Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Zrušené tratě » Archiv diskuse Zrušené tratě do 14. 11. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Zrušené tratě do 14. 11. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
zr
|
|
Neregistrovaný host 84.21.113.29 |
tato opravená trať je normální, širokorozchodná je od mostu(co se přijíždí od ZR do sázavy) dále k europile. A pokud dobře vím- je na testování dvoucestných vozidel fy.SaZ a na parní lokomotivu Prinz Erich. |
Vagonet
|
|
Neregistrovaný host 82.144.143.27 |
Česká Lípa město |
vlečka
|
|
Neregistrovaný host 185.15.111.26 |
pane jo...tam to je zarovnaný...ta pěkná hrázděná budova na libereckým nástupišti asi taky půjde dolu,co? |
Marek T.
|
|
Neregistrovaný host 90.181.85.197 |
Včera jsem si projel cyklostezku Raabs-Göpfritz, poté se přesunul do Waidhofenu a po další železniční cyklostezce dojel do Slavonic. Parádní projížďka, jediným problémem je zatím přesun z Göpfritzu do Waidhofenu. Sice existují alternativní cyklotrasy, ale já to zkusil přímo po B5 - provoz nebyl zase až tak hrozný (kromě úvodního krátkého úseku po B2), navíc s podporou větru v zádech to byla otázka jen asi 25 minut. Tento okruh by mohl být pro našince zajímavý, zvlášť když jezdí (a snad i příští rok bude jezdit) bus WA15, který přepravuje i kola. Připojuji pár snímků: Tady, u čerpací stanice místního Lagerhausu cyklostezka začíná (při focení jsem ji měl za zády). Nádraží stávalo ještě o kus dál, co se z něj ale dochovalo, nevím Hned na úvod cyklostezka docela dost stoupá, v jednom místě je i překrásná vyhlídka na místní hrad. O kus dál je tento zářez ve skalách Kilometr 18 bývalé trati. V dáli špitální kaple Budova bývalé zastávky Oberndorf-Raabs u křížení se silnicí do Lindau Cyklostezka pokračuje podél potoka Satzenbach, na kterém bylo vybudováno několik sádek (snímek zachycuje směr Raabs) |
Marek T.
|
|
Pokračování: Při jednom křížení s polní cestou byly vidět staré betonové pražce Další zastávka Pffafenschlag – Aigen (směr Göpfritz) ... ... a tatáž zastávka při pohledu směr Raabs Most s místní komunikací u obce Weinern Staniční budova v Gross Siegharts už se nedochovala, byla srovnána se zemí a místo ní vyrostla novostavba, která je vidět za objektem skladiště. Část pozemku bývalého nádraží byla zřejmě prodána a proto i cyklostezka vede v těchto místech „oklikou“ Motiv s posedem SZ od Breitenfeldu, předtím jsem projel dlouhý úsek lesem |
Marek T.
|
|
Dokončení A toto už je předvěst stanice Göpfritz, k mému překvapení svítila dvě horní oranžová světla, jestli to mají Rakušáci podobně, dostal jsem „výstrahu“ a pokyn jet max. 40 km/h (což jsem dodržel :-) Vjezdové návěstidlo v km 1 je nekompromisní: „Stůj“, od šturcu vede cyklostezka podél kolejí Km 1 Staniční budova Göpfritz, podle počtu vozů probíhá na nedaleké vlečce intenzivní nakládka dřeva Cyklostezka Waidhofen-Slavonice je tu už zdokumentována dostatečně, takže obrázky posílat nebudu. Přidám jeden postřeh: zatímco na stezce do Göprfritzu jsem všeho všudy potkal tak 20 cyklistů, z Waidhofenu byl cykloprovoz mnohonásobně silnější. A slyšet byla i čeština, zřejmě většina lidí jezdívá ze Slavonic do Weidhofenu a tam se otočí a vrací se do Slavonic |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 735 Registrován: 2-2009 |
Marek T. chystám se tam asi až na jaře, tak jste mě aspoň trochu navnadil jinak je s podivem že Rakušáci nezbourali zděný čekárny zastávek. I ta v Klein - Eberharts zůstala zachovaná, ale všechny ostatní dřevěný byly stržený a to ještě v době než cyklostezka vůbec vznikla (třeba Fratres, Gilgenberg, Merkengersch a Edlitz už uvidíme jenom na fotkách). A oklika v Gross Siegharts bude asi ten samej případ jako za Slavonicema za čárou kudy vede asfalt pod náspem. Stačí prodat pozemky a člověk se nestačí divit jak se okolí a budovy začnou měnit, výpravní budova v Thaya po "rekonstrukci", místo budovy v Gross Siegharts novej barák s valbovou střechou... je vidět že Rakušáci moc úcty k železničním stavbám nemají |
DIMI
|
|
Neregistrovaný host 217.30.64.202 |
Zdravím, jsem člověk železnic nepříliš znalý, proto se obracím na vás, věřím že experty v této oblasti. Rád bych navštívil nějakou trať, která je již léta bez provozu, ale v takovém stavu, kde na ji ještě jsou (nebo alespoň většinou) koleje prorostlé trávou a stromy, podobně stanice a zastávky. Zkrátka aby měla své kouzlo opuštěnosti. Asi nejlepší v tomto ohledu, kterou jsem zatím dohledal, byla trať Loket předměstí - Horní Slavkov. Na druhou stranu ji mám z Prahy docela z ruky. Vzdálenost každopádně nehraje roli, jen bychom se po cestě hrozně zlili. :D Díky moc za tipy. |
JVM
|
|
Neregistrovaný host 88.102.63.151 |
DIMI: třeba kozí dráha. Děčín - Oldřichov. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1468 Registrován: 5-2004 |
Marek T.: super dokumentace. Pozn.: Ty dvě žluté vedle sebe znamenají "pouze" výstrahu. Očekávej 40 by bylo ještě s jednou zelenou (pod levou žlutou), pokud si to dobře pamatuju (nemám teď do čeho nahlédnout). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3280 Registrován: 5-2005 |
JVM: "DIMI: třeba kozí dráha. Děčín - Oldřichov." Spíš úsek Telnice-Oldřichov. |
Bw_Ig
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 271 Registrován: 7-2012 |
K cyklostezce slavonice - waidhofen, doporučujeme navštívit muzeum v Telči v depu, fotek z pravidelného provozu až moc, nebo Facebook stránky muzejní expozice místní dráhy, kde je též pohraniční provoz odkazován několika příspěvky. |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1663 Registrován: 10-2004 |
Článek o nádraží Praha - Těšnov v magazínu "Co Vás zajímá" 4/1984:
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
|
Čínskej
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1487 Registrován: 3-2012 |
A toto už je předvěst stanice Göpfritz, k mému překvapení svítila dvě horní oranžová světla, jestli to mají Rakušáci podobně, dostal jsem „výstrahu“ a pokyn jet max. 40 km/h (což jsem dodržel :-) Je to tak, jak pise Jirka_p. Dostal jsi pokyn zastavit pred nasledujicim (hlavnim) navestidlem, coz jsi sice urcite udelal (nebo snad za jizdy?), ale pak jsi se tipuju rozjel a navestidlo projel... O rychlosti tato navest nerika nic. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2594 Registrován: 2-2004 |
Něco málo fotek z putování po bývalých tratích Ostravice - Bílá odkaz Ostrava Svinov - Klimkovice odkaz
http://badber.blog.cz/
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2387 Registrován: 1-2006 |
Bočeli : moc pěkné, díky |
vlečka
|
|
jojo...pěkná dokumentace |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 704 Registrován: 10-2009 |
Bočeli: trať Svinov - KLimkovice, ta žlutá budova u snesených mostků v Klimkovicích (areál firmy), nesouvisí s dráhou? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 206 Registrován: 11-2011 |
Bočeli: Používáš při pátrání historické mapy z padesátých let? Pak nemůže nastat problém s tím, že nedokážeš přesně určit kudy vedlo těleso tratě. Posílám odkaz - lze se přepínat mezi současnou a historickou mapou - je to poměrně přesný. http://kontaminace.cenia.cz/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2595 Registrován: 2-2004 |
spacula: muhu vědět, kde nastala ta nepřesnost? Počítám, že máte na mysli popisek pod šestou fotkou v pořadí, tj. úsek zplanýrovaný výstavbou D1. Pokud člověk nemá zrovna u sebe !v terénu! patřičné "digitální pomůcky"(fotomapy apod.), tak se opravdu v onom místě jen těžko usuzuje skutečná poloha trasování. Popisek mohu upravit, ale nevím jestli je vhodné se tam složitě rozepisovat a znepřehledňovat text, u kterého zrovna betonového dílce, či sloupu trať vedla.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 207 Registrován: 11-2011 |
Myslel jsem to tak, že je možno nejdřív trasu porovnat v pc a potom budeš vědět, co tě čeká a co už definitivně zmizelo. Případně si s sebou něco vytisknout. Neber to jako kritiku, rád podobné příspěvky prohlížím a právě na historických mapách porovnávám se skutečností. Jinak ano, myslel jsem to v případě, který popisuješ... Nech to tak, jak to je. Kdo chce vědět přesnou trasu, tak si to najde. Máš to pěkně zdokumentované! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2596 Registrován: 2-2004 |
Spacula: naopak, jsem rád za komentáře a připomínky. Není nad zpětnou reakci V tomto konkrétním případě je zakopán pes ve formulaci popisku. Jak říkáte, kdo chce vědět přesnou trasu, tak si to najde. Pro ostatní je myslím dostačující, že se v dané lokalitě nic nedochovalo. Pokud už někam vyrážím do terénu, vždy se snažím si zajistit o dané lokalitě co nejvíce podkladů, abych případně něco zajímavého neminul. Uváděné mapové podklady jsou jedním z nich. Škoda, že v některých oblastech jsou snímky dosti nečitelné a je třeba spíše odhadovat ve spolupráci se starými plánky a nákresy ...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 345 Registrován: 8-2015 |
AT St. Polten zrušená nákladní tramvaj: http://members.a1.net/kacsich/bahn/StPoelten2002/ ; http://members.chello.at/tramtrack/StPoelten_Herzogenburgerstrass e.htm ; https://de.wikipedia.org/wiki/Stra%C3%9Fenbahn_St._P%C3%B6lten Dvoucestné vozidlo Unimog zde ulicemi veze nákladní vlak :-) |
Marek T.
|
|
Článek o cyklostezkách Slavonice-Waidhofen a Göpfritz-Raabs: http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/6199-Na-kole-za-zrusenymi-d rahami-Waldviertelu/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6790 Registrován: 9-2003 |
Už jsem to sem myslím psal jen na doplnění..ze Slavonic na státní hranici jsem šel pěšky hned po revoluci jak se mohlo do pásma k hranici..a kolejnice ležely až na pár metrů k hranici,o pár let později jsem pěšky i rakouský úsek kde ještě v celé délce trať ležela až do Fratres na zastávku..takže se dá říci že víc kolejnic..párset metrů chybělo na rakouské straně..myslím si,že je to selhání činitelů a politiků porevoluční doby kdy se otevíraly hranice a v nadšení se leccos podařilo prosadit...Pozdější výkřiky politiků už byly jen plané řeči..Je to škoda.No a vagony zde již popisované jsou soukromým majetkem o který se tuším ještě vede spor..koleje byly vytrhány dřív než je majitel stihl odvést..ze zastávky Fratres a vůbec rakouských reálií je dost pěkných fotek na facebooku jak zde psal Ig..
..pořádná mašina má kotel a komín..
|
Marek T.
|
|
Už to tady taky asi někdo psal ... I kdyby se trať ze Slavonic na jih obnovit podařilo, jak by asi vypadal provoz? Vždyť se stačí podívat pár kilometrů na východ, mezi Znojmem a Retzem jezdí bídných sedm párů vlaků denně, poslední spoj s příjezdem do Znojma již o půl sedmé (kdo chce tedy na výlet vlakem do Vídně nebo někam dál, musí stejně autem do Retzu). A tarif? Marně se kraj roky snaží o rozšíření IDS JMK. Ani Českým drahám se nedaří vyjednat rozumnou cenu jízdenek. S Rakušáky se prostě dohodnout nedá. Koneckonců, v tom článku, na který odkazuji, je to popsáno velmi dobře, než aby lidé z Waidhofenu a okolí platili předražené jízdné, radši preferují auta. A s novým tarifem VOR šla veřejná doprava v Dolním Rakousku do kytek úplně. Ten systém je prostě špatný, výhodný pouze pro obyvatele Vídně a blízkého okolí. Jízdné za veřejnou dopravu nesmí být tak drahé, aby se už dvojici cestujících vyplatilo auto! Hold, můžeme jen závidět krajům, které sousedí s Německem - tam jsou opravdu zajímavé tarifní nabídky, které jsou cenově velmi atraktivní i pro občany ČR, kde je průměrná mzda nesrovnatelná s tou německou. |
Marek T.
|
|
Jen pro dokreslení: ceny jízdenek v relaci Znojmo-Hollabrunn, kteeré eshop Českých drah nabízí na 12.10.: přes Břeclav je to jen o 44 Kč dražší než přímá a mnohem, mnohem kratší cesta přes Retz |
EURegio
|
|
Neregistrovaný host 159.203.181.9 |
Od čeho je potom toto? http://www.cd.cz/mezinarodni-cestovani/jizdenka/cestovani-v-prihr anici-s-rakouskem/-4054/ |
Marek T.
|
|
Zdá se, že někteří pořád nepochopí, že: - ČR není jen Praha, - JM kraj není jen Brno, - znojemský okres není jen Znojmo. EURregio má jedno velké omezení, nelze koupit přes internet. Takže pokud např. cestuje někdo z Vranova nad Dyjí (nebo z nějaké jiné obce se spádovostí na ZN), ve Znojmě má na přestup jen 5 minut, nezbude mu nic jiného, než koupit tu drahou jízdenku. Což samozřejmě neudělá a rovnou pojede autem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 706 Registrován: 10-2009 |
Klobouky u Brna - Uhřice je trať zrušená, převedená na vlečku nebo stále vedená jako trať? Je tam nějaký pohyb za rok? A Klobouky - Čejč ta samá otázka. Díky za info Teď byl článek na seznamu.cz, jak si starostové cyklostezky pochvalují (Žďánice, Dubňany) a že chtějí prodloužit tu ze Žďánic do Klobouk... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 707 Registrován: 10-2009 |
Původní trať z Rudné do Kladna vycházející ze současného konce vlečky Mořina směřující na Červený Újezd, není zde nějaké vlákno či fotečky? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 10-2012 |
článek: https://www.novinky.cz/cestovani/417988-o-cyklostezky-misto-zruse nych-trati-je-na-hodoninsku-velky-zajem.html |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 91 Registrován: 3-2016 |
Zdravím. Ještě se vrátím k trati Nezamyslice - Morkovice: Neměl by, prosím, někdo na obrázku (např. z "prováděček") kolejové schéma n.z. Prasklice na této (bývalé) trati?? Koukal jsem se na "kontaminaci" a řekl bych, že to na té zastávce vypadalo asi následovně: Při jízdě do Morkovic odbočovala směrem doprava manipulační kolej k nakládkové ploše, na téže straně byla i čekárnička a o kus dále se manipulační kolej opět napojovala do traťové koleje. Bylo to takto? Mohl by to nějaký pamětník potvrdit? Předem moc díky za reakce. Kyklop499 |
Adam_r
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1431 Registrován: 10-2003 |
{Klobouky u Brna - Uhřice je trať zrušená , převedená na vlečku nebo stále vedená jako trať?} Zrusena nebyla. Obcas tam projede mozna nekdo s MUVkou, ale jinak je trat v dlouhodobe vyluce (sjizdna by ale mela stale byt). Na prejezdu s II/380 (a asi jeste na dalsich mistech) odstraneno PZZ a nahrazeno krizi. Od zruseni nakladiste MND v Uhricich (presli na ropovod) je jeji vyznam skoro nulovy. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5425 Registrován: 4-2004 |
Historická fotografie ze zrušené stanice Kralupy u Chomutova ( 475.159, rok 1975, foto - Josef Mandys ) http://www.strojvedouciplzen.cz/index.php?page=fotografie&id=1282 7
Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
Plzeňští strojvůdci - popisy, rady, návody a fotogalerie |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6802 Registrován: 9-2003 |
V posledním čísle Železničářě č.21 je k článku o cyklotrasách na zrušených tratích uveden v seznamu i úsek Otovice zast. - státní hranice. Víte o tom někdo?Nikde jsem nic nenašel..přijde mi to jako kravina.. i když s tamním starostou co nechce provoz ani na silnici ani obnovení trati bych se nedivil..
..pořádná mašina má kotel a komín..
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 709 Registrován: 10-2009 |
Alf: není polská strana tratě zrekonstruována blízko hranice? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5184 Registrován: 12-2011 |
Polský obnovený úsek je od hranice zhruba stejně daleko jako Otovice zast.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se. "Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek. "Pan výpravčí Hubička" Mé fotky na K-reportu odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 710 Registrován: 10-2009 |
Intelpetr: obnovavat se asi nebude, že? A Moldava směr NSR asi také ne.. |
T_m
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3208 Registrován: 5-2002 |
Obnova takových tratí zpravidla závisí na momentální vůli politiků a dotacích, které je možno odklonit. Smysluplnost investice bývá zpravidla jen okrajovou zástěrkou. U Moldavy není potřeba na českém území obnovit ani centimetr tratě. Vše je v Německu a tam překvapivě je to s železničními stavbami podobné nebo spíš ještě horší, jak u nás. Když se tam někdo na patřičných místech zblázní, tak úsek Moldava - Holzhau může být obnoven klidně už na jaře 2017 a zároveň zastaven provoz do německého vnitrozemí. Ale zdá se, že zatím nehrozí ani jedno.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 376 Registrován: 8-2015 |
JAP bouda z vagonu: http://bydleni.idnes.cz/bydleni-ve-vagonu-dum-z-vagonu-bydleni-v- japonsku-f7f-/dum_osobnosti.aspx?c=A161024_131627_dum_osobnosti_w eb |
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1163 Registrován: 4-2015 |
Kačice - Slaný, úzkorozchodka, sobota 30.10. akce KD: Začínáme na uhelné vlečce do dolu Schöller: Následuje nezajímavý úsek podél silnic do Smečna, zajímavý je hluboký skalní zářez přes Smečnem: Ve Smečně je dochovaná výpravní budova, "hlavní" trať však šla mimo obec na Slaný. Nejkrásnější úsek je právě mezi Smečnem a nákladištěm Přelíc: Plocha bývalého nákladiště Přelíc: A nakonec nejhorší úsek, z Přelíce do Studeněvsi. Zářezy zasypané bordelem Středočechů a zarostlé náspy: Poslední úsek do Slaného (včetně návazné lanovky) jsem nestihl, poněkud selhal time management... někdy příště.
West code was broken.
|
vlečka
|
|
hmm..klobouk dolů,vysadit mě tam někdo v lese,asi bych hledal jen houby,nikoliv torzo drážky |
Vagonet
|
|
Ze stejné akce ještě několik obrázků. |
Vagonet
|
|
Smečno II |
Vagonet
|
|
Smečno III |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4216 Registrován: 10-2005 |
Nemáte někdo prosím aktuální informace o stavu trati a plánované modernizaci+elektrifikaci tratě Hrušovany u Brna - Židlochovice? Rád bych si tuto trať prošel ještě pře modernizací, tak by mne zajímalo, kolik času zbývá a jak hodně je trať zachovalá. Je zde hodně zarostlá náletovými dřevinami? Děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3303 Registrován: 5-2005 |
Alešt: "Nemáte někdo prosím aktuální informace o stavu trati a plánované modernizaci+elektrifikaci tratě Hrušovany u Brna - Židlochovice? Rád bych si tuto trať prošel ještě pře modernizací, tak by mne zajímalo, kolik času zbývá a jak hodně je trať zachovalá. Je zde hodně zarostlá náletovými dřevinami? Děkuji." To jako fakt se na této trati plánuje modernizace a elektrifikace? Nespletl jste se s jinou tratí? Šakvice-Hustopeče? |
J.Marek
|
|
Neregistrovaný host 109.80.46.192 |
V rozpočtu SFDI na rok 2017 uvedeno jak Židlochovice tak Hustopeče elektrizace po r.2018. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4217 Registrován: 10-2005 |
Děkuji, netušil jsem, že investici do této trati odložili. Pokud jsem pátral správně, tak osobné doprava zde fungovala do roku 1979 a nákladní do roku 2014. Trať by tedy mohla být relativně nezarostlá, i podle leteckých map. Je v okolí Brna ještě nějaká trať dlouhodobě bez provozu nebo přímo zrušená? |
22michal
|
|
Neregistrovaný host 82.117.159.151 |
Alešt- přímo v Brně by odpovídal MD Černovice- Líšeň. Jinak z těch tratí poblíž Brna zbytky Ždánky. |
Majkl007
|
|
Neregistrovaný host 78.102.91.56 |
Alešt: pak ještě třeba Nemotice - Koryčany, bez pravidelného provozu je i trať Vranovice - Pohořelice a Hrušovany nad Jevišovkou - Hevlín taky není od Brna daleko. Ale ani u jedné z techto tratí nevím, jestli tam třeba nejezdí nějaké "šoupáky". |
22michal
|
|
Neregistrovaný host 82.117.159.151 |
V Pohořelicích se pořád loží šrot. Možná i něco víc? Ale do Hevlína asi nejezdí nic. |
Vagonet
|
|
Do Židlochovic před 5 lety... |
Adam_r
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1436 Registrován: 10-2003 |
Je v okolí Brna ještě nějaká trať dlouhodobě bez provozu nebo přímo zrušená? Take stara trat Brno - Tisnov. Pozustatku lze nalezt stale spoustu. |
J.U.Ray
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 168 Registrován: 11-2012 |
Židlochovickou trať jsem procházel v červnu 2014, vypadalo to tam podobně jako na Vagonetově fotce, jenom bych řekl, že bylo vlivem sucha trochu méně trávy. Nejvíce zarostlý úsek je těsně před bývalým nádražím v Židlochovicích, ale bylo to nějakým způsobem průchozí (teď si nevzpomínám, jestli prodírání se vegetací, nebo nějaká pěšina). Ke zrušeným tratím bych přidal ještě Kuřim - Veverská Bítýška. Krásně schůdné, na více než polovině trasy zachované (nebo patrné) těleso. A koncový úsek Ivančice - Oslavany. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4218 Registrován: 10-2005 |
Díky vše za informace...je toho kolem Brna opravdu dost a mám díky vám více cílů, až tam pojedu. O trati do Židlochovic jsem měl koukám milné informace podle toho, jak je zarostlá. Nákladní doprava zde musela skončit mnohem dříve. Trať do Hevlína je na tom obdobně nebo lépe? Děkuji. |
Adam_r
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1437 Registrován: 10-2003 |
Trať do Hevlína je na tom obdobně nebo lépe? Vyrazne lepe. Kazdorocne tam probehne nejaka akce typu "motorackem do Hevlina". |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 104 Registrován: 4-2003 |
Do Pohořelic jezdí jeden, výjimečně možná dva páry Mn týdně. V noci. Zda se tam loží jenom šrot, to netuším. Nikdy nemá sílu vylézt z postele, když mě ten kravál probudí |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5239 Registrován: 12-2011 |
Letos se snad do Hevlína ani nejelo. V roce 2013 se jelo pro veřejnost s kasičkou 809 odkaz, v roce 2015 tam jel pro veřejnost Hurvajz a Singrovka na jízdě Želpage.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se. "Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek. "Pan výpravčí Hubička" Mé fotky na K-reportu odkaz |