Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost...) » Archiv diskuse Tarif (jízdné, tarifní politika ... do 10. 11. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tarif (jízdné, tarifní politika ... do 10. 11. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
JNi
|
|
Neregistrovaný host 89.102.60.147 |
Byll: pokud první den platnosti jízdenky bude skutečně pokrývat den odjezdu z výchozí stanice, pak by neměl být problém. Když se ale podívám do systému, našlo mi to sice odjezd z Westerlandu ve 22:22, ale routuje mě to do Hamburku, odkud ráno jede EC přímo do Prahy. Pokud tohle EC musíte využít v celé jeho trase uvedeného na jízdence (Hamburg-Ústí), pak nemůžete začít ráno v Berlíně. Povedlo se Vám najít spojení tak, aby ten povinný vlak (poslední v řadě) byl vytisknutý na jízdence jen v trase Berlin-Ústí? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 112 Registrován: 7-2015 |
JNi: Díky. Ano, ale hledal jsem spojení na sobotu 26.11. Na sobotu 19.11. mi to taky nejde najít, protože ten poslední vlak z Westerlandu ve 23:22 od 5. do 20. 11. nejede. Pak to ukazuje z Westerlandu už ve 20:52 a tím pádem to ranní EC z Hamburku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 113 Registrován: 7-2015 |
Po různém zkoušení různých fíglů se mi to povedlo zadat spojením přes stanici Nortorf. Ta je na trase u Kielu a pak to najde večerní vlak z Westerlandu, ale protože už nic přes ten Nortorf nejede, tak to pokračuje až ráno do Hamburku a Berlína, kde to najde požadovaný povinný vlak EC 75 v 13:03. |
JNi
|
|
Neregistrovaný host 89.102.60.147 |
Byll: super práce! :-) Určitě se těším na nějaký report z cesty - zážitky, zkušenosti, atd. |
Kůň
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1514 Registrován: 1-2012 |
Zdravím, jde ještě vytisknout e-tiket v automatu nebo vyzvednout u pokladny? Díky. Na K-Reportu již od 09/2005. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1149 Registrován: 5-2010 |
Kůň: V automatu už určitě ne. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 637 Registrován: 10-2010 |
Kůň: Ne, v automatu, ani u pokladny nelze e-tiket vyzvednout. Jako sběratel bych ocenil, kdyby takováto možnost byla. Např. u Regiojetu na vyžádání vydají ke kreditové jízdence papírový doklad. Oficiální odpověď ČD, a.s. je, že pdf z eShopu splňuje zákonné náležitosti daňového doklad.
Příští rok bude ve znamení piva!
Já nevím, kde se to v člověku bere, ten neklid, co ho tahá z místa na místo. Co mu nedovolí aby se usadil, aby byl sám se sebou spokojený jako většina ostatních. Já prostě nemůžu zůstat na jednom místě, vážně, fakt. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2652 Registrován: 8-2010 |
Tohle koluje na netu Neví někdo proč ta rozdílná cena a počet km ? (Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1998 Registrován: 6-2007 |
Správně je ta vyšší cena, 21 km. Asi měl v systému nějaký vlak špatně vyplněné kilometry. |
Petrkazd
|
|
Neregistrovaný host 66.249.93.84 |
Dobrý den, lze jízdenku T+R koupit také k Akční a Včasné jízdence? |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3217 Registrován: 12-2007 |
Tohle koluje na netu [happy] Neví někdo proč ta rozdílná cena a počet km [proud] ? Podobný problém se vyskytoval u e-jízdenek, o problému jsem psal v sekci Elektronické prodejní systémy. Už je to snad vyřešené. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 139 Registrován: 11-2009 |
Ne webu ČD je již tarif platný od prosince TR 10 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2658 Registrován: 8-2010 |
Vlakous: Takže i příští rok bude jízdenka na léto. To je super Jinak neví někdo jak to bude s tarifem na rychlících Plzeň-Most provozované GWTR? Budou uznávány nějaké ČD jízdenky nebo prostě smůla? |
27
|
|
Neregistrovaný host 193.179.13.239 |
Honza7887: 260. Skupinová víkendová jízdenka platí do odvolání za stejných podmínek, s výjimkou ustanovení čl. 255. 2. 1. tarifu TR 10*, ve vlacích provozovaných firmou GW Train Regio a. s. (GWTR) a Die Länderbahn GmbH (DLB) na území České republiky a v úseku trati 089 Hrádek nad Nisou – Varnsdorf podle smluvních přepravních podmínek těchto dopravců. Totéž je i u celodenní jízdenky (standardní). Prozatím to studuju, není to tak krátký dokument... *255. 2. 1. Poslední sobotu vzáří může jízdenku použít maximálně 5 spolucestujících bez ohledu na věk. |
27
|
|
Zatím je u GWTR k dispozici pouze dokument s podmínkami pro rok 2016, poslal jsem obálku na GWTR... |
27
|
|
Jinak už je tam i příprava na ČD kredit(?): „...Doplatek lze u pokladní přepážky, ve vlaku, a ode dne vyhlášení i v e-shop ČD vystavit pouze k platnému jízdnímu dokladu." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1999 Registrován: 6-2007 |
Do 30.11. se dá při nákupu vnitrostátní jízdenky ČD opět získat 10% sleva při platbě aplikací Masterpass. |
Rakousko
|
|
Neregistrovaný host 31.30.101.18 |
Když tu tak čtu o letní jízdence ČD, nevíte někdo, jestli je věkový limit u letních jízdenek ÖBB (pod 20 let a nad 20 let) braný v den nákupu jízdenky, nebo v době platnosti? Když je člověku 20 let třeba 8.7 a koupí si jízdenku 6.7, bude platit sazbu pod 20 let, nebo nad 20 let? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2597 Registrován: 9-2005 |
Nevidím důvod, proč by nešla...2x jsem na Smíchově kupoval T+R a předložil Akční z Plzně a v pohodě. ad Rakousko: Co jsem četl v té TR10, tak se o žádném věkovém limitu nepíše. Docela by mě zajímalo, jestli půjde zůstatek na EPIKu převést na nově vzniklý ČD Kredit...? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6 Registrován: 11-2014 |
Oto: "Do 30.11. se dá při nákupu vnitrostátní jízdenky ČD opět získat 10% sleva při platbě aplikací Masterpass. Dle přesných podmínek by měla akce platit i na týdenní traťovky. Dnes zakoupena a zaplacena běžná cena. Dal jsem na reklamaci, tak uvidíme..." |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3218 Registrován: 12-2007 |
Jinak už je tam i příprava na ČD kredit(?): „...Doplatek lze u pokladní přepážky, ve vlaku, a ode dne vyhlášení i v e-shop ČD vystavit pouze k platnému jízdnímu dokladu." Nerozumím, jak to spolu souvisí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 116 Registrován: 7-2015 |
Známá mne oslovila s tím, že by ráda prodala IN100 (pouze 2. třída) platnou +- do konce srpna 2017. Nebude nakonec tak jezdit, jak myslela a tak ji od nového roku nevyužije, lépe jí vyjdou jednotlivé včasné jízdenky. Pokud by zde byl nějaký vážný zájemce, kterému by se to hodilo, mohu zjistit a sdělit další podrobnosti. Hlavně samozřejmě cenu, za kterou by to byla ochotna prodat (to ještě přesně nevím, chce si to nejprve pořádně spočítat). Napište mi SZ. |
Žirafa
|
|
Neregistrovaný host 193.85.233.102 |
Musí být celodenní ČD + Německo nebo Egronet označeny českým průvodčím před vjezdem na německé území? |
Fridrich
|
|
Neregistrovaný host 195.113.148.151 |
Zdravím, chtěl bych se zeptat na pár informací ohledně přerušení jízdy. Z informací které jsem našel na internetu si ještě nejsem jistý, jestli to chápu správně. Rád bych využil nasbírané body a za ně si pořídil jednosměrnou jízdenku Olomouc → Praha přes Častolovice. Přes Častolovice proto, že bych se cestou ze školy potřeboval zastavit doma a pokračoval bych druhý den. Měl jsem za to, že je jízdenka platná do 24:00 dne následující první den platnosti. Trasa Olomouc → Častolovice je delší než 101km a proto si myslím, že podmínka přerušení jízdy je splněna. V eshopu se mi však nyní zobrazila před dokončením nákupu informace "Jednosměrná jízdenka platí do 6:00 hodin dne následujícího po prvním dni platnosti.". Znamená to tedy, že je jízdenka platná jen do 6:00 druhého dne, byť na dokladech bývá 24:00? V tom případě asi nezbývá než rozdělit cestu na dvě části, že? Děkuji za radu |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3219 Registrován: 12-2007 |
Fridrich: To vypadá na nějakou chybu eshopu u lomeného jízdného (tj. nějaký úsek jedete 2x), kdy to vždycky ukazuje platnost do 6:00 bez ohledu na vzdálenost. |
Fridrich
|
|
Babilon: Máte pravdu, úsek Týniště nad Orlicí - Častolovice se projíždí do dvakrát. Jízdenka pouze přes Týniště se tváří, že platí do 24:00. Děkuji! |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3220 Registrován: 12-2007 |
Fridrich: Nevím, kdy jedete, ještě můžete počkat, jestli to opraví. O chybě jsem ČD informoval, naposledy ji opravili do druhého dne. |
Fridrich
|
|
Babilon: Až příští týden, chtěl jsem jízdenku koupit v předstihu. Počkám tedy na víkend a uvidím jestli bude chyba opravena. Ještě jednou děkuji za pomoc |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3221 Registrován: 12-2007 |
Pak je ještě otázkou, jaká platnost se objeví přímo na jízdence a jestli se taková jízdenka objeví na POPce po 6. hodině. Někteří tady mají s podobnými jízdenkami zkušenosti, tak by mohli popsat, jak to u nich dopadlo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1654 Registrován: 8-2003 |
Koukám, že pro cestu Pardubice -Lysá n.L. je dobré koupit Včasnou do Poděbrad. Co však, pokud nastoupím v Lysé s Včasnou Poděbrady - Pardubice a zrovna mě uvidí průvodčí nastupovat až v Lysé? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2666 Registrován: 8-2010 |
Fucza: Nic se dít nebude, nastoupit později není proti žádným pravidlům. Jezdím z Libně do Olomouce na jízdenku z hlavního a nikdy nebyl žádný problém. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1655 Registrován: 8-2003 |
Honza: Díky moc, ale koukám, že se mi to nějak popletlo. Lysá je až za Poděbradama ve směru na Prahu, tak by to asi žádné řešení nebylo :-) Pro tuto trasu bude asi nejlepší zpáteční skupinová pro 2 osoby :-) |
Österrreich
|
|
Neregistrovaný host 193.165.236.27 |
Fridrich: Já si za 200 bodů a 78 Kč z e-shopu kupuji jednosměrnou Praha hl.n. - Praha-Holešovice přes Břeclav, Znojmo a Břeclav. Spojení mi to najde odjezd z Prahy 23:58. Jízdenku používám na vlak v 7:52, ve Znojmě mám pauzu a do Prahy jedu další den s odjezdem odpoledne. Před dokončením nákupu se objevuje informace, že jízdenka platí do 6:00 následujícího dne, ale na samotné jízdence je vždy platnost do 24:00. Při načítání In karty nikdy problém nebyl, jenom posledně ve vlaku z Břeclavi do Prahy průvodčí tvrdil, že mu to žádnou jízdenku nenačetlo - že je tam jenom z Prahy hl.n. do P.-Holešovic.Upozornil jsem ho, aby se podíval na trasování a vše bylo v pořádku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1563 Registrován: 12-2007 |
Pěkný den všem, prosím o radu, jak se co nejlevněji dostat ve 4 osobách z Prahy do Norinmerku.Pojedeme v sobotu 17.12 tam i zpět. Napadá mě Bayrische-Bohmen ticket plus včasná Praha Plzeň a zpět. Platí BB ticket až do Norinmerku? Před 3 lety jsme na ni jeli až do Salzburku. Děkuji moc za odpovědi a přeji pěkný den
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5228 Registrován: 12-2011 |
Najeďte na stránky Flixbus, cesta bude stát od 379 Kč za osobu.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se. "Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek. "Pan výpravčí Hubička" Mé fotky na K-reportu odkaz |
jarosmichal
|
|
Neregistrovaný host 146.102.145.1 |
378 na osobu stojí i Včasná ČD... S Bayern-Bohmen tiketem to však lze ještě levněji |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2000 Registrován: 6-2007 |
Najeďte na stránky Flixbus, cesta bude stát od 379 Kč za osobu. 1) na Flixbus se R_1463Úpa neptal 2) nestojí to 379 Kč na osobu, nejnižší jednosměrná cena na ten den je 15 EUR, tj. 405 Kč 3) cena u Flixbusu je pohyblivá, museli by to koupit hned, do času odjezdu pravděpodobně zdraží (až na 1100 Kč) 4) s Bayern-Böhmen-Ticket vyjde jeden směr na 243 Kč/os ( http://vlakem.net/praha-nurnberg-sobota-navrat-ten-samy-den ) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2001 Registrován: 6-2007 |
Platí BB ticket až do Norinmerku? To rozhodně platí. Spíš se tu občas vedou spory o to, zda platí na českém území v EC. Ale zde se píše, že ano: http://www.laenderbahn.com/alex/tickets/preise/ Takže můžete flexibilně jet jak přes Cheb, tak přes Furth im Wald. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1564 Registrován: 12-2007 |
Skvělé skvělé skvělé! V roce 2013 jsme tím jeli práve EC do Mnichova a v Česku nebyl problém, průvodčí jsou za Plzní na toto zvyklí. Moc díky všem za odpovědi! Ten flixbus pro nás konkrétně nepřichází v úvahu, kamarád má 200 cm a jeho přítelkyně jen o málo méně. O 300 km v buse nemají zájem. A navíc vlak je vlak
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3872 Registrován: 5-2009 |
Nevím, zda to tu už někdo psal. Ale pro režíjkáře bude RailJet na našem území povinně místenkový.... |
dvx
|
|
Neregistrovaný host 194.228.169.254 |
Dispečer_o11: To je dobře. Ještě k tomu budou muset doplatit v Rakousku 10€ za každé vyplněné políčko na FIPce při cestování v dálkových vlacích. |
Neregistrovaný host 90.178.3.142 |
Nevím, jestli jsem to četl tady na Káčku, ale mám dojem, že ta povinná rezervace pro režijkáře snad bude jen při použití 1. třídy, nebo ne? |
jarosmichal
|
|
Neregistrovaný host 46.135.216.12 |
Povinná rezervace? Tím myslíte ten bezplatný evidenční lístek, jako nyní na vlacích Ex/EC na Ostravu? |
jarosmichal
|
|
Neregistrovaný host 46.135.216.12 |
Pokud to je v 1. třídě, jen dobře. 1. třída railjetů bývá pravidelně minimálně v sezoně vyprodaná, a je zcela logické, že tam dopravce chce platící cestující. |
27
|
|
GWTR: " Vážený pane xxx, na lince Plzeň - Most bude možné cestovat pouze s jízdenkami naší společnosti. Jízdní doklady jiných dopravců (včetně ČD), nebude v našich vlacích možné uplatnit. Děkujeme za pochopení. S pozdravem Ing. Pavel Faugner | člen představenstva / member of the board of directors | + 420 475 351 542 | + 420 725 794 363 GW Train Regio a.s. | U Stanice 827/9, 400 03 Ústí nad Labem, Střekov, Czech Republic | pavel.faugner@gwtr.cz | www.gwtr.cz" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2669 Registrován: 8-2010 |
|
dvx
|
|
Neregistrovaný host 86.61.211.193 |
K těm railjetům - mělo by to být i ve dvojce a minimálně za 70Kč. Sůra o tom napsal článek, ale myslím, že jsem to četl i jinde, tak by to měla být pravda. http://ekonomika.idnes.cz/zmeny-rezijek-2016-029-/eko-doprava.asp x?c=A161012_143620_eko-doprava_suj |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10641 Registrován: 5-2004 |
Ta odpověď je poněkud v rozporu s informací co se tu taky objevila o tom že v tom bude platit i tarif DUK. Každopádně tím ztrácí význam vazby třeba na 161 v Blatně... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3874 Registrován: 5-2009 |
Ne nejedná se o evidenční lístek, jak na vlacích do OVY. Je to skutečně povinná rezervace v RailJet. Mělo by to být jak 1 tak ve 2 třídě. A popravdě je dobře, že je zavedli a důvod je jednoduchý.... Co mě trošku mrzí to zdražení ročního doplatku na 1.třídu. Ale chápu... |
Priapos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1111 Registrován: 10-2012 |
dvx: "K těm railjetům - mělo by to být i ve dvojce a minimálně za 70Kč. Sůra o tom napsal článek, ale myslím, že jsem to četl i jinde, tak by to měla být pravda. " Sancta simplicitas. Přece když to napsal Sůra, tak by to měla být pravda. I takoví naivní lidé jsou mezi námi. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3300 Registrován: 5-2005 |
Zdravím. Poradíte? Potřebujeme jet z Kroměříže do Opavy Východ a pak ještě tramvají k nemocnici. Moc se v ODIS nevyznám. Poradíte nejvýhodnější nabídku? Pro dvě osoby bez inkarty, zpět pojedeme ten samý den. Děkuji |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 952 Registrován: 9-2007 |
Mám tu poptávku, kterou v eshopu nevyřídím... Chce cestovat skupinka 4 dospělých a 4 dětí do 15 let. Eshop odkáže na formulář skupin. Formulář skupin neumožňuje zadat uvedenou kombinaci a požaduje minimálně 6 dospělých. Pro amatéry neznalých železničních reálií absurdita... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 949 Registrován: 7-2007 |
Negrelli: Tak u skupinové slevy se nezadává věk cestujících, protože sleva je jasně daná, viz: "Zadejte počet cestujících, kteří budou odbaveni slevou pro skupinu. Minimální počet je 6 osob, ..., Věk cestujících nebo případné průkazy na slevu nehrají u skupinové jízdenky roli, rozhodující je pouze počet cestujících, který musí být minimálně 6 osob." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2670 Registrován: 8-2010 |
Pavlík: V Opavě tramvají (snad trolejbusem ne) ? Jinak v ODISu bohužel zatím krom jedné tratě kde se to zkouší neexistují jednotlivé jízdenky pro cesty vlakem (jen předplatní) takže vám asi nezbyde nic jiného než jet na tarif ČD. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3301 Registrován: 5-2005 |
Honza7887: "Pavlík: V Opavě tramvají (snad trolejbusem ne) ? Jinak v ODISu bohužel zatím krom jedné tratě kde se to zkouší neexistují jednotlivé jízdenky pro cesty vlakem (jen předplatní) takže vám asi nezbyde nic jiného než jet na tarif ČD." Děkuju. S tramvají jsem se sekl Takže nejlepší bude tedy včasnou do Ostravy. A z Ostravy zpáteční skupinovku do Opavy a zpět. A v tom MHD si musíme koupit ještě další jízdenky... |
déja vu
|
|
Neregistrovaný host 83.208.236.91 |
"27", "Honza7887": bombardujte svými stížnostmi ne dopravce GWTR, ale ministerstvo dopravy. (Snad chápete, kde je problém.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 953 Registrován: 9-2007 |
jarda kučera - nakonec jsem doporučoval jinou jízdenku, než Obyč. skupinovou. Zahraniční zákazník se nebude dohadovat protizákazníckým servisem ČD |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2671 Registrován: 8-2010 |
déja vu: Já GWTR nebombarduji jen jsem vyjádřil svůj hněv nad současným stavem Samozřejmě, že za to může MD a ČD. |
Santa Justa
|
|
Neregistrovaný host 176.98.110.120 |
Pavlík: ještě v MHD Opava dejte pozor, mají tam takovou specialitu, že se nevrací drobné za jízdenky. |
blekp
|
|
Neregistrovaný host 193.179.3.120 |
Sleva 20 % na víkendovou jízdenku Českých drah Sleva platí pro cesty v sobotu nebo v neděli v období od 12. do 13. 11. 2016 a od 19. do 20. 11. 2016. Druh síťové jízdenky, na které se sleva vztahuje: Skupinová víkendová jízdenka (celá ČR) Pro uplatnění slevy klikněte na http://kupony.svetodmen.cz/cd a zadejte svoji e-mailovou adresu. Obratem vám přijde unikátní kód pro získání slevy. Ten zadejte při nákupu jízdenky na www.cd.cz/eshop. Po vložení slevového kódu vám bude cena snížena o 20 %. |