Diskuse » Archiv 2018 » Autobusy a trolejbusy » Historická vozidla » Archiv diskuse Historická vozidla do 14. 10. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Historická vozidla do 14. 10. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 898 Registrován: 10-2012 |
Taky bych měl zájem :-)
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 153 Registrován: 11-2017 |
Prosím, taky bych měl zájem |
johnykilled
|
|
Neregistrovaný host |
Lc_736_c_954: Hlási sa č. 5 - tiež by som si to rád prečítal. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7421 Registrován: 12-2005 |
To si to za těch (nevím přesně) 25 korun koupím než bejt za socku
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10882 Registrován: 3-2005 |
Strycu, ty vždy (ne)překvapíš . Máš stěstí, že nenadnáší.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!! |
ridicprofesional
|
|
Neregistrovaný host |
Obzvláště u Diamanta mě překvapuje jeho židáctví. Nechá si zaplatit za každou blbost ale vyžaduje nelegální kopie článků. Tohle se vážně nedělá, pánové. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2080 Registrován: 6-2015 |
Bože, my jsme blbý národ. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1058 Registrován: 8-2012 |
Prosil by som objasniť, za čo všetko si nechám zaplatiť? A prečo som židák? Ohľadom toho časopisu, nejde o nejaké Euro či 2. Ale fakt nemám čas lietať po meste a zháňať, kde ten časopis budú mať. Ja nebývam v CZ. Za ten čas radšej urobím niečo na buse. Chcel som to vidieť len zo zvedavosti, že čo tam popísali. Bez toho určite neumriem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4642 Registrován: 5-2005 |
Nevidím aby tu Diamant niečo VYŽADOVAL, Lc_736__c_954 tu niečo ponúkol a Diamant len reagoval na ponuku, od nikoho nič cielene nevyžadoval. Závisť a komplexy sú sviňa... |
Lc_736__c_954
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6264 Registrován: 6-2006 |
Tedy jaká hloupá diskuse se kvůli tomu rozjede, to jsem opravdu nečekal. Speciál stojí konkrétně 39 Kč a snad ani tak nejde o ty peníze, jako o to, že ne všude je dostupný. Třeba ve "své" trafice jsem bral poslední kus hned v pondělí ráno a myslím, že jich ani víc neměli. Kdo tu má pod nickem dostupný mail, už to dostal, johnykilled bude muset přes SZ. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2183 Registrován: 9-2005 |
Já stojím za Martinem. Pokud jde o něco, co se stále dá koupit a zaplatit za to pár korun jako poděkování těm, kteří to napsali, je kopírování minimálně neslušné. Nikdo, kdo jste tady hned po tom "natahovali ruku" se ani nesnažil to někde koupit. Když by šlo o nějaké starší vydání, které už koupit nelze, byla by to věc jiná. Nicméně hned někoho kuli tomu nazvat židákem je taky sprosté a dotyčný si to nezaslouží... Kdo chce, zde jsou oficiální stránky: odkaz (Příspěvek byl editován uživatelem houmr.)
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 154 Registrován: 11-2017 |
Nevidím důvod shánět každý týden placený časopis, ve kterém jsou autobusy jen okrajově a většina článků mě až tak nezajímá. Když někdo dobrovolně nabízí jeden konkrétní článek s tématem, které mě zajímá, nevidím na tom opravdu jedinou špatnou věc (krom "nečestnosti"). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2186 Registrován: 9-2005 |
Nikdo neříká že ho musíš shánět každý týden. Stačí když se "rozkřikne", že tam je pro Tebe něco zajímavého... Já to dělám také tak.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
|
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2083 Registrován: 6-2015 |
Jaký je rozdíl mezi posláním kopie mailem a půjčením časopisu k přečtení, kdy jakožto majitel nemám jistotu, že si jej dotyčný neokopíruje sám? |
Jva
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4184 Registrován: 6-2002 |
Když půjčím, neporušuji autorská práva já, ale protějšek. Stojí ten článek vůbec za takovou diskusi nebo je to jen (dnes bohužel obvyklá) slátanina z vygůgleného?
Cynik - tak říká optimista realistovi...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4643 Registrován: 5-2005 |
Dúfam, že keď sa idete ostrihať do holičstva alebo využívate nejaké iné služby kde treba čakať a na stole je pohodených XY časopisov a rôznej tlače ktorú tam majiteľ danej prevádzky kupuje za účelom skrátenia si chvíle počas čakania svojich zákazníkov tak sa ani do jedného z týchto časopisov nepozriete a náležite majiteľa poučíte o autorských právach, tak ako to robíte tu na internete |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 980 Registrován: 2-2005 |
ridicprofesional: Pane Bože, vy jste ale hovada (slušněji to napsat neumím)! Zkuste si v Košicích ten Svět motorů sehnat! Nebo jinak, kupte mi v Praze v nejbližší trafice slovenský týdeník PLUS 7 DNÍ, aktuální číslo. A potom teprve kecejte o nějakých nesmyslných autorských právech kvůli jedné kopii pro někoho do Košic!"Obzvláště u Diamanta mě překvapuje jeho židáctví. Nechá si zaplatit za každou blbost ale vyžaduje nelegální kopie článků. Tohle se vážně nedělá, pánové." |
nereg.pozorovatel
|
|
Neregistrovaný host |
Přidám svoji zkušenost . Chápu a rozumím většině argumentů a lze s nimi souhlasit. Z mého pohledu: jsem autorem nejedné knihy. Protože dnešní doba (zejména dnešní mládež) nemá naprostou úctu k pojmu autorství, během relativně brzké doby byla většina z nich naskenována a je zavěšena (u některých byla) i na ulozto.cz, takže volně dostupné. Vzhledem k mým honorářům to znamenalo co? Trvale ušlý výdělek => netěšilo mě to. JENŽE: jednoho dne jsem si uvědomil, že já vlastně až tak úplně zameteno před prahem nemám. To bych měl, kdybych si nikdy nestáhl žádnou mp3, atd. Takže kde je pravda...? Jednoznačně je špatný ten, kdo to nabízí veřejně, to je opravdu neúcta a sprostost. Jiná věc je, a to je rozhodně na obranu kolegů z východu: Oni opravdu nemají téměř šanci si SM koupit. Nedovedu si představit, kam v Košicích jít a SM žádat, a to tam jsem sakra často. U lidí s relativně snadnou dostupností - tj. prakticky kdekoliv v ČR: je to neúcta k autorským právům a veřejně k tomu nabádat, resp. nabízet je hodně zvláštní. Ale na druhou stranu, autor článku na tom tak tratný nebude, neboť je to rychloobrátkové periodikum, tj. čas strávený tvorbou článků nebude tak velký . |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2092 Registrován: 6-2015 |
Tak pokud máš jako autor na výběr, že si to lidi přečtou oskenované, nebo si to nepřečtou vůbec, co tě bude mrzet víc? U mě by to byla ta druhá varianta. |
nereg.pozorovatel
|
|
Neregistrovaný host |
Jenže to samozřejmě nikdy člověk nemá. Já k tomu souhlas nedal a vždy se našel někdo (nechápu, proč si dával práci a udělal to), kdo naskenoval celou knihu a zveřejnil to... Samozřejmě, že jako autor bych byl rád, kdyby se to nedělo. Ale jak jsem psal výše, ať hodí kamenem ten, kdo si nikdy nic takto nestáhl (včetně mp3). Takže je to vyloženě dvousečné. A to znovu podotýkám, že já jsem autorem a sám nevím, jak se s tím vnitřně vyrovnat... |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2093 Registrován: 6-2015 |
Teď jsem nemyslel knihu, ale onen článek, který by si na Slovensku jinak asi těžko přečetli. Omluva za vágnost dotazu. Skenovat knihu by mě asi nikdy nenapadlo, stejně jako ji oskenovanou číst. |
Drjekyll_and_mrhyde
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 318 Registrován: 12-2008 |
A co když autor o nic nepřišel? Co když ti, co vyjádřili zájem o článek, ho chtěli jen kvůli té nabídce? Tedy i kdyby věděli, že v příslušném periodiku článek je, stejně by si ho nekoupili? Bez otázky financí. Mohou mít takový postoj nebo je zakázaný? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2094 Registrován: 6-2015 |
Tuto otázku jsem se snažil vecpat mezi řádky svého původního dotazu. |
nereg.pozorovatel
|
|
Neregistrovaný host |
No to je to, s čím samozřejmě souhlasím. Na Slovensku by si ho nepřečetli a tam o tom nediskutuji, neměli možnost ho získat normálně. Navíc to, že Diamanta zbytečně někdo urážel, to je bez komentáře. Když to vezmu do důsledků, autor přišel tak jako tak . Nemyslím jen finance. Ale půjdu-li do důsledků: kdyby si to třeba kvůli článku o autobusech koupilo ono zvláštní číslo spousty lidí, vydavatel si řekne "ejhle, je třeba více článků …..". Takže to je diskutabilní . Ale celé je to spíše o etice. Nabídka rozhodně nemůže vyvolávat reakci. Na to existuje přísloví: "až budou všichni skákat z okna, budeš také skákat z okna?". To, že někdo něco nabízí mě opravňuje k tomu to chtít, když to není úplně košér….? |
Drjekyll_and_mrhyde
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 319 Registrován: 12-2008 |
"Nabídka rozhodně nemůže vyvolávat reakci." - tak to zítra zahodíme marketing a zrušíme reklamu. Bude nám krásně. P.S. Nebylo pochopeno, co bylo psáno. |
nereg.pozorovatel
|
|
Neregistrovaný host |
Tak si tam doplňme slůvko "nelegální" nabídka, ačkoliv myslím, že to je zcela pochopitelné z mých předchozích řádků. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1059 Registrován: 8-2012 |
ridicprofesional: Ešte stále čakám na vysvetlenie, čo bolo myslené vetou "Nechá si zaplatit za každou blbost"? |
Jirka_most
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 344 Registrován: 2-2007 |
Legendární autobus Škoda 706 RTO se začal sériově vyrábět před 60 lety http://www.auto.cz/autobus-skoda-706-rto-zacal-seriove-vyrabet-pr ed-60-lety-124407 |
George
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1425 Registrován: 5-2002 |
Diamant: ridicprofesional je patrně závistivý, těžce zakomplexovaný debil. Já bych velmi rád kdyby mi vysvětlil pojem "židáctví", mě se docela dotklo. Ale toho se asi nedočkám, ostatně co čekat od primitiva který se ani nedokáže zaregistrovat. Ono je velmi "hrdinské" plivat sliny schovaný za anonymní nick. Ostatně mám dojem že to byl pouhý výkřik, a nikdy se tu již neukáže. To duševní chudáci většinou dělají. (Příspěvek byl editován uživatelem george.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2187 Registrován: 9-2005 |
Bohužel za anonymními "výkřiky" se obvykle skrývají registrovaní uživatelé, kteří ale nemají koule to říct sami za sebe. Možná by bylo zajímavé, kdyby admini tyto anonymní výkřiky ztotožnili...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7429 Registrován: 12-2005 |
Taxem si ten speciál koupil. Nu článek o ŠD takovej nijakej. Autobus jak z pouti, některý výroky jak výkřik do tmy. Jsou v tom plátku asi zajímavější články.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 860 Registrován: 10-2006 |
Nechtěl byste někdo sedáky z nějakého starého autobusu? Pravděpodobně RND nebo něco na ten styl. Je jich mám pocit 11 a některé jsou vcelku hezké jiné již tolik ne. Viz foto: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1060 Registrován: 8-2012 |
Vyzerajú ako z vlečky Jelz. Ak sú to oni, 6 ks by som potreboval. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2103 Registrován: 6-2015 |
Židákům to nikdo zadarmo nedá... Ne, promiň, jsi ten poslední, koho bych si dovolil tu z čehokoli osočovat. Ty už máš i vlečku? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7339 Registrován: 9-2003 |
Jak dopadly naše busy v provozu v Egyptě ukazuje soubor fotografií na fb profilu Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě.Stejně o pár let dopadly naše jinak výborné tramvaje,které jinde jezdily léta..Hmm podnebím to asi nebude..
..pořádná mašina má kotel a komín..
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 983 Registrován: 2-2005 |
Pajzák: Já myslím, že si jí koupil rovnou s autobusem (RTO), a když ho vezl domů, tak jí táhnul za ním."Židákům to nikdo zadarmo nedá... Ne, promiň, jsi ten poslední, koho bych si dovolil tu z čehokoli osočovat. Ty už máš i vlečku?" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 984 Registrován: 2-2005 |
Právě jsem zakoupil 2 výtisky Světa motorů speciál, takže poprosím Diamanta, aby mě kontaktoval buď e-mailem nebo přes SZ, případně na facebooku, já mu 1 výtisk na vlastní náklady pošlu, abych tady jednomu anonimnímu debilovi udělal radost. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1061 Registrován: 8-2012 |
Jednu vlečku som kúpil aj s autobusom a druhú som kúpil ešte predtým. Obidve sú v mizernom stave, ale verím, že z dvoch jednu poskladáme. Akurát v tej s autobusom neboli žiadne sedadlá a v druhej bol akýsi mix všemožných sedadiel (akurát originál tam nebolo ani jedno). Preto sme vyzískali kostry sedadiel, sedáky a operadlá z jedného vinohradu, ale sedáky tam už neboli všetky. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2108 Registrován: 6-2015 |
Čekám, kdy si založíš vlastní muzeum jako rodina Koutků v Loučeni u Nymburka, o čemž je pěkný článek v aktuálním čísle Motor Journalu. Plus krásná vzpomínka na pány Zapadlíka a Jozífa. Mimochodem, netuší někdo, co je zač ta červená Ešda v onom muzeu? K vidění třeba zde. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 861 Registrován: 10-2006 |
Diamant: Zdravím, k odběru pouze jako celek všech 11 a to za cenu 1000,- Kč. Nejlépe by byla osobní prohlídka, jestli by si Vám zdáli dobré."Vyzerajú ako z vlečky Jelz. Ak sú to oni, 6 ks by som potreboval." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1062 Registrován: 8-2012 |
Pajzák: Na múzeum ani nepomyslím, budem rád, keď budú všetky vozidlá pod strechou. Autobusy a osobáky už sú, len nákladná sekcia sa ešte rieši. A potom bude ďalším bodom spojazdnenie webových stránok podľa mojich predstáv a hlavne spojazdnenie rozpracovaných vozidiel. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13797 Registrován: 11-2004 |
Pajzák: Měrovice nad Hanou . Najdu v mailu a přepošlu. |
Ikarosa
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 936 Registrován: 12-2007 |
Pajzák : Studý mě předběhl přiložím alespoň pár fotek z dob kdy parkovala společně s "stokusovkou" ex.Hubený : (fotky 18/07/2016) |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2114 Registrován: 6-2015 |
Děkuji. Pokud vím, parkují spolu stále. |
Ikarosa
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 937 Registrován: 12-2007 |
Vlastně jo ale jinde... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2189 Registrován: 9-2005 |
Zeptám se znalých, co je pravdy na informacích z tohoto fóra: ebastlírna konkrétně: RTO (v modrém linkovém provedení) jezdil počátkem devadesátých let ještě na lince č. 6 MHD Jablonec nad Nisou a U nás jezdil ještě na začátku 90 let na lince do HK "Rťák" s vlekem. Měla to být původní Škodovka 706 na začátku 80-tých let generálkovaná v Polsku na Jelcz 43. Vlek byl asi původní polskej Jelcz. Vrátili se k němu protože původní modrej kloubovej Ikarus řidič rozemlel na sra..u a nebyla náhrada. Ze svých dětských let si z jižních Čech vzpomínám, že začátkem devadesátých let na pravidelných linkách už snad ani ŠLky nebyly k vidění, popř. jen vzácně. A RTO si z dětství pamatuju jen jako dílnu DPMCB a pak sem tam nějaký podnikový zájezďák.
|
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2126 Registrován: 6-2015 |
Spíš bych řekl, že si někdo plete 90. a 80. léta. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1681 Registrován: 6-2010 |
Spíš bych řekl, že si někdo plete 90. a 80. léta. Zcela jistě. Někde je uvedeno, že poslední RTO v linkové dopravě dojezdily někdy v roce 1986 tuším snad na Vsetínsku. Ze svých dětských let si z jižních Čech vzpomínám, že začátkem devadesátých let na pravidelných linkách už snad ani ŠLky nebyly k vidění, popř. jen vzácně. Mám to úplně stejně, jen bych řekl, že spíše už koncem osmdesátých let. Nemůžu hodnotit celé jižní Čechy, ale na Písecku řada Š zmizela poměrně brzy - městské ŠM v Písku skoro nepamatuju a meziměstské ŠL trochu jo, ale tak max. do cca 1987. Na školní výlety a exkurze jsme od první třídy (od 1985) jezdili zásadně LC 735/6 a až v 6. třídě v roce 1991 jsme jeli na školní výlet starou ŠD11 nějakého soukromníka. Už v tom roce 1991 mi to přišlo jako totální retro, v té době už jsem tyhle vozy prakticky nikde nepotkával. Jo a jedno žlutozelené RTO měli v autoškole Svazarmu v Písku, kde pracoval táta, až do jejího konce v roce 1992, ale to byla spíš taková výjimka. Podle zbarvení mu přezdívali "banán" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4187 Registrován: 10-2004 |
Neplete, RTO na Hrabětice opravdu jezdilo ještě v 90tých letech. Někde mám i fotku.
Co já? http://110.rajce.idnes.cz/ |
George
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1429 Registrován: 5-2002 |
Study:psal jsem Ti e-mail.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13799 Registrován: 11-2004 |
Jak jste dnes už určitě z médií postřehli, opustil nás malíř Libor Vojkůvka. Autor kreseb na Pragovce RND z filmu Trhala fialky dynamitem. Je škoda, že se nepovedlo udělat repliku, ten nápad padnul, bohužel to ztroskotalo na údajně vysokém honoráři. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 820 Registrován: 12-2010 |
V pátek se jedno RO v předrenovačním stavu přesouvalo z Moravy do Čech. Omluvte sníženou kvalitu obrazu, neměl jsem čas stahovat video v plné kvalitě. Ví někdo podrobnosti? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 820 Registrován: 7-2009 |
Study Humor a kresby pana Vojkůvky, sveřepého hanáckého barda, jsem miloval. Nikdy nezapomenu ! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13801 Registrován: 11-2004 |
Slfi: Podle mě to je RO původem ze Slovenska (dle info co k tomu mám, snad někde od Terchové), které přechovával nějakou dobu majitel "ošoupaného červeného RTO", řekněme "na Olomoucku". |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4553 Registrován: 5-2002 |
Historický doprovod výročních vlaků na Osoblažce: 28.9.2018 |
jakub1985
|
|
Neregistrovaný host |
dobrý den,třídím fotky,nevzpomněl by si někdo v jakem roce byl v lešanech ještě nahoře ten zeleny tahač š706rttn.2001 nebo 2002.děkuji |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 822 Registrován: 7-2009 |
Odpověď můžete nalézti na stránce www.rto-bus.cz v sekci Fotogalerie/Z klubových akcí |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 885 Registrován: 8-2015 |
IT Tirano nákladní trolejbusy k přehradám : http://www.transira.ro/bb3/viewtopic.php?t=6450&p=169996 ; http://www.transira.ro/bb3/viewtopic.php?t=3449&start=0&postdays= 0&postorder=asc&highlight= ; FR Vetra trolejbusy: http://www.cs-dopravak.cz/zpravy/2017/4/11/vetra-prvn-trolejbusy- vetra-na-asi-autobus ; http://www.cs-dopravak.cz/zpravy/2017/12/27/vetra-trolejov-nkladn -vozidla-a-vleky Jsou tam zajímavé fotky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 480 Registrován: 2-2009 |
60. Mezinárodní strojírenský veletrh v Šalingradu
http://marek275.rajce.idnes.cz/
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 890 Registrován: 8-2015 |
Prostějov bus ŠL 13.10.2018 |