Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » 3. koridor » Archiv diskuse 3. koridor do 25. 07. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse 3. koridor do 25. 07. 2016

dolů
   autor příspěvek
Pružinskij
Středa, 29. června 2016 - 09:23:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 844
Registrován: 4-2015
Přesně tak. Už dnes je na Plchu zhruba polovina uhlí ze Severočeské pánve, ne sokolovské.
O nějakém vyčerpání kapacity nemůže být řeč - stačí se podívat na plachty splněného GVD...
Jestli je něco špatně, tak se to stalo před delší dobou - nejen stavěbně, ale i koncepčně špatně pojaté stavby (dvoukolejka u Pňovan, místo Planá - ML aj.).
Waarschijnlijke Afstanden.
Středa, 29. června 2016 - 09:26:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5834
Registrován: 4-2003
Tak jsem si konečně přečetl článek pana Kalčíka v příloze ŽM vydaného k Czech raildays.

Musím říci, že je to zcela zbytečný článek, který je v příloze jako jednoznačný balast - nic totiž nového nepřináší, tedy krom dalších zbytečných nářků.....[crazy]
Středa, 29. června 2016 - 09:29:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2780
Registrován: 5-2002
Úsek PL-CH je přesným opakem úseku Praha - Beroun.
Co se týče osobky mrtvo, takže náklady si tam můžou "dělat co chtějí", a to včetně plazení se do kopce, který je, to uznávám, z trakčních důvodů, hodně nepříjemný.

Škoda, že nejde garantovat něco jako "státní služba" SŽDC dopravcům. Na takovémto úseku by to byla postrková lokomotiva (aneb chceme, abyste tuto trasu používali, zde máte bonus). Vyjde to pořád levněji (stát) než šáhnout do trati 180. Problém vidím v tom, že každé jde z jiné hromady peněz.
Středa, 29. června 2016 - 09:31:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2781
Registrován: 5-2002
Pružinskij > Zdvoukolejnění Planá - ML by bylo rozumnou investicí. Co do smyslu i co do nákladů.
Mladějov
Středa, 29. června 2016 - 09:37:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8364
Registrován: 3-2007
Hm, ono jaksi v otázce "kudy do Německa s nákladním vlakem" není moc výběr, takže kromě Bádu vychází řešení Vojtanov a Schirding a Domažlice, všechno má své výhody a nevýhody.
Elektrizace, kopce, délka kolejí, dopravní výluky za FiW..to jsou věci známé, jako nejvíce limitující z toho ale vychází trať Praha-Beroun a pražský uzel.
Takže to chce druhé dvě koleje alespoň tam, nejlépe ve formě tunelu mezi Smíchovem a Berounem.

Prázdná 170 s jedním R za dvě hodiny a jedním Os opravdu není limitující.
Středa, 29. června 2016 - 09:54:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5835
Registrován: 4-2003
Mladějov:Elektrizace, kopce, délka kolejí, dopravní výluky za FiW..to jsou věci známé, jako nejvíce limitující z toho ale vychází trať Praha-Beroun a pražský uzel.


Až zas tak dramaticky bych to neviděl - úplně by stačilo, aby i po modernizaci/optimalizaci trati bylo ze strany SŽDC ROPIDu zaraženo objednávat v úseku Radotín - Řevnice osobní vlaky v počtu větším, než čtyři za hodinu v jednom směru, mezi Řevnicemi a Berounem dva vlaky za hodinu v jednom směru. Čili žádná desetiminuta do Mokropes a podobné ptákoviny. Není to tak zlé, jak se ROPID snaží všem podsouvat, je vyčerpána kapacita úplně jiné infrastruktury - inženýrských sítí v obcích okolo trati 171 a nějaký další růst počtu obyvatelů těchto obcí je tímto limitován. Čili větší počet osobních vlaků, než je dnešní stav, prostě není potřeba ani do budoucna.

Samozřejmě pro zvládnutí provozu na modernizované/optimalizované trati i při výlukách jsou nutností mimo jiné kolejové spojky v Mokropsech a co nejdelší čtyřkolejný úsek z Chuchle přes Radotín pokud možno co nejblíže k Černošicím, aby se vstřebaly zpoždění a jiné nepravidelnosti v dopravě a neroztahovalo se to do zbytku dne, čili bylo ovlivněno co nejméně vlaků. A pak samozřejmě druhá kolej od odbočky Tunel přes Krč na Čekací koleje, pokud možno i z Krče do Vršovic osobního nádraží, byť na Kačerově to bude jen tříkolejka.
Mladějov
Středa, 29. června 2016 - 10:11:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8365
Registrován: 3-2007
"ze strany SŽDC Ropidu zaraženo"

Bavíme se o tom, kde je na trase (východ)-Praha-Německo největší problém, problém kapacitní a to je tady.
Dlouhodobě tvrdím, že je třeba cpát prachy do infra hlavně tam, kde tím vlakem jezděj lidi (a zboží) a řešení restrikcemi není nikdy systémové řešení.
Dovedu si velmi dobře představit třeba tříhliníkové osobáky a tu max. patnáctiminutu, a ani bych tak nebyl proti, ono jezdit vlakodromy se sólo hliníkem, jako leckdy dneska, mi zde připadá jako nic nežešící plýtvání (podobně jako u sólo tramvají centrem Prahy) , ale ta 171 se řešit musí, jakákoli výluka, nehoda znamená totální kolaps příměstské, rychlíkové a nákladní dopravy.
Tady byl byl zřejmě i pro elektrizaci Hrbaté jako pohotové odklonové tratě pro R a případně další vlaky, jakkoli jsem proti zbytečným drátizacím.
Ale Praha-Kolín a Praha -Beroun je průser už teď.
Středa, 29. června 2016 - 10:30:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5839
Registrován: 4-2003
Mladějov:Bavíme se o tom, kde je na trase (východ)-Praha-Německo největší problém, problém kapacitní a to je tady.

To nerozporuji, současný stav je naprosto nežádoucí.

Dlouhodobě tvrdím, že je třeba cpát prachy do infra hlavně tam, kde tím vlakem jezděj lidi (a zboží) a řešení restrikcemi není nikdy systémové řešení.

Souhlas až na ty restrikce v tomto případě - ROPID ne zcela pravdivě informuje o možném vývoji poptávky po přepravě na lince S7.

Dovedu si velmi dobře představit třeba tříhliníkové osobáky a tu max. patnáctiminutu, a ani bych tak nebyl proti, ono jezdit vlakodromy se sólo hliníkem, jako leckdy dneska, mi zde připadá jako nic nežešící plýtvání (podobně jako u sólo tramvají centrem Prahy)

Já jsem tu kdysi tříešusové vlaky zmiňoval a navrhoval jsem, že by se na ně tady měla přizpůsobit infrastruktura. Jenže okamžitě jsem začal být různými jedinci umlčován, že rdousím kapacitu hlavního nádraží v Praze, neboť tam jsou koleje rozděleny cesťáky tak, že se tam více, než dva ešusy nevejdou. To pochopitelně vím, ale říkám, že to vůbec nevadí. Něco se prostě obětovat musí, když další dvě koleje mezi Prahou a Berounem nejsou nejspíše reálné. Jinak to povede akorát k jednoešusovým vlakodromům.


Tady byl byl zřejmě i pro elektrizaci Hrbaté jako pohotové odklonové tratě pro R a případně další vlaky, jakkoli jsem proti zbytečným drátizacím.

Elektrizovat Hrbatou před započtetím modernizačních prací v úseku Radotín - Beroun vidím jako naprostou nezbytnost, ale SŽDC jí tak nevidí. Vidím jí jako potřebnou i z jiných důvodů - Hrbatá má velký, ale opomíjený a nevyužitý potenciál pro příměstskou dopravu a když už by se měla začít řešit nová vozidla (už to i na k-reportu proběhlo formou odkazu na usnesení rady hlavního města Prahy) pro tuto trať, tak ať už se rovnou kupují elektrická a nikoliv motorová.


Ale Praha-Kolín a Praha -Beroun je průser už teď.

My dva to bohužel nevyřešíme....

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pružinskij
Středa, 29. června 2016 - 10:33:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 846
Registrován: 4-2015
Zdvoukolejnění Planá - ML by bylo rozumnou investicí. Co do smyslu i co do nákladů.
Tak to je velmi zajímavá věc, je to pravda, ovšem mělo se to postavit už při koridorizaci Plchu. A toto se vědělo pochopitelně už přede deseti a více lety, kdy se modernizace koridoru připravovala.
Já si velmi dobře vzpomínám, jak jsem se tenkrát ptal k čemu bude protažení dvoukolejky do Pňovan, když už tehdy bylo zjevné sjíždění a křižování osobky někam mezi Planou a Mariánky.
Asi by se i dalo v papírech dohledat, kdo to připomínkoval a podepisoval po stránce technologií, ovšem dneska je nám to prd platný (a podobných věcí je tam víc, nehledě o stavebních prasárnách). Prostě je to celé takovej pomník, no :-)
Waarschijnlijke Afstanden.
Středa, 29. června 2016 - 10:46:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5840
Registrován: 4-2003
Pružinskij:když už tehdy bylo zjevné sjíždění a křižování osobky někam mezi Planou a Mariánky.

Tak krom dvoukolejky Planá - ML bychom mohli přidat ještě prodloužení kolejí v některých výhybnách, postavení spojky (tak leda tunelem) umožňující v Chebu přímou jízdu od Plzně do Schirdingu a možná by elektrizace a zvětšení průjezdného profilu z Chebu přes Marktredwitz dále do Norimberku bylo Petrem Šimralem viděno v již příznivějším světle [wink].
Mladějov
Středa, 29. června 2016 - 10:51:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8366
Registrován: 3-2007
Tak my to sami nevyřešíme , ale je dobré si napřed analyzovat problém (problémy) a pak se rozhodovat. Čte to tady dost lidí, třeba se inspirují [wink]
Ano, drátizace Hrbaté by umožnila nasazovat třeba Pantera, to je vedlejší efekt.
Průser je s krátkýma kolejema v dopravnách.

Ad nenárůst osobky - no, tohle bych byl hodně opatrný tvrdit. Jednak děti vyrostou a budou jezdit každý den do Prahy do školy, do práce, třeba řada chat je prodávána za pár babek (chataření je na ústupu) lidem, co to strhnou a postaví RD -i třeba ne úplně košer -a máš zase další desítky a stovky a tisíce lidí. A já jsem rád, že jezděj vlakem a nechci je vyhánět na silnici.
Ropid se tímhle snaží tlačit na výstavbu infra, jak již bylo zde třeba panem -aa- řečeno vícekráte. Moc to zatím úspěšné není, ale to řešit teď nechci, fakt průser je 171,231,072 či jak se teď jmenuje pravobřežka.
Wono je sice hezký, že se dělaj cinkátka na Pacifikách (vím, prachy z EU), ale tohle jsou vážně problémy, co je potřeba řešit trochu koncepčně, když teda chci mít železnici jako dopravní prostředek a ne skanzen na hraní pro šotoušky.
Středa, 29. června 2016 - 11:05:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5841
Registrován: 4-2003
Mladějov:Tak my to sami nevyřešíme , ale je dobré si napřed analyzovat problém (problémy) a pak se rozhodovat. Čte to tady dost lidí, třeba se inspirují

A proto sem stejně jako Ty také píšu své postřehy a náměty [wink].


Průser je s krátkýma kolejema v dopravnách.

Když už se do Hrbaté cpaly nemalé peníze, tak v případě Loděnice a Vráže stačilo relativně málo a mohly se dát průběžné koleje dále od budovy a přes stanice nemusela být padesátka. To samé v Nučicích a Rudné, tam by to sice bylo náročnější, ale šlo by to.

Naprosto nechápu, který (s prominutím) osel vyprojektoval zabezpečovací zařízení v Řeporyjích tak, že si nevšiml, že po rekonstrukci stanice je nově průběžnou kolejí ve stanici kolej č.4 ((ta nejdále od budovy) a nikoliv kolej č.1 a na koleji č.4. se musí jezdit naprosto zbytečně padesát [crazy].
Mladějov
Středa, 29. června 2016 - 11:15:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8368
Registrován: 3-2007
Když bohužel SŽDC nemá žádný koncept, představu do budoucna, tohle neřešej. Ať už se to týká 170, hrbaté, či dalších tratí.
Jak by teď z hlediska jízdních dob vyšla jízda R v el. trakci (362+5klas) Hrbatou ?
Nechce se mi to počítat a nemám žádné podklady.
Ale téhle jakoby třetí koleje mezi Smíchovem a Berounem je prostě škoda.
Středa, 29. června 2016 - 11:26:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5842
Registrován: 4-2003
Mladějov:Jak by teď z hlediska jízdních dob vyšla jízda R v el. trakci (362+5klas) Hrbatou ?

Také bych to musel vypočítat, mohu posloužit jen vlastní zkušeností coby cestující v soupravě 854 + 054, kdy jízdní doba Beroun - Smíchov vyšla s jedním křižováním na 35 minut, což myslím že je velmi pěkná hodnota [wink].
Středa, 29. června 2016 - 11:32:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2782
Registrován: 5-2002
Bram > A co nahradit chebský tunel smyčkou ala Stiege na HSB (já vím, šotomagořina) [happy]
102.006
Středa, 29. června 2016 - 11:42:38  
Neregistrovaný host
37.48.11.236
PŠ - je sice pěkné, že jim v tom Německu roste několik let v řadě nákladní doprava na dráze, ale ona roste i regionální, která jezdí intenzivně v čase 4-24h, takže kudy se ty nákladní vlaky procpou? Uvedu to na příkladu německého koridoru Hamburg-Uelzen-Stendal-Leipzig-Hof-Regensburg. Plán je, že se to má dělat hlavně pro rozvoj nákladní dopravy a skutek utek. Zastavené zvoukolejňování jednokojného úseku, nedostatečná kapacita v okolí Magdeburgu, zatím nezahájená elektrizace Hof-Regensburg atd. Ono se stačí podívat na vlaky MTRD a i ostatních dopravců, jak dnes jezdí mezi Magdeburgem a Drážďany přískokem vpřed. Obávám se, že BRD bude muset v následujících letech řešit jiné problémy, než rozvoj železniční infrastruktury.
Další věc, kde Vám oponuji, je dvoukolejka přes Kubici. Ve stávající stopě z toho bude trať s maximálkou 80km/h, při zvýšení už je potřeba minimálně v půlce trasy Plzeň-Kubice novou stopu. Se všemi negativními dopady při modernizaci. Takže proč ne nová trať na zelené louce nebo nic. Když se koukám na tento dopravní směr, mnohem více je potřeba postavit I/26 mimo obce v konfiguraci 2+1 a hlavně s mýtnými branami.
Středa, 29. června 2016 - 17:20:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11602
Registrován: 5-2002
Bram: Naprosto nechápu, který (s prominutím) osel vyprojektoval zabezpečovací zařízení v Řeporyjích tak, že si nevšiml, že po rekonstrukci stanice je nově průběžnou kolejí ve stanici kolej č.4 ((ta nejdále od budovy) a nikoliv kolej č.1 a na koleji č.4. se musí jezdit naprosto zbytečně padesát
Ona tou průběžnou kolejí bude přece jen kolej č. 1 (nenech se zmást přímým směrem výhybek) - soudím tak podle toho, že dle TTP má na smíchovském zhlaví 60.
Ovšem na rudenském zhlaví souhlas - když tam je v 1. koleji 50, tak ji na 4. koleji potřeba návěstit už není...
Čtvrtek, 30. června 2016 - 06:29:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5846
Registrován: 4-2003
Hajnej:Ona tou průběžnou kolejí bude přece jen kolej č. 1 (nenech se zmást přímým směrem výhybek) - soudím tak podle toho, že dle TTP má na smíchovském zhlaví 60.
Ovšem na rudenském zhlaví souhlas - když tam je v 1. koleji 50, tak ji na 4. koleji potřeba návěstit už není



Plánek a TTP ovšem nenahradí osobní návštěvu. I z pohledu leteckého je pěkně vidět, že opravdu něco není správně - na rudenském zhlaví je padesátková výhybka na kolej č.1, takže vyšší rychlost než 50 km/h je možná pouze v přímém směru, tj. od Rudné pouze na kolej č.4 a vzhledem k tomu, jak je uspořádáno opačné zhlaví, tak z koleje č.4 a č.1 se dá jet rychleji, než 50 km/h a tedy rychlejší průjezd je možný JEN po koleji č.4, tedy správně řečeno: Průjezd větší rychlostí, než 50 km/h přes Řeporyje by byl možný díky geometrii výhybek po koleji č. 4, pokud by to zabezpečovací zařízení umožňovalo [wink].

Přehledná situace bez osobní návštěvy je vidět též zde: https://mapy.cz/zakladni?x=14.3079950&y=50.0323165&z=18&l=0&base= ophoto

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Bílý_petr
Čtvrtek, 30. června 2016 - 06:40:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1984
Registrován: 7-2005
Razicí štít se stěhuje, na podzim nakousne druhý tubus tunelu
Mnohdy je důležitější vědět o čem se mlčí, než to o čem se mluví (Roman Kozel)
fotogalerie 4. koridor
Ythomas_ct
Čtvrtek, 30. června 2016 - 09:32:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2052
Registrován: 10-2009
Ad Mladějov, Bram:

Elektrizovat Hrbatou před započtetím modernizačních prací v úseku Radotín - Beroun vidím jako naprostou nezbytnost...
Jak by teď z hlediska jízdních dob vyšla jízda R v el. trakci (362+5klas) Hrbatou?


Jestli chcete, tak to vypíšu u nás na příští rok jako téma bakalářské práce; sehnat podklady by snad nebyl až takový problém. ;-) Mimochodem mi letos jeden šikovný student spočítal, jak by to bylo s jízdními dobami a spotřebou energie na trati Klatovy-Železná Ruda, kdyby se to tam elektrifikovalo. Z hlediska provozního je to zajímavé porovnání dnešního a hypotetického stavu; závěry práce sepíšeme a dáme někam veřejně "ven"... ;-)
Pikehead
Čtvrtek, 30. června 2016 - 10:07:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2423
Registrován: 3-2007
Ythomas_ct: není výpočet JD na 30 km trase na bakalářskou práci málo, Antone Pavloviči? [proud] Neexistuje nějaký soft (někde jsem zachytil název SENA), to zná rychlostní profil (čekal bych, že i trakční charakteristiky) a pokud nehlídá "detaily" typu trakce a rozchod, tak namodelovat na zelenou ulicí eso s pěti zabere tři minuty, ne?

Nebál bych se toho, že vyjde moc hezké číslo (lehce pod 30'?), ale problém - a úkol na tu bakalářku - je postavit na tom nějaký GVD, protože jak to tu čtu, tak rekonstrukce stanic na Hrbaté s něčím podobným moc nepočítala.
Ythomas_ct
Čtvrtek, 30. června 2016 - 14:33:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 10-2009
Ad Pikehead:

...není výpočet JD na 30 km trase na bakalářskou práci málo, Antone Pavloviči?

To záleží na tom, co konkrétně do zadání práce napíšete. Samozřejmě, že pouhý výpočet jízdní doby jednoho vlaku na jedné krátké trati je (strašně) málo, ale určitě by to šlo rozšířit o další a další úkoly... ;-)

A poznámka na okraj: Dle mého názoru není přístup typu "vezmu software, něco tam naklikám a něco z něj vypadne" pro zpracování závěrečné práce na VŠ vůbec vhodný. Jak funguje SENA sice netuším (nikdy jsem se s ní zblízka nepotkal), ale bezmyšlenkovitě používat černou skříňku umí každá cvičená opice (což by neměl být případ absolventa VŠ, který by měl tak nějak vědět, co dělá) a pokud budu chtít průběhy výkonu, spotřebu energie, potenciál úspor rekuperačním brzděním atd., tak nevím, jestli bych u těchhle "blackboxů" uspěl. Ne, ne, ať si to pěkně studenti naprogramují sami... ;-)
Pikehead
Čtvrtek, 30. června 2016 - 14:47:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2424
Registrován: 3-2007
Ok, tak to jsem rád, že to vidíme podobně.

Nicméně pro původní otázku "za jak dlouho by to projel rychlík" by možná ten blackbox stačil... :-)
Pátek, 01. července 2016 - 13:42:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 822
Registrován: 8-2007
Plzeňský deník: V říjnu začne další etapa přestavby hlavního nádraží. Zavře tepnu na Slovany
Pátek, 01. července 2016 - 23:42:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 132
Registrován: 2-2012
Velmi pěkná prezentace plánovaných staveb v západočeském kraji: [ok] http://www.top-expo.cz/domain/top-expo/files/smart-city/smart-cit y-2016/plzen-2016/prezentace/paidar_pavel.pdf
Sobota, 02. července 2016 - 09:27:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 3-2007
Velmi pěkná prezentace plánovaných staveb v západočeském kraji...

No... nějak mi tam nesedí JD pro úsek Plzen-Cheb ;-)
Luboš_3.21
Sobota, 02. července 2016 - 11:08:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 756
Registrován: 4-2014
Glucholazy - pěkná studie, akorát ty kolejová schémata Žst. Plzeň by mohla být lépe čitelnější, protože je to rozmazané a i když to zvětším, tak vše je rozmazané ještě víc - nečitelné.
Sobota, 02. července 2016 - 11:25:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 918
Registrován: 10-2007
Velmi pěkná prezentace plánovaných staveb v západočeském kraji: [ok] http://www.top-expo.cz/domain/top-expo/files/smart-city/smart-cit y-2016/plzen-2016/prezentace/paidar_pavel.pdf

V prezentaci je naznačena modernizace tratě 190 v OPD2. Jsou už nějaké konkrétní parametry?
Sobota, 02. července 2016 - 12:12:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5814
Registrován: 5-2002
To je škoda že tu novostavbu do Zbůchu plánují jen jednokolejnou... A Zbůch nenápadně vypadá že bude mít odsunutou zastávku...

Nýřany mohly zůstat regionálce jako linka Plz - HH...

Jestli se tohle realizuje a někdo zase "doobjedná" osobku ( třeba dálkovou), tak to bude u Domažlic zasekaný... Natož pokud se tam v budoucnu objeví víc nákladky...
Sobota, 02. července 2016 - 20:10:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 81
Registrován: 1-2015
U té 190 je zajímavé slovo "modernizace", někdo chtěl být zajímavý, nebo to je opravdu míněno jako "víc než optimalizace"?
Neděle, 03. července 2016 - 11:13:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 12-2007
malcait sekeremetenec nahrál "tradiční plzeňská" videa


https://www.youtube.com/watch?v=KqQwmJN6y5Y

https://www.youtube.com/watch?v=C26jszy3xJ0
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař, RoPL * web Hostivař.EU * stavební diskuse na ttnz.cz
Úterý, 05. července 2016 - 22:44:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 12-2007
Na Doubravce položili včera a dnes komplet pražce.

Zejtra tam mrknu a udělám pár fotek [happy]
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař, RoPL * web Hostivař.EU * stavební diskuse na ttnz.cz
Středa, 06. července 2016 - 22:34:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 12-2007
asi jich je víc než pár [crazy] http://kasme.rajce.idnes.cz/ropl-160706/

Plzeň bude http://kasme.rajce.idnes.cz/plzen-160706/
a zrovna padla k zemi "fara"
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař, RoPL * web Hostivař.EU * stavební diskuse na ttnz.cz
Cogwheel
Čtvrtek, 07. července 2016 - 13:24:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4115
Registrován: 1-2012
Čemu v Plzni se říkalo "fara"?
Čtvrtek, 07. července 2016 - 13:58:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 12-2007
St.XXII pod mostem - foto uzlik https://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=1133770.jpg&httpre f=28/275314

před 14 dny tu o tom byla řeč [happy] https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3584555

podle času fotek se poslední kousek na dvou sloupech a okeních sloupcích bránil statečně bagru téměř půl hodiny [happy]
http://kasme.rajce.idnes.cz/plzen-160706/#P7061658.jpg
http://kasme.rajce.idnes.cz/plzen-160706/#P7061745.jpg
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař, RoPL * web Hostivař.EU * stavební diskuse na ttnz.cz
Cogwheel
Čtvrtek, 07. července 2016 - 14:23:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4116
Registrován: 1-2012
Díky za objasnění, před 14 dny jsem byl pracovně mimo.
Čtvrtek, 07. července 2016 - 16:27:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 3-2007
Moc pěkný fotky!
Bohužel už to moc pěkně na dosti místech nevypadá [uhoh]
Luboš_3.21
Čtvrtek, 07. července 2016 - 19:34:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 765
Registrován: 4-2014
Kasme - pěkné fotky.
Mohu se zeptat, jaký původní účel měla ta celá budova, na které bylo ze strany nalepeno St.XXII. Fara? Díky.
Křivi
Čtvrtek, 07. července 2016 - 20:54:26  
Neregistrovaný host
82.117.131.18
Koukám, že se tu po částech řeší fara, tak jenom shrnují:
V části směrem k pražskému zhlaví byla prosklená kukaň - stanoviště XXII, obsazené dozorcem výhybek a - tuším - dvěma výhybkáři, přes jeho obvod se jezdilo na sudé koleje k peronům a na část kusých kolejí. Vedle byli přípraváři, kteří dělali papíry hlavně pro nákladní vlaky na sudých (dlouhých) a čekacích (u žosky) kolejích. Jinak velkou část budovy - hlavně první patro - zabíraly šatny a sociálky.
Luboš_3.21
Čtvrtek, 07. července 2016 - 21:07:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 766
Registrován: 4-2014
Křivi - díky za info.
Pátek, 08. července 2016 - 18:42:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 4-2003
PJ ve druhé koleji na mostě u Stašova je už zase nebo pořád ještě? Nejlíp to tam zbourat a postavit celý znova a pořádně..
Úterý, 12. července 2016 - 20:12:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 88
Registrován: 10-2012
Já tedy nevím, ale nepřišlo mi, že bychom tam dnes s Rx772 nějak výrazně zpomalovali...kolik měla být ta PJ?
Středa, 13. července 2016 - 06:11:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 4-2003
novoal:v pátek s Ex350, brzdilo se a přes most se projíždělo 50 km/h, změřeno pomocí GPS
J. Lopata
Středa, 13. července 2016 - 08:49:55  
Neregistrovaný host
192.109.140.190
Pár dní už je PJ v 2. TK na mostě přes silnici 605 k dálničnímu sjezdu 41 u Cerhovic.
Posláno z mobilu.
749.243-2
Čtvrtek, 14. července 2016 - 20:13:11  
Neregistrovaný host
37.188.239.6
Nemohla ve Stašově být koncem týdne preventivní teplotní pomalá, aby se oblouk zas nezbortil? U Cerhovic už kolej různě pokopávala delší dobu, až jsem se divil, že tam ještě PJ není....
Sobota, 16. července 2016 - 11:44:20  
Neregistrovaný host
88.153.7.94
Uz je 2. kolej z Doubravky na plzenský hlavák zprovoznena?

Díky predem za informaci.
Sobota, 16. července 2016 - 19:26:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 993
Registrován: 10-2011
Jezdí vlaky přes přejezd na Domažlické ulici v Plzni normálně nebo je či bude o prázdninách v těchto místech nějaká výluka?[happy]
Potřeboval bych to vědět kvůli dokumentaci tohoto místa a případně i to, kdy se začne s demolicí budov v okolí...
Sobota, 16. července 2016 - 21:50:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 4-2003
honzarejpal: v pátek nebyla - kolej je sice položena po celé délce, ale není posvařováno a chybí trolejové vedení

(Příspěvek byl editován uživatelem suri.)
Neděle, 17. července 2016 - 11:48:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 12-2007
Doubravka by měla jit do provozu v pátek 29.7.
Je podbito, snad už leží i peron
Ve středu 27.7. proběhne zátežovka mostů parními loko, cca stejný scénář jako u 1 TK
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař, RoPL * web Hostivař.EU * stavební diskuse na ttnz.cz
Úterý, 19. července 2016 - 18:32:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 275
Registrován: 5-2013
Stavba Optimalizace trati Beroun - Králův Dvůr má vydané stavební povolení na úsek km 37,541 - 40,510, tedy zahrnuje ŽST Beroun osobní část vč. pražského a středního zhlaví, seřaďovacího nádraží a hlavních kolejí směr Zdice s ukončením v prostoru propojení kolejí seřaďovacího nádraží do kolejí traťových na začátku plzeňského zhlaví. Zbytek podél cementárny a železáren do km 42,760 bude povolován zvlášť.
Podání nabídek na provedení stavby aktuálně je 18. 8. 2016.
Pikehead
Čtvrtek, 21. července 2016 - 09:44:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2452
Registrován: 3-2007
K.A.F.: Tzn. projekt je hotov? Je to nějak teoreticky připravené na "VRT" tunel, nebo tato varianta už definitivně nepřipadá v úvahu?

A je v zadání udělat to jednoduše přepínatelné do AC, kdyby se k tomu v AC dotáhla hrbatá a zrekonstruovaná 171?
Ne přepínat
Čtvrtek, 21. července 2016 - 13:34:36  
Neregistrovaný host
90.177.114.253
V okolí Prahy stejně bude SS proud asi na pořád, tak proč to dělat přepínatelné na AC...[happy]
Čtvrtek, 21. července 2016 - 23:57:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6694
Registrován: 5-2007
Pikehead: Stavby elektrizácie 3kV sa už nejakú dobu pripravujú na prepnutie na 25kV (tzn. izolátory vyhovejú na 25kV a veškerá kabeláž pozdĺž trate je vybavená príslušne dimenzovaným tienením).
Pikehead
Pátek, 22. července 2016 - 08:57:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2456
Registrován: 3-2007
Asdf: díky, dobrá zpráva.
Pátek, 22. července 2016 - 19:46:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 277
Registrován: 5-2013
Pikehead
Ano, projekt je zpracovaný. Ne, stanice Beroun není nijak připravena na případné výhledové zapojení tunelu.
Sobota, 23. července 2016 - 08:42:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 110
Registrován: 1-2009
Je nekde dostupna vizualizace nebo aspon kolejove schema? [happy]
Luboš_3.21
Neděle, 24. července 2016 - 15:03:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 779
Registrován: 4-2014
Odkaz na plán výstavby VRT před rokem 1989
http://ekonomika.idnes.cz/vysokorychlostni-zeleznice-byla-i-v-pla nech-komunistu-piq-/eko-doprava.aspx?c=A160716_102613_eko-doprava _suj
Pikehead
Neděle, 24. července 2016 - 21:48:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2466
Registrován: 3-2007
Lubosi, proc to vsude tapetujes touhle kokotinou? Komunisticke plany byly nesmysl, technologicky i ekonomicky to bylo zcela nerealne...
Ythomas_ct
Pondělí, 25. července 2016 - 08:45:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2081
Registrován: 10-2009
Ad Luboš_3.21:

Odkaz na plán výstavby VRT před rokem 1989

Ano, PLÁN je jedna věc. A pak tu máme druhou stranu mince, kterou je cosi, co se nazývá REALITA. Takže na papíře se už pomalu jezdilo závratnými rychlostmi po VRT (což je stav v podstatě trvající dodnes), ale reálně se postupně vyráběla vozidla s maximální rychlostí, jejíž časová derivace byla záporná. :-) Tím mám na mysli:
- rok 1973, Škoda 55E (ř. 350) s maximální rychlostí 160 km/h, ovšem připraven byl harmonogram zkoušek rychlostí do 200 km/h, který se s ohledem na stav infrastruktury neuskutečnil; nicméně z té lokomotivy vyšel typ ČS200 (r. 1974), který těch 200 km/h dodnes jezdí, ř. 350 zůstala na 160 km/h;
- rok 1978, Škoda 65E (ř. 150) s maximální rychlostí již jen 140 km/h, protože se ukázalo, že těch 160 km/h není na tehdejší infrastruktuře využitelných;
- rok 1980, Škoda 69E (ř. 363) s maximální rychlostí 120 km/h, protože se vlastně ani těch 140 km/h nedalo nikde pořádně jezdit...
:-(
Pondělí, 25. července 2016 - 20:17:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11044
Registrován: 8-2004
Asdf:
Stavby elektrizácie 3kV sa už nejakú dobu pripravujú na prepnutie na 25kV
[uhoh]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)