Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 07. 10. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 07. 10. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1523 Registrován: 12-2007 |
Hmm, vypajdá to tak... A ty jsi muž bez vesty a bez psa tak pár slov k sobotní procházce... Na Zahradním městě řádí EŽeti Most V Korytech se chystá na víkendovou uzavírku pod mostem Na pláních k Edenu roste trativoda tak nějak se to tam rýsuje... Konečně jsem trefil obsluhu nové "odbočky" Železný most Přivezli 16 Íček na severní most Slávie Připravuje se demontáž kabelové lávky na západní straně Železného mostu Pod mostem a okolí budují odvodňovací žlaby
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2743 Registrován: 7-2012 |
Celé jaro se soutěžilo a v zimě se bude betonovat o sto šest! |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12780 Registrován: 3-2007 |
Vy pyskujete, když se nestaví a když se staví, tak taky. Divná nátura |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17605 Registrován: 5-2002 |
Kasme: Přivezli 16 Íček na severní most Slávie Jojo, na zastávkách 135/136/150/213 zase visí cedule ohledně nočních odklonů (tuším přes Modrej most). A cestou busem se mi zdálo, že proti osvětlené zdi NC Eden vidím rýsovat se zdvižené rameno jeřábu. MŠ: v zimě se bude betonovat o sto šest! No tak jednak oba mosty (Eden i Koryta) vypadají na betonáže už teď na podzim a druhak dostatečně velký věci by se daly betonovat i když mrzne - beton si "topí" sám a limitujícím faktorem je spíš (ne)zamrznití automixu při dopravě z betonárky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1662 Registrován: 1-2005 |
U M. Š. záleží na tom, jestli se daná investiční akce týká oblasti jeho zájmu - míchačka v -30 °C při výstavbě výhybny v Jakuszycích pro zavedení rychlíků z Prahy do Jelení Hory by mu nevadila a dost možná by tam pobíhal se zapáleným hadrem namočeným v naftě.
Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2748 Registrován: 7-2012 |
Ta výhybna Jakuszyce bohužel nehrozí. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12787 Registrován: 3-2007 |
A k čemu je tak moc potřeba ? Já to nemyslím ironicky, ale při pohledu do jízdního řádu mi to není vůbec jasné. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2749 Registrován: 7-2012 |
Bez té výhybny rychlíky z Harrachova do Jelenia Góra neprotáhnete, aniž by jste zrušil osobáky. A potřebujete to na přestupy směr Wroclaw. Praha - letiště Wroclaw a nískonákladová letadla po celé Evropě. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8436 Registrován: 5-2007 |
Tyjo, Marcel si tak verí, že chce zriadiť rýchlikovú linku len pre seba |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9133 Registrován: 8-2012 |
Bez té výhybny rychlíky z Harrachova do Jelenia Góra neprotáhnete Taky tam žádné rychlíky protahovat nepotřebujeme, to jsou jen vlhké sny šotoušků a jednoho Odborníka, Jehož Jméno Se Nesmí Vyslovit. Praha - letiště Wroclaw a nískonákladová letadla po celé Evropě Hoďte na něj síť.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 103 Registrován: 2-2011 |
A toto tady bylo? http://www.iprpraha.cz/strategiezeleznice |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1524 Registrován: 12-2007 |
V noci opravdu osadili Íčka severního mostu Slávie - se docela divím... v tom větru O víkendu začala V Korytech montáž dočasných stojek z PiŽMo
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1525 Registrován: 12-2007 |
Na mostě V Korytech se včera pracovalo ještě v půl deváté večer ............ Zatrolejování spojky 91-92 a demontáž kabelové lávky u Železného mostu Výluka v provozu V úseku: Praha hl.n. – Praha-Hostivař Plánovaná výluka Modernizace ve stanici Pravidlo: Odklon vlaku Týden od 24. 09. do 30. 09. 2018 Úterý, 25. září 2018 23:00 - 23:59 Středa, 26. září 2018 00:00 - 04:05 Čtvrtek, 27. září 2018 00:00 - 04:05 Popis: Po dobu výluky jedou vlaky Os 9150, Os 2574, Os 2577, R 733, Os 9157 a Os 2501 v úseku Praha-Hostivař – Praha hlavní nádraží odklonem mimo zastávku Praha-Strašnice zastávka a stanici Praha-Vršovice a za úsekem s výlukou se u nich očekává navýšení zpoždění asi o 5 minut. Odkloněné vlaky Os 2577 a Os 2501 jsou ve vyloučeném úseku také nahrazeny autobusy náhradní dopravy. Náhradní autobusová doprava jede podle pravidelného jízdního řádu. Odkloněný vlak Os 9157 je v úseku pouze Praha-Vršovice – Praha hlavní nádraží veden také autobusem náhradní dopravy podle pravidelného jízdního řádu. Ve stanici Praha-Hostivař je zajištěn přestup ze spojů náhradní dopravy na (odkloněné) kmenové vlaky. Spoje náhradní dopravy ve stanicích Praha hlavní nádraží a Praha-Vršovice nečekají na žádné přípoje. V úseku Praha hlavní nádraží – Praha-Vršovice jsou navíc zavedeny dodatečné vlakové spoje: • Os 11867: Praha hl.n. odj. v 23:08 hod.; náhrada za Os 2577 pro obsluhu stanice Praha-Vršovice • Os 11869: Praha hl.n. odj. v 23:27 hod.; náhrada za R 733 a Os 9157 pro obsluhu stanice Praha-Vršovice. Cestující pokračující do zastávky Praha-Strašnice zastávka musí ve stanici Praha-Vršovice přestoupit do autobusu náhradní dopravy za vlak Os 9157 Cestující mohou dále využít služeb MHD. • Os 11889: Praha hl.n. odj. v 23:42 hod.; náhrada za Os 9157 pro obsluhu stanice Praha-Vršovice • Os 9074: Praha-Vršovice odj. v 23:18 hod.; náhrada za Os 9150 • Os 11878: Praha-Vršovice odj. v 23:35 hod.; návoz cestujících R 733, přestup cestujících na vlak R 733 ve stanici Praha hl.n. je zajištěn • Os 11886: Praha-Vršovice odj. v 23:53 hod.; náhrada za Os 2574 Vlak R 733 bude na odjezdu ze stanice Praha hlavní nádraží asi 5 až 10 minut opožděn.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1526 Registrován: 12-2007 |
Od Železného mostu na Zahradní Město https://hostivar-hlavni.rajce.idnes.cz/180925/
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4429 Registrován: 3-2007 |
Dneska tam kabelová lávka u železného mostu už nebyla a nějakých 20-30 metrů před podjezdem u Edenu přibyl výkop kolmo protínající těleso, asi pro odvod z drenáží mezi železným mostem a Edenem. A pozor, cosi se kopalo už ve Vršovicích osobních, mezi 1. a 2. kolejí od staniční budovy - nově vypadající kabeláž v modrých chráničkách. Mimochodem, kde se nová trať spojí se současnou? Před NS Třešňovka trefí stávající stopu? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1528 Registrován: 12-2007 |
Ano, kabelová lávka už je jen nad kolejemi 1 a 3 i tam brzy nebude. Kopou kabelovou trasu... Nová trať opouští stávající stopu u třešňovky mírně už někde za přejezdem. Byly položeny první metry definitivních kolejí a to napojení nákladiště Strašnice. O víkendu nás čeká uzavírka pod mostem V Korytech kvůli osazování nosníku. Už i na Zahradním městě řádil nivelační buldozer https://hostivar-hlavni.rajce.idnes.cz/180927/
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11679 Registrován: 4-2003 |
Koukám,že ze železného mostu jdou hezky fotit vlaky .. asi se taky stavím
https://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Jnd
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1529 Registrován: 12-2007 |
Most V Korytech 29.9.2018
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1530 Registrován: 12-2007 |
Od lanového mostu k vršovickému osobnímu...
P_v
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2026 Registrován: 5-2002 |
Je to zajímavé, jak se vynořují pradávné koleje ve spodních archeologických vrstvách. Kolik jich tam ještě bude, pod metrem humusu a jiné hrabaniny |
Administrátor Číslo příspěvku: 72963 Registrován: 4-2003 |
P_v: Tzv. Dálkovou kolej jsem tu zmiňoval (a sám se na ni ptal) už víckrát. Podobné pozůstatky jsou (byly) v celé délce od Vršovic až po Třešnovku. Většina byla přepojena do (již bývalého) seřaďovacího nádraží, část fungovala jako napojení strašnického nákladiště, část pak byla sice napojena, ale částečně přesypána např. "přejezdem" a některé části (převážně v hodně malé osovce od benešovské trati) jsou již léta odpojeny (ve Vršovicích od osobního k ranžíru a u "lanového mostu" - vyjma prostoru pilíře, kde snad ke snesení došlo) a mizely/objevovaly se podle toho, jak byl prostor zarostlý nebo vykácený, resp. zda tam zrovna čistička nevyplivla sajrajt. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1723 Registrován: 4-2010 |
Mám kopii plánu Pražského uzlu. Sice dost schématickou. Kde není odbočka Železný most a dálková kolej podle všeho by měla sloužit pro vlaky z odjezdové skupiny ve směru na Tábor. (Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4791 Registrován: 9-2005 |
HAldir: rok pořízení a zdroj by nebyly? Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1724 Registrován: 4-2010 |
Plešoun Červenec 1939. Před několika lety jsem to našel ve nějakém spisu na Chodovci. (Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.) |
Rob
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1544 Registrován: 1-2005 |
Plešoun: na druhém obrázku je zachyceno hradlo ve Strašnicích (Hr2), které bylo ještě patrně u strážního domku nad zastávkou. Takže domek hradla, který ve Strašnicích pamatujeme u lávky musel být až poválečný.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15659 Registrován: 6-2003 |
Na hlavním zmizely automaty na kafe. A taky stánky s kafem v podchodu... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1531 Registrován: 12-2007 |
Sudop Revue 3/2018 http://www.sudop.cz/o-nas/sudop-e-revue?download-id=1259&do=downl oad-force Praha-Karlín: Loučení s mostem... První železniční most z předpjatého betonu v ČSR odešel na věčnost Optimalizace traťového úseku Praha-Hostivař – Praha hl. n. Vladislav Šefl / foto autor a internet .... Jo a dneska se na stavbě proháněly hned tři stroje s nivelační radlicí https://hostivar-hlavni.rajce.idnes.cz/181002/
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4448 Registrován: 3-2007 |
Díky za fotky, ten GPS buldozer je zajímavá věc. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2607 Registrován: 3-2004 |
To už je asi 20 let stará záležitost, poprvé jsem jej pozoroval při rekonstrukci žst. Přelouč. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2608 Registrován: 3-2004 |
Proč se kolem nové trasy v odjezdové skupině vytvářejí ty "zemní valy"? Díky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 135 Registrován: 8-2011 |
Pekny, videl jsem to uz mockrat. Je v tom na 99% prijimac DGPS, presnost v centimetrech by asi mela stacit ... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1532 Registrován: 12-2007 |
zemní valy: Nejen v odjezdové skupině... Že by protihluková opatření... V projektu je výška 1,5m Nivelační radlice: já to nepsal jako nějakou převratnou novinku, ale že už se rovná spousty metrů plání..
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5680 Registrován: 9-2011 |
Poborskii: kafe je nezdravý |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2179 Registrován: 6-2016 |
Aleš_Liesk.: Já bych to viděl na "změnu provozovatele". Bude jistě lepší a bude mít TUTOVĚ ZDRAVĚJŠÍ KAFE! Doporučil bych MELTU, moje babička pila jen to, a dožila se 93 let |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12838 Registrován: 3-2007 |
Anebo klesá nějaké místní kamenné kafetérii kšeft a myslí si, že to tím zachrání. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2180 Registrován: 6-2016 |
Mladějov: I takové věci se dějí... Např. u nás v Černošicích. Léta provozovaný bufáč u cyklostezky Na Vírku NAJEDNOU porušoval několik předpisů a vyhlášek. A ÚPLNĚ NÁHODOU se v té době otevřel nový cca 800 m dál... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1533 Registrován: 12-2007 |
Podvečerní procházka Vrškama
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 727 Registrován: 6-2015 |
Na stránce 16 a dále je zajímavé povídání a o provozu bývalého Seřaďovacího nádraží Vršovice https://www.cdcargo.cz/documents/10179/70000/Bulletin_CD_Cargo_4_ 2015.pdf/88230fc0-41ac-426d-8376-2a4c863f17be (Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 728 Registrován: 6-2015 |
Chtěl bych se jen zeptat na tyto dvě koleje za měnírnou Třešňovka - proč jsou takto ukončeny - byly někdy v historii zapojeny do tratě na Malešice nebo ne, případně bylo plánováno je zapojit nebo proč to takto je? Díky. https://tinyurl.com/y9gtd5ro (Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17631 Registrován: 5-2002 |
K6S: byly někdy v historii zapojeny do tratě na Malešice Ano, dvěma výhybkami a křižovatkou. Ještě tak před cca 20 lety. Po té označené jedničkou se vjíždělo od Malešic do vjezdové skupiny. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 729 Registrován: 6-2015 |
Díky, a napadlo mně - dalo se třeba tudy nějak projet z Malešic na trať Hostivař - Strašnice? Nebo to bylo oddělené? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5222 Registrován: 7-2011 |
K6S - Pokud vím, tak "přímo" ne. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2609 Registrován: 3-2004 |
Stačilo se podívat na fotomapu z r. 2003 |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12856 Registrován: 3-2007 |
To by se ovšem musel použít (vlastní) mozek. Ach jo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17635 Registrován: 5-2002 |
Spíš jsem přemýšlel o té druhé koleji, co byla přes křižovatku a výhybku č. 5 zapojena do traťové koleje pro odjezd do Malešic - jestli se tudy vůbec někdy dalo odjet z dálkové koleje (která byla přednostně pro odjezdy směr Benešov), protože je to poněkud přespříliš křížem přese všecko a mnohem praktičtější bylo jezdit po jižní spojovací koleji. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12868 Registrován: 3-2007 |
jestli se tudy vůbec někdy dalo odjet z dálkové koleje (která byla přednostně pro odjezdy směr Benešov), ???? Co je podle tebe "dálková" ?? Já že na Benešov se odjíždělo z Odjezdu do tratě mezi Vršovicemi a strašnickou zastávkou (hradlo/odb. Ž.Most). A nikdy (kromě mimořádností) se nejezdilo z Vjezdu na Odb. Záběhlice, jen opačně. Tolik pamětník |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1727 Registrován: 4-2010 |
Mladějov Podle schématu z roku 1938. To vypadá, že se na trať ve směru Tábor se jezdilo až odbočkou Záběhlice. Bylo to v době, kdy byl levostraný provoz. Aby se používala odbočka Železný most. Tak by musela obsahovat kolejovou spojku mezi traťovími kolejemi nebo jezdit až do Záběhlic po nesprávné. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4792 Registrován: 9-2005 |
Hajnej: výřez ze starého plánku a výřez z posledního plánku před přestavbou (Příspěvek byl editován uživatelem Plešoun.) |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12884 Registrován: 3-2007 |
A tady někdo zmínil, že se tím myslí levostranný provoz a 1938 (kdy třeba ještě neexistovaly Čekačky a trať do Radotína) ??? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1728 Registrován: 4-2010 |
Zde je odkaz na fotomapy z roku 1962. Kde je vidět počáteční fáze stavby Čekacích kolejí a tratě do Krče. Ale také starší plánky. http://lms.cuzk.cz/lms/ (Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5688 Registrován: 9-2011 |
Jak jsem tak čuměl do těch schémat, tak jsem tam neviděl odjedová návěstidla pro odjezdy z Dálkové koleje a kolejí 1 až 5, resp. až 8, směrem "doleva". Takže se taky kloním k tomu, žu tudyhle se normálně neodjíždělo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17640 Registrován: 5-2002 |
ML: Co je podle tebe "dálková" ?? Kolej, co se táhne po severní straně ranžíru od odjezdu až na Záběhlice a co se po ní za dob levostranného provozu odjíždělo na Benešov. Bohužel na starých kolejových schématech nejsou návěstidla*) a novější schémata jsou už z dob pravostranného provozu. *) zato dávají odpověď na otázku, proč na těch novějších nemůžu najít výhybku č. 4... Tolik pamětník Pro daný dotaz ještě pořád málo... A tady někdo zmínil, že se tím myslí levostranný provoz a 1938 Zmínil - tím "vůbec někdy", které sahá až do "minus nekonečna", tedy do doby vzniku ranžíru. Tehdy se nějak musel povolovat i odjezd z té dálkové, otázka je, jestli návěstidlem, nebo nějak jinak. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12895 Registrován: 3-2007 |
>co se po ní za dob levostranného provozu odjíždělo na Benešov. ..což je věc, která se mi právě nezdá. Můžeš to nějak doložit ? Já tedy nemám plánky, ale proč by radši neměli na Železném mostě o dvě výhybky víc ? Dálkovou si pamatuju, jen jsem si nebyl jist, že nemyslíš něco jiného, resp. to dřív nebylo nějak jinak zapojeno. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12896 Registrován: 3-2007 |
Tolik pamětník Pro daný dotaz ještě pořád málo... Nojo, to by mi muselo být tak 90, či lépe sto a více. Každopádně je vidět, jak se i u tak notoricky známé a přístupné věci, jako vršovický ranžír, či tunel u mostu inteligence, objevují snadno bílá místa. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17644 Registrován: 5-2002 |
ML: což je věc, která se mi právě nezdá. Můžeš to nějak doložit ? Doložil to Haldir v pondělí ráno - viz poslední fotku. Dálková tehdy nekončila šturcem, ale šla až na tu chybějící výhybky č.4, kterou se zapojila do Odb. Záběhlice. Proto jsem taky tu dobu levostranného provozu nijak explicitně nezdůrazňoval, měl jsem za to, že to mají v relativně čerstvé paměti i jiní. ale proč by radši neměli na Železném mostě o dvě výhybky víc ? Protože tenkrát jednak Odb. ŽM vůbec neexistovala a druhak by to zbytečně komplikovalo traťovinu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1535 Registrován: 12-2007 |
První definitivní pražce pod Železným mostem
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1536 Registrován: 12-2007 |
A ještě mizející Smíchov...
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 919 Registrován: 12-2014 |
Kasme: K tomu ještě pilně rozebírají staré depo...
Můj Youtube kanál BlanCamCZ s převážně železniční tématikou dostupný zde
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11704 Registrován: 4-2003 |
No co stejnak tam byl posledních 30 let akorát bordel a nepoužívané koleje ...
https://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Jnd
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1729 Registrován: 4-2010 |
Nejlepšími vodítky jsou letecké snímky. Na schématu z roku 1938 odbočka Železný most chybí. Na leteckých snímcích které jsou dost nekvalitní. Nelze spolehlivě její existenci potvrdit ani vyrátit. Letecké snímky z roku 1947. Její existenci potvrzují. Včetně kolejové spojky mezi kolejemi. Díky které šlo odjíždět na správnou kolej. |