Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 27. 05. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 27. 05. 2018

dolů
   autor příspěvek
Simba
Čtvrtek, 10. května 2018 - 09:54:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2638
Registrován: 7-2008
DBL kecy o porovnávání aut z před 30ti lety s dnešními myslíte? Tak to jo, téhle demagogie tu předvádí mnozí dost a dost (jen tak nějak pomíjíte přirozený technologický pokrok v daném období) - a to jej jen příklad. Ono říkat pouze A, co se hodí do krámu a B a C už ne je totiž dost na pováženou a porovnávat hrušky s jabkama opravdu nejde.

O těch K5AR je dost i na Wiki, jen zdejší laminát si to opět upravil k obrazu svému (mimochodem, není mu to blbý, mít nick jak socialistický laminátový křáp [lol])

Jistěže ameriky na Kubě přežily, stejně jako Duewagy ad. Ona totiž ta kvalita byla tehdy někde jinde, než v dalších desetiletích, kdy se vyrábělo stále více spotřebněji, což v době totálního konzumu, kdy se nic neopravuje a vše je tak max. na dobu záruční opravdu argument jako kráva. A vlastně je to taky o technologiích - i dnes třeba vydrží ručně kované zábradlí víc než shit z Baumaxu, navíc má i přidanou estetickou hodnotu, což se modrému lešenářskému čemusi z masívní produkce našich projektantsko-dodavatelských postsocialistických závodů nemůže přihodit ani omylem.
Čtvrtek, 10. května 2018 - 09:57:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 11-2005
Proč bych měl emigrovat na Kubu, když to tam jde do kopru[wink] Ale tady v Evropě je zase šance a naděje, elita, včetně RadkaŠ, pochopila Marxe a je na jeho straně[proud][biggrin]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Čtvrtek, 10. května 2018 - 10:29:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7837
Registrován: 8-2012
DBL kecy o porovnávání aut z před 30ti lety s dnešními myslíte?
S porovnáváním "kvalitních DBL" výrobků Pluto a Transilvania s dnešními "STZH šmejdy", které jsou neopravitelné a musí se po záruce vyhodit, tu začal kvalifikovaný komonostalgik vlček, tak si to "pomíjení přirozeného technologického pokroku v daném období" srovnejte s ním.
kdy se nic neopravuje a vše je tak max. na dobu záruční
Kecy. Dneska vám obchodník prodá co vy chcete - když chcete "vykatovaný" elektrospotřebič za nejnižší cenu, tak vám prodá ten. Načež začnete brečet, že je to neopravitelné a po záruce vyhodit - ale tak máte chtít lepší kvalitu (jenže za jiné peníze a to je ten problém...). To je jednoznačně jen o vašich preferencích, že se nic neopravuje a všechno vyhazuje po záruce.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 10. května 2018 - 10:36:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8174
Registrován: 4-2003
dnes třeba vydrží ručně kované zábradlí víc než shit z Baumaxu,

Před 40 lety jsme si závradlí a plot na barák vařili doma s tátou, protože se nikde nic takovýho kupit nedalo vy ****. Zatimco dneska si můžu dojít v okruhu 2km od baráku do x firem, kde mi to zábradlí udělají na míru v mnohme větší kvalitě, nemluvě o třeba o pozinkování. A nebo si to můžu nechat udělat u švárova bráchy, který je kovář.

A ty ameriky jezdí na Kubě, protože je to primitivní, až kovářská technika. Dneska by si takový auto nikdo nekoupil a ani výroba takhle jednoduchých aut by nikoho rozumně neuživila. Stejně jako by nikoho v normálně fungujícím prostředí neuživila výroba tramvají T3 a nebo lokomotiv ČME3.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 10. května 2018 - 10:49:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 12-2006
A výborně dostupný byly i stavební práce, o materiálu nemluvě. Pamatuju si, jak rodiče přes známost sehnali dřevěná okna, ta se pak vezla 30 km vlakem a pak se sháněla doprava načerno z nádraží domů (zazdíval je pak profesí pomocník strojvedoucího, co chodil na fušky). Obkladačky jste mohli mít v kterékoli barvě, když jste chtěli tu, která byla zrovna pod pultem. Taky se dělaly záznamy na cement a ten se pak rozvážel po domech. Topení se taky fušovalo všelijak, furt to bylo lepší, než práce místní provozovny drobného hospodářství. Těch přijela plná dvanáctsettrojka, basa piv k dispozici byla normou, stejně jako tak svačina. Pak zmizeli na oběd a už se nevraceli ten den. Vrata se dělaly na černo v dílně nedaleké fabriky, která neměla nic společného s kovovýrobou. Jo a hurdisky v Tuzexu...kdepak, to byly časy, krásná osmdesátá.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant) + VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou.(návod - Lada)

je: VAZ 2105 hranatec a VAZ 2101 kulatec
Čtvrtek, 10. května 2018 - 11:05:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 9-2003
Simba: Tady nikdo neporovnává 30 let stará auta se současnými, tady se srovnávají 60 let straré ameriky s 30 let starýma žigulíkama, jo? Stejně tak se tady nesrovnává průmysová výroba vs. rukodělná ale průmyslová výroba soc. vs. průmyslová výroba kap.. A co takového je na Wiki o K5AR, co by bylo v rozporu s tím, že to byl křáp, pro Egypt naprosto nevhodnej?
Byly tady srovnávány produkty stejného věku z kapitalistického a ze socialistického tábora s výsledkem pro bolševické křápy dost tristním. Ostatně i ty legendární T3 byly napůl licencované a napůl ukradené kapitalistické PCC.

Mimochodem, ta Vlčkova opěvovaná Transylvania nebyl žádný socialistický produkt, i když is mnoho lidí kvůli názvu myslelo, že je to rumunské, jenže to je čistokrevný japonec, který se prodával i pod značkami Asahi, Fair Mate etc.
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 10. května 2018 - 12:22:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11889
Registrován: 5-2004
"Kecy. Dneska vám obchodník prodá co vy chcete - když chcete "vykatovaný" elektrospotřebič za nejnižší cenu, tak vám prodá ten. Načež začnete brečet, že je to neopravitelné a po záruce vyhodit - ale tak máte chtít lepší kvalitu (jenže za jiné peníze a to je ten problém...). To je jednoznačně jen o vašich preferencích, že se nic neopravuje a všechno vyhazuje po záruce"

Tupl kecy v době kdy no name i renomovaný značky vyrábí ta samá fabrika někde v Číně nebo Bangladéši (hadry) a cena dávno neznamená kvalitu. Asi jak ta Transylvánie - akorát to tehdy mělo kvalitu pod různejma značkama. Dnes se může koupit šmejd levnej nebo drahej.

Což nevylučuje to že se dá i dnes stejně jako za sociku narazit na "držák" a to i u "lacinýho šmejdu".

Jo a pokud na něco potřebuješ řemeslníka, tak použitelnýho musíš sehnat přes dobrý známý. A pár tejdnů si počkáš. Nejsou lidi...
Čtvrtek, 10. května 2018 - 12:33:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7840
Registrován: 8-2012
cena dávno neznamená kvalitu
To tu taky nikdo netvrdil. Ale že kvalita znamená cenu, to se prostě kolenovrtům obejít konstatováním "se dá i dnes stejně jako za sociku narazit na "držák" a to i u "lacinýho šmejdu"" nepodaří a budou holt vyhazovat neopravitelné věci hned po záruce... A tak to má být, každé zboží najde svého kupce (protože kdyby ne, no tak se nevyrábí).
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 10. května 2018 - 12:59:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11890
Registrován: 5-2004
" Ale že kvalita znamená cenu, to se prostě kolenovrtům obejít "

Ale ovšemže kvalita znamená cenu. Současně ale i nekvalita mnohdy a mnohde znamená cenu.

No a pak je výhodnější si koupit šmejd levnej a ne drahej... I to je důvod (krom nedostatku peněz) proč nemálo lidí ignoruje dražší výrobky. Prostě proto že dnes neplatí že cena = kvalita.
Čtvrtek, 10. května 2018 - 13:44:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7844
Registrován: 8-2012
Ale ovšemže kvalita znamená cenu
Tak hlavně že jsme se už od DBL STZH tezí "se nic neopravuje a vše je tak max. na dobu záruční" dostáváme k tomu, že to není pravda (kolenovrtné tanečky kolem strategie nákupu levného šmejdu beru jako folklór).
Prostě proto že dnes neplatí že cena = kvalita
Znovu opakuji, že "cena = kvalita" tu nikdo netvrdí, budete to muset vyvracet sám sobě.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 10. května 2018 - 14:25:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11891
Registrován: 5-2004
"Znovu opakuji, že "cena = kvalita" tu nikdo netvrdí"

No a pak znovu opakuji otázku "proč kupovat šmejd drahej když je k dispozici šmejd levnej"?
Čtvrtek, 10. května 2018 - 14:30:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8179
Registrován: 4-2003
No a pak je výhodnější si koupit šmejd levnej

No však taky jo - nemalé části spotřebitelů i výrobců to právě tak vyhovuje. Kde je problém? Nikde. Levnej šmejd po záruce vyhodí a koupí se jinej levnej šmejd. Já jsem měl takhle dva holicí strojky a žádnej problém s tím nemám, na ten drahej a kvalitní co mám teď stojí jenom náhradní planžeta cenu toho novýho šmejdskýho strojku.


Prostě proto že dnes neplatí že cena = kvalita.

Ale platí, akorát kolenovrt 50+ to zužuje na jediný pojem - výdrž.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 10. května 2018 - 14:39:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7846
Registrován: 8-2012
No a pak znovu opakuji otázku "proč kupovat šmejd drahej když je k dispozici šmejd levnej"?
To je ale akorát vaše otázka, tak nevím, proč bych vám na ni měl odpovídat. Já se ptám, proč kupovat levnej šmejd, když je věc k dispozici dražší a kvalitnější. (A to ještě odstupňovaně, třeba v elektronářadí od "hobby" verzí po profesionální tři produktové řady.)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 10. května 2018 - 15:20:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4251
Registrován: 4-2003
Miram:
"Jak je vidět, společnost to vidí jinak a dokonce chce změnu za kratší dobu, prostě DřívByloLíp"
Jo, je to vidět. Proto měla KSČM v posledních volbách nejhorší výsledek ve své historii... To se ti (opět) moc nepovedlo. Ale věřím, že i s tímto se vypořádáš - jako vždy - nějakou moudrou a logickou glosou.

Na výše uvedeném nic nemění ani fakt, že vláda má tichou podporu komunistických poslanců. To je holt politika a komunisti Babišovi tak nějak zbyli jako poslední možnost. Spíše to vypovídá o charakteru komunistů a o tom, jak věří svým idejím, když podpírají zezadu velkopodnikatele.
Miram:
"Tímto vyvracím i Doktorovu analýzu:"Pozoruji, že se Miramův scénář stále opakuje - nejprve velkoústá prohlášení bez znalosti věci a s pokulhávající logikou, následováno zjištěním, že si nadělal do vlastních bot, zakončeno snahou vycouvat za neustálého bezobsažného poštěkování.""
Nevyvrátil jsi a nevyvracíš nic. Pokračováním ve svých chabých snahách o trolling naopak potvrzuješ, že ti chybí rozhled a pak píšeš nesmysly, kdy v době historicky nejslabších voličských preferenci KSČM tvrdíš, jak je vidět, že společnost chce změnu. Kterak si komunisti k lizu přičichla dtto. Standardně by se dal očekávat rozbor, jak jsi co vlastně myslel a co jsme nepochopili, případně dojde přímo k plácnutí nějaké "bomby" zcela mimo téma, nejlépe ad personam.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 10. května 2018 - 16:16:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16497
Registrován: 5-2002
Vlčoun: Jo a pokud na něco potřebuješ řemeslníka, tak použitelnýho musíš sehnat přes dobrý známý.
To jsme za DBL museli taky, v tomhle se situace rozhodně nezhoršila.

Současně ale i nekvalita mnohdy a mnohde znamená cenu.
No ono to tvrzení "kvalita znamená cenu" je implikace a pro tu je typické, že obrácená věta (tj. zde tvrzení "cena znamená kvalitu") neplatí.
Ale tohle by snad měl Vlčoun vědět, protože přece chodil na školu v dřívbylolípu a tehdejší kantoři, to byli ňáký kantoři...! [biggrin]
Čtvrtek, 10. května 2018 - 16:37:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 138
Registrován: 8-2017
Doktor:
"Proto měla KSČM v posledních volbách nejhorší výsledek ve své historii... To se ti (opět) moc nepovedlo. Ale věřím, že i s tímto se vypořádáš - jako vždy - nějakou moudrou a logickou glosou.

"

No, je otázka, zda reálným odrazem touhy DBL má být volební výsledek právě KSČM. Když se na tu PS podívám ...
Čtvrtek, 10. května 2018 - 17:30:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1446
Registrován: 11-2005
Ahoj Doktore[vypravci][crazy][proud]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Čtvrtek, 10. května 2018 - 17:36:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4253
Registrován: 4-2003
Pozorný čtenář: Ze vtipu "Budu volit komunisty, jen ještě nevím, z které strany" se stalo už takové klišé. A jediným reprezentantem v Parlamentu, který odkazuje na dobu DBL, je KSČM. Takže ano, reálným odrazem touhy DBL, navíc plynoucí z kontextu diskuze, je volební výsledek KSČM.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 10. května 2018 - 19:19:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2667
Registrován: 9-2003
Kniebohrer, Hajnej: Navíc to není pravda, kvalitní řemeslníky jsem sehnal obratem. Pravda, je potřeba je zaplatit, stejně jako tu Transylvanii.
NOBLE BRICKS
Pátek, 11. května 2018 - 06:26:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 11-2005
vymírání hmyzu
[zadnice][sad]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pátek, 11. května 2018 - 08:43:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2671
Registrován: 9-2003
Miram: To by se za bolševika nemohlo stát!!!
NOBLE BRICKS
Pátek, 11. května 2018 - 08:53:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1448
Registrován: 11-2005
Jo, přesně.
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pátek, 11. května 2018 - 09:02:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 143
Registrován: 8-2017
Petr_vlček:
"Jo a pokud na něco potřebuješ řemeslníka, tak použitelnýho musíš sehnat přes dobrý známý. A pár tejdnů si počkáš. Nejsou lidi..."
Lidi jsou, akorát se jim nechce makat a být za vyučené socky a tak tu máme tisíce filozofů, ekonomů a právníků, které nikdo nezaměstná a když, tak na pozicích asistentů nebo mimo obor. A tomu komu se chce makat a umí řemeslo, tak pro změnu odejde makat do Německa za pětinásobek toho co by měl u nás...
Komunisté to regulovaci sice dost represivně, ale svůj smysl to mělo když vidím dnešní stav.
Pikehead
Pátek, 11. května 2018 - 09:05:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4085
Registrován: 3-2007
Éééé - nepíšou tam něco o mezích? Kdopak že to pole všem ukradl a meze rozoral? Taky tam píšou o smrkových lesích - kdože to osázel horské louky a pastviny smrkovými monokulturami?
Pátek, 11. května 2018 - 09:28:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7849
Registrován: 8-2012
akorát se jim nechce makat a být za vyučené socky a tak tu máme tisíce filozofů, ekonomů a právníků
Tak jestli se někomu nechce makat a je to lempl, tak ať je radši (dle vás nezaměstnaným) právníkem, protože by to řemeslo akorát ojebával a kurvil. A když ho naopak bude bavit, tak ho může dělat i s Mgr./Ing./JUDr.

Pikehead: hlavně celá ta řepková subkultura s jejím dotováním a povinným přidáváním někam je socialismus jak vystřižený z učebnice marxleninismu.
Ale třeba se povede vymyslet super dotační program pro Agrofert na neobdělané plochy...
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Jef
Pátek, 11. května 2018 - 09:48:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5737
Registrován: 5-2002
a tak tu máme tisíce filozofů, ekonomů a právníků, které nikdo nezaměstná

Tohle je poměrně časté tvrzení, tak bych se u něj rád zastavil - kde se prosím nachází ten pracák, na kterém stojí fronty filozofů, ekonomů a právníků toužících po jakémkoliv pracovním uplatnění? Nebo se tam dožadují zaměstnání jen jako filozofové, religionisté, kulturologové a tak?

Já jsem si tedy nějaké (nedobrovolné) nezaměstnanosti mezi vysokoškoláky zatím nevšiml nikde. Ano, setkal jsem se s absolventy všelijakých intelektuálních oborů, kteří pracují někde ve financích, marketingu apod., stejně tak jsem se ale setkal s absolventy oněch nedostatkových technických oborů, kteří pracují někde v bance nebo reklamní agentuře, protože tam zřejmě dostali víc, nebo se jim tamní prostředí líbilo, nebo co já vím. I když byla nezaměstnanost větší než teď, tak byla spíš regionální a týkala se především málo kvalifikovaných pracovníků. Pokud nějaký absolvent vysoké školy nenachází pracovní uplatnění, tak to souvisí buď s jeho osobnostními předpoklady (možná tu leckdo slyšel o Henryku Laholovi [proud]), nebo se občas najdou lidé, kteří čekají na místo, kde by jim létali pečení holubi do úst. Ale celkově jich není moc a když vysokoškolák chce, vždycky má kam nastoupit.
Pátek, 11. května 2018 - 09:55:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8183
Registrován: 4-2003
Lidi jsou, akorát se jim nechce makat a být za vyučené socky a tak tu máme tisíce filozofů, ekonomů a právníků, které nikdo nezaměstná

Možná byste si mít emocionálních výkřiků mohl zjistit fakta. I ten tolikrát omílaný abslovent FF UK si v reálným životě v průměru přijde na mnohem víc peněz, než průměrný učeň a nezaměstnost mu skoro nehrozí.

Krom toho vyučením (že někdo vychodí učilistě a za závěr udělá učňovský zkoušky) se nikdo nestane řemeslníkem. To že si výborný řemeslník přijde na víc peněz než mizerný právník je nesmyslný srovnání.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pikehead
Pátek, 11. května 2018 - 10:37:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4087
Registrován: 3-2007
Ono to kupodivu není jenom o obsahové stránce výuky. Přechodem na učňák si (v naprosté většině případů) dost snížíte intelektuální úroveň svojeho okolí, které vás taky dost podstatně formuje.

Jako gymnazista jsem byl na výměně na high school v Americe a i když to nebylo učiliště, ale jenom základka přetažená do střední, tak jsem z některých spolužáků měl celkem shock.
Pátek, 11. května 2018 - 12:43:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11893
Registrován: 5-2004
Tak jistěže nejsou nezaměstnaní - dyť kdo by jinak dělal na různejch zákony definovaných místech typu "kontrolor kontrolující kontrolora" a hlavně v "neziskovkách"...
Pátek, 11. května 2018 - 12:46:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8978
Registrován: 4-2003
Pikehead:Ono to kupodivu není jenom o obsahové stránce výuky. Přechodem na učňák si (v naprosté většině případů) dost snížíte intelektuální úroveň svojeho okolí, které vás taky dost podstatně formuje.


Okolím to ovšem nekončí, neb okolí nakonec přeformuje jedince spadlého na učňák k obrazu svému.....[sad]
Pátek, 11. května 2018 - 13:02:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8184
Registrován: 4-2003
Jasně, a ty soukromé firmy (což je i neziskovka) zaměstanávají někoho jenom tak pronic zanic, protože jim příjmy padají odněkud z nebe. Prostě zase další kec=dojmologie nepodložený věcnými fakty.

Pro představu kolik loni byla průměrná mzda (nikoliv plat) na trhu a čísla jsou bez řídích pracovníků:

Sociologové, antropologové a specialisté v příbuzných oborech 37 281 Kč
Filozofové, historici a politologové 37 395 Kč
Podnikoví právníci 64 546 Kč
Specialisté v oblasti ekonomie 49 809 Kč
Finanční analytici a specialisté v peněžnictví a pojišťovnictví 55 333 Kč
Odborní pracovníci v oblasti účetnictví, ekonomiky a personalistiky 32 587 Kč

-------
Kvalifikovaní pracovníci v lesnictví a příbuzných oblastech 21 053 Kč
Zedníci, kamnáři, dlaždiči a montéři suchých staveb 20 160 Kč
Ostatní řemeslníci a kvalifikovaní pracovníci hlavní stavební výroby 23 182 Kč
Instalatéři, potrubáři, stavební zámečníci a stavební klempíři 27 100 Kč
Svářeči, řezači plamenem a páječi 28 742 Kč
Seřizovači a obsluha obráběcích strojů (kromě dřevoobráběcích) 30 174 Kč
Keramici a pracovníci v příbuzných oborech 27 411 Kč
Montéři a opraváři elektrických vedení 32 472 Kč
Montážní dělníci mechanických zařízení 27 098 Kč
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 11. května 2018 - 14:10:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2674
Registrován: 9-2003
RadekŠ: To jsou všechno jen taková čísla sorosovské židofašistické lobby na vojebání vobyčejnejch lidí [rofl] . Každej soudnej člověk přece vidí, že pracáky jsou plný nezaměstnanejch filozofů. A kdyby nebyli nezaměstnaní, tak alespoň sundáme z kanálu mřížku a Sokrates tam zahučí...
NOBLE BRICKS
Pátek, 11. května 2018 - 14:53:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 140
Registrován: 8-2017
Doktor:
"Pozorný čtenář: Ze vtipu "Budu volit komunisty, jen ještě nevím, z které strany" se stalo už takové klišé. A jediným reprezentantem v Parlamentu, který odkazuje na dobu DBL, je KSČM. Takže ano, reálným odrazem touhy DBL, navíc plynoucí z kontextu diskuze, je volební výsledek KSČM."

Otázkou je co si kdo pod tím DBL přesně představuje. Pokud někdo zase ten reálný socialismus mého mládí, tak to je skutečně doména té KSČM. Pokud nedemokratický autoritativní režim ve kterém stát občany buzeruje a prudí seč mu síly stačí ... tedy, on se o ně vlastně laskavě stará a navíc je tu vždy někdo, kdo nejlíp ví co lidé potřebují ... tak k tomu už mají slušně našlápnuto i jiní.
Sobota, 12. května 2018 - 16:29:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 11-2005
S4991023:
"RadekŠ: ... A kdyby nebyli nezaměstnaní, tak alespoň sundáme z kanálu mřížku a Sokrates tam zahučí..."
Ale podle Škvoreckého Tankového praporu se takhle ti správní kluci demokratický zbavovali komoušů, ne?[proud][crazy][lol]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Sobota, 12. května 2018 - 16:55:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4859
Registrován: 7-2011
Pikehead:
"Taky tam píšou o smrkových lesích - kdože to osázel horské louky a pastviny smrkovými monokulturami?"
Mno, tady bych byl možná opatrnější, s těma smrkovejma monokulturama se začalo už za R-U, třeba v Jizerkách vymýcení původních smíšených lesů a nahrazení smrkovou monokulturou maj na svědomí skláři, bo smrk má nejrychlejší přírůstky. Že v tom jiní pod jinou záminkou (dřevní průmysl) pokračovali, je zase další věc.
Jef:
"I když byla nezaměstnanost větší než teď, tak byla spíš regionální a týkala se především málo kvalifikovaných pracovníků..."
Což je vcelku pochopitelné, když na nějakých dávkách (podpoře, sociálním příspěvku...) dotyčný dostane mnohdy jen o málo míň, nebo stejně, než za mizerně placenou práci, zhusta na druhým konci okresu. To není o tom, že by se jim nechtělo makat, to je o tom, že se jim makat nevyplatí.
Sobota, 12. května 2018 - 17:52:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7876
Registrován: 8-2012
se takhle ti správní kluci demokratický zbavovali komoušů
Spíš zkurvenejch zmrdů (že zkurvenejch zmrdů byl mezi komouši významný počet je samozřejmě logické). Protože on by jim ten Borovička fakt dokázal zničit život, taková to byla príma doba.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pikehead
Sobota, 12. května 2018 - 19:19:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4100
Registrován: 3-2007
Bobík: Vím, ale lesních ploch na horách po WW2 významně přibylo - bývalé louky a pastviny, které po odsunu a dalších sociálních experimentech nikdo nedokázal obhospodařovat. Kromě historických fotek je to hezky vidět na Šumavě z české a z bavorské strany, kde kulturní krajina zůstala zachována.

Miram: V knize se ovšem nejednalo o úmysl, ale o nedbalost.
Sobota, 12. května 2018 - 19:54:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11900
Registrován: 5-2004
Na sumive nevim ale v krkonosich to zarostlo az po skonceni hospodareni starejch lidi tak v 70 tejch. A pak po zaniku zemedelstvi (pastvy) po plysaku. A zarostlo to nepouzitelnym bordelem v podobe smesi javoru, jasanu a jerabku takze v tom neni nic (houby, boruvky, maliny) a clovek ma snahu z toho co nejrychlejc vypadnout.

Mch by me zajimalo jak si nekdo predstavuje ze se smrkova holosec osadi listnacema neb tamo domaci buky vyzadujou k rustu stin mezi stromama.
Pondělí, 14. května 2018 - 16:56:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 143
Registrován: 8-2017
Petr_vlček:
"Na sumive nevim ale v krkonosich to zarostlo az po skonceni hospodareni starejch lidi tak v 70 tejch. A pak po zaniku zemedelstvi (pastvy) po plysaku. A zarostlo to nepouzitelnym bordelem v podobe smesi javoru, jasanu a jerabku takze v tom neni nic (houby, boruvky, maliny) a clovek ma snahu z toho co nejrychlejc vypadnout.

Mch by me zajimalo jak si nekdo predstavuje ze se smrkova holosec osadi listnacema neb tamo domaci buky vyzadujou k rustu stin mezi stromama."

http://www.npsumava.cz/cz/1429/414/clanek/pripravne-dreviny/
Úterý, 15. května 2018 - 12:44:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2688
Registrován: 9-2003
Pozorný čtenář: No ale z toho nekyne Kniebohrerovi Wölfchenovi bezplatné zlepšení jeho nutriční situace, takže je to všechno špatně.
NOBLE BRICKS
Úterý, 15. května 2018 - 20:33:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4255
Registrován: 4-2003
Pozorný_čtenář:
"Otázkou je co si kdo pod tím DBL přesně představuje."
Z příspěvků je znát, na kterou dobu se dotyční odkazují.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Středa, 16. května 2018 - 11:23:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16547
Registrován: 5-2002
Dotaz fuj fuj automobilní: onehdá jsem z autobusu letmo zahlídl zaparkované osobní auto se zajímavým designovým prvkem: jak se zadní okénko vzadu zužuje (nahoře obloukem, dole zhruba rovně) do jakoby hrotu, tak se ten hrot dotýká s podobným hrotem zadní kombisvítilny, takže to ve výsledku vypadá, jako by linie okénka a svítilny přecházely jedny v druhé, vzájemně se křížíce.
Bohužel jsem neměl čas všimnout si, co to bylo za značku - nedokázal by to někdo v tom mém chatrném popisu poznat...?
Středa, 16. května 2018 - 11:45:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2698
Registrován: 9-2003
Kdyby to bylo vepředu, tak by tomu odpovídala Toyota Aygo ale vzadu nevím.
NOBLE BRICKS
Středa, 16. května 2018 - 12:08:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7903
Registrován: 8-2012
Když jsem si "zadní okénko" nahradil "poslední boční okénko", tak mi z toho vylezl Opel Vectra Caravan (ale ten se už dnes pomalu přesouvá do kategorie youngtimerů [happy] ).
Ale koukám, že to Opel použil v inovovaném provedení u Crosslandu X.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Středa, 16. května 2018 - 12:16:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16549
Registrován: 5-2002
TH: Když jsem si "zadní okénko" nahradil "poslední boční okénko"
Jo, pravda, tak je to spravně, tak to ma byt...
A asi to ten Crossland bude.
Ď.
Středa, 16. května 2018 - 14:39:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2700
Registrován: 9-2003
Aha, tak to je něco úplně jiného.
NOBLE BRICKS
Středa, 16. května 2018 - 18:42:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6168
Registrován: 8-2006
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prutrze-odkryly-slabinu-ceskyc h-poli-komuniste-odstranili-remizky-ornice-se-dostava-lidem-az-do mu-47238?dop-ab-variant=1&seq-no=1&source=hp
Středa, 16. května 2018 - 19:05:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 11-2005
Ano, už třicet let víme, co je špatně...[crazy]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Čtvrtek, 17. května 2018 - 14:23:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16561
Registrován: 5-2002
Miram: Ano, už třicet let víme, co je špatně
Kdyby jen třicet, už šedesát...
Čtvrtek, 17. května 2018 - 15:41:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11909
Registrován: 5-2004
Nahodou uz se to resi. Zatim zamenou plodin z obili, cukrovky a brambor na repku pripadne kukurici.
Čtvrtek, 17. května 2018 - 15:51:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7917
Registrován: 8-2012
Co jen já pamatuju, tak kukuřici splavenou z pole měla babka ve sklepě ještě hluboko v době, kdy byl súdruh Gustáv Husák generálnym tajomníkom úvékáesčé, pane Andrzén.
Ale dřív bylo líp, že.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 17. května 2018 - 17:57:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1453
Registrován: 11-2005
Dřív bylo líp, dřív syntéza byla výrobou...[proud][wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pawel
Sobota, 26. května 2018 - 09:52:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2362
Registrován: 5-2002
Bobik:
"9001:
"EU je neoblíbená v ČR, protože máme zkušenost se Sovětským svazem... A Brusel se mu pomalu, ale jistě začíná přibližovat... To je realita... Mělo to zůstat u původní myšlenky a ne z toho dělat federaci... Volný pohyb osob a zboží, nějaká rámcová pravidla, ale to co se z toho děje ted je opravdu špatně..."
Akorát bych doplnil a s RVHP, jinak naprostý souhlas."
Zajímavé je, že všechny ostatní země, co byly součástí východního bloku, jsou v unii rády. A dnes jsou úspěšnější než ČR. Včetně Slovenska. Jestli by nebylo lepší hledat chyby u sebe než u druhých.
P.S. Bez unie dopadneme jak Bělorusko. To je hodně smutná vize. Sorry za OT, ale tohle je celkem zásadní věc. A tramvají se to týká také, protože infrastruktura a vozidla by dopadla obdobně.
Sobota, 26. května 2018 - 10:19:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7292
Registrován: 6-2004
Pawel: No nevím s tím "rádi" bych byl opatrný...I s tou úspěšností bych byl hodně opatrný...

A upřímně nemám moc rád, tyhle komenty typu po EU bude apokalypsa... Nestalo by se nic moc... Život by šel dál... Navíc pokud by ČR opustila EU, tak by to stejně šlo v nějaké vlně více států...

A možná znovu napíšu. Osobně nejsem proti původní myšlence EU. Ta je super, ale bohužel současné vedení z toho dělá federaci s jedním až dvěma "vůdci" a podle toho to vypadá... Bohužel migrace je krásnou ukázkou akceschopnosti EU... A to není jenom migrace. Těch případů je daleko více... Reakce na Ukrajinu a Krym... Než se EU dohodla na stanovisku, tak na Krymu měli ruské pasy... (Ted neřeším pravdu, ale akceschopnost).
A pokud zůstaneme u Ruska... Mrskáme sankce, ale pak Komise odpustí Gazpromu vše a ještě EU tlačí na stavbu NordStream 2 [biggrin]

Navíc když se ČR ozvala, tak hned začlo, stopneme dotace atd.

Závěrem EU má výbornou myšlenku, ale která se začíná zvrhávat bohužel k horšímu... Sám jsem zastáncem EU v té původní myšlence... Současná verze je hodně neštastná a je otázka času, kdy tenhle projekt půjde kde dnu...

P.S. Víte, že ČR bude po Brexitu na nule? Když se rozšíří EU dál, tak se z nás stanou i čistí plátci? [proud]
Sobota, 26. května 2018 - 10:38:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 464
Registrován: 1-2015
Pawel:
"P.S. Bez unie dopadneme jak Bělorusko. To je hodně smutná vize. Sorry za OT, ale tohle je celkem zásadní věc. A tramvají se to týká také, protože infrastruktura a vozidla by dopadla obdobně."
Dovolím si mesouhlasit. EU se chová jako nositel jediné pravdy a lásky. A všichni, kdo nechtějí se podvolit, tak jsou zrádci, fašisti, kolaboranti s Ruskem a já nevím co všechno.
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."

Jan Masaryk
Emil Švec
Sobota, 26. května 2018 - 11:46:50  
Neregistrovaný host
Pawel: Slovensko je úspěšnější? Kde děláš? Já ve fabrice v Praze a více než 1/3 zaměstnanců tvoří Slováci. A že by dojížděli na 21 dní do Prahy a týden volna doma dobrovolně, to se říci nedá. Totéž vysávání mozků z VŠ na Slovensku do ČR taky nehovoří pro tvou myšlenku. U Poláků nevím, jestli se jim už podařilo zastavit ten odliv mladých pryč.

Teď jsem četl MF Dnes, jaký mají německá města problém z ghetty, a to i ta nejbohatší. Nebudu říkat, kdo za to může, protože se to nesmí říkat. Další článek hovoří o vládě v Itálii, kde nové sociální dávky budou stát 100 miliard Kč.

Já bych tesal do kamene to,co říká 9001. Ono dávat dohromady chudý Jih, kterému se nechce při těch teplotách dělat (ani se nedivím) a bohatý Sever, který to celé zacáluje [nene]. Koukněte na migraci z Moravy do ČR. Ti mladí kluci od nás, ti se na Moravu vrátit nechtějí. Jediné,co tam mají je práce a hospoda, nic jiného a to je štve a utíkají do Prahy
Sobota, 26. května 2018 - 13:08:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 215
Registrován: 12-2007
9001: Musím se vrátit k té EU. Británie si odhlasovala brexit, britská libra okamžitě klesla o cca 20%. Ještě teď je vůči euru slabší o 16% jak před referendem. Jak si myslíte, že by dopadla česká koruna po případném referendu o czexitu? Myslíte, že pokles by byl jen o těch 20%, když my jsme životně závislí od bezcelního exportu do EU a jsme na rozdíl od VB čistým příjemcem peněz z EU? Kolik by byl pokles koruny 30% nebo 40%? Jste připraven na snížení hodnoty vaší mzdy o tolik procent? Co úspory lidí? Když se zeptám kohokoliv co blouzní o referendu o vystoupení, zdali by souhlasil i s adresným neanonymním referendem, tak většinou slyším zápornou odpověď. Proč si nechtějí být czexitáři odpovědní za svoje rozhodnutí a nechtějí nést případné riziko.
Sobota, 26. května 2018 - 14:48:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7295
Registrován: 6-2004
Valis: Tak všichni jsme přežili cca 10% celkem bez úhony a ještě to bylo prezentováno jako spása[wink].

Ale vážně. Zkuste si můj názor přečíst ještě jednou... Pokud se EU nevzpamatuje, tak se rozpadne sama bez nutnosti CZEXITU...
Viz tahle tabulka... To je jenom otázka času, kdy to rupne a EUR jako měna dostane tafku...

To samé čistá pozice ČR tvoří cca 3% všech příjmů státního rozpočtu... Rekord byl rok 2015, kde to bylo 15%, ale to byl spíš výkyv...

Celkově CZEEXIT je samozřejmě ekonomická sebevražda, ale taky je potřeb reforma EU a zabrždění snahy dělat federaci, která prostě nemůžu fungovat... Navíc žádná apokalypsa po ukončení projektu EU nepřijde [wink]
Ivoo
Sobota, 26. května 2018 - 23:39:51  
Neregistrovaný host
Re Pepan.1981
Naprostý souhlas. Lepší by bylo vystoupit jak z NATO tak Z EU. Jenže z té EU to není tak jednoduché. Vždyť nám tu již skoro nic nepatří a nejsme soběstační. Většina politiků a stran hraje za jiný tým než naše zem. A už je jasné proč chce ČSSD MV ČR a MZ ČR. odkaz
Neděle, 27. května 2018 - 00:03:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7297
Registrován: 6-2004
Ivoo : Odkaz jsem přečetl do konce [biggrin]. Radši nechci vědět, jaké tamtamy šly v Německu, když SPD po rázném odmítnutí koalice s CDU/CSU a hození do koše podobného slepence jako hrozil nám s naší SPD, tak najedou do té koalice šli a Schulz taky zůstal [biggrin]

NATO je dnes už přežitek studené války... Rus resp. Putin nemá žádný důvod táhnout vojensky Evropou a obsazovat ji... A kromě pár zelemých mozků na konflitku ani nemá zájem ani USA... A ohánění se Krymem popř. Ukrajinou? Možná by bylo dobré si nejdřív něco zjistit proč se to vůbec stalo a porovnat to s Kubou v 50.letech...

A pokud budu hodně drzý. Opravdu si někdo myslí, že těch pár tisíc vojáků v Pobaltí zastaví sílu západního vojenského okruhu Ruska? [biggrin] A jsme si opravdu jistí, že nebude stejný přístup jako v Mnichově? Přece kvůli nějaké zemičce, kde většina z nich ani neví kde leží, pokud se nepodívají na google, si pálit ruce a riskovat jaderný konflikt?

Evropa má 1000 a 1 jeden problém, které, ale Rus mezi ně opravdu nepatří...

To jsem se zase rozkecal a úplně mimo téma.... :-(.

P.S. https://www.facebook.com/ismet.arnautalic/videos/1021664876959820 6/ Tohle snad v Praze nechce vidět nikdo a budu doufat, že to tak zůstane...