Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Fotofleky, fotohádanky | předcházející | další |
Fotofleky, fotohádankydolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5831 Registrován: 9-2011 |
Myslím, že Hajnej má pravdu https://cs.wikipedia.org/wiki/Bachma%C4%8D
Všichni jste volové. Servít
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9841 Registrován: 8-2012 |
na 6 písmen - že by Bachmač Bachmač je na sedm písmen, ne? Ano, je to stanice Бахмач - na ní a v jejím okolí (zejména o most přes Desnou u Makošina na trati do Gomelu) proběhla v březnu 1918 bitva za rozhodující účasti (československých) legií, kterým se podařilo zpomalit postup německé armády a stáhnout své jednotky východním směrem (aby se mohli dostat na západ ). No a v české železniční historii se bitva o Bachmač pokládá za počátek existence legionářských železničních jednotek pro technickou službu při anabázi po transsibiřské magistrále, tedy budoucího železničního vojska, kterému se také slangově říkalo "bachmač" (popř. bachma). (Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 901 Registrován: 7-2017 |
Ale no tak... v ruštině je ch jedna hláska. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9842 Registrován: 8-2012 |
Ale no tak... neberte se tak vážně. P.S. V ukrajinštině taky.
電車オタク
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2469 Registrován: 6-2016 |
Dotaz na zdejší znalce - u článku na FAEI je jako ilustrační snímek toto: https://pixabay.com/cs/%C4%8Desk%C3%A1-republika-krajina-obloha-1 02035/ Neví někdo, kde to je? Já JEN ODHADUJI Krušné hory (zcela bez záruky). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18080 Registrován: 5-2002 |
TH: Bachmač je na sedm písmen, ne? HK: Neví někdo, kde to je? Já JEN ODHADUJI Krušné hory (zcela bez záruky) Taky bych hádal KH, konkrétně Rusovou pohled ZJZ směrem. Akorát si musíš dát starší fotomapu, na té poslední je zřícenina už fuč. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 902 Registrován: 7-2017 |
honzaklonfar 2469: Ano, je to skutečně ruina skladiště v Rusové. Letní fotka ze skoro stejného pohledu je tady: http://www.milansykora.net/2010/rusova.html (Příspěvek byl editován uživatelem dědek_hank.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 859 Registrován: 9-2007 |
Rb119: ... železničná stanica Muráň honzaklonfar: ... taky jsem na tu fotku narazil ... ano Rusová ... a moje letos v srpnu ...
... můj web Zastávkopedie
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 216 Registrován: 7-2017 |
Rusová- podle Jenovy fotky už tam chybí třetí kolej. Na fotomapách i v pláncích stanic ještě je. Takže k likvidaci došlo letos? Podle čísel výhybek i podle starých fotografií zde bylo dřív větší kolejové rozvětvení (třeba tady pěkná fotografie). K redukci kolejiště došlo v souvislosti se zánikem obce, nebo měla stanice ještě nějaký význam, který způsobil, že existovala dál po zániku obce? Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2473 Registrován: 6-2016 |
Děkuji všem za potvrzení :-) Až pojedu z Klínovce, tak se tam zastavím (když nezapomenu...). |
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3172 Registrován: 4-2015 |
nebo měla stanice ještě nějaký význam, který způsobil, že existovala dál po zániku obce? Byla to běžná dopravna D3 - tedy sloužila k řízení sledu vlaků, křižování apod. Než skončila osobka, tak se tam křižovaly 810, mám tam i nějaký náklad.
West code was broken.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1226 Registrován: 9-2013 |
Jenajv: Ano, železničná stanica Muráň. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7339 Registrován: 2-2006 |
Kde? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2011 Registrován: 12-2009 |
Po dlouhé době jsem sem zavítal. Kdepak jsem vycvakl tuto krásku (Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 861 Registrován: 9-2007 |
Honnzok: H1 - Smiřice
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2013 Registrován: 12-2009 |
Jenajv: H1 samozřejmě dobře... Myslel jsem si, že to bude lehké, ale až tak jsem teda nečekal.
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17 Registrován: 5-2018 |
Semolina: Altenmarkt im Pongau, podle toho panoramawagenu to bude EC 163 Transalpin. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1236 Registrován: 9-2013 |
A opět něco ode mě na hádání: Rb120 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 863 Registrován: 9-2007 |
Rb120: ... no už můžu ... dojíždí do Třebenic od města
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1237 Registrován: 9-2013 |
Jenajv: Už jsem si říkal, kam si se propadl. Jo jo, Bulík přijíždí od zastávky na městě do třebenické stanice. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7368 Registrován: 2-2006 |
MaxVonBrün: Správně. |