Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Vtipy (s železniční tématikou) » Archiv diskuse Vtipy (s železniční tématikou) do 31. 07. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Vtipy (s železniční tématikou) do 31. 07. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1512 Registrován: 10-2003 |
To my v Ostravě neznáme, tohlencto
Někdo čte na záchodě noviny, já čtu K-Report.
Používejte reflexní prvky!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 213 Registrován: 4-2012 |
Včera proběhl Silvestr na tratích. Obrázky na stránce: odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 955 Registrován: 9-2014 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15466 Registrován: 5-2002 |
martans: Včera proběhl Silvestr na tratích Omyl. Drážní Silvestr byl 9.12. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1388 Registrován: 6-2016 |
" Drážní Silvestr byl 9.12." Kéž by na trati 171 nebyl. Ta estráda se fakt nepovedla (v ranní špičce)... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 119 Registrován: 7-2017 |
Taky luxusní vtípek: https://www.youtube.com/watch?v=9LCGjOJ6VYE |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1763 Registrován: 11-2012 |
To nové logo SŽDC se fakt nepovedlo. První dojem byl, že se dívám na British railways...
Klidně zaprodám svou duši peklu, pokud budu moct do konce života dělat jen na Kocourech a Škodovkách II. generace. To jsou mašiny, pro které se do práce těším.
Okolí neustále prudím tím, že mluvím pravdu, ale jinak su moc hodný... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1392 Registrován: 6-2016 |
Bobmaster: Charakterizoval bych to video starou známou hláškou: "Jen samá pozitiva a sociální jistoty". Zejména na Smíchově |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 832 Registrován: 2-2009 |
Kdo si pořád myslí že má nový dopravce na šumavských tratích přeplněný soupravy... odkaz (Příspěvek byl editován uživatelem Kadlos.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 290 Registrován: 8-2017 |
Ad video SŽDC: Já v tom vidim jasný poselství, že tam pracujou jak ve zpomalenym filmu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1768 Registrován: 11-2012 |
Ad to video z Indie: Jak je to u nás v Evropě? Rozjede se souprava, pokud jsou nějaké dveře otevřené, nebo dojde k blokaci jízdy? Mám na mysli soudobé soupravy.
Klidně zaprodám svou duši peklu, pokud budu moct do konce života dělat jen na Kocourech a Škodovkách II. generace. To jsou mašiny, pro které se do práce těším.
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11902 Registrován: 3-2007 |
Jak která. |
P_v
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1909 Registrován: 5-2002 |
Cestování budoucnosti. |
Polabský
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 971 Registrován: 10-2010 |
Vážená společnosti, dovolím si zde vložit odkaz na svůj příspěvek ze čtvrtka 11.1. v "prototypech", který zde rozpoutal kratší zajímavou diskusi , patřící víceméně do vlákna tohoto ! https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3856517 Hezký den Všem !! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15555 Registrován: 5-2002 |
Já to zas slyšel s Krtíšem (Velký nebo Malý)... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2033 Registrován: 6-2004 |
Těch variant bylo víc - Smržovka, Mikulášovice, Počernice... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 311 Registrován: 12-2007 |
Ostrava - Svinov a nebo Hlavní ---- ale to je o výdejně v Praze, ale to Tokio by tam mohlo být taky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1440 Registrován: 6-2016 |
Igor: Tokio ne... Místní pokladní by nemohla reagovat na objednávku: "Lystek, pyčo"! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15565 Registrován: 5-2002 |
Mahel: nebo Svatoňovice - ty jsou obzvlášť záludné tím, že Velké jsou jen zastávka, kdežto Malé celá stanice i s vlečkou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 312 Registrován: 12-2007 |
honzaklonfar: Proč ne? :-) Ovšem bez těch gramatických chyb, Hujere! Obě i mají být měkká. Nevím, proč je tak zafixováno, že na Ostravsku se používá jen tvrdé y. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4461 Registrován: 7-2011 |
Nemyslím, že jde o gramatickou chybu, jako spíš o snahu foneticky trochu převést "tvrdouakratkou" ostravštinu do textu. Tak je snaha to řešit takto, no. |
Trolleybus
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2864 Registrován: 5-2002 |
Já byl kdysi kolegy z Ostravska instruován, abych v komunikaci s nimi ve výrazu pro dámské přirození klidně používal "i" nebo "y" dle vlastního uvážení, ale vždy výhradně krátké, neb dlouhé používáme jen my Češi.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1446 Registrován: 6-2016 |
Ano, ypsilony jsem použil jen kvůli nabuzení dojmu aktuálního přednesu. Pár let jsem dojížděl do Ostravy pracovat :-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15573 Registrován: 5-2002 |
HK: ypsilony jsem použil jen kvůli nabuzení dojmu aktuálního přednesu Jenže zrovna v ostravštině se i/y rozlišuje i výslovností. Proto Ostraváci nechápou, proč furt někdo prudí s vyjmenovanejma slovama, když oni to přece slyšej´... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1452 Registrován: 6-2016 |
Hajnej: V hovoru běžných drážních pracovníků na místním levém přednádraží jsem měkké "i" ve slově "pyča" neslyšel. Ale uznávám, že nemám nářečový sluch |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15579 Registrován: 5-2002 |
Nech si to předvést od zdepíšícího Igora, až se někdy potkáte. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1780 Registrován: 11-2012 |
Zrovna u te piče se hraje na krátkost a důraz aby to vyznělo. Takových se dnes spolu s kurvama a dalším mnou často používaným výrazivem ozývalo ze skříně motorgenerátoru hodně, když jsem zapojoval autotrafa zapalování zářivek...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 313 Registrován: 12-2007 |
Jak to je na ostravsku s tím y/i, na to si stačí poslechnout Nohavicovu píseň o depresi https://www.youtube.com/watch?v=IeQfM-fBdEc a kdo potřebuje přesvědčivější vysvětlení, nechť si zajde do Vítkovic a zkusí tam v kotli na Baníku několikrát zařvat ono pejorativní označení dámského přirození s "y", čímž se zařadí mezi cizáky a pokud to přežije jen s "oteklu hubu", nadosmrti už nezpochybuje. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1454 Registrován: 6-2016 |
Igor: Vynikající píseň! Jen to inkriminované slovo nezaznělo, což je škoda - Jarek by ho jistě vyslovil zcela ve shodě s nejlepšími ostravskými lingvistickými pravidly Teď mě napadlo, že jsem možná negativně poznamenán desítkami let "pražské češtiny", kde je nejen zcela jasné měkké "i", ale navíc dlouhé ("í"). Takže krajové odlišnosti vnímám patrně zkresleně... |
Vihorlat_snina
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 543 Registrován: 6-2005 |
Z těch "ostravských" písniček od Nohavici mám rád tuhle https://youtu.be/LG5andmQMdg , i když by spíš patřila do silniční diskuse...
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1168 Registrován: 10-2011 |
Já taky, ale tak rychle to nedokážu zarecitovat... |
Němec_z_ova
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3773 Registrován: 4-2009 |
vlasak: Tak to zkoušejte pomaleji
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.
Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1169 Registrován: 10-2011 |
Když to už nemá tu atmosféru... |
Vihorlat_snina
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 544 Registrován: 6-2005 |
Přesně tak, taky se mi ta rychlejší verze líbí mnohem víc...
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1170 Registrován: 10-2011 |
Když už jsme u nohavici a máme volby, toto je song pro všechny, obzvlášť pro ty, kdo jsou zklamaní z jejich výsledku... https://www.youtube.com/watch?v=H6F_krv2BPk Nechci nikoho ovlivnit, ani dělat reklamu... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 972 Registrován: 9-2014 |
ešte je pred záverečnou |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1815 Registrován: 11-2012 |
A hele, to je jak zima 2012/2013, aneb přesně tak vypadalo moje kolo čekající venku před nádražím v Přerově po návratu ze třináctky v Nezamyslicách. Tehdy výjimečně v zimě sněžilo jak se sluší a patří, ne jak teď, kdy se mi saně nudí ve sklepě...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 973 Registrován: 9-2014 |
Taká malá habaďúra ! https://m.youtube.com/watch?v=VUBLjp0t25c |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1536 Registrován: 6-2016 |
atoris: Dost dobrý! |
Jeffer
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 804 Registrován: 1-2005 |
Vtip? Tak trochu, ja som sa kráľovsky bavil: V piatok okolo pol šiestej som mal v Chocni asi 15 minút času, kým dorazí známy a budeme môcť vyraziť. Tak som chvíľu pobiehal s foťákom po prvom nástupišti a fotil čo išlo/stálo. No a z druhého nástupišťa na mňa začala kričať nejaká pani, že som „hnusný špiceľ“ a „sviňa špicľovská“ a že „len preto, že som kamarát s fízľami, tak to neznamená, že na mňa nepríjdu“ a možno aj niečo o chcípaní… Vydržalo jej to ešte aj keď preliezla na 1A a nastúpila do regioznovy na Vysoké Mýto, to si ešte otvorila okienko aby to na mňa mohla kričať ďalej (už to začínalo byť trochu nudné, dosť sa opakovala) a odfotiť si ma. Keby ste ju náhodou stretli, tak že srdečne pozdravujem.
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 41 Registrován: 4-2005 |
Ukradené koleje Video |
6563
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 112 Registrován: 8-2017 |
Vypadá to, že přesun tramvajové tratě v Brně bude trvat déle, než se čekalo. |
Alex7
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 153 Registrován: 6-2016 |
Stream.cz: Darwinovy ceny - železniční speciál |
Polabský
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1012 Registrován: 10-2010 |
V kupé vlaku nás sedělo pět a na další zastávce k nám přistoupila mladistvě vypadající dáma s chlapcem, který jak se později ukázalo – nebyl syn, ale vnouček. Spořádaně jsme oba dva pustili na místa, která i navzdory špinavým oknům umožňovala hezký výhled na ubíhající, takřka jarní krajinu. Chlapec chvíli pozoroval okolní svět. Ten ho ale omrzel, a tak začal očima těkat po kupé, až ho na stěně zaujala sprejem vyvedená kresba, které jsme si my dospělí ani nevšimli. Na umakartovém podkladu se skvěl červený kosočtverec s čárkou uprostřed. K dokonalému provedení měl daleko, ale malba svůj účel splnila, protože každý bezpečně poznal, o co se jedná. Až na malého chlapce. "Babí, co je to tam namalovaný?” Pro něj neznámý druh "smajlíka” ho zřejmě zaujal. "Kde myslíš, Kubíku?” "No přece naproti nám, na stěně.” Ukazal chlapec na nestydatou malůvku. Na čele jí vyskočila ustaraná vráska. I my ostatní zpozorněli a se špatně skrývanou škodolibostí vyčkávali, jak se ta dobrá žena se zapeklitou situací popere. Prala se statečně. "To je... to je...” přemýšlela usilovně, čím ukojit vnoučkovu zvědavost, až ji osvítil duch svatý. "To je přece dráček!” zašvitořila s líbezným úsměvem a nás, škodolibce, obdařila vítězoslavným pohledem. Zdálo se, že trapas je zažehnán, atmosféra v kupe se opět uvolnila a všichni přitomní se vrátili ke svým myšlenkám. Ne však chlapec. "Jakej dráček, babi? Myslíš jako ten na pouštění?” Babička, čelíc další zvídavé otázce,nešťastně vzdychla a očima k nám vyslala signál SOS. Nikdo jí však záchranné lano nehodil. "No ano, Kubíku, takovej co ti udělal táta na podzim, pamatuješ?” Improvizovala statečně. Chlapec se zamyslel. Tak dráček, hmmm. "Hele, babi, a nepotřebuje ten dráček vocas?” Dvěma spolucestujícím už cukaly koutky úst a paní začala rudnout. "Tenhle dráček asi ne”, hlesla babička. "To je divný, každej správnej dráček by si vocas zasloužil,” mudroval vnouček. "Tak tenhle ho nemá!” odsekla mu babička. Očividně jí docházela trpělivost i fantazie. Mladý se ale nedal a bezděčně utahoval šrouby. "Babi, a ty máš dráčka?” Babi polil pot a polovina kupé se odebrala na chodbu, odkud se ozývaly salvy dosud zadržovaného smíchu. "Já už dráčky nepouštím,” odpověděla ta dobrá žena žalostně. "Protože už dráčka nepotřebuješ!” triumfoval chlapeček a zbylé osazenstvo propuklo v řehot. Babička se blížila infarktu a vnouček dál bezelstně rozvíjel svou ďábelskou teorii: "Ale když jsi ještě dráčka mívala, tak jsi vocas chtěla, ne?” To uz smíchy slzelo celé kupé i chodba před ním. Na nebohou ženu to ale bylo příliš a bouchly saze. "Chováte se jako primitivové!” rozječela se na nás. "Čemu se smějete? Jak asi vypadám před tím klukem?!” Nenápadná studentka v brýlích, která seděla naproti, poprvé zvedla hlavu od své učebnice, a do nastalého ticha ke všeobecnému zděšení pravila: "Jako dráček?” Žena sklapla čelist a chvíli na dívku konsternovaně hleděla. Pak ale pochopila význam sdělení i trapnost svého výstupu a začala se smát. Postupně se k ní přidali i ostatní cestující i s kloučkem, který sice nevěděl, čemu se směje, ale smál se o to upřímněji. "Máte pravdu, chovala jsem se jako dráček,” soukala ze sebe ta žena, co jí bránice dovolila. Vlak zabrzdil v konečné stanici a lidé začali vystupovat. Loučili se slovy: "Tak se mějte, paní, a ty taky, ...draku!" Tahle příhoda mi přišla před delší dobou majlem a je ze stránek Českých drah, neb se prý opravdu stala. Pěkný den. Všem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 915 Registrován: 10-2009 |
Polabsky: kdysi to tuším vyšlo v týdeníku Železničář v rubrice Na železnici dějí se věci, nebo tak nějak se to jmenovalo. Už přesně nevím, ale někde to mám doma vystřižený.
Kronika žst. Znojmo 1869-2016, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě www.svd-jzm.cz |
P_v
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1944 Registrován: 5-2002 |
Nekonečný vlak. https://www.youtube.com/watch?v=qUZVv0nr2rc |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 42 Registrován: 4-2005 |
Perlička z polského přejezdu: Stream.cz (to třetí video). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1638 Registrován: 6-2016 |
Petr_s: Borec předvedl IQ tyQ... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 942 Registrován: 9-2013 |
Polští řidiči jsou prostě nepoučitelní. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 60 Registrován: 6-2016 |
...aneb zamávejte svému fírovi. Wasrpoláci jsou na tom s inteligencí obecně špatně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1187 Registrován: 10-2011 |
A ještě sem, aneb oprava nadjezdu. https://www.youtube.com/watch?v=2zbMfw-bgZ8 |
vlk_v_tanci
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 27 Registrován: 12-2014 |
Cestování s ČD je prostě peklo: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 509 Registrován: 5-2007 |
Když má někdo nápad, tak i to graffiti může být dobrý http://www.rouming.cz/roumingShow.php?file=ice_graffiti.jpg |
P_v
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1957 Registrován: 5-2002 |
Cyklista v tunelu (o fous) https://www.liveleak.com/view?t=sFnae_1526607346 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1868 Registrován: 11-2012 |
Ty komentáře dole pod videem nemaj chybu. https://www.youtube.com/watch?v=CAQu49fbD1c
Kočátko říká, že poctivý analog je lepší než digitální náhražky.
Pohrdám všema, co si nechaj kálet na hlavu jakožto aj těma, kdo jim na tu hlavu kálí... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 44 Registrován: 1-2006 |
Škoda 706 RTO jako sedmituna:O 16:00 (Příspěvek byl editován uživatelem rentier.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14 Registrován: 11-2017 |
Pokus o železniční vtip na IT serveru? https://www.root.cz/clanky/komiks-nizkonakladovka/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 43 Registrován: 4-2005 |
Kouřová clona na přejezdu: Video |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1985 Registrován: 6-2016 |
přišlo mailem :-) |
Nechic
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2240 Registrován: 4-2010 |
V červnu na trati Split - Záhřeb. Naše naklápěcí intercity alias jednotka 612 zastavila před návěstidlem. Zadkem však čouhala do nechráněného přejezdu. Na ten přijížděl kamion z nedalekého lomu. Řidič kamionu neváhal a zatroubil na náš vlak. Fíra ve vší slušnosti vlakem "couvnul" před přejezd, aby kamion mohl projet. |