Diskuse » Archiv 2018 » Autobusy a trolejbusy » Arriva Česká republika » Archiv diskuse Arriva Česká republika do 03. 11. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Arriva Česká republika do 03. 11. 2018

dolů
   autor příspěvek
Čtvrtek, 04. října 2018 - 22:09:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 991
Registrován: 5-2007
Priznavam, ze mame nekompetentni dispecersky aparat a rozhodne jsem nikde nepsal, ze se ridici neopravnene obohacuji. To je zase jen tvoje demagogie.
Na dispecery je vypsane verejne vyberove rizeni. To muze byt i pro tebe dobrou vyzvou. Dokonce si muzes vybrat provozovnu, kdyz je vsechny tak dobre znas. Jsi o krok napred pred ostatnimi.
Nabizime praci v mladem dynamickem kolektivu a slusne zachazeni. K tomu same schopne, ochotne a empaticke podrizene, kteri perfektne zvladaji sverene ukoly, vsemu rozumeji a se vsim umeji jezdit bez nehod. Nekteri dokonce umeji jednat slusne se zakazniky, kteri nas vsechny zivi.
Hotove lazne, ta dispecerska profese.
Čtvrtek, 04. října 2018 - 22:20:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1976
Registrován: 12-2007
přijde zákon:
"Magiqu, už zase mlžíš. Ty paragrafy, co jsi sem dal ohledně nepřetržitého odpočinku mezi směnami, nejsou z vyhlášky 478/2000, ale jsou z nařízení vlády 589/2006, a týkají se jen MHD. V linkové dopravě se nedají použít. V MHD platí jiný výpočet trvání směn než v linkové dopravě, vyplývá to z rozsudku nejvyššího správního soudu.

Pro linkovou dopravu nad 50 km platí přímo nařízení EU 561/2006. Pro nepřetržitý odpočinek mezi směnami v linkové dopravě do 50 km platí konkrétní ustanovení z nařízení EU 561/2006 proto, že se na ně odkazuje nařízení vlády 589/2006. A v tom nařízení EU nic o možnosti dělení není. Takže ta směna o kterou jde, je nezákonná.

(Míň spekuluj kdo tyhle řádky napsal, a radši si to třikrát přečti abys pochopil jak to v těch předpisech doopravdy je a nevymýšlel si neplatné vlastní konstrukce ...)"

Abych nespekuloval, tak jsem raději to nařízení vlády 589/2006 vyhledal. A tam jsem se mimo jiné dočetl:

Odchylná úprava pracovní doby a doby odpočinku se vztahuje na zaměstnance uvedené v § 1, kterými jsou pro účely tohoto nařízení:
d) zaměstnanci městské hromadné dopravy7), kteří jsou členy osádky autobusu v městské autobusové dopravě27), zaměstnanci, kteří organizují silniční městskou dopravu, a zaměstnanci drážní dopravy na dráze tramvajové, trolejbusové, lanové a na dráze speciální (metro)8),
e) členové osádky autobusu v linkové osobní dopravě, kterými jsou řidiči, pomocníci řidiče a průvodčí, u které délka žádného ze spojů nepřesahuje 50 km (dále jen „člen osádky autobusu v linkové osobní dopravě“); za tohoto zaměstnance se nepovažuje člen osádky autobusu podle písmene d),

...

ZAMĚSTNANEC MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY
Díl 1

Pracovní doba
§ 16
(1) Délka stanovené týdenní pracovní doby zaměstnance městské hromadné dopravy, který pracuje v nepřetržitém pracovním režimu, může činit nejvýše 40 hodin týdně.
(2) Délka směny zaměstnance městské hromadné dopravy včetně případné režijní jízdy může činit nejvýše 13 hodin. Délka směny zaměstnance pracujícího v noční době může činit nejvýše 10 hodin během 24 hodin po sobě jdoucích.
(3) Režijní jízda zaměstnance městské hromadné dopravy se započítává do pracovní doby.

Díl 2

Doba odpočinku
§ 17
Nepřetržitý odpočinek mezi dvěma směnami
(1) Zaměstnavatel rozvrhne pracovní dobu tak, aby zaměstnanec městské hromadné dopravy měl mezi koncem jedné směny a začátkem následující směny nepřetržitý odpočinek po dobu alespoň 11 hodin během 24 hodin po sobě jdoucích.
(2) Odpočinek podle odstavce 1 může být zaměstnanci městské hromadné dopravy
a) zkrácen až na 9 hodin nejvýše třikrát v týdnu za podmínky, že v následujícím týdnu bude prodloužen o dobu předchozího zkrácení,
b) během 24 hodin po sobě jdoucích rozdělen na dvě nebo tři části ve dnech, v nichž není zkrácen podle písmene a), přičemž musí jedna část činit alespoň 8 hodin a nepřetržitý odpočinek musí být prodloužen z 11 hodin na alespoň 12 hodin.

§ 18
Nepřetržitý odpočinek v týdnu
Zaměstnavatel rozvrhne pracovní dobu zaměstnanci městské hromadné dopravy tak, že doba nepřetržitého odpočinku v týdnu během každého období sedmi po sobě jdoucích kalendářních dnů bude alespoň 24 hodin s tím, že za období 3 týdnů bude tento odpočinek činit celkem alespoň 105 hodin.

Díl 3

Bezpečnostní přestávka
§ 19
Zaměstnavatel je povinen zajistit, aby doba řízení zaměstnance městské hromadné dopravy byla nejdéle po 4 hodinách řízení přerušena bezpečnostní přestávkou v trvání nejméně 30 minut, nenásleduje-li nepřetržitý odpočinek mezi dvěma směnami nebo nepřetržitý odpočinek v týdnu. Tato přestávka může být rozdělena do několika přestávek v trvání nejméně 10 minut.

HLAVA VI

ČLEN OSÁDKY AUTOBUSU V LINKOVÉ OSOBNÍ DOPRAVĚ
§ 19a
Na pracovní dobu, dobu odpočinku a bezpečnostní přestávku člena osádky autobusu v linkové osobní dopravě se použijí ustanovení § 16 až 19.


Z uvedeného jsem nabyl přesvědčení, že "přijde zákon" se mýlí. Prostě linková doprava do 50 km se posuzuje stejně jako MHD.

Případ, který se tu dva dny probírá, jak se zdá, je legislativně v pořádku.
Jiná věc je, jak je to lidsky. Nástup ráno 8.04, konec směny 23.06. Tj 15.02 h. Pět dní za sebou, od pondělí do pátku. Tvrdý výkon 7,55, zbytek v čekání a z toho ještě 3.10 vedeno jako odpočinek, aby se zákon nažral. Mne by na tom drtil ten večerní konec, ale posunu-li si to celé o tři hodiny dříve, tj. 5:04 - 20:06 (v naší MHD běžné), tak to zas jako takovou tragédii nevidím. Dokonce si troufnu tvrdit, že v MHD bude zatížení ještě vyšší. Pokud mezi částmi dělené směny bude oněch 3:10, tak tvrdý výkon bude činit 11:52 (ono to není přesné, protože v tom jsou i jiné činnosti než řízení, ale zas až tak moc postávání na konečných tam nebude). Bohužel i takové směny se čím dál častěji vyskytují.
Kdo mohl už zdrhnul
Čtvrtek, 04. října 2018 - 22:29:14  
Neregistrovaný host
Ne jYrko díky za nabídku ale ne, kdyby jste byli firma která si umí vážit kvalitních zaměstnanců tak žádného dispečera nepoptavate natož pak do všech provozoven, což už značí docela giga fiasko ke kterému vážně nezbývá než “pogratulovat” .. jste už v tak proflakly v pejorativním slova smyslu ze by k vám šel dnes leda blázen a to na jakoukoliv pozici. Přesto přeju hodně štěstí při výběru na který se jistě přihlásí houf kvalitních dopraváků ..
ARŘ
Čtvrtek, 04. října 2018 - 22:32:09  
Neregistrovaný host
Vzdyť jste si ten dispečerský aparát sami zničili, výběrové řízení maximálně jen na oko, co lžete. Dosazujete si lidi podle toho kdo je čí kamarád bez ohledu kdo co umí. Svým přístupem jste lidem pracujícím pro vás práci znechutili. Při jakékoliv příležitosti je o něco oškubete, pak jsou právem naštvaní a odraz to skutečně má, že jsou nevlídní na ty kteří vás všechny živí. Dostat se na servis je doslova horor, to jsou ale pro řidiče pracovní podmínky. Oprašte ten leták od generálního - servis pod jednou střechou, dostatek náhradních dílů, nižší nákupní ceny. To je maximálně tunel pod jednou střechou jehož cestou vyvádíte peníze mimo republiku. Atd.,atd. Dispečerská profese nejsou zcela jistě lázně, když vedení společnosti dělá vše proto aby řidiči byli neustále nasraní a ten dispečer pak může dělat psí kusy aby se vše odjelo. Co jim může nabídnout??? Možná by bylo vhodné si sednout za volant a prožít si tak tři měsíce za volantem v plném záběru, na linkách kde se jezdí od rána do půlnoci, za ten mrzký plat, a ve finále zjisti, že příplatky vám nebyly poskytnuty tak jak mělo být. Když se vás někdo zeptá kdo za to může, tak vám nikdo nechce odpovědět. Když chtěli doplatek za rok 2015 a 2016 tak jste tak arogantní že nedáte ani mzdové podklady i když na ně v případě žádosti mají nárok. Chtěli jste to a máte to mít, už jde na vás žaloba a poklonu těm, kteří ji podalali. Ti mají jediní svoji čest. Co bude potom blekotat ten váš tiskový mluvčí - chyba software ne? To je jediný co umíte.
Pátek, 05. října 2018 - 09:42:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2920
Registrován: 2-2009
5735: konkrétní případ opravdu výkon 7,55, jedno čekání je zdržovat v délce 2,50, zbytek v délkách 1,3,1,1 v bude v místě bez zázemí.přístupu k umytí rukou neexistuje. A je jedno zda těsta v mínusu či v plusu. Příjemné čekání vám přejeme. A takovýchto turnusů je mnoho, tento byl uveden jako příklad, a jen z toho důvodu, aby si někteří uvědomili, že to není jen pohádka, ale realita. A ka6dý kdo je u dopravy, musí k ní něco cítit, protože by jinak všichni byly pryč. Ale jde o to, aby se k těmto chovala i vedení firem aspoň trochu s úctou. Nejsou to jen čísla, jak si to mnoho vedoucích představuje.
Pátek, 05. října 2018 - 10:26:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 306
Registrován: 3-2009
Vlada749: Zdravím Tě a s tímto příspěvkem naprosto souhlasím. [ok]
přijde zákon
Pátek, 05. října 2018 - 12:47:03  
Neregistrovaný host
5735: Děkuji. Ověřil jsem si, že to bohužel je tak jak píšete. Omlouvám se všem (s výjimkou nejmenovaných arriváckých arogantů) za nesmyslně razantní šíření zastaralých citací ve špatném kontextu, za vnucování špatných výkladů předpisů.

Zákon tedy bohužel umožňuje trvalé využívání výjimky § 17 odst.2, kvůli které nezbývá vůbec žádný čas na osobní život, nemusí zbývat ani na celých 8 hodin spánku.
Lze tedy jen přát arriváckým a podobným šmejdům, kteří tu výjimku využívají na doraz, aby jim lidi utíkali. Lidí zcela bez osobního života je jen určité množství, a nikdo jiný takové směny dělat nebude.

Mělo by to taky sloužit jako zamyšlení pro odbory nebo jiné zástupce řidičů, jestli by neměli vylobbovat změnu zákona, aby zaměstnavatelé přestali řidiče takhle dřít. Je vidět, že velká část zaměstnavatelů v dopravě (zejména Arriva) jsou bezcitní šmejdi, kteří se nestydí využívat jakoukoli výjimku v zákoně až do mrtě.
Lidé čtěte
Pátek, 05. října 2018 - 14:37:42  
Neregistrovaný host
Nyní prosím čtěte pozorně, pomalu a zeširoka vnímejte,prosím.
Hlavně pak odůvodnění pod body č. 16,22 a 23

http://www.nssoud.cz/files/SOUDNI_VYKON/2017/0004_6Ads_1700028_20 170920164637_prevedeno.pdf

Další již není co dodat.
Příspěvky typu, co jsi tím myslel a k čemu to je jsou již potom zcela mimo, neboť rozsudkem již bylo řečeno úplně vše.
Sobota, 06. října 2018 - 08:02:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11538
Registrován: 4-2006
Opravdu není co dodat. Nejdřív tu z Magiqa děláte vola. Pak zjistíte že vůl jste vy tak se jakoby omluvíte a jedním dechem říkáte jak se musí tomu někdo postavit.
Měníte přezdívky jak na kolotoči přitom jste ta samá osoba. Tohle není diskusní fórum o platech a ubližování od Arrivy. To je diskuse profesionálů a fanoušků dopravy.
Vadí mi jak se neumíte podepsat. Peskujete tady jiné že dopravě nerozumí. Ale sám neumíte se podepsat. Tudíž se vaše kvalifikace nedá ověřit. A kvalifikace řidiče opravdu nezaručuje nic.
Mám dojem že se tady stahují ty řidiči které nezvládají ani ty svoje povinnosti. Viz řidič Arrivy sč. Ježíš pokud chceš tak běž. Oni na takového jinde čekají. Bohužel že dnes je doba kdy tyhle lidé mají možnost pindat. Až dorazí krize budou doma na pracáku. Protože o ně nikdo nebude stát.
Prosím nereagovat nestojím o odpověď lidí kteří jenom pindají a neumějí se pod svůj názor podepsat. Protože mají naděláno v kalhotech.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Otakar Kopřiva
Sobota, 06. října 2018 - 08:50:20  
Neregistrovaný host
ARES1 není žádný Martin Beneš
Jo a když rozluštíš ten rozsudek, což se tobě skutečně nepodařilo, tak zjistíš, že vola
z Magického VDL neděláme, on ho ze sebě dělá s..
Sobota, 06. října 2018 - 09:42:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11539
Registrován: 4-2006
A jaké je tedy ty pitomo moje jméno. Ty fakt patříš do Bohnic.
Nějaký rozsudek si nacpi třeba tam kde se sedí. Kdy pochopíš i bez mozku že mě to nezajímá. Tebe bych nechal dělat 25 hodin aby si neměl čas vymyslet na kraviny.
Magiq narozdil od tebe chápe zákony. Ty si fakt kus d.....
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pajzák
Sobota, 06. října 2018 - 09:42:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2174
Registrován: 6-2015
Až na to, že ten soud se týkal něčeho jiného, než o čem tu debata původně vznikla. Aneb čím míň o něčem vím, tím víc o tom kecám a napadám ostatní...

Posláno z autobusu společnosti Arriva

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Otakar Kopřiva
Sobota, 06. října 2018 - 20:47:58  
Neregistrovaný host
Pro pravdu se každý zlobí praví přísloví.
Ares1 není žádný Martin Beneš
Neděle, 07. října 2018 - 15:31:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11543
Registrován: 4-2006
[proud][lol][biggrin]
Kopřivo ty si ale v.l
96% lidí ví že jsem. Asi patříš do té 4% menšiny.
Ale rozmlouvat ti to nebudu, protože tvé rozlišovací schopnosti jsou tak malé že bys to nepochopil.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Otakar Kopřiva
Neděle, 07. října 2018 - 19:23:56  
Neregistrovaný host
Pokud těch 96% je Pajzák Magiq VDL atd. tak to beru.
Ale nezbývá opět než uvést že :
Ares1 není žádný Martin Beneš
Neděle, 07. října 2018 - 20:02:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1855
Registrován: 9-2007
Ty vole, sem už snad píše nějaký automat, robot...
Neděle, 07. října 2018 - 20:51:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1977
Registrován: 12-2007
Vlada749:
"5735: konkrétní případ opravdu výkon 7,55, jedno čekání je zdržovat v délce 2,50, zbytek v délkách 1,3,1,1 v bude v místě bez zázemí.přístupu k umytí rukou neexistuje. A je jedno zda těsta v mínusu či v plusu. Příjemné čekání vám přejeme. A takovýchto turnusů je mnoho, tento byl uveden jako příklad, a jen z toho důvodu, aby si někteří uvědomili, že to není jen pohádka, ale realita. A ka6dý kdo je u dopravy, musí k ní něco cítit, protože by jinak všichni byly pryč. Ale jde o to, aby se k těmto chovala i vedení firem aspoň trochu s úctou. Nejsou to jen čísla, jak si to mnoho vedoucích představuje."

Vláďo, já tu Tebou uvedenou směnu nijak nerozporoval. Konstatoval jsem pouze soulad s právní úpravou.
Dále jsem uváděl, že tato směna není ani zdaleka na hraně platných předpisů. Žel žádného zaměstnavatele nic nenutí, aby zohledňoval cesty z/do zaměstnání, potřebu oddechového času v místě, kde je WC s možností umytí rukou či to, že by se občas hodilo nějaké občerstvení. Je to prostě už nadstavba, kterou si musí zaměstnanci se zaměstnavatelem vyjednat. V našich končinách věc nevídaná a slova "firemní kultura" zařazená ve slovníku sprostých slov.
Neděle, 07. října 2018 - 20:54:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11544
Registrován: 4-2006
Kopřivo ne v.l ale korunovanej.
Zkus větší písmo.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Otakar Kopřiva
Pondělí, 08. října 2018 - 15:04:56  
Neregistrovaný host
Jo a Aresi1 víš co je nového?
ARES1 není Martin Beneš za kterého se vydává !
Fedos
Pondělí, 08. října 2018 - 15:28:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4418
Registrován: 7-2006
Aniž bych se chtěl jakkoliv zapojovat do zdejších debat ohledně podmínek řidičů, platů...a obecně všeho, co tu řešíte měl bych jednu takovou věc.


Po několikáté se tu objevilo to samé oznámení, kde je řečeno "A" = Ares1 není kdo tvrdí..., ale ani jednou tady nezaznělo "B" = kdo to tedy je?
Pondělí, 08. října 2018 - 17:26:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11547
Registrován: 4-2006
Kopřiva já říkal větší a ne barevný.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Petr_k
Pondělí, 08. října 2018 - 19:06:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12486
Registrován: 4-2003
Není Martin Beneš jako Martin Beneš... znám osobně tři lidi této kombinace jména a příjmení. Anebo třeba dva Martiny Jandy... [wink]
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Úterý, 09. října 2018 - 23:36:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 197
Registrován: 4-2011
950104:
"Mně už to tady nebaví ani číst."
Bohužel mně také ne. Všichni se tu jen hádají kvůli kdejaké blbosti...
"Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí." - Karel Čapek

seznam-autobusu.cz - evidence vozů DP Karlovy Vary

"Sorry jako." - Andrej Babiš, 2017
Kdo mohl už zdrhnul
Úterý, 09. října 2018 - 23:54:40  
Neregistrovaný host
Mně už to tady nebaví ani číst.
Bohužel mně také ne. Všichni se tu jen hádají kvůli kdejaké blbosti...


A vás někdo nutí to tady číst jo?? Smiřte se s holým faktem že doba nejen v dopravě je tak vyhrocená že na diskuze [lame]jako tu byly před deseti lety, typu "kde a kdy dojíždí poslední kilometry nějakej zrezlej 20. letej kýbl" který už měl bejt dávno v huti není prostor.
Lidi už nemají chuť se dál těmito zápodeevropskými otrokáři typu Arriva nechat nadále sprostě okrádat. Rozbor povah jejich nohshledů - přikuřovaču a kolaborantů z českého zastoupení bude pokračovat i nadále, + se dá čekat že se celý boj ještě rozhoří v mediálním poli. Sorry jako [lame]
A pokuď je pro vás šizení na mzdách "kdejaká hloupost" dost to vypovídá o vašem věku postavení a celkovém smýšlení - ve váš neprospěch.
Středa, 10. října 2018 - 17:17:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 157
Registrován: 11-2017
Kdo mohl už zdrhnul:

Copak toto má něco společného se mzdami? To řeší (řešilo) pár lidí. Zbytek jen uráží ostatní diskutující, protože asi nesdílí názor nebo mu to prostě dělá dobře. Čert ví! Např. takový Almužna, který naštěstí zmlkl nebo Otakar Kopřiva, který furt kopíruje jednu větu a dělá mu nejspíš radost, že zapleveluje tuto diskuzi a když přijde otázka, kdo tedy Ares je, tak mlčí. Osobně opravdu souhlasím s Kolumbem a 950104, že toto sem nepatří! Pro tyto výplody je Volná dopravní diskuze[pozor]


OSC 27-22

* 2002 † 2017

Středa, 10. října 2018 - 19:08:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11548
Registrován: 4-2006
AD To ono se pořád jedná o stejnou osobu. Jen tady zvrací různé přezdívky. Svou přezdívku almužna přesunul do Prahy. Pořád si myslí že je to nezjistitelné což se velmi mýlí. Škoda že si tady teď nemůžeme říci něco o provozu Arriva. Je to škoda.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Neználek v čase
Čtvrtek, 11. října 2018 - 08:16:11  
Neregistrovaný host
Ahoj,
kdo prosím vede momentálně Arriva City Malešice když teda vyhodili Holase za všechny ty škody které tam způsobil? Díky.
Čtvrtek, 11. října 2018 - 08:56:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 484
Registrován: 11-2011
Beníček
Neználek v čase
Čtvrtek, 11. října 2018 - 09:04:17  
Neregistrovaný host
LáďaH : Ježišikriste.. [blush] Ten snad "vedl" Satalice ne? No je vidět že vše tam jde stále k "lepšímu" s tím samým materiálem.
Ale díky za odpověď.
Čtvrtek, 11. října 2018 - 11:34:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 485
Registrován: 11-2011
Před Satalicemi snad i Vršovice, pak tedy Satalice, následně Jílové a teď má k Jílovému ještě Malešice.
naštvanej už
Pátek, 12. října 2018 - 23:36:55  
Neregistrovaný host
Pokračující neustálá šikana a buzerování ze stran vedoucích firmy Arriva na Příbramsku a Dobříšsku nebere konců. Místo toho aby dispečink fungoval a informoval kudy se má jezdit místo Strakonické, tak chodí opět akorát výhrůžné smsky na uplně nesmyslný věci. Dispečink stojí za H...O
Historik
Sobota, 13. října 2018 - 09:03:38  
Neregistrovaný host
"Dopis řidičům autobusů Arriva z roku 2015 zveřejněný na FB stránkách OSD"

Vážení kolegové řidiči,

Vaše nářky nad platovými i pracovními podmínkami ve firmě Arriva jsou sice oprávněné, ale Váš boj za jejich zlepšení jste již prohráli.

Podívejte se o několik let zpátky. Jak všichni křičeli „Zrušte monopol ČSAD“. A již tam se začíná datovat začátek zhoršování situace v dopravních firmách. Stát v té době ztratil naprostou kontrolu nad resortem dopravy. Vzniká síla nových dopravních společností a pronikání zahraničního kapitálu, který lacino skupuje jednotlivé krachující dopravce. A to proto, aby zde vytvořil nový, nadnárodní monopol v dopravě.

Co jsou firmy jako Connex, Veolia a nyní Arriva? Podvodníci! S přispěním benevolence našeho státu tyto firmy po dobu daňových prázdnin využily možnost danou společnost vyždímat jak citron a po skončení daňového ráje v naší zemi ještě se ziskem prodat. Po pěti letech si nás tyto společnosti přehazují jako horký brambor. Zažil z Vás někdo nástupem nového majitele nějaké zlepšení. Viděli jste vložení nějakého kapitálu ke zkvalitnění dopravy. Já teda ne. Vše je postaveno pouze na bázi zisku. Každý s těchto majitelů si stanovil částku, kterou jsme museli každý měsíc odevzdat. To co nám zbylo, se dělilo na naftu, náhradní díly, platy manažérů a až v poslední řadě na platy řidičů. A tak nám nezbývá, než šetřit. Na naftě. Jednoduše se nenakupuje kvalitní palivo stanovené výrobcem na jednotlivý typ vozidla, ale palivo levné, nekvalitní, které ve značné míře poškozuje motory vozidel. Na náhradních dílech se šetří tak, že se prostě čeká, až se to pose…. úplně. Že je to někdy podstatně dražší než při prevenci, to už nikdo neřeší. Na platech manažerů se toho moc ušetřit nedá, spíše naopak. Ti jsou odměňováni dle toho, kolik se jim podaří ušetřit a zvýšit zisky pro společnost v Anglii, respektive v Německu. Tak už jedině odrbat tu poslední, nepodstatnou složku a to jsou řidiči.

A tam to je velice jednoduché. Odrbat tu nejednotnou svoloč nedá tolik práce. Jen se podívejte, kolik z nás je ochotna přistoupit na jejich hru. V této zemi je více jak polovina řidičů, která je ochotna pracovat za minimální mzdu plus nějaké benefity bokem, k tomu nějaké diety (i když ani ty nejsou vypláceny dle zákona). Je pravda, že tito řidiči nosí domů 35 až 40 tisíc. Ale kolik z nich si neuvědomuje, že pracovat za takových podmínek ovlivňuje jejich budoucí důchody, nebo nemocenskou. A jejich zaměstnavatel si mne ruce. Má podstatně nižší odvody státu. A tím i podstatně vyšší zisky sám pro sebe. Říká se tomu šedá ekonomika, která mnohým lidem v naší zemi vyhovuje. I proto se vláda, zejména TOP 09 i ODS snažila zabránit elektronickým pokladnám, které by byly malým krůčkem ke stanovení stejných, průhledných podmínek v podnikatelské sféře.

Co na to odborové organizace? Prostě mlčí. A je to zase pouze o penězích. Vy naivkové si myslíte že OSD za Vás bude strkat ruce do ohně. Že předseda pan Pomajbík dá všanc svůj 70 ti tisícový měsíční plat? Za cenu toho, aby se tam udrželi, ochotně přistoupí na všechny návrhy dopravních společností, Česmadu a všech ostatních, kteří do toho mají co mluvit. Je to vidět na jednotlivých nesmyslných, již dávno přežitých předpisech, vyhláškách, zákonech, které nemají jiný cíl, než uzákonit jejich bezpracné zisky.

Stejná situace je i přímo v základních organizacích. Vím, že pan Poláček by byl nejraději, kdyby ve firmě Arriva žádná odborová organizace neexistovala, ale jestli má být, tak aby odpovídala jeho představám. Je to patrné z diferencovaného přístupu k jednotlivým odborářům na jednotlivých provozovnách. Ti loajální jsou preferováni lepšími linkami, vozy a v nemalé míře zvýhodňováni odměnami díky nedokonalému a nespravedlivému prémiovému řádu.

Stali jste se postupem doby, ať už jste chtěli nebo ne, zaměstnanci Connexu potom Veolie a nyní Arrivy. Firmy, jejímž cílem není vybudovat prosperující, stabilní dopravní společnost v České republice, ale využít nás stejně tak jako to dělaly firmy Connex i Veolia. Dosáhnout v co nejkratší době co nejvyššího zisku.

Využívají Vás, jak je zvykem v Evropské unii jednat se státy bývalého východního bloku, jako levnou pracovní sílu. Zaměstnanci Arrivy ve Velké Británii, potažmo zaměstnanci Německé Doutche Bahn mají naprosto nesrovnatelné pracovní i platové podmínky než vy tady v Česku a nikdo z výše jmenovaných firem nemá zájem ani snahu jakkoliv danou situaci řešit, neřku-li měnit k lepšímu. A to proto, že jim to vyhovuje a ani není síla, která by jim to nařídila nebo je k tomu donutila. Ať již v naší vládě, poslanecké sněmovně, v odborech, v kraji či kdekoliv jinde.

Taková je bohužel skutečnost. A Vám nezbývá nic jiného, než na tuto jejich hru buď přistoupit a nechat se dále zotročovat. Nebo jejich podmínky odmítnou a najít si jiné zaměstnání. Jiná cesta není.

Bohužel…
Kdo mohl už zdrhnul
Sobota, 13. října 2018 - 11:41:04  
Neregistrovaný host
K pochopení problematiky celého dispecerskeho aparátu na dobříšsku je třeba vrátit se několik let do minulosti. Kdysi tam sedel řidiči uznávaný o oblybemý Dispčer s velkým Dé jistý pan K.....r , který nejen měl tamní dopravu v malícku protože byl odborně velice zdatný ale uměl jednat s lidmi a celkem bez problému s nimi vycházel. Jeho existence byla pro jeho nadřízené takovým kontrastem jejich vlastní neschopnosti ze byl pro ně až nežádoucím a evidentně se ho až báli - báli se to totiž vždy odborníků. A tak se dělalo a udělalo vše proto aby odešel! Když jsem ho po čase potkal s otázkou co to proboha udělal jen tiše pronesl “odpusť, ale s tou sladkou sviní se tam spolupracovat už nedalo”. Následně si tam sladká svině protáhla protekcni a odborně tupou ženskou která nedokázala vytisknout ani DZVA bez chyby nebo ji přepsat do PC natož pak cokoliv řešit a rozhodnout. Snad to pro ilustraci a pochopení dobriskeho fiaska stačí ....
Pavlikan
Sobota, 13. října 2018 - 17:16:06  
Neregistrovaný host
A ted tam maji druhou novou dispecerku, ktera je sice mozna hodna zenska, ale je odborne uplne mimo a je to bohuzel z profesniho uhlu pohledu katastrofa. Takze vsichni ricidi totalne nastvany a takhle tam jeste nikdy nebylo. Je to v rozkladu , vsichni do poctu.
Kdo mohl už zdrhnul
Sobota, 13. října 2018 - 17:59:25  
Neregistrovaný host
Už dlouhá léta to nejen tam na mě děla dojem ze o vzdělaného člověka se zájmem o věc tam nechtějí protože až moc převyšoval svými znalostmi a schopnostmi tamni vedení ( což rozhodne není nic těžkého ) jaké to má výsledky vidíme všichni a ti co se nestačili ještě “evakuovat” v rámci odchodu to poznávají na vlastní kůži. Nic příjemného dělat takovou práci pod despotou a ještě ke všemu lidmi totálně mimo provoz a odbornost. Na druhou stranu se asi už ani nelze divit - schopný dopravák s praxi mezi tenhle ancábl už nevleze. Ryba páchne vždy od hlavy a pokuď tým nevyhrava mění se jako první trenér ..
Kejvačka
Sobota, 20. října 2018 - 10:26:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2253
Registrován: 10-2004
Malešický Axer 2AH 4989 odstaven dlouhodobě / definitivně - asi se bude prodávat. [sad] [ko]
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
9195
Sobota, 20. října 2018 - 17:32:54  
Neregistrovaný host
Tak po zrušení a ořezání další sady dalkových linek dopravce Arriva od Října je to celkem očekávatelné - ještě za něj teď třeba dostanou víc než za dva roky v kovošrotu.
Tomas25
Sobota, 20. října 2018 - 19:17:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3120
Registrován: 12-2007
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat na způsob prodávání vozů v Arrivě. Funguje to tak, že:

1) Je sepsán seznam, kde je uvedena značka a typ vozu, rok výroby, počet km, poslední prohlídka, barva, ... a seznam se objeví na webu dopravce s tím, že kdo nabídne víc, toho vůz je?
2) Osloví jiné dopravce, kteří od Arrivy už v minulosti brali nějaký bus?
3) Prodává přes různé weby (bazoš) nebo autobazary (Gansa, FD BUS)?

Díky za odpověď.
Kejvačka
Neděle, 21. října 2018 - 07:20:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2255
Registrován: 10-2004
Tomas25: Nejblíže skutečnosti je možnost 2.
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Tomas25
Neděle, 21. října 2018 - 18:19:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3122
Registrován: 12-2007
Kejvačka: Díky za reakci. Tak nějak jsem měl spíš za to, že se používá varianta 1.
Ml636
Neděle, 21. října 2018 - 21:52:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5918
Registrován: 11-2006
Jaké dálkové linky se zase osekaly? Proč? Rentabilita?

...ta wifina, ty lepší služby, kdyby byly. Za chvíli bude mít Flixbus/RegioJet skutečně monopol.
Rebel Yell
Kdo mohl už zdrhnul
Pondělí, 22. října 2018 - 10:07:43  
Neregistrovaný host
Jaké dálkové linky se zase osekaly?

132 100 Praha - České Budějovice
zrušen spoj v PD z Prahy v 5:55 do Tábora a zpět v 8:15
1 spoj PD ráno z Prahy do Č. Budějovic nově nejede z Florence ale z Roztyl
zrušen spoj v SONE z Prahy v 9:05 a zpět z Č. Budějovic ve 13:50
zrušen spoj v NE z Prahy v 11:20 a zpět z C. Budějovic v 16:15
132 570 Praha - České Budějovice
zastavení provozu jediného páru spojů v PD Praha - České Budějovice
na lince již není provozován žádný pravidelný spoj
134 102 Praha - Jindřichův Hradec
zastavení provozu jediného spoje v PD z Prahy a v PD, SO z Jindřichova Hradce
na lince zachován pouze 1 pár spojů v NE
136 442 Praha - Písek
zastavení provozu 1 spoje v NE z Prahy v 16:00 a spojů v NE z Písku v 13:45, 19:30 od 1.10.2018
136 443 (Praha -) Příbram - Písek
zastavení provozu jediného spoje v NE z Příbrami do Písku od 1.10.2018
poté již na lince není provozován žádný pravidelný spoj
137 441 Praha - Kvilda (- Lenora)
linka jede nově pouze do konce září (původně byla v provozu celoročně)
137 443 Praha - Černá v Pošumaví
jediný pár spojů v PD Praha - Volary nově nejede od 1.10.2018
ostatní víkendové spoje jsou zachovány
143 442 Praha - Modrava
jediný pár spojů v PD Praha - Sušice - Soběšice nově nejede od 1.10.2018
ostatní víkendové spoje jsou zachovány

Na takové linky byl Axer ještě dostačující na 331 a spol to vozidlo ovšem neni.
PS: z provozu smíchov ex čsad smíchov už jsou také doslava jen ruiny (ted myslím materiální) srovnáno se zemí jako seřadiště. Od kuď vypravují a řídí provoz netuším, ale ono není vlastně už ani co.
Pondělí, 22. října 2018 - 18:15:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 590
Registrován: 12-2007
Kdo mohl už zdrhnul:
"136 443 (Praha -) Příbram - Písek
zastavení provozu jediného spoje v NE z Příbrami do Písku od 1.10.2018 "

Teď koukám, že od 2.9. nejezdí v neděli spoj linky C31 v 10:50 z Hořovic do Příbrami což byl pravděpodobně zveřejněný návoz toho autobusu pro 136443.
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Kdo mohl už zdrhnul
Pondělí, 22. října 2018 - 21:49:58  
Neregistrovaný host
Cisalpino: ano, on to byl cely takový nepochopitelný oběh v posledním tažení te linky pres Orlík - kdo by asi tak jel v neděli odpoledne z Příbrami na Orlik [crazy] přitom v opačném směru to jezdilo do Prahy v létě po strop.
Úterý, 23. října 2018 - 21:04:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 591
Registrován: 12-2007
Kdo mohl už zdrhnul: Tak on stavěl jen v Jiráskáčích a pak ve městě už nikde, takže se asi i počítalo s tím, že asi nikdo nepojede... [crazy] Zajímavý je též přejezd mezi linkami z jednoho konce města (Zdaboř, Žežická) na druhý (Jirákovy sady).
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Majk
Středa, 24. října 2018 - 22:31:05  
Neregistrovaný host
Tak na lince 390 dobříšské provozovny ASČ už jezdí jako subdodávka taky soukromník.
Kejvačka
Čtvrtek, 25. října 2018 - 11:17:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2262
Registrován: 10-2004
Ostravský Krosvej 6T5 2794 převeden do Neratovic. Zatím nezařazen do provozu.
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Čtvrtek, 25. října 2018 - 19:44:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 160
Registrován: 12-2017
Crossway 12.8 6T5 2793 jsem již několikrát viděl místo InterUrbina na lince 910123 6:00 Ostrava - Zlín tedy patří pod provozovnu Ostrava.
Ml636
Pátek, 26. října 2018 - 20:55:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5921
Registrován: 11-2006
Chlapcí, nějak ty dálkovky pod Arrivou jdou pěkně do kopru. Po pravdě, já se u několika linek docela divil, že mají i o víkendu, kdy vozí hlavně frekenci z Prahy až na Šumavu, poměrně dost zastávek a jízdní doba je opravdu šílená.
Škoda, že zrušením pravidelných taktů a nezavedením různých vylepšení, které jdou namontovat i do Axera a Crosswayů, a také, co si budeme povídat, leckdy hodně obstarožního chování řidičů, úplně tyhle linky ztratily na atraktivitě. Sice cestující byli, ale asi by to chtělo přidat a celotýdenně, alespoň místní frekvence. Ale to holt asi pod Arrivou nebyla snaha. Mrzí mě to, šumavské linky jsem měl vždycky rád i když nejradši bych, kdybych měl bubáky na rozjezd autobusovky a začal si to jezdit sám.[uhoh]
Ono i to přistavování autobusu na nakládku 10 minut po čase odjezdu není úplně nejideálnější.. :-/

Arrivu holt pálí dobré bydlo. Má zajištěné slušné příjmy ze závazků na MHD, tak proč se snažit zatraktivnit dálkovou dopravu. Řidiči naštvaní na své vedení, takže se taky nebudou snažit, naopak, ještě zbrzdí, aby lidi přebral konkurenční spoj, jedoucí o 10 minut později... často se to dělo. Tak to se to potom ruší...
Rebel Yell
Pajzák
Pátek, 26. října 2018 - 21:12:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2239
Registrován: 6-2015
Dálkové linky umírají napříč spektrem dopravců. Při cenách PHM a aut se už nevyplatí ani linky pro studenty, kteří dnes sice jedou za čtvrtinu, ale při čtyřech lidech v autě tato výhoda neni moc znát, jede se od baráku k baráku. I studenti jsou už rozmazlení, jediní, co ještě jezdí, jsou středoškoláci bez řidičáku.
Linky do hor už taky nejsou atraktivní jako dřív, lyže nikdo vláčet autobusem nechce, chataři mají auta...
Jediné, co ještě funguje, je expresní doprava mezi velkými městy. Dokud bude dotovaná vlaková mezikrajská doprava, tak autobusové linky v téže relaci nemají šanci.

Vezmi si, co předváděli dopravci typu Hofmana, Fedorky, Řezníčka atd. před 10 lety. A lidi stejně jezdili, když náhodou bylo čím. Dnes jedou auty. Doba se holt změnila, a nezáleží na tom, jestli linku provozuje Arriva nebo Regiojet (Klatovy, Špindl atd.)
Kdo mohl už zdrhnul
Sobota, 27. října 2018 - 08:33:41  
Neregistrovaný host
Tady souhlasím i s Pajzákem. Nemyslím že tyhle dálkovky jsou ještě dnes dobré bydlo. Je třeba si uvědomit že diskutované linky jsou vlastně relikty 30-40. a více let staré jen kolikrát postupem času seškrtané do už absolutní nepoužitelnosti (viz ta linka přes Orlík) a tím i dopravní bezvýznamnosti. Doba politickohospodářských poměrů se na tolik změnila že málokterá z těch linek je na komerční riziko výdělečná.
A na linkách typu Praha - Písek - Budějice kde ještě zájem je tu máme konkurenci v jiné dimenzi SA - kafe zdarma atd.
Druhým aspektem je zcela jistě nedostatek řidičů ASČ kterých bude s blížící integrací potřeba spíš víc než méně, tzn ušetření z těchto linek budou převedeni na systém PID Příbram - Praha a okolí, budou li chtít a a neodejdou třeba do důchodu, k jiným dálkovým dopravcům, nebo kamkoliv jinam.

Cisalpino: aby jsme byli spravedlivý tak vůz z toho oběhu pokračoval dál po příjezdu do Písku na nedělních spojích 136 442 (v NE z Prahy v 16:00 a spojů v NE z Písku v 13:45, 19:30) které asi nějaký smysl ještě dávaly ale které také tím pádem skončily. Takže ten Orlíko-Písek z Příbrami byl vlastně manipulační návoz, který dřív teda vyjížěl normálně už z Prahy.
Sobota, 27. října 2018 - 21:43:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 594
Registrován: 12-2007
Kdo mohl už zdrhnul:
"Takže ten Orlíko-Písek z Příbrami byl vlastně manipulační návoz, který dřív teda vyjížěl normálně už z Prahy."
To nerozporuji, ale proč ta šaškárna s úpravou 136442 jen kvůli návozu z Příbrami (jiná spoj tam už nebyla) aby se to dvě hodiny couralo po okrskách zvíkovským podhradím bez lidí, když se návoz nechal udělat pohodlněji po dávno existující 300017 (s proškrtáním [zadnice] mimo strakonickou)?
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Kdo mohl už zdrhnul
Sobota, 27. října 2018 - 22:40:31  
Neregistrovaný host
Cisalpino: Jednoduchá odpověď - 300017 = jiná provozovna ASČ, a jak už sem zde výše v minulosti uváděl provozy ASČ spolu spolupracují minimálně ale spíš vůbec proto je třeba dělat to vše složitě (nelogicky a neefektivně) a následně se divit že to vede k neveselým koncům pro všechny zůčastněné.
Ale ono to pálilo naftu z příbrami přes zvíkov každou neděli asi jen rok až dva, takže to zas tolik peněz neprošustrovalo narozdíl od jiných dopravně ekonomických genocid co se odehrávají v té firmě. Třešničkou na dortu bylo ale že to jezdil často "patnáctimetr" [proud]
Neděle, 28. října 2018 - 00:40:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 597
Registrován: 12-2007
Kdo mohl už zdrhnul:
"Ale ono to pálilo naftu z příbrami přes zvíkov každou neděli asi jen rok až dva, takže to zas tolik peněz neprošustrovalo narozdíl od jiných dopravně ekonomických genocid co se odehrávají v té firmě. Třešničkou na dortu bylo ale že to jezdil často "patnáctimetr" [proud]"
Nezdá se to, ale offline IDOS mě zavál až do roku 2014/2015. [wink]

Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Kdo mohl už zdhnul
Čtvrtek, 01. listopadu 2018 - 07:16:55  
Neregistrovaný host
Cisalpino: Nezdá on čas plyne nějak moc rychle, uplně jsem zapoměl že to takhle obřezané jezdilo už za časů "hrobobusů". [blush]
Sobota, 03. listopadu 2018 - 00:41:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 172
Registrován: 12-2015
Jak je to s Aresy u Arrivy Moravy? Jezdí jeste některé pravidelně? Tipoval bych že jezdí jen ten bruntálský (na páteční posilu na Brno?) a v pracovní dny nějaký Axer z Jeseníku někam?
Náhradník
Sobota, 03. listopadu 2018 - 02:06:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2005
Registrován: 4-2011
V Olomouci už není žádný Ares.
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
950104
Sobota, 03. listopadu 2018 - 05:01:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1808
Registrován: 2-2010
Aresy už nejsou. Páteční posilu na Brno jezdí Axer, nikoliv Ares. Axery v Jeseníku jsou jako záložní takže se můžou objevit kdekoliv a kdykoliv.

A ještě jedna malá poznámka: Tento Crossway jsem včera viděl na lince Jeseník-Olomouc. Takže asi už je doma v Jeseníku.
Sobota, 03. listopadu 2018 - 17:19:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 694
Registrován: 5-2007
950104: a VIN k němu nemáš? Chybí v seznamu autobusu
http://www.veselykrokodyl.webnode.cz
music production DJ´s

OZVUČENÍ AKCÍ OD 1200,- ZA AKCI!
OBJEDNÁVKY A INFORMACE NA ČÍSLECH:
DJ´S:720 685 305
KAPELA:776 597 597
950104
Sobota, 03. listopadu 2018 - 20:02:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1809
Registrován: 2-2010
Nemám.