Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Libereckém kraji » Archiv diskuse Doprava v Libereckém kraji do 20. 06. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Doprava v Libereckém kraji do 20. 06. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 86 Registrován: 1-2015 |
Tak BusLine tu zimni udrzbu asi ztratil,protoze porad jezdi AVE. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9767 Registrován: 4-2006 |
Busline jezdí také. ave zustal protože byla soutěž napadena. Ale Busline jezdí jinde jako subdodávka.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....
www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam |
Petr_hradecký
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 133 Registrován: 4-2015 |
Busline jaksi kromě zákazu jídla, pití, zmrzliny a kouření má zřejmě asi i zákaz topení. Nicméně ale jaksi je leden a topit by se mělo. Sáhnul jsem na topení ve zmíněném Crosswayi a topení studený, z dírek šlo teplo asi jako kdyby mě někdo na ruku dejchal. Vím linku i řidiče, ale nepovím, protože i samotný řidič seděl v bundě, takže neměl asi puštěný ani topení u sebe. Nechci někomu přidělávat problémy kvůli nějakému stupidnímu nařízení zvrchu. A taková firma se bude ucházet o tendr v KHK, a ještě její odborářský boss Kuchynka bude plkat v televizi ?
Nejsem Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9781 Registrován: 4-2006 |
Ad petr hradecky rozhodne to neni narizeni zvrchu. To vim jiste. Od pondeli jsem jel 3 vozy busline a vsechny topili bez problemu cn sorka,crossway le, c 954. A to jezdim rano v 5 tedy nedlouho po zacatku jizdy. Obavam se ze to ma jiny duvod. Nechci se jich zastavat i kdyz jiste s tim nekdo prijde.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 986 Registrován: 7-2009 |
A co takhle třeba závada? Ona je to přeci jen technika a občas se i pos... No a občas se taky musí improvizovat, aby nebyl spoj zpožděný. Takže než přijede záloha bůhví odkud, je určitě lepší jet spojem v bundě
Asi budu blejt...
|
Neregistrovaný host 109.81.196.166 |
Zdravím, nedávno jsem zjistil, že mezi Mníškem, Fojtkou a Oldřichovem pendluje linka č. 72. Chtěl bych se zeptat, zda má někdo tušení, jak moc je využívaná, nebo jestli to je spíš linka převážející vzduch. Díky za odpověď . |
Petrd
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 577 Registrován: 11-2009 |
O: Jezdí tam SKD Iveco Stratos LE 37 (4L8 2581), ale o obsazenosti nemám tušení.
Kočka mňouká, pes štěká a lidé si stěžují ...
|
Neregistrovaný host 109.81.196.166 |
P: Právě na základě tohoto "pidibusu" jsem si existence této linky všiml. Je mi jasně, že příliš vytížená asi nebude, jde mi spíš o to, zda ji vůbec někdo využívá. Díky za reakaci. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1330 Registrován: 9-2009 |
Petrd: Ta třetí fotka je dobrá mystifikace. Někdo by si mohl myslet, že to auto změnilo vzhled, nebo že tam není (a ono tam přece je). O: Využití odpovídá tomu, kolik lidí jezdilo na Fojtku před změnami 12/2014, od kdy jezdí tento "prcek" jako pendl... Tj. 1-5 lidí odpoledne na Fojtku (do Oldřichova to je slabší), ranní školák na poměry dodávky našlapaný, nové brzké ranní pendly stále bohužel hledají nějaké pravidelné cestující...
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2556 Registrován: 12-2005 |
Nemá CSAD Česká Lípa nějaké vozy, podle www stránek sledování podle GPS by CSAD mělo mít 4 autobusy začínající 5AC. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 388 Registrován: 6-2011 |
švarc: Crosswayové u ČSAD ČL |
cecilka
|
|
Neregistrovaný host 84.42.208.39 |
Nevíte někdo,nejlépe asi pan Otto Pospíšil,jak budou řešeny autobusové spoje Jablonec - Liberec po dobu uzavírky úseku Lukášov - Kunratice? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1336 Registrován: 9-2009 |
cecilka: Uzavírka začne patrně po Velikonocích. Někdy příští týden předpokládám, že zveřejníme návrh výlukového JŘ. Do té doby prosím o trpělivost. Rozmyšlené to mám, ale potřebuji to nejprve "hodit na papír" a prověřit, že to technologicky půjde. Každopádně linka pojede, a sice přes Proseč a Vratislavice, kde ale zastavovat nebude, protože by to byl jen zbytečný souběh s tramvají a navíc potřebujeme ty autobusy dostat z Jablonce co nejrychleji do Liberce.
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
|
cecilka
|
|
Děkuju vám za rychlou odpověď,jde mě hlavně o to,jestli budou dál těmito busy obsluhovány zastávky v Jablonci Mšeně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1337 Registrován: 9-2009 |
jde mě hlavně o to,jestli budou dál těmito busy obsluhovány zastávky v Jablonci Mšeně Předpokládám, že v úseku Mšeno - Rýnovice (resp. AN - Jabl. Paseky - Rýnovice) dojde spíše k nějakým časovým posunům, ale autobusy tudy pojedou... Otázka je, co se podaří vymyslet v ranní špičce... Ještě nevím, jestli půjde udržet interval 10 min.
|
cecilka
|
|
Otto Pospíšil díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9847 Registrován: 4-2006 |
Regio 3l6 3278 má cvr pricelessspecials. Horší cvr jsem snad neviděl. Černá bez nápadu. Kdo tohle navrhoval by zasloužil pověsit za koule do průvanu.
opolu
|
|
Neregistrovaný host 90.177.77.9 |
druhá pohřební rakev je yutong ten to má také |
Runcajs
|
|
Neregistrovaný host 66.249.93.106 |
Ares1: Už jsem viděl též tu reklamu přes celý bok busu. Že by busline se měnilo na pohřební ústav a převážení neboštíků? To by pak nikomu nevadil dovětek: Comfort in time. Jen je škoda jedný věci. A to, že při platbě bezkontaktní platební kartou může být jen jedna zastávka v IDOLU a nikoli obě. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1349 Registrován: 9-2009 |
Tak po Velikonocích nám začne dlouho očekávaná výluka mezi Libercem a Jabloncem. (Výluková opatření jsou zde.) V pondělí 28.3. mají lidé historicky poslední možnost se autobusem projet točkama.
|
Pavell1
|
|
Neregistrovaný host 66.249.93.82 |
Tak jsem dnes viděl tento zachovalý bus. Málo který tak starý bus vypadá tak dobře. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15 Registrován: 3-2016 |
Neměl tedy nějakou SO nebo GO? |
Pavell1
|
|
Neregistrovaný host 66.249.93.90 |
To nevím, jen jsem ho tam dnes zahlédl. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9906 Registrován: 4-2006 |
a to si pánové představte že s vozem z odkazu jezdí běžně do Chorvatska. Je to dopravce který má své vozy vždy v perfektním stavu. A navíc je to rodinný podnik. Jezdí z té rodiny snad každý. 2L3 2800
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1366 Registrován: 12-2007 |
Ahoj, nevíte, jak bývá v pondělí obsazen ranní spoj v 6.35 z Jilemnice do Hradce? Dá se sednout? děkuji
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1360 Registrován: 9-2009 |
R_1463Úpa: Hádám, že už je Vám to platné jako mrtvému zimník, ale z Jilemnice se dá v pohodě sednout (nejčastěji se počet lidí pohybuje v rozmezí 10 až 15). Autobus bývá plný až před Dvorem...
|
Pavell1
|
|
Neregistrovaný host 66.249.93.110 |
Už jste si někdo všiml, jakých 6 krásných velkokapacitních autobusů koupilo ČSAD Liberec? :-) |
SOR CN 8.5
|
|
Neregistrovaný host 89.190.90.178 |
Pavell1: Vy vtipálku, ty osmapůlky jsou tak akorát pro zlost… |
Pavell1
|
|
To bylo myšleno ironicky. Záleží, zda-li tam je 4 válec, nebo 6 válec. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1364 Registrován: 9-2009 |
ty osmapůlky jsou tak akorát pro zlost… V čem konkrétně jsou pro zlost? Já jsem třeba rád, že dopravce obnovuje vozový park.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 988 Registrován: 7-2009 |
Je to opravdu fajn, že ČSAD Liberec po letech zase obnovuje vozový park. Ale mohli obnovovat autobusy a ne angličáky Ale je fakt, že pokud to na přepravu stačí, tak proč ne
Asi budu blejt...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1365 Registrován: 9-2009 |
Ale mohli obnovovat autobusy a ne angličáky Liberecký kraj (po úpravách oběhů vozidel) požaduje zjednodušeně řečeno X velkých autobusů, Y středních a Z malých. A dopravce nyní dokoupil to, co mu ve srovnání s požadavkem LK doteď chybělo, to je celé... (Ještě by to chtělo pár 15m busů...)
|
Runcajs
|
|
Otto Pospíšil: Kontroluje také kraj, jak velké autobusy a jak staré autobusy jsou kde nasazeny? A kolik cestujících bylo jak velkým autobusem odvezeno? Já jen aby přes Výpřež nejezdili sory 8.5 metru dlouhé s 60 cestujícími a na lince se neobjevovali karosy c 934 E z roku 2001. |
Runcajs
|
|
Neregistrovaný host 66.249.93.102 |
Tedy z roku 2000. Občas vidím jezdit LIB 42-77 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1368 Registrován: 9-2009 |
Kontroluje také kraj, jak velké autobusy a jak staré autobusy jsou kde nasazeny? A kolik cestujících bylo jak velkým autobusem odvezeno? Ano, kraj to kontroluje. Maximální stáří vozidel je stanoveno ve smlouvě na 16 let. Obsazenost spojů se vyhodnocuje a podle toho se stanovuje, jak velký autobus může kde jezdit.
|
Runcajs
|
|
Neregistrovaný host 66.249.93.102 |
Tak to LIB 39-50 (1999), LIB 40-09 (1999), LIB 40-87 (2000) ještě chvíli pojezdí. :-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2625 Registrován: 12-2005 |
Nevěděl by někdo, jakými busy jezdí společnost Compag? Dle SA mají v provozu 3 autobusy, na linky také potřebují 3 autobusy, takže určitě budou muset mít alespoň 1 autobus jako záložní. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1370 Registrován: 9-2009 |
Tak to LIB 39-50 (1999), LIB 40-09 (1999), LIB 40-87 (2000) ještě chvíli pojezdí. Žádné z Vámi uvedených vozidel není dopravcem vykazováno v seznamu vozidel, který je přílohou smlouvy. A vzhledem k tomu, že min. dvě vozidla z uvedených požadavek na max. stáří nesplňují, ani jezdit nemohou. Vy jste se s takovým vozidlem v poslední době na lince setkal?
|
Runcajs
|
|
Neregistrovaný host 66.249.93.114 |
Pane Pospíšile, 39-50 jsem v březnu viděl v Hejnicích na autobusáku, 40-09 a 40-87 potkávám na lince. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1376 Registrován: 9-2009 |
39-50 jsem v březnu viděl v Hejnicích na autobusáku, 40-09 a 40-87 potkávám na lince. A můžete upřesnit, o jaký spoj šlo? V každém případě se na to zaměříme.
|
Runcajs
|
|
39-50 stál odstaven v neděli naproti autobusovém nádraží v Hejnicích. Ty další autobusy až uvidím, tak Vám napíši, kam jeli. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3192 Registrován: 11-2004 |
5L0 8915, vč. 158 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2658 Registrován: 12-2005 |
Runcajs: To, že ten autobus stojí u nádraží v Hejnicích, ještě nemusí znamenat, že jezdí na linkách ZDO. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1631 Registrován: 9-2007 |
Tak to ono to znamená. Nicméně z mého pohledu pořád lepší, když jede na Liberci tato sice Hirošima, ale kapacitní, než funglovka 8,5 m. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 6-2016 |
Ze strachu o práci musíme švindlovat s přestávkami, líčí řidiči autobusů |
PeM
|
|
Neregistrovaný host 79.98.153.142 |
Historie cyklobusů v Libereckém kraji: http://www.iidol.cz/aktuality/962:historie-cyklobus-v-libereckem- kraji.html |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10011 Registrován: 4-2006 |
Busline Turnov má zapůjčený Iveco Magelys 5E4 8622. Podle mého snad nejlepší zájezďák současnosti. Kam se hrabou irizary,many apod
111
|
|
Neregistrovaný host 82.142.101.152 |
ARES1;Nema to zapujcene Bus line,ale VIP bus.To je byvale stredisko,ted jiz samostatna firma.V Turnove pouze odstaveno.Zitra s tim jedu s detmi s M.B. do Prahy.Uz se tesim. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10012 Registrován: 4-2006 |
aha tak to napravíme.
Petr_hradecký
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 353 Registrován: 4-2015 |
Ano, dotyčný bus jsem viděl už i u nás, vezl zájezd kamsi ke Trutnovu. Ono to malinko klame, protože nahoře je logo BL a pod tím VIP bus. Souhlas s Aresem1, Magelys je opravdu skvělý zájezďák.
Nejsem Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz |
111
|
|
Neregistrovaný host 82.142.101.152 |
Ares1; Info o novem nazvu,firma v Ml.Boleslavi ma novy nazev V.I.P. Line s.r.o. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 269 Registrován: 12-2008 |
pro seznam: c954E 9B5 5560 služby města špindlerův mlýn |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2673 Registrován: 12-2005 |
Proč se Busline zbavil tohoto vozu? http://seznam-autobusu.cz/vuz/26981 8 roků starý vůz, navíc plynový, vyřazovat a při tom mají ve svém vozovém parku o mnoho starší vozy. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10025 Registrován: 4-2006 |
Ad švarc prvně máš 1 za to že sis toho všmiml ani ne 24 po tom co jsemto přepsal. Důvod bohužel nevím. Ale podle všeho pro nepotřebnost. V Semilech se zrušila plnička a tak jsou vozy cng pouze v jbc a v turnusech Semil které mají možnost tankovat v Jbc. Navíc ne všichni řidiči chtějí jezdit s cng vozy. Ono odjezdit směnu s cng je jak těžit v dolech.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3219 Registrován: 11-2004 |
Je vcelku zajímavé, že v době CNG lobby se v některých firmách (střediscích) plničky ruší a vozy vyřazují a jinde se CNG vozy ve velkém nakupují a dělá se, jako by to bylo to nejdokonalejší na světě a nic jiného neexistovalo a toto nepřekonalo, zajímavé ... Ono odjezdit směnu s cng je jak těžit v dolech. Můžeš to nějak rozvést ... ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10026 Registrován: 4-2006 |
Ad fma mohu. Jde i princip řazení. To máš po šichtě ruku oteklou jak horník z Okd. Je to pomocí lanek a ty jdou ztuha. Špatně řadit šlo už od nových vozů. Pokud není řidič rambo v prášku tak je směna utrpení. Pro ženy které dnes jezdí je to ještě horší. Nevím jak jsou na tom dnešní cng sorky. Proto řidič který dostal karosu byl king.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 628 Registrován: 7-2006 |
Treba dodat ze to je problem vsetkych hrbatych SORov v manuali, nielen cng.
ondrejsokol.rajce.net
Ako som vozil Norov: http://www.dailymale.sk/author/slsp |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3220 Registrován: 11-2004 |
Takže splašené automaty jsou problém, klasické řazení je problém, AS Tronic je problém ... jaké je tedy řešení, když nás ve výhledových výběrových řízeních ty SORky zaručeně ve většině případů neminou a jak se zdá, tak převážně ony plynové verze? Pokud se chytnu tohoto konkrétního případu, je to osmi leté auto, výběrka jsou na 10 let ... Takže co, kompletní obměna vozového parku v polovině doby plnění závazku? No to se vyplatí ... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1632 Registrován: 9-2007 |
K té plničce, oni dnes už plničky, kompresory tzv. první generace také dožívají a potřebují obnovu a pokud v Semilech není dostatečný odběr, tak tam do toho asi nikdo investovat nehodlal, navíc snad ani nepatřila BusLine. A řazení, ono to jde udržet funkční, ale žádá to často výměnu těch lan a to stojí dost peněz. |
Petrd
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 592 Registrován: 11-2009 |
Pak je tu ještě jeden faktor - někdo to chtěl koupit. Kdyby to nikdo nechtěl, tak by asi musel nějak jezdit dál ... jen blázen by to neprodal.
Kočka mňouká, pes štěká a lidé si stěžují ...
|