Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Tratě v západních Čechách » Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 05. 06. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 05. 06. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 22 Registrován: 3-2017 |
Nevíte, zda jede momentálně na Ex363 ALEX nebo ČD? Ex363 jede totiž odklonem přes Klatovy kvůli údajně zatopené trati mezi Holýšovem a Stodem. Po dlouhé době je tak spojení mezi Plzní a Domažlicemi bez přestupu na NAD (v Plzni proběhne pouze přestup do jiné soupravy). |
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6621 Registrován: 5-2002 |
Opi2: "Orient express pojede přes Cheb. V čele vlaku bude Větroň." A zpátky větroň poveze protidrogový Revolution train.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 284 Registrován: 1-2013 |
Tady je přibližný jízdní řád pro VSOE. Všechno je bez záruky. Praha Smíchov...... 14:03 Zdice.............. 14:44 Rokycany........... 15:09 Plzeň.............. 15:28 - 15:31 Pňovany............ 15:54 Svojšín............ 16:12 - 16:16 Valy u M.L......... 16:48 - 16:51 Cheb............... 17:17 - 17:49 Z Chebu nach Deutschland nejspíš BR 232. Šťastný lov
Lokomotivy řady 350
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23 Registrován: 3-2017 |
Nevíte, co má GWTR zase za lubem? Každou sobotu od 10. června do 29.září bude jezdit 1 souprava jakýsi okruh Plzeň (8:32) - Svojšín (9:24) - Bor (9:34) - Bělá nad Radbuzou (10:40 / 17:30 ) - Poběžovice (17:50) - Staňkov (18:22) - Plzeň (19:09) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1438 Registrován: 4-2014 |
T2F2C - to je celkem jednoduché. Plzeňský kraj cca do 3 až 5ti let chce vysoutěžit nové dopravce jak v železniční, tak i v autobusové dopravě. Takže asi pravděpodobně prezentace GWTR pro politiky Plzeňského kraje, že umíme jezdit za levnější peníz. (Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 606 Registrován: 7-2017 |
Špatný tip. Bez objednávky ee. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 653 Registrován: 7-2008 |
A zpátky větroň poveze protidrogový Revolution train No jestli má pořád ten revoluční nátěr, tak to budou u kolejí davy! Mašina tomu na kráse taky nepřidá. zatopená trať mezi Holýšovem a Stodem Tohle je taky dobrá hláška, vzhledem k tomu, že tam vede trať asi 15 metrů nad řekou... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 607 Registrován: 7-2017 |
Tomáš180: Je drobný rozdíl mezi záplavou a povodní. Tekl tam bordel z pole.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6628 Registrován: 5-2002 |
Ad GWTR - akorát to mají v kolizi s prodlouženou výlukou z Vejprnic do Plzně, takže asi se to ještě nějak upraví... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5393 Registrován: 9-2005 |
ad GWTR: A ještě mají kolizi s trasou a časovou polohou cyklobusů do Českého lesa. Ty na veřejných dotacích mají asi třetinu toho co cyklovlak, přičemž cyklovlak cestující nevytáhne do kopce na hřeben - což je pro turisty a cyklisty hlavní bonus. Nějak mi uniká větší smysl toho počinu. P.S: Už jdou zvěsti, že výluka na domažlické se potáhne ještě přes prázdniny. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6629 Registrován: 5-2002 |
Škoda že nejezdí vlak na Toužim a Vary, třeba by jste tam taky začli vozit kola. Jinak ta výluka je zvláštně plánovaná - ale aspoň to pomáhá v Plzni, kde stejně chybí most... Kdyžtak by se mohli prostě vracet zpátky stejnou trasou. Já se s tím asi svezu rád. Ale zajímal by mě potom nějaký rozbor ekonomiky (když už to jde z veřejných peněz), nějaký rozpis nákladů a tržeb by kraj na web hodit mohl... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5394 Registrován: 9-2005 |
Škoda že nejezdí vlak na Toužim a Vary, třeba by jste tam taky začli vozit kola Ale vždyť tam vlak jezdí, co ti brání s kolem jezdit do Varů lokálkou? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6630 Registrován: 5-2002 |
Třeba to že si vážím svého času? Ale jinak máš recht, je třeba zrušit i ten Tachovský bus, vlaky jezdí všude kolem, maximálně může zůstat ten kousek z Tachova. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 515 Registrován: 1-2007 |
zatopená trať mezi Holýšovem a Stodem Něco je vidět zde: (samotná trať kolem 2:53) https://youtu.be/99zY5zOoxtI?t=2m25s
The future is bending
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11927 Registrován: 5-2004 |
On kdyby byl v marjanach pripoj od exu na vary tak by to az takova traga casove nebyla. A zhruba stejne by to vychazelo s ostrym pripojem v chebu - fous pres 2 hodiny. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2021 Registrován: 3-2015 |
Kůčis: Ještě jednou dík za ten rozpis časů u VSOE vyšlo to dokonale.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2022 Registrován: 3-2015 |
Tak tady dnešní Orient zachycený blízko Zdic na trati 170. V čele byl opravdu Vectron s číslem 289, tedy moderní podoba u tohoto prestižního vlaku v elektrické podobě mi dosud chyběl se přiznám. Když to vemu zpětně tak asi nejlepší možné řešení uznávám, vest to pak přes Cheb tam dlouho nejel a taky kvůli výluce na 180 a vím že momentálně to s brejlovci hapruje, kolikrát nepokryjí ani tu Klatovskou a kde vzít dvě volné mašiny pro VSOE, aby mohl jet oklikou přes Klatovy. Tak kdo dnes ještě fotil a pochlubí se třeba z té Chebské? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 54 Registrován: 2-2012 |
Také přidám dnešní VSOE před nádražím v Pňovanech |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 42 Registrován: 7-2017 |
Tak od Jeníka kousek dál a trochu vejš u Hořovic. S těmi 17 vozy si to hnal do oněch 15 promile jak namydlený... větroň! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 54 Registrován: 6-2017 |
Tak když už je tu ta včerejší fotodokumentace VSOE krok za krokem, tak já jsem stál ještě o kousek dál . Na stejném místě jsem dokumentoval VSOE i před pár lety: odkaz . Mimochodem neví někdo náhodou, co za vlak to supělo k Hořovicům po půl jedenácté včera večer? Byť bydlím od trati vzdušnou čarou cca 2,5 km a přes kopec, tak jsem jasně slyšel více jak pět minut zvuk netlumeného motoru, jak pomalu zdolává úsek Praskolesy - Hořovice. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 5-2018 |
Orient Expres s větroněm v Rokycanech |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 654 Registrován: 7-2008 |
Zapojuji se do šňůry příspěvků s VSOE. Tentokrát Plešnice: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 113 Registrován: 1-2017 |
Od všech nádherné fotky Orient Expresu, ke 170 jsem se včera dostal aspoň na chvíli až v podvečer. Všechny foto v úseku Stašov - Praskolesy na známém místě u mostu přes Červený potok. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 232 Registrován: 8-2007 |
ja se taky pochlubím, koukám,že jsme byli dokumentovat pěkně po trati za sebou. Plešnice, Pňovany zastávka, Pňovany... VIDEO: z dronu
krátké dokumetační klipy ze 180:
http://www.youtube.com/user/esus471 |
Špáňa
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4822 Registrován: 9-2007 |
Pro zpestření Orient Expres před 10 lety, to Vectron existoval tehdy zatím jen na papíře. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1446 Registrován: 4-2014 |
Špáňa - pěkná fotka orientu ještě v dobových Zdicích, za rok se to tam začalo měnit k nepoznání. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1447 Registrován: 4-2014 |
Oliva - co pak se to dělo?, že vláček orient jel do z Kozolup do Pňovan po nesprávné koleji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 233 Registrován: 8-2007 |
Luboš - nevím, ale to pendolíno, které jelo před OE jelo taky po nesprávný.
krátké dokumetační klipy ze 180:
http://www.youtube.com/user/esus471 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1449 Registrován: 4-2014 |
Oliva díky za info. Možná je to kvůli tomu, aby se v Pňovanech nemuselo projíždět na odjezdu do Vranova odbočkou, i když ze druhé dopravní koleje do Vranova je povolena rychlost 100km/h. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 77 Registrován: 10-2017 |
Taky posílám fotky včerejšího VSOE, tentokrát v Chebu - po příjezdu s Vectronem 193 289 a před odjezdem s Ragulinem 232 571. |
J.R.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13 Registrován: 4-2018 |
Kvuli provozu po jedne koleji mezi jiznim a Krimicema jezdi "dulezitejsi" vlaky po rovne v celem useku Jizni-Pnovany (kdyz lze). Vic bych asi za prujezdem po nespravne nehledal. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 127 Registrován: 2-2014 |
Frantomas: Já viděl odjíždět z Řevnic v čase průjezdu EX 363 zamračenou s dvěma hektory a spoustou rakví směr Beroun,tak možná to. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 56 Registrován: 6-2017 |
Vaňous - Díky, znělo to jak netlumený šestiválec, zamráča to být mohla a hektor dokáže být hlučný taky . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6634 Registrován: 5-2002 |
https://www.krimi-plzen.cz/a/hasici-museli-evakuovat-350-osob-z-p endolina/ Když se daří, tak se rozbije i přeplněný pendolíno na mostě s výlukou sousední koleje... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 512 Registrován: 11-2007 |
Jen se zeptám, je to normální, když během čtyř dnů se na stejném místě poškodí 3 sběrače??? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 5-2018 |
Asi je ,jelikož tam chybí cca 100 metrů troleje pod mostem na Domažlice jenž půjde k zemi a strojvedoucí nejsou schopni stáhnout sběrač ikdyž tam mají znaky a určitě to mají i v rozkazu |
Maxipes_Fík
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2972 Registrován: 12-2005 |
Retrovláček ukončil jízdu předčasně |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 513 Registrován: 11-2007 |
ja7 Úterý, 29. května 2018 - 19:47:43 Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 5-2018 To je výsledek vyšetřování, konstatování či co? Podle jakých "znaků" se tam má strojvedoucí řídit? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1033 Registrován: 8-2007 |
Podle jakých "znaků" se tam má strojvedoucí řídit? Předpokládám, že tam bude něco takového, jen možná v oranžovém provedení ... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 514 Registrován: 11-2007 |
Ad Bkv: zcela určitě tam něco takového. A teď si představte, že strojvedoucí před tímto "znakem" ("něčím takovým")má sběrač stažený, projede daný úsek se staženým sběračem, pak následuje jiný "znak", za ním strojvedoucí zdvihne sběrač a ejhle! Buď má sběrač na kousky, případně i trolej "na hlavě". Na konkrétním místě jsem nebyl, ale leccos jsem neoficiálně slyšel. Proto mě zarazila jednoznačná odpověď: "strojvedoucí nejsou schopni stáhnout sběrač ikdyž tam mají znaky a určitě to mají i v rozkazu". |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 477 Registrován: 5-2013 |
Jo je tam oranžová "piča" a visí přibližně zde, zrovna nedávno jsem pozoroval laminátku s tkalounem prázdných vapek, jak stahuje smeták a dál si to ku Škvrňanum šine setrvačností. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 5-2018 |
Jak píše Bkv je tam tento znak + tam je tento http://mujweb.cz/mikulda/d1/kousky/pripra.htm jenž je umístěn o několik set metrů před tamtím a ano jelikož je to ve výluce tak jsou celooranžové |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 515 Registrován: 11-2007 |
Ad ja7: To tady nikdo nerozporuje. Ale překvapil mě váš tón, že strojvedoucí nejsou schopni stáhnout sběrač i když tam mají znak. Rázem vám bylo jasné, že chyba byla na straně strojvedoucích. Kdybyste napsal také, že strojvedoucí nereagoval na patřičnou návěst ( v tomto případě "Stáhněte sběrač"), dalo by se říci, že dané věci aspoň trochu rozumíte. Takhle pouze fíry napadáte. Jen dovětek, dva vlaky jely ve směru Cheb-Plz (náklad a druhý den Ex) a do třetice v opačném směru Pendolína. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 5-2018 |
Momentálně se jezdí pouze po jedné koleji , která je osazena jak ze směru Cheb tak i ze směru Plzeň |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 516 Registrován: 11-2007 |
Ad ja7. Jestli to byla reakce na můj poslední příspěvek, tak samozřejmě vím, že se jezdí po jedné koleji. Ale ta čeština, co si mám představit pod tímto: "Momentálně se jezdí pouze po jedné koleji , která je osazena jak ze směru Cheb tak i ze směru Plzeň". Co je osazeno? Kolej nebo snad něco jiného? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 5-2018 |
Myslím si že každý pochopil můj poslední příspěvěk kromě Vás. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 517 Registrován: 11-2007 |
Ad ja7: poslední reakce na vás ode mne. I já jsem snad ten váš poslední příspěvek pochopil. Ale na pár otázek jste mi neodpověděl (a odpovědi už ani nečekám). Bohužel jste se u mne zařadil k těm diskutujícím, kteří většinou napadají a na otázky konkrétně neodpovídají. To je ode mne opravdu poslední reakce. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 5-2018 |
Nevím čím jsem napadal ,ale všichni strojvedoucí(hlavně ten v pendolinu) by měli znát drážní předpisy proto jsem napsal že za to mohou oni když ty znaky tam prostě jsou |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 240 Registrován: 10-2008 |
ja7: Samozřejmě že strojvedoucí má v rozkaze kde je pomalá jízda, kde je nefunkční návěstidlo, kde je přechodná stahovačka. Samozřejmě, že se řídí návěstma pro elektrickou trakci. Jenomže stačí, aby se strojvedoucí mrknul právě do toho rozkazu a neštěstí je na světě. A ten rozkaz je kolikrát na dvě stránky A4. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6636 Registrován: 8-2007 |
Občas je to litánie metr dlouhá,kterou strojvedoucí louská za jízdy staveništěm. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 551 Registrován: 1-2009 |
Jurda_74, Apollo_17: zažil jsem, když při rekonstrukci Olomouc - Česká Třebová bývaly rozkazy až po zem (cca 2m). Velikost rozkazu nemění nic na tom, že pokud fíra rozkaz podepsal a stahovačka v něm byla, je zodpovědnost na fírovi.
Trainweb.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8082 Registrován: 6-2006 |
kterou strojvedoucí louská za jízdy staveništěm - to je praktická bejkárna. To aby měl fíra pomocníka, který by mu to předčítal jako navigátor. |
Maxipes_Fík
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2973 Registrován: 12-2005 |
Možná je snazší sledovat trať, než číst rozkazy :D |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2033 Registrován: 3-2015 |
Dnešní Zážitkový vlak KDS Kladno jedoucí do Plzně do ZOO. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5398 Registrován: 9-2005 |
Další blb za volantem: odkaz Do Bezdružic asi zas dnes pojede 810 anebo 842... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8 Registrován: 4-2018 |
Má to už za sebou, přišlo to tak najednou |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 520 Registrován: 12-2007 |
Betty12: A co puberta, máte jí za sebou? Mně to tak vtipný nepřipadá. Jinak provoz na radnické je již obnoven. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9 Registrován: 4-2018 |
Žížal : Nemyslíš - zaplatíš - jen blb dokáže přehlédnout výstražná světla na přejezdu ; pán pospíchal , telefonoval, ladil rádio , šteloval navigaci?????? Nemyslíš - zaplatíš |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3163 Registrován: 5-2002 |
Inteligence srnky : "dlouho nic nejede, tak si počkám, až mi to auto osvítí cestu a ..." hup před něj.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1845 Registrován: 12-2003 |
M_k: Do Bezdružic jela normálně řada 814. |