Diskuse K-report » Archiv 2016 » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Archiv diskuse Tramvaje v Praze do 02. 08. 2016 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tramvaje v Praze do 02. 08. 2016dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6569 Registrován: 8-2003 |
8038-8085..
World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou |
McBain
|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 24993 Registrován: 5-2002 |
Pokud bych organizoval dětský tábor, tak bych rodičům zakázal, aby dali dětem s sebou mobil. Pokud bych zjistil, že ho mají, dostali by ho zpět až na konci tábora. Přesně taková ta jalová "kdyby". "Kdyby" se něco takového stalo, tak na takový tábor dnes žádný rodič své dítě nedá. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5370 Registrován: 6-2004 |
McBain: To zase není úplně pravda. :-) Já jsem jezdil se skautem na 3 - týdenní tábory komplet bez elektroniky vyjma baterek. ( Taky asi otázka jestli by to by v roce 1999 fungovalo v Krušných horách s tím, že potom přes "silnici" byl hraniční čára s Německem¨:D) Ale oddíl v tom pokračuje i nyní po x letech a zájemce mají :-). A všeobecně skauting má podobná pravidla. A osobně bych tam svoje dítě klidně poslal taky... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 686 Registrován: 10-2012 |
Dnes jsem si všiml totálně obuté T6A5, které se nakonec ono dvojkolí přestalo točit úplně a přesto se jelo dál. Co říká předpis na tuto situaci ..? Díky
Slova, ne činy!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6800 Registrován: 2-2006 |
Jak jelo dál ? S lidmi, bez lidí, s doprovodem TK, věděl o tom řidič ?
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1004 Registrován: 2-2011 |
V poslední době jsem si všiml zvýšené aktivity zvláštních "žebráků" v tramvajích z Hradčanské do Střešovic rozdávající vlaječky a lístečky s žádostí o 50 kč za vlaječku. Minulý týden nastoupil nějaký bílý kluk s tím, že je od narození hluchej, psalo se na lístečku strašnou češtinou (asi tak, jak od narození hluší opravdu jsou schopni česky psát), a za padesátikačku děkoval ve znakové řeči. Dneska nastoupila nějaká bílá holka s těma samejma vlaječkama a taky od lidí dostávala po padesátikorunách. Nevím, co měla na lístečkách napsáno, ale přišlo mi, že děkuje slovy. Tak co to je, nějakej gang, kterej se zrovna přesunul na Prahu6?
thriller.borec.cz
pár mých fotek hlavně tyristorek |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 572 Registrován: 7-2007 |
Jak se mohlo jet, když se dvojkolí netočilo? Jinak na 17 se vrátila sarančata, dnes 9156 (asi). Objízdná kolej v Kobylisích je hotová?
Loxodonta urbana
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2499 Registrován: 3-2004 |
Thriller: Pozorováno i na Žižkově. U souprav si vybírají zadní vozy, aby je řidič nevyhodil. Na lístečcích jest psáno, že jsou hluší a navalte peníze. Zvláštní je, že to byl fenomén před lety, pak to nějak "utichlo" a teď jako by přicházela další vlna.
Slovan!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7304 Registrován: 5-2002 |
Vyhodit řidičem nemusí být jednoduché. Pokud se budou v tramvaji nacházet multikulturní aktivistky tak spustí pěknej jekot. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1005 Registrován: 2-2011 |
Až je příště uvidím, budu je muset sledovat a zkusím je na ulici nějak oslovit, abych viděl, jestli jsou opravdu hluší nebo to jenom hrajou. Já sem strašně nedůvěřivej...
thriller.borec.cz
pár mých fotek hlavně tyristorek |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18907 Registrován: 8-2005 |
McB 24993: Tos měl napsat před třema tejdnama. Pozval bych tě na takovej tábor. Tak za rok, jo? Je to od dohodě mezi vedoucíma, dětma a rodičema. A o programu.
LETNÍ SRAZ PRAŽSKÉ TRAMVAJOVÉ A OPTIMALIZAČNÍ SEKCE K-R BUDE 19/8 (PÁTEK) ASI OD 19,00 - MÍSTO BUDE UPŘESNĚNO V POZVÁNCE!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18908 Registrován: 8-2005 |
D3: údajně to dojelo do Motola. Píšou na FB.
LETNÍ SRAZ PRAŽSKÉ TRAMVAJOVÉ A OPTIMALIZAČNÍ SEKCE K-R BUDE 19/8 (PÁTEK) ASI OD 19,00 - MÍSTO BUDE UPŘESNĚNO V POZVÁNCE!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6572 Registrován: 8-2003 |
8038-8085 -> d-16
World In My Eyes...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 687 Registrován: 10-2012 |
D3 - Jdu po Olšanské k centru a najednou za mnou rány jak buchary na výrobu lokomotiv,rachot jak vagony se železem. Při odjezdu soupravy ze zastávky Olšanská se dvojkolí patrně zaseklo možná poněkolikáté na už bůhví odkad vyjeté ploše,- sice bylo ticho, kolo se netočilo , ale jak na tom bylo dvojkolí a okolky .. Řidič musel vědět, jednalo se o první vůz.
Slova, ne činy!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2500 Registrován: 3-2004 |
Káem, McB: Když už se tu ten OT jede - dva roky zpět a každý rok před tím jsem jezdil na tábory a školy v přírodě, povětšinou i vícero za sebou. V drtivé většině to fungovalo tak, že děti dostaly mobil maximálně na půl hodiny o poledním klidu, leckde ani to ne. Na většině táborů stejně zásuvky na chatkách nebyly (nebo jsme je vypojili), takže se problém řešil sám. Rodič měl číslo na vedoucího oddílu či hlavase a nazdar. Ale je fakt, že na tábory z většiny jezdí trochu "jiné" děti. Leč praxe fungovala i na ŠvP. No nic, omluva těm, které to nezajímá, nedalo mi to. (Příspěvek byl editován uživatelem Ústečák.)
Slovan!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18910 Registrován: 8-2005 |
ústečák:
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 690 Registrován: 10-2012 |
Ad D- 3 : Jelo se s lidma, jako by se nic nedělo.
Slova, ne činy!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6801 Registrován: 2-2006 |
Slyda: Kobylisy maj tři kousky po opravě, takže 9153 se pravidelně objevuje na 17. Objízdná ještě není. JardaČerný: Dle popisu z Fb to nevypadá na zadřenou osu, spíš brutální obutí, nebo cosi nabalenýho na kole.
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7305 Registrován: 5-2002 |
Včera žena za pultem (opakovaně): Z důvodu stržené troleje v oblasti Chodkova jede linka 12 odklonem přes Čechovo náměstí na Strossmayerovo náměstí (a pokračovala po pravidelné trase). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 848 Registrován: 4-2007 |
U nějaké holčiny z venkova se to snad dá i omluvit... Omluvu pro člověka ze šestky, kterej napíše Chodkova, hledám ale marně... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 324 Registrován: 8-2002 |
Aha, jsem si říkal že takovou oblast neznám :D |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1352 Registrován: 9-2005 |
Ale Štross tam má kupodivu správně |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7306 Registrován: 5-2002 |
Chmelda - neznám na Praze 6 ani žádný Chotkov. (Příspěvek byl editován uživatelem Borovička.) |
DjDD
|
|
Neregistrovaný host 94.112.245.98 |
http://praha.idnes.cz/stret-tramvaje-a-nakladaku-praha-8-dq8-/pra ha-zpravy.aspx?c=A160727_141525_praha-zpravy_nub |
yardam
|
|
Neregistrovaný host 213.220.240.247 |
Bude se to opravovat nebo se 15+35 let starý vůz 8220 stane prvním vyřazeným R.P? |
Fkam
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2358 Registrován: 3-2011 |
Doufám, že opraví. Jedno z nejlepších RP.
Navštívené tramvajové provozy v roce 2016 - Erfurt (10x), Gotha, Nordhausen, GOP, Wroclaw, Bilbao, Lisabon, Sintra, Almada, Porto, Graz, Rostock, Jena, Würzburg
Najeto po Evropě v roce 2016 : 12 482 km |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6802 Registrován: 2-2006 |
Neni důvod neopravovat, vcelku nic tomu neni a pojišťovna viníka platí dobře...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6574 Registrován: 8-2003 |
Dnes na d-9/307 -> 9374...
World In My Eyes...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6575 Registrován: 8-2003 |
https://www.novinky.cz/krimi/410590-tramvaj-se-v-praze-srazila-s- autem-ridic-zustal-ve-voze-zaklinen.html
World In My Eyes...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5376 Registrován: 6-2004 |
Hlavně, že máme travičku... |
Fkam
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2359 Registrován: 3-2011 |
Problém bude v tom, že 2/3 českých řidičů neumí jezdit. Jinde to s travičkou funguje bez problémů.
Navštívené tramvajové provozy v roce 2016 - Erfurt (10x), Gotha, Nordhausen, GOP, Wroclaw, Bilbao, Lisabon, Sintra, Almada, Porto, Graz, Rostock, Jena, Würzburg
Emil Švec
|
|
Neregistrovaný host 84.246.166.14 |
Asi tak... Že de..l, který neumí jezdit, natož řídit, to nevadí. Ale za všechno může tráva, která je estetická, lapá prach a zlepšuje mikroklima |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18919 Registrován: 8-2005 |
Mě zaujalo spíš tohle: Kvůli velkému množství záchranářských vozů byl částečně blokován také provoz aut. Pak se máme doplatit na zdravotní péči, když se jich sjede ke každý nehodě tolik. Jeden má nůžky, druhej hasičák, třetí umí resuscitovat, čtvrtej je na zlomeniny, pátej je kontrolní vozidlo dispečinku...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5380 Registrován: 6-2004 |
Emil švec: To si povíme až budeš ten co bude potřebovat tu péči ;-). Sorry, ale ta rozježděná tráva kombinovaná senem to asi moc nevytrhne... Káem: Do tohohle bych se radši nepouštěl... Vlastně všichni z toho výjezdu mají peníze z povinného ručení viníka nehody, takže stát ta akce nic nestála... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18921 Registrován: 8-2005 |
No tak to jo, tak to at jich přijede ještě víc
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6803 Registrován: 2-2006 |
Á zase kvikot kvůli trávě... Tak zrovna tady proti ní nikdo nemůže namítnout ani slůvko. Neschopnost dostat se na místo svědčí spíš o "umění" řidičů složek. Nin: Včera (i dnes) už byla venku i 9373.
Emil Švec
|
|
Neregistrovaný host 84.246.166.0 |
Co bylo prvotní příčinou? Nerespektování dopravních předpisů, nepřehledná situace díky trávě (byla tak vysoká, že řidič IAD nemohl přes ní vidět blížící se tramvaj) nebo tramvaják číhal schovaný za sloupem s tramvají a čekal, až se přiblíží jeho oběť? Já bych řekl, že ta tráva je v tom opravdu nevinně a pokud si chudák nemehlo musel počkat, pardon, ale to je Darwin |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6576 Registrován: 8-2003 |
Demon3: jj + ještě 9371..
World In My Eyes...
netak
|
|
Neregistrovaný host 78.102.222.16 |
Nechápu jak v tom může hrát roli tráva. Střed byl uprostřed světelné křižovatky Nádraží Vršovice (nerespektování přikázaného směru jízdy DC) a na všechny světové strany asfalt (tedy zadní podvozek měla tram na trávě, ale auto bylo napasované na čele, jedině že se chtěli prostřihávat od zadu). Oba IAD směry volně průjezdné. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3097 Registrován: 7-2011 |
Neschopnost dostat se na místo svědčí spíš o "umění" řidičů složek. Ano, docela nedávno se mi to potvrdilo u nás v uličkách, kde stála sanita uprostřed, s řidičem na cosi čekajícím uvnitř. Na to, jakej u nás není provoz za ním už slušná kolona. A nejvtipnější na tom bylo, že ob dvě, tři auta vedle bylo u chodníku místo na sanitky dvě. Ale co by se namáhal nepřekážet, on přece zachraňuje životy a ostatní počkaj... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6804 Registrován: 2-2006 |
"tedy zadní podvozek měla tram na trávě" Já včera koukal na malůvky a jsou na asfaltu s tim, že za zadkem byly ještě asi tři metry, takže projet se dalo i za tram. Nebyl ten zadní podvozek na trávě až po vycouvání ? Každopádně tráva s tim opravdu vůbec nesouvisí, místa je tam všude dost, to jen někteří méně inteligentní jedinci snaží čeřit vodu...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 943 Registrován: 12-2007 |
Pokud se týká trávy na tramvajových tělesech, domnívám se, že by se jistě našly takové typy půdy a trávy, které by při správném ošetřování umožnily i výjimečnou dopravu dopravu lehčích automobilů - sanitek a policejních vozů na zatravněných tramvajových pásech. |
Breník J.
|
|
Neregistrovaný host 89.103.252.174 |
Na seznamu autobusů/tramvaje DP je uváděno, že už jsou provozní vozy 15T4 evid. č. 9358, 9364, 9366 až 9371 a 9373. Přitom, když jsem byl včera v sobotu odpoledne po delší době krátce v Praze, viděl jsem kolem 20 15T4, ale žádnou z uvedených vozů ne. Jsou tedy tyto nové vypravovány pouze v pracovních dnech nebo jen na posilové šejdry ? Překvapilo mě, že při letních horkých dnech, když tyto vozy mají klimatizaci, nejsou více využívány ! Dodávky dalších vozidel ze Škodovky jsou asi během závodní dovolené na čas přerušeny. |
Emil Švec
|
|
Neregistrovaný host 84.246.166.16 |
Wagon: To se domníváš velmi špatně, protože takzvané strukturně stabilní substráty se používají do kořenových zón stromů, aby netěžkly provozem, ale stále měly dost pórů na vzduch (protože jak známo stromy v ulicích netrpí suchem díky prosakům z potrubí, nýbrž nedostatkem vzduchu). V tomhle ti poroste maximálně lipnice hajní, která ale dle názvu roste jen ve stínu. Po projetí bys tam stejně měl koleje, protože rozdrtíš rostlinné buňky o kamenitou část substrátu. Pokud by někdo chtěl něco takového dělat, tak je snad levnější tam zřídit trať z nových BKV panelů a vyšlo by to levněji |
krutak
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 104 Registrován: 1-2012 |
Brenik J.: jsou tu do 9376, dovolim si udelat reklamu: http://tram.mobilnitabla.cz/seznam_vozu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6579 Registrován: 8-2003 |
Breník J. třeba včera na d-10 -> 9371 -> 9369 ( odpoledne ) a 9373...
World In My Eyes...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6580 Registrován: 8-2003 |
včerejší -> 6340-7292
World In My Eyes...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 57 Registrován: 12-2014 |
Koukám stěrače máme "špatně" i na muzejním voze |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6805 Registrován: 2-2006 |
Jak je to "špatně" ? Kdo to určuje ?
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 432 Registrován: 1-2013 |
Vážení kolegové, netuší někdo, kdy je šance (alespoň přibližně), že vůz 9056 bude opět po nehodě v provozu? Předem dík za odpověď. |
Petrpes
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 644 Registrován: 8-2005 |
Já to určuju, k sobě jenom na půlených oknech |
Fkam
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2362 Registrován: 3-2011 |
Vždyť je to jedno, jak jsou stěrače. Stěrače u sebe přece nevadí (neničí se)
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18923 Registrován: 8-2005 |
Zdar přátelé, pravidelný letní sraz tramvajové a optimalizační sekce K-r se bude tentokrát konat v pátek 19/8 od 19,00 v hospodě, kterou navrhl Jiří T., a to U Hubatků, nám.OSN (dříve nám. LM), stanice metra Vysočanská, takřka u smyčky linky 14 (ta tam začne jezdit o 3 dny pozdějc, třeba už tam budou viset cedule a my je ušotoušíme....) . Vstup do hospody je ten vzdálenější, první je pizzerie. Je rezervována zahrádka, tak děj se vůle boží. Zejména hloubětínské bych vyzýval k účasti, proto jsme zvolili místo blízko k jejich vozovně. Rádi uvidíme i tajemné nicky, kteří přispívají a nikdo neví,zda vůbec existují či zda to není jedna osoba. Příležitost ukázat se. Neukousneme vás. Jako obvykle o tom dejte vědět kde komu, o kom si myslíte, že by tam neměl chybět. Těším se Káem
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5383 Registrován: 6-2004 |
Taky mi na nich nepřijde nic špatně. Minimálně Brejšín s nimi takhle rád jezdí |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6807 Registrován: 2-2006 |
Petrpes: Tak to potom jo. Na SU a M prostě patří odjakživa k sobě. Tak jsem to zase určil já !
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 691 Registrován: 10-2012 |
Káem: Rád bych se na srazu také ukázal, ale vzhledem k tomu,že jsem v práci takřka 365dní v roce mi ani jeden čas srazu prozatím nevyšel. Nicméně kdo by mě beztak chtěl poznat,nebo přijít na pokec, tak snad v trafice naproti stadionu Viktorky Žižkov,odkud posílám povětšinou události okolo. Tam najdete tento tajemný nick.
Slova, ne činy!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3101 Registrován: 7-2011 |
JardaČerný - výborně, alespoň vím, na kterou trafiku zablikat, až pojedu kolem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3102 Registrován: 7-2011 |
Káem - dopředu se omlouvám, ale asi mi to na sraz tentokrát bohužel nevyjde. |
McBain
|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 25012 Registrován: 5-2002 |
Teď jsem zase jel s hovadem, (1)12/25, 8474 + 8475. Na Maninách stojí 12ka a za ní způsobně čekají asi tři auta. Náš pilot dá cihlu na zvonek a začne se kolem nich nesmyslně probíjet až těsně k té 12ce (fakt nechápu proč ??). Zastaví - vedle těch tří aut - vyhlásí zastávku, lidi se tedy v dobré víře pustí tyčí, a... mezitím se 12ka rozjede, náš profesionální řidič si to za chvíli rozmyslí a plným nášlapem se rozjede směr sloupek. Co se stalo je myslím jasné, let stojících po celé tramvaji. Hlavně jedna slečna hodila po letu půlkou tramvaje dobrá záda na sedačky. Výsledek: tři zbytečně zdržená vyzvoněná auta, jejichž pasažéři si opět akorát pomysleli něco o dementních tramvajácích a pár nasraných a potenciálně i zraněných cestujících. Řidič tohoto spoje je zralý minimálně na návštěvu technika jízdy (jestli dnes ještě něco takového existuje), ale spíš rovnou na psychotesty. |
Fkam
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2365 Registrován: 3-2011 |
Jo jo technik jízdy chodí. Ale ne tak často jako kdysi. Ke mně chodí cca po roce. Styl jízdy je bohužel u některých kolegů problém. Chápu, že se 14T nedá dobře ovládat, ale s T6 lze mít pěknou techniku jízdy. A co se týče zvonění, tak tuhle jsem zvonil dvě minuty v noci na Karlových lázních kvůli pitomým taxikářům, co tam nakládali své klienty a mně vzniklo zpoždění 6 minut (odměnou byl klasický prostředníček od těchto rádoby taxikářů). Takže zvonění je někdy odůvodněné.