Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » „Buštěhradka“ a okolí » Archiv diskuse „Buštěhradka“ a okolí do 23. 03. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse „Buštěhradka“ a okolí do 23. 03. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Prcekzlipy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3550 Registrován: 11-2007 |
Teď Lužná. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 499 Registrován: 11-2016 |
Zdravím, můžu se zeptat v kolik (zhruba) a kdy se jezdí s SD 753.6 po Buštěhradce? Neexistuje nějaký SJŘ? Chytám se na RS 749 a rád bych měl i něco od SD do sbírky.
Jsem hrdý šotouš a za svůj koníček se nestydím!
|
Johnnyc
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 896 Registrován: 2-2009 |
Dnešní Tonka z Vojkovic opět s 749.262 podle fotek z facebooku dokonce dvojče zamračených Zdravím, můžu se zeptat v kolik (zhruba) a kdy se jezdí s SD 753.6 po Buštěhradce dopoledne nadvakrát Hostivice-Rudná-Nučice, odjezd z Hostivic je různý, ale nejčastěji je vídám na Kladně ve 14:15 - čeká na protijedoucí R z Rakovníka nebo kolem 15.hodiny - čeká na protijedouci Os z Rakovníka, ve výjimečných případech je odjezd z Kladna v 16:15 - čeká na protijedoucí R z Rakovníka |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1040 Registrován: 8-2007 |
No, ať je nějaká fotka i tady... Odjezd z Jenče. Škoda, že nebyl o 15 sekund později, mohlo to být i s Korean 777 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 651 Registrován: 5-2011 |
Tady momentka před odjezdem z Kladna |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7935 Registrován: 6-2006 |
Jsem před chvilkou o několik minut prošvihl nějakou motorem převáženou parničku. Ve 13:25 jsem zaslechl její píšťalu a následně mot. loko. |
Jirka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 416 Registrován: 5-2002 |
Takže jsem slyšel dobře kolem 14:45 píšťalu v Malešicích?
Jirka.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7936 Registrován: 6-2006 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 39 Registrován: 8-2009 |
Ondrej K: Inee, pata a sedma bude stanicni manipulacni, zrejme bez statusu vleckove. Ponevadz to by v provozu tropilo problemy. Kazdy dopravce na vlecce musi mit totiz uzavrenou smlouvu o provozovani drazni dopravy. Tato vlecko/man uprava nejspise plyne z duvodu uvolneni prostoru pro objizdeni souprav amazonu. Take jsem si zajel a zdokumentoval jak to dopada kdyz je neochotny fira k chvilkovemu zastaveni. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 34 Registrován: 7-2017 |
Joochen: Tři baruny ve Středoklukách v jeden okamžik to člověk už opravdu nevidí Za info k úpravě statusu kolejí na manipulační díky moc. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 34 Registrován: 4-2016 |
Zdravím, netuší někdo jestli i dnes vyjede 263/262 s Mattonkovou ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1546 Registrován: 12-2006 |
Koukám, že všichni, kdo pobíhali kolem Žraloka, jsou krkouni a nedají sem ani fotku, tak alespoň takto. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 40 Registrován: 8-2009 |
Pacus: Fira z modre masiny rikal, ze se budou navazet pondelky i kdyz na pondelek nema vlecka soupak. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7937 Registrován: 6-2006 |
Jezdí ještě SD vápenec z Berouna na Louny př? Dík. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3743 Registrován: 7-2004 |
Tak něco z prezentačky |
Johnnyc
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 897 Registrován: 2-2009 |
Jezdí ještě SD vápenec z Berouna na Louny př? Dík. podle fotek na facebooku a zde ve vedlejších vláknu o lok. 130 jezdí pod drátama přes prahu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 41 Registrován: 8-2009 |
Vapenec jezdi zas okolo pod draty, zrovna dneska jel. Trochu mi unika rentabilita tahani bizona xxx km z Brezna a nazpet kvuli manipulaci berounske vlecky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7940 Registrován: 6-2006 |
Já měl pocit, že skrze Rak. už neprojíždí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 729 Registrován: 6-2010 |
Video: Vzpomínka na mechanickou hlásku Kačice na trati 120 https://youtu.be/0d0BhGGC4r4 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7949 Registrován: 6-2006 |
14:26 Teď Lužná... se budou navážet pondělky - tak že mattonka zase zítra, ale časy od Žatce jsou nejisté, co? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2294 Registrován: 8-2009 |
Marťa rak: ano, Mattonka by měla být dnes, ale ještě snad ani nevyjeli. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 35 Registrován: 4-2016 |
Dnešní 749.263 s Mattonkou v Lužné |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 42 Registrován: 8-2009 |
pacus: nema tech vozu nejak malo? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 51 Registrován: 6-2016 |
Zbytek vozů zůstal v Měcholupech. Jedné z lokomotiv se nechtělo pracovat po odjezdu z Měcholup směr Krupá, takže se museli vrátit zpět do Měcholup a část vozů zde odstavit. Loko se pro zbylé vozy vrací a pojedou do Středokluk, ale asi v noci. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1070 Registrován: 10-2007 |
pracant : Bylo to dnes malinko jinak. Z vlečky Kyselka vjeli do Vojkovic v řazení 749.262 + 2 vozy + 749.263 + 12 vozů. Ve stanici to přeřadili na sestavu 263 + 14 vozů + 262. 262 byla dle plánu odvěšena v Droužkovicích a odfrčela do Chomutova. 263 jela dále sama se 14 vozy. V Měcholupech křižovala s něčím osobním a pak nevyjela do Sádku. Proto byl proveden návrat z trati. Tam odvěsili půlku zátěže a na druhý pokus vyrazili z Měcholup. Jeli až do Středokluk s vozy na vykládku. Právě nyní se vrací 263 pro druhou várku do Měcholup, i když v Isoři je psaná 262, která je zaparkovaná v Chomutově. Nevím proč 262 sundavali v Droužkovicích a ani proč je 262 nasazena v PC, když to jede 263. (Příspěvek byl editován uživatelem Hubič.)
Každá správná mašina musí být cítit naftou a být aspoň trochu špinavá od oleje !
ČKD Praha můj vzor ! K6S 310 DR |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1019 Registrován: 7-2007 |
Kolik ty "Hbbillsněco" váží? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 2-2018 |
kučera: prázdný hbbillns váží 17500kg. Pokud v každém bylo 20 tun nákladu = 525 tun + mašina- tuším 75 tun |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1250 Registrován: 6-2008 |
Nevrací se teď náhodou prázdný mattonka expres do Kyselky. Cca 20minut nazpět jsem v Rynholci slyšel průjezd nákladu dle zvuku ale na vápenec mi to přišlo krátké |
Bebop
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 371 Registrován: 10-2005 |
Busmat: "Nevrací se teď náhodou prázdný mattonka expres do Kyselky. Cca 20minut nazpět jsem v Rynholci slyšel průjezd nákladu dle zvuku ale na vápenec mi to přišlo krátké" Jo, to bylo ono. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1251 Registrován: 6-2008 |
Bebop: Děkuji za potvrzení |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1252 Registrován: 6-2008 |
Včera okolo 16hod spatřen Lv T435003 Posázavského paciviku v úseku Kačice-Stochov při jízdě směrem na Lužnou...nevíte někdo o co šlo?Napadá mě zápůjčka vozů z muzea na nějakou akci... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7956 Registrován: 6-2006 |
Vedle se píše, že veze páru na Liberec. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1552 Registrován: 6-2016 |
Mám "nedrážní" dotaz na projížděče po 174 - byli nad jezem v Nižboru již spatřeni bruslaři? Důvodně se domnívám, že led je použitelný, když je použitelný nad Mokropeským i Černošickým jezem (dnes osobně vyzkoušeno!). Za případnou odpověď děkuju, protože bych zítra rád vyrazil. Je to vlakem z Černošic (a zpět) LAHŮDKOVÉ spojení! Zejména zpět - 49 minut je fakt paráda. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 731 Registrován: 6-2010 |
VIDEO: Přetah parní lokomotivy 434.2186 z Prahy Vršovic do Lužné u Rakovníka pomocí T478.1008 https://youtu.be/esqM-kj_XZM |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7960 Registrován: 6-2006 |
Nezahlédl dnes někdo jízdu 720.003 a 354.7152 z Prahy do Lužné? Dost možná, že poté Hektor odvezl soupravu do Kněževsi. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 652 Registrován: 5-2011 |
Zahlédl |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7961 Registrován: 6-2006 |
Skvělé |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 37 Registrován: 4-2016 |
T435.003 při cestě do Kněževse |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7962 Registrován: 6-2006 |
V kolik hodin to bylo? Jsem si včera ve vedlejším vlákně pozdě přečetl jejich jízdu zpět Tak snad zase jindy. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1698 Registrován: 3-2015 |
Na konci března poprvé vyjede letos Rakovnický rychlík(Praha-Beroun-Rakovník)opět to bude jediný retro rychlík klasické stavby s Bardotkou původně jsem si myslel že se bude dělit s nově zavedeným Pošumavským rychlíkem o vozy a mašiny ale tento retro vlak bude v režii starého motoráku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 38 Registrován: 4-2016 |
Odjezd T435.003 z Krupé do Kněževse byl asi v 14:50 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7969 Registrován: 6-2006 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1017 Registrován: 8-2007 |
Veřejná zakázka na rekonstrukci železničních viaduktů Pražského Semmeringu Předmětem díla je zhotovení stavby „Rekonstrukce mostu v km 3,715 trati Praha Smíchov – Hostivice“ a „Rekonstrukce mostu v km 4,355 trati Praha Smíchov – Hostivice“, u obou staveb se jedná zejména o rekonstrukci stávajícího památkově chráněného mostního objektu a navazující práce - směrová a výšková úprava koleje, zřízení bezstykové koleje, přeložky kabelů. |
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 683 Registrován: 12-2014 |
Ohlédnutí za prosluněnou podzimní jízdou budějovického Štokra 556.0506 na hrad Křivoklát s ukázkou z klání šermířské skupiny Merlet https://youtu.be/HjDxOJFuqcQ
Můj Youtube kanál BlanCamCZ s převážně železniční tématikou dostupný zde
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2660 Registrován: 7-2003 |
Auta stojí... vlaky též. Dojíždění do Prahy zkomplikují rozkopané koleje |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1674 Registrován: 11-2009 |
Bkv: vidím dobře že SŽDC má SSL certifikát podepsaný od ČD-Telematika? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7970 Registrován: 6-2006 |
V rakovnickém depu jsou prý schované tři velké lokomotivy z Lužné. Není zde někdo kdo má kontakty, aby se včas dovtípil, kdy asi se budou přesouvat do muzea, jestli před otevřením 29.3 nebo až před parním víkendem 5.5.? Dík. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1778 Registrován: 3-2015 |
Marta_rak: V Rakovníku pořád hlásí Václav Knop nebo už je to jinak? Když jsem tam byl loni naposledy tak jeho hlas byl parádní |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 743 Registrován: 6-2010 |
Archivní video: Setkání Bejčků v Lužné aneb sraz parních lokomotiv řad 422.0 a 423.0 2006 https://youtu.be/ozxHpqYt0hk |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 654 Registrován: 5-2011 |
Dnešní neobvyklý šrumot na Kladně...kromě strojů KDS se sem podívala i podbíječka Unimat 08-275/3S společnosti Hrochostroj. Fotka už je i na FB profilu KDS. Jak už to u takovýchto neobvyklých akcí bývá, očekává se zvýšený zájem šotoušů a to i nechvalně známých tzv. ultras, kteří se kromě blokování kolejiště neštítí využít ani fyzického násilí k dosažení lepšího šotofleku na úkor ostatních mladších, slabších a méně zkušených jedinců. A právě z tohoto důvodu asistovala celému cca hodinovému pobytu na kladenském nádraží pořádková jednotka PČR, připravena takovýmto nepokojům zabránit. Vše se nakonec obešlo bez větších konfliktů a celá akce byla rozpuštěna po odjezdu všech strojů. |
Blanka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 686 Registrován: 12-2014 |
Uf, to se mi ulevilo, že to dobře dopadlo
Můj Youtube kanál BlanCamCZ s převážně železniční tématikou dostupný zde
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 598 Registrován: 10-2011 |
Barney: Ale houby, kluci si přišli vyfotit novou policejní podbíječku :-) |
Moderátor Číslo příspěvku: 15567 Registrován: 11-2005 |
Tak to už nedávám, lol |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 655 Registrován: 5-2011 |
Z Kladna na Prahu vyrazí za chvíli fialová ponorka 730.624 s párty vlakem. Po průjezdu Prahou budou pokračovat dále po koridoru na východ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7228 Registrován: 1-2007 |
Cyklohráček odstartuje pátou sezonu, letos poprvé sveze výletníky 24. března |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4444 Registrován: 12-2007 |
Dá se prosím někde najít zda je Zličín a Veleslavín společný tarifní uzel? Zda jde jezdit na zpáteční jízdenku koupenou na relaci Kladno - Veleslavín ráno na Zličín? (kdybych nebyl vůl moh sem si koupit 2x PIDi pásmový lístek, vyšlo by to levnějc a nemusel bych mít diskuzi s průvodčí) |
Moderátor Číslo příspěvku: 15580 Registrován: 11-2005 |
Jako, že bys na zakoupenou jízdenku ČD relace Kladno-Veleslavín a zpět se nevrátil do Kladna, ale na Zličín? Tak to je snad jasné, ne? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1532 Registrován: 4-2003 |
Kdysi byl tarifní uzel Zličín/Ruzyně. Ale obávám se, že je to dávno pryč. Šari: Jedná se nejspíš o to, že ráno jedu Kladno - Zličín a odpoledne jedu Ruzyně - Kladno |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4445 Registrován: 12-2007 |
Tomášk: Ano přesně tak. Matně si pamatuji že to kdysi tarifní uzel byl, ale nevím jak to zjistit nyní. Šari: Ráno Kladno Zličín odpoledne Veleslavín Kladno. Lístek zpáteční Kladno Veleslavín. |
balik
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2369 Registrován: 11-2002 |
Tomášk, Gabuliatko: Zličín a Ruzyně jsou pořád tarifní uzel. Najde se to na www.cd.cz -> zcela dole vpravo link Čím se řídíme -> druhá položka pod vnitrostátními přepravami je Tarif TR10, je to v čl. 27. |