organismus, páč jako éčko se označují i přísady naprosto přírodní a neškodných, jako karamel, etanol, CO2, obyčejné pekařské droždí atd...éčko fat není zdaleka jen glutamát a košenila.

Němci od nás vozí miliony litrů mléka ne kvůli jeho nebetyčné kvalitě, ale kvůli momentálně dobré ceně a kvalitě v mezích norem. Fakt sem nejezdí pro mléko proto, že by jinde lepší nesehnali. Totéž případně Holanďani - on není ani holandský sýr jako holandský sýr, zrovna tak jako každé české pivo není Bernard, ale vyrábíme taky Gambáč.

Český původ je jen mediální mantra, negrantuje naprosto nic, lze na to nahlížet možná tak, že dává práci českým lidem (ale to ten německý taky, pokud mu prodáme mléko), udržuje českou krajin (totéž) a líp se to prezentuje, páč zákazník má mozky vymytý Tomanem, Jurečkou, Velebou a podobnými idioty majícím na tom svůj vlastní byznysový zájem.

Sorry za OT, jinak shoda s Vašimi oponenty, že hodnotit kvalitu dopravce dle kvality kafe je blbost, s Vámi pak, že je to šmejd z mnoha jiných důvodů (myslím Jančuru, ne jeho kafe).
Čtvrtek, 01. září 2016 - 01:19:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2404
Registrován: 8-2012
RJ má v autobusech Ag Foods VENDA COFFEE ALLEGRO, není to bůhví jakej zázrak, ale není to ani nejhorší a nejlevnější co by mohli mít. Standardní cena za 500g je o 40 korun vyšší než u vendingového Nescafé.
Čtvrtek, 01. září 2016 - 12:44:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3887
Registrován: 12-2004
http://ekonomika.idnes.cz/regiojetu-pribyva-v-autobusech-cestujic ich-hlavne-u-zahranicnich-spoju-1as-/eko-doprava.aspx?c=A160901_1 02536_eko-doprava_suj

Proto došlo na lince do Mostu k omezení počtu pojů, protože přibývají cestující??[crazy]
Čtvrtek, 01. září 2016 - 15:42:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 4-2011
Ad anděl: Pokud si myslíte, že ten váš žlutý klaun prodává kvalitní kávu (...) Za to, že máte zde někteří až extemistické názory opravdu nemohu. Viz častý hnuj typu co je Čsad je fuj. Takový člověk je pro mě extremista a demagog.

Anděli, kritizuješ to, co sám děláš, ale na to už jsem si tak nějak zvykl. Na RJ a jeho firmu a služby máš jednou provždy hotový názor. On je klaun, jeho služby jsou vábnička pro pitomce bez vlastního názoru...ale hrozně ti vadí, že někdo podobně odsuzuje "ČSAD". Fakt je vtipné, jak se tady oháníš kvalitou domácích/farmářských potravin, ale jezdíš s dopravci, kteří "nic nevnucují". To bych spíš čekal, že jako milovník farmářských potravin budeš po dopravcích chtít, aby to taky dělali jinak - ne že přistaví starou šunku, kde se lidi budou odbavovat půl hodiny a ti na konci fronty se budou modlit, aby nemuseli 3 hodiny stát.

Jestli někdo chce hodnotit kvalitu firem vyloženě podle osobnosti majitele, neměl by vystrčit nos z domu, protože takových je spousta. Já jsem tuhle četl výročku jednoho dopravce, který tam píše, jak mu výrazně ubylo cestujících, protože nedokázal zareagovat na konkurenci. A proč asi? Protože byl zvyklý, že nemusí nic dělat, a cestující přijdou sami, a že ztráty nebudou žádná trága, protože se zahojí na ZDO, na kterou dostává(l) spoustu peněz. V té firmě je X příbuzných a kámošů, kteří mají baráky postavené vedle sebe v soukromé ulici se zákazem vjezdu. TOHLE jsou u mě klauni, co měli dávno skončit někde u popelářů.}
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Pajzák
Čtvrtek, 01. září 2016 - 23:44:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 324
Registrován: 6-2015
Focusi, je ti milejší modlení, jestli vůbec pojedu? Popř. sezení na lavičce v parku, protože dle rezervačního systému vidím, že nikam nepojedu? Asi bych si radši tu cestu odstál, než odležel mezi bezdomovci.
žlutý anděl
Sobota, 03. září 2016 - 14:23:56  
Neregistrovaný host
46.135.29.236
Ad Slim za vším je tvoje neznalost. Měl jsem možnost navštívit německou mlékárnu, kam se České mléko vozí. Při stáčení mléka šlo do speciálních tanků. Jak jsem později zjistil, dělají to proto, protože z toho dělají speciální výrobky pouze pro německý trh. Kvalita českého mléka je mezi mlékáři obecně známá. U nás se používá méně hnojiv a tak obecně má mléko lepší kvalitu. Vím o čem mluvím. Cena pochopitelně má svůj vliv. Ač to neradi výrobci přiznávají, pro východní země se dělají potraviny s jiným složením, než pro západ. To je prostě fakt. Nutí je k tomu řetězce za účelem vyššho zisku. Třeba o polácích je známo, že k nám vozí velký hnuj v potravinách,zajímavé je že pro sebe si dělají vysokou kvalitu.
Nikde neříkám, že jsou všechny éčka škodlivá. Já mluvím o těch, která rozhodně neprospívají. Konzervovat se musí, ale přijde ti normální mléko s trvanlivostí půl roku.? Fuj, v životě bych se toho nenapil. Jsem zvyklý na čerstvé kravské mléko přímo z farmy. Napil ses ho někdy?
Někteří tvrdíte, že u Jančury pijete dobrou kávu. Já nevím, ale odkdy káva obsahuje jakékoliv přísady. Ano může podávat již namletou kávu. Správná káva se totiž mele až před konzumací. Rozpustná káva už není káva. To je už jakýsi polotovar. Je třeba nazývat věci správnými jmény.
Nikde jsem nepsal, že je to jediná věc proč s Jančurou nejezdím. Je je to jeden z důvodů. Vadí mi jeho agresivní PR,obtěžování stewardy během cesty,nepříliš kvalitní autobusy.
Ale vraťme se k autobusům dopravce Regiojet.
Doufám, že mu vyroste konkurence. Protože už je to monopolista, (což není jeho chyba pochopitelně) to co dříve vadilo viď Fkame. Víš jak se tomu říká? kam vítr, tam plášť.
Ad Michal7 mohu vás ujistit, že jsem naprosto šťastný člověk. Rozhodně ten, kterého tak bezmezně obdivujete, mi ke štěstí nechybí.
Sobota, 03. září 2016 - 14:48:52  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72014
Registrován: 4-2003
Jen jedna fotka... Komentáře snad netřeba. Ale třeba pozdějš.



Snad hned jedna otázka:
Autobusy žlutého klauna nelze využívat bez předem zakoupené jízdenky, že nečekají na pravidelný odjezd? Nějak jsem o tom nikde nic nečetl (podobně jako o tom, že u vlaku to sice jde, ale jen za pořádně zvýšenou cenu).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Slim
Sobota, 03. září 2016 - 22:09:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5450
Registrován: 2-2005
Žlutý Anděl:
Hele, s tou mojí neznalostí - odpovím Ti jednoduše. Pracuju v jednom takovém řetězci, který "nutí dodavatele k nízké kvalitě," nákupčí mléka sedí vedle mne, nákupčí sýrů proti mně, nákupčí jogurtů o místo vedle. Sedím na jedné z židlí, ze kterých, pokud by řetězce něco takového dělaly, by to vycházelo. Takže jestli ohledně Jančury jsem relativně poučenej amatér, tím, o čem píšeš, se mnoho let přímo živím. Takže s bláboly o tom, že u nás se používá méně hnojiv a mléko je o tolik lepší, že si ho lejou v Německu stranou a syslej si ho pro horních deset tisíc, na mne fakt nechoď, s tím s můžeš notovat se soudruhy Tomanem, Jurečkou, Velebou a čtenáři Blesku a Haló novin, pokud jsi to všechno nevyčetl tam.
Notabene mléko se analyzuje cisterna po cisterně, než se z ní stočí do tanku, takže že by paušálně někdo vzal každou cisternu českého mléka a nalil ji vedle, je hovadina už z principu. Ono ani není české mléko jako české mléko, datum, lokalita, výrobce, jedna nemocná kráva...
To, že se pro východ vyrábějí potraviny s horším složením, je sice pravda, ale určitě ne proto, že by je k tomu řetězce nutily. Jen tak bokem, když víš, o čem mluvíš - zrovna to mléko s trvanlivostí půl roku se konzervuje něčím naprosto jiným než jsou éčka nebo jakékoli jiné přísady. Tohle mléko obsahuje furt jen a jen mléko a nic víc. Co se týká rozpustného kafe, souhlas, ale s tímhle vším to nesouvisí.

Fkam:Jinak bohužel Facebook Flixbus má dost negativních příspěvků. Z toho všeho jsem vyčetl, že mají problémy s jízdními řády, autobusy občas nepřijdou apod. To by se stávat nemělo.

Ale? Tak von facebook se někdy dá brát za bernou minci a jindy to je práce trollů? Z Jančurova facebooku tady občas padají dost zajímavé citáty, že by byl Jančura špatnej?
Slim
Sobota, 03. září 2016 - 22:19:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5451
Registrován: 2-2005
Focus:
Jestli někdo chce hodnotit kvalitu firem vyloženě podle osobnosti majitele, neměl by vystrčit nos z domu, protože takových je spousta.

Jakože by se mezi sebou na ulici ušlapali? A co je Ti do toho, podle čeho kdo hodnotí kvalitu služeb, který si kupuje? Někoho sere kafe, někoho otravná stew, někoho blbý kecy a křivárny majitele, jinej třeba nemá rád žlutou barvu nebo španělský autobusy.

Já jsem tuhle četl výročku jednoho dopravce, který tam píše, jak mu výrazně ubylo cestujících, protože nedokázal zareagovat na konkurenci. A proč asi? Protože byl zvyklý, že nemusí nic dělat, a cestující přijdou sami, a že ztráty nebudou žádná trága, protože se zahojí na ZDO, na kterou dostává(l) spoustu peněz. V té firmě je X příbuzných a kámošů, kteří mají baráky postavené vedle sebe v soukromé ulici se zákazem vjezdu. TOHLE jsou u mě klauni, co měli dávno skončit někde u popelářů.}

A jistě sem můžeš hodit link na výročku, ve který se píše tohle. Vývody, proč mu ubylo cestujících, jsou celkem veselej folklór, krásně jsi ho odkryl, škoda, že si od Tebe nenechal poradit. Jinak Jančura má (nebo měl)ve firmě i manželku, čili že je to KLAUN, je oficiálně potvrzeno i Tebou. Můžeš případně osvětlit pojem "soukromá ulice," aby byla zábava úplná. PLus můžeš upřesnit hodnotu čísla X.

Dlouho jsem se tak nepobavil.
Pezos
Neděle, 04. září 2016 - 11:48:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 285
Registrován: 4-2014
Někteří evidentně milují různé teorie, tak co třeba toto
Je kontrola zahraničních potravin na politickou objednávku?

(Příspěvek byl editován uživatelem pezos.)
Slim
Neděle, 04. září 2016 - 16:39:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5455
Registrován: 2-2005
Pezos: No zrovna tohle ale teorie není...to se ví všeobecně, to je boj pánů, které jsem jmenoval v předchozím příspěvku, lze k nim přičíst i Bureše. Pan Havel ví, o čem píše. A nejen tohle - ono i řetězec, který má 15 hypermarketů, bude asi na pranýři méně často než ten, který má přes 300 prodejních míst, přestože budou oba prodávat stejnou sračku. A co víc - skandalizování řetězců slouží mediím jako páka k tomu, aby u nich tyto řetězce inzerovaly...znám z vlastní zkušenosti z doby Ládi Hrušky...rušíš u nás inzerci? Chceš snížit objem inzerce? Šup s Láďou do Tvých prodejen, protože zrovna v té zelenině je prostě nemožné nenajít shnilý kousek. Zamysli si nad tím, řetězče. Nebo slavnej Vaněk - všimli jste si, že někdy sračku nejmenuje a někdy s radostí ukáže a pomluví konkrétní privátní značku řetězce? Ví snad veřejnost, že ten Vaněk je taky dodavatel těch řetězců?...

Sorry, fakt to nepatří do vlákna o Jančurovi...nebo možná i jo, tihle lidi bojujou o své místo na trhu podobnými metodami jako on...
Pondělí, 05. září 2016 - 09:57:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 4-2011
Slime, link na výročku ti nedám, protože jsem ji držel v ruce fyzicky, ale ti členové vedení bydlí ve Velké Chuchli kousek od Martina Romana a ta nelichotivá výročka byla málem dělaná na ručním papíru.

Mimochodem, zajímavé čtení je i tři roky stará VZ Tourbusu (https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-sl-firma?subjektId=429653).

V roce 2013 se nepodařilo naplnit plánované ukazatele, převážně v odvětví dopravy a opravárenství. Ke snížení počtu zákazníků došlo především v mezinárodní dopravě a dálkové dopravě, která čelila vysoké konkurenci. Nepodařilo se dostatečně vytížit stávající zavedené spoje...
[lol] No tak jestli dopravce nenaplní ukazatele v dopravě, tak v čem by je pak měl naplnit...

Společnost v roce 2013 neprovedla žádnou obnovu vozového parku.
No comment.

Základním úkolem pro tento rok je (...) a v neposlední řadě zvyšování kvality poskytovaných služeb.
Aha, takže kvalita služeb je "v neposlední řadě". Což je takové hezké zaklínadlo pro "a pokud se nám po tom všem bude ještě chtít".
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
žlutý anděl
Pondělí, 05. září 2016 - 16:55:29  
Neregistrovaný host
46.135.70.7
Ad slim věřit nemusíš, já o tom také něco více vím. Přít se s tebou nehodlám, ona ta pravda je stejně uprostřed.
Ale srovnávání s nějakými paky, jako Toman bys úplně nemusel. Ale jak říkám, nemá smysl se o to přít. Vím o tom víc, než si myslíš. Poučovat mě o příjmu v mlékárně fakt nemusíš. Dokonce jsem to chvíli dělal. A co se týká hnojiv, tak je u nás zhruba 60% než např. V Německu. Je to dlouhodobým výzkumem a výsledky slouží jako podklady v nitrátové směrnici. Nechci tě tím unavovat. Použití hnojiv bohužel stoupá s tím, jak mají zemědělci více prostředků na jejich nákup. Ale sem to nepatří jsme v autobusové diskusi o třídu lepšího dopravce.

Ad focus vy asi máte velký životní handicap pochopit psaný text.
Narážím na váš příspěvek 1298.
Slim
Pondělí, 05. září 2016 - 22:01:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5458
Registrován: 2-2005
Žlutý anděl:
No tak aspoň že se shodneme, že Toman je pako...[ok] Plus v problému Focuse s pochopením psaného textu...

Mimochodem, Focusi, kdyby to bylo tak, jak říkáš, byl by celkem malý problém sem hodit název té firmy a člověk by si vygooglil. Takhle to vypadá, že taková firma s takovou výročkou ne úplně existuje...Ona stejně asi neexistuje i existující výročka, kterou byste si ty a Fkam nedovedli naohejbat tak, aby z toho libovolný dopravce vyšel jako debil. Vlastně existuje, Jančurova....
Úterý, 06. září 2016 - 12:39:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 880
Registrován: 8-2011
Notabene mléko se analyzuje cisterna po cisterně, než se z ní stočí do tanku, takže že by paušálně někdo vzal každou cisternu českého mléka a nalil ji vedle, je hovadina už z principu. Ono ani není české mléko jako české mléko, datum, lokalita, výrobce, jedna nemocná kráva...

Svozáci mléka co jezdí po kravínech a vozí mléko do Chamu,mají dnes vybavené cisterny automatickým odebíráním vzorků a analyzováním např. na přítomnost antibiotik v mléce,tato data se odesílají pomocí GPS do mlékárny hned při plnění cisterny v kravíně kdesi v Horní Dolní. Takže než cisterna do mlékárny dojede,už vědí na kolika místech bral,kolik litrů,pod jakou teplotou,atd. Sorry za OT.
Úterý, 06. září 2016 - 14:57:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 257
Registrován: 2-2011
Podařilo se mi najít 1.prospekt k zahájení linky Prahy - Brno s jízdním řádem
application/pdf
image2016-09-06-144849.pdf (550.7 k)
Fkam
Úterý, 06. září 2016 - 15:30:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2428
Registrován: 3-2011
Docela mi vadí ty kecy na moji osobu. Je mi jedno, co je zač Jančura. Jezdím se žlutým busem kvůli kvalitě a ne názorech ředitele. Ten mi může být u zadnice.
Denke zweimal, eh du einmal sprichst.
Úterý, 06. září 2016 - 19:53:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 391
Registrován: 10-2012
Davka: Hezké počtení [jidlo] Nemá náhodou někdo detailní fotky interiéru těch Ayatsů? Především by mě zajímaly ty obrazovky v sedadlech... [fotic]
Pajzák
Středa, 07. září 2016 - 03:39:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 332
Registrován: 6-2015
Nicméně jazykovou korekturou leták asi neprošel. Aspoň tedy doufám.
Středa, 07. září 2016 - 05:20:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 831
Registrován: 2-2005
"sedadla se dají vysunout směrem do uličky" 'viz. leták. TOTO SE JIM U NOVĚJŠÍCH VEHIKLŮ NĚJAK VYTRATILO. A neargumentujte mi kabely k monitorům, TURANCAR je má taky (a mimochodem je měl o půl roku dříve, než Jan Čura s velkou slávou prezentoval na Florenci první F&R), a sedačky vysouvat JDOU. Poslední zkušenost z konce června 2016 (s Turancarem samozřejmě).
Středa, 07. září 2016 - 12:30:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5850
Registrován: 5-2002
Asi kvůli stevardce to nechtějí, ne?
Středa, 07. září 2016 - 13:38:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 832
Registrován: 2-2005
Pak je to ale stewardka na úkor pohodlí a já raději to pohodlí. Jde v první řadě o cestování a čím větší pohodlí, tím spokojenější cestující.
Středa, 07. září 2016 - 14:20:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 441
Registrován: 10-2008
Tak LEO kompletně smazali historii - recenze návštěvníků na FB. Asi neunesli hodně tvrdou kritiku a na druhou stranu silně arogantní odpovědi jejich administrátora.
Středa, 07. září 2016 - 15:47:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3894
Registrován: 12-2004
https://jizdenky.regiojet.cz/Timetable?15&id=2968996001

Rychlejší spojení na Praha - Vídeň mizí s vyjímkou dvou opětovných spojů na Praha - Znojmo -Vídeň, který to od 1.10. dají za 4h. Ostatní spoje opět přes Brno.
Nějak mi to nejde dohromady s tím nárůstem počtu cestujících. Na Vídni to chápu jedině tak, že zvýšení počtu cestujících neodpovídalo zvýšenýmu počtu spojů. Pohled do rezervaček tomu dost napovídal...

Linka přes Humpolec a Mor.Budějovice zatím zůstává(?)

Takže šance pro konkurenci.