Diskuse K-report » Archiv 2016 » Tramvaje a metro » Metro a spol. » Archiv diskuse Metro a spol. do 06. 05. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Metro a spol. do 06. 05. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 205 Registrován: 8-2015 |
Metro z Bukurešti včetně motorové lokomotivy, pramen https://imhd.sk/ba/galeria-media/update/9286/metro-v-bukuresti |
Klv
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1379 Registrován: 6-2006 |
kwasi - Na první fotce máš velmi zajímavou mašinku, je to LDH 45 s ořezanou budkou. (Nezaměnit s LDHM 45, která je už z výroby jakýsi kříženec mezi LDH 45 a L 45 H.) (Příspěvek byl editován uživatelem Klv.) |
Karel metro
|
|
Neregistrovaný host 46.135.130.2 |
Kde najdu přehled vyrobených vozů ve fabrice Mytiščinský strojírenský závod? Zajímá mě metro. Díky za info. Nehledám přesný výpis vozů ale jednotlivé série do metro provozů. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 206 Registrován: 8-2015 |
Tady jsem našel další fotky z Bukurešti: http://forum.construim-romania.ro/showthread.php?pid=3856 ; http://transport-in-comun.ro/forum/viewtopic.php?f=68&t=374 ; http://www.forumtrenuri.com/t3796-locomotive-clasa-85-ldh-45-metr orex A něco z Prahy, pramen http://www.honzikovyvlacky.cz/2011/11/27/prazske-metro-nejsou-jen om-tunely-a-stanice/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6 Registrován: 2-2016 |
Dobrý den, jsem fanoušek metra a dopravního podniku obecně. Měl bych asi takovej neobvyklej dotaz. Neměli byste náhodou někdo doma (samozřejmě za nějakou finanční čásku :D) přebytečnou dopraváckou čepici - kšiltovku (s logem dpp). Moc by se mi hodila. Pokud ano napište mi prosím na mail stribrny.petr@centrum.cz a nebo tady do fóra. Děkuju |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 380 Registrován: 5-2008 |
Vrtá mi hlavou, proč kromě výtahu na Můstku vznikly i nové pevné schody. Zdají se mi nadbytečné. Máte pro to někdo nějaké vysvětlení?
The access to this webpage is paid. Please insert a coin.
http://mq.ucw.cz/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 313 Registrován: 8-2002 |
Očekával bych nějaké požárně-evakuační důvody směrem pryč z přestupní chodby. |
Drak
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1611 Registrován: 10-2002 |
Je to tak. Mají to všechny výtahy, které mají přestupní chodbu. Akorát jinde není schodiště veřejné. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3861 Registrován: 9-2011 |
V Londýně na už-nevím-jaké stanici (ale asi to bude na více) je taky výtah (resp. jenom výtah, není tam eskalátor) a vedle, za dveřmi, je schodiště. Na dveřích je cedule: "Schodiště, počet schodů: (jánevím) 256, odpovídá 9-poschoďovému domu." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 381 Registrován: 5-2008 |
Aha, to mi nedošlo ... asi je ta evakuační chodba jinak dobře schovaná ...
The access to this webpage is paid. Please insert a coin.
http://mq.ucw.cz/ |
M 250.0
|
|
Neregistrovaný host 78.80.31.145 |
Můj první odhad byl, že je to proto, aby se to zrůdností vyrovnalo Andělu. Samotnej výtah byl totiž moc decentní Nechápu, čim přemejšlí někdo, kdo do stanice laděný do kulata a do tmava narve takovýhle svítící hranatý monstrum. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 295 Registrován: 1-2012 |
Zdravím všechny přítomné. Mám letos zadanou seminární práci o požární bezpečnosti v metru a rád bych si na toto téma popovídal mimo jiné s někým, kdo řídí soupravu metra, a pokud by to bylo možné, tak bych se rád podíval do kabiny metra, nejlépe i při jízdě (toto nevím, zda se smí, tak kdyby náhodou). Proto bych zde rád poprosil někoho, kdo metro řídí, nebo kdo ví, kam se obrátit, jestli bysme si nemohli napsat, a kdyžtak na něčem domluvit. Předem děkuji za odpovědi, i kdyby v nich bylo napsáno, že něco takového není možné. Kdyžtak prosím pište na email. |
Neonymovi
|
|
Neregistrovaný host 81.7.17.24 |
Neonym, zajdi si do stanice Nádraží Holešovice, tam se nechej u vstupu nasměrovat do kanceláře vedoucího provozu jednotky metro, tomu vyložíš, co potřebuješ a on tě vybaví potřebným povolením i zajistí doprovod. Má pochopení, sám také jezdil. |
Jarmil
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 255 Registrován: 6-2013 |
Zde je vidět IQ některých přispěvovatelů: Neonym psal, že odpovědi prosí na mail. A hned první odpověď je místo v jeho mailu tady v diskuzi. Také jsem jednou psal na nějaké vlákno, že bych prosil odpověď na mail, protože na ono vlákno nechodím. A co myslíte: Když jsem tu internetovou diskuzi náhodou jednou rokliknul, bylo v ní několik odpovědí, zatímco mail ani jeden |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 296 Registrován: 1-2012 |
Jarmil: Nevadí, odpověď se zdá být hodnotná, tak je jedno, že je tady Děkuji |
Jarmilovi
|
|
Neregistrovaný host 81.7.17.24 |
Nemilý tydýte. Nemáme nikdo povinnost odpovídat mailem. Je čistě na uvážení odpovídajícího, jakou si zvolí možnost a to i přes požadavek tazatele. Udělej si testíky ne své vlastní IQ, když ti takové jednoduché věci přirozeně nedochází. |
Samsonek
|
|
Neregistrovaný host 109.81.208.215 |
Některé vlaky na A jezdí v celém úseku Hostivař-Motol, některé jen v úseku Skalka-Petřiny. Jsou od sebe nějak odlišeny názvem ? Např "dlouhé A" a "krátké A", "A1" a "A2" atd ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6226 Registrován: 8-2003 |
Samsonek: ne
World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou |
Josefj
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 172 Registrován: 10-2007 |
Samsonek: a naneštěstí také některé Hostivař - Petřiny a další Skalka - Motol. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7995 Registrován: 3-2007 |
Ono ta souprava má na čele veliký svítící nápis cílové stanice, k tomu každý vlak, co nejede až na konec trasy je opakovaně ve stanici hlášen, a i ve vozech o tom (již potřetí) mele rozhlas a ukazuje infosystém. Jestli jste tohle, pánové, nezazanamenali a chcete to řešit A1, A2 (kde ? A vyvětlivky ?) tak snad byste neměli žít mezi normálními lidmi |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 287 Registrován: 6-2015 |
Mladějov: No, mně tedy nepřipadá, že pokud se tímto někdo zabývá, tak by neměl žít mezi normálními lidmi, protože (a to bez ohledu na počet linek) takto se normálně v některých zahraničních městech linky značí. Např. na lince U1, jezdí spoje, které nejedou z konečné na konečnou, končí tedy v jiných stanicích na trase a značí se U11. A to tam taky stanice hlásí a na čele svítí velký nápis cílové stanice. (Příspěvek byl editován uživatelem Jirka_E.)
,,Naučili jsme se létat v povětří jako ptáci, potápět jako ryby. Zbývá jediné: Naučit se žít na Zemi jako lidé." (G. B. Shaw)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12533 Registrován: 10-2004 |
Mladějov: U povrchové dopravy to funguje podobně, jen na konečné na nástupišti není hlášeno, že cestující nemají do soupravy nastupovat. Přesto je poměrně silný požadavek na to, aby pásmové spoje spoje takových linek jedzily pod jiným číslem. Překvapuje mě, že zrovna Ty máš potřebu nazývat diskutující, kteří nesdílejí Tvé názory nenormálními. Co je nenormálního na tom mít jiný názor? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1826 Registrován: 6-2004 |
Orky: ale podobně silný hlas je, aby se to jinak neznačilo, viz např. linka 17 a zaniklá 23... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3890 Registrován: 9-2011 |
Josefj: a ono je pro cestující nějak důležité, jestli vlak, co končí na Petřinách, jede z DH anebo "až" ze SK? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 118 Registrován: 9-2010 |
Tady bych řekl jediné, proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě, že? Neznám konkrétní podmínky Vídně a jestli tam k tomu mají nějaký specifický důvod to tak značit, ale proč do velmi jednoduchého a přehledného systému pražského metra přidělávat zcela zbytečně další zmatky? Komu by to prospělo? Destujícím teda rozhodně ne. Třeba céčko, dejme tomu linky: C1: Le - Há C2: Lá - Há C3 (nebo CD1 jako Depo varianta 1): Lá - Ka C4 (nebo CD2 jako Depo varianta 2): Le - Ka Pak jsem si všiml, že občas večer nějaký vlak končí třeba v Holešovicích, takže C5 Jezevčíci nad dveřma by byly složité jak prase, nejlépe každá linka Cx ve speciálním odstínu červené. A linka A byla ještě větší chuťovka než céčko. Prosím, jako nápad to je zajímavý, já hlasuju všema deseti pro, pro zpestření relativně přehledného cestování jak tuzemským tak turistům. |
Josefj
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 173 Registrován: 10-2007 |
Aleš: Pokud jede od depa do Motola, musí někde vystoupit a počkat až 5 minut na něco dalšího. Ne že by to přímo souviselo s tím značením, ale ten jev mě štve natolik, že když jej někdo opomene, neodpustím si ho připomenout. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3895 Registrován: 9-2011 |
Pokud jede od depa do Motola, Ještě bychom mohli diskutovat o tom, že jede / nejede "do Motola", ale jestli jede z DH nebo z SK je cestujícímu ZCELA JEDNO. Tzn. PŘÍPADNĚ (aniž bych s tím já osobně souhlasil) - "A" jede až do poslední stanice na trase - "A1" končí dříve (PE, resp. SK - bez ohledu na výchozí stnici) - "A2" končí ještě dříve (DE, resp. SR, dtto) - "A3" nemá skoro cenu nastupovat (končí NM, ZE, či jiná mimořádnost) Nicméně dle mého je zcela dostačující a hlavně jednoznačná informace o cílové stanici na infopanelech (vnitřních, čelních i staničních). musí někde vystoupit a počkat až 5 minut na něco dalšího. To ale musíte bez ohledu na značení, např. v nástupní stanici. Jinak 5 minut se nečeká, při takovémto intervalu už pásmový provoz není V Bruseli mají povrchové linky končící někde po trase číslo linky přeškrtnuté. |
Jarmil
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 256 Registrován: 6-2013 |
Řešíte tady hovna. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1221 Registrován: 10-2005 |
Docela mě překvapilo, kolik úseků je v Praze na povrchu. Například trasa od Zličína vede zhruba první tři stanice na povrchu (zakrytém), ale jde vidět ven.
Punk's not dead!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1938 Registrován: 9-2005 |
Odlišovat obecně spoje, které jedou po STEJNÉ trase, a tedy nehrozí, že se dostanete jinam, než chcete, je podle mne nesmysl. Jak píše Aleš, stejně někde musíte čekat a vyjde nastejno kde. Naopak je žádoucí, aby se čekalo až na konci (a "nezavadzelo" se tak ostatním). Teprve pokud by byly nějaké odlišnosti v trasování (byť třeba v poslední stanici), pak je rozlišování určitě na místě. To by podle mne mělo platit jak pro metro tak pro tramvaje i autobusy. Rozlišování běžným cestujícím nepomůže, a těm svátečním naopak zamotáte hlavu - "říkali, že máme jet Áčkem, ale tohle je A1 !?" apod.
Poslední celý týden v červnu roku 2016 s námi můžeš vyrazit na tématickou výpravu po slovenských MHD. Bližší informace pod nickem
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 963 Registrován: 2-2011 |
Na druhou stranu by se Praha stala unikátem, přes noc by se síť rozšířila ze tří linek na třeba deset.
thriller.borec.cz
pár mých fotek hlavně tyristorek |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 497 Registrován: 7-2010 |
Tak nová kniha Roberta Mary už je v prodeji. Na webu malá ukázka z knihy. Nová kniha: Elektrické vozy 81-71, aneb symbol budování pražského metra ► http://mhd86.cz/2016/03/09/nova-kniha-elektricke-vozy-81-71-aneb- symbol-budovani-prazskeho-metra/
► www.MHD86.cz ◄
Moderní dopravní web, který se věnuje městské hromadné dopravě, a to nejen v Praze, ale i v Evropě. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6242 Registrován: 8-2003 |
Omh: ne jenom RM, že jo
World In My Eyes...
Josefj
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 174 Registrován: 10-2007 |
To ale musíte bez ohledu na značení, Mně je to značení jedno. Nereagoval jsem kvůli němu, ale abych připomněl, že je nemilých variant víc než uváděl dotčený příspěvek. |
Jirka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 355 Registrován: 5-2002 |
Ross: To nevím, kdes k tomu přišel. Velká část tunelu mezi Zličínem a Stodůlkama je ražená. Dál na Luka je část taky ražená, zbytek je hloubený, nikoliv však povrchový. To, že je ze stanic vidět ven (a to ne ze všech) neznamená, že je celý úsek povrchový.
Jirka.
|
betakaroten
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 325 Registrován: 10-2012 |
Možná Ross narážel na to, že v oblasti Luk a Lužin vede metro uvnitř jakéhosi valu. Takže koleje jsou v tunelu, ale ne hlouběji než okolní terén. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 498 Registrován: 7-2010 |
Nin: Ano a pokud umíš číst, tak se to i v článku dočteš :D
► www.MHD86.cz ◄
Moderní dopravní web, který se věnuje městské hromadné dopravě, a to nejen v Praze, ale i v Evropě. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6254 Registrován: 8-2003 |
Omh: články nečtu, čtu knihu...
World In My Eyes...
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8003 Registrován: 3-2007 |
Nine, to je taková malá připomínka, abys nezapomenul kliknout na jeho stránky..a to je, Kefalín, to hlavní. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6256 Registrován: 8-2003 |
Jinak sv.M1 čísel 4123-4124 je bez CVR, která byla odstraněna po opravě N5...
World In My Eyes...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1856 Registrován: 8-2010 |
Omh: Nechceš si ty svoje webové stránky strčit už do ? 99 % tvých příspěvků jsou jen reklamou na tvé stránky Zaplať si na K-Reportu nebo jinde reklamní plochu když potrebuješ reklamu a už s tím neotravuj. Nikdo na to není zvědavý a divím se adminům, že to tady tolerují
Cestování je můj život...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 361 Registrován: 1-2013 |
Vážení kolegové, prosím o sdělení: Jak je dlouhá spojka Florenc B - Florenc C ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 1-2014 |
Délka spojky je 1280 metrů. Zdroj: metroweb.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 362 Registrován: 1-2013 |
Franklin: dík za odpověď i za odkaz na zdroj. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 219 Registrován: 8-2015 |
Pracovní vozidla budapešťského metra, pramen: https://www.facebook.com/BudapestiMetro/photos/pb.144877859020883 .-2207520000.1458502424./553016731540325/?type=3&theater |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6292 Registrován: 8-2003 |
4125-4126 po N5...
World In My Eyes...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6303 Registrován: 1-2007 |
Metro už rok zajíždí až do Motola, čtvrtá linka by se mohla začít kopat v roce 2018 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2129 Registrován: 6-2011 |
Vzpomněl by si někdo na evidenční čísla souprav 81-71 s CVR ARDO? (myslím, že byli tři) Předem děkuji |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6356 Registrován: 8-2003 |
C -> 2165-2279-2275-2248-2175 B -> 2315-2475-2473-2471-2319 A -> 2304-2610-2607-2483-2341
World In My Eyes...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2130 Registrován: 6-2011 |
Mnohokráte děkuji, nedojížděl 2483 náhodou na B v klasickém zbarvení? |
Emil Švec
|
|
Neregistrovaný host 84.246.166.25 |
Dojížděl, ale to spousta dalších. Ale už je to dlouhá léta a moc si to nepamatuju. Kromě 2304 snad celá souprava a některé z výše uvedených též. Ale bez záruky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2133 Registrován: 6-2011 |
Emil Švec: Děkuji |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 520 Registrován: 10-2011 |
Hodíte sem prosím nějaká fota z dopoledního focení na Zličíně? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7110 Registrován: 5-2002 |
Chtěl bych upozornit na zajímavý materiálek z poslední Rady HMP - Usnesení 1030/2016 ze dne 3.5.2016 k 1. fázi vypracování strategického dokumentu "Veřejný prostor a jeho potenciál u stanic metra" V příloze 2 jsou zajímavé tabulky z provozu metra - například obraty cestujících ve stanicích při posledním přepravním průzkumu. A zajímavá je i tabulka nejneobydlenějších stanic metra přesněji Počty obyvatel v docházkové vzdálenosti do 10 minut od výstupu ze stanice. A kdo vyhrál soutěž o nejzbytečnější stanici metra? Zde je posledních 10 60 Smíchovské nádraží 1 414 61 Malostranská 1 012 62 Nádraží Krč 822 63 Kolbenova 707 64 Radlická 532 65 Zličín 104 66 Depo Písnice 40 67 Nemocnice Motol 3 68 Depo Hostivař 3 69 Letňany 0 Zřemě u těch posledních započítali i bezdomovce - kde bydlí v motole mohu dokladovat .-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6764 Registrován: 2-2006 |
Jen bych upozornil, že počty obyvatel v docházkové vzdálenosti do 10 minut od výstupu ze stanice absolutně nic nevypovídají o zbytečnosti nebo důležitosti stanice.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7111 Registrován: 5-2002 |
Demon3 - na to jsou v té zprávě jiné tabulky (viz zmiňované obraty). Ba dokonce celá ta studie je o "důležitosti stanic" a jejich vhodnosti pro "developerskou revitalizaci". Ale ty stanice na úplném konci jsou opravdu nuly. Není tam nic. Jinak kdyby v Motole někdo postavil eskalátor nebo výtah či lanovku lesíkem ke Kauflandu (160 metrů v mapě, reálně ve stoupání asi 200m), tak na stanici napojí nejen tamnější obchodní zónu, ale i další obyvatele, kteří to mají sice do 10 minut, ale krosem přes křovinatý les. Blátivé pěšinky tam vedou. |
Marian Kechlibar
|
|
Neregistrovaný host 109.81.209.125 |
Mno, a má nějaký smysl stavět dejme tomu autobusový terminál uprostřed hustě osídlené oblasti? Nebo parkoviště P+R? Já jsem docela rád, že se ten řev motorů a doprovázející čmoud pozvolna vymisťuje na okraje měst. ===================== P.S: Doprovázejícím čmoudem nemyslím žadatele o azyl ve smyslu zákona 325/1999 Sb. |
Josefj
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 185 Registrován: 10-2007 |
Když se přetřásá využívanost stanic: U časných ranních spojů A jsou v úseku z Motola po Muzeum 4 stanice s obratem výrazně nad 10 lidí, 4 stanice s poměrně stabilním obratem hloučku osob, 1 stanice zcela nereprodukovatelná (někdy tři lidé, jindy desítky) a jedna stanice s jednotlivci, kde se stává, že nikdo nenastoupí ani nevystoupí. Tipnete si, které jsou které? |
Peta303
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2326 Registrován: 6-2005 |
zkusím si tipnout a zdůvodnit, proč si to myslím: podle popisu by poslední stanicí mohla být Staroměstská (je v centru a velmi brzy ráno ještě úředníci, studenti ani turisté, což jsou podle mě její cílové skupiny, nejezdí, ranní obrat proto předpokládám výrazně nižší, než pak v dalším průběhu dne, kdy naopak bude výrazně vyšší), předposlední Veleslavín (počet cestujících bude silně ovlivněn příjezdy povrchové dopravy), stabilní skupina Motol (příměstské linky), Petřiny, Bořislavka (sídliště), Malostranská (přestup tram), stabilní obrat - Můstek, Dejvická, Hradčanská, Muzeum. Tak jak? (Příspěvek byl editován uživatelem peta303.) |
Josefj
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 189 Registrován: 10-2007 |
Stanice se silným obratem: Nádraží Veleslavín (nástup větší než na Dejvické, kde je ale zase i významný výstup), Dejvická, Muzeum, Můstek. Stanice se stabilní skupinou: Motol, Petřiny, Bořislavka, Hradčanská Stanice s výkyvy: Staroměstská (je-li více lidí, jsou to skupiny táhnoucí z nočních oslav) Stanice s minimálním až nulovým obratem: Malostranská Zdůvodnění nemám, malý obrat nepřestupních stanic v centru mě napoprvé překvapil a přišel mi jako náhoda, po delším pozorování soudím, že se na něm bude podílet hustší noční doprava v centru, zatímco okrajové stanice sbírají lidi z prvních spojů z míst bez noční dopravy. |