Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v Liberci | « předcházející | další » |
Autobusy v Libercidolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
diskuse | posl. autor | příspěvků | stran | posl. příspěvek | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Archivy starších příspěvků
|
|
|||||||||
Předchozí roky: 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | ||||||||||
Archiv diskuse Autobusy v Liberci do 11. 8. 2020 | Fitr | 60 | 1 | 11. 8. 2020 16:02 | ||||||
Archiv diskuse Autobusy v Liberci do 27. 4. 2021 | Kotelník | 60 | 1 | 27. 4. 2021 21:01 | ||||||
Archiv diskuse Autobusy v Liberci do 10. 6. 2022 | Lbc_4ever | 60 | 1 | 10. 6. 2022 07:41 |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 326 Registrován: 1-2010 |
Před pár dny jsem zaslechl v rozhlase zprávu, že se začíná budovat točna BUS v Bedřichově na Maliníku. Divím se, že se místo této investice nepokusily samosprávy (Bedřichov, Janov nebo kraj) prosadit spíše spojení linek 18 a 101. Např. relace Janov - Bedřichov - Liberec, stejně jako třeba Kateřinky - Jablonec by určitě měla smysl. Přikládám odkaz na starší článek, novější jsem nenašel: Na Maliníku bude točna autobusů. Do infrastruktury zainvestuje Liberecký kraj |
Urbino7777
|
|
Neregistrovaný host |
Mohu potvrdit, včera jsem jel 18kou a něco na způsob točny tam je u zastávky Bedřichov Maliník, sice jsem neměl moc času to zkouknout, ale vypadá to podobně bídně jako točna v Rudolfově, a reálně by mě zajímalo využití. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1079 Registrován: 5-2002 |
Chtěl bych tímto poděkovat panu Petru Dvorskému za vzorné vedení evidence na SA - je to v podstatě jediný zdroj, kde lze zjistit aktuální změny ve vozovém parku autobusů... Fanouškovská základna není, občas něco na FB, jinak nic. Díky! P.S. Bude na dni otevřených dveří k vidění Karosa č. 408 nebo se opravuje externě? |
Adamek
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1210 Registrován: 10-2007 |
Dvě fotky z nepříliš dobře naplánované a zvládnuté výluky na lince 16. |
Petrd
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 676 Registrován: 11-2009 |
ad Kotelník: Děkuji za pochvalu, ale nejsem v tom sám. Řekněme že mám přehled co se zařadí a co v provozu potkávám. Problém občas nastane, když se něco odstaví (buď do dílen nebo definitivně) a to už zpravidla doplní kolegové - čímž jim děkuji i já. ad Adamek: a jak by jsi tu výluku řešil ty?
Kočka mňouká, pes štěká a lidé si stěžují ...
|
Adamek
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1212 Registrován: 10-2007 |
Hele nevím, třeba bych nechal vytisknout výlukové jízdní řády, aby se týden nejezdilo podle těch, na kterých jsou vypsány zastávky, které linka vůbec neobsluhuje. Nebo bych zapracoval na označení autobusů, aby mi do nich nenastupovali lidi, co chtějí jet na Františkov a místo toho jsou zavezení až do Ostašova. Nebo bych nasadil autobusy, kde si člověk může označit jízdenku. Nebo bych zvážil variantní odklonovou trasu ulicí Domky, (byť chápu, že zde do toho asi mluví i policie apod.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2623 Registrován: 1-2013 |
Nejsem místní, takže prosím znalé o doplnění. Chtěl bych si projet celou jabloneckou 101 až do Bedřichova a z Bedřichova libereckou 18. Nástupní zastávku na 18 Bedřichov, stadion jsem našel, ale výstupní ze 101 Bedřichov, centrální parkoviště jsem nenašel, a to ani v mapách.cz ani v mapách Google. Nástupní na 101 pro opačný směr v mapách je, ale výstupní ze 101 v mapách není. Proto prosím o sdělení, kde je v Bedřichově výstupní zastávka ze 101. Ptám se proto, že jsem tam jaktěživ nebyl. |
qwe
|
|
Neregistrovaný host |
Výstupní ze 101 od Jablonce n.N. je v otočce u stadionu - přesně tam, co je nástupní na linku 18 směr Liberec. V dohledné době má být 101 prodloužena až na Maliník, doporučuji před cestou ověřit aktuální stav. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2624 Registrován: 1-2013 |
qwe: Díky! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6060 Registrován: 11-2007 |
https://www.cs-dopravak.cz/renesance-kloubovych-citybusu-v-liberc i/ |
anticity
|
|
Neregistrovaný host |
Spíš už by ty smradlavý, hnusný, dunivý křápy měli poslat do kovošrotu. Ale nemám obavy, až budou v HK v roce 2077 vyřazovat další tři cityšmejdy, který tam pořád smrděj, že by je ČSAD/DP Liberec neodkoupil a neprovozoval do konce století a potom ještě asi další ¼století |
Disp_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 141 Registrován: 6-2010 |
Něco z liberecké autobusové minulosti |
Sliks
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 709 Registrován: 8-2009 |
Včera v Doubí zahořel Tedom 526, uhasil to řidič. Rozsah poškození neznám. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1433 Registrován: 6-2005 |
Vůz 526 má uhořelý kabelový svazek ( kabelový svazek v motoru ) - rozvod elektřiny.
Dan Stone - Harvest Moon (Intro Edit)
Ilya Soloviev - Mercury (Original Mix) Ultimate - Wonderland |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1080 Registrován: 5-2002 |
Colombo: Díky za info, to asi už nevypadá na opravu, že?"Vůz 526 má uhořelý kabelový svazek ( kabelový svazek v motoru ) - rozvod elektřiny." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6044 Registrován: 12-2007 |
Na registru smluv se objevil dodatek ke smlouvě na SOR NS12 - do 30.6. 2023 by měly dorazit ještě další dva kusy. Podle článku v Libereckém Zpravodaji by letos mělo přijít 5 nových busů. Výběrko na klouby ale zatím žádné není, tak jsem zvědavý. Psali i o 3 modernizovaných tramvajích (koukám, že na S-A už se jedna objevila). Jinak doplnění na S-A pro Petrd: Tram č. 42 není v opravě, pravidelně ji potkávám v provozu. A tram č. 41 je od opravy v městském unifiku. Asi po měsíci provozu dostala reklamu na FC Slovan (ale jen podokenní pás). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6123 Registrován: 11-2007 |
https://www.cs-dopravak.cz/liberci-nestaci-20-autobusu-sor-ns-12- prikoupil-dalsi-dva/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6054 Registrován: 12-2007 |
Doplnění pro S-A: Citelis č. 703 není odstavený. Dnes spatřen na lince. A tram č. 78 má novou CVR na Oblastní galerii Liberec (modrý podklad). Foto na fb - odkaz. (Příspěvek byl editován uživatelem fitr.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 72 Registrován: 7-2019 |
Nebyl explzensky Solaris na opravě v Hradci? Dnes jsem ho viděl po jedenácté projíždět Ostroměří od Hradce na Jičín |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1081 Registrován: 5-2002 |
Škoda, už by Citelisy také mohli do šmelcu.. Ale exjablonecké Tedomy moc nepojezdili, aktuálně všechny odstaveny |
Disp_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 156 Registrován: 6-2010 |
Jak a pro koho se VAŘILo v BUSLINE |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4980 Registrován: 4-2003 |
Jak to vypadá s vypravením kloubů na X2 a X3? Jezdí i některé ze starších kousků? |
Petrd
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 678 Registrován: 11-2009 |
dnešní výprava na X3: 391, 589, 590, 593, 595, 596, 598 zbylé SU 18IV byly předpokládám na 12 ... nečekaně vysoká (maximální) vypravenost
|
Petrd
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 679 Registrován: 11-2009 |
Ještě mi zpětně došlo, že většina nebo i všechny SU 18IV vypravené na X3 má prodejní automat na jízdenky (kvůli jablonecké výluce, kde jsou vypravené jen v pracovní dny), takže ve zbývajících dnech to nebude o moc jiné.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 6-2023 |
Nemáte někdo více informací k plánované změně trasování linek 14 a 25 (od 01.2024) než zaznělo z úst náměstka Šolce na tiskovce ze zasedání rady města 6.6.? Bod č. 66: Záměr na optimalizaci vybraných linek MHD Rada města Liberce projednala záměr na změnu tras autobusových linek městské hromadné dopravy č. 14, č. 34 a č. 25 v rámci optimalizace MHD, která bude znamenat změnu rozsahu obsluhovaného území městskou dopravou a zároveň odlehčení vytížených linek č. 13, č.24, č. 26. Navrhovaná změna vyvolává nutnost stavebních úprav pro zřízení nových zastávek. „Vycházíme vstříc požadavkům občanů. Zejména senioři budou mít lépe přístupnou pobočku pošty, jednu z mála, která zůstává, a s nákupy to budou mít jednodušší. Děti a studenti budou mít školu a gymnázium na trase autobusu. V neposlední řadě tímto také vyřešíme zastávku konečné autobusu č. 25, která nově už nebude na Broumovské, ale posune se za libereckou Hokejku“, popisuje náměstek primátora pro technickou správu a informační technologie Jiří Šolc. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7794 Registrován: 10-2004 |
Liberečákzruprechtic: Pan náměstek opět hovoří v zajímavých šifrách. "V neposlední řadě tímto také vyřešíme zastávku konečné autobusu č. 25, která nově už nebude na Broumovské, ale posune se za libereckou Hokejku" Z uvedeného odhaduji, že se MHD ve větší míře podívá do ul. Vrchlického, což se z hlediska obsluhy ruprechtického sídliště vždycky nabízelo. Zmiňované stavební úpravy by v takovém případě zasluhovala asi celá ulice, alespoň pokud by se zde častěji mělo jezdit v obou směrech, ale uvidíme. Jakým způsobem se to má promítnout do dlouhodobě problematického obratiště Broumovská, jsem také zvědav. Na stránkách města se dříve nebo později podklady z tohoto jednáni RM objeví, doporučuji sledovat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 6-2023 |
tak tady je to podrobněji: https://podklady.liberec.cz/?controller=open&action=rm&treepath=2 023&contentpath=2023%2F2023-06-06+RM+11%2FDle+bod%C5%AF |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1082 Registrován: 5-2002 |
Tak to vypadá, že DPMLJ došla s Tedomy trpělivost...527, 526 a 525 se likvidují.. To vykoupení z dotace se moc tedy nevyplatilo, když jezdili rok. Nemáte někdo více informací, zda a jak dlouho se ještě potkáme s 520, 523 a 524? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2163 Registrován: 9-2007 |
Jezdili rok, kde si na to přišel....já bych řekl pár týdnůmožná dnů, ale na Tedom už se nedá nic sehnat (myslím jako koupit náhradní díl). 520, 523, 524 řekl bych, že není žádný plán, spíše budou jezdit do první větší závady. Na druhou stranu je teď relativně dost dárců dílů, tak by ještě přežít mohly, nejsme v situaci, že by se mohlo něco vyhodit bezdůvodně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6210 Registrován: 12-2007 |
Urbanway č. 720 má novou RZ 6L5 5921. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6296 Registrován: 11-2007 |
https://www.cs-dopravak.cz/prvni-liberecky-elektrobus-nese-logo-s olarisu/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 35 Registrován: 8-2006 |
https://liberecka.drbna.cz/zpravy/34923-jizdenka-za-34-kc-pri-kou pi-v-busu-byla-dle-primatora-liberce-chybou-cena-klesne.html |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1084 Registrován: 5-2002 |
Tak jsem koukal, že 523 vyjel po opravě po požáru na 2 dny a nyní "definitivně odstaven". Nevíte někdo co se stalo a zda již tedy opravdu konec? A co případně 520? Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1085 Registrován: 5-2002 |
Tak zítra, dle aktuálních informací, Tedomy v Liberci definitivně končí - 524 jede poslední šichtu na pravidelné lince. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6290 Registrován: 12-2007 |
Dnes u Jičína viděny ostravské Solarisy na cestě zpět domů. A asi týden zpět jsem viděl SOR č. 337 již bez reklamy, bílý. |
Kuba_j
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4778 Registrován: 8-2005 |
Před hodinou přes HK směrem k vám projely nové SORy NSG18, viděl jsem 4. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 968 Registrován: 4-2011 |
Včera bylo vypsáno VŘ na pořízení 10 ks 12m autobusů s pohonem na CNG odkaz
Čas vytvářet vzpomínky.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 169 Registrován: 2-2011 |
Tak menší ochutnávka novinek |
Aresák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2335 Registrován: 1-2007 |
Díky za fotky. Z venku se nátěr povedl. Interiér vypadá taky hezky, ale zarazil mě potah volantu… To je nějaké samodomo???? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 37 Registrován: 3-2023 |
Neví někdo kdy budou končit kloubáky z Olomouce, a kam je potom povezou do šrotu? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 389 Registrován: 8-2007 |
Tak už konečně vyrazily do "boje".. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8146 Registrován: 6-2015 |
Linka 541111 z Liberce do Kořenova bude zajišťována jakým autobusem? |
Fedos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4501 Registrován: 7-2006 |
Nepamatuje si někdo náhodou jakou SPZ měla podniková LC 735 libereckého Bytexu? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8329 Registrován: 6-2015 |
Autobus na Ještěd |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7673 Registrován: 6-2005 |
Že by byl Liberec 15. městem v ČR? Trolejbusy do Liberce
Makrelu neumeješ.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1090 Registrován: 5-2002 |
Dáváme postupně do provozu poslední existující Tedom ex DPMLJ, bývalé číslo 524. První akcí bude 7.9. jízda z Liberec na sraz autobusů Karosa do Hradčan u Ralska. Ještě máme volná místa, v případě zájmu je možné se přihlásit přes email: tedom524c12g@gmail.com anebo přes instagramový profil tedom524 . Tam také dáváme informace a fotky z oprav apod. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8728 Registrován: 6-2015 |
Měl by někdo informaci, jak úspěšná je linka 79 na Ještědku? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6462 Registrován: 12-2007 |
V Libchavách už stojí další nové klouby pro DPML. |