Diskuse » Archiv 2018 » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v Liberci » Archiv diskuse Autobusy v Liberci do 22. 09. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Autobusy v Liberci do 22. 09. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4701 Registrován: 12-2007 |
SOR ev. č. 331 má novou RZ 5L6 0261. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4706 Registrován: 12-2007 |
Tedom ev. č. 518 má novou CVR Bauhaus v mramorovém polepu. Rozhodně nápaditější, než ta minulá. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 935 Registrován: 4-2011 |
Ulice Liberce brázdí nový přírůstek od BusLine. Evidenční číslo 621, kloubový Iveco Urbanway. Mám nesmírnou radost
Neberte život až tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
www.vizeliberec.cz -> Liberec, město s vizí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1056 Registrován: 5-2002 |
A není jen půjceny na na test? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 165 Registrován: 2-2011 |
Je to bývala předváděčka, co tu jezdila pod číslem 994 na výluce X3. Dále máme nového dieselového Urbana, který dostal číslo 604.V pondělí dodám všechny fotky až tam budu mít zálohu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 936 Registrován: 4-2011 |
Kauza dopravní podnik, 9 podezřelých, 3 zadržení Na každou svini se voda vaří.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4772 Registrován: 12-2007 |
335 má CVR na Palubky SECA (zelený podklad). A včera jsem viděl na rychlostce směrem JBC původní ev. č. 604 (tedy MAN) s levým bokem přikrytým igelitem. To měl nějakou nehodu a proto je evidován jako odstavený? (Příspěvek byl editován uživatelem fitr.) |
111
|
|
Neregistrovaný host |
Dnes na myčce v Satalicích, nový kousek pro Liberec, těšte se. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4787 Registrován: 12-2007 |
Odpoledne jsem ho potkal v Liberci na obchvatu. To budou jezdit po jednom, nebo přijde všech 8 kusů? |
Sliks
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 687 Registrován: 8-2009 |
Minimálně 4 kousky jsou v Liberci už týden, v pátek ráno stály v garážích. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1818 Registrován: 9-2007 |
Ùplnė jsem je nepocital,je to bugr jak je vozi,uz to hold nejsou stare casy,kdy se pro ne jelo a bylo,k tomu neco je na garazi neco ve vozovne na odbavovak,ale rekl bych,ze uz jsou v Liberci vsechny,asi 8. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 937 Registrován: 4-2011 |
Uzavírka ulice Dr.Milady Horáková-změna trasy linek MHD č.13,20,24,26,31,33,37,57,60 a 90. Tak, asi největší letošní uzavírka začíná již za 8 dní. Normálně bych to sem nedával, nicméně mě fascinuje délka uzavírky . Doufám, že tomu alespoň bude odpovídat kvalita prací.
Sliks
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 688 Registrován: 8-2009 |
519 má reklamu na Librax (bílá s polepem) místo 383. |
Honzzaa
|
|
Neregistrovaný host |
Jak to bude s 382, bude žít nebo je mrtvá definitivně? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1840 Registrován: 9-2007 |
Fyzicky je bohužel "umrtvená" již dávno, nyní už i úředně, stejně tak 321 a ta 383. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1057 Registrován: 5-2002 |
Zdravím,zrušení B93x je pochopitelne, presluhuji už dávno. Ale není škoda přijit o 1 ze 3 kloubaku? Na co 321 skončila? |
Honzzaa
|
|
Neregistrovaný host |
Ale je tu 621, bývalá 994, co jezdila na výluce. B961E je stejně lepší. Odkaz na 621: http://seznam-autobusu.cz/vuz/66526 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 938 Registrován: 4-2011 |
Busline vypověděl DPMLJ smlouvu, zkolabuje v Liberci doprava? Prosím vás, nějaký odborník tady na tohle téma? Opravdu by hrozil kolaps dopravy v Liberci, obzvlášť, když by autobusy BusLine přestaly jezdit až za půl roku? DPMLJ přece vlastní kolem 130 autobusů... Nebo bude problém s řidiči? Objasní mi to někdo prosím? Já tedy nevím, ale marně si vzpomínám na to, co se s příchodem BusLine do MHD Liberec vlastně zlepšilo.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 351 Registrován: 12-2011 |
Lbc 4ever: Z Liberce sice nejsem ale mám tam nejlepšího kamaráda co mi referuje. A řekněmě že po tom co DPMLJ odstavil 321,382,383 a všechny Citybusy, jsou zálohy i pro normální provoz docela na štíru . Jestli podnik nesáhne do kopřiv nebo nějak nesežene další auta rozhodně budou neobsazené služby. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1000 Registrován: 7-2009 |
DPMLJ vlastní okolo 130ti autobusů???
Asi budu blejt...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1058 Registrován: 5-2002 |
No prý to fakt chtějí nahradit vlastními autobusy,dle vyjádření odpovědných. Mají půl roku na pořízení a prý je ve hre odkup od Busline. Tak snad se záměr povede,kazí to volby. Pokud po nich nastoupi jinak orientovaní reprezentanti(znovu směr Busline/Pelta),může ta černá díra na peníze zde dále parazitovat |
Honzzaa
|
|
Neregistrovaný host |
Tak třeba by spatřila světlo Karosa B732.40 Ev.č. 408. 😀 Dobře, aby se to stalo, tak by to muselo bejt fakt špatný. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 357 Registrován: 12-2011 |
Honzzaa: Dobrej vtip když vyřadili 382,383 a 321. Navíc město Liberec výpravu 408 jasně zakázalo již před několika lety, jediná vyjímka byla pokud se nepletu výluka linky 16. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1841 Registrován: 9-2007 |
Myslím, že ty informace nejsou úplně přesné nebo Ti snad připadá cca nějakých 15 vozů v prostoji a dalších 14 v opravě jako na "štíru"? Vím jsou prázdniny, ale ta vypravenost tu není zase až o tolik nižší. A poslední 2 City stále normálně jezdí. Takže něco se dokoupit bude muset, o tom žádná, ale katastrofický scénář bych nehledal. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1842 Registrován: 9-2007 |
No ani nevím o tom, že by zrovna město výpravu 408 zakázalo..., prostě tu byl provoz řady 700 ukončen, takže pak snad už jedině ředitel si ji nepřál vidět venku ani mimořádně a to pravděpodobně i proto, že to tehdá bylo zaneseno v cílech ISA, ukončení 700. |
Honzzaa
|
|
Neregistrovaný host |
Urbanwaye má Liberec všechny? Nebo se budou ještě dodávat nějaký? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 358 Registrován: 12-2011 |
666: Mě snad připadá že soudit vypravenost podle prázdnin je blbost, a taky mi připadá že právě včera mi bylo řečeno člověkem z Lbc že do výpravy DPMLJ bude chybět +- 20 vozů |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1843 Registrován: 9-2007 |
V Lbc je o prázdninách pokles výpravy pouze cca 5 vozů. Jak píši něco potřeba koupit bude, ale "štír" vypadá tak, že čekáš co se vrátí, aby to mohlo jet obratem na výměnu, což po posledních nákupech není situace v DP. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1059 Registrován: 5-2002 |
Problém bude asi spíš s řidiči, těch je všeobecně kritický nedostatek.. |
Votruba
|
|
Neregistrovaný host |
Ad Kotelník: Řidiči přejdou z Busline MHD s.r.o. k dpmlj |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1001 Registrován: 7-2009 |
Votruba: Tak s tím určitě počítej
Asi budu blejt...
|
Votruba
|
|
Neregistrovaný host |
Ad Dolfi-Nehul: Tak někteří jako ty už dávno přešli k od BusLine k Northbusu. I když si říkám, že taky nevíš co chceš. Občas si jezdil pro DPMLJ, občas pro BusLine MHD, občas pro Busline v Jičíně, občas zájezdy. Tak někteří kterým vyhovuje práce na mhd, tak můžou pokračovat na mhd pod jinou firmou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 939 Registrován: 4-2011 |
Ad Dolfi-Nehul: Promiň, s těmi autobusy jsem to trochu přepískl, uznávám Pokud tedy dobře počítám, tak DPMLJ má v LBC v současnosti 81 provozuschopných autobusů, + 6 Tedomů v JBC a 2 čerstvě vyřazené.. Což nám i při plné vůli nasadit vše a "oživit" i 321 a 383 dává dohromady 89 autobusů. Což je pochopitelně málo, jsem zvědavý na zápůjčky, snad přijdou i nějaké klouby.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1002 Registrován: 7-2009 |
Votruba: Já jsem nikam nepřešel. Firma se prostě přejmenovala a já jako obyčejný dělník s tím nic neudělám... Ještě jezdím pod Rokytnicí a pod Jabloncem, to jen pro úplnost. Ano, klukům z BusLine MHD ta práce vyhovuje, ale bohužel jim nebudou vyhovovat podmínky u DP. Ale o tom třeba někdy mezi čtyřma očima, můžeme dát pivko... To víš, K-report je brutálně hlídanej i ve 21. století, máme mezi námi i donáškové služby a já bych se pak zase někde nerad zpovídal, co tady píšu Lbc_4ever: Za nic se neomlouvej, jen se stačí mrknout na seznam busů
Asi budu blejt...
|
BusTecRGB
|
|
Neregistrovaný host |
Zdravím, měl bych dotaz ohledně panelů. Jakým způsobem jsou využívány barvy linek, resp. jaká barva značí co? Z fotografií jsem zatím pochopil jen, že červená značí výuku... Díky za odpověď. |
Kabelka
|
|
Neregistrovaný host |
U BusLine je nesrovnatelně lépe než v DPML ,dá se víc vydělat a buzerace jen od zamindrákovaných dispečerů DPML. Takže kdo nebude muset tak nepřejde , řidiči chybí i v Jbc a Turnově. |
Náhradník
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1962 Registrován: 4-2011 |
Kabelka: blbost a nepravda. Řekl bych že zamindrákovaný bude někdo jiný než dispečeři DPML.
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
|
Lump
|
|
Neregistrovaný host |
Řekl bych, že v Turnově je řidičů dost. Je jasný, že o letních prázdninách je řidičů kvůli dovoleným méně, ale vždy to stačilo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11419 Registrován: 4-2006 |
Lump a to že je řidičů v Turnově dost si přišel jak? I Turnov má podstav. Konečně není dopravce který by nesháněl řidiče. ad Náhradník nevím ale máš bližší info nebo jen střílíš od boku. Nikdo z nás o tom nic neví diskuse je zbytečná.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....
www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam |
Lump
|
|
Neregistrovaný host |
Ad Ares1: Ve většině středisek busline hledají řidiče dlouho. V Turnově hledali řidiče i v době, kdy kmenový řidiči museli být doma pro nedostatek práce. Teď tam má přijít nová kolegyně. Kdyby bylo víc lidí v Turnově, tak někteří kolegové budou křičet, proč mají tak málo hodin. Sice je pravda, že mnozí jezdí v jeden den ranní a odpolední služby najednou a to i u linek nad 50 km. Ne proto, že musí, ale proto že chtějí. Za další by nárůst řidičů vedla k jedný věci. Ne že by si řidiči víc odpočinuli. Ale mnoho řidičů by šlo jezdit výluky, takže by jezdili stejně nebo víc. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11420 Registrován: 4-2006 |
No někdo ty výluky asi jezdit musí. A také stále jezdí důchodci a nebýt jich tak doprava klekne. I Turnov má důchodce.
Lump
|
|
Neregistrovaný host |
Ad Ares: Tito 2 důchodci jezdit chtějí a stále je to baví. Kdyby nechtěli, tak nejezdí. Když někdo jezdí celý život a baví ho to, tak je těžký přestat ze dne na den. Mají svůj autobus i svůj turnus. Je špatný nasadit řidiče na výluky a pak křičet, že nejsou řidiči na linky. Vím, že toto někdy někdo udělal. Pak se rušily dovolený. Nejdřív obsadit linky, pak se můžou jezdit výluky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11422 Registrován: 4-2006 |
jo baví ale uvědom že to jsou důchodci. U nich jeden den dobrý a zdraví je další den nepustí. Na to nejde spoléhat. Pochopitelně linky mají přednost před výlukou. Ale když ti ráno řidič oznámí že je mu zle neuděláš nic. Snažíš se někoho sehnat kdo má volno. Ale otázka je zda už nemá nějaký program.
Lump
|
|
Neregistrovaný host |
Tak zrovna v Turnově takoví nejsou, jako třeba v Semilech, kde když nedostane řidič dovolenou, tak se hodí marod a nejde do práce. Pak jenom vidíš, jak jede zájezd pro soukromníka. To se stát v Turnově, tak by to měl u vedoucího ještě za 5 let špatný. Když někdo onemocní v Turnově, tak to vypadá tak, že vedoucí pohotově předělá turnusy tak, že když někdo má pauzu třeba 2 hodiny pauzu a má jet pak do Jablonce, tak pauzu nemá a jede třeba do Semil a místo něho jede zase někdo jiný do Jablonce. Takže nakonec to vše vyjede. Nebo třeba i vedoucí střediska jezdí. Takovou pohotovou dispečerku nemají v Semilech. Někteří řidiči v důchodu vypadají líp než nedůchodci. Hlavně lékařskou prohlídkou procházejí každý rok až dva. |
Kabelka
|
|
Neregistrovaný host |
Náhradník , nevím jestli jsi jedním z nich , ale dispečeři DPML byli a jsou vyhlášení svými mindráky a buzerováním , to zkrátka piš si co chceš , ale fakta nezměníš |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11429 Registrován: 4-2006 |
Náhradník je kdesi od Olomouce Lump myslíš to vyšetření když ti doktor změří tlak? Měl jsem známého ten skončil během týdne kvůli rakovině. a po půl roce skončil i život. Na důchodce spoléhat nelze. Je dobře že jezdí, ale nejde na nich stavět turnusy.
Kabelka
|
|
Neregistrovaný host |
Zrovna teď chtěl jeden kolega z Turnova dovolenou a musel si sám sehnat za sebe náhradu aby ji vůbec dostal...jde za něj kolega ze zájezdů, důchodci asi došli. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 690 Registrován: 5-2003 |
To Kabelka: Když jste tak znalý zdejších poměrů v Turnově, nevíte kam se poděl Sor 2L9-5728?
www.busline.ic.cz stránky o dopravci BusLine
|
Lump
|
|
Neregistrovaný host |
Ad kabelka: Ti dva důchodci asi jezdí. Tak je několik možností, proč málem nedostal dovolenou. Buď moc zlobil, nebo dovolenou nahlásil pozdě, nebo teď chtěl jiný řidič dovolenou, který je oblíbený u vedoucího a dostal ji přednostně. Někdo omarodil. Když si vezme ve stejný týden 1/3 řidičů dovolenou, tak to bývá problematický. Do toho nevidím. Však můžeš v Turnově jezdit i ty a pomoci o dovolených. |
Kabelka
|
|
Neregistrovaný host |
Lumpe jestli ty jen nemáš strach aby ti nesebrali přesčasy , co? |
Lump
|
|
Neregistrovaný host |
Ad Kabelka: Myslíš v dnešní době, kdy můžeš jezdit brigádně jinde? Naštěstí takovou brigádu mám. |
Honzzaa
|
|
Neregistrovaný host |
Co říkáte na toho Tedoma 507, co shořel? |
Dd
|
|
Neregistrovaný host |
Neví někdo bližší info o té koupi autobusu z Německa? Co to bude? Odkud? https://liberec.idnes.cz/liberec-dopravni-podnik-dpmlj-michal-zde nek-fe5-/liberec-zpravy.aspx?c=A180629_111342_liberec-zpravy_jape |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4188 Registrován: 10-2004 |
https://zdopravy.cz/v-liberci-budou-jezdit-ojete-autobusy-z-nemec ka-docasne-kvuli-konci-busline-16478/
Co já? http://110.rajce.idnes.cz/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4913 Registrován: 12-2007 |
Tak Lbc_4ever konečně ses dočkal kloubů a rovnou pěti. Jinak překvapivě logické řešení, čekal jsem spíš nějaké nevýhodné odkupy od BusLinu. Mmch vrátí se do Liberce jablonecké Tedomy? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1060 Registrován: 5-2002 |
Logické.. jak se to vezme. Proč se nekoupil již v Liberci provozovaný typ?? Na výběr by bylo. Takhle se bude muset řešit ND a servis. Pamatuju si na dávný argument,že se musí kupovat tramvaje v designu T3 ž výše uvedených důvodů. A to se jednalo o nákup nových vozů,ne ojetin na pár let.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 940 Registrován: 4-2011 |
Firt: No to si piš, že jsem nesmírně rád, že nové představenstvo DPMLJ má konečně trochu selského rozumu a nekupuje jen dvanáctimetrové busy, jako tomu bylo až doteď. Zajímavé je, že to dlouhé roky nešlo a až s výměnou představenstva to najednou jde... A co, že jsou 15 let staré, vypadají luxusně a hlavně s pověstnou německou precizností se nebojím ani jejich technického stavu... Jen mě neustále vytáčejí názory všeljakých "odborníků" na dopravu z řad veřejnosti... 90% lidí si přečte jen nadpis článku v novinách a na základě toho hned DPMLJ odsuzují, že se dřív kupovali nové busy, tak proč sem teď tahají tyhle vraky, atd. No, ale což, jsme v Česku a p*čovat se bude pořád a na všechno, že?
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4915 Registrován: 12-2007 |
Kotelník: Já už se o busy moc nezajímám, ale Tedomy asi nebude odkud koupit, Citelisy budou stále drahý a Citybusy budou v tomhle věku spíš na odpis (co jsem zde za ty roky přečetl, tak rámy budou KO). SOR asi vůbec neřeším, od koho to koupit? Maximálně někde z východu. Citaro je navíc dost rozšířený typ, takže díly nebudou tak drahý. T3 bych asi moc neřešil, na tramvaje nikdy nebyly peníze, tak se holt používaly různý argumenty. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7774 Registrován: 10-2004 |
Kotelník: Řekl bych, že pokud úkol zněl sehnat, pořídit, dopravit a zprovoznit v celkem šibeničním termínu cca 15 nízkopodlažních městských autobusů s nějakým akceptovatelným stářím a ve slušném technickém stavu, tak je úspěch a možná i trochu štěstí, že jsou alespoň stejného typu a dokonce v jednom balíku od stejného provozovatele."Proč se nekoupil již v Liberci provozovaný typ?? Na výběr by bylo." |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12473 Registrován: 4-2003 |
Eurotrojkové Citaro je dobrá volba (i když verze s motorem v kumbále potřebují pečlivou údržbu, aby se neměnily v pochodně podezřele často). Sehnat 15 ks něčeho relativně jednotného zas v Německu nebývá takový problém (aktuálně u Röttgena mají 22 hamburků o cca 5 let mladších, ale za 2x takový peníze; počítám, že za to, co se vydalo za těchto 15, by se nekoupil ani celý jeden fungl nový autobus), jediné, co to kazí, že to jen málokdy bývá to, co čeští provozovatelé dobře znají... »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |