Diskuse » Archiv 2018 » Autobusy a trolejbusy » Arriva Česká republika » Archiv diskuse Arriva Česká republika do 19. 09. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Arriva Česká republika do 19. 09. 2018

dolů
   autor příspěvek
Probo-ha-Arriva
Pondělí, 10. září 2018 - 10:36:54  
Neregistrovaný host
Tak jsi ji řádně opentlil Zdendo a večer pak usinal s erekci a pocitem zásluhy pro lepší svět že? Řidiči často okrádají firmu, když firma okrádá je, což je a bylo u kralovedvorskeho spolku jako ucebnicoví příklad. Nebo naopak zkratka začarovaný kruh. Akorát se můžeme tady přít kdo začal první stejná otázka pak je o tom vejci a slepici.
malá občas přehání
Pondělí, 10. září 2018 - 22:41:53  
Neregistrovaný host
Paní Malá tvrdí, že "firma má svůj areál pro parkování autobusů ... Místo toho v areálu parkují kamiony různých firem a jejich autobusy musejí parkovat na autobusovém nádraží a ještě si platit parkovné".

Tím areálem pravděpodobně myslí areál v Králováku, čili provozovnu Králův Dvůr, což je někdejší ČSAD Beroun, potom Probotrans.
Z kontextu ale jasně vyplývá, že paní Malá jezdila v provozovně Praha-Stodůlky, čili na linkách někdejšího Spojbusu, který pak koupila Arriva Praha. Z těch historických důvodů funguje každá z provozoven do určité míry nezávisle, i když dneska patří do stejné firmy.
Takže tahle část jejího dopisu je spíš hysterický výkřik než co jiného.

Ten bonz na řidiče z Vráže je od paní Malé hodně přes čáru.
Probo-ha-arriva
Pondělí, 10. září 2018 - 22:58:35  
Neregistrovaný host
To mate pravdu ze jde nejspíš o provoz Stodůlky ex spojbus. Do jakého stavu se kdysi úspěšná rodinná firma dostala pod nadnárodním koncernem víme asi všichni.. Tam už se o zázemí nedá mluvit téměř vůbec. Z dopisu ale jasné vyplývá ze finančně lip bylo ale pod pražskou arrivou než tou současnou střední.. to ze všechny tyhle provozy funguji dodnes samostatné je zarážející a vlastně i nepochopitelne.
Středa, 12. září 2018 - 11:21:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 37
Registrován: 11-2017
to ze všechny tyhle provozy funguji dodnes samostatné je zarážející a vlastně i nepochopitelne.

Což v podstatě dokazuje léta trvající manažerské selhání a diletantismus. Jak snad někteří dobře víme, pražská ani středočeská Arriva není schopna nějakého počinu s názvem centrální dispečink na vzdory množství linek a techniky které se snaží provozovat, a který byl už dávno na místě. Dál si každý hraje na svém ůsekovém "písečku" a plácá "bábovičky" z toho co má k dispozici jako za časů původních firem ze kterých vznikla. Pár filiálek spolu jakž takž kooperuje (námátkou Hořovice/Beroun, Smíchov(pokuď ještě existuje)/Stodůlky, Příbram a Dobříš asi moc ne, protože sem občas zavítající jYrka s rozvrtanou hlavou díky mě, nemá rád mYlana) ale jinak se změnil jen název na autobusech, platové i pracovní podmínky a stav techniky - k horšímu. To je pod záštitou DB tak asi vše co předvedli a dokázali.
A teď do mě - ring volný [biggrin]
Středa, 12. září 2018 - 11:30:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10884
Registrován: 3-2005
ad.almužny_forever_1: Bylo Ti tady položeno pár otázek, tak na ně , prosím, odpověz. Když jsi otevřel ten ring.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Středa, 12. září 2018 - 11:43:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2017
Magiq: prehistoricky jsem se ptal nesčetněkrát ovšem první já, a nikdy jsem se mimo vagního kvikotu a urážek mé osoby + (mnohdy úsměvných) spekulací o ní, smysluplné odpovědi nedočkal. Proto nevím proč já bych tak měl na tvou výzvu činit. V demokracii si budu reagovat na co sám uznám za vhodné a to i bez tvého dovolení [lame]
Formu pravidel slušné diskuze to překročilo už dávno a jak vidno takovou formou už dnes nelze nic řešit.. Zkoušeli jsme to třicet let - výsledky katastrofalní! Takže ted to bude jinak [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem almužny_forever_1.)
Pajzák
Středa, 12. září 2018 - 12:06:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2087
Registrován: 6-2015
Nojo, když ono se v tom ringu totiž dá dostat po tlamě, co?
Středa, 12. září 2018 - 12:24:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10885
Registrován: 3-2005
ad.almužny_forever_1: Tak potom nechápu, proč tu píšeš. Toto je diskuzní fórum. Plačky si piš někde na svůj blog.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Středa, 12. září 2018 - 13:18:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 42
Registrován: 11-2017
Nojo, když ono se v tom ringu totiž dá dostat po tlamě, co?

Nejvíc ovšem vždy od tebe - najít něco druhého tak argumentačně vyprázněného se mě tu už asi nepodaří [rofl][lol][crazy]

Tak potom nechápu, proč tu píšeš. Toto je diskuzní fórum. Plačky si piš někde na svůj blog.

To že něco nechápeš neznamená že to nemá své opodstatnění a místo na veřejném fóru. Rovněž to co je pro tebe plačka může být pro někoho validní názor. [wink] Dokonce ovšem ani nenalézám ty deklarované otázky na mou osobu. Jen bohapusté pejorativní teorie kdo jsem.
Středa, 12. září 2018 - 19:14:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11492
Registrován: 4-2006
Ad Magiq je to zbytečné se na cokoliv ptát. Nikdy na nic neodpoví. Odborníkem není nikdo pokud neřídil autobus. Jediný odborník je on pan Hájek. Pak dlouho nic pak on pak zase on. Jen stále nepochopil že ty jeho nesmysly tu nikoho nezajímají. Když už je v koncích tak se podpoří pod jiným jménem. Využívá toho že se tu již nezveřejňují IP adresy. Bohužel sám nic nedokázal tak se tady aspoň vydává za odborníka dopravy. Tím bohužel není. Pořád ho nabádám ať si založí svoji firmu a předvede se. Jenže on na to jaksi nemá koule. Má jen na to tady pomlouvat Arrivu.
Očekávám že teď tady bude vymýšlet jak nerozumím tomu čemu on.
Jenže Hájku já se ti jen směju. Tobě a tvé hlouposti. A patrně nejsem sám.
P.s. jo říkej si co chceš odpovídej co chceš. [proud][biggrin][rofl]
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pátek, 14. září 2018 - 09:03:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 985
Registrován: 5-2007
to ze všechny tyhle provozy funguji dodnes samostatné je zarážející a vlastně i nepochopitelne.

Což v podstatě dokazuje léta trvající manažerské selhání a diletantismus. Jak snad někteří dobře víme, pražská ani středočeská Arriva není schopna nějakého počinu s názvem centrální dispečink na vzdory množství linek a techniky které se snaží provozovat, a který byl už dávno na místě.


Prosím, co by měl takový centrální dispečink řešit nebo zlepšit ?, když v jednotlivých oblastech je málo autobusů a řidiči mají nabité výkony na hranici předpisů.

PIDové linky pokrývá dispečink Ropidu a ostatní linky řeší dispečinky jednotlivých provozoven.

Možná si někdo myslí, že samostatné Arriví dispečinky spolu nespolupracují, ale to je opravdu omyl. Není to taková tragédie, jak si někdo myslí.
Pátek, 14. září 2018 - 14:19:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11494
Registrován: 4-2006
Mazda 6 pochop že místní řvoun to vše posuzuje pouze od volantu. Je to odborník na dopravu. Není většího odborníka.
========================$=======================================
A teď vážně. On je to hon na lidi v kanceláři. Jenže ti lidé třeba dispečeři jsou také v kleštích. Objednavatel, vedení firmy,řidiči. Nikdy nejde vyhovět všem. Do toho má provozní věci,nehody řidič ráno nedojde. To ti nemusím pane kolego říkat. Někdy tohle někteří řidiči nechápou a jen nadávají na nadřízené. A pak dispečer řeší že řidič jel na červenou atd.
Já NECHCI aby si řidiči tohle vysvětlili že je z nich dělám blbce. Já si řidičů vážím jejich práci obdivuji. Řidič má řídit a starat se o to aby se cestující vracel. Pokud se mi řízení firmy nelíbí mohu jít tam kde to považuji za pro mě odpovídající.
Konečně je tu jeden křikloun pod různými přezdívkami. Dal jsem to přečíst jednomu z Arrivy Vč a sám říkal co je to za šášu. Jsou věci které se mu nelíbí ale firma mu nepatří jak říká chce si vydělat a ne řídit firmu. Až to bude nesnesitelné tak půjde jinam.
Byl bych rád kdyby se tu emoce uklidnili a vrátili jsme se k řešeni provozních věcí u Arrivy. Ať už autobusy,linky atd.
Pokud někdo chce arrivu nazývat nějakými hanlivými názvy či zde probírat konkretní osoby této firmy ať to netahá sem. Pokud někdo chce ať si založí vlastní forum a tam může cokoliv. Sem to nepatří a asi nejsem jediný kdo je s tím nespokojen.
Navíc nechápu pana Hájka proč sem leze když je to tady banda diletantů do jejíž čela se počítám.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Almuzny forever 1
Pátek, 14. září 2018 - 20:45:17  
Neregistrovaný host
Ares1: Pro tvoje info - dopravního mistra rozuměj dispečera jsem dělal 5.let a není to nic závodění hodneho, takže ne, není to hon na dispečery ale úplně jiné lidi na jiných postech..
Čtenář_realista
Pátek, 14. září 2018 - 20:51:31  
Neregistrovaný host
Dovolte mne přispět svým názorem. Čas od času si rád přečtu Vaše diskuze a názory. Nedá mne to však nezareagovat na jisté sporné informace, kteří zde někteří šíří. V dopravě se pohybuji již více než 20 let a to na pozicích od řidiče, přes technika, dispečera až po managerské funkce. Vidět provoz z „obou stran barikády“ všem vřele doporučuji, mnohdy to pomáhá spojit si souvislosti. Za volantem jsem se pohyboval v dálkové a mezinárodní dopravě, což je oproti příměstské a městské dopravě, o které se tedy diskutuje sice rozdílné, ale v globálu je to podobné. Povolání řidiče autobusu je specifická práce, kterou nikdo soudný nemůže srovnávat s prací v kanceláři nebo v továrně. Každý, kdo tuto práci si ji však vybral dobrovolně a dobrovolně ji může i změnit. To je třeba mít na paměti!
Žádná firma není dokonalá, jako ani žádný řidič není dokonalý. Mrzí mne, že tedy vidím výlevy některých diskutujících oproti THP pracovníkům ve firmách nebo kolegům. Výjimky najdeme v každá firmě, ale vězte, že většina lidí má zájem na fungující a smysluplné spolupráci. Trochu mne zarazila reakce některých na probíraný dopis bývalých zaměstnanců. Je mne smutno z dopisu samotného, resp. jeho obsahu. Nechce se mne věřit, že by řidiči byly takto okatě obíráni o peníze. Co mne však zaráží ještě více, je udání kolegy, jemuž je trpěno přistavování.
Každý soudný člověk z oboru, a vím, že tu tací jsou, mne potvrdí, že přistavování z místa bydliště je jistým benefitem za dobře odvedenou práci. Pokud je jen z části pravda to, co tu zaznělo o kvalitě stěžovatelky a jejím přístupu k vydávání jízdenek, tak se nelze divit, že tohoto benefitu nečerpá. Každý má ve smlouvě uvedené místo výkonu práce, a tak jako se neptá vedoucí v mnoha nedopravních firmách, tak ani v dopravě nikoho moc nezajímá, jak se na místo dopravíte nebo kde parkujete. To je prostě holý fakt napříč ekonomikou. Mzdy jsou takové, jaké jsou a na jaké lidi přistoupí. Pokud se někomu nelíbí, není nic snazšího než změnit zaměstnání. Ono hlasování „nohami“ má mnohdy větší sílu než jakákoli vyjednávání, stávky atd. Nikdo není ve firmách držen násilím a pod pohrůžkou. Jsme svobodní lidé a v době rekordně nízké nezaměstnanosti není určitě pro šikovného řidiče problém nalézt práci.
Celkově ohodnocení profese řidiče autobusu je až na výjimky nadprůměrné a je nutno zohlednit že 2/3 lidí na tento průměr ani nedosáhnout. Samozřejmě za spoustu hodin práce. Druhou věcí je hodinové ohodnocení za „čekání“ a celkově zásahy vlád do mezd, se kterými osobně nesouhlasím, ale to je jediné, co s tím mohu udělat. Nalijme si čistého vína a přiznejme si, že je spousta lidí, kterým tato práce vyhovuje. Časté jsou pohrůžky odchody, ale ve skutečnosti tu výpověď přinese pár jedinců. Na rovinu, mnoho řidičů autobusu ani nemá kam jít, protože všude jinde je mnoho aspektů, na které nejsou ochotni přistoupit. Ale před kolegy mají mnoho řečí, často velmi siláckých. Ti, kteří se rozhodnou zkusit štěstí jinde se taky nezřídka kdy vracejí…
Řidičů si velmi vážím ale je nutno k problematice přistupovat objektivně. Je to práce jako každá jiná. Ano, je pravda, že v oboru ubývá „srdcařů“ ale to je prostě realita. Tak jako na západ od našich hranic, tak i v ČR není společenská prestiž řidičů nikterak vysoká, a změna je v nedohlednu. Ne každém tato práce vyhovuje, je ale mnoho lidí, kteří by ji ale za nic nevyměnili. Všude je chléb o dvou kůrkách a nemyslete si, že v jiných oborech tomu tak není. Ono je strašně jednoduché něco kritizovat, ale navrhnout smysluplné řešení, to je pro ty kritiky mnohdy nemyslitelné.

Věřím, že můj názor sdílí i jiní, a budu rád, když mne zde podpoří. Věřte, že nikde není nic dokonalé, a doprava není výjimkou. Snažme se ale společně dělat věci pořádně. Jenom tehdy, bude li kvalita služeb na vysoké úrovni, tak vzroste i spokojenost široké veřejnosti, a tím i společenská prestiž řidičů, po jejímž návratu tady mnozí voláte.
Pátek, 14. září 2018 - 21:50:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10887
Registrován: 3-2005
Mohu se s předchozím plně ztotožnit. Velmi dobře realisticky napsané.Je vidět schopnost věci vidět z různých úhlů a toho si nejde nevážit [ok]
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Pajzák
Pátek, 14. září 2018 - 22:36:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2104
Registrován: 6-2015
Skvěle napsáno.
Napadá někoho pracovní pozice, kdy člověk třeba 5 hodin nic nedělá, a má to přesto placeno? Rádoby vtipné odpovědi, že o tři hodiny víc to má manažer, si prosím odpusťme. Mimochodem, znám směny, kde je výkon i o hodiny vyšší, než je doba mezi začátkem prvního a koncem posledního spoje...
Z tohoto je vidět, že pozice řidiče není až tak tragická, jak se zde někteří snaží tvrdit. Že jsou firmy, co sídlí v městě A a 9 hodinovou pauzu v městě B neplatí, protože šichtu rozhodí na dvě puťovky, je bohužel pravda, ale tyhle praktiky znám třeba od firmy z opačného konce abecedy, než je Arriva.
Pátek, 14. září 2018 - 22:54:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11497
Registrován: 4-2006
já také podepíšu je vidět že pán je ODBORNÍK. Vážím si toho co jste napsal.
Ještě přidám že v té fabrice se dělá na normy a ty jsou někdy velmi tvrdé. Možná by křiklouni se divili. Ale nechci nikoho preferovat, obé má svoje + a mínus.
"společenská prestiž řidičů" na tu zapomeňte povolání změnilo status dnes není prestiž ani lékař.
ad Pajzák umím si představit třeba elektrikáře ve službě kdy 2 dny neděláte nic a pak v mrazu opravujete vedení. Ale také je to třeba. Nechci tady abychom říkali ten to a ten ono.
Jsem rád že Hájek přiznal že je to jen hon.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pajzák
Pátek, 14. září 2018 - 23:03:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2105
Registrován: 6-2015
Ten elektrikář ale asi nebude placený od hodiny, ale měsíčním paušálem. Znám spoustu řidičů, co tráví několik placených hodin denně doma. Nezávidím jim to, naopak, přeju jim je.
Pátek, 14. září 2018 - 23:14:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11499
Registrován: 4-2006
asi máš pravdu může být placen paušálem.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
xxxxx
Pátek, 14. září 2018 - 23:37:39  
Neregistrovaný host
Ono je to ale celé o tom, že si čecháček nechá neskutečně kálet na hlavu, narozdíl od zbytku Evropy. A pokud se najde pár jednotlivců, kteří s tím něco chtějí udělat, tak nemají šanci, protože zaprdlý čecháček se prostě bojí.
Já to tady, tu debatu, sleduji už poměrně dlouho také a mám z toho dost smíšené pocity. Každý to vidí jinak a na to má právo...bohužel, to je asi tak všechno. V dopravě už dlouho nejde o cestující a nebo, jak se s oblibou říkalo : službu veřejnosti. Jde jen o peníze z dotací a příspěvků od krajů, pak se to nějak zaobalí, sem tam něco neodjede a pokuty za takové nejeté spoje se platí z peněz THP pracovníků a řidičů. Prostě se najednou nedají prémie.
Dřív byly odměny za uklízení autobusů, spotřebu a další věci nad rámec a vše to bylo zvlášť rozepsané. Od jisté doby se vše dalo pod jednu "kolonku" a ejhle, kdo se nevejde do spotřeby, nedostane nic a může mít autobus jak leštěnku, může být příjemný k cestujícím, může se stavět na hlavu...NIC. To samé s pokutama od kraje, najednou nedostane nikdo za celý měsíc ani korunu, maximálně dvě tři stovky, což mimochodem bylo dřív, jen za úklid vozu podstatně víc. To jen tak pro představu, jak se odměňují řidiči.
Co se ohodnocení týká, tak slovo "nadprůměrné" nemůže být použito vůbec. Hodinová mzda 115,- hrubého není nic moc, proč je čekání placeno jinak, když je člověk v práci tak jako tak ...a nezajímá mě že musím tři hodiny stát, když bych mohl jet...tak proč? Můj bordel to není, že pro mě nemají práci. A to že si "vyjezdím" v konečném součtu nadprůměrnou mzdu? Za 280 hodin v práci? To je v průměru minimálně 9 hodin každý den a když má člověk rodinu, nedivte se, že se mu to začne brzo zajídat a když někdo uvažuje o této profesi, dozví se podrobnosti, tak většinou couvne, protože ty peníze za to prostě nejsou a spousta lidí bude makat radši 8 hodin, nebo max na dvě směny a budou za to mít jen o málo méně. Proto firmy shánějí řidiče téměř marně. Bohužel je dnes vlastně fuk, kdo to "odjede" protože jde jen o to, co jsem psal na začátku, tak se stále častěji setkáváme s cizojazyčně mluvícím, vlastně radši nic neříkajícími elementem za volantem, který zná jen trasu a k tomu ještě blbě...nedejbože, aby se ho někdo na něco zeptal. Je to levnější pracovní síla a neremcá.
Co se týká fluktuace řidičů, tak ano, vracejí se zpátky ti, co měli před tím plnou hubu keců...ALE, to jsou lidi, co nic jiného nikdy nedělali a neumí. Takovému člověku se říká, že je levý jak šavle. Ti co něco umí, jsou už dávno pryč a podnikají, nebo jsou zaměstnáni ve firmách, které podnikají v jiných oborech.
Těch pár řidičů co firmám zbývá, jsou buď skorodůchodci, důchodci a pár pitomců, jako jsem já, které ta práce prostě ještě baví. I když, po více než 15 letech ježdění mám už také "zaječí" sklony[biggrin] Přecijen jsem tenkrát neměl rodinu a dítě a navíc, právě kvůli tomu, že nejsou lidi a jezdí každý kdo má ruce a nohy a v práci trávím většinu času, nemám ani čas na jiné závazky, které mi ve finále mohou přinést mnohem lepší výdělek. Je to tak trochu dilema, vzdát se něčeho co člověka prostě baví, ale ten impulz někdy přijde...
Pajzák
Pátek, 14. září 2018 - 23:45:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2106
Registrován: 6-2015
že musím tři hodiny stát, když bych mohl jet
Anebo proč mám hodinu jet, když jsem mohl 5 hodin stát? Vždyť mi to na výplatě přidá 30 Kč hrubého... Co jsem zažil, nejhorší část dne pro většinu řidičů je ta, kdy mají někam jet, nedej bože s cestujícími.
xxxxx
Sobota, 15. září 2018 - 00:17:16  
Neregistrovaný host
Pajzák : To máš taky pravdu, ale to jsou nemakačenka, řadící se do kategorie "levý jako šavle". Jinak, co je lepší? 280h za 115,- nebo 150h jízdy za 115,- + 130h čekání za 88,- Jasně, nikdy neodjedu za měsíc 280h , takže při podobné skladbě turnusu by tam nutné čekání asi bylo, ale nemuselo by být tolik a mělo by být zaplaceno standardním hodinovým ohodnocením. Jde spíš o to, že musím v té práci být celý den a mám za to podstatně méně, než kdybych šel třeba na klasické dvanáctky za normální peníze. Navíc ani měsíčně neudělám fond prac. doby. Na mém turnusu mi vychází volno akorát každý druhý víkend, jinak jsem každý den v práci s nocováním. Jeden den začínám po obědě a druhý den k obědu končím. Nocování je pauza 5 a půl hodiny, s tím, že ve 4.30h ráno zase jedu a za měsíc neudělám ani hodiny, takže když potřebuju volný den, beru si dovolenou. Je to nějaké terno? Všichni, kdo se mnou jezdili už zdrhli jinam[biggrin]

Jinak, elektrikář, který je ve službě, chodí normálně do práce a zbytek dne má "službu" která je samozřejmě placená jinak, taky hodinově a procentem, ale je doma. Pokud jede na výjezd, má klasicky hodinovku.
Serviceman
Sobota, 15. září 2018 - 08:57:52  
Neregistrovaný host
Zdravím diskutující ve spolek, k dopisu řidičky mne zaráží zásadní věc a to všem diskutujícím je asi jedno, že na to co měli nárok ze zákona je jim úplně jedno. Vše se zvrhlo v kritiku osoby pisatele. Prestiží každého zaměstnavatele a samozřejmě i zaměstnanců má být, že se ve vztahu zaměstnavatel versus zaměstnanci postupuje podle zákona a platných právních norem, kterou je i kolektivní smlouva. Nedivte se, že vaše mzdy jsou takové jaké jsou, tímto postupem za chvíli místo mzdy dostanete studenou polívku, kterou si budete muset jít ohřát k sousedoví, protože nebudete mít zaplacenou elektriku. Kritiku je třeba dělit na oprávněnou a na kritiku soustavné nespokojenosti se vším. Zde však někteří jakoukoliv kritiku zaměstnavatele odmítají i když je pravdivá a tak je ve skutečnosti otázkou zda všichni jsou těmi za které se vydávají. Není přece normální, že zaměstnanec, který ví že mu něco ze zákona náleželo nad tím jen mávne rukou a ještě na venek bude vše obhajovat s vizí co si to vlastně dovolujete na tuto skutečnost upozorňovat a bude obhajovat neslučitelný postup. Diskutér, který uvedl nadprůměrné ohodnocení řidičů je asi hodně mimo mísu. Jednou už konečně zapomeňte na to podělané čekání. Počítejte pouze 168x108,80,-Kč což je 18278,-Kč brutto. To je nadprůměr?????? Žádná uklízečka nemusí čekat 100 hodin na kýbl s hadrem aby potom teprve mohla začít dělat, žádná prodavačka nečeká 100 hodin na zboží aby mohla začít prodávat. To jen současné nejvyšší odborářské vedení v roce 2006 podepsalo to zvěrstvo kdy vyvedli čekání mimo zákoník práce a vrcholně to zazdili nařízením vladády č.337/2016. Uvědomte si, že jezdíte za nejnižší zaručenou mzdu v dané kategorii prací. Tak a nyní můžete obhajovat.
Sobota, 15. září 2018 - 10:44:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10888
Registrován: 3-2005
ad.Serviceman: Zřejmě si vůbec nepochopil, co tady bylo napsáno.
Mohu mít jednoduchou otázku? Kde uklízíš nebo prodáváš? Za odpověď předem díky.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Sobota, 15. září 2018 - 13:06:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11500
Registrován: 4-2006
Pořád někdo nechápe že prostě povolání již nikdy nebudou mít tu vážnost. Doba se změnila, lidé se mění.
dřív mladý člověk v práci byl pěkně při zemi a makal. dnes přijde mladý člověk a vyskakuje si hned první den.
Pokud mu nedáte 30 čistýho tak dělat nebude. Nepřijde do práce ani neoznámí proč druhej den dělá jako by se nechumelilo. Bohužel z 8 příchozích jich 7 vyhodíme.
Prostě zapomeňte na vážnost povolání. Pokud to chcete změnit proč ne. ale bude to boj s větrnými mlýny který prohrajete.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Serviceman
Sobota, 15. září 2018 - 14:35:26  
Neregistrovaný host
Nemusím nikde prodavat ani uklizet abych pochopil to, ze tu pouze obhajujete to ze nejde nic zmenit a vse je nyni jedinecne dobre.Tak to hosi pardon. Jestli je vas vice takoveho mazoru tak se nedivte ze vase remeslo nema vaznost a ani odpovidajici financni ohodnoceni.
Sobota, 15. září 2018 - 15:39:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10890
Registrován: 3-2005
Četl jsi vůbec ten příspěvek realisty? To není obhajování, to je konstatování a dokonce i náznak postupného zlepšování.
Akorát nechápu, proč se k tomu vlastně vyjadřuješ jako nezaměstnaný ty. Psal jsi o uklízečkách, prodavačkách - tyto profese dle tvého sdělení taky nevykonáváš. Řidič autobusu taky nejsi (tak se nedivte ze vase remeslo).
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Sobota, 15. září 2018 - 17:48:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 167
Registrován: 12-2015
Kejvačka: Jezdí ještě vůz 9194 na Benešov?

A jezdí vozy PID 9205, 9227, 9231 a 9289? 9903 jsem už delší dobu neviděl a 9904 velmi ojediněle v poslední době.
Serviceman
Sobota, 15. září 2018 - 18:39:23  
Neregistrovaný host
A zase dokola, tak dotaz přímo. Nevadí vám, že zaměstnavatel nevyplácí mzdu, tak jak ukládá zákon?
Sobota, 15. září 2018 - 18:53:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10891
Registrován: 3-2005
Vadí. Ale protože pozadí případu znám, tak bych si nedovolil napsat, že to bylo úmyslné pochybení.

P.S. Ale to tobě nemusí nijak vadit, když nejsi řidič autobusu.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
KubaS
Sobota, 15. září 2018 - 20:15:55  
Neregistrovaný host
Já tak úplně nesouhlasím s tím, že povolání řidiče autobusu nemá či ztratilo vážnost a úroveň mezi lidmi. Je to vždycky o tom, jak se já k lidem jako řidič chovám. Aneb jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá. Pokud se chovám k lidem slušně, profesionálně, jsem milý a nápomocný, chovají se z 95 % tak i lidé ke mně. Snad nikdy se mi nestalo, že by se na mě někdo koukal "shora", že jsem nějaký šmucka-řidič. Já respektuji cestující a oni respektují mě.
Almuzny forever 1
Sobota, 15. září 2018 - 21:09:32  
Neregistrovaný host
Hlasovat nohama je výborná rada kterou doporučuji každému a v současné době zároveň asi jediné co snad povede k nápravě katastrofálních pracovních podmínek v současné autobusové dopravě. Nicméně, snažne prosím aby Mazda 6 uvedla nějaké konkrétní příklady kooperace mezi jednotlivými filialkami arriva střední Čechy ... jYrko do toho! Jistě mas ve svém rukávu takových příkladu spolupráce více než dost [proud]
Sobota, 15. září 2018 - 21:59:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 986
Registrován: 5-2007
Teď sis, almužno, naběhl. Tady máš pár příkladů :

1) již v loňském roce byl z Dobříše do Hořovic na 3 měsíce v kuse zapůjčen řidič P.K.
2) 25.4. t.r. půjčila provozovna Smíchov řidiče na linku PID dokonce Arrivě City. Jméno nevím zpaměti.
3) od 2.7. t.r. má provozovna Dobřís půjčenou z Příbrami SORku reg.zn. 2051 na linku PID 748
4) od 13.8. t.r. má provozovna Dobříš půjčenou ze Zličína SORku reg.zn. 1649 na linku PID 748 jako zálohu
5) brigádníci z Dobříše, např. P.K. a L.K. jsou běžně po dohodě dispečerek půjčováni do Příbrami
6) brigádník z Příbrami R.V. je půjčen na Dobříš
7) řidič F.H. ze Sedlčan v červenci o víkendech půjčen Dobříši na linku PID 390
8) dispečeři ze Zličína R.K. a J.V. jezdí podle potřeby pořadí 361.26 (nočku), naposledy minulý týden
9) řidič F.S. z Dobříše byl v srpnu na týden půjčen do Domažlic
10) bus reg.zn. 5906 je aktuálně půjčen z Příbrami do Ml. Boleslavi
11) busy z Prahy a Ml. Boleslavi jsou opravovány na Dobříši (rozsáhlejší opravy)
12) busy z Dobříše běžně dělají menší opravy v Příbrami

Pokračování je asi zbytečné, jelikož ostatní účastníky samozřejmě nezajímá.

Zatím nebyla žádná reakce na moji otázku, co by měl ten centrální Arriví dispečink dělat.
xxxxx
Neděle, 16. září 2018 - 00:48:32  
Neregistrovaný host
Magiq : Pozadi, nepozadi...alespon ted by se k tomu mel zamestnavatel postavit tak, ze to proste doplati jak ma. A zvlast kdyz chce od zamestnancu tu "loajalitu" atd. Ne ze budou THP pracovnici podepisovat canc papiru, ze za roky 2015-16 nebudou sdelovat ridicum nic zpetne, co se bude tykat dochazky. Aby si to ten blbej ridic nahodou nemel podle ceho vypocitat.
Serviceman
Neděle, 16. září 2018 - 06:50:25  
Neregistrovaný host
XXXXX 🌞⚡⚡⚡🌞 děkuji. Stručné, jasné a výstižné. To že zaměstnavatel chce podepisovat ten canc svědčí o tom, že nešlo o žádnou chybu v programu tak jak bylo prezentováno ale o úmyslné jednání.
Neděle, 16. září 2018 - 11:33:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1974
Registrován: 8-2005
Napadá někoho pracovní pozice, kdy člověk třeba 5 hodin nic nedělá, a má to přesto placeno?

No ono taky záleží, kde to nicnedělání probíhá. Třeba v Hradci Králové na terminálu nám v sobotu 2:30hod pauzu a vzhledem k zázemí co tam je, to je hlavně v zimě celkem i příjemné nicnedělání. Naproti tomu v Pardubicích ... no raději nemluvit. Jedna zamknutá kadibudka, venku pár starých židlí kolem stolku....
Co je vrchol mazlivosti? Malý bílý kocourek nalezený před dveřmi na rohožce :-)
xxxxx
Neděle, 16. září 2018 - 13:06:34  
Neregistrovaný host
Raspi: Pro nekoho prijemne nicnededani, pro jineho treba zbytecna ztrata casu. Taky o vikendu prijedu rano do HK a mam tri hodiny pauzu. Privezu dva, tri, nekdy i ctyri cestujici, kteri jedou maximalne tak do kramu a jedna, jednou za cas do prace. Vsadil bych se, ze kdybych jel o ty tri hodiny pres vesnice dele, jednak bych mohl dele spat a jelo by se mnou lidi vic. Takhle jak kreten vstavam v sest rano, abych si o pul osme sel zase lehnout (ovsem ale dozadu na petku) protoze me ceka jeste cely den az skoro do deviti do vecera. Nevim, ptam se proc? To nedokazou dat dohromady tak, aby se ty turnusy daly normalne jezdit ranni/odpoledni a daly normalni pocet odpracovanych hodin? Ono by to asi slo, ale to by se muselo chtit.
Neděle, 16. září 2018 - 16:49:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 44
Registrován: 11-2017
Mazda_6: Děkuji za rychlou odpověď! Nevím proč ale naběhl? Já předem věřil že budou uvedené konkrétní příklady kooperace, byť tedy skoro v rozsahu běžným mezi spřátelenými dopravci, což se také stalo. To že někde byl zapůjčen dlouhodobě dopředu nějaký kuliferda kterému je jedno kde spí, nebo autobus v řádech týdnů až měsíců se děje celkem běžně u řady spřátelených dopravců nejen v síti PID běžně.
Centrální dispečnik řídí obvykle dopravu všech vozidel firmy a jejich osádek centrálně z jednoho místa, (takový má například DP-Praha na Bojišti). Zřízen je "zřejmě" z důvodu uceleného, uplného a okamžitého přehledu o jejich pohybu a tak snažšímu nakladání snimi při řešení provozních problémů a překážek, stejně jako rychlé a operativnější náhrady všech zůčastněných. ASČ (bez filiálky Domažlice která je skutečně odloučená) má cca 420 společně s AC 200 (bez filiálky Teplice) tzn +-520 vozů DB které se pohybují v bezprostředním okolí Prahy nebo do ní 2/3 tohoto počtu dokonce dojedou. To už jsou stovky vozů ktere se mohou vzájemně výkonově krýt. Pokuď ovšem namítneš že něčeho takového je schopen nebo to dělá dispečink Ropid, tak já tvrdím že dodnes ne respektive ani nemůže neboť nejsme ve stavu smluv aby v systému PID kooperovali dopravci mezi sebou. Nejsme v takovém stavu ani v Arrivě což je ovšem pro mě nadále nepochopitelné.
Pondělí, 17. září 2018 - 13:10:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 988
Registrován: 5-2007
Já přece vím, že jsi věřil v uvedení příkladů kooperace [lol] a dalo se předpokládat, že ti ty příklady nebudou stačit. Ty potřebuješ být informován o aktuálních požadavcích z centrálního dispečinku.

O centrálním dispečinku Arrivy není uvažováno, protože to zaprvé není potřeba (viz spolupráce dispečerů i bez dispečinku) a za druhé by to byla drahá akce. Arriva raději přidá zaměstnancům, než aby budovala duplicitní dispečink k Ropidu. Za peníze, vyhozené za další dispečink, byste tady Arrivu sežrali (a tentokrát oprávněně).

Nebude přece dlouho trvat a zaintegruje se celý kraj do PID. Pak tedy za peníze, které platí dopravce za služby dispečinku, dostane kompletní službu na území celého kraje. Že to pro tebe není pochopitelné se až tolik nedivím.

Dispečink DP Na Bojišti má asi své opodstatnění, protože vozy DP nejsou primárně sledovány ani řízeny dispečinkem Ropidu. Vedle sebe samozřejmě ty dispečinky spolupracují.

To už jsou stovky vozů ktere se mohou vzájemně výkonově krýt.

To jsou plané řeči odpovídající komunálnímu politiku před volbami. Dneska jsou na všech provozovnách tak nabité výkony řidičů na hranici denních dob řízení a odpočinků, že až na naprosté výjimky nepřeházíš spoje v nouzi ani uvnitř provozovny, natož s přejezdy někam po kraji. Jen kalíš vodu.
Pondělí, 17. září 2018 - 15:54:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1975
Registrován: 8-2005
xxxxx: Já to "příjemné nicnedělání" myslel tak, že tu zbytečnou ztrátu času můžu v Hradci na rozdíl od Pardubic trávit v celkem kulturním prostředí, s kuchyňkou, WC a sprchou.
Co je vrchol mazlivosti? Malý bílý kocourek nalezený před dveřmi na rohožce :-)
Pondělí, 17. září 2018 - 16:21:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 46
Registrován: 11-2017
O centrálním dispečinku Arrivy není uvažováno, protože to zaprvé není potřeba (viz spolupráce dispečerů i bez dispečinku) a za druhé by to byla drahá akce.

Zkráceně dělat se to tak nebude protože se to nikdy tak nedělalo, a zatím se kola s pomocí všech svatých Kryštofů ještě točí že? Vozy dispečnikem PID nejsou ovšem nijak řízeny možná tak sledovány, přesněji buzerovány - zřejmě si ale pod pojmem efektivní řízení vybavíme každý uplně něco jiného. Z vlastní zkušenosti vím že Dispečink PID není schopen v případě mimořádné situace vydat operativně pro řidiče jakýkoliv pokyn, natož pak dojet něco řešit na místě, ono ani není divů, vzhledem k tomu jak "erudovaní odborníci se zápalem pro věc" tam dřepí.. Vozy nejsou dodnes vybaveny komunikačním zařízením. Vše řeší čimunda s mobilem v ruce na pozici dispečera u postiženého povozníka mimořádností, což je dnes ještě daleko horší post než dělat toho otroka kulaté lopaty, který ovšem musí vlastnit svůj MT aby měl alespoň nějaké spojení se světem, na kterému Arriva nepřispívá nic. S takovým "řízením" dopravy roku 2018 se běžte v případě příměstské aglomerace u milonové metropole už vysr@t i s celou slavnou DB. [lame]

Arriva raději přidá zaměstnancům, než aby budovala duplicitní dispečink k Ropidu

Jo? A to bude řádově o kolik procent?? Na realizaci tohoto výroku si totiž rád počkám.. Zatím to ale vypadá že Arriva nebude budovat vůbec nic (mimo gigantického průseru ve veřejné autobusové dopravě v této zemi)a jen se dál budou hledat výmluvy a okecávky proč to či ono nejde a generovat zisky pro máter v zahraničí. Až se dojede do pomyslného bodu "zadření" celého soukolí gordického uzle v téhle zemi tak se celá Arriva ČR "střelí" někomu jinému, v horizontu tak počítám do pěti let.

Dneska jsou na všech provozovnách tak nabité výkony řidičů na hranici denních dob řízení a odpočinků, že až na naprosté výjimky nepřeházíš spoje v nouzi ani uvnitř provozovny, natož s přejezdy někam po kraji

Na některých provozovnách typu Stodůlky možná, na Dobříši, Příbrami, Sedlčanech se stále ještě hojně čeká mnohdy i hodiny v obratištích a konečných - oběhy jsou celkem bezproblému veřejně dostupné takže se dá lehce přesvědčit kdo tu kalí vodu [wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem almužny_forever_1.)
Pondělí, 17. září 2018 - 17:16:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 989
Registrován: 5-2007
Dispečink PID není schopen v případě mimořádné situace vydat operativně pro řidiče jakýkoliv pokyn

Máme každý jinou zkušenost, to je marný.

Ty to musíš mít v životě strašně těžký. Jen to vymýšlení polopravd a zavádějících informací ti musí dávat zabrat.

Naštěstí sem chodí dost lidí, kteří se v provozu vyznají a vědí, že jedna věc jsou turnusy a jiná věc je vypravení a střídání těch turnusů. Navíc z turnusů nejsou vidět vložené výkony - plavání, smluvní dopravy atd.
Škoda mluvit.
Pondělí, 17. září 2018 - 17:53:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11504
Registrován: 4-2006
Mazda 6 on je opravdu těžce nemocen. Celý problém je že mu to už nikdo nevěří. Zvykni si že Arriva je prostě šmejd který musí být vyhlazen. I když přineseš tisíce argumentů z provozu stejně je to blbě. Za svá práva musí bojovat zaměstnanci Arrivy ne člověk který je na pokraji Bohnic. Ale přiznám se že je mi ho víc a víc líto. Musí trpět jako kůň.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pondělí, 17. září 2018 - 18:17:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 48
Registrován: 11-2017
Mazda 6: Jasně vybrat si něco co se hodí, to popřít jednou vágní větou, a ostatní argumenty raději zbaběle přehlídnout a celé to zahrát do autu s arogancí manžerum Arrivy vlastní. No býval si lepší rétor. PS: díky za odpověď na otázku "A to bude řádově o kolik procent??" .. Stále platí že se slušností dnes nejdřív pojdeš nejen na diskuzi K- report [lame]
Pajzák
Pondělí, 17. září 2018 - 18:54:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2115
Registrován: 6-2015
Za neodpověď tu děkuje ten, který tu před nedávnem psal, že není povinen komukoli cokoli sdělovat... Bravo.
Rybák
Pondělí, 17. září 2018 - 19:32:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 5-2008
Abych to trochu odlehčil, tak sem sem se svezl linkou 300 z Kladna do Prahy v režii NBG 18 a zaujala mě tato cedule a to zejména v kontrastu toho když to na dálnici jelo závratných 65 km/h [biggrin] Ano je to od Makotřas až na Ruzyň víceméně pořád do kopce, ale od rok starého busu z třetiny obsazeného bych čekal že to potáhne aspoň těch omezených 80...
Drjekyll_and_mrhyde
Pondělí, 17. září 2018 - 20:44:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 320
Registrován: 12-2008
Ukončil bych to. Toto už není žádná debata. Debatovat může jen ten, kdo chce slyšet cizí názor, byť s ním pak souhlasit třeba nebude. Tady těch pár anonymních kokotů už se utvrzuje pouze ve svém vlastním přesvědčení jediného správného názoru. Tak ať se utvrzují a ostatní ať nehážou perly sviním.
Pondělí, 17. září 2018 - 23:07:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1850
Registrován: 9-2007
Ukončit to je jedině rozumné, nicméně přidám,
centrální dispečink zní hezky a světově, ale nenahradí dispečink provozovny, ten se maximálně přejmenuje na výpravnu, ovšem bude pořád, takže bylo by to jedině něco navíc. A jsme u toho, že by to byla vlastně fakt duplicitní věc s Ropidem.
A ono, správný střediskový dispečer, má stejně větší přehled o svých turnusech, co mu kde stojí, o vložených výkonech...než někdo v počítači v Praze...
Takže nezní to světově, jen je to pouze lety ověřená praxe ČSAD, která funguje.

Na druhou stranu, dispečink organizátora dopravy můžu fungovat i velmi operativně, viz. Jihomorava, někdo má výpadek, na zákládě požadavku regio disp. klidně hradí spoj kohokoliv záloha Dopravního podniku, kasy mají v IDS jezdí.
xxxxx
Úterý, 18. září 2018 - 01:18:09  
Neregistrovaný host
Drjekyll_and_mrhyde : Uvědom si, že to co si napsal, je žalovatelné[wink] a ač mne ta vaše "středočeská" debata, spíš handrkování s almužnou, nějak extra nebere, reagoval jsem taky a protože necítím důvod se pro těch pár slov hned registrovat, nazval si mne anonymním kokotem též. "xxxxx" používám již řadu let i v jiných diskusích a ty jsi první, který krom jiných, tak i mne, nazval bezdůvodně tak, jak nazval. Hanba ti, zloduchu jeden[proud] uvědom si, že je sice svoboda slova, ale ta není nekonečná a jelikož tě mám vlastně úplně u [zadnice] tak nepodniknu žádné další kroky[crazy]
Mrhyde_and_ drjekyll
Úterý, 18. září 2018 - 12:53:12  
Neregistrovaný host
Drjekyll_and_mrdke : o co ty si míň anonymní než ty nad které tady označuješ za anonymní nadáváš do sviní? Nebo máš snad v občance jmeno "Drjekyll and mrhyde" ty blbe? Zamysli se než tu něco příště zase uflusneš.
Pajzák
Úterý, 18. září 2018 - 14:20:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2119
Registrován: 6-2015
To jsem nevěděl, že kromě hus se dnes ozývají i potrefené svině...
x-box - pravda ven
Úterý, 18. září 2018 - 14:22:07  
Neregistrovaný host
Města si stěžují na Arrivu, hrozí ukončením smluv. Výjimkou nejsou vynechané spoje ani zastaralý vozový park
Středa, 19. září 2018 - 11:24:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 739
Registrován: 10-2011
Jako člověk, který není nikterak zainteresován v autobusové dopravě, se podivuji hlavně nad tím, že přednost má u ARRIVy zjevně neobjednávaná komerční doprava (všelijaké ty teplické a olomoucké expresy apod.) před dopravou v závazku. Podle mne, pokud nemají řidiče, mají přednostně jezdit ZDO. Tím jezdí lidi do práce, do školy, k lékaři. Z Teplic do Prahy nebo z Olomouce do Brna mohou jet klidně vlakem, ale nějaká ZDO tam, kde nejsou koleje (tedy včetně MHD), tohle řešení nemá.
Prostě za takovéto vynechávání spojů by měly být opravdu velké pokuty, aby se to dopravcům, kteří jezdí i mimo ZDO (a tam přitom spoje evidentně nevynechávají nebo jsem o tom minimálně neslyšel), nevyplácelo. Ale možná si to jen představuji moc jednoduše.
Středa, 19. září 2018 - 13:35:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 481
Registrován: 11-2011
Kotec: V komerční dopravě v určitých případech můžeme mluvit o konkurenčním prostředí, tím pádem odliv cestujících jinam znamená pokles tržeb, a to i z dlouhodobějšího hlediska. V dopravě v rámci ZVS se jedná o pokles tržby jen v rámci toho konkrétního neodjetého spoje. Dlouhodobější efekt tam není. Dalším aspektem je výše pokut, kdy v rámci smluvní dopravy může být pokuta vyšší, tudíž je pro firmu levnější udělat výpadek v ZVS.

Na závěr podotknu, že třeba Arriva City se jakékoliv komerční dopravy zbavuje a nechává si jen ZVS a dlouhodobou smluvní dopravu.
Středa, 19. září 2018 - 19:30:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11508
Registrován: 4-2006
Směšovat Mhd v Teplicích s komerční linkou není zrovna dobré. Bohužel si na tuto situaci budete muset zvyknout.
Jak píše Láďa nejen Arriva ruší různé ty komerční akce. Výlety škol atd.
Ač někteří rádi říkají že je to platem. No není. Bohužel je to jen neznalost situace.
Když dáme řidičům 50 tisíc tak udržíme stávající ale nové to nepřitáhne. Uvědomte si že sice by řidiči byli dobře oceněni, ale kdo to zaplatí? Kraj? Na to zapomeňte. Ty dopravu škrtí jak to jde aby měli pro sebe. Kecy jak to přitáhne lidi miluji to může říci slepec. To raději půjdou do skladů za stejnej plat. Ty sklady si totiž můžou dovolit jít vejš.
To že dopravci vynechávají spoje skoro všude jen se to nikde nepíše. Města se diví ale pokud si myslí že změnou dopravce se to změní tak se zbláznili. Dnes v Úk také krajský dopravce nemá řidiče. Výmluvy že to bylo na rychlo je kravina. Ne všichni řidiči totiž chtějí pokračovat když zjistili že budou mít méně.
Uvědomte si že je nezaměstnanost je 2,2%!! A to jsou lidé kteří dělat nechtějí. Pokud se roztočí platová spirála řidiči autobusů budou vždy na chvostu. To tak je s tím nic nikdo neudělá.
Vraťte se na zem.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Středa, 19. září 2018 - 20:28:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1852
Registrován: 9-2007
Tak ono pozor, ne všemu hned věřit. Zrovna té Příbrami jsem se letos dost věnoval [fotic], strávil tam dohromady cca 5 polodní a z toho docela velkého množství spojů jsem se nedočkal pouze 1 jediného ! a to ještě, na konečné jsem vůz míjel, pak už nepřijel, tak to docela tipuji na tech. závadu, to je denní chléb všech dopravců, nic extra. Pár spojů zpožděných bylo, ale je nějaká situace v provozu, nástup předem, jinak většina přesně dle JŘ.

Vozový park, jo pár starších kousků, možná na velikost provozu i více, se tu najde, ale rovněž tam jezdí spousta zánovních BN, nový Cross LE, takže taková tragédie, jak se píše, to také tedy není.
A potom, ono hlavně záleží, jak má město s dopravcem smluvně a pak finančně obnovu vozového parku zajištěnou, prostě to město musí na tu obnovu také něco přispět a ne čekat, že vše nakoupí dopravce.
Viz. Ústecký kraj, ten chtěl také nové vozy a dopravce aby jezdil skoro zadarmo k tomu a jak to tam dopadlo...
Lepší příklad Beroun, tam se každý rok objeví jeden nový vůz. Nezajímal jsem se o to, ale myslím si, že prostě město na ten 1 vůz nějak pravidelně přispěje, proto tam je park jaký je, sama Arriva by asi nenahrozavala z vlastní vůle vozy, nic moc jeté v ještě celkem dost slušném stavu a tak to má být myslím.

Nakonec nemohu souhlasit s Aresem, platem to je. Když dáš 50 000,- ti lidé přijdou, nebavmne se o tom, kdo to zaplatí, ale skutečnost je, že za 50 řidiči budou.
Všem dopravcům chybí, ale ti co trochu slušněji platí, jsou v krizi ano, ale ti stále vše vypravují i s rezervičkou a dodržením zákoných hodin, smluv atd.
Středa, 19. září 2018 - 20:56:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11510
Registrován: 4-2006
Ad 666 jenže o tom se musíme bavit kdo to zaplatí. A protože tady máme sklady a různé montovny ty ti ty lidi přeplatí. Oni nepodnikají s veřejnými penězi.
Dám ti příklad Škoda má pěkné platy na naše poměry. A teď se podívej kolik tam je cizinců. Proto musíš říci kdo to zaplatí. Viz Ústecký kraj ten problém způsobili celostátní politici zvedli plat ale už neřekli kde na to mají vzít.
Já jsem pro řidiče výborně platit. Ale když řeknu A musím znát krok B. A to se tady nestalo.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Řidič arriva
Středa, 19. září 2018 - 21:21:02  
Neregistrovaný host
Ále prosím vás Arriva má peněz dost nejen na nové vozy ale i platy vždyť se nedávno vytahovali kolik toho z ČR ročně odtahnou ven. Nevěříte už te 30. lete mantře ze na nic nejsou peníze - je to lež.
Středa, 19. září 2018 - 21:24:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10892
Registrován: 3-2005
ad.Řidič arriva: Hoď sem prosím nějaký relevantní výpočet příjmů a nákladů. Myslím, že by to nezajímalo jen mě. Díky předem.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Autobusakkk
Středa, 19. září 2018 - 21:39:31  
Neregistrovaný host
Je úsměvný, že v Arrivě údajně na nic nejsou peníze, vozy se rozpadají, opravy drahé, takže to neopravíme, šetří se, kde se dá, brečí že nemají. Ale na horní palubě se stále tančí. Byli nakoupeny nové služební vozy - ředitel Škoda Superb ve výbavě Laurin Klement, Škody Octavie ve výbavě Laurin Klement, Rapidy a další. Kůže, maximální výbava, na co si vzpomenete. Vedení si jezdí jako králové a my v busech se držíme aby se nám to cestou nerozpadlo?! Dělají si srandu.