Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Zahraniční vozidla předcházející | další

Zahraniční vozidla

dolů
   diskuse  posl. autor příspěvků  stran  posl. příspěvek
Archivy starších příspěvků   
 
Archiv diskuse Zahraniční vozidla do 27. 02. 2017 Lukáš_Smolka 60 27-02-17  19:43
Archiv diskuse Zahraniční vozidla do 19. 08. 2017 AnoProSkotsko 60 19-08-17  20:11
   autor příspěvek
Neděle, 20. srpna 2017 - 22:50:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 74
Registrován: 7-2017
AnoProSkotsko:
"Pozdravy našim přátelům v České republice, od nás tady ve Skotsku. Nedávno jsme zjistili, že naše nové vozy Sleeper (Mk5 - postavené CAF) byly dnes dodány ve zkušebním okruhu ve Velimi (podle pověstí). Kvůli privatizovanému uspořádání našich železnic zde provozuje Caledonian Sleeper, provozovatel těchto nových vlaků, pečlivě utěsněné informace, které se jich týkají, a dosud jsme neviděli dokončený obraz těchto nových vlaků. Přibližně 5 vozidel Mk5 bylo dodáno. Může některý z našich přátel v České republice vysvětlit, zda: 1) je to správné, 2) jestliže jsou nějaké fotografie vlaků v České republice. Byli bychom velmi užiteční.

S pozdravem, od nás všem fanouškům železnice ve Skotsku. [happy]

(Omlouvám se, je-li můj český jazyk vypnutý, používám překlad Google.)"

Greetings to Scotland.
The machine translation of your message to the Czech language is totally illegible - the Google translator has probably used a wrong coding. Simply submit your message in English, someone here will surely translate your text as well as a response.
Neděle, 20. srpna 2017 - 23:58:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2017
dědek_hank:
"
Greetings to Scotland.
The machine translation of your message to the Czech language is totally illegible - the Google translator has probably used a wrong coding. Simply submit your message in English, someone here will surely translate your text as well as a response."
Thank you for the welcome [happy]

Apologies for the dodgy translation first of all, after translating my (failed attempted) Czech translation back into English, it looked as if I came across rude, so apologies if it was readable in that perception.

My query is in relation to some of our rolling stock on test in Velim. More specifically, the Caledonian Sleeper Mk5 carriages (Teale Body, White Automatic Doors - for those who aren't sure of what train I'm talking about). Yesterday, 5 of them arrived at the Velim Test Circuit by rail, from the CAF construction factory in Beasain, Spain. However, Caledonian Sleeper, the operator who have ordered 75 of these carriages, have opted to apply a very stringent limitation on all official media in relation to these new carriages - in other words, they haven't willingly posted any photos of these new trains - despite how well publicised new rolling stock is among other companies in the UK. This is probably due to them wanting to maximise the positive media feed back when the Mk5s are finally introduced in the UK, which is understandable. So as a result, there has not been any official photographs or videos of the Mk5 carriages at all released, which means us passengers and non-corporate employees have to rely on third party sources posting on platforms such as social media, but again, nothing has come to light in the past 2 years - however, we received a brief first glimpse of the Mk5s in a poor quality video from a train spotter in France, who recorded it passing through a station en route to Velim.

So all in all, a lot of us over here are wondering if there any photographs or videos knocking around the Czech Rail community of the Mk5 carriages, or further information? Or even if there is someone among the community who regularly keeps tabs on testing in Velim who may be willing to keep a lookout on them for us, or has a link to something akin to a news feed which regularly tracks what is happening in Velim?

We'd greatly appreciate anything to help us find more about these trains which have been unusually hidden away in comparison to a number of other Scottish trains currently in Velim, such as our Class 385 EMUs which have otherwise been well publicised both officially and third parties.

Thank you, from all of us in Scotland [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem AnoProSkotsko.)

(Příspěvek byl editován uživatelem AnoProSkotsko.)
Pondělí, 21. srpna 2017 - 08:37:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 76
Registrován: 7-2017
Good morning to Scotland, confirming receiving your explanation and query.

AnoProSkotsko:
"Teale Body, White Automatic Doors "

Being no expert on the British rolling stock, I must admit I do not understand what you mean by this: Teale and White are manufacturers of the respective components or specific sorts of the same? Or do you simply mean white doors? But then I do not know what "teale" means... [crazy]

Sorry for the stupid question but I am just trying to translate your text as exactly as possible.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 08:51:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 11-2012
Řekl bych, že se upsal v prvním slovu znázorňujícím barvu a má tam být: "Teal body, White automatic doors - for those who aren't sure of what train I'm talking about"
Popisuje tam totiž vzhled onoho vlaku: "Zeleno-modrý trup, bílé automatické dveře - pro ty, kteří si nejsou jistí o jakém mluvím vlaku."
Klidně zaprodám svou duši peklu, pokud budu moct do konce života dělat jen na Kocourech a Škodovkách II. generace. To jsou mašiny, pro které se do práce těším.
Okolí neustále prudím tím, že mluvím pravdu, ale jinak su moc hodný...
Pondělí, 21. srpna 2017 - 09:02:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 77
Registrován: 7-2017
Pavel_Večeřa:
"Řekl bych, že se upsal v prvním slovu znázorňujícím barvu a má tam být: "Teal body, White automatic doors - for those who aren't sure of what train I'm talking about"
Popisuje tam totiž vzhled onoho vlaku: "Zeleno-modrý trup, bílé automatické dveře - pro ty, kteří si nejsou jistí o jakém mluvím vlaku.""

Dík, taky mě to mohlo taky napadnout samotného... [crazy] Ono mě zmátlo, že to píše velkými písmeny. A "teal" je taky vodní pták - čírka, což mi přišlo na mysl jako možný překlad dřív než ta barva... [lame]

Za chvíli sem dám celý překlad.

(Příspěvek byl editován uživatelem dědek_hank.)
Pondělí, 21. srpna 2017 - 09:14:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 78
Registrován: 7-2017
Tak tady mám doslovný překlad celého dotazu kolegy ze Skotska.

Díky za přivítání.

Především se omlouvám za špatný překlad, po překladu mého (neúspěšného) pokusu o český překlad zpět do angličtiny jsem si připadal jako blbec, takže se omlouvám, jestli to tak po přečtení bylo pochopeno.

Můj dotaz se týká nějakého našeho vozového parku na zkouškách ve Velimi. Přesněji, osobní vozy společnosti Caledonian Sleeper řady Mk5 (modrozelená skříň, bílé automatické dveře - pro ty, kdo si nejsou jistí, o kterém vlaku mluvím). Včera pět z nich přijelo po železnici ze španělského výrobního závodu CAF Beasain na velimský zkušební okruh. Caledonian Sleeper, dopravce, který si objednal 75 těchto vozů, se ale rozhodl ohledně nových vozů uvalit na všechna oficiální média velmi přísná omezení - jinými slovy, záměrně neuveřejnili žádné fotografie těchto nových souprav, navzdory tomu, jak dobře jiné společnosti ve Velké Británii popularizují nová vozidla. Pravděpodobně je to kvůli tomu, že chtějí maximalizovat pozitivní mediální odezvu, až budou vozy Mk5 představeny v Británii, což je pochopitelné. Takže v důsledku toho zatím nebyly zveřejněny žádné oficiální fotografie nebo videa Mk5, což znamená, že my cestující a zaměstnanci mimo společnost se musíme spoléhat na zdroje třetích stran zveřejněné na takových platformách jako jsou sociální média, ale zase, poslední dva roky nic nevyšlo na veřejnost - i když jsme dostali první zběžný záběr vozů Mk5 ve videu špatné kality od francouzského šotouše, který ho natočil při průjezdu stanicí na cestě do Velimi.

Takže celkem vzato, mnozí z nás tady jsme zvědaví, jestli se nějaké fotky nebo videa vozů Mk5 nepotulují mezi českou drážní komunitou, i na další informace. Nebo není dokonce v komunitě někdo, kdo zkoušky ve Velimi pravidelně sleduje a mohl by je chtít pro nás hlídat nebo má odkaz na něco podobného zpravodajskému zdroji pravidelně sledujícímu, co se ve Velimi děje?

Velmi bychom ocenili cokoli, co by nám pomohlo zjistit více o těchto soupravách, které jsou neobvykle utajované ve srovnání s řadou jiných skotských vlaků momentálně se nacházejících ve Velimi, jako jsou třeba naše elektrické jednotky řady 385, které byly jinak velmi dobře propagovány oficiálně i třetími stranami.

Děkuji za nás za všechny ve Skotsku.


Klidně odpovídejte česky, já to zase přeložím.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 09:18:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 79
Registrován: 7-2017
dědek_hank:
"Good morning to Scotland, confirming receiving your explanation and query.

AnoProSkotsko:
"Teale Body, White Automatic Doors "
Being no expert on the British rolling stock, I must admit I do not understand what you mean by this: Teale and White are manufacturers of the respective components or specific sorts of the same? Or do you simply mean white doors? But then I do not know what "teale" means... [crazy]

Sorry for the stupid question but I am just trying to translate your text as exactly as possible."

Edit: Finally I was advised that you probably mean "teal" which I understand and have used in my translation...
Pondělí, 21. srpna 2017 - 09:27:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2017
Apologies for the typography error. It was indeed, "Teal", as in the Dark Green/Blue colour

Much appreciate the translation [happy]
Pondělí, 21. srpna 2017 - 09:54:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 80
Registrován: 7-2017
AnoProSkotsko:
"Apologies for the typography error. It was indeed, "Teal", as in the Dark Green/Blue colour

Much appreciate the translation [happy]"

OK, thx a lot. Awaiting colleagues' responses.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 18:35:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4572
Registrován: 5-2010
Možná mám něco pro skotského kolegu.
Protože věškeré přepravy ze západu na ŽZO Velim jsou trasovány přes PPS Bad Schandau a PPS Děčín,tedy Elbtalem kde jsem,jak je známo jako doma,tak je mám vždy zmapovány nebo o nich mám info od německých kolegů.
V sobotu opravdu proběhla přeprava nějakých vozů z Říše na Velim,bohužel jsem neměl čas tudíž foto nemám,ale existuje foto od německého kolegy, bohužel není toho moc vidět,pokud je to vůbec ono,ale jiná přeprava v sobotu v režii RA/CZL neproběhla.
Pro doplnění včera proběhla další přeprava tentokrát z ŽZO do Říše,vezl se izraelský Traxx 3002 a Stadler Dosto též izraelských železnic,tentokrát jsem již fotil.
Zkusím ještě zapátrat u německých kolegů,pokud ty skotské vozy ještě někdo z nich náhodou nefotil.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 19:19:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 83
Registrován: 7-2017
Drak ze skalky 4572: A ta přiložená fotka je ta od německého kolegy, co zmiňuješ v textu?
Pondělí, 21. srpna 2017 - 19:28:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4574
Registrován: 5-2010
Nene tuto fotku poslal český kolega z Fuckbooku na mou otázku pokud to někde neviděl,protože já Fuckbook nemám.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 19:37:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 84
Registrován: 7-2017
Aha... A to je taky někde v Elbtalu?
Pondělí, 21. srpna 2017 - 19:56:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4575
Registrován: 5-2010
Nene to určitě v Elbtalu není.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 22:11:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2017
Thank you so much for sharing that's definitely them [happy]
Úterý, 22. srpna 2017 - 17:01:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 8-2017
Hopefully they'll be in sight over the next few days, as I understand Velim does present a few photography obstacles.
Úterý, 22. srpna 2017 - 17:52:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 88
Registrován: 7-2017
AnoProSkotsko:
"Hopefully they'll be in sight over the next few days, as I understand Velim does present a few photography obstacles."

Pls be patient, no response on my posts yet, I'm about to contact an insider.
Úterý, 22. srpna 2017 - 18:35:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 8-2017
Sorry if I came across as rushing you mate. I've visited the test track once a few years ago, so I was making reference to the difficult layout.

I appreciate your efforts [happy]
Úterý, 22. srpna 2017 - 22:01:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4576
Registrován: 5-2010
Tady jsou ty skotské vozy vidět lépe,foceno je to ve Weißig,fotil Tom Salomon
Pátek, 25. srpna 2017 - 20:21:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 871
Registrován: 9-2013
https://youtu.be/du7ddih7R3c

Návštěva Jelení Góry a hodně nečekané úlovky.
Sobota, 26. srpna 2017 - 08:04:39  
Moderátor
Číslo příspěvku: 15279
Registrován: 11-2005
Ty skotské vozy stojí za barákem st. budovy ve Velimi (nikoliv na okruhu). Jestli někdo jede kolem, může to legálně přátelům do Skotska nafotit.
Sobota, 26. srpna 2017 - 10:33:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 89
Registrován: 7-2017
AnoProSkotsko:
"Sorry if I came across as rushing you mate. I've visited the test track once a few years ago, so I was making reference to the difficult layout.

I appreciate your efforts [happy]"

At this moment the Scottish trainset is standing at the Velim station, i.e. not yet at the circuit. I wonder whether a passerby reading this is about to take some shots. (Unfortunately not me, I am some 250 kms from there... [sad])
Sobota, 26. srpna 2017 - 10:34:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 90
Registrován: 7-2017
Šari:
"Ty skotské vozy stojí za barákem st. budovy ve Velimi (nikoliv na okruhu). Jestli někdo jede kolem, může to legálně přátelům do Skotska nafotit."

Díky za info. [ok] Snad se nějaká dobrá duše najde.
Sobota, 26. srpna 2017 - 10:39:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 69
Registrován: 12-2014
Pro Skotské kamarády : https://www.globalrailnews.com/2017/08/24/new-caledonian-sleeper- carriages-under-test/
Pondělí, 28. srpna 2017 - 22:42:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 126
Registrován: 7-2017
Něco starší drobotiny ze severu - rok 1992

Sobota, 02. září 2017 - 14:49:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 934
Registrován: 1-2010
Dnešní návštěva řady 745 v Jičíně.
Úterý, 05. září 2017 - 16:03:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 5-2007
Americký raketový vlak z r. 1966 stále drží rychlostní rekord( v článku i 8min. video...)
http://www.securitymagazin.cz/historie/proudovy-vlak-z-roku-1966- je-stale-nejrychlejsim-vlakem-usa-1404057212.html?utm_source=www. seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Středa, 06. září 2017 - 14:09:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 2-2010
Loko 745.702-1 + Bc + M131.1081 v Jičíně nákladní nádraží 2.9.2017:

odkaz: FOTO FLICKR
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: http://traveltrainprod.blogspot.cz/
Středa, 06. září 2017 - 21:52:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 9-2008
VIDEO: Sonderzüge zum Tag der Sachsen / Zvláštní vlaky na dny Sasů, Rumburk 3. 9. 2017


"Lepší nemít přátele, než nemít názor." [satan] ZNK

"Nikdo není tak beznadějně zotročen jako ten, kdož věří, že je svobodný." J. W. Goethe

[vypravci] My YOUTUBE Channel
Pátek, 08. září 2017 - 21:54:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 507
Registrován: 4-2010
Úterý, 26. září 2017 - 22:15:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 203
Registrován: 7-2017
Tenkrát na východě.
ER22-03 (SŽD)_1984.09.xx_Pjatigorsk (SSSR)
Statistik
Středa, 27. září 2017 - 09:50:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5639
Registrován: 6-2004
Pěkný ER22, sice už po rozdělení na dvě poloviční jednotky, ale ještě první výrobní provedení, byť zrovna od trojky už byly určité změny proto předešlým dvěma. To máte docela vzácnou fotku.
Středa, 27. září 2017 - 16:21:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 208
Registrován: 7-2017
ER9P-66 (SŽD)_ER9P-70 (SŽD)_1984.09.xx_Rostov na Donu (SSSR)

ČME3-3641 (SŽD)_1984.09.xx_Rostov na Donu (SSSR)
Statistik
Středa, 27. září 2017 - 18:18:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5642
Registrován: 6-2004
Moc pěkný. Rusáci by nad tím slintali.
Neděle, 01. října 2017 - 16:43:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 2-2010
189.009-4 na Pn 53297 (Bremerhaven - Ciumesti) na mostě v úseku Dlouhá Třebová - Česká Třebová dne 30.9.2017:

odkaz: FOTO FLICKR
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: http://traveltrainprod.blogspot.cz/
Bilbo
Neděle, 01. října 2017 - 18:48:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 105
Registrován: 5-2012
pár vagónků... tohle turbínové monstrum vypadá jako by celý vlak bylo schopno bez potíží odvýzt i zcela zabržděné [biggrin]
Газотурбовоз ГТ1h-002 с длинным грузовым поездом
Statistik
Neděle, 01. října 2017 - 22:59:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5649
Registrován: 6-2004
84 vozů, celkem pohoda. Norma u rovinatých tratí pro běžné mašiny RŽD bývá tak 75 (ložených), tady jich je jen o 9 víc. Samozřejmě ta turbínovka jich utáhne i víc, o tom žádná, ale k čemu, když se to nevejde do žádné nácestné stanice kvůli délce (což se nevejde ani ten vlak na videu na dané trati, soudě dle komentářů pod videem). Ale holt "úkol zněl jasně"...[crazy]
Úterý, 10. října 2017 - 11:18:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 220
Registrován: 9-2016
Dobrý den. Nedokázal by mi někdo z vás přiblížit hlavní problémy jednotek ICE-TD? V čem spočívá její největší nespolehlivost?
Úterý, 10. října 2017 - 14:58:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8521
Registrován: 9-2002
Se nekde zminovaly i problemy SW, naklapeni a brzd.

Castecne se na tom podilel Fiat, takze pokud do toho montovali "spolehlivej" italskej diesel... No radsi nemluvit.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 15. října 2017 - 21:06:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 9-2008
Včerejší Faustovka v České Lípě

"Lepší nemít přátele, než nemít názor." [satan] ZNK

"Nikdo není tak beznadějně zotročen jako ten, kdož věří, že je svobodný." J. W. Goethe

[vypravci] My YOUTUBE Channel
Neděle, 15. října 2017 - 21:57:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 3-2015
Když jsem včera dělal v Plzni tento snímek netušil jsem že v těch místech šlo o pár hodin dříve o život jedné dívence co nestačila přejít a zachytilo jí pendolíno, ale vše dobře dopadlo byl tam zachránce kéž by takových lidí bylo víc[happy].
Pondělí, 16. října 2017 - 18:58:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 396
Registrován: 12-2007
Lukáš Smolka:/www.hochgeschwindigkeitszuege.com/deutschland/ice-td.php
Pondělí, 16. října 2017 - 23:40:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5040
Registrován: 5-2007
Cestou do Bratislavy:

a jednou depo Bratislava východ :

[kecal] Jsem bílý,nevěřící,heterosexuální muž a ještě k tomu navíc xenofob a nacionalista.Kde se mám jít udat?
Středa, 18. října 2017 - 15:02:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 555
Registrován: 5-2013
Jedna [fotic] z loňského léta [happy] ..


Středa, 18. října 2017 - 16:44:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 765
Registrován: 1-2012
Jedna ze St.Pölten
Sobota, 21. října 2017 - 14:35:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 891
Registrován: 9-2013
https://youtu.be/hYHhq3ledFI

Německá lokomotiva 112 331 s Brejlovcem v Bakově nad Jizerou a Luštěnicích
Čtvrtek, 26. října 2017 - 15:16:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8587
Registrován: 9-2002
Vcera jsem pri uklidu narazil na jedno MicroSD, ktery jsem povazoval za ztraceny. Tak mensi report z jihozapadni Evropy.

Zacnem od severu, jak jinak, Euskotren - Durango (Vizcaya,) stroj po pozaru.


A este Euskotren - Elgoibar (Guipuzcoa)




Gandia (Valencia,) Couda ze zanikly uzkokolejny trate.


A este nejaky pantaky tamtez.



Priste budou obrazky z "Museo de Ferrocarril Vasco."
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Čtvrtek, 26. října 2017 - 19:47:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3078
Registrován: 7-2009

Neděle, 29. října 2017 - 18:10:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 185
Registrován: 5-2014
Břeclav 12.10.2017.
372_001_8
Pondělí, 30. října 2017 - 19:59:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 771
Registrován: 5-2008
Ještě něco z toulek od Trieru ...



Sobota, 04. listopadu 2017 - 09:51:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 141
Registrován: 8-2010

Enns 1110.015
Pezos
Sobota, 11. listopadu 2017 - 09:58:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 802
Registrován: 4-2014
372_001_8:
"Ještě něco z toulek od Trieru ... "
Německý Flirt, lucemburský KISS. Škoda, že nemáte foto, kde jsou spojeny [happy]
Sobota, 11. listopadu 2017 - 18:36:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 777
Registrován: 1-2012


Linz a Mariazell
Neděle, 12. listopadu 2017 - 17:48:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 224
Registrován: 9-2016
Otázka dne! V Německu vyřazují jednotky ICE-TD. Ty měli nespolehlivý naklápěcí systém, kromě toho díky čtyřem dieselovým motorům Cummins každý o výkonu 560 kW také slušnou spotřebu paliva! V Německu se jejich provoz nevyplatil! Otázka zní! Vyplatil by se provoz jednotek ICE-TD za 1) na lince Praha-Nitra na místo řady 845, 2)jako rychlíková jednotka Pardubice-Liberec, 3) jako rychlíková jednotka Jihlava-Brno? V současném stavu bez výrazné modernizace? Můj osobní názor je, že ne!
Statistik
Neděle, 12. listopadu 2017 - 18:18:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5727
Registrován: 6-2004
Lukáš Smolka: nejste náhodou příbuzný s jistým Marcelem Štanclem? Není to otázka dne, jen mě to tak napadlo. Jsou tu jisté znaky...
Pondělí, 13. listopadu 2017 - 22:31:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5127
Registrován: 5-2007
Už bylo halt v Palúdzi šero: [sad]:

[kecal] Jsem bílý,nevěřící,heterosexuální muž a ještě k tomu navíc xenofob a nacionalista.Kde se mám jít udat?
Úterý, 14. listopadu 2017 - 13:38:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 778
Registrován: 1-2012
Ad Statistik.
Také jsem dostal stejnou myšlenku, ale ty si byl první.
Úterý, 14. listopadu 2017 - 22:23:17  
Moderátor
Číslo příspěvku: 15357
Registrován: 11-2005
Třeba to koupí někdo na Balkáně - například jako nespolehlivá IC2 DSB koupila Astra Trans Carpatic. [proud]
Neděle, 26. listopadu 2017 - 17:37:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 429
Registrován: 9-2011


EP09-028 / Warszawa Zachodnia / 26.11.2017
EP09-046 / Warszawa Zachodnia / 26.11.2017
EU44-002 / Warszawa Zachodnia / 26.11.2017
Pondělí, 27. listopadu 2017 - 14:59:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 162
Registrován: 8-2010

Passau Hbf
Pondělí, 27. listopadu 2017 - 22:05:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 326
Registrován: 7-2017
Taky přihodím.
1020 010-3 (A-ÖBB)_1993.08.21_Wörgl (A)
Pátek, 15. prosince 2017 - 08:11:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 286
Registrován: 5-2012
745 701-3 včera odpoledne při krátkém zastavení a kontrole vagonů ve Všetatech... :-)
Sobota, 30. prosince 2017 - 20:56:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 104
Registrován: 7-2017
Včera jsem v Ostravě hl. nádr. zastihl ER 20-012, jak táhne polské vozy směrem na Ova-Svinov a dál.