Diskuse K-report » Archiv 2016 » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Archiv diskuse Tramvaje v Ostravě do 04. 03. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tramvaje v Ostravě do 04. 03. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
dn
|
|
Neregistrovaný host 195.113.188.254 |
cestující amatér: "neomezené 60 minutové" , nejsem omezený počtem přestupů v celé délce doby její platnosti. Pouze časem. Nabídne mi toto Odiska, za 28Kč? |
petr červenka
|
|
Neregistrovaný host 178.248.11.5 |
Dobrý den, mám dotaz ohledně nákupu jízdenky přes novou kartu přímo ve vozidle. Jde mi konkrétně o případ jízdy která je kratší než 10 minut, konkrétně podle jízdního řádu 9 minut. Při nákupu se mi strhne 20 kč. Předpokládejme situaci že tramvaj však nabere zpoždění (ucpaná křižovatka, příprava plošiny řidičem pro vozíčkáře, apod.) a místo 9 minut mi cesta potrvá do cílové stanice 11 minut. Při výstupu nedostanu nazpět 6 kč, protože jízda přesáhla 10 minut. Jak bude toto ošetřeno? Pokud někdo víte, budu rád za informaci. Děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 12-2015 |
Myslím že stejně jako v případě 10 minutové papírové jízdenky. V 9. minutě si odpípnete a pojedete minutu na černo, v případě kontroly budete argumentovat spožděním. |
Lítačka
|
|
Neregistrovaný host 85.135.10.2 |
K čertu s naší odiskou!!! Na Olomoucku žádnou další pitomou kartu v peněžence nepotřebujete, měsíčník si nahrajete na svou platební kartu!!! http://www.mobilmania.cz/bleskovky/dopravni-kupon-na-platebni-kar te-na-olomoucku-testuji-pilotni-projekt/sc-4-a-1333371/default.as px |
Lítačka2
|
|
Neregistrovaný host 84.244.91.209 |
Zkuste si zjistit poplatky kolik taková sranda přes banky stojí, a pak se někde doptejte, kolik stojí provoz odisky. Banky si za to nechají pěkně zaplatit. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 491 Registrován: 11-2008 |
Nové využití platební karty má smysl a není to tak drahá záležitost. Právě naopak.
Pane tvůrčí, se vší pokorou k Vašemu dílu, Vám však musím oznámit, že mne trápíte více, než mi přinášíte radosti. Opravdu si nestěžuji na radost, kterou jste pro mne napsal doposud, ona byla nečekaná a přinesla do mého příběhu zvláštně barevné odlesky ze všech koutů, ze kterých mohla.
|
tramvajacek
|
|
Neregistrovaný host 93.153.1.13 |
Ví už někdo jaké nás čekají změny od března v tramvajové dopravě??? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 230 Registrován: 8-2006 |
tramvajacek: Veškeré jízdní řády jsou na portal.idos.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1842 Registrován: 5-2002 |
tramvajacek: - změny co se týče linkového vedení v podstatě žádné. Pouze u linky č. 12 jedna drobná. Zrušení Výstaviště jako konečné zastávky. |
Hrdý Pražák
|
|
Neregistrovaný host 37.48.35.250 |
Jak tak koukám, tak v Praze máme nejlépe organizované elektronické jízdné, dopravu a všechno. |
Martin66
|
|
Neregistrovaný host 94.230.146.244 |
Zdravím chtel jsem se zeptat jaké tramvaje se u vas vypravují na noční linky? 18 a 19? Popripade i na ty linky co jezdi vnoci..diky Martin |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1843 Registrován: 5-2002 |
Linky č. 18 a 19 - sólo vozy T3. V noci z Pá na So jezdí na l. č. 18 vůz KT8. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6 Registrován: 12-2015 |
Zdravím, jak to vypadá s rekonstrukcí zastávky Prostorná? Plánuje se vůbec, nebo se to zrušilo? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 165 Registrován: 7-2014 |
Martin66: V noci jezdí 2, 4, 7, 9, jeden spoj 11, 18 a 19, vše po hodině v sólech...z pá na so jsou na 2 a 18 KT8, na 9 Astra/Trio, ze so na ne ty KT8 jsou možná na 2, ale to si nejsem jistý, ze soboty na neděli jsem v noci dlouho nejel... Astra/Trio na 9 by mělo být i v tuto noc... |
Honza
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 192 Registrován: 6-2005 |
Pokud mě paměť neklame, tak posily K2/KT8 v noci ze soboty na neděli byly před několika lety zrušeny. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1844 Registrován: 5-2002 |
Ano, noc So/Ne se již neposiluje. Prostorná - výluka prvních 14 dnů v červenci. |
Iwo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 90 Registrován: 12-2010 |
Docela by mě zajímalo, kdo nařídil osadit tuto velmi výhodnou cyklistickou spojku tímto značením. Respektive ono je zřejmé, proč to tam je, ale na koho se obrátit s žádostí o legální vyřešení? Je to kompetence ÚMObu nebo DPO?
Zastávka Prostorná je navzdory názvu tou suverénně nejmenší v celé Ostravě! (snad už si to budu moct brzy přepsat) (3 roky podpisu a stále nic)
|
Cogwheel
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3954 Registrován: 1-2012 |
Asi se to bude řešit výstavbou řádné cyklostezky, viz: http://www.msstavby.cz/cyklotrasa-p-starobni-provaznicka-dr-marti nka-17-10-2012/ Je to ono místo? Jinak cyklistická infrastruktura a cyklistické trasy mají své vlákno v jiné sekci K-reportu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 731 Registrován: 8-2009 |
Iwo: a co je na té spojce cyklistického? Neústí z ani na cyklostezku, pouze na chodník, na němž je jízda na kole podle zákona zakázána. |
Iwo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 91 Registrován: 12-2010 |
Díky za reakce! Pravda není to tu cyklistická sekce, jen že to náleží tramvajovému tělesu. Cogwheel: Není to úplně ono, ale část trasy to zlepší. 4everman: Je to fajna zkratka, navíc se na ni nemusí jako v podchodu na Hrabůvka kostel slézat z kola, případně to celé objíždět. (https://mapy.cz/s/rJDJ) Jízda po chodnících je minimální. Jestlipak jako chodec chodíte po své půlce chodníku, když je cyklostezka sdružená? Ale nic, vraťme se k tramvajím, pardon za odbočku.
Zastávka Prostorná je navzdory názvu tou suverénně nejmenší v celé Ostravě! (snad už si to budu moct brzy přepsat) (3 roky podpisu a stále nic)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1845 Registrován: 5-2002 |
Trochu se mi zamotaly dvě stavby. Prostorná se sice dělat bude, ale bez VÝLUKY. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1453 Registrován: 10-2003 |
Mě by spíše zajimalo, co se ještě bude dít na Místecke, ví někdo? Jednokolejka stále zůstává, snížená rychlost na silnici taky a ani svodidla nejsou na místě..
Někdo čte na záchodě noviny, já čtu K-Report.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1846 Registrován: 5-2002 |
Bude se pokračovat. Před započetím stavby se plánuje harmonogram. Před rokem se nevědělo jaká bude zima a je tam naplánovaná zimní přestávka 20. 12. - 20. 3. pak se do toho zase pustí. (Příspěvek byl editován uživatelem Haki.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1193 Registrován: 10-2005 |
Haki: A můžete prozradit, co je tou druhou stavbou?
Punk's not dead!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1847 Registrován: 5-2002 |
Kdo jezdí občas vlakem z Vítkovic do Kunčic a pozoruje z okna, lze vidět, že je na řadě traťová kolej ve směru do Vítkovic, ještě není hotové zhlaví + napojení vlečky AMO a Vítkovic a mosty jsou udělány jen ty krajní. Zbývá prostřední most. Pokud bude možnost, skočte na most a tam je krásně vidět co je nové a co staré. |
EKOVÁK
|
|
Neregistrovaný host 37.48.34.229 |
Tak a naše "Máňa",už je asi v Brně.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1454 Registrován: 10-2003 |
Ekovak: ale ale... bude hnít v TMB nebo s ní mají nějaké brzko realizovatelné plány?
|
Boris
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2920 Registrován: 6-2002 |
685 nejde do TMB. |
Wang
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3477 Registrován: 8-2007 |
Xxichtyl: V Brně už nám v TMB jedna původní brněnská T2 hnije. Takže "B" je správně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1455 Registrován: 10-2003 |
Boris: dobrá zpráva ... A co s ní tedy bude?
|
A_d_a_m
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 129 Registrován: 1-2011 |
Xxichtyl: DP města Brna bude mít historickou tramvaj T2 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2664 Registrován: 11-2007 |
V kterém roce bylo Máně vráceno její původní ev.č.685? Vím jen to, že v roce 1998 byla přeznačena na 8205. Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1194 Registrován: 10-2005 |
Tak konečně jsou informace i u DPO o Hranečníku. A Deník. Hranečník je připraven. Autobusům do centra města brzy odzvoní
Punk's not dead!
|
blabolgfgh
|
|
Neregistrovaný host 78.45.125.230 |
Dnes na d-4 Trio č. 1256 po (zřejmě) VP a s novinkou: kamerovým systémem v každém článku po dvou kusech + kamery na počítání cestujících. Na každých dveří před vstupem do interiéru je samolepka s upozorněním na kamery. Bude se to rozšiřovat i na další vozy? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1849 Registrován: 5-2002 |
Bude se to rozšiřovat i na další vozy? Kamerový systém: odpověď na tuto otázku je k nalezení na www.dpo.cz je tam odkaz "Strategie". Je to prezentace, kudy se chce DPO vydat další cestou. Na straně č. 15 se hovoří o kamerovém systému ve vozidlech. Kamery na počítání cestujících: zatím se rozšiřovat nebudou. Všechny vozy (kde měly být) jsou již osazeny. V budoucnu se jejich počet určitě rozšíří. |
xyzž
|
|
Neregistrovaný host 193.86.108.66 |
1255 ma taky kamery a uz delší dobu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5722 Registrován: 2-2006 |
V hlavním městě USA budou od soboty jezdit tramvaje z Ostravy |
gauerMHD
|
|
Neregistrovaný host 85.135.10.2 |
Nálepky bych rozšířil na všechny vozidla. Není to drahé. V opačném případě když zůstane u strategie označit pouze ta vozidla kde kamery skutečně jsou, to povede k jistejsim pocitům výtržníků ke svým činům ve vozidlech neoznacenych. Poničení interiérů a krádeží tedy v těchto gaunery vyhledavanych neoznacenych vozech silně poroste. |
PANČA
|
|
Neregistrovaný host 37.48.38.148 |
Kamery ve vozidlech veřejné dopravy je skvělá věc,tak je fajn,že konečně budou i v Ostravě |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2669 Registrován: 11-2007 |
Přátelé, v kterém roce byly vyřazeny + 3001+3002, v roce 1951 předané z Prahy? Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1850 Registrován: 5-2002 |
Vůz 301 (ex. Praha 3001) vyř. 1962 Vůz 302 (ex. Praha 3002) vyř. 1958 |
TÉTROJKAŘ
|
|
Neregistrovaný host 37.48.41.79 |
Semolina : Díky za příspěvek,trochu mě ten článek nad unikátností těchto rozesmál,vždyť,už v době výroby tato konstrukce byla morálně zastaralá.... |
Pako
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2194 Registrován: 6-2002 |
Dobré dopoledne. Dvě integrované momentky z Hrancu v den premiérový...
http://ostravablog.cz/
Ostrava a okolí jinýma očima - historie, architektura, doprava, hudba, divadlo... = pro ty, co nemají strach přemýšlet... |
Lukin9
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 906 Registrován: 3-2007 |
První den Hranečník na videu https://www.youtube.com/watch?v=Y2zgl2RpRoY |
xyzž
|
|
Neregistrovaný host 37.48.51.157 |
Chtelo by to opravit tu pravopisnou chybu na brousícím voze je to ostuda... |
Boris
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2924 Registrován: 6-2002 |
xyzž: Jako že vůz se správně nepíše vůz, ale vúz? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 543 Registrován: 10-2009 |
xyzž: Ono se velice často stává, že někteří lidé, již s oblibou upozorňují na dle nich špatné užití pravopisu, trefují kozla. Lidé pravopisu znalí si totiž často nejsou vůbec jisti, proto se někam podívají. Nápis BROUSICÍ VŮZ je zcela v pořádku, naopak nápis BROUSÍCÍ VŮZ by byl špatně v jakémkoliv okamžiku, kdy by tramvaj zrovna nebrousila
Te audire non possum, musa sapientum fixa est in aure.
|
Evzen
|
|
Neregistrovaný host 89.176.183.52 |
V poslední době jsem si především v autobusové a trolejbusové dopravě všimnul, že někteří řidiči jezdí v civilu. Souvisí to nějak s nedostatkem řidičů? |
xyzž
|
|
Neregistrovaný host 37.48.51.157 |
Tak v Brnenskem depozitu maji treba brousící vůz jez nebrousí. Tusim ev. č.4033 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1262 Registrován: 12-2007 |
Dle publikace "Historická vozidla ve sbírce TM v Brně" je v depozitáři brousicí vůz ev.č. 4033 nejezdící a nebrousící, neboť má najeté km a další provoz možný až po patřičné periodické prohlídce. Na čele má v okénku sice nápis BROUSÍCÍ VŮZ, ale ten tam napsali, když ještě brousil |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 565 Registrován: 10-2008 |
Evzen: Problém je v tom, že oděvní sklad není schopen zásobovat stávající, natož nové řidiče pracovním oblečením. Jednoduše objednáš si dejme tomu v září věci na zimu a přijdou ti až někdy v březnu a naopak objednáš si něco na léto a dojde ti to na zimu.
https://picasaweb.google.com/104140083993438644976
|
xyzž
|
|
Neregistrovaný host 193.86.108.66 |
bousí, nebrousí, je brousící.ale v pohodě |
Evzen
|
|
Neregistrovaný host 89.176.183.52 |
Martin1235: Připadá mi to jako návrat do dob dávno minulých, když vidím řidiče ve vytahaném tričku s obrázkem plného půllitru na hrudi |
EKOVÁK
|
|
Neregistrovaný host 37.48.38.179 |
Ještě něco o vyrobených v Ostravě..... http://www.zelpage.cz/zpravy/9597 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1056 Registrován: 12-2006 |
http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/opravene-srdce-jihu -bude-bez-podchodu-20160303.html |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5725 Registrován: 2-2006 |
Vtobola: Další zpomalení dopravy vlivem vzniku dalšího přechodu pro chodce/místa pro přecházení...? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1057 Registrován: 12-2006 |
Ono totiž rekonstrukce je pravděpodobně dražší, než udělání klasického přechodu. Tak uděláme přechod, podchod zavřem a máme klid. Promiňte, ale na zastávce, kde denně prochází tisíce lidí a řekl bych, že je tam dokonce víc rušno než na takovém kostele, zrušit podchod, to nemohlo napadnout někoho chytrého. A že je nebezpečný? No ono se není čemu divit, když se na to spoustu let ani nesáhlo. Stačí rekonstrukce, naházet kamery, opravit okolí a je to podchod jako každý jiný. Jenomže by to mohlo zase dopadnout tak, jak podchody na Dr.Martínka, že do nich po půl roce neskutečně teče... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1209 Registrován: 10-2005 |
Projekt je realizovatelný, finančně je zajištěn, ale chybí jeho podpora ze stran politiků a především místních obyvatel, což je jediná vada na kráse této téměř dokonalé konstelace. Zainteresované osoby dokonce hovoří o tom, že pokud se projekt nepodaří realizovat nyní (do roku 2021), pak už nebude postaven nikdy. Řeč je o tramvajové dráze do Poruby, na osmý stavební obvod. Dráha by měla končit u Globusu. Nevím kam jinam by bylo vhodné tramvaj v Ostravě rozšířit, než právě tady.
Punk's not dead!
|
T2681
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 252 Registrován: 7-2007 |
Haki: chápu-li to správně, dnešní vozy 301 a 302 jsou tedy provozovány na původních "papírech" vozů stejného ev. čísla existujících před nějakými 50 léty? Tak jak je to například mezi Varií a exT3? Nebo je to jen shoda číslování? |
Jenki
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4769 Registrován: 5-2002 |
Jen shoda číslování. 50 let staré papíry opravdu nemá nikdo potřebu recyklovat |