Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 17. 10. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 17. 10. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9315 Registrován: 8-2012 |
cpát teď, když tam mezitím vzniklo hrdlo Tak ono tam nic nevznniklo, prostě "jen" přibylo vlaků - čili "pomníkáři" můžou jít cestou jejich omezení výměnou za to, že se kapacita sežere na zastavování. Ale něco mi říká, že tohle není směr úvahy T.Z.
電車オタク
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17688 Registrován: 5-2002 |
Pravda, nevzniklo, ale začalo se výrazněji uplatňovat. V době, kdy Os obracely na Smíchu, tam jakoby "nebylo"... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1545 Registrován: 12-2007 |
Dnes jsem stihl jen Železný most - Eden Most Slavia chystají na betonáž Vykopán poklad v místě nové patky TV U depa narazili na propustek Nové 102 podbitá a zas o kus dál položená
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1136 Registrován: 1-2006 |
Tomáš_záruba: Je jedno, že to konstatoval někdo více kapacitní, podstatné je spíš to, že se na to dokázal podívat jinýma očima, nezatíženým rutinou. I ti, které nemusím, mají občas mezi spoustou šotosnů i nové zajímavé náhledy, které zatím nebyly uplatněny... "Vhd_sl: ...někdo daleko více kapacitní než kdokoli z nás konstatoval, že problém vlastně není a pokud by měl případně při nárůstu dopravy být, tak bude jiný problém nedaleko omezením výrazně horším. " Ano, svým způsobem by se to dalo postavit tak, že delším obsazením daného oddílu uměle snížíme kapacitu a budeme tak objednateli příměstské dopravy bránit, aby toho objednal tolik, aby to zhlaví a počet hran na Masaryčce pro tento směr neuneslo. Pokud bude pravidelně zastavovat vlak na vjezdu na Masaryčku, je jedno jestli zastaví u návěstidla nebo u perónu a ztráta času těch, kteří jsou ve většině, se pokrátí. Z hlediska vzdutí je to asi v klidu, protože tam ještě jeden oddíl před blokováním hlavních směrů vždycky je. Je toho tam dnes ale tolik, aby k takovým situacím docházelo, a je prodloužení jízdní doby zastavením na této zastávce opodstatněné? Pro jaký počet lidí se to odhaduje? Karlín dojíždějícími roste, o tom žádná, ale nic víc než ti, co tam dojíždějí, tam nebude - přestup na B je na Masně, do východní části Prahy je asi líp využít Běchovice, na Palmovku tramvaj z Libně. Bude úspora času společnosti adekvátní vynaloženým nákladům? Vyšehradu se toto netýká, tam je to jednoznačně o špuntu do přetíženého hrdla a těžkých problémech. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 261 Registrován: 7-2015 |
Mizející Smíchovské depo focené z vlaku. |
Cogwheel
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5893 Registrován: 1-2012 |
To bylo depo České západní dráhy. Dále na Smíchově bylo ještě depo Buštěhradské dráhy (zbouráno při výstavbě městského okruhu někdy před 20 lety, nějaké filmové záběry z něho jsou i v poválečném filmu "Železný dědek"). Na nejjižnějším konci kolejiště ještě zůstává býv. depo Pražsko-duchcovské dráhy - nynější Výtopna Zlíchov, využívaná žel. a auto-veteránovými nadšenci. Budoucnost této remízy je také ohrožena - nebo už ne? |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12921 Registrován: 3-2007 |
TZ 2998 : Mám dovolenou a jsem mimo použitelný internet. Vase uvaha., na kterou jsem reagoval, je skutečně chybná a připadalo mi, ze je to tak jasné, ze není třeba se k tomu vracet a obecně mi poněkud připadalo, q proto jsem reagoval, jak reagoval.ze si rad občas neco trochu priohnete, aby vám to hrálo do vašich teorii. Já sice vas oblíbený pristup jako sofistikované dojení státu a budování si pomníku tak úplně nesdilim,ale to nic nemění na tom, ze když tu pec azas moc nerzzhavujete,ze si o leecems můžeme vyměnit názory, Jsem rozhodne pro splavnou komunikaci a a oceňují, ze to vidíte podobně. Takže cca za 10 dni budu plně k dispozici. S pozdravem M. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 104 Registrován: 2-2011 |
Přednášky a diskuze v CAMPu o dlouhodobé strategii železnice v Praze a železničním tunelu v Lipsku: https://www.facebook.com/camppraha/videos/159649331639361/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2897 Registrován: 8-2009 |
Cogwheel: snadpřežije
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2216 Registrován: 6-2016 |
K tomu Smíchovskému depu - jak dlouho před ním stojí ten nabouraný (a dnes pomalovaný) vůz dráteníků? Já bych si tipnul 4 roky, ale střílím od boku. |
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 923 Registrován: 12-2014 |
honzaklonfar: Jestli si to správně pamatuji, tak je to vagon z té nehody na Vyšehradě v 2014, kdy najel pravidelný vlak do pracovního vlaku.
Můj Youtube kanál BlanCamCZ s převážně železniční tématikou dostupný zde
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2218 Registrován: 6-2016 |
Blanka: Dík, to vypadá, že jsem se ani moc neseknul Jak dlouho tam ještě asi bude... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1550 Registrován: 12-2007 |
Betonáž severního mostu Slavie cca 170 kubíků betonu Střední most by se měl betonovat za měsíc V Korytech snad v úterý
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1552 Registrován: 12-2007 |
Eden - Železný most Kolejnice 120m z Polska jako v Hostivaři, přivezli prý polské mašiny
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8417 Registrován: 5-2002 |
Ano, potvrzuji. V pátek viděny ve Vršovicích. |
P_v
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2031 Registrován: 5-2002 |
Čekal bych zde těžší kolejivo než 49E1. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17706 Registrován: 5-2002 |
PŠ: V sobotu tam byly ještě, tuším na 11. koleji. P_v: Čekal bych zde těžší kolejivo než 49E1 Speciálně severní dvě koleje jsou čistě osobní, tak k čemu to...? |
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 925 Registrován: 12-2014 |
honzaklonfar: Kdo ví... možná ho budou posunovat ještě za pár let po novém kolejišti Jurek_fm: Držme palce, doufám, že volby dopadly pro výtopnu v tomto ohledu dobře a noví zastupitelé budou záměru i nadále nakloněni... Jsem také docela zvědavá, jestli se nějak pohne Vyšehrad - visel na něm předvolební plakát Pirátů, který sliboval záchranu. Vypadá to, že na Praze 2 byli Piráti druzí, tak snad alespoň nějaká naděje pro tuto krásnou památku...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 41 Registrován: 8-2017 |
Mně by taky zajímalo, co se dá dělat s Vyšehradem... Od SŽDC neustále slyšíme, že je to soukromý majetek a oni nic dělat nemohou. Takže to leda vyvlastnit |
Cogwheel
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5903 Registrován: 1-2012 |
Od Pirátů spíše očekávám, že tam zřídí squat, srovnatelný s "Klinikou", kterou geodeti SŽDC stále nemohou využívat, resp. adaptovat pro své účely (ač squateři mají z "Kliniky" již dávno výpověď). Také by v bývalé nádražní budově Vyšehrad (samozřejmě za veřejné finance) mohla vzniknout "nízkoprahová šlehárna" pro hygienickou aplikaci drog a bezplatnou výměnu stříkaček toxikomanům. Co se týká budoucího fungování Pirátů ve vedení města, jsem bohužel velkým skeptikem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2226 Registrován: 6-2016 |
Ohledně Vyšehradu: https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=34 9800&typ=PLATNY Zajímavé také je toto: https://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazObjekt.aspx?encrypted=x3C_Chp VUlUePhLAaTKbC9bWFW3tD5-BxcIi1EfeuSsPvXY-owfJr_Gp4UIbz9dWOBFyRhVD inHmjMb26Yo-lhMssQwfHld80zSs8erfxN0mqx3yuiTPlZYrLu9a5SKRXgWbTBdjl ts= |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 8-2018 |
Co se píše v tom katastru? Odkaz zpravidla funguje jen pár minut, díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3759 Registrován: 5-2004 |
Tyhle linky po pár minutách vyprší, trvalý je zde: parcela: http://vdp.cuzk.cz/vdp/ruian/parcely/2113933101 stavba: http://vdp.cuzk.cz/vdp/ruian/stavebniobjekty/49225201 Přes ta žlutá tlačítka se dá proklikat pak na ty podrobnější informace. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3540 Registrován: 5-2002 |
Od Pirátů spíše očekávám, že tam zřídí squat, srovnatelný s "Klinikou" Já přesně tohle očekávám taky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3136 Registrován: 5-2002 |
Dnes navečer ve Vršovicích ET 41 005 - A a B PKP Cargo se soupravou prázdných plošinových vozů. Zřejmě od další zásilky kolejnic. Jestli to bude taková kvalita jako pověstná polská litina na vodovodním potrubí na sídlišti v Bohnicích, tak potěš koště.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...
Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu... |
Tex232
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16 Registrován: 9-2018 |
Brr: No jasný Inženýři s Vysokou Školou Života od SPD by byli lepší :-)"Od Pirátů spíše očekávám, že tam zřídí squat, srovnatelný s "Klinikou" Já přesně tohle očekávám taky." |
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 926 Registrován: 12-2014 |
Výhodou očekávání toho nejhoršího je, že člověk může být místy mile překvapen. Po přečtení tohoto článku z loňského roku https://www.piratskelisty.cz/clanek-1673-vyvlastnovani-a-verejny- zajem a zjištění, že Vyšehrad vlastně není vůbec zmíněn v komunálním volebním programu, však naděje opět poněkud pohasíná...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5700 Registrován: 9-2011 |
ET41.005 Viděna Ve Vrškách Vsobotu Vpodvečer. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 782 Registrován: 11-2007 |
Tak hlavně nevím, jestli je opravdu tak neprůstřelné za pomoci vyjímky, reaktivovat Vyšehrad jako stanici a nechat tam zastavovat os? Samozřejmě ruku v ruce s modernizací nástupiště a budovy. Jenže ono se nechceTak nějak mi zní v uších věta"Když se chce všechno jde.." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1554 Registrován: 12-2007 |
V sobotu, cestou do Plzně, jsem udělal i pár fotek z vlaku... Z hlaváku jsme odjížděli zajímavou obkličkou ale asi nic tak zvláštního to nebude Kus lávky na mostě přes Vltavu vypadalo hotově... Na Smíchově se dál bourá... https://kasme.rajce.idnes.cz/praha-beroun-181013/
Moderátor Číslo příspěvku: 15894 Registrován: 11-2005 |
obkličkou Variantní cestou |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5703 Registrován: 9-2011 |
Na Smíchově se dál bourá... |
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 927 Registrován: 12-2014 |
To by teoreticky šlo, obnovit na Vyšehradě provoz?
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 292 Registrován: 7-2017 |
Psalo se že ne, protože je v oblouku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3185 Registrován: 9-2003 |
DJ těsto: Nešlo by to, protože stanice Vyšehrad byla zrušena. Kdyby to tenkrát nebyli zrušili jako stanici ale jen tam prostě přestali zastavovat, tak by to nebyl problém. Ale teď už jedině podle nových norem.
NOBLE BRICKS
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 230 Registrován: 7-2005 |
ET41.005 zjevně strávila příjemný eurovíkend v Praze a po vyložení nákladu se včera během dne vydala na cestu zpět. Tady v pátek ráno ve Vrš: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 86 Registrován: 12-2017 |
Psalo se že ne, protože je v oblouku. No a to je problém? stanic a zastávek co je v oblouku je mraky jak u nás tak ve světě... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 783 Registrován: 11-2007 |
ad bandita: Normy,normy ale jak říkám kdyby se moooc chtělo tak by se prostě udělala vyjímka. Určitě by nebyla první a poslední. Jenže ono se prostě NECHCE |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 121 Registrován: 9-2015 |
Proč by se mělo chtít? To je obdobné jako s Karlínem. Zastávka, která by z hlediska PID nebyla příliš významná, ale snižovala by propustnost vytížené důležité trati. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2229 Registrován: 6-2016 |
bandita: Předmětný oblouk má tak malý poloměr, že by i na sólo ešusu musela jezdit dvojčlenná četa... O snížení propustnosti už psali jiní. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 122 Registrován: 9-2015 |
Ano, pokud už by se měla zřizovat nová zastávka Vyšehrad, tak se uvažuje přesunutí směrem k Vršovicím na tu rovinku pod Nuselský most. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5079 Registrován: 11-2007 |
Jarda Š., 122: Jenomže přesně tam je zhlaví výhybny Vyšehrad. A nástupiště ve výhybkách nepostavíš. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 123 Registrován: 9-2015 |
Rudolf 33: Výhybnu by ale snad šlo přemístit před zastávku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5080 Registrován: 11-2007 |
Jarda Š.: A to chcete zkrátit dopravnu tak, že se vám do ní nevejde vlak? A nebo z ní udělat jenom odbočku někde na Výtoni? Pak ovšem musíte zapomenout na jízdy mezi Vršovicemi a Smíchovem, neboť to tam neprocpete. A navíc, kam byste mezi ty dvě řady domů podle trati dal nástupiště. Do jejich dvorků snad ne. Navíc nástupiště mezi kolejemi (u tří kolejí nutné) by znamenalo vybočení jedné koleje ještě blíže k obytným domům, kde již dnes jsou překračovány hlukové a vibrační normy. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2233 Registrován: 6-2016 |
Jarda_Š.: Koukni na mapy.cz a použij měření vzdálenosti... Jestli si dobře pamatuju pár let z5, tak se případná zastávka plánovala ve "zhruba přímém" úseku u zast. Ostrčilovo náměstí (přes Botič a podchod). Je tam cca 300 metrů a na druhém konci přístup i k zastávce Albertov. Ale to padlo ve světle smělých plánů na zastávku Výtoň u rekonstruovaného železničního mostu. Takže vzato selským rozumem bude dlouho prd... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 124 Registrován: 9-2015 |
No to bude, protože to je nerealizovatelné bez vyřešení Vyšehradského železničního mostu a na něj navazujících tratí. Jak už jsem výše naznačil, mít vůbec nějakou zastávku mezi Smíchovem a Wilsonem (ev. Vršovicemi) nepovažuji za důležité. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 26 Registrován: 9-2015 |
já to za důležité považuji. koleje jsou v prostoru nádraží Vyšehrad tři. pro obsluhu by stačil znovu vykopat podchod a aby byla obsluhována pro cestující jen nejjižnější kolej. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 293 Registrován: 7-2017 |
To jako aby se po tý jedný koleji jezdilo cik-cak? |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12963 Registrován: 3-2007 |
Asi jo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 91 Registrován: 12-2017 |
Dj tiesto: Normy,normy ale jak říkám kdyby se moooc chtělo tak by se prostě udělala vyjímka Neznám normu(y) týkající se této problematiky, ale to tam je skutečně uvedeno něco ve stylu "v oblouku nesmí být zastávka"? honzaklonfar: Předmětný oblouk má tak malý poloměr, že by i na sólo ešusu musela jezdit dvojčlenná četa... O snížení propustnosti už psali jiní. Ok, problém propustnosti chápu. Ale fakt mi trochu uniká to "že to nejde" protože oblouk. Máme 21 století a skoro vše je technicky řešitelné. Je skutečně problém mít na nástupišti několik kamer, a na konci nástupiště několik obrazovek pro fíru, aby viděl co se podél vlaku děje? V Paříži jezdí příměstské 7-8 vozové soupravy a obsluha je pouze fíra bez čety, zastávek v oblouku je tam nespočet... a dokonce i v podzemí... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5182 Registrován: 9-2005 |
Norma je norma. Co norma dovoluje na výjimku, nevím, nehodlám za normu platit. (Příspěvek byl editován uživatelem Qěcy.)
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5183 Registrován: 9-2005 |
V normě je minimální přípustný poloměr oblouku a nějaká možnost výjimky. Technický to řešitelné je. Pak ještě máme mezeru mezi pětapůl metrů vysokým perónem a hranou dveří. Obávám se, že tato překročí povolenou velikost a vozíčkáři by měli problém. To by možná šlo vylepšit instalací gumové holínky hřebenu na hranu, jako je tomu v pražském metru v úrovni prvních dveří.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17724 Registrován: 5-2002 |
Bandita: Je skutečně problém mít na nástupišti několik kamer ... a obrazovek ? Kdyby těch kamer a obrazovek bylo tolik, aby měl cestující v mezeře mezi prahem dveří a hranou perónu na co šlápnout, tak by to určitě šlo... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5184 Registrován: 9-2005 |
Tak by se pouštělo hlášení "mind the gap".
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8600 Registrován: 10-2003 |
aby měl cestující v mezeře mezi prahem dveří a hranou perónu na co šlápnout Když může být mezera jak kráva v oblouku na konci 1a nástupiště na Hlaváku, tak by to neměl být zase takový problém (ne že bych byl zastáncem Vyšehradu v původní poloze). A to pomíjím to, že nástupiště tam je výš než hrana ešusu a s plošinou se tam vyjet nedá. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 92 Registrován: 12-2017 |
Hajnej: Kdyby těch kamer a obrazovek bylo tolik, aby měl cestující v mezeře mezi prahem dveří a hranou perónu na co šlápnout, tak by to určitě šlo... Aha, tak problém je v tom že ten oblouk je "moc "vostrej" a lidi by při nastupování/vystupování padali mezi nástupní prostor vagónu a nástupiště, tak to pak jo... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5185 Registrován: 9-2005 |
Bandita, no je to tak. Nízký peron můžete mít hranu blíž, než ten 550-milimetrový. Gumový hřeben by mezeru zmenšil, ale nevím, jestli by takové řešení vyhovělo výjimce z normy.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4602 Registrován: 3-2004 |
Qěcy:...pětapůl metrů vysokým perónem Teda, to nám nějak přes léto narostly
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 68 Registrován: 9-2014 |
Nechci se tu vypisovat s normou, tak jí přikládám jako obrázek. Nevím kolik je poloměr oblouku na Vyšehradě a v dalším oblouku (mě to vychází cca 230m a 280m), ale na minimální parametry pro nástupiště 550mm nad TK to úplně nevypadá. Když pominu dopravně-technologický aspekt, tak si myslím, že čistě stavebně by se na Ostrčilově náměstí jakž takž vnější nástupiště vešla. Zkusil jsem si to načrtnout a ve vršovickém směru by se vešlo 300m dlouhé nástupiště a ve smíchovském směru sotva 200m dlouhé nástupiště. Samozřejmě by to znamenalo upravit podchod, most, TV a další věci a to je na podrobnější zkoumání, zda je to možné. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12969 Registrován: 3-2007 |
>Když pominu dopravně-technologický aspekt No to nepomíjejte. To by mohla být zastávka za zastávkou v pražském uzlu každých 300 metrů a ještě by tady tomu někteří plácali. |