Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » 380 a nové lokomotivy ze Škody Plzeň » Archiv diskuse 380 a nové lokomotivy ze Škody P... do 09. 05. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse 380 a nové lokomotivy ze Škody P... do 09. 05. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Desiro
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3239 Registrován: 2-2004 |
TH: Máš životní kliku, že nejsi právníkem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15756 Registrován: 5-2002 |
Desiro: nejen on, hlavně jeho klienti... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7028 Registrován: 8-2012 |
Máš životní kliku, že nejsi právníkem Právník si musí koupit dražší horší věc s mizerným servisem? Proč? P.S. kdy naposled si vlastně od té Škodovky koupil někdo mašinu "za svý"?
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
|
Desiro
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3240 Registrován: 2-2004 |
TH: Potřeba diskusního vítězství? Tuhle hru nehraju. P.S. (když je máš tak rád) - já nakupuji takhle. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7035 Registrován: 8-2012 |
Tak mi to holt s tím masochistickým právníkem zůstane nadosmrti utajeno. P.S. Traxx AC3 není od Škodovky.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1058 Registrován: 5-2002 |
On Brabazonův výbor vypadá jako spolek pitomců nehledě na to, že například Vickers Viscount vzešlý ze stejného "výboru" se dal na nebi vidět ještě před desíti lety. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 186 Registrován: 8-2017 |
T_._H_. - no, když vidím, jak tady u konkurence kolem těch vectronů ti kluci kolikrát pobíhají, tak je zcela jedno, jestli se koupí mašina z Schadefabrik, či vod zímenza |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7044 Registrován: 8-2012 |
tak je zcela jedno, jestli se koupí Tak proč se teda prodalo za dané období řádově pět tisíc lokomotiv, ale z toho bylo jen 22 od Škodovky, když je to zcela jedno? (Protože to jedno není, což se ale z "pobíhání kolem" fakt nepozná.)
|
Němec_z_ova
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3800 Registrován: 4-2009 |
Practicus. Pane kolego, kdybyste tušil co musí Pars Šumperk řešit za Škodovku, tak na 380 ani nevzpomenete |
Bobo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13909 Registrován: 5-2002 |
pras patří škodě, ni?
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font> jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno http://www.stopkoureni.cz/ |
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3728 Registrován: 3-2007 |
patří, ale asi teď vylosoval roli odštěpného závodu pro řešení záručních průserů. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 187 Registrován: 8-2017 |
Němec_z_ova - to je sice možný, ale když dělali opravy na strších mašinách, nadáváním se to tu jen hemžilo - mašina do Parsu přijela po svých a po "opravě" musela být odtažena |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 188 Registrován: 8-2017 |
Němec_z_ova - Mimo to, to je problém toho, kdo to přebírá. Ten dotyčnej o těch mašinách má něco vědět, má být vybavenej papírem, kde je jasně a stručně napsaný, co všechno vyzkoušet (popř. jak), a jenom zaškrtává, zda je to v pořádku, či nikoliv. Pokud příjde na mašinu, která nejede, bezmilosti vrátit a jen on má konečný slovo, zda tu mašinu přebere, či nikoliv, ne že na něho bude vvíjen nátlak, musíš to převzít - to prostě neexistuje. Když by opravny museli platit penále za neschopné mašiny (vozy), ten přístup by se velice rychle změnil a hlídali by si kvalitu provedené práce, třeba tím, že by měli vlastního zkušebáka, kterej těm dotyčným případný průser zavčas omlátí o hlavu. Ale, jak jsme si ty lidi vychovali, takový je máme, takže se nemůžem divit, že to vypadá tak, jak to vypadá. |
Bobo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13915 Registrován: 5-2002 |
loko po žos neni v záruce na opravu?
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font> jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno http://www.stopkoureni.cz/ |
Jeffer
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 802 Registrován: 1-2005 |
Jeden včerajší pozdrav z Prahy
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 190 Registrován: 8-2017 |
Bobo - je, ale následná oprava trvala i půl roku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5631 Registrován: 11-2009 |
Ex 1542 • 21.2.2018 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 202 Registrován: 3-2015 |
Chci se zeptat jestli někdo neví co je s 380.004? Pokud vím tak minimálně 1,5 měsíce už nejezdila. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 906 Registrován: 12-2007 |
380.004 stojí od 9.1.2018 . Též by mně zajímalo so je s ní. Je mi u nějaký šrot 380, ale 004 je reklamka
Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali Najbrt-Welcome in the darkness time |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2899 Registrován: 12-2006 |
Jak dlouho stojí 380.001? A kvůli čemu se odstavila? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 3-2018 |
https://www.youtube.com/watch?v=spD-kSH79co |
Halbstadt
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1463 Registrován: 9-2006 |
380.001 stojí na garančku od 31.7.2017 a hned tak jezdit nebude (zdroj náhradních dílů), 380.004 stojí po násilném poškození. |
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3877 Registrován: 3-2007 |
A to se vyplatí. Mašina za 120 mega a stojí 7 měsíců, to je na odpisech 7 milionů provar. A statisíce bude stát práce na to namontovat tam "zkanibalizované" díly... To dotujou křížově ze škukafonů za 120 Kč/km, nebo z prodeje nádraží třikrát tam a čtyřikrát zpátky? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2546 Registrován: 3-2004 |
Mašina za 120 mega 120 i po arbitrážní miliardě? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1127 Registrován: 8-2004 |
Zakazku na 26 lokomotiv pro DSB s vmax 200 km/h ziskal "bez boje" Siemens se svym Vectronem. Bomabardier se ze souteze stahl s tim, ze uprava Traxxe na 200 km/h by byla moc draha. Skoda se stahla taktez, duvod pani mluvci neuvedla. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2278 Registrován: 7-2002 |
J_p: sice to sem nepatří, ale co bude s řadou ME po zadrátování trati do Rødby? Bude výprodej, šrotace nebo si DSB mašiny ještě ponechá? Předpokládám, že těch 26 Vectronů bude určeno primárně na tuhle štreku...
Gyllene Tider - Moderna Tider
|
Ythomas_ct
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2554 Registrován: 10-2009 |
Ad Dusanh: 120 i po arbitrážní miliardě? [kladivo] Pravda, že se započtením "arbitrážní přirážky" už cena jedné 380 předčí i desetiletý pronájem jednoho vectronu (který je ovšem s údržbou)... Ad J_p: Skoda se stahla taktez, duvod pani mluvci neuvedla. Tak to je Škoda... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1128 Registrován: 8-2004 |
Fantomasdc: sice to sem nepatří, ale co bude s řadou ME po zadrátování trati do Rødby? Bude výprodej, šrotace nebo si DSB mašiny ještě ponechá? Předpokládám, že těch 26 Vectronů bude určeno primárně na tuhle štreku... Nepatri to sem, omlouvam se za odpoved mimo tema. Rada ME se pouziva i jinde, napriklad na trati do Kalundborgu (ta se ma taky dratovat). Driv tahala i EC z Prahy. Momentalne ceka vetsi pocet ME v dilnach na nove napravy kvuli trhlinam. 35 let stare ME maji jiz davno sva nejlepsi leta za sebou a jejich udrzba je hodne draha, zatimco patrove vozy, ktere tahaji, jsou jeste pomerne zanovni. Vectrony se nejspis maji pouzivat i na neco jineho, jinak by nebylo potreba tech 200 km/h. Patrove vozy maji vmax 160 km/h. To zminene vyberove rizeni bylo takovou generalkou na vetsi zakazku na 150 elektrickych jednotek v hodnote 11 miliard DKr (37,5 miliard Kc). Co se tyce srotace, tak ted se srotuji italske jednotky IC2 - rada MP (ktere jezdily jen ve zkusebnim provozu), nektere jednotky IC4 - rada MG a stare motoraky rady MR. S postupem elektrifikace se ma sesrotovat i zbytek italskych IC4, pricemz s mnohem starsimi danskymi jednotkami IC3 (rada MF) se nadale pocita v provozu. U lokomotiv ME predpokladam, ze vetsina bude postupne sesrotovana, ale nejake motorove lokomotivy budou potreba i v budoucnu. Jednu lokomotivu rady ME jiz ma zeleznicni muzeum v Odense. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2279 Registrován: 7-2002 |
J_p: díky moc za vyčerpávající info!
Gyllene Tider - Moderna Tider
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2603 Registrován: 8-2008 |
380.003 Lupěné - Hoštejn 7.12.2012
Fotogalerie lokomotiv: http://krumpolc.rajce.idnes.cz/
Fotogalerie pohraničního opevnění z let 1936 - 1938: http://ropiky1938.rajce.idnes.cz/ .............................................................. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7 Registrován: 5-2017 |
Nemá někdo informace, jak pokračuje schvalování BR 102 a NIM Expressu pro DB? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 48 Registrován: 12-2017 |
Dost by mě zajímalo jak dopadne, na Rail Days v Ostravě prohlašovali pánové z Plzně, že si to Němci líp naspecifikovali a že ta mašina je něco úplně jiného (bůh ví, co to znamená pro provoz...). |
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2370 Registrován: 4-2015 |
bůh ví, co to znamená pro provoz... Že v rajchu budou jezdit německý mašiny?
West code was broken.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 49 Registrován: 12-2017 |
Pružinskij: napsal jsem to špatně - myslel jsem, jestli bude mít "úplně jiná specifikace" a zkušenosti s 380 nějaký vliv na poruchovost nebo jestli na tom budou Němci stejně |
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6575 Registrován: 5-2002 |
Tak dvoupodlažní netrakční jednotky už ČD poptávají. Akorát trochu kratší a v počtu jen pěti kusů.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 508 Registrován: 7-2015 |
380.001 zřejmě zpět provozní, dnes odjela ze Šumperka do Prahy. |
Bílý_petr
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2292 Registrován: 7-2005 |
- Neplachov v úterý 10. dubna 2018: - Chotýčany ve středu 11. dubna 2018:
Mnohdy je důležitější vědět, o čem se mlčí, než to, o čem se mluví (Roman Kozel)
fotogalerie 4. koridoru |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 95 Registrován: 7-2017 |
PJ3623: tak podle sledovačky 380-001 zpět v provozu na rameni Praha-Linz. |
Puma
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 592 Registrován: 4-2011 |
u Kaplice ,km 88.0 |
Rob
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1490 Registrován: 1-2005 |
Mezno 14.04.18 380.009 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 104 Registrován: 7-2017 |
Tak 380-004, která od ledna nejezdí, byla přepravena do Parsu: http://www.railtrains.sk/modules/xcgal/displayimage.php?pid=32361 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11 Registrován: 8-2017 |
To jako, že ČD tu mašinu nechaly 4 měsíce stát? ČD má dostatek lokomotiv těchto parametrů, aby si tohle mohly dovolit? To není v jejich zájmu udělat to, aby se co nejdříve vrátila do služby? |
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4056 Registrován: 3-2007 |
Tak mašiny ČD dostaly, grafikon třeba na jih mají nakreslený tak, že to zajede i rychlý eso, tak proč se unavovat... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2921 Registrován: 12-2006 |
No možná to bude aj tak, že aby udrželi ostatní provozní tak některé, která má něco vážnějšiho že něco daruje. Jen tipuju... Ale na dráze se to děje normálně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 270 Registrován: 4-2010 |
V katalogu na konci roku se s 380 tkou určitě počítá do regionálních vlaků s řídícím vozem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 271 Registrován: 4-2010 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 273 Registrován: 4-2010 |
Objednány 6 ks řady 102 pro DB Regio. El. systém : 15 kV / 16,7 Hz pro rychlost 200 km/h |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8633 Registrován: 9-2002 |
Veka: To neni zadna novinka, PP souprava s trakci 109E uz se v Rajchu zkousi minimalne rok. Spis cekam, zda to preci jen nebude vyrobci omlaceno o hlavu - uz to trva najak moc dlouho.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16439 Registrován: 5-2002 |
Agent: uz to trva najak moc dlouho V poslední době je včasné dodání spíše výjimkou, a to víceméně u většiny výrobců... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8635 Registrován: 9-2002 |
Jak dlouho trvalo, nez ti dovezli to tvoje Berlingo ? Taky mi to prislo dost dlouho. Ale s posledni vetou jinak 100%souhlas.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5676 Registrován: 11-2009 |
Ex 1543 • 6.5.2018 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16444 Registrován: 5-2002 |
Agent: Jak dlouho trvalo, nez ti dovezli to tvoje Berlingo ? Od dubna do srpna. A známýmu VW Tiguana skoro rok... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4693 Registrován: 3-2004 |
Mmch, vyplývá z té dlouhé čekačky na nový gumokol nějaká cenová výhoda? Kdysi jsem tady zaslechl, že "ojeté kontejnerové lodě jsou dražší než nové, protože nová se vyrábí 3 roky, ojetá je k dispozici hned" U aut mi ale furt vychází, že "skladovky" jsou pořád výhodnější... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2639 Registrován: 9-2003 |
Offtopic Hajnej, Agent: Schadefabrika mi zcela individuálně konfigurované auto vyrobila za 4 měsíce proti slibovaným třem, což mi připadá jako akceptovatelné. To je ovšem oktávka, u módních Kardiaqů jsou ty termíny několikanásobně delší. A třeba u Subaru se na téměř NEkonfigurovatelné auto čeká rok A VÍCE. A protože Volvo už nevyrábí auta ale úlitby ekožvástům, na BMW ani Mercedes nemám, tak asi u té Schadefabriky zůstanu. Přece jen, maximálně dvoulitrový čtyřválec mě u budgetové značky neurazí, u rádobyprémie, navíc výhradně s automatem, už ano. Pozoruhodné je taky, že výrobce bakelitových motorových wozidel už v Evropě taky nabízí manuál max. ke dvoulitru, zatímco v USA, pramáti automatů, i k šestihrnku, protože tamní zákazníci si to vyřvali.
NOBLE BRICKS
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2640 Registrován: 9-2003 |
Honzasl: Na auto na objednávku jsem dostal asi 15% dolů (oni si to vezmou jinde), na skladovku by asi byla sleva větší, jenže skladovky mívají zcela absurdní konfigurace - třeba Okta Skaut 2,0 TDI "fplnépalbě fautomatu" s heligónama a nejshitnějším autorádiem bez BlueToothu.
NOBLE BRICKS
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7801 Registrován: 8-2012 |
Jseš prostě vybíravej, takovej ZH přijde jednou za tři roky do automarketu, ode dveří ukáže na nejbližší přítomnou předváděčku a řekne: "Zabalte mi ji" . (I když teda červená fóbie cca 2011 už z baráku nešla, a to nemá poškrábanou střechu.) Jinak třeba Škoda Octavia má asi 200 konfiguračních variant a když se taková individualizace zadává do výroby až po objednání, tak to holt není na počkání - to ale přece není zpoždění při výrobě (o čemž byl začátek diskuze), to je prostě kapacitně daný termín. Aspoň můžou šotouši jásat, že těch aut není z kapacitních důvodů automobilek ještě víc
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16456 Registrován: 5-2002 |
Když už jsme v tomhle offtopicu, tak já prostě vytýčil základní parametry, tj. typ a motorizace, a zbytek nechal na milostivé paní. Spokojenost oboustranná... |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12386 Registrován: 3-2007 |
Ano, muži vždy rozhodují o zásadních věcech (třeba našem poměru k Izraeli), jejich ženy o blbostech jako jaké si koupit auto |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1314 Registrován: 10-2007 |
A třeba u Subaru se na téměř NEkonfigurovatelné auto čeká rok A VÍCE. Tak to je dáno situací šikmookých autobilek, které EU moc nezajímá. Btw japonský přístup k výbavám je jiný a nepředpokládá se, že každý pepík bude aplikovat lidovou tvořivost na každý kus. Naopak nabídka výbav je daleko smysluplnější a nevznikají nesmyslné kombinace. Řekněme, že dodávají ucelená řešení. (Příspěvek byl editován uživatelem martyss.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2649 Registrován: 9-2003 |
Martyss: Tak já PRO MNE smysluplnou kombinaci u šikmookých automobilek nenašel, třeba to Subaru, které mi je sympatické, už kromě BRZ a STI nemá manuál (kdyby to alespoň byla hydra, ale vyjící variátor fakt ne), u Toyoty nešlo lepší světla (LED nebo xenon) pořídit bez maximálního balíku včetně kůže etc. Ale v poklidu zůstaňte u Japonců, já zústanu u zlééého koncernu. Hajnej: Moje paní je schopna stávající auta definovat tak, že jedno je červené, prevděpodobně škodovka a má na boku čtyři okna a druhé je šedé a hranaté. Takže té konfiguraci auta fakt nepřenechám.
NOBLE BRICKS
|