Diskuse K-report » Archiv 2016 » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 20. 06. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 20. 06. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Nesni
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 980 Registrován: 6-2014 |
převlíkání je zase provozní průser i když pro klienty na první pohled zajímavý Převlíkání je zajímavá věc, které si všimnou i nešotouši a ptají se na ni, tj. se tím vzbuzuje jejich zájem o MHD. Není důvod rušit. Zvlášť když člověk vidí, co má přijít na Orteňák místo 14/24. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12796 Registrován: 10-2004 |
Pokud by převlíkání bylo tak, jak bylo navrženo, tak sice nebylo přímé spojení pro pár křiklounů Letná - Malostranská, ale bylo navíc: - rychlé spojení 12 po nábřeží (rychlý Smíchov), ale třeba i Palmovka - Malostranská, které padá - Ortenovo náměstí by získalo přímé spojení na Hradčanskou a do Dejvic, bylo by možné přímé spojení Vltavská - Dejvická |
742.393
|
|
Neregistrovaný host 109.80.43.222 |
Ke 14 snad už bylo řečeno vše [biggrin]. Barrandov má spoj na VN akoát má číslo 5. Pro potřeby kolegy Jevce můžeme říkat nové lince 5 třeba 1+4, aby mu to původní čtrnáctku co nejvíce připomnělo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12797 Registrován: 10-2004 |
Pořád s tou 14: Upřímně, pánové, ukažte mi rozumný důvod, proč nemohla 14 zůstat na Barrandově a ta nová 5 jet na Spořilov. Já se domnívám, že ponechání současného stavu v tomto směru by bylo lepší, než to měnit. Proč? Barrandovu by se nic nezměnilo, což s hledem na to, že lidi vnímají změny negativně, by byl plus a navíc by dostal by akorát bonusovou 4 na Pavlák a Seifertova by dostala navíc přímé spojení na Karlovo náměstí a do Nuslí. Takhle má Seifertova akorát 2x Anděl. Stejně tak z pohledu Albertova: V pracovní dny budou mít 2x Masaryčku (+ Bílou Labuť) a Hradčanskou. Mohli mít Masaryčku, Hradčanskou a Seifertovu. Tohle prohození má smysl za předpokladu, že by ta 5 měla jezdit jen špičkově, pak je potřeba tu 14 na Albertově kvůli zajištění potřebné nabídky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 703 Registrován: 4-2006 |
Orky: Zaprvé víkend, na Albertově je potřeba interval 15 v soupravách kvůli prokladu s 18, naopak 7,5 v sólech se víc hodí na Barrandově (menší změna proti dnešku, proklad s 12+20) i Seifertově (jakýs takýs proklad s 9), ikdyž tady ty proklady zase trpí rizikem přetěžování sól, jak jsem o tom mluvil minule. Ale i směrově to dává smysl, Nusle-Seifertova je marginální vztah, to třeba Smíchovské nádraží bude pro Seifertovu srovnatelně významný cíl, když už to teda bereme takhle (což je ale blbost, to jsou všechno moc slabý vztahy a argumenty, aby se organizace provozu stavěla na tomhle). Málo platný, tohle prohazování pentlí má MŠ zmáklý, aby to v rámci možností dávalo největší smysl, tady si na něj nepřijdeš. Druhá věc je, že náplní práce organizátora by nemělo být prohazovat pentle.
I am the passenger, and I ride and I ride...
|
Maxipes_Fík
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2656 Registrován: 12-2005 |
Tak ať prohodí jenom čísla 5 a 14, všichni jezevci či Jevci by mohli být spokojení 5 a 6 by měly krásný skorosouběh z Otakarky na Palmovku a ÚDDP by tu 14 taky snesly, navíc přes Vinici 14 chvilku jezdila... A 5 na Spořlově, proč ne, dyk je to jenom číslo |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12798 Registrován: 10-2004 |
Mouser: Zaprvé víkend, na Albertově je potřeba interval 15 v soupravách kvůli prokladu s 18, naopak 7,5 v sólech se víc hodí na Barrandově (menší změna proti dnešku, proklad s 12+20) i Seifertově (jakýs takýs proklad s 9), ikdyž tady ty proklady zase trpí rizikem přetěžování sól, jak jsem o tom mluvil minule. Zaprvé ta 5 by na ten Albertov klidně mohla být v soupravách a jela by ob spoj 9. Já v tom problém nevidím. A 14 by jezdila v sólech a každý druhý spoj o víkendu by končil na Palmovce. Já osobně bych žádné sólo linky o víkendu nedělal, prostě 5, 6, 7, 11 všechno do souprav. Ten provoz v sólech je drahý, Ti řidiči navíc stojí dost peněz. Málo platný, tohle prohazování pentlí má MŠ zmáklý, aby to v rámci možností dávalo největší smysl, tady si na něj nepřijdeš. Zajímavé je, že v oranžovém návrhu příležitostí to měl dost podobně, jen 14 na Radlickou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 528 Registrován: 1-2012 |
Ne že bych chtěl vyloženě prudit a je mi jasné, že existuje minimálně 531 důvodů, proč to nejde, především ten, že do Letňan nikdy tramvaj nevedla, ale není toto čistě náhodou ideální směr pro prodloužení tramvaje z Ďáblic? P.S.: Ona se tam tedy plánovala už zkraje šedesátých let kvůli Avii, dnes tam tiše roste nové sídliště a na bývalou Avii se pomalu budou vypisovat urbanistické soutěže ...)
"A přijde novej, mladej, a to bude sekáč pánové, ten se nezakecá."
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 529 Registrován: 1-2012 |
Ivoo: Nevím, odkud jste se vracel, ale když se já vracel z Norska, obletěli jsme nejdřív celou Prahu, protože první, co jsem viděl, byly Modřany, pak Chuchle a JZM a pak už Ruzyně.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3965 Registrován: 12-2007 |
nevím co jsi dělal v Norsku ale řešit na kterou dráhu se přistává v době kdy se opravují pojížděčky mi přijde nepatřičné Ale hádat se a psát zasvědcené příspěvky jde o čemkoli |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 127 Registrován: 1-2015 |
vizionář: V téhle trase si tramvajovou trať dokážu představit. U Baumaxu je akorát místo pro tramvajovou trať. Náhoda? Skvěle by se v tomhle místě hodila i zastávka vedoucí k Baumaxu i k obchodnímu centru. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12799 Registrován: 10-2004 |
vizionář: Ne že bych chtěl vyloženě prudit a je mi jasné, že existuje minimálně 531 důvodů, proč to nejde, především ten, že do Letňan nikdy tramvaj nevedla, ale není toto čistě náhodou ideální směr pro prodloužení tramvaje z Ďáblic? Je tu jeden hlavní důvod, proč to nedělat. A to ten, že tam je metro s dostatečnou rezervou. Proč vyhodit do luftu další miliardy? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5276 Registrován: 6-2004 |
Vizionář: Tohle mi přijde celkem k ničemu... Viz jak dopadly Dáblice po otevření metra a otevření očí... 1 linka 8/10/8/15 a to ještě jenom kvůl tomu, že ta TT je po komplet reko... Možná udělat komplet kolečko s tím, že by tramvaj zajela k metru. Ale pak to bude spíš pro místní obsluhu k metru než jako linku DC... Jinak Avia ožívá. Nedávno jsem četl, že do toho vstoupil nějaký český investor. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 531 Registrován: 1-2012 |
No právě že by tím ta ďáblická trať dostala smysl. A Letňany mají na metro stejně daleko, jako velká Ohrada či Bohnice.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5277 Registrován: 6-2004 |
Právě, že nedostala... To už bych radši nasypal peníze na prodloužení metra o jednu stanici (možná i dvě) do centra sídliště. A i provozně. Jakou autobusovou linku by to omezilo? Žádnou... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 532 Registrován: 1-2012 |
Omezilo by to ten autobus, který nikdo nemá odvahu zavést, protože by praskal ve švech: Kbely - Tesco - Ládví. Krom toho by to změnilo vazby v širém okolí. Donekonenečna nelze maskovat, že metro do Letňan trasovali debilové. Dokonce i rozvojový potenciál to má:
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 128 Registrován: 1-2015 |
Když to tady tak čtu, v Praze je hned několik ,,cimrmanovských" autobusů, které Ropid nemůže udělat, protože by byly moc oblíbené. Kbely - Tesco - Ládví je jedním z nich. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5278 Registrován: 6-2004 |
vizionář: Tak ted to dává hlavu a patu. Tomu bych se vůbec nebránil možná až na ty Čakovice. Tam mi to přijde jako zbytečný luxus. Nevím, ale metro do Letnan jezdí slušně obsazený. Tak nevím co je na tom debilní. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 209 Registrován: 3-2011 |
vizionář: tramvaj do Letňan se mi líbí, je to rozhodně levnější a i rychlejší řešení než prodlužovat C dál do Čakovic. Akorát pravděpodobně bude mít víc cestující než metro. Navíc tramvaj lze v souvislosti s rozvojem města prodlužovat dál do Čakovic, Kbel apod. Mimo to nepovažuji za zcela špatný nápad (když vynechám finance) postavit TT do Brandýsa nad Labem, částečně by byla využita vlaková trať a někde ve Kbelích by odbočovala. Samozřejmě nevím, jak by se lidem v Brandýse nad Labem a Staré Boleslavi líbvila tramvaj v ulicích, poklud by končila v Brandýse na nádarýží, tak to nemá zas symsl. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 533 Registrován: 1-2012 |
Kdyby vedle všech těch autobusů, které naváží lidi z Letňan a Čakovic a přilehlého okolí na Syslov, vedly i linky ze stejných míst na Ládví, kterým by dala většina kaštanů přednost? Ty linky nevedou dnes na Ládví jen ze dvou důvodů - metro za Prosekem by ztratilo smysl, a na Ládví by vypuklo povstání pod heslem "autobusy v Ďáblicích nechceme". Stanice Letňany nikdy nebyla primárně kvůli Letňanům a Čakovicím, ale kvůli olympijskému areálu a obrovskému stavebnímu boomu, který měl kvůli tomu v okolí propuknout. (Příspěvek byl editován uživatelem vizionář.)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 679 Registrován: 1-2015 |
Orky 12797: Hlavní důvod bych viděl v tom, že by úsek Vltavská - Dělnická měl 2x Anděl (a Barrandov 2x Holešovice). Takhle je to celkem plus i pro ten Barrandov, vazba na Žižkov může mít význam. Ale z pohledu Manin bych osobně taky bral Anděl se 14, než 2x Vršovice. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18818 Registrován: 8-2005 |
NIKOHO na Dělnický nezajímá, KAM to jede za centrem. V tramvaji na Andělu není jedinej člověk z Dělnický.
IDEÁLNÍ 12: SÍDL.BARR-...KAMENICKÁ a dále polovina spojů:-Veletržní - Orten - Tržnice -Kamenická a druhá polovina spojů: -Tržnice - Orten - Veletržní - Kamenická.
|
Nesni
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 981 Registrován: 6-2014 |
Káem: V tramvaji na Andělu není jedinej člověk z Dělnický Teď prakticky uplatňujete svou teorii, že dopravní prostředky se mají plnit podle jejich provozních nákladů. Ale fakt jste přesvědčen, že to dodržují i cestující? Že NIKDO nepojede z Pražské tržnice s nákupem domů přímou tramvají? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5279 Registrován: 6-2004 |
Nesni: V dnešní době co ti přivezou domu i rohlíky? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18819 Registrován: 8-2005 |
Ale to není teorie, vyfoťte si lidi po odjezdu z Tržnice a vyfoťte si je po odjezdu ze Zborovský. Pokud najdete druhou stejnou tvář mimo řidiče, máte bod.
IDEÁLNÍ 12: SÍDL.BARR-...KAMENICKÁ a dále polovina spojů:-Veletržní - Orten - Tržnice -Kamenická a druhá polovina spojů: -Tržnice - Orten - Veletržní - Kamenická.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3966 Registrován: 12-2007 |
A co nabízíš za body? 9001: moje matka jezdí pro rohlíky z Ládní do Kaufáče na Michelský (už jsem s ní diskuzi na tohle téma vzdal ale souhlasím že v Albertovi se nakupovat nedá a v Kaufáči na Střížkově není ta spráná pekárna) takže ze Zborovské k Tržnici bych se moc nepřel. Na druhou stranu důchodci znaj linkový vedení líp než my. |
Nesni
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 982 Registrován: 6-2014 |
Káem: Ale to není teorie V tom případě bych se rád zeptal, proč jste uvítal ponechání 16 a neobnovení 19, nemělo by to být podle vaší teorie jedno ("všichni" cestující se stejně vymění na Želivárně a na Palmě)? 9001: V dnešní době co ti přivezou domu i rohlíky? Vím o dvou lidech, kteří tuhle službu využívají. Oba jezdí jinak důsledně autem. Ale prý je strašně obtěžuje dávat balíky vod do auta a pak je zase vyndavat. Dokud bude rozvoz placený a bude tam min. limit nákupu 500 Kč, zůstane jen okrajovou záležitostí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 680 Registrován: 1-2015 |
Káem: Neni to pravda, ta 14 se po zmrvení 12 pro cestu Holešovice - Smíchov vážně používá. Popravdě, i proto to vytížení 12 kleslo, kdo jel z Tržnice na Stross a přestoupil na 12, teď jede přímo 14. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5281 Registrován: 6-2004 |
Gabuliatko: . Tohle znám a chápu. Tchýně má to samý. Prostě to má pro zábavu, protože první vnoučata jsou v Plzni, ale to skončí v srpnu Nesni: Jsem to záměrně přehnal, protože cokoli většího co ti neumožní jet metrem ti přivezou navíc ono co v té Tržnici vyjma Alzy je... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18820 Registrován: 8-2005 |
Nesni: Inu proto, že je to pevnější svazek na delší trase, 10+16. že se 10 neprokládá nejprve se 4, pak s 16 , pak s 19 a nakonec s 3. 4x větší pravděpodobnost že někdo některej proklad posere. Když jedu z Orionky na Palmu (všimněte si, krátká trasa), tak mám dvě linky stabilně 10,16 a ne jednu přímo 10 nebo jednu 16 a jednu 19 s přestupem, když jedu z Průběžný na Palmu, tak mám jednu 26 s přestupem na dvě a ne jednu přímo nebo jednu 19 s přestupem na jednu 10. Právě o ty krátké trasy jde.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18821 Registrován: 8-2005 |
Mettp: PŘÍMO 14 aspoň na mapu se koukni, ty přímo. Přímo jedou C +B.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 681 Registrován: 1-2015 |
No nevim, jestli je přestup do C, labyrint na Florenci a vyfárání na Andělu přímější než 14. To už i ta 12 by snad bude rychlejší... Teda ne no, ale rozhodně je pohodlnější posedět ve 14 (nebo 12) než dvakrát přestupovat. (Příspěvek byl editován uživatelem MettP.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18823 Registrován: 8-2005 |
Najednou se tu upřednostňuje pohodlí. Doted se tu honily vteřiny. Řikám vám, buďte aspoň konzistentní. Tak to už mužou tedy pohodlně sedět i v tý 12. Btw. 12 dojede na Dělnickou z Barrandova za 47 minut a 14 za 40. Tak to zas na tu dobu jízdy takovej rozdíl není. To jen abychom nezapomínali, o čem se bavíme.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 682 Registrován: 1-2015 |
Nechtěl jsem, aby to vypadalo, že jsem pro zachování 14 jak je, kvůli Tržnici to vážně neni potřeba. Ale jedno rychlý spojení Holešovic a Smíchova zůstat mělo a to tradičně 12. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2291 Registrován: 3-2011 |
12 bude prostě částečně zabitá, ale pořád pořád lepší než současný stav se zamotanou 14+24
Navštívené tramvajové provozy v roce 2016 - Erfurt (9x), Gotha, Nordhausen, GOP, Wroclaw, Bilbao, Lisabon, Sintra, Almada, Porto, Graz, Rostock, Jena, Würzburg
Najeto po Evropě v roce 2016 : 12 050 km |
McBain
|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 24931 Registrován: 5-2002 |
Zase jsem to dnes večer podcenil... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 683 Registrován: 1-2015 |
A to by určitě vyřešila tady tak nechtěná 23. Těžko by ji nechali jezdit v intervalu 40 minut. Možná taky proto nebyla zavedena... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2967 Registrován: 7-2011 |
McB - jojo, to je jeden z důvodů, proč jsem těžkej odpůrce metrolinek. Protože představa podobnýho intervalu a navíc ještě přestupu je strašná. Ale hlavně že se ušetří.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 210 Registrován: 3-2011 |
McBain: Co to je za prasárnu, že 22 není večer metrolinka, já měl za to, že až do ukončení provozu jezdí v 10minutovém intervalu. Ty chybějící spoje možná zatahují do vozovny, ale zátahy by se vůbec neměli počítat do intervalu. MettP: Dnes už je překonaný systém, aby stejnou trasu jezdili dvě linky jen jedna v kratším úseku. Toleruje se to u linek, které jsou v provozu pouze v pražské části příměstských linek, ale jinak to bylo většinou zrušené. Při zrušení M22 bych byl spíše pro prodlouižení 4 do Strašnic v soupravách a celotýdenních intervalech a odklonění nějaké druhé linky (18) kolem Hradu. V Karmelitské toho jezdí dost, teď jima tam ještě přidají navíc 15ku. |
Jevec
|
|
Neregistrovaný host 90.183.77.36 |
Jakýkoliv nový doposud zveřejněný návrh je odrazující odklon od MHD. Než dvakrát fárat do metra B, to raději budeme více IAD projíždět Blanku (míněno tunel ve vlastním pohodlí). Asi je to přání ROPIDu, ubrat tramvaje a přímé linky a posílit autíčka po Praze. Zrušením 14 z Barrandova přes centrum do Holešovic je špatným krokem, Tato linka měla být zachována a měla být naopak prodloužena až k Bulovce. Ale návrháři raději zavedou pidibus, který mnohým po žádané tramvajové lince vůbec nepomůže. Jak už bylo řečeno, autobus do Prahy až na výjimky NEPATŘÍ. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 211 Registrován: 3-2011 |
Jevec: No jo, ale nemůže jezdit přímá linka z každé zastávky do každé. Nebo může, ale v 15minutovém intervalu ve špičce. |
Jevec
|
|
Nemá se rušit důležitá linka z Barrandova a bude klid. Barrandov není Spořilov. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 567 Registrován: 7-2007 |
To je normální, z Braníka v sobotu ráno také jezdí 3+17 po 20 minutách. A ještě k tomu spolu.
Loxodonta urbana
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 712 Registrován: 2-2006 |
Dlužno podotknout, že takhle ty Vršovice jezdí jen v neděli. Ne že by to bylo optimální.
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2292 Registrován: 3-2011 |
Autobus do Prahy patří stejně tak jako tramvaj. To není konkurence, to se má vzájemně doplňovat. Nejsem zastánce metrolinek, ale ukrajinský systém z každé konečné na každou konečnou taky není super. http://jrportal.dpp.cz/DataFTP/JRPortalData/_11/20160702/11_linka .pdf Zajímavá trasa linky 11 od července. Nějaká výluka ?
Navštívené tramvajové provozy v roce 2016 - Erfurt (9x), Gotha, Nordhausen, GOP, Wroclaw, Bilbao, Lisabon, Sintra, Almada, Porto, Graz, Rostock, Jena, Würzburg
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 275 Registrován: 7-2012 |
Fkam: Ano od 2.7. výluka I.P.Pavlova-Karlák + část křižovatky I.P.Pavlova |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2293 Registrován: 3-2011 |
Lupinek : Díky. Zapomněl jsem, že už zase začínají prázdniny a hromada výluk Linka 56 ukončena v Lazarské.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 684 Registrován: 1-2015 |
Linka 56 ukončena v Lazarské. Noční převlíkání je tady! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 276 Registrován: 7-2012 |
Žádné 56 tam skutečně bude končit |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2294 Registrován: 3-2011 |
Takže řetězení ? S čím ? Máš více info, to by mě zajímalo.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5284 Registrován: 6-2004 |
Jevec: S tímhle musím souhlasit s Káemem... Spousta lidí vystřízlivý až budou měsíc tankovat... Navíc budou platit parkované. Ještě k tomu ceny benzinu trochu lezou nahoru, takže nakonec to co by zaplatili za rok dají za měsíc... Ano o víkendu bych tomu věřil, ale v PD opravdu těžko ;-). Fkam: Nevěřím vlastním očím . Naprosto s tebou souhlasím. Tahle demagogie tram vs. bus je cesta do pekel... Je potřeba aby se tyto dva provozy doplnovali!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 685 Registrován: 1-2015 |
Fkam: Vůbec nevím, jestli nějaké řetězení bude, jen mě to tak napadlo... Kde by tam asi končila? Větší sranda ale bude tohle: JŘ 36 22 nemetrolinka odkloněná přes Albertov, 10/16 ukončený od východu kde se dá, takže byla potřeba linka co oboje na západě nahradí. Tohle je ale přesně případ, kdy se mělo využít převlíkání. 22 praskne, protože turisti budou čekat samozřejmě na ní. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1344 Registrován: 9-2005 |
Jevče, Spořilov má 14000 obyvatel, Barrandov 20000. To zas není takovej rozdíl. A zatimco na Barrandov tramvaj už od Smícháče jede víceméně pustinou,Na Spořilov cestou obslouží Nusle a Michli, což jsou další desítky tisíc obyvatel. Takže ta nová 14 tady bude daleko přínosnejší prostě, se s tim smířte. Navíc jak už tu asi stokrát zaznělo, Barrandov o žádný spojení nepřijde. Jenom se to do centra bude jmenovat 5 a do Holešovic 12. Tečka. |
Jevec
|
|
Tvá tečka a pokroucený názor se bude divit, až po nějaké krátké době od zářijového linkového rozvratu budou následovat opravy a další šoupání s linkama. Ještě k tomu srovnání Spořilova a Barrandova. Barrandov je na tramvaji na 90% závislý, což Spořilov zdaleka není! Tečka. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8333 Registrován: 3-2007 |
Nekrmte trolla. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 277 Registrován: 7-2012 |
56 přijede na Lazarskou tam vysype cestující a pojede manipulačně Karlák-Palačák-Jiráskovo n.-Myslíkova(odstávka) |
watslaw
|
|
Neregistrovaný host 193.29.76.37 |
Nesni,9001: V dnešní době co ti přivezou domu i rohlíky? Vím o dvou lidech, kteří tuhle službu využívají. Oba jezdí jinak důsledně autem. Ale prý je strašně obtěžuje dávat balíky vod do auta a pak je zase vyndavat.[happy] Dokud bude rozvoz placený a bude tam min. limit nákupu 500 Kč, zůstane jen okrajovou záležitostí. Limit nákupu 300 Kč, a pokud to nechcete expres, tak rozvoz mimo špičku i zdarma, nad 1200 zdarma vždy. Jak často kupujete v supermarketu za méně než 300 Kč? Ale ano, ty rozvozové firmy zas nemaj tak výrazné akce, takže to tolik důchodců neosloví. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18824 Registrován: 8-2005 |
ad int 20 na lince 22 - je to obecnej jev, že metrolinky mimo 9 a 17 (a to i ML víkendové - 11,7,14,24) jezděj v neděli po 22 hodině v int. 20 minut. Představa, že v tu dobu už nikdo necestuje.Dá se o ní diskutovat. Ale není to nesystémový, naopak, 9 a 17 jsou výjimkou. Je třeba tu dopravu znát a zajímat se o ní.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 686 Registrován: 1-2015 |
Systémový je - číslo v rámečku, jede furt. Proč jen 9 a 17? Ono ale vůbec je matoucí, nesystémovy atd už to, že tři ze čtyř metrolinek jsou metrolinky jen někde/někdy. Potřebná je prostě M9 a zbytek jsou uměle vytvořený paskvily. 3 už naštěstí končí, ale 17 měla skončit taky (s celou 3 do Modřan cd/ct a vloženou 27) a 22 se měla taky rozdělit. Čtyři různý konečný vážně přehledný nejsou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2295 Registrován: 3-2011 |
Však časem se snad dočkáme zpět linky 16 v Podolí, linky 19 ve Vysočanech a linky 23