Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost...) » Archiv diskuse Tarif (jízdné, tarifní politika ... do 12. 07. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tarif (jízdné, tarifní politika ... do 12. 07. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Marek T.
|
|
Neregistrovaný host 90.181.85.197 |
opet v bedekru Blesku a na celostatni v bonbonierach Toffifee V PaTV č. 12/2016 se zatím o Blesku nepíše nic. Na Toffifee sleva dvě stovky, kterou bude možné uplatnit až do konce října. O2 extra výhody nabízí zvýhodněnou cenu jen v období července a srpna (a pozor, slevu nelze uplatnit ve svátečních dnech 5. a 6. července!), takže se bude mnohým potenciálním zájemcům krýt s Jízdenkou na léto :-( |
Nesni
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 989 Registrován: 6-2014 |
se bude mnohým potenciálním zájemcům krýt s Jízdenkou na léto Některým se zase vhodně doplní, protože O2 jízdenky lze koupit max. 4 v jednom měsíci. Na Toffifee sleva dvě stovky Zkusil jsem najít cenu a ta menší, ve které bude kód (125 g), stojí kolem 50 Kč, tj. sleva je vlastně jen 150 Kč. Pro jednotlivce už to bude na hranici výhodnosti. |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3089 Registrován: 12-2007 |
V PaTV č. 12/2016 se zatím o Blesku nepíše nic. Blesk už nějakou běží od května, je to v PVT č.7. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 475 Registrován: 2-2007 |
letos jsou v blesku jen regionální kupony, celostátní oprotí loňsku chybí |
m04
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 203 Registrován: 11-2013 |
Už tu to bylo, ale nemůžu dohledat, takže: Nehrozí mi žádný postih, když si za 200 bodů koupím jednosměrnou jízdenku typu Ostrava-Svinov - Ostrava hl.n. přes Praha hl.n.? Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 629 Registrován: 10-2010 |
m04: V určitém nesouladu s předpisy (SPPO) je jen skutečnost, že máte jízdenku ve stejné obci (rozhoduje název žst) vydanou delší trasou než nejkratší. => Zapsat Bohumín místo Ova hl.
Příští rok bude ve znamení piva!
Já nevím, kde se to v člověku bere, ten neklid, co ho tahá z místa na místo. Co mu nedovolí aby se usadil, aby byl sám se sebou spokojený jako většina ostatních. Já prostě nemůžu zůstat na jednom místě, vážně, fakt. |
m04
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 204 Registrován: 11-2013 |
Tobik: Konkrétně to budou dvě různé obce, Ostravu jsem jen vzal jako první příklad, co mě napadl. Díky! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2564 Registrován: 9-2005 |
Zdravím, chci se zeptat, zda-li byly u průvodčích v loňských letech nějaké problémy s Jízdenkou na léto z Eshopu koupené jako Etiket k INkartě? Díky! |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3094 Registrován: 12-2007 |
Milanm: Stejné jako s jakoukoliv jinou jízdenkou na InKartě. Tj. prakticky žádné. |
nmav
|
|
Neregistrovaný host 89.22.66.212 |
Dobrý den, prosím o odpověď místní znalce. Jaké nejvýhodnější jízdenky zvolit pro trasu Bardo (Pl)-Praha. Pojede nás pět dospělých bez inkarty, mezinárodní pokladna není problém. A dále, nemáte někdo zkušenost s vlaky na trase Klodzko-Walbrzych? Nebudou problémy s nákupem jízdenek až ve vlaku? Děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1268 Registrován: 12-2007 |
Kupuju známému traťovku na eshopu na jeho inkartu, nikdy s tím nebyl problém, akorát dneska u čerstvě koupené (včera ráno) průvodčí oznámil, že jízdenku v POPce nevidí a donutil ho koupit si jízdenku ve vlaku (z nějakého důvodu mu nešlo ukázat potvrzení v pdf). Předpokládal jsem, že se může obrátit na podporu eshopu nebo něco, nebo prostě to potvrzení vždy musí být po ruce?
Východní Evropa jste vy.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1088 Registrován: 8-2003 |
Nemusí, obraťte se na obálku, doložte čísla inkarty a třeba sken nově koupené jízdenky a věřím, že to s omluvou vrátí. Pokud průvodčí jízdenku nevidí a aktualizace popky nepomůže, má zavolat na helpdesk kde mu řeknou, jestli je na kartě jízdenka a jaká. Nedávno jsem četl nějaký interní pokyn, že v žádném případě do ověření na infolince, se nemá s cestujícím jednat jako s černým pasažérem. |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3098 Registrován: 12-2007 |
Předpokládal jsem, že se může obrátit na podporu eshopu nebo něco, nebo prostě to potvrzení vždy musí být po ruce? Podle webu ČD je sice potřeba navštívit pokladnu, nicméně podmínky eshopu nic takového nevyžadují. Helpdesk umí najít jízdenku podle čísla InKarty. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 54 Registrován: 8-2010 |
Thingie: Jedna kolegyně se k cestujícímu zachovala stejně a skončilo to pro ní žlutou kartou. Takže okamžitě stížnost... Jen nevím jestli to nedopadne jenom omluvou (bez vrácení peněz), protože když víte, že tu jízdenku z Eshopu máte, tak si radši nechte napsat klasickou hlášenku a ČD ji pak v systému zruší. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1269 Registrován: 12-2007 |
No, dostal delsi jizdenku z neobsazene stanice, takze bez priplatku, tedy pruvodci se o neco snazil, nesnazil se vsak zavolat si... O penize nejde, je to par desetikorun, jde o moznost spolehat se na nakup jizdenky z eshopu, aniz by bylo treba mit vzdy po ruce potvrzeni (obcas se proste vybije telefon nebo neco).
Východní Evropa jste vy.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6406 Registrován: 1-2007 |
Na druhou stranu, já mám pocit, že cestující musí být schopen sdělit na požádání alespoň kód transakce, když už nemá ten aztécký kód. |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3100 Registrován: 12-2007 |
Mouka: Pokud je jako doklad jízdenky z eshopu uvedená InKarta, pak její předložení je jednou z možností, jak se prokázat jízdenkou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4930 Registrován: 12-2011 |
Nedávno jsem četl nějaký interní pokyn, že v žádném případě do ověření na infolince, se nemá s cestujícím jednat jako s černým pasažérem. To je sice hezké, ale v praxi je to stejně jinak. (Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se. "Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek. "Pan výpravčí Hubička," řekla. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2565 Registrován: 9-2005 |
Zdravím, s Jízdenkou na léto koupenou přes eShop se taky musí pro aktualizaci k pokladně? Díky! |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3101 Registrován: 12-2007 |
Milanm: Ne, s Jízdenkou na léto není potřeba nic dělat. |
KMB
|
|
Neregistrovaný host 46.149.124.121 |
Je v pořádku když na jízdenku pro 3 osoby - konkrétně Kilometrickou banku - cestuje 1 osoba, a v přestupní stanici se k ní přidají zbývající dva cestující? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2567 Registrován: 9-2005 |
Babilon: Díky za odpovědi! Loni jsem se 2x setkal s tím, že se průvodčí zeptal, odkud kam jedu, že to na jízdence /eTiket na POPce/ nevidí. Tak jsem vždy ukázal letáček o Jízdence na léto a potom už bylo vše v pořádku. Proto jsem se zeptal, jaké byly zkušenosti. A moc díky za Babitron, je to skvělý pomocník. |
27
|
|
Neregistrovaný host 193.179.13.239 |
Dá se projet úsek Faak am See - Lesce-Bled za méně než 6,8 €? (Jízdné ÖBB). K dispozici kdyžtak RailPlus/ISIC. Projitím standardních nabídek SŽ a ÖBB A dělením jízdenek na Faak am See – Jesenice a Jesenice - Lesce-Bled to nevypadá, že bych si pomohl? Rakouská prázdninová se mi za 60 € nevyplatí... ( i při dělení v Linci by byla včasná vyšla o nějakých 200 levněji, krát dva to je 400, to máme 16 € na dvou cestách... Když k tomu přičtu těch 16€, pořád jsem max na 40 €). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1069 Registrován: 5-2007 |
http://ekonomika.idnes.cz/ceske-drahy-platba-kartou-0y2-/eko-dopr ava.aspx?c=A160630_211920_ekonomika_ane |
jizdenka
|
|
Neregistrovaný host 77.48.31.6 |
Poradil by někdo znalý, jak co nejlevněji cestovat 4-5x do měsíce (v PÁ tam a v NE zpět) v úseku Ostrava Svinov (ale není nutností,může být i hlavní) - Zdounky. Může být i dělené jízdné či jiné nejlevnější varianty. Díky moc za odpověď. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 780 Registrován: 12-2007 |
(Příspěvek byl editován uživatelem Krokodyl.)
Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali Najbrt-Welcome in the darkness time |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4943 Registrován: 12-2011 |
Jde si koupit v české pokladně NRT lístek, který nezačíná ani nekončí na českém území?
"Je," řekla a usmála se. "Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek. "Pan výpravčí Hubička," řekla. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3192 Registrován: 5-2005 |
intelpetr: a cestuje se přes naše území nebo ne? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4945 Registrován: 12-2011 |
Pavlík: Ne, bude to Slovensko - Maďarsko.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 533 Registrován: 4-2007 |
intelpetr: Jde. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4946 Registrován: 12-2011 |
Dík
rodicxx1
|
|
Neregistrovaný host 37.48.16.21 |
Jsem rodic mam In25, dite ma 7 let dostane v ramci me inkarty dite take slevu 25% |
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 875 Registrován: 4-2015 |
Mirek2: Ale ne odkudkoliv kamkoliv, ale jen na vybrané relace. Platnost byla omezena jen na 14 dní a při nevyužití to lze vrátit jen velmi komplikovaně.
Waarschijnlijke Afstanden.
|
Nesni
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1005 Registrován: 6-2014 |
rodicxx1: dostane v ramci me inkarty dite take slevu Ne, In-karta IN25 je nepřenosná. I tak má ale nárok na slevu 50 % z obyčejného jízdného z důvodu věku. (Příspěvek byl editován uživatelem Nesni.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 28 Registrován: 5-2012 |
Má někdo zkušenost s nákupem jízdenky na fakturu - jde mi o to zkusit proplatit mezinárodní jízdenku prostřednictvím FKSP. Podle přepravních podmínek by nákup na fakturu neměl být problém, ale nenašel nikde ani formulář ani kontakt na OPT.
Jetelo o muerte!
|
ASDFF
|
|
Neregistrovaný host 89.190.90.7 |
Fakturu vám vydají na požádání na pokladně |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 29 Registrován: 5-2012 |
Hm, paní na pokladně ve Varech se na mě dívala jak na exota, když jsem se jí na to ptal.
Jetelo o muerte!
|
Tom_11
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 59 Registrován: 10-2006 |
V PTV jsem ještě nic nenašel, ale na stránkách ČD se objevila zmínka o zlevněné ceně jízdenky na léto pro držitele jakési karty PRIMA PORT -> odkaz |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3104 Registrován: 12-2007 |
S překvapením jsem zjistil, že v eshopu nejde koupit dvě jízdenky a na obě uplatnit slevu z bonusového programu, musí se to dělat po jednom. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 534 Registrován: 4-2007 |
Pružinskij: Tak jsem měl asi štěstí, ale úsekové jízdenky NRT jsem kupoval jak pro Německo a Rakousko. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1961 Registrován: 6-2007 |
Mirek2: Ale ne odkudkoliv kamkoliv, ale jen na vybrané relace. Odkud máte tuto informaci? Mám za to, že za plné NRT lze koupit kteroukoliv relaci (jiná věc je, že pomalu ubývá vlaků, ve kterých platí). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4949 Registrován: 12-2011 |
za plné NRT lze koupit kteroukoliv relaci I se slevou Rail+?
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1962 Registrován: 6-2007 |
Sleva Rail+ má to omezení, že by se měla aplikovat jen na mezinárodní cestu. Tj. buď přímo jízdenka ze státu A do státu B, nebo navazující na takovou jízdenku (např. Zürich-Luzern ke globální CNL jízdence Praha-Zürich). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4950 Registrován: 12-2011 |
Podmínku cesty přes hranice splním, jen tam nebude ČR, což teda nebude problémem. Tak ještě jednou díky.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1963 Registrován: 6-2007 |
Zdá se, že eShop ČD nepovolí nákup skupinové slevy pro více než 5 osob jinak, než přes byrokratickou schvalovanou žádost (http://www.cd.cz/skupiny/) 72 hodin předem. Nevíte, jestli si lze touto cestou vybrat konkrétní místa k sezení? Načítají se za takový nákup věrnostní body? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1631 Registrován: 8-2003 |
Oto: Já kupoval přes schvalovanou žádost hned po zavedení - žádné body nebyly a protože se to muselo zajít zaplatit na bahnhof (nešlo to zaplatit v eshopu), tak by asi na pokladně vydala konkrétní místa - ale já měl jen osobáky, kde byla místa olepena na oknech. |
mirosovka
|
|
Neregistrovaný host 46.135.144.28 |
Ano, body se připíšou. Konkrétní místa si vybrat nelze. |
Jan262
|
|
Neregistrovaný host 85.70.249.49 |
Vybrat místa lze tak, že po rezervaci napíšete na ČD email. Kupodivu to funguje jen nad 10 osob, protože prý do 10 osob vyřizuje rezervace počítač. sice to asi oddělení rezervací kupin trochu otravuje, nadruhou stranu když to zavedli a nedali do eshopu... |
27
|
|
Neregistrovaný host 193.179.13.239 |
Skupiny nad 5 osob bez byrokratického formuláře lze až < 72h před odjezdem Ale máte pak „jen" standardní rezervace, ne rozšířené služby (posílení vlaku...) Body se při zaplacení přes eShop načtou, místa lze vypsat přes info@cd.cz |
Santa Justa
|
|
Neregistrovaný host 176.98.110.120 |
Prosím, kolik bude dělat doplatek do první třídy pro jednu osobu k celodenní jízdence na EC v úseku Praha - Děčín a zpět? Lze to zaplatit nějak předem na pokladně? Nebo se musí počkat až na průvodčího? Díky. |
Pajas2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 644 Registrován: 10-2009 |
Odečtěte dvě ceny, na které máte nárok: Celodenní jízdenka platí ve 2. třídě, jednorázový doplatek do 1. třídy je možný (cestující zaplatí rozdíl mezi 1. a 2. třídou jízdného, na které prokáže nárok, za úsek ve kterém skutečně 1. třídu použil). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 85 Registrován: 7-2015 |
Pajas2: to si nejsem jistý, jestli je to takhle jednoduché, na stránkách jsem našel: U níže vyjmenovaných jízdenek a slev není možné dokoupit jednorázový doplatek do 1. třídy, ale je nutné vždy doplatit rozdíl mezi cenou jízdenky 1. třídy a zaplacenou cenou za původní jízdenku. K uvedeným jízdenkám můžete také využít časový doplatek do 1. třídy. Akční jízdenka Včasná jízdenka Česko Sleva pro důchodce Zvláštní jízdné pro držitele průkazu ZTP, ZTP/P Zvláštní jízdné pro žáky do 15 let Zvláštní jízdné pro žáky od 15 do 26 let Skupinová jízdenka Celodenní jízdenka Skupinová víkendová jízdenka |
Pajas2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 645 Registrován: 10-2009 |
Já si jistý jsem, protože TR 10 na straně 47 (F. CELODENNÍ JÍZDENKA), článek 251 říká: 251. Jednorázový doplatek do 1. vozové třídy se vypočte jako rozdíl mezi 1. a 2. vozovou třídou jízdného, na které cestující prokáže nárok, a to za úsek, ve kterém 1. vozovou třídu skutečně použil. Takže pokud je někde něco jiného, není to pravda. |
PPP
|
|
Neregistrovaný host 109.81.211.170 |
Neví někdo zasvěcený, jestli a za jakých podmínek bude možné převáděd peníze z peněženky na InKartě na virtuální konto ČD Kredit? Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1274 Registrován: 12-2007 |
Saga jizdenek na inkarte nekonci. Dneska 4 (slovy ctyri) pruvodci nedokazali na jednom nakupu zpatecni jizdenky pro 2 osoby (jedna IN25, jedna obycejna) videt druhou osobu a domnivali se, ze je jizdenka jen pro jednoho. Ukazalo se, ze staci na POPce trosku zascrollovat dolu a hned je to videt, ale k tomu bylo treba presvedcovani a nekdy doslo i na zvyseny hlas. Tohle se trochu nedari, ne?
Východní Evropa jste vy.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 500 Registrován: 10-2011 |
Thingie: Já s tím o víkendu kupodivu neměl problém (jedna in50, druhá in25 pro dítě), ale může to být proto, že jsem rovnou předkládal 2 in-karty, z toho první tu dětskou (na níž jízdenka nahraná nebyla), takže průvodčí asi automaticky koukli i na tu druhou jízdenku na té mé kartě. Oto: Ano, vydělal jsem si takto 935 věrnostních bodů, díky dvěma školním výletům. Takže tři zpáteční jízdenky s 90 % slevou. :-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4954 Registrován: 12-2011 |
A pokud tu zpáteční natrasujete do jednosměrné jízdenky, tak máte téměř pět jízdenek
J.R.
|
|
Neregistrovaný host 86.49.76.75 |
Poradíte prosím nejvýhodnější možnost na cestu Praha - Schmilka-Hirschmuehle. Ve čtvrtek, resp. pátek jedna osoba tam, v neděli dvě osoby zpět. Intuitivně bych volil Praha - Děčín dle eshopu a Děčín - Schmilka NRT, nicméně nejde to ještě jinak? Děkuji |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2342 Registrován: 8-2010 |
nicméně nejde to ještě jinak? Jinak to jde asi jen s jízdenkou Labe-Elbe: koupit jízdenku do Vraňan a pak Labe-Elbe (neplatí v EC), ale to by se asi vyplatilo jen kdyby jste jeli zpátky v ten stejný den. Takhle se to asi nevyplatí, takže asi Praha-Děčín+NRT. (Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1964 Registrován: 6-2007 |
Praha > Děčín včasná jízdenka za 99 až 159 Kč Děčín > Schmilka MPS Sebnitz za 63 Kč Při cestě tam lze použít i vnitrojízdné Děčín > Dolní Poustevna a "ilegální" předčasný výstup. Pokud má ta osoba In-kartu, vyjde to levněji. |