Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » „Posázavský pacifik“ a přilehlé tratě » Archiv diskuse „Posázavský pacifik“ a přilehl... do 24. 03. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse „Posázavský pacifik“ a přilehl... do 24. 03. 2018dolů |
autor | příspěvek | |
---|---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4522 Registrován: 7-2011 |
Filípek: A to proč jako, prosímpěkně a co přesně je na tom za svinstvo? Protože to "někdo" (skrz zákon na ochranu osobních údajů) nařídil a zakázal, anebo proto, protože panuje obecná shoda (většina lidí to chápe) že to je cosi neslušného?"je docela svinstvo fotit lidi bez jejich souhlasu a dávat to na internet" |
|
Miloš_jonák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 107 Registrován: 12-2007 |
Bobik: Řekl bych, že správně je za A i za B nehledě na to, že osobně bych se tam vidět nechtěl. "A to proč jako, prosímpěkně a co přesně je na tom za svinstvo? Protože to "někdo" (skrz zákon na ochranu osobních údajů) nařídil a zakázal, anebo proto, protože panuje obecná shoda (většina lidí to chápe) že to je cosi neslušného?" À Propos zde to ani nemá co dělat, na zesměšňování šotoušů je tu specializované vlákno... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 898 Registrován: 12-2012 |
Pár záběrů 749.107 v novém laku ze sobotní jízdy na Dobříš.https://www.youtube.com/watch?v=3fWl_7DKUu8 velkej413: pobavil jsem se
Více videí na Videokanále Mi.Ko & Endy96
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 12-2017 |
Jen se zeptám k Hornímu Pacifiku. Jak to nyní vypadá s výlukou? Koukal jsem před Vánocemi, že ve Zruči nad Sázavou je terč směrem na Čerčany. To je "ten zde výše zmiňovaný špatný stav trati" a následně zavedené pomalé jízdy a pak, jestli jsem dobře pochopil, zavedená výluka? Nebo se pletu a je to něco dalšího? Moc to tu nesleduji, jen jsem rychle proletěl poslední diskusi, tak kdyby mi mohl někdo prosím hodit přesnější info dík Michal |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 768 Registrován: 4-2005 |
Na country radiu když rano valim do práce,tak uvadějí výluky a ze Zruče do Kácova je psaná až do 30.6.2018 jinak by se mělo hodně investovat do trati https://jihlava.idnes.cz/most-tunel-zeleznice-trat-posazavsky-pac ifik-oprava-rekonstrukce-ledec-nad-sazavou-hrad-g74-/jihlava-zpra vy.aspx?c=A180116_376652_jihlava-zpravy_mv | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12075 Registrován: 8-2004 |
MP_michal: A co dalšího než výluku s červenými terči byste si představoval?"Nebo se pletu a je to něco dalšího?"
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 12-2017 |
Hroch... Tím něco dalšího, jsem myslel, jestli těch vyloučených úseků není více. Tak se zeptám ještě jinak. Vyloučený úsek je tedy Kácov - Zruč nad Sázavou? děkuji za odpověď |
|
Mirko
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3845 Registrován: 6-2006 |
Co vidíš? https://www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu/vyluka/3813/ ...tak vidíš. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1315 Registrován: 4-2014 |
V Žst. Dobříš se plánuje uzavření výdejny jízdenek. Viz článek v OBZORU Č.2/2018 - stránka č.3 název článku je: VÝPRAVČÍ JÍZDENKY PRODÁVAT NEBUDE A BASTA. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 333 Registrován: 11-2015 |
Nablýskaná 749.107 a libeňský držák 264 https://www.youtube.com/watch?v=qWIJeQXxnHY |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 337 Registrován: 6-2012 |
Nemáte někdo informaci jak budou na pacifiku řazeny vlaky při "letním provozu". Kde pojedou zdvojené regionovy, kde patra adt. Předpokládám, že na Dobříš bude pouze na pár vlacích posílení cyklovozem, jinak asi nic. Děkuji. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10 Registrován: 1-2018 |
Škodér: Patra budou jezdit na 9055,57,60,65,66,68. Bdmtee budou jezdit v sobotu na 9061,64,67 a 9207 a v neděli na 9207,06 a 1832. Zdvojené Regionovy s cyklovozem uprostřed by měly jezdit v neděli na 9061,64,67,70. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 338 Registrován: 6-2012 |
Pepa04: Díky za informaci a je vůbec dostatek Regionov? Oproti loňskému roku jezdí víc vlaků, např. Os 9059 jezdí i v neděli. Nevíte na jakých vlacích budou cyklovozy na Dobříš? Případně zda tam místo Regionov nebudou v létě v pravidelném řazení 714 + Balmy? Aby Regíny mohly jet na Čečany. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11 Registrován: 1-2018 |
Škodér: Cyklovozy na Dobříš by měli jezdit na 2053,55,64,66, ale nezaručují to. O tom jestli by na Dobříš měla jezdit 714 s Balmy nic nevím. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 8-2017 |
Polední čekačka 9060 v Jílovém. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 339 Registrován: 6-2012 |
Dnes na Zbraslavi 2 EASy ložené dřevem | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 2-2018 |
Co dělala dneska v Krči souprava 714 230 s dvěma Btx763? Vypadá to že přijela od Vršovic a vrací se zpátky | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2117 Registrován: 6-2005 |
Vajdínek: Lehla na 9009. Ten v úseku Praha Krč - Čerčany odřeknut (a nejspíš částečně i obratový 9014). Na následujícím Os ve směru Čerčany řazena navíc (asi pro ten 9014) 810 589. (Příspěvek byl editován uživatelem vbc.) |
|
George
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1353 Registrován: 5-2002 |
Jedna "zajímavá" připomínka železnice do cukrovaru Modřany. Provedení ze žlábkových kolejnic je zajímavé... A nevíte někdo co se chystá na nádraží v Modřanech? Zmizely všechny tam odstavené nákladní vagony. Kolejiště je prázdné..... (Příspěvek byl editován uživatelem George.) |
|
Cernosickej
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 80 Registrován: 9-2012 |
A navíc ještě v těch Modřanech během posledních dvou týdnů vyčistili vlečku do Chirany (CTY Logistic Park). | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 556 Registrován: 9-2016 |
Žlábkové kolejnice se na manipulačních a vlečkových kolejích používaly celkem často. Zajišťovaly prostor pro okolek v místech, kde k nim přiléhal auty pojížděný povrch | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8652 Registrován: 4-2003 |
To vypadá, jako kdyby v Modřanech coby připomínku železnice do cukrovaru osadili nějakou opotřebovanou kolejovou konstrukci z tramvajových tratí A vlečka do CTY Logistic Park, čili do areálu strojíren, je už čistá. Jen krom čištění je to i na výměnu shnilých dřevěných pražců.... |
|
Rob
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1472 Registrován: 1-2005 |
Bram: je to potěšitelné, že po sedmi letech vlečku vyčistili. Ale co se bude dít? není to příprava na trhačku? Stále se mi nechce věřit, že by ve strojírnách po tolika letech zatoužili po železniční dopravě... Pokud ano - tak hurá! | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 733 Registrován: 1-2013 |
...železnice do cukrovaru Modřany ... ze žlábkových kolejnic... Nejedná se namísto vlečky do cukrovaru o připomínku vlečky do čokoládovny Orion? (Vlečka Orion odbočovala ze širé trati Modřany - Braník, úrovňově křížila pozemní komunikaci a v areálu čokoládovny vedla po ploše společné pro silniční i drážní vozidla, zatímco vlečka do cukrovaru odbočovala ze stanice a pozemní komunikaci - příjezdovou cestu k modřanské staniční budově - přejížděla nadjezdem.) Toto vše bylo v dobách, kdy tři vlečky odbočovaly ze širé trati a čtyři vlečky ze stanice. |
|
Rob
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1473 Registrován: 1-2005 |
Vlečka Modřany: tak jsem dnes cestou z práce udělal průzkum vlečky neb to mám tři stanice busem. Vlečka je opravdu vyčištěná a je úplně fantastické, že tam není snad nic rozkradeno. Pražce jsou v horní části betonové (různých druhů), v dolní části dřevěné - ty jsou teda opravdu dost vyhnilé. Odbočující krátká vlečka v dolní části měla smůlu a je nejen zarostlá, ale i ve své koncové části zcela zaježděná do země, ale stále zřetelná. No při pohledu za vrata Modřanských strojíren není moc zřejmé, že by čekali nějaký vlečkový provoz - v pokračujícím kolejišti je bordel a skládka včetně parkoviště nákladních aut. Jinak v obloucích dolní části vlečky jsou přídržné kolejnice s datem Reszica 1898, jinak ve většině vlečky leží S49. Tak uvidíme co se bude dít. Přikládám dokumentační fotky bez dalších popisků: |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8654 Registrován: 4-2003 |
Rob:No při pohledu za vrata Modřanských strojíren není moc zřejmé, že by čekali nějaký vlečkový provoz - v pokračujícím kolejišti je bordel a skládka včetně parkoviště nákladních aut. Jinak v obloucích dolní části vlečky jsou přídržné kolejnice s datem Reszica 1898, jinak ve většině vlečky leží S49. Tak uvidíme co se bude dít. Robe, nech je dýchat, vždyť je to pár dnů, co se zprovozňováním vlečky začali . Odbočující krátká vlečka v dolní části měla smůlu a je nejen zarostlá, ale i ve své koncové části zcela zaježděná do země, ale stále zřetelná. Odbočující vlečka do teplárny byla pojížděna naposledy někdy v roce 1998 či 1999, kdy zde byly několik let deponovány neprovozní vozy M131.1 a jeden BDlm, které jsou dnes v majetku Zubrnické muzeální železnice, přičemž M131.1280, který tu byl také, je již dnes provozní. Snad najdu pár fotek odtud a dám je sem. Jinak jako malý kluk si pamatuji, že na vlečce teplárny někdy kolem roku 1985 ještě pohyb byl - byly zde odstaveny vozy Eas. Ale to byla zhruba doba, kdy byl ukončen provoz uhelné teplárny a uvedla se do provozu nová teplárna s kotlem na plyn a mazut. Jinak za éry uhelné teplárny zde údajně byla také turbína s generátorem, ale toto soustrojí v posledních letech (ale spíše desetiletích) provozu nebylo moc využíváno. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 562 Registrován: 9-2016 |
Vlečka není v seznamu vleček DÚ z 9. ledna 2018. Není ale ani mezi zrušenými vlečkami. K 20.1.2016 byla v seznamu DÚ, ale neměla uvedeno číslo povolení. To samé platí i o vlečce EŽ Praha, a.s. – Praha Modřany Provozované Zrušené |
|
Rob
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1475 Registrován: 1-2005 |
Bram: určitě je zatím fajn, že vůbec nějaká akce nastala. To je jasný. Tehdy ta poslední jízda v roce 2011 mi unikla o vlásek, takže by mně docela nějaký ten provoz potěšil. Rád se nechám překvapit - ovšem v tom dobrém slova smyslu. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 113 Registrován: 8-2011 |
Rob: skvely fotky, jako modranska naplava to takhle vycisteny nepamatuju, jen jsem si byl pred par lety hrat se synatorama v tom parku hned vedle a videl jen dzungli .... | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 24 Registrován: 8-2017 |
Něco málo z víkendu pro potěchu oka. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 338 Registrován: 11-2015 |
Prosím, co dnes jede na obou obratech velkých mašin? Ráno v čas 9055 to na webkameře vypadalo na nějakou Brejli, ale na 9057 jsem se už podívat nestihl... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 36 Registrován: 9-2014 |
Os 9055 754 042 Os 9057 749 264 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 339 Registrován: 11-2015 |
Hm, škoda, říkal jsem si, že bych se na 107 konečně vypravil. Jestli se zítra náhodou neplánuje výměna za stosedmu, nikdo neví? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1693 Registrován: 3-2015 |
749 262-2: Můžeš klidně vyrazit na Os 9057 malém oběhu jela 749 107 do Čerčan. Viděno z webkamery. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 868 Registrován: 12-2007 |
Ve Vlašimi po dlouhé době nakládka kulatiny do vozů Roos-minulý týden 2 kusy a tento zatím 4 kusy. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 340 Registrován: 6-2012 |
Dnes jsem viděl z autobusu na Strakonické Os 9013 přijíždějící do Modřan ve složení 714 023 + Bdtx + Btx + Btax + 810. Teď jsem koukal na nádraží Čerčany a 810 s Btax zůstala v Čerčanech. Jednalo se o posilu? | |
Mladějov
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12188 Registrován: 3-2007 |
Spíš přepravu nějaké opravené 810+ přívěs z Vršovic do Čerčan. (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2118 Registrován: 6-2005 |
škodér, Mladějov: Ani jedno, ani druhé, byl to návrat 810 436 a Btax 055 z Prahy, které vyrazily jako náhrada ve čtvrtek 8.3. na Os 9002 (protože regína, která na 9002 má jet, zdechla den předtím ve Vraném) a pokračovaly v oběhu (2051, 2054, 9005, 9010 atd.) dokud nebyly vyměněny opět za regínu. Pak už jen čekaly na vhodnou možnost přepravy zpět do Čerčan. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 943 Registrován: 9-2013 |
https://youtu.be/ULCIA2rS7YE Brejlovec a dvě Bardotky. PeHy |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 237 Registrován: 3-2015 |
Březen v plném proudu, stavební činnosti na dráze se rozbíhají... Měli byste někdo nějaké informace k opravě na 212 Český Šternberk--Kácov/Kácov--Zruč? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2119 Registrován: 6-2005 |
Nicky726: Oprava Č. Šternberk - Kácov zrušena (prozatím??? - měla začít v dubnu), Kácov - Zruč v nedohlednu. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 216 Registrován: 1-2010 |
zdravím,sice tam nejsou dráty,ale dle kamaráda co jezdí s busíkem jsou nasmlouvaní až do října 2018............ | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2120 Registrován: 6-2005 |
Dýmák: Tak to já jsem slyšel že až do jara 2019 "dle kamaráda co jezdí s busíkem jsou nasmlouvaní až do října 2018............" |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 238 Registrován: 3-2015 |
Vbc+Dýmák: Děkuji, ale potěšující zprávy to tedy nejsou... :-( | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 342 Registrován: 11-2015 |
Brumlající 749.107 z minulého víkendu zachycená v Čerčanech |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7200 Registrován: 1-2007 |
Dle webu ČD sražená osoba v Kutné Hoře. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18 Registrován: 8-2017 |
Stav trati 212: Momentálně to je v Ministerstvo má údajně jiné priority a tak SŽDC (která na to ale léta zvysoka dlabala, na to netřeba zapomenout) nemá prachy. Prý se jedná s městy okolo, aby společně tlačili na vrchnost.... V této souvislosti mě napadá otázka. Je nutno všude dělat reko nádraží styl "beton a modré trubky"? Nedá se udělat jen nějaký funkceschopný základ a tohle dodělat až náhodou zbydou prachy? Že by se ušetřené peníze z těch trubek investovaly do kolejnic, štěrku, podbíjení atd... |
|
Bkp
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7939 Registrován: 8-2003 |
Kolik stojí metr zábradlí a kolik metr kolejnice? Kolik stojí výhybka a kolik poloostrovní nástupiště? Pokud vím, tak na 212 má proběhnout oprava, ne investice, takže zachování stávajícího stavu (rychlosti, zabzař, nástuiště,...).
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 573 Registrován: 9-2016 |
Ono je to ještě trochu složitější. Na změnu perónu byla dotace z EU. Takže do toho. Peróny měly být ale užší (1,1 metru), jenže jisté zájmové skupiny historických vlaků přinutili SŽDC k postavení širokých. Tím muselo dojít leckde k snížení počtu kolejí a také staré budovy byly více utopeny. Pak se našly peníze z EU na "snížení propadu rychlosti" - což znamenalo hurá na přejezdy. No a loni v létě došlo k zpřísnění normy ohledně defektoskopických vad kolejnic. A ejhle, 50 let staré kolejnice neprošly. Obávám se, že dokud nebude dotace na nové kolejnice, nic se nezmění. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 575 Registrován: 9-2016 |
Mezi zastávkou Zlenice a zříceninou asi v km 60,5 je nějaký křížek. Nevíte někdo, co se tam a kdy stalo? Zrovna tak mi leží v hlavě pomníček mezi Kácovským tunelem a Střechovem v km 4,4. U něho je napsáno Zdeněk Jíša 1954 - 1993. Ani v jednom případě nemohu dohledat podrobnosti. Poradí někdo? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1061 Registrován: 10-2006 |
Jestli mne paměť neklame je také nějaký pomníček téměř pod ratajským mostem na levém břehu. Snad je tam jak jméno, tak i datum narození i úmrtí. Půjdu se tam podívat a osvěžit paměť. P.S. "Ten den byl beznadějně černej, jak darebáků svědomí, jak smutku nával nepřebernej, kterej se náhle prolomí..." |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5053 Registrován: 5-2010 |
Sv 9055 Malešicema směr Vršky ve složení 749 264- 4 patra-754 031 | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1777 Registrován: 3-2015 |
Ty odpolední vlaky dnes na Pacifik či Dobříš už jezdí z hlavního nebo stále začínají ve Vrškách? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7215 Registrován: 1-2007 |
Jeník: Výluka by měla trvat do 21 hodin. První vlak, který pojede na Hlavní, by měl být 9072/2069. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 26 Registrován: 8-2017 |
Ahoj, prosím může sem někdo napsat víkendové obraty 749/754 na trati 212? Myslím tím teď při výluce za Kácovem. Předem díky. | |
55p
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1911 Registrován: 6-2009 |
Sledovačka nevyhovuje? :-) https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTTNlFDETXB6AMrK4_HzME2rKc-1E0pRsnAy-SMbxhAhjG_P6AU-29QAlefuVoCazCrN5gMVA7iMjNr/pubhtml Nebo třeba oběhy? Z toho si to vyčteš i s trasou
Sledovačky nasazení skoro všeho na http://sledovani.55p.cz/.
Průjezdy vlaků přes stanice na http://stanice.55p.cz/. Co to jsou stanice? Sledovačky pro konkrétní trať či spíš stanici. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2122 Registrován: 6-2005 |
1831pk/9207/10102: 754 042 | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5081 Registrován: 5-2010 |
A 754 051 na 9061. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 49 Registrován: 10-2015 |
Kdož jste informovaní. Počítá se od dubna s případným oerativním posílením vlakových spojů mezi Prahou a Vraným? V odpoledních hodinách se soupravy v tomto úseku docela zaplňují a .. snad se to zvládne i bez posily - ale těžko odhadnout, kolik lidí bude autobus ze Zvole k nádraží vozit. Předpokládám, že i z Březové začne po dobu uzávěrky jezdit k vlaku více lidí než obvykle.
Netlučte do počítačů... Jsou to taky jenom .. lidi...
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 341 Registrován: 6-2012 |
Má někdo informaci, do kdy je výluka mezi Hlavním nádražím a Vršovicemi? | |