Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Prototypy a jiné unikáty na našich kolejích | předcházející | další |
Prototypy a jiné unikáty na našich kolejíchdolů |
diskuse | posl. autor | příspěvků | stran | posl. příspěvek | |
---|---|---|---|---|---|
Archivy starších příspěvků
|
|
||||
Archiv diskuse Prototypy a jiné unikáty na naši... do 04. 02. 2017 | 751_364-1 | 60 | 1 | 04-02-17 08:47 | |
Archiv diskuse Prototypy a jiné unikáty na naši... do 07. 05. 2017 | voloda | 60 | 1 | 07-05-17 23:58 | |
Archiv diskuse Prototypy a jiné unikáty na naši... do 03. 07. 2017 | kolotuk2 | 60 | 1 | 03-07-17 12:57 | |
Archiv diskuse Prototypy a jiné unikáty na naši... do 22. 10. 2017 | Statistik | 60 | 1 | 22-10-17 13:02 |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 182 Registrován: 8-2008 |
Na AUKRU byl vložen inzerát motorové jednotky GANZ M 495,0 |
Statistik
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5695 Registrován: 6-2004 |
To myslíte ten typák za 1500? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 184 Registrován: 8-2008 |
Jo ten . i stou cenou nevím za kolik se kupuji , ale ta cena za kus papíru |
Cogwheel
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5118 Registrován: 1-2012 |
A to ještě bude nejspíš vytržený z obsáhlejšího manuálu k oné soupravě Ganz. |
Statistik
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5696 Registrován: 6-2004 |
Já na tu cenu ani nebudu reagovat, slušných slov by v tom moc nebylo. |
jagg
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 478 Registrován: 5-2012 |
Jarda Č. ze Sadské by potřeboval tak akorát přetáhnout a ne 1500, že Paco?? (Příspěvek byl editován uživatelem jagg.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 185 Registrován: 8-2008 |
jagg - proč přetáhnout? Ty výkresy byly určeny na spálení, sám je zachránil, má je zase spálit? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3523 Registrován: 9-2005 |
Já na tu cenu ani nebudu reagovat, slušných slov by v tom moc nebylo. Cena je taková, kolik je za to ochoten kdo dát. Pokud si to najde i za tu stávající cenu „připomínající drahotu” kupce, pak to takovou cenu mělo a má
Pár obrázků ode mne...
|
jagg
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 482 Registrován: 5-2012 |
Paca je dobrý komik, zvlášť s tím psaním v 3.osobě. Je vidět, že se za tu cenu stydí, anebo má špatné svědomí, že šmelí s něčím co někde jednoduše trhnul. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4585 Registrován: 5-2002 |
Haló, haló - prosím, pokud máte někdo vyfoceného motorového (i když klidně i elektrického ) "Asynchrona" 719.701 a byli byste ochotni se o snímek podělit s ostatními prostřednictvím www.prototypy.cz , zašlete mi snímky v plné palbě na mail pod nickem
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 75 Registrován: 8-2017 |
https://www.youtube.com/watch?v=2Ygx17oQexU |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4589 Registrován: 5-2002 |
WWW stránky O prototypech a lokomotivních unikátech na kolejích v ČR a SR oznamují aktualizaci! V rámci 87. aktualizace byla na web přidána nová sekce o "žabotlamech" ř. 452 a dále byly doplněny a aktualizovány sekce o řadách 812 a 162. Celkem bylo na web doplněno (nebo za technicky lepší vyměněno) téměř 300 fotografií a opraveny některé chyby, kterých si ti pozornější z Vás všimli a nestyděli se na ně upozornit. Pro naši další práci stále sháníme snímky lokomotiv "FAUR" LDH 45 / LDH 70 / LDH 125, dále lokomotivy T669.2 (771.701) a motorového "Asynchrona" 719.701 z CZ-Loko. Tak neváhejte a běžte se pokochat na www.prototypy.cz
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 7-2013 |
Zdravím všechny ve spolek, již delší dobu se zajímám o prototypy a také o drážní archeologii všeho druhu. Nevím kam to přesně zařadit, jestli do vleček, zrušených tratí, ale nejvíc to má společného s tímto tématem. Pročítal jsem si za poslední dva dny diskuzi o prototypech a rozhodl se přidat svojí trošku do mlýna ohledně zkušební elektrifikované trati ETD Plzeň Doudlevce (ZVIL). Jelikož mám v této části známé, poptával jsem se mezi staršími generacemi a bylo mi potvrzeno, že vlečka, která je nyní nepoužívaná a je zahloubena vedle trati na Klatovy, byla v minulosti o mnoho delší a vedla téměř na území dnešního borského parku. Bylo to ještě v době cca. 70-tých let, to znamená ještě před výstavbou Turbínky. Tam kde jsou dnes garáže naproti nástupišti zastávky Doudlevce vedla zhruba s 10 odstupem kolej ze závodu ETD, která se postupně přibližovala jak vzdáleností, tak nivelitou trati do Klatov. V místě přemostění dnešní ulice E. Beneše byly mosty původně 2. Defacto to byly mosty nad polní cestou. Ulice E. Beneše byla prodloužena do Doudlevec až s výstavbou horního závodu Škoda a později v blízkosti postaveného sídliště Bory. Tratě se sešly až na úrovni začínajícího oblouku za bytovkami v ulici České údolí. Dodnes je zde podchod, či spíš propustek pro pěší, který je až nápadně široký a za hrištěm zmíněných bytovek směrem podél cesty do českého údolí a borského parku, je nad touto cestou zarostlá opěrná zídka. Přikládám foto z roku 1959 a poté ještě z roku cca. 1967, kde je na obou fotografiích zřejmé, že vlečka byla stale takto dlouhá. Jak mi potvrdili pamětníci, ke změnám došlo kolem roku 1969-71, kdy byla vlečka snesena a byla upravena nivelita se souběžnou ulicí U vlečky. Garáže zde vznikly až o mnoho později. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 7-2013 |
A když už jsme tak u toho vzpomínání, kdysi tu někdo tvrdil, že velká laminátka už se nikam nepodívá, protože starou lokomotivku (Techmanii) odpojili od kolejí. Tak podle tohohle snímku se jí zachtělo provětrávání, narostly jí nožičky a šla se asi jen projít. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4602 Registrován: 5-2002 |
Přátelé, pro příští aktualizaci www.prototypy.cz sháním snímky "chrochtadel" ř. M475.0/860, nemáte někdo něco pěkného k tomuto tématu?
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 112 Registrován: 1-2017 |
Rosta_kolmix: K 860 mám pouze fotky z České Třebové, ty předpokládám máš. Ale poslal bych pár fotek faurů a 719. Sháníš ještě nějakou další řadu? Přihodil bych to do jednoho balíku. (pokud teda budu mít) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4603 Registrován: 5-2002 |
Jussi - klidně i ze Třebové se nějaká bude hodit. Jinak pro blízkou budoucnost ano - především sháníme vše k řadám LDH18 a L18H, dále LDH 45 / 70 /125, CZ-Lokáckou 719 (mimo snímků z Brna, kterých je hodně a vesměs všechny stejné) a dále "Pilštyky" a "Karkulky"
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 118 Registrován: 1-2017 |
Rosťa: Máš ode mě mail :-) Bohužel, začal jsem fotit pozdě, takže zejména s faury to bylo vybírání zbytků. Ovšem co jsem stihl,tak mám nafoceno celkem detailně, na střední jsem totiž dělal model na 3D tisk ve velikosti TT jako ročníkovku. Součástí práce byl i model v 3DS jako vizualizace. |
Polabský
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 960 Registrován: 10-2010 |
Sasi 82: Ono skutečně došlo k odpojení Techmanie od vlečkové sítě v rámci jakéhosi dotačního švindlu. Dokonce naproti měl vyrůst nějaký "šourůům" či co. Nakonec někdo dostal rozum a výhybka tam byla po čase vrácena. Díky to tam mohla být přechodně vystavena 354.1217. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 338 Registrován: 7-2017 |
Doufám, že jsem se trefil do správného šuplíku. _T 436.1509_1984.04.07_Zlonice |
Cogwheel
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5228 Registrován: 1-2012 |
Této jen v několika kusech se vyskytující lokomotivě se říkalo "agropílštyk". |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2331 Registrován: 11-2006 |
Agropilštyk se říkalo právě jen té zlonické 1509, anóbrž jezdila na vlečce Agro.
Jsem první a zároveň i poslední bobina ve státních službách . . . E 499.001
http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2332 Registrován: 11-2006 |
Identický stroj z druhé strany zhruba ve stejném období, v jakém fotil Viki.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2326 Registrován: 9-2009 |
Do počátku osmdesátých let byla její (T 436.1509) domovem vlečka Ústřední třídírny Tisová. Poté byla předána do Zlonic. Pěkné fotografie. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3804 Registrován: 9-2004 |
Zaujaly mě ty plachty - zimní opatření? Děkuji za vzácné fotky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 343 Registrován: 7-2017 |
748 535-2_1998.03.24_Praha Malešice |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2335 Registrován: 11-2006 |
Kubrt: Ano, motor pielstick byl určen do prostředí s laboratorní teplotou od +5 do +20°C. Jinak mu nechutnalo.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3806 Registrován: 9-2004 |
E499001: díky. Ad Vikiho Faur - mají ještě v Malešicích nějakého? Už jsem o tom dlouho neslyšel. Ani nevím, jestli ještě vůbec využívají uhlí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 346 Registrován: 7-2017 |
E499001: Jezdím kolem Malešic každý den a vypadá to, že teplárna je už mrtvá, komíny už několik let nedýmají. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 142 Registrován: 9-2012 |
Malešická teplárna funkční je. Je ale částečně plynofikována a i uhelná část je rekonstruována, odsířena atd.
Komu tykám? Zpravidla všem. Buď se s tím vyrovnej a tykej mi taky nebo se jdi třeba zabít.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 122 Registrován: 1-2017 |
Asi takhle: odkaz Prostory jsou pronajaté, nefungovala ani čerpačka, takže fauři určitě né. Ten jeden co EP Cargu zůstal bydlí jinde. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11133 Registrován: 4-2003 |
Faur tam udajně stále je ,ale uhlí se nevozí. Jen občas ty cisterny ...
https://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Jnd
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2327 Registrován: 9-2009 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 358 Registrován: 7-2017 |
M 475.0002_1992.04.29_Letohrad |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3181 Registrován: 2-2005 |
Kdy byl odejit agropilstyk ze Zlonic?
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.) ICQ 264305638 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9 Registrován: 12-2017 |
Nebyl odejit, ale popílen. Mám za to, že na vlečce ACHP Zlonice. A cca rok 1993-4 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 406 Registrován: 12-2007 |
Nové stroje pro rok 2018. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4608 Registrován: 5-2002 |
WWW stránky O prototypech a lokomotivních unikátech na kolejích v ČR a SR oznamují aktualizaci! A jak to vypadá, bude pro letošek poslední V rámci 88. aktualizace byla na web přidána nová sekce o "motorovém asynchronu" 719.701, dále byly doplněny a aktualizovány sekce o řadách 860 a 209. Celkem bylo na web doplněno (nebo za technicky lepší vyměněno) téměř 150 fotografií a revidovány všechny dotčené texty. Pro naši další práci stále sháníme snímky lokomotiv "FAUR" L18H / LDH 45 / LDH 70 / LDH 125, dále lokomotivy T669.2 (771.701) a nezapomenutelné "Turbínky" TL659.0. Tak neváhejte a běžte nám to překontrolovat na www.prototypy.cz A samozřejmě - VŠECHNO JEN TO DOBRÉ DO ROKU 2018!