Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 22. 08. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 22. 08. 2017

dolů
   autor příspěvek
Bobmaster
Úterý, 17. ledna 2017 - 11:17:53  
Neregistrovaný host
217.196.116.97
Pro ty, kteří se rádi občas zamyslí nad fungováním světa:

http://echo24.cz/a/weSUa/kde-je-lez-a-kde-pravda
Neděle, 05. února 2017 - 11:10:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32
Registrován: 6-2016
Sorry, jako...
Neděle, 05. února 2017 - 22:41:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2017
Sice tohle není úplně o něčem co nejsou vlaky, ale nenašel jsem lepší umístění...
Sháním nějakého strojvedoucího, nebo alespoň nějakého opravdu experta na vlaky, aby mi odpověděl na pár otázek pro Moravskoslezský deník ohledně zpoždění vlaků, respektive o tom, proč se dějí (nějak specifičtěji, z technického hlediska), jak se dějí, jak je takový mašinfíra prožívá a podobně. Jestli se žádný tady nevyskytuje, kontakt na nějakého přítele strojvedoucího, který by měl zájem přispět do novin (i s možností anonymity), nějak mě zkuste zkontaktovat... děkuju.
Péťa Vlčků
Středa, 08. února 2017 - 11:26:13  
Neregistrovaný host
46.135.229.4
Uz jsem zazil i vetsi mraz nez z tohohle arktickyho vpadu. Treba minulou nedeli v inverzi:-D
Pátek, 17. března 2017 - 06:24:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1502
Registrován: 11-2009
A Vy jste podepisoval v tom mekáči smlouvu, že budete dělat jenom hambáče? Nebo třeba strojvedoucí ČD podepisuje smlouvu s tím, že bude jezdit jenom s nulkovou bobinou do Berouna?

Ano, podepisoval jsem smlouvu s tím, žd budu pracovat na kuchyni. Samozřejmě časem se k tomu nabalily další věci (nastoupil jsem v březnu 2015, a 1. prosince jsem si poprvé na uniformu připnul bílou jmenovku), ale to už je jiná. Ale rozhodně to nebylo tak, že jsem při podpisu smlouvy nevěděl, jestli budu vařit, nebo umývat záchody.
Pátek, 17. března 2017 - 08:24:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1516
Registrován: 4-2010
Je docela zajímavá otázka jakou roly v úspěch Fa Amazo hrají její strkní pravidla a jejich tvrdé vyžadování. Zda se tí nevytváří tvrdá disciplína zaměstnanců kdy takto vedení lidé precizně provádí rutiní činost a má to velmi racionální kořeny. Díky tomu budou si zaměstnanci uvědomovat vždy své místo a získají vysokou míru sebekázně. Nebo to je pouhé si libování v moci nad lidmi. Uspěch nějaké fyrmy nemusí nutně znamenat, že její přístup je ve všem správný.
Pátek, 17. března 2017 - 11:18:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 866
Registrován: 2-2006
RadekŠ 6917:A nějakým omylem to dotáhli na nejhodnotnější firmu světa a kdyby poznali českou cochcárnu a ojebávku, tak mohli bejt určitě ještě dál:-)

To že to dotáhli na nejhodnotnější firmu na světě vypovídá něco o zacházení se zaměstnanci té firmy? Já myslím, že vůbec nic.
Tvoje obhajoba mamonu mě překvapuje čímdál víc.

Ještě k tomu prodeji půdy: trošku znám okolnosti toho prodeje, a ten developer používal vůči těm, kdo prodat nechtěli, dost agresivní nátlakovou politiku. Mysli si co chceš, ale postavit sklady v takovéto lokalitě s velmi bonitní půdou je prasárna. A ti, kdo půdu prodali jsou blbci. S půdou se u nás zachází nesmírně svinsky a nebude trvat dlouho, a budeme toho litovat. Betonu se totiž nikdo nenažere.
Komisaři Evropské unie, polibte si prdel!!
Pátek, 17. března 2017 - 11:42:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 4-2010
Jachyme. U Radka mě jeho postoj nepřekvapuje. Již mnoho let projevuje při nejedné příležitosti prokázal zaujetím pro procesní a předpisovou čistotu a kázeň. V případě Amazonu neřeší smysluplnist vnitřních nařízení. Jednou jsou stanovena a zaměstnanec je musí respektovat. Pokud tam chce pracovat. Každý kdo zpochybňuje tato nařízení je narčen z českého ojebavání.


Ohledně přístupu k zemědělské půdě to je u řady lidí včetně RŠ o čistě ekonomickém přístupu. Daná komodita se nakoupí jinde. K tonu aby se dal koupit benzín není potřeba aby MND měli těžbu jako má SA. To že se tato země stavá závislou a zranitelnou když není sama schopna vyprodukovat dostatek potravin protože si zlividovala velkou část orné půdy příliš neřeší.

(Příspěvek byl editován uživatelem haldir.)
Pátek, 17. března 2017 - 13:48:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6928
Registrován: 4-2003
Mysli si co chceš, ale postavit sklady v takovéto lokalitě s velmi bonitní půdou je prasárna. A ti, kdo půdu prodali jsou blbci.

Ale v tom právě vůbec nejsme v rozporu, akorát že oni na naše moudra nejsou zvědaví a měl bys vidět tu nadrženost některých lidí na miliony za pozemky. Já bych se třeba bránil, ale asi by to stejně bylo močení proti větru.

To že to dotáhli na nejhodnotnější firmu na světě vypovídá něco o zacházení se zaměstnanci té firmy?

Trochu ano - v cochcárně a ojebárně by takovou produktivitu neměli. Hlavně neměj iluzi, že jinde (třeba od kousek dál v DHL, ať nechodíme daleko) to funguje jinak.

Již mnoho let projevuje při nejedné příležitosti prokázal zaujetím pro procesní a předpisovou čistotu a kázeň.

Ale houwno, já prostě nějaký "držení zábradlí" považuju za "malý lidi=přízemní starosti" a v takových volovinách se nenípu, protože jsem prostě tak založen a je to pro mě věc, která zabere asi tak 0,001 % mozkový kapacity. Pro někoho je to ale téma, no - a když se v tom nípe, tak zase nevymejlší, jak něco čórnout, že. Navíc půlka toho problému je srážka českýho kulturního prostředí a s tím anlosaským, kde prostě šéf řekne věc jsou a lidi poslouchají co říká a zařídí se podle toho a ne že je potřeba jim to říkat 10x.

Skutečný problém firem typu Amazon "in general" přeci není v tom, že buzeroujou chudáky, který se musí vozejku držet oběma rukama a chodit po správným schodišti, ale že tyhle firmy vytváří v ekonomice příliš nekvalifikovaných a špatně placených míst s nulovou sochální ochranou, odkud se nedá nikam posunout dál a který jsu v důsledku krize nuceni brát i lidi, který maji na víc a před 10-30 lety tohle v době korporací typu HP či GE nebylo. Tohleto se ovšem až tak netýká ČR.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 17. března 2017 - 14:03:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6929
Registrován: 4-2003
e u řady lidí včetně RŠ o čistě ekonomickém přístupu.

Spíš o pragmatismu.... vyčítejte lidem, který chodí někam do fabriky za 18 čistýho, když najednou můžou mít za polnosti na účtě 10 míčů.[crazy]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 17. března 2017 - 14:19:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 867
Registrován: 2-2006
Hlavně neměj iluzi, že jinde (třeba od kousek dál v DHL, ať nechodíme daleko) to funguje jinak.
Já žádnou iluzi nemám. Ani o těch zaměstnancích podobných firem. Shodou náhod se mi dostal do ruky firemní plátek obdobné firmy, sídlící na druhém břehu Vltavy. Dovolím si krátký přepis:
" Vánoční večírek 3.12. v Yard resortu byl plný nečekaných událostí. Večírku se letos účastnil rekorndní počet zaměstnanců - asi 450. Hlavní cenu v tombole vyhrál pan X. z noční směny, poukaz na zájezd vyhrál pan Y, třetí cenu (zahradní gril) vyhrála paní Z. Výhercům tímto ještě jednou gratulujeme. Dále tímto děkujeme těm, kteří si party užili, aniž by cokoli, včetně sebe, zdevastovali.
Další zprávy z večírku bohužel už tak příznivé nejsou.¨
V pondělí 5.12. jsme měly dlouhý rozhovor s ředitelkou resortu, a nebyl to příjemný rozhovor. S tím, že na party bylo zdarma pivo nebo víno a zákaz podávání tvrdého alkoholu se zřejmě většina zaměstnanců nehodlala smířit a tuto situaci řešila tak, že si tvrdý alkohol pořídila v nedaleké hospodě. Zvýšená a zrychlená konzumace alkoholu vedla k tomu, že byl pozvracený celý areál, v kterém se party pořádala. Zvratky po naší party zůstaly nejen na historickém nádvoří, v záhonech, okrasných keřích, květináčích, na toaletách, ale i na dřevěných podlahách v historické sýpce, odkud nejdou vyčistit. Navíc byl celý areál zaplaven nedopalky z cigaret, a to přesto, že bylo k dispozici množství popelníků, které personál resortu pravidelně vysypával ...... Kromě odhazování nedopalků a obsahu žaludků, si někteří také areál pletli s veřejnou toaletou. Na toaletách byla krom zvratků a výkalů na podlaze utrhaná prkénka a pisoáry a jako finále byly zničeny historické dřevěné dveře do sýpky. ...... Krom výše uvedeného zůstaly po večírku sáčky se zbytky drog, a nebyla to jen marihuana. .... O tom, že si někteří zaměstnanci odnášeli jídlo a pití s sebou, se už není třeba rozepisovat. Posledním nemilým překvapením bylo několik zmizelých peněženek a cenných předmětů. ...."

Nevím, jakýho dát smajla.
Komisaři Evropské unie, polibte si prdel!!
Pátek, 17. března 2017 - 15:00:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 4-2010
Problém je když takové kraviny tvrdě vyžadují. To pak působí, že smylem nařízení je vytvoření systému kde je příliš snadné porušit řád a dostat se do potiží.
Pátek, 17. března 2017 - 15:02:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 4-2010
Jachym to vypadá jako popis kdy se lůza utrhla ze řetězu.
Pátek, 17. března 2017 - 15:44:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 4-2004
Haldir: "Lůza" většinou nemá na koks...
Pátek, 17. března 2017 - 16:10:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 4-2010
Pojem Lůza spíše spojuji se Způsobem jednání. V dnešní době mě připadne klasické dělení ne zcela vystihujicí stav věcí.
Pátek, 17. března 2017 - 17:03:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 4-2010
RadekŠ
V anglosaském prostředí je zvykem takto zaměstnance prudit? To zábradlí je skutečně marginalita. ale dobře prezentuje přístup. Vymyslet systém regulí které řeší i zdánlivé banality a pak tyto regule včetně těch marginalit vyžadovat. To pak většina lidí příjme jako buzeraci a hledání záminěk proč dělat zaměstnancům dusno. Mě by se v takovém prostředí špatně pracovalo.
Neděle, 19. března 2017 - 08:27:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6934
Registrován: 4-2003
Oni to většinově nevnímají jako prudu.

A hlavně se netočme na reportáži vzniklé za účelem zvýšení/udržení zájmu čtenáře, která zcela míjí reálný problém - že tady na úrodné půdě se státní podporou vznikla další kostka hyzdící krajinu s nárůstem dopravy a tvorbou poměrně malé přidané hodnoty (z pohledu území ČR).
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Neděle, 19. března 2017 - 09:11:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 4-2010
RadekŠ
To je spíše o přístupu který jsi načal. A to rozdílu mezi českým a aglosaským prostředím. Napadlo mě že ten rozdíl také může spočivát vtom, že je rozdíl v přístupu nadřízených. Protože je rozdíl mezi vymaháním pravidel a tím, kdy se sleduje každý zaměstnancův přešlap se stejnou intenzitou jako vyhladovělý pes sleduje co komu upadne na zem. Ten druhý je cestou těch, co si užívají, že mají moc nad druhými a v extrémním případě tak mohou i vylepšovat hospodaření firmy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
Čtvrtek, 23. března 2017 - 19:19:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1200
Registrován: 12-2003
1.FC Pečená
Tým A : Tým B 10:0
Gatto nero
NEJHEZČÍ ŽABOTLAM BYL POLOMÁČENÝ!
Na ČD pracují dva druhy lidí. Jedni chodí do práce a druzí chodí pracovat. Bohužel, těch prvních je víc.
Co má společného Avia a Regiojet? Vždycky před vámi!
Mladějov
Sobota, 25. března 2017 - 05:14:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9973
Registrován: 3-2007
Haldir : Ale houby. Ono předpisy v anglosaském světě typu "držte se při chůzi zábradlí" jsou logickou reakcí na to, že někdo vysoudil v podniku peníze za úraz s tím, že ho nikdo nepoučil, že se má při chůzi po schodech držet zábradlí.
V normální firmě tohle zamcům řeknou na školení BOZP jednou za tři roky, holt v Amazonu to zřejmě čeští(?) vlezdoprdelkové/podržtaškové využívají k buzeraci lidí dole, mj. aby demonstrovali vlastní potřebnost.

Nevím, já tam uvnitř nebyl a zdá se mi to přibarvené.
Trpík
Sobota, 25. března 2017 - 09:45:11  
Neregistrovaný host
77.236.218.63
Mladějov, vysoudil v podniku peníze. Pane Mladějov, nejste nějak na ty peníze vysazeny? Jo, jo. Štěstí si za ně nekoupíš...
Tulák
Pátek, 07. dubna 2017 - 10:41:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 741
Registrován: 3-2010
Hitler by byl spokojený:

odkaz
Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
Bobmaster
Pátek, 07. dubna 2017 - 12:13:35  
Neregistrovaný host
217.196.116.97
Tulák: to se nedá ani dočíst, jdu se raději dívat do zdi nebo jak nám splachuje záchod, udělám líp. Ne že by v tom nebyly zajímavé postřehy, ale tohle bolestínství stylu Za všechno může někdo jiný mě vždycky dost vadilo [angry]
BlábolzCFP
Pátek, 07. dubna 2017 - 13:50:12  
Neregistrovaný host
50.234.30.34
Ty vole, to je hustý blábol. Co taky čekat od czechfreepress, že. Připomíná mi to bláboly idiotů z diskuze na novinkách, napsané ve formě článku. Jinak, autor (nejspíš schválně) opomíjí fakt, že Stalin by Hitlera žádnou "novou Evropu" budovat ani nenechal.
PaZ
Sobota, 08. dubna 2017 - 23:08:00  
Neregistrovaný host
78.136.190.219
Co taky čekat od serveru, který financuje Putin...
Neděle, 09. dubna 2017 - 11:49:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 519
Registrován: 10-2006
Hm, a co tam ten Putin píše za nepravdy ?
Na internetu tykám každému, starému či mladému.
Stejně nechť každý chová se ke mně samému.
Cogwheel
Pondělí, 10. dubna 2017 - 14:52:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4662
Registrován: 1-2012
I na K-reportu platí, že:

[biggrin]
Středa, 19. července 2017 - 19:49:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5412
Registrován: 8-2012
Asi to tady někdo vod cajtů čte
Asi, chovají se čím dál častěji jako utržení ze řetězu, abychom měli diskuzní materiál [happy]
Tady ta určitě odpovídala popisu hledané nebo pohřešované osoby.

P.S. Na té Florenci prý "Policista jej proto v obavě o jeho zdraví probudil a vyzval k prokázání totožnosti". Není nad rychlou zdravotní péči prokázáním totožnosti a následném zakleknutí, to se člověku hned udělá líp [happy]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pondělí, 24. července 2017 - 17:13:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 954
Registrován: 8-2011
Asi, chovají se čím dál častěji jako utržení ze řetězu, abychom měli diskuzní materiá

Ale no tak,nechcete rozpoutat diskusi,jakou jsem si už prošel jinde,že "kráva právnická machrovala,místo aby zaplatila dvě kila a mohla mít klid" a "co si to ta pipina dovoluje neukázat občanku,tak at' se pak nediví" následováno rozborem ,že "já občanku ukážu kdykoliv,nemám co tajit a kdo nic nedělá se nemá čeho bát" a dokončeno "v Německu,Rakousku,Americe byste si to nikdo nedovolil diskutovat s policajtem".
Přiznám se ,že jsem opustil ring,bylo jich na mě moc[kladivo]
Pátek, 28. července 2017 - 19:48:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5505
Registrován: 8-2012
Ale no tak,nechcete rozpoutat diskusi
Chtěl bych [happy]. Ano, je mi jasné, že tupé vovce budou tleskat "prokázání totožnosti v obavě o zdraví" (spal, hlavně ale měl na hlavě dredy...), budou nadšené ze zákroku městapa (nejhorší sorta lidí s bouchačkama) končícím pokutou za otevřené okno (protože "pachatel" z místa "drze odjel") a řičet nadšením z pokynu zkorumpovaného šéfa MP Praha, aby jeho vopičáci víc buzerovali a pokutovali... Já si holt akorát (naivně) myslel, že lidi nemůžou bejt tak blbí, že by nechápali, jak s nimi tenhle stát brutálně vymrdává - ale oni to chtějí a ještě do zadku. Dokonce si myslí, že se jich to netýká (teze "slušnej člověk se nemá čeho bát") až do okamžiku, kdy vojedou přímo je. A pak zaplatí pokutu a ještě vopici v mundůru poděkují, jak jim pomohla a ochránila je.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Úterý, 01. srpna 2017 - 10:34:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5539
Registrován: 8-2012
Ad šéf MP Praha - soudruh četník se v hom hovně dál rýpe: "Rozhodně nelze říct, že by byli strážníci úkolováni k ukládání pokut."
http://tydenikpolicie.cz/vyjadreni-reditele-mp-praha-1-miroslava- stejskala-ke-zverejnenemu-dokumentu/
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 20:54:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 80
Registrován: 6-2016
Blicí pytlíky připravit: Socializmus 2.0 [crazy]
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 21:36:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4030
Registrován: 4-2003
Jako šašek pro pobavení dobrý. A že prý docent. Ale když si člověk uvědomí, že ty své zrůdné myšlenky myslí zcela vážně, už to tak ke smíchu není...
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Cogwheel
Pátek, 11. srpna 2017 - 10:45:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4949
Registrován: 1-2012
To ještě nic není. Myšlenkový svět zdejšího přispěvatele "Kejvačka" je třeba takovýto:
http://www.kominternet.cz/clanky/95_ksc_vrobel.html Prostě, fanatickému komunistovi se zdá zdejší KSČM málo komunistická (vzorem je podle něj KLDR), podobně jako fanatickému katolíkovi je současná katolická církev málo katolická (zejména její papež[wink]), nebo fanatickému mohamedánovi je současná muslimská totalita v Íránu málo muslimská: http://neviditelnypes.lidovky.cz/iran-byla-to-jen-otazka-casu-dpg -/p_zahranici.aspx?c=A170810_161001_p_zahranici_wag (ilustrační článek o "hříšné" podobě tělocviku) [crazy]
Tito extremisté různých směrů jsou si podobní v jednom - všichni by chtěli "přitvrdit" a omezit svobodu člověka jakožto individua, jakož i svobodné myšlení.
Pátek, 11. srpna 2017 - 10:57:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 621
Registrován: 9-2013
Cogwheel: Prostě a jednoduše člověk má pořád tendenci nad někým vládnout, nejlépe nad velkým davem lidí (národem).
Pružinskij
Úterý, 22. srpna 2017 - 11:01:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 4-2015
Jestli chodíte po českých ulicích, jistě jste si všimnul, že počet občerstvení s halal kebabem u nás za poslední roky vzrostl mnohonásobně.
Proboha, kde zas? Konkrétně.
West code was broken.

Úterý, 22. srpna 2017 - 11:03:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 5-2009
á jsem teda prakticky žádné stánky s halal kebabem nezaregistroval a odvozovat od nich počet muslimů se zlými úmysly může skutečně jen magor.

A už jste s aspoň u některého z nich zeptal, z čeho ten kebab dělají ?

Ten počet muslimů se zlými úmysly jste tam podsunul vy. Takové podsouvání může skutečně udělat jen magor. Já jsem psal jen o počtu muslimů jako takových. Ale jistě víte, že o většině muslimů, kteří v poslední době v Evropě provedli nějakou více či méně hromadnou vraždu, jejich blízcí tvrdí, že až do té vraždy to byli mírumilovní a nenápadní lidé.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát.
Japonské přísloví
Úterý, 22. srpna 2017 - 11:07:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 5-2009
Proboha, kde zas? Konkrétně.
Projděte se někdy po městě a dívejte se kolem sebe. V centru Prahy jsou taková občerstvení pár set metrů od sebe, ale nemusíte chodit jen po centru. V jiných městech je to podobné. Stačí se dívat kolem sebe. Nejrozšířenější verze je kombinace kebab a pizza.

(Příspěvek byl editován uživatelem zmar.)
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát.
Japonské přísloví
Úterý, 22. srpna 2017 - 11:19:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7732
Registrován: 5-2007
Zmar: A je a všetkých naozaj nápis halal? A nezmenilo sa len ich zamestnanie? A je nejak zaručené, že predavač v stánku s Halal kebabom je moslim? Niečo také, ako keď v tej Paríži natrafili islamisti v obchode s kóšer potravinami na spoluveriaceho...

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Úterý, 22. srpna 2017 - 11:31:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 5-2009
Pochopitelně, že nevěřícím nemusí výslovně psát, zda je to halal. Ty to nezajímá. Koho to zajímá, ten se zeptá. Když prodavač vypadá na pohled jako Arab nebo Turek, tak to sice nemusí být muslim, ale je to velmi pravděpodobné.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát.
Japonské přísloví
Úterý, 22. srpna 2017 - 11:54:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 11-2005
Gerolsteiner: Já jsem teda prakticky žádné stánky s halal kebabem nezaregistroval a odvozovat od nich počet muslimů se zlými úmysly může skutečně jen magor.

Tak se projděte ulicemi jako Opletalova, Politických vězňů a další přilehlé. Dokonce jsem jeden takový stánek (okénko) objevil nedávno přímo v centru Uherského Hradiště. Islamizace se nenápadně plíží i do dříve netčených panenských regionů.

Já osobně už kebab od jisté doby nekupuji, protože si nechci skze něj platit extrémní islamisty. Tyhle stánky jsou prostě jen prádelny špinavých peněz ať už v Německu/Francii nebo v ČR. Když mám chuť na něco obdobného, tak si najdu řecký gyros a navíc si provozovatele pečlivě prověřím.
Donner au train des idées d'avance...
Úterý, 22. srpna 2017 - 11:57:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 9-2003
Zmar: No, nedávno jsem na stáku s kebabem na DeFlorenci viděl nápis "německá kvalita", nápis "halal" jsem fakt neviděl. A to, že ten kebab z něčeho dělá, neznamená, že je halal, ono je totiž halal v podstatě to samé co kóšer, čili kromě toho, z čeho, je tam důležité i JAK. Ty budeš asi stejnej odborník na musulmany jako ten hmyzolog.
ANNUAL TRANSYLVANIAN CONVENTION
Úterý, 22. srpna 2017 - 11:59:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2132
Registrován: 9-2003
Rail2005: Už jsem to psal v jiném tématu, ty jsi prostě magor, takže u tebe to chápu. Půjdu se dnes projít ulicemi jako Opletalova, Politických vězňů a dalšími přilehlými a budu počítat stánky s halal kebabem. Podám pak zprávu.
ANNUAL TRANSYLVANIAN CONVENTION
Úterý, 22. srpna 2017 - 12:13:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31
Registrován: 7-2017
Technická: halal je řeznictví, a doner kebab je ten kebab (to pečený masíčka na štangli, aby bylo jasno) jinak je tato pochutina v Řecku známá jako gyros (otáčející se)
Mmch když vidím z čeho to u nás vyráběj, raději si to nedám. V Turecku, Řecku, nebo Německu nemám problém.
Úterý, 22. srpna 2017 - 12:21:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2134
Registrován: 9-2003
OO_Hex: Máš to celý špatně. Halal je jak řeznictví, tak kebab a gyros je na rozdíl od kebabu vepřový.
ANNUAL TRANSYLVANIAN CONVENTION
Úterý, 22. srpna 2017 - 12:22:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2588
Registrován: 5-2002
R2005: Pardon, "panenský region", to je okolí dálničního přechodu na D8 nebo to nějak souvisí s dřívějším tématem "Diskotéky a kluby..." (nebo jak se to jmenovalo)? [happy]
Úterý, 22. srpna 2017 - 12:37:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32
Registrován: 7-2017
U nás v ulici je jeden halal a kebab tam neměli, a naopak v kebabárně kousek od Skalky neprovozujou řeznictví. Jinak v Řecku maj i skopovej gyros a v Turecku se ptaj jestli vepřovej, skopovej nebo kuřecí, tudíž to tak úplně špatně nemám
Úterý, 22. srpna 2017 - 12:40:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 5-2009
S4991023: podstatou mého sdělení bylo, že z nárůstu počtu kebabáren je možné odhadnout nárůst počtu muslimů. Jelikož ani ty, jako specialista na muslimy jsi to v žádném ze svých příspěvků nezpochybnil, myslím, že toto je možné uzavřít.

V roce 2015 byl kvalifikovaný odhad počtu muslimů u nás 22000. Nový odhad není k dispozici a je možné jen si udělat obrázek z nárůstu počtu těch kebabáren. Závěr ať si každý udělá sám.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji.
Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát.
Japonské přísloví
Úterý, 22. srpna 2017 - 12:44:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33
Registrován: 7-2017
Jinak dnes mám trochu jiné plány než procházet Opletalkou a přilehlými ulicemi, a zjišťovat, kde maj halal kde dělaj kebab a případně kombinaci obojího
Úterý, 22. srpna 2017 - 13:02:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1900
Registrován: 11-2005
Něco o halal si přečtěte zde, ať si ujasníte pojmy: https://cs.wikipedia.org/wiki/Halal
Když to ale vezmu do důsledku, tak je vlastně jedno, jestli ten "stánek s rychlým občerstvením" nabízí maso dle muslimské tradice nebo maso zpracované běžným způsobem (jestli zvíře při porážce trpí nebo ne, to teď ponechme stranou).

Podstatné je to, že zisk z každé porce takto prodaného "občerstvení" plyne do kapsy snadno se radikalizující skupině obyvatel. Každý kdo s nimi obchoduje (ať už v ČR, případně v zahraničí - většina masa na kebab je v ČR původem z Německa) je do toho namočen. Bohužel v tomto případě i ostaní provozovny, které jsou skutečně vlastněny ať Čechy nebo Vietnamci.
Donner au train des idées d'avance...
Pružinskij
Úterý, 22. srpna 2017 - 13:34:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 4-2015
Hm, takže to máme metropoli (desetina ČR) a jedno ospalé hnízdo.
V mém kraji jsem nezaznamenal ani jednu halal prodejnu - ale je možné, že jsem si jí jen nevšiml a je dobře skrytá, aby si bdělí občané nevšimli radikalizujících se provozovatelů...[lol][lol][lol]
West code was broken.

Pružinskij
Úterý, 22. srpna 2017 - 13:39:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 4-2015
V Turecku, Řecku, nebo Německu nemám problém.
Já v SRN jo, dost často to z fastfoodu není dobrý. S kebabhausy, tedy velkými restauracemi, nemám problém.
Ostatně nezapomenutelný zážitek mají šotouši z libanonského fastfoodu u nádraží v Moersu (kde byla pauza na oběd na šotoakci) - takovej humus by hygiena zavřela snad i u nás.
West code was broken.

Úterý, 22. srpna 2017 - 13:52:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14384
Registrován: 5-2002
V42: Nevíš kdo jsem (a evidentně tě to štve)
Ale vím, kdo jsi: sebestřednej zbabělec. To mi docela stačí a vůbec mě to neštve.
Štve to naopak Tebe, protože by ses hrozně rád nějakým přínosem rád pochlubil, abys předvedl svoji důležitost, ale ztráta anonymity Ti za to nestojí.

tak tu nepiš co jsem udělal, nebo neudělal pro železnici, ano?
Sám tu vůči jiným uplatňuješ presumpci viny, takže vzhledem k tomu, že Tě není možné s ničím ztotožnit, lze mít za to, žes nic neudělal... [biggrin]

Zmar: stánky s halal kebabem
Tak vono je to v podstatě totéž jako košer kebab, akorát to zní trochu divně (jako třeba "echt českej šnycl")...

podstatou mého sdělení bylo, že z nárůstu počtu kebabáren je možné odhadnout nárůst počtu muslimů
Takže když jsme ve Varšavě při oživování ACBM na druhý lince chodili na Targowou na kebab, protože byl znamenitej a měl široko daleko nejlepší poměr cena/výkon, tak jsme vlastně konvertité...? [coze]
Vláďa42
Úterý, 22. srpna 2017 - 14:36:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1852
Registrován: 9-2009
Ale kdeže, mám z tebe srandu.
Úterý, 22. srpna 2017 - 14:47:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8431
Registrován: 9-2002
Hele, ja taky obcas zeru kebab, ale nemam za to, ze bych hulakal nekolikrat denne Allah Akbar...

No nic, zase z toho tady je pekna zumpa. Ani nepolezu do archivu za posledni dva te4jdny, co jsem na KR nevlezl... Asi to ani nestoji za to.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Úterý, 22. srpna 2017 - 15:44:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2136
Registrován: 9-2003
OO_Hex: Stále jsi nepochopil podstatu. Ani mě to nepřekvapuje.
Zmar: Ty seš blbej jak Kyblíček.
ANNUAL TRANSYLVANIAN CONVENTION
Úterý, 22. srpna 2017 - 16:21:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14389
Registrován: 5-2002
V42: Ale kdeže, mám z tebe srandu
No vidíš, tak je to vzájemný. [biggrin]
Úterý, 22. srpna 2017 - 16:25:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34
Registrován: 7-2017
OO_Hex: Stále jsi nepochopil podstatu. Ani mě to nepřekvapuje.
prosím o vysvětlení té podstaty - to víte, bohatý rodiče, dlouhý vedení.....
Úterý, 22. srpna 2017 - 16:51:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14393
Registrován: 5-2002
00h: prosím o vysvětlení té podstaty
Z toho, že píšeš "zjišťovat, kde maj halal, kde dělaj kebab a případně kombinaci obojího", tak nějak vyplývá, že Ti uniká, že "halal" není podstatné jméno, ale přídavné.
Úterý, 22. srpna 2017 - 17:05:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14394
Registrován: 5-2002
Mimochodem, teď jsem si vzpomněl na historku, kterou mi nedávno líčili dcera s jako-zeťákem: jeli vlakmo do Čelákovic a na čtyřku si k nim přisedla Klára Slámová. On něco dlabal a tak se dcery zeptal, jestli je to halal. Ten Slámový pohled prej stál za to... [rofl]