Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » 470 » Archiv diskuse 470 do 17. 04. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse 470 do 17. 04. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8 Registrován: 1-2016 |
cau mam dotaz. včera 19.1. stal v usti nad labem vlozak 470. nevite nekdo kde se tam vzal a co je s nim v planu? jel sem jen kolem mozna tam stoji porad. dik za odpoved |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3713 Registrován: 9-2011 |
To zas bude mela... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1844 Registrován: 8-2005 |
To by bylo super. Mrkni tam cestou zpátky, jestli tam za tím nestojí ještě jeden motorák.
Co je vrchol mazlivosti? Malý bílý kocourek nalezený před dveřmi na rohožce :-)
|
Antiperla
|
|
Neregistrovaný host 78.102.56.208 |
Celá jednotka 470 po MH v unifiku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2973 Registrován: 5-2005 |
V najbrtu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9531 Registrován: 4-2003 |
Nechápu proč to museli lakovat do toho najbrtu,stačilo to jen trochu rozleštit |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3715 Registrován: 9-2011 |
Wono by možná bejvalo stačilo přeleštit rouru a mohl tu bejt klid |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 266 Registrován: 6-2015 |
Co se tady člověk nedoví..
,,Naučili jsme se létat v povětří jako ptáci, potápět jako ryby. Zbývá jediné: Naučit se žít na Zemi jako lidé." (G. B. Shaw)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 109 Registrován: 2-2009 |
Klid, někdo vypustil KRAKENAz nějaké luštěniny |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 467 Registrován: 3-2010 |
Olin72: Dělá ti to dobře, dělat zmatky a honbu za přeludy? Oba prototypy jsou dávno sešrotovaný.....tuším - skoro je to rok. Hoďte někdo fotku toho vozu, když jste tak chytrý a hlásáte bez důkazů! Ať se všichni zasmějeme. |
krakenos
|
|
Neregistrovaný host 81.19.10.196 |
Ten vložený vůz muže být 070 007 byl vyroben jako prototyp pro VÚKV a potom zmizel do kovošrotu Svitavy odkud ho údajně odkoupila společnost Olpas Moravia , která na něm udělala rekonstrukci , která se nejspíše neujala . krakenos |
Cogwheel
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3904 Registrován: 1-2012 |
Olin72 se spletl, viděl vrak jiného vozidla - viz vlákno "Tratě v Ústeckém kraji". |
Bobo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12860 Registrován: 5-2002 |
co vim, tak 070.007 byl prodán do polska, aby tamní kraken měl o vložák víc. ale jak skončil polský kraken nevim
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno http://www.stopkoureni.cz/ |
Krakenos
|
|
Neregistrovaný host 89.103.125.31 |
Bobo pošleš foto 070 007 ?? Krakenos |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3730 Registrován: 9-2011 |
O 070.007 nic nevím, zato jsem na vlastní voka viděl 070.000 (a byla vyfocená v několika publikacích). |
neregPetrS.
|
|
Neregistrovaný host 82.117.130.25 |
Ani ve Švajcu se 470 nedaří odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2993 Registrován: 5-2005 |
Ale vždyť je to Der Pendolino |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2993 Registrován: 5-2005 |
Ale vždyť je to Der Pendolino |
neregPetrS.
|
|
To mě docela překvapilo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7691 Registrován: 9-2002 |
Me ani ne. ETR 470 u SBB se netesily neajky extra prizni. Pokud si anabazi vybavuju spravne, tak to koupili od FS, tam si na svycarskou udrzbu nehrajou a asi jim nevyslo ekonomicky na tom delat EH.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |
neregPetrS.
|
|
Mě překvapilo, že je to der. |
Krakenos
|
|
Neregistrovaný host 81.19.10.196 |
neregPetrS. : Nejste vy pan Petr Sporer ? :-) Krakenos |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4222 Registrován: 5-2002 |
Dovoluji se lehce upozornit, že foto skříně vozu "070.000" je na www.prototypy.cz v galerii Dokumentace a bonusy
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
POZOR! Změna emailu webu, nově: prototypy(uzenáč)centrum.cz |
krakenos
|
|
rosťo to je 070 007 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3741 Registrován: 9-2011 |
Krakenos 9:06 Myslíte, že je vhodné se takto ptát? Krakenos 14:01 Vzhledem k tomu, že to je fotka (pokud je to tedy ta fotka, co myslím, momentálně mi jde internet tak, že data asi nosej trpaslíci v dětskejch kyblíkách na písek ) předprototypu skříně, která se natahovala, stlačovala a robertkovala, tak té přísluší spíš to číslo 070.000 než 007. |
ze škodovky
|
|
Neregistrovaný host 185.15.111.26 |
... koukám na té 13 fotografii od shora to stropní světlo,to je takové co se kdysi dávaly na stanoviště M131???nebo špatně vidím? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 960 Registrován: 4-2009 |
Stropní světla byly stejné u M 131.1, EM 475.1 a 2 a měl je i Kraken. Stejné se dají nalézt i na Peršingách a kupodivu i ve strojovně na 471
Umění žít spočívá v tom, umět se včas rozhodnout, na co se dřív vysrat...
|
ze škodovky
|
|
taky??no myslel jsem že pokrok šel už kapánek dopředu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 961 Registrován: 4-2009 |
No, chtěl jsem taky napsat něco o pokroku. Ale když se to osvědčilo... Aspoň budou mít kluci na M131.1 a Blmy náhradní díly... V neděli večer jsem jel do práce a jel známý, tak jsem se vetřel. A musím konstatovat, že poslední 471, "Modré střechy" už mají zářivky... Měl jsem v ruce foťák pro pořízení důkazu. Ale nižší čísla to mají. Mám to "ve voku", trošku do Hurvínků dělám, tak jsem byl zvědavý a jedno světlo jsem kdysi otevřel. K mému překvapení byla uvnitř nálepka od výrobce odkudsi ze Slovenska. Budu na Vás s fotkou myslet.
Umění žít spočívá v tom, umět se včas rozhodnout, na co se dřív vysrat...
|
ze škodovky
|
|
hmm...tak to je opravdu zajímavé zjištění! |
fanda-vlaků
|
|
Neregistrovaný host 37.48.41.93 |
fotku s tím světlem z 471 bych taky rád viděl. |
ze škodovky
|
|
je na Rosťových prototypech...v bonusech |
kupitel 470
|
|
Dobrý den medvěde cz mám pro vás nabídku nějaké díly z 470 za něco z M131 ? PLATÍ ? dá mne kontaktujte na email : adamadavidk@email.cz¨ díky kupitel 470 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1195 Registrován: 7-2009 |
Trošku jsem uklízel v negativech a našel asi jediný Krakena. Netuším jestli to je 001, nebo 002, musel bych najít tu fotku, s nadsázkou se ale dá říci, že jezdil, až se z něho kouřilo.
T 478.2053-2058 46 let.
"T" trakce. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 482 Registrován: 3-2010 |
Hollywood: První prototyp byla Uršula, ale to je jedno. Hezká fotka! Zřejmě jedna z posledních jízd Uršuly, když vidíme ten kouř. |
Emil Švec
|
|
Neregistrovaný host 84.246.166.4 |
Už 26.7. však byl odstaven vůz 470.001 po menším požáru od topného agregátu v kabině Citováno z prototypů. Toho času jí zbývalo cca 3/4 roku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11119 Registrován: 11-2002 |
Jirkacom2: První prototyp byla Uršula - tuhle přezdívku vymyslela jen banda echtovních šotoušů.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 484 Registrován: 3-2010 |
Asi proto, aby se neříkalo Zelený Kraken a Modrý Kraken. Zní mi to taky divně a to nejsem šotouš. BTW - každý šotouš není kinder. Tyto slangy si všici (ne)odborníci míchaj do jednoho pytle a vzniká tak zmatek. Nejvíce slyším nebo čtu od děcek "zelený Kraken", "modrý Kraken". A mají na jazyku i delší názvy - Zelenožlutý Kraken", "modrošedý Kraken" Já měl otce nádražáka a taky není šotouš. Dost lidí ve Vršovicích říkalo Uršula a Kraken. Asi jste se trochu zmýlil vašnosti. Někdy se mi zdá, že tohle vlákno upadá a končí v bludy. |
Emil Švec
|
|
Neregistrovaný host 84.246.166.3 |
Jirko, proč se zase chováš tak arogantně? Už jednou jsme tě upozorňovali u 451 na tvé poněkud nevhodné chování Uršula se začalo používat o dost později než Kraken, pod nímž si většina lidí hned představí 470. Jinak máš pravdu, o úpadek vlákna se pěkně staráš |
neregPetrS.
|
|
Neregistrovaný host 77.240.103.199 |
Nejdřív to bylo tokaido. Kraken vzniknul poté, co zeleného přestříkali v Šumperku nitrobarvou (asi poslední vozidlo vůbec) a on se oloupal, ještě než vůbec vyjel z dílen. Sice ten lak před výjezdem opravili, ale jak to asi mohlo dopadnout? Uršula - to jsem slyšel hlavně od elektroniků, jinak si nevybavuju, že by to někdo používal. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 486 Registrován: 3-2010 |
Emile, chtěl jsem ti tu krásně přátelsky rozepsat, kdo je arogantní u mě, ale nechtěl jsem vypadat jako blbec, ikdyž už jím stejně jsem. snad tě vyvedu z tvého "arogantního" omylu, ale pokud to bereš z tohohle pohledu......asi už nemá smysl se o pitomostech bavit, jen tu hážeme každý svou pravdu. Petře: Možná máš asi pravdu. Slang Uršula zřejmě pochází odtamtud. Ikdyž bych už marně pátral, jak to opravdu bylo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3943 Registrován: 9-2011 |
JC2: na neregPetraS rozhodně dejte, ze zdepřítomných toho o Krakenech víc jednoznačně nejvíc. Na dělenou druhou příčku bych se dovolil usadit já společně s Hajným. Uršula je opravdu termín rozšířený šotouši, v depu se takhle nemluvilo. Co se dělo za dveřmi s nápisem "Elektronici" netuším, možná tomu tak mezi sebou říkali, ale fírové to nepoužívali. to nejsem šotouš "Poznávacím znakem šotouše je, že o sobě tvrdí, že není šotouš". |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11048 Registrován: 5-2002 |
AL: v depu se takhle nemluvilo Zcela určitě mu tak říkal J. N. a ten do množiny "vdepuse" nepochybně patří... |
Cogwheel
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4020 Registrován: 1-2012 |
"Uršula" se kdysi také říkalo motorovým úzkokolejným (důlním) mašinkám od výrobce Oberursel. (Ale to dnes už asi málokoho zajímá.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 487 Registrován: 3-2010 |
Aleš: V tom případě si nemáme co říct. O šotouších se zde hovoří, jako o malých neznalých blbcích. Bohužel je to začarovaný kruh. Jeden tvrdí, že jím není a druhý ho přesvědčuje, že fakt je. Cogwheel: Jj, to jsem slyšel... |
neregPetrS.
|
|
AL: Bejvávalo, člověk už má sklerózu. Ale mohl bych přihodit i veselou historku, jak se v depu poprvé rozebíral záchod. A dělal jsem to vlastníma rukama, jelikož pracující lid se štítil. (Samozřejmě byl důkladně umytý horkou vodou.) Poté už pracující lid ztratil argumenty, proč to nemůže dělat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3948 Registrován: 9-2011 |
JC: O šotouších se zde hovoří, jako o malých neznalých blbcích Tak to snad ani ne, nebo jen někteří. Jiní uznávají, že i velkej a chytrej může být šotoušem, příp. že i šotouš může být velkej a chytrej. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1208 Registrován: 9-2003 |
NeregPetrS: Také to dělám a je to opravdu ideální argument na věty typu nejde to, složité a nechci. Kdysi mě takto zkoušeli ve Velenicích. Ale byli to takoví frajeři, že se mi k tomu pak přiznali a nakonec uměli i to, kde jsem i já byl na pochybách, jestli to půjde. Ale to už je hodně dávno. Tak 2,5 desetiletí.
Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7822 Registrován: 9-2002 |
Ja jsem tyu prezdivku Ursula nasel az tady na KR a to relativne nedavno... Jiní uznávají, že i velkej a chytrej může být šotoušem, příp. že i šotouš může být velkej a chytrej. Ultras jsou samozrejme jina kategorie...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9748 Registrován: 4-2003 |
Ja jsem tyu prezdivku Ursula nasel az tady na KR a to relativne nedavno... To já taky .... Ale je jasný,že u vozidel těch přezdívek bývalo více. Nutno si uvědomit,že ještě před 15 lety nebyl internet běžnou součástí života a informovanost společnosti nebyla taková jaká je dnes ... Dnes někdo něco řekne a ví to hned druhá polokoule .... Proč mají 751/749 několik známých přezdívek .. atd .... Mimochodem dříve se říkalo v neželezniční společnosti modrým patrákům z Pacifiku "Panťák" ... což mohlo mít souvislost s modrým vagonem 451/2 .. dvoudílné dvěře+schody uvnitř ... Obyčejný člověk to vnímá uplně jinak než ten kdo tím žije ... Dnes už si na to nikdo nevzpomene ... všichni znají "Žabotlam" a jiné její žabí modifikace ... |
Cit
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 45 Registrován: 9-2010 |
neregPetrs. Naštěstí depo mělo tenkrát kliku, že jsi se nepovažoval za pracující lid. Jinak by ten záchod nikdy nefungoval!? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8 Registrován: 3-2016 |
Koupím AVV klávesnici nejlépe takovou co je na obrázku ! Díky Kupitel 470 Případní prodejci mne prosím kontaktujte na email : adamadavidk@email.cz
Času málo plánů moc za chvíli tu je půlnoc !
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3986 Registrován: 9-2011 |
Kupitel: Apríla bylo před dvěma týdny, to máte teda opravdu hodně pomalý připojení |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 635 Registrován: 9-2004 |
kupitel 470: Nejste náhodou někdo z toho spolku "zachraňte Krakena"? Nevyšel nákup v celku, tak jej chcete skoupit po částech? Většina dílů už ale bohužel asi prošla vysokou pecí |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 498 Registrován: 12-2007 |
A když už pan kupitel používá fotky, co se tam zeptat zda je může použít ? :P
Přerov :-)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 499 Registrován: 12-2007 |
a ohledně tech klávesnic, vím o dvou kusech ale na stoprocent prodány nebudou takže si je budeš muset leda vyrobit :D
Přerov :-)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1266 Registrován: 11-2012 |
Howky: Když už Vás tu vidím, tak se mrkněte na emajl, máte tam ty signálky z 151. Ostatním se omlouvám za OT.
Tož to by mě zajímalo, kdo je to ta Selfie, že si ju všeci chcou fotit...
ČMŽO Elektronika. |
3257
|
|
Neregistrovaný host 37.188.128.52 |
Trojky na ONJ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11 Registrován: 3-2016 |
Aleš_Liesk.prosím tě musíš si dělat ze všech hned Co jsi ty v životě vůbec dokazal ? Jediný co děláš tak tady (bez urážky) hniješ a sereš ostatní lidi ! Howky sorry za použití foto . Doufám , že ti to nebude vadit :-) ! Lopik : z spolku Zachraňte Krakena nejsem s panem Janišem se přímo zrovna moc nemusím ! :-( 3257 dobrá fotka ! Kupitel_470
Času málo plánů moc za chvíli tu je půlnoc !
|
neregPetrS.
|
|
Aleš Liesk. toho již v životě dokázal dost, i na krakenech zanechal stopy. |