Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Historické motorové vozy - M131.1, M120.4, M124.001, ... » Archiv diskuse Historické motorové vozy - M131.... do 24. 04. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Historické motorové vozy - M131.... do 24. 04. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
George
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1197 Registrován: 5-2002 |
Brutuss/Pavel Lášek: teda tvůj písemný projev je v lepším případě na kýbl studené vody do obličeje(tvého). A poznámka "Mám tedy zvolit konečné rešení u tvých nadřízených ?" na pár facek. Štěstí že neděláš na MZV. To by jeden meil od tebe vedl k vyhlášení války. Zamysli se nad sebou. Pokud chceš někomu předat své vědomosti tak to lze i slušnou formou, víš? |
George
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1198 Registrován: 5-2002 |
Jinak při prohlížení archivu HMP jsem objevil hezkou fotku Hlavního nádraží s motorovou jednotkou(patrně M 297.0)v roce 1955. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 175 Registrován: 7-2013 |
George: Mě by zajímalo, co je ten polomáčený vůz na koleji blíže k fotografovi, než motorová jednotka. Za ním je určitě řazený Calm (dle středního vstupu). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 485 Registrován: 3-2013 |
Řekl bych, že jde o M274.0. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 176 Registrován: 7-2013 |
Já také, ale je divné, že je řazen uprostřed soupravy. |
Vámos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5615 Registrován: 6-2002 |
Ale ne. To jídelní vůz ex-DR, podle mě tento Schürzenwagen. Nedávno se to řešilo ve starých fotografiích. (Příspěvek byl editován uživatelem Vámos.)
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vše o historii značek v Česku najdete v knize: Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku |
kuna
|
|
Neregistrovaný host 147.251.87.235 |
Ten jídelní vůz Ara dělal v H0 Liliput v obou barevných variantách ČSD. Tohle bude starší varianta https://hattonsimages.blob.core.windows.net/products/L.383609_1.J PG V barvě je zachycený ve filmu Anděl na horách |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7189 Registrován: 6-2006 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 177 Registrován: 7-2013 |
Kdyže má ta věc vyjet na zkušební okruh ve Velimi? Dnes? |
M260
|
|
Neregistrovaný host 85.71.8.157 |
Marťa_rak : "Mohl jet až rychlostí 130 km/h" - to je jen půl věty, druhá půlka zní : "ale nedokázal pak z ní zastavit". Je zapotřebí říci pravdu celou, ne jen část, co se mi hodí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1979 Registrován: 5-2002 |
M260 alias Kniha alias U57 atd.: Je zapotřebí doříci větu úplně celou - "... na zábrzdné vzdálenosti." Když už chcete poučovat, tak objektivně a úplně a ne jen tím, co se vám hodí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1142 Registrován: 10-2007 |
Jo, ten Altenberg beru zpátky, skutečně to bude československý Calm. Ale na Schurzenwagenovém jídeláku bych trval, odpovídají ta malá okénka u kuchyně. |
Vámos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5616 Registrován: 6-2002 |
na Schurzenwagenovém jídeláku bych trval Tak já myslím, že o tom není pochyb. Stejně jako o tom modrošípovém Calmu. A samozřejmě to není žádná souprava, ale jen odstavené vozy
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vše o historii značek v Česku najdete v knize: Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11103 Registrován: 5-2002 |
Brutus: Máš tady plnou hubu keců, jak to opravíš a pak, když ti to pošlu, je to špatně ? A podle čeho má Rosťa poznat, že to, cos mu poslal, je věrohodnější než to, z čeho čerpal předtím? Z toho, že sloupec změn čísel nadepíšeš "Důkaz"...? Mám tedy zvolit konečné řešení u tvých nadřízených ? Jedni, co kdysi jedno Endlösung zvolili, šli po zásluze do prdele. Chceš je snad následovat...? P.S. Neznám Tě a nic osobního jsi mi neprovedl, takže nemám důvod být předpojatý jakýmkoliv směrem, ale tohle bylo prostě trochu moc, že nešlo mlčet... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8396 Registrován: 5-2002 |
Nejen motorákové zahájení sezóny 2016: (Příspěvek byl editován uživatelem 353.) |
WLAB 160
|
|
Neregistrovaný host 37.188.224.255 |
Ten poslední odstavec ve tvé reakci na nepravdy mě docela děsí.Jinak fakta,to je pěkný počtení.Může ti krev pít,každej,ze zde diskutujících.Jsi machr,hodně si toho dokázal a pokračuješ v tom.Ale ten poslední odstavec ,mě přijde,jak z jiné doby. P.Hašek |
WLAB 160
|
|
Neregistrovaný host 37.188.224.255 |
Pro Btutussse. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4268 Registrován: 5-2002 |
On je Brutusss sice známá a v oboru uznávaná osobnost, ale zjevně trpí nějakými mučivými komplexy, které si pak pod různými nicky (např. kolejjedoucí, pozorovatel, BVV, fdsa, Stoner, Rumun, Hřebík koleják, SBB, FS, krosna a kdo ví co ještě...) ventiluje tady - a čím víc lidí urazí či naštve, tím větším "borcem" se cítí, bohužel Co to o člověku svědčí si domyslí asi každý sám Osobně toto téma končím, protože by se člověk akorát (zbytečně) naštval a jsou tací (), co za to prostě nestojí
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
POZOR! Změna emailu webu, nově: prototypy(uzenáč)centrum.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2066 Registrován: 7-2005 |
ad Kuřil (turecký motorák u SŽ) - tak jsem to našel -nabídka MAN pro "SŽ" z 21.8.44, vysvětlování důvodů a návrh poptávky z 10/1944, doklad který kostatuje že Turecké dráhy si 11.5.1938 objednaly 6 souprav a 3 byly dokončeny a zkoušeny 04-06/1944, z Řiše minimálně 5201 odešla v 11/1944, v 01/1945 byly všechny 3 v Bratislavě kde byly oživovány |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2067 Registrován: 7-2005 |
ad Kuřil podruhé - již v 09/1945 žádá Povereníctvo MNO aby zasáhlo a zajistilo vrácení vozů M485.001, 002; koncept Povereníctva na dopis MD z 07/1948 konstatuje odvezení 2 vozů "Rusami" ; ale další zpráva od MD na MZO už zmiňuje že 2 vozy byly zabaveny během války Oficiální seznam Povereníctva z druhé poloviny roku 1945, podle kterého bylo vyhlášeno pátrání po vozidlech, má dvě části a) vozidla odvlečená německou armádou b) vozidla / lokomotivy ztracené při osvobození. V této druhé části je 7 lokomotiv, M 130.322 a oba "turecké expresy" M 485.001 a 002 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5839 Registrován: 2-2009 |
Ad Brutus - pan Lášek trpí sračkovatěním mozku. Znám ho od doby ,kdy jako studentík leštil zadkem židli SPŠD. tedy dost dlouho. BÝVAL TO NORMÁLNÍ KLUK, TROCHU UŠLÁPNUTÝ, ALE NORMÁLNÍ. Ještě jako výpravčí byl normální. Ze svahu to s ním začalo jít, když se pasoval na odborníka na všechno. Dnes je z něj trotl vysoké jakosti a obávám se ,že se to bude zhoršovat... Brutus - měl bys zajít na psychiatrii , tohle už není normální. Se svými konečnými řešeními jsi k smíchu nebo k pláči, jak pro koho. M260 - není náhodou pán neuznaný vědec typu J.K. ze S. ? Vytrhávání z kontextu je ošklivé, nedopovězení za účelem diskreditace protivníka ještě ošklivější. A pasení se na hovnech vám jde znamenitě. RK - nedej se otrávit - psi štěkají a karavana jde dál. Jak vidno ,tak CML alias M 260 se také utne, taky veřejně... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4270 Registrován: 5-2002 |
Mad_noodle2 - Neboj, mně může vytočit jen inteligent
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
POZOR! Změna emailu webu, nově: prototypy(uzenáč)centrum.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3378 Registrován: 3-2010 |
Ano, je to on!!! manažer stojednatřicítek |
HM
|
|
Neregistrovaný host 89.176.227.67 |
Dobrý večer přeji, Při zkoumání podkladů k motorovým vozům M11 za účelem stavby modelu, jsem si všiml na jedny fotce střešního rotačního větrače viz příloha (fotka stažena z německé wikipedie). Na žádných dalších fotkách ať už výrobních, případně z provozu jsem žádné tyto větrače neviděl. Dokázal by mi někdo znalý objasnit jak se věci měli, popřípadě zdali se za provozu dodatečně tyty větráky dosazovaly a nebo to měli pouze některé vozy? Děkuji za odpověď |
ze škodovky
|
|
Neregistrovaný host 185.15.111.26 |
ad přednosta - ale že mu to sluší!takhle ho neznám |
od zubrů
|
|
Neregistrovaný host 82.117.130.25 |
přednosta: húústý, to je foto na titulní stanu, "Král stojednatřicítek" Jenom ta devítka mu zlobí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3379 Registrován: 3-2010 |
Jenom ta devítka mu zlobí. Ona zlobí, protože se k ní někdo nechová, jak se sluší a patří |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3969 Registrován: 9-2011 |
Brzdy M260.0: Je zapotřebí doříci větu úplně celou - "... na zábrzdné vzdálenosti." Já mám takový dojem, že to stihnul i na zábrzdné vzdálenosti, ale ne už opakovaně. S podobným jevem jsem se už setkal i u moderních vozidel, pokud vypadne EDB, tak sice vlak z maximální rychlosti zastaví (na určené dráze), ale pak musí nějakou dobu "chladit brzdy", tj. následně omezená rychlost, a snad po třech takovýchto incidentech se musí na mimořádnou prohlídku. Nevzpomínám si už, co to bylo za soupravu, možná Heathrow express?, ale fakt už nevím. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1152 Registrován: 5-2009 |
HM: rotační ventilátory jsou na typáku pro sérii M11.008 a 009.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát. Japonské přísloví |
HM
|
|
Neregistrovaný host 89.176.227.67 |
děkuji na tento typák jsem nikde nenarazil, tak tím je to asi vysvětleno. ještě jednou díky za odpověď |
Ventil Hrůza
|
|
Neregistrovaný host 89.102.211.60 |
HM: Pravděpodobně jde o rotační větrače konstrukce Flettner. V době vzniku M11 je běžně většina výrobců montovala na tramvaje, ale i autobusy. Na mnoha dodnes zachovaných historických tramvajích z 20. a 30. let (nejen v ČR) je lze spatřit. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2200 Registrován: 9-2009 |
Zdepa: Děkuji. Jsou to zajímavé dokumenty. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1251 Registrován: 8-2006 |
Hezký den všem, prosím hlasujte na co nejvíce mailech pro náš spolek a projekt uvedený na prvním místě http://www.burzafilantropie.cz/pardubickykraj/burza-filantropie-2 016/projekty-pardubice/ který cílí na dokončení opravy motoráčku M120.206 z roku 1928. Máte-li více e-mailových schránek, využijte prosím všechny. Čas máme jen cca týden. tak prosím neváhejte. Děkuji vám jménem spolku. Můžete tak pomoci a nebude vás to stát ani korunu. Více o nás najdete na www.pshzd.cz
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3988 Registrován: 9-2011 |
Motoráček: Tak si připište další čárku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5627 Registrován: 4-2003 |
Motoráček: Sice to nieje športové, ale máte tam ode mne tři čárky, neboť mám tři maily . |
Statistik
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4790 Registrován: 6-2004 |
Budu vypadat jak schizofrenik, ale ode mě 6 čárek. Ještě, že máme více formátů služebního mailu |
motoráček na cestách
|
|
Neregistrovaný host 82.117.130.25 |
Děkuji všem. Na druhou stranu - myslíte si, že ostatní to dělají jinak? Loni to vyhrál projekt, do kterého zapojili mj. cca 200 žáků ze základní školy. Tak to jen na okraj. |
M_g
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 605 Registrován: 6-2006 |
To je důvod, proč takovéto akce velmi, velmi neoblibuji... |
čmelák 770
|
|
Neregistrovaný host 83.208.245.185 |
Motoráček - ode mne dva hlasy . Přeji mnoho štěstí . Jinak souhlas s M_g, také nemám rád podobné hlasování a myslím si o tom svoje. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7098 Registrován: 5-2002 |
Já jsem podobného názoru, ale co bych pro vás neudělal. Tři hlasy, více mailů nemám. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2378 Registrován: 1-2006 |
Tož mi to problém nedělá, tři hlasy od naší domácnosti a asi 10 oslovených přátel . Držím palce |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 758 Registrován: 10-2006 |
Jestli je to zdejší interní soutěž, tak za nás zatím 6 čárek Tak držím palce |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6662 Registrován: 9-2003 |
Hlasoval jsem a jsem rád.Rosický "projekt" je v našich podmínkách myslím mimořádný a držím palce k pokračování. :-) Škoda že podobně není aktivní např. NTM s M222,byť by byla jako nepojízdný kus..
..pořádná mašina má kotel a komín..
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2047 Registrován: 11-2006 |
Za nás sice "jen" dvakrát, ale zahraniční hlasy by mohly být možná více ceněné. Držíme palce do Pardubic.
Jsem první a zároveň i poslední ve státních službách . . . E 499.001
http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3382 Registrován: 3-2010 |
6x |
hank
|
|
Neregistrovaný host 91.228.45.252 |
Dal jsem odkaz na modely.biz |
Brutusss
|
|
Neregistrovaný host 82.117.130.20 |
Za mě 3x. Moc držím palce Oldo... |
Bobo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13004 Registrován: 5-2002 |
////
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno http://www.stopkoureni.cz/ |
motoráček na cestách
|
|
Neregistrovaný host 89.103.82.163 |
hank, přednosta, bobo a další: díky, díky. Letos chceme dokončit přibližnou výstavní podobu vozu zvenčí i z interiéru. V dalších letech třeba budeme hledat cestu ke zprovoznění. Třeba to jednou v budoucnu opět vyjede v Pečkách. (Malý jen ten,kdo má malý cíl) |
hank
|
|
Neregistrovaný host 91.228.45.252 |
Motoráček: Po zkušenosti s opraveným M 21.004 ČHŽ si myslím, že by nebyla vůbec žádná ostuda dát i do toho vašeho unikátu střeva na úrovni 21. století... |
ze škodovky
|
|
Neregistrovaný host 185.15.111.26 |
ad Hank - taky si myslím... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 759 Registrován: 10-2006 |
hank: sice to spousta lidí odnese infarktem, ale podle mě je to taky dobrý nápad určitě by se dalo požít něco již "homologovaného" |
Statistik
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4791 Registrován: 6-2004 |
Homologovaného nehomologovaného, stejně to bude muset projít novým schvalovacím řízením. Ale i za sebe musím říct, že vidět ten motoráček jezdit vlastní silou, toho bych se rád dožil - a to i z cenu kompromisu v podobě nějakého řešení na bázi "Tedom + MSV" a tak podobně. A klidně bych na něco takového i přispěl nějakou korunou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10 Registrován: 12-2012 |
Motoráček: za mě 6 hlasů, držím pěsti! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6666 Registrován: 9-2003 |
http://lokomotivy.net/zobraz2.php?rada=r801&loko=100&cislo=&err=1 Už "TO" vyrazilo
..pořádná mašina má kotel a komín..
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 181 Registrován: 7-2013 |
Super! krása. Není ta střecha nějak zesvětlená oproti fotkám ze křtu? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 182 Registrován: 7-2013 |
A je i video: https://www.youtube.com/watch?v=mjKFPDakOt4 |
Jiří Adamec
|
|
Neregistrovaný host 88.102.92.144 |
Krása. Ta střecha se mi také zdá o krapet světlejší. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 552 Registrován: 1-2012 |