Diskuse » Archiv 2018 » Modely a modelářství » Modely v měřítku TT a menším » Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 21. 04. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 21. 04. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1061 Registrován: 5-2002 |
eL: Z čeho jste převzal uchycení spřáhel a běhouny? Děkuji. |
eL
|
|
Neregistrovaný host 217.170.98.225 |
relativne podrobna fotodokumentace je zde http://lahva01.rajce.idnes.cz/423.0/ , linky jsou od jacka, sachty sprahla jsou peho, behouny (moc velke - lepsi BR86) z BR65, unasec je a la BR86 .. jeste prijdou zasklit lampy, az prijdu na vhodny zpusob, pridelat napajece a trosku to usmudlat ... v priprave je doplnkovy lept a prislusenstvi pro tyto odlitky, ktery bude dostupny u DH-loko, snad nevadi drobna reklama @golem - hodne me zajima ta tva heligonka, nebyly by lepsi fotky prosim? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 345 Registrován: 3-2010 |
Ad eL: Již jsem na 414 rok nesáhl. Fotku jsem upravil na šedo, aby se daly rozluštit některé detaily, které vylezou za normálních okolností po přestříkání matným lakem...Jinak, měl bych o lept pro 423 velký zájem. Stavím si takové malé stádečko Bejčků. Jaké části se budou leptat? Já stavím lokomotivu na pojezdu V 36, aby měla lepší rozvor kol. Proto bych uvíkal ojnici, křižák i s pravítky a spojnice... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 531 Registrován: 4-2006 |
Odlehčená varianta. Je to černé, a přece je na tom něco vidět
Spolek železničních modelářů PEČKY - http://www.szmp.cz
Švýcarské alpské kolejiště H0m - http://vlacky-bemo.webnode.cz Fotogalerie rajče maditel - http://maditel.rajce.idnes.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 802 Registrován: 1-2012 |
Ad dědek Hanka Jestli se ti hodí tento hranatý motor od Tilliga, tak se ozvi. marianpolakovic@seznam.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 346 Registrován: 3-2010 |
Trošku jsem si zamodelařil https://golemuv-svet.webnode.cz/vozy-v-tt/nakladni-vozy/vuz-uz-za -jeden-vecer/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 872 Registrován: 7-2017 |
hmm...to je pěěěkný!...také jsem o něčem podobném přemýšlel..ale teď mě to doslova nakoplo |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 940 Registrován: 5-2003 |
Modelařím v každé volné chvilce, takže tak jednou za měsíc :-) Jak jsem si já zamodelařil přes letošní zimu, je trochu vidět na přiložených fotkách, které jsem konečně také stáhnul z foťáku. Dvojici vozů Kbmps jsem už kdysi postavil v originálním provedení, což bohužel znamená, že je pro provoz nevhodná. Letošní dvojice je proto vybavena ložisky, kovovými dvojkolími, kinematikami a dřevěnou podlahou. Překvapením bylo, že z každé krabičky vypadla trošku jiná verze, lišící se nárazníky (kulaté/hranaté). Ale to jsem nechal. Nestavělo se to úplně nejsnáz, ale výsledek v rámci možností OK. Následně jsem zkoušel, který z nákladů na tom bude vypadat nejlíp. Stavební buňka (také nová) je moc vysoká, to se mi nevejde do tunelu. Tak ji odvezla Tatra. Druhá buňka je moc široká a ani se mi tolik nelíbí. |
dědek_hank
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 441 Registrován: 7-2017 |
Mazanov: " Stavební buňka (také nová) je moc vysoká, to se mi nevejde do tunelu." Ve skutečnosti se drahou normálně vozily. Buď model buňky rozměrově neodpovídá předloze nebo nemáš v tunelu dodržený průjezdný profil podle NEM. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 941 Registrován: 5-2003 |
dědek_hank: Mám kolejistě (tedy Kolejiště) papírové, nazvětšované z Weinerova miniboxu z ABC. Průjezdný profil proto neodpovídá NEM, jsem rád, že se to vůbec dá projet většinou vozidel. Elektrické lokomotivy tam nesmějí ani se staženými sběrači (však jsou také zatrolejované jen koleje na hlavní dvoukolejné trati). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 921 Registrován: 12-2012 |
Koukněte se, jak to vypadá, když rozloží své kolejiště Josef Němeček a jeho kolegové, tentokrát v Plzni:https://www.youtube.com/watch?v=2QII4pULiys
Více videí na Videokanále Mi.Ko & Endy96
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 89 Registrován: 8-2017 |
No tak já jsem si taky trošku zamodelařil. Konečně jsem dodělal rotundu a odskočil jsem si k drezíně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3544 Registrován: 1-2010 |
Má někdo zkušenost s nákupem náhradních dílů u Tilliga? Možná jsem slepý, ale prostě nedokážu najít, jaké číslo ten konkrétní díl má v jejich mnohastránkovém seznamu ND. V papíru přiloženém k vozu žádný seznam ND není, to je jen u lokomotiv. Například - kdybych chtěl třeba okna nebo podvozek z tohoto vozu, jsou takové díly vůbec zaneseny do katalogu? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 942 Registrován: 5-2003 |
1510015: Můžete jim i napsat katalogové číslo vozu a který díl chcete (slovy). Vyzkoušeno. Vyzvedával jsem si to osobně v Sebnitz a u něčeho mi tam ještě dávali na vybranou, který přesně díl chci. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 91 Registrován: 8-2017 |
1510015,Mazanov: no nevím jaká je rentabilita nákupu ND. Pokud bych byl z Ústí n.L. tak bych třeba do Sebnitz zajel, ale z Ostravy, nebo Brna. Ptal jsem se na rozvody k Br 86 a zjistil jsem, že je lepší koupit "funglovku" a tu starou nechat na ND. |
Vladimír_b
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2730 Registrován: 6-2008 |
Ladis-63: máte to pěkné, můžete sem dáti další obrázky z Vašeho kolejiště? Děkuji |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 923 Registrován: 12-2012 |
Ještě jednou pár záběrů na TT kolejiště v Plzni - Doubravce: https://www.youtube.com/watch?v=K7Bu9EjN9VQ
Více videí na Videokanále Mi.Ko & Endy96
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 523 Registrován: 12-2006 |
Zdravím. Trochu opožděně jsem vyvěsil reportáž z lednové výstavy v Löbau. http://www.trainmania.info/reportaze.html#lobau2018
------------------------------------------------
www.trainmania.info • www.trainmania.rajce.idnes.cz • www.youtube.com/user/trainmaniak |
Emil Švec
|
|
Neregistrovaný host 84.246.166.46 |
Moc pěkné fotky! Jak se dělá ta zimní krajina? Umělý sníh ve spreji? Já se zimní krajiny vždy bál, protože stačí jedno vykolejení vozu a už je to v háji |
dědek_hank
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 469 Registrován: 7-2017 |
Emil Švec: "Moc pěkné fotky! Jak se dělá ta zimní krajina? Umělý sníh ve spreji? Já se zimní krajiny vždy bál, protože stačí jedno vykolejení vozu a už je to v háji" Odpovědi hledej tady: https://www.noch.de/de/produkt-kategorien/modell-landschaftsgesta ltung-dioramen-und-modelleisenbahn-anlagen/schnee-winter.html |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1064 Registrován: 5-2002 |
Mazanov: Kdo je výrobcem a prodejcem těch stavebnic Ptdo/Kmbps, prosím? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 943 Registrován: 5-2003 |
Petr_barchánek: Je to už starší počin, Plastikom Radovesnice. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 29 Registrován: 1-2014 |
Ahoj všem,nemáte někdo foto kolejiště,které kdysi bývalo v modelářské prodejně DTM v Praze ...? Jako malý kluk jsem se na něj chodíl dívat..... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 524 Registrován: 12-2006 |
Tak to bych se přimlouval taky. To kolejiště mne fascinovalo neustále. Myslím, že na tehdejší dobu bylo velice dobře postavené a ani dnes by ostudu neudělalo. Tedy pokud moje objektivita není ovlivněna subjektivitou dětského věku. :-) Bylo mi tak 11-13 let.
www.trainmania.info • www.trainmania.rajce.idnes.cz • www.youtube.com/user/trainmaniak |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 328 Registrován: 10-2013 |
Tady je jedna fotka (R. Pavelka) prodejny v časopise ABC (asi uprostřed webové stránky). Za normálních okolností kolejiště nebývalo nasvíceno - bylo ve tmě a ještě za sklem, takže se s tehdejší technikou nedaly dost dobře udělat nějaké záběry. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 912 Registrován: 7-2017 |
jo to máte pravdu,takové zajímavé tam v čele uvnitř bylo!...také jsem se rád díval.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 913 Registrován: 7-2017 |
....ale je pravda že ani já ho nikdy rozsvícené neviděl... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 30 Registrován: 1-2014 |
Já jsem ho viděl jezdit několikrát,tedy jen tu dvoukolejnou trať...jezdili na ní proti sobě vlaky tažené BR 110 + patra a nákladní tažený BR 130...alespoň tak si to pamatuji...na té vedlejší trati jsem asi nic jet neviděl...kdysi byl snad někde na nějakém fóru uveřejněn jeho pravděpodobný plánek a informace,že to bylo kolejiště nějakého klubu modelářů ze Žižkova...tak jedině zapátrat ,kdo ho tehdy vedl a zda neexistují fotky u něj,nebo jeho kolegů.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 330 Registrován: 10-2013 |
Tohle kolejiště z DTM bylo již rozebráno. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 916 Registrován: 7-2017 |
tak to jo.....a kdo pamatuje kolejiště modelářského spolku při SOUŽ v Nymburce?s autoblokem...kam to se podělo? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1910 Registrován: 1-2011 |
Dnešní 754 062 s Sp 1637 Pernštejn |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 4-2018 |
Ahoj, poradil my mně někdo názorně, jak se dostat do podvozků Hektora od Tilliga? Potřebuji vyměnit dvoukolí, které hází za nové. Díky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 525 Registrován: 12-2006 |
Z čela podvozku zajeď něčím ostřejším pod spodní kryt podvozku a opatrně odloupni. Je to jen placatá destička držící na zámečcích. Viz obrázek, díl č. 33.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 929 Registrován: 7-2017 |
....hází a něco tam cvaká.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1786 Registrován: 4-2006 |
A vevnitř najdeš toto: Hází tam to kolečko napravo (převod na vnitřní nápravu), náhradní je k dostání u Aleše tady: http://ttmodelar.eu/index.php?route=product/product&path=219_226& product_id=2168 Ale neraduj se, onehdy jsme jich objednali deset a dobrý (= přijatelný) byly dvě. Záleží, jak se sejdou pajdavosti, v jednom směru se zuby zakusují a vyzvedávají podvozek vůči kolečku na nápravě do výše. V druhém směru je to dobré. No, je to spíš strašné... Edit: teď čtu, že ti háže dvojkolí. Popsaným postupem se sice k nemu dostaneš, ale nemyslím, že je to dvojkolím. Viz výše. Ale na rozebrání podvozku to chce rozborku, podvozek drží v rámu ocelovou osičkou, zasunutou napříč. Ta se vytlačí a podvozek, po odpájení černých drátků z desky, vytáhne. Doufám, že nekecám, kdyžtak mne opravte/nakopejte. (Příspěvek byl editován uživatelem Zlámalík.)
Zlámalíkovy mašinky: tt120.webnode.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 4-2018 |
Díky pánové Trainmaniaku a Zlámalíku za cenné rady. Moc mně to pomohlo. |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12313 Registrován: 4-2003 |
eNková T448 MTB čili nářky na téma množství trapných blbostí neboli tohle mi hlava nebere: Kvalitáři snad rum fasujou, že dokážou vypustit mezi zákazníky takovou prasečinu. »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1129 Registrován: 8-2004 |
Tak jim to vratte. Dokud to budou zakaznici tolerovat, tak se nic nezlepsi. Pri tom tohle je zpusobeno jen a pouze lajdactvim. Kdyz uz ma obsluha tampotisku obe ruce leve a tohle se podari, tak se to da otrit (cistym!) hadrem s lihem dokud barva jeste neni zaschla a potisknout znovu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 526 Registrován: 12-2006 |
Petr_k: To ale není chyba, to není špatně, to je běžná vlastnost modelů MTB. Těžko hledat kousek, na kterém to není. A nejsem si jist, zda funkce kvalitáře v této firmě vůbec existuje. Račte se podívat, jak to dopadlo v TT.
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12314 Registrován: 4-2003 |
J_p - mašinku jsem koupil s tím, že jsem si vědom nedostatku, který bude promptně napraven přeznačením, když model sám o sobě předloze odpovídá jen vzdáleně (T448.0513 je předsérie). Těch kravin k odstranění bylo na modelu víc. Například škvíra, kterou mezi rámem a kapotama dělá přetok silikonu, jímž je přilepen motůrek... »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
Bobo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14007 Registrován: 5-2002 |
gdyby to prodávali jako stavebnici+obtisky.......
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font> jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno http://www.stopkoureni.cz/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1066 Registrován: 5-2002 |
Má někdo zkušenosti s pojezdem na Hurvínka TT od ALS? Která stavebnice skříně na to pasuje? Díky předem. |
Polabský
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1017 Registrován: 10-2010 |
MTB = Maj To Blbě |
V P
|
|
Neregistrovaný host 185.46.214.61 |
Petr Barchanek - overeno ze na to pasuje skrin Hekttor. Ostatni jsem nezkousel. |
V P
|
|
Neregistrovaný host 185.46.214.61 |
Petr Barchanek : pokud jste z Prahy a mate kastli, lze se zastavit vyzkouset. Nebo taktez na burze. |
zvědava
|
|
Neregistrovaný host 37.188.227.3 |
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli se vyrábějí ještě odlitky jiných řad parních lokomotiv v měřítku TT než ty co se dají koupit na odlitkymodely.cz. Děkuji za odpovědi |
eL
|
|
zvědava: dozajista se nějaký ten špalek najde u p. Molaty na burze, případně p. Kresta v Hobby shopu zařídí ... výcuc z jeho seznamu 275.0+621.0 310.0 354.1 354.7+516.0 365.0+818.0 375.0+821.0 387.0+930.1 414.0+312.0 422.0 423.001-10 423.041 423.0 433.0 434.0+516.0 434.1+516.0 434.2+516.0 456.0 459.0+925.0 464.0 464.2 475.0 475.0+935.0 476.0+935.0 477.0 498.1+935.2 524.0+516.0 524.1 524.13 534.0+818.0 534.078-93+818.0 534.094-128+818.0 534.03+935.0 555.0+930.2 555.3+930.3 556.0+935.2 |
zvědava
|
|
Neregistrovaný host 37.188.227.3 |
eL: Moc děkuji za vyčerpávající informace |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 811 Registrován: 9-2003 |
Zdravím, na stránky jsem dal pár obrázků dokončeného čmeláka TT
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky
http://jacek-modely.cz |
eL
|
|
Neregistrovaný host 217.196.117.238 |
prvni verze avizovaneho leptiku pro 423/433 je na svete |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32 Registrován: 1-2015 |
eL: Kdy a kde bude k dispozici Parádní práce!!!!!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 945 Registrován: 7-2017 |
|
eL
|
|
nejvetsi zasluha patri DH-Loko, kde pak bude sada leptu ve vice variantach cisel a doplnku jednotlivych serii ke koupi, nektere dily doznaji jeste drobnych zmen, vyzkousime nastrojit odlitky a uvidime |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 348 Registrován: 3-2010 |
Ad El: Toto modelu prospěje - a nejlepší je, že se to dá použít i na 524.1. Mám Však otázku: Nebylo by možné vyleptat rozvody a veškeré tyčoví? Třeba u některých strojů by bylo přínosné vyleptání dvoupravítkového křižáku i s pravítky. Též by byla fajn kulisa. Takto upravené stroje by ještě získaly na kráse. Při úpravě továrního modelu by se tyčoví dalo užít i pro 434. 0, 1, a 2. Nemíním tento svůj elaborát negativně, jen se táži na další plány. Mám rozdělané 4 x 423, 1x 524, a 5x 434... Je to tedy sondování stavu. Předem děkuji za odpověď. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 44 Registrován: 8-2017 |
el. : Nevím jestli můžete ovlivnit výsledný vzhled leptíku, ale přidal bych se ke golemovi, mám na stole 433 i 423. Tovární rozvody z BR 81 jsou pro mě příšerné a chystám se tyče jednotlivě pilovat. Vyleptaný rozvod (nebo i část) by velmi pomohly. Vím, že obě řady ho mají jiný. |
eL
|
|
toto byla ta jednodussi cast, tak jsme ji chteli co nejdrive realizovat a sam jsem mile prekvapen z celkoveho obsahu sady, v DH-loko proste umi , je zamer pridat i turbinku a kompresor knorr, snad i to bude upravami pojezdu jsme se nezabyvali vyjma unasece behounu, bez ktereho to nejde .. v zakulisi je vicero aktivit smerujici k nahrade tovarnich pojezdu pro stavbu techto rad, takze driv nebo pozdeji neco urcite bude vc. rozvodu, ale kdo vi, taky jich mam rozdelanych nekolik, pojezdy moc nejsou a klacky jsou, jak vsichni vime, jak pest na oko ... ono, kdyz na to prijde, tak jsou mezi nami taci, kteri napr. dvojitej krizak s pravitkama na leptiku maji, jen to neni verejna zalezitost a to je prave dost skoda |
eL
|
|
tyden utekl jak voda a tady mrtvo ...tak alespon drobna ukazka pouziti vyse uvedeneho leptiku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 962 Registrován: 7-2017 |
ovšem to vypadá přímo skvěle! |
Neregistrovaný host 213.226.242.36 |
Vypadá to velice dobře, jestli koukám správně, tak je to na Molatově odlitku? Osobně se potýkám nejvíc s nýtováním na kabině a tendru, a naprosto křivý čelo včetně toho ochozu k vanám. Nýty koukám asi pořeší ten lept, ale to čelo nevím nevím. Snad jen celé nahradit z plastových desek. Potom mi ještě úplně nesedí komín, ale s tím asi jen tak něco udělat nepůjde. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 47 Registrován: 8-2017 |
Ten komín bych doporučoval odstranit a je dalším námětem pro rozšíření leptíku. Giesl má navíc každá druhá menší pára |