Diskuse » Archiv 2018 » Modely a modelářství » Modely v měřítku TT a menším | předcházející | další |
Modely v měřítku TT a menšímdolů |
diskuse | posl. autor | příspěvků | stran | posl. příspěvek | |
---|---|---|---|---|---|
Archivy starších příspěvků
|
|
||||
Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 12. 01. 2018 | Livingproof | 60 | 1 | 12-01-18 14:16 | |
Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 09. 02. 2018 | Modely diskuse | 60 | 1 | 09-02-18 20:30 | |
Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 14. 03. 2018 | Golemklusacek | 60 | 1 | 14-03-18 23:15 | |
Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 21. 04. 2018 | pavel2079 | 60 | 1 | 21-04-18 06:54 | |
Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 16. 05. 2018 | Petr_barchánek | 60 | 1 | 16-05-18 23:09 | |
Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 14. 06. 2018 | Sey | 60 | 1 | 14-06-18 21:01 | |
Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 23. 07. 2018 | pavel2079 | 60 | 1 | 23-07-18 08:44 | |
Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 13. 09. 2018 | Viki59 | 60 | 1 | 13-09-18 21:28 | |
Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 03. 10. 2018 | Trainmaniak | 60 | 1 | 03-10-18 09:01 | |
Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 22. 10. 2018 | Orlické_TT_depo | 60 | 1 | 22-10-18 07:50 |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 86 Registrován: 8-2018 |
Dozvěděl jsem se, že údajně firma roco končí s velikostí TT je to pravda?
Můj web:Kolejiště Trutnov tt
|
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12506 Registrován: 4-2003 |
Jelikož se opět u nich na webu objevily plánované novinky (které někdy v půlce září zmizely), tak si to asi v Bergheimu rozmysleli. »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13 Registrován: 6-2018 |
Zdravím, zde: http://dcclight.mzf.cz/s-706-rthp-podruhe-tentokrat-s-malou-kabin ou/, je opět nová aktualizace. Tak se, přátelé, můžete mrknout. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 75 Registrován: 9-2008 |
Dobry den, we are taking part on a big model railway exhibition in Berlin from 09.11.-11.11. There we will present our TTf-moduls. Ahoj Martin Feldbahn TTf |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14 Registrován: 6-2018 |
Možná, že tu někdo ví o chystané novinkové stavebnici výsypného vozu Sav, zde je pojednání o této stavebnici : http://dcclight.mzf.cz/vysypny-vuz-sav-od-male-zeleznice/ , jetu i něco nového k digitalizaci brejlovce: http://dcclight.mzf.cz/digitalizace-lokomotivy-t478-3t478-1-roco- h0/ příjemné počteníčko. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 562 Registrován: 12-2006 |
Zdravím, na http://www.trainmania.info/udelatka.html#08857 jsem dal článek o instalaci osvětlení 08857 do 3osých vozů Tillig.
------------------------------------------------
www.trainmania.info • www.trainmania.rajce.idnes.cz • www.youtube.com/user/trainmaniak |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2913 Registrován: 5-2006 |
Několik fotek z aktuálního provozu na mém kolejišti dle jízdního řádu. Více zde |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9561 Registrován: 5-2002 |
Pár obrázků z hračkolejiště z poslední doby. 1) nad tramvajovou tratí stále chybí trolej, ale občas se tramvaj projede i bez ní 2) plácnul jsem se přes účet a začal vybavovat různé staré až obskurní vozy kinematikami a tak mi pomalu mizí mezery mezi vozy 3) pustil jsem se do přestavby nádraží na lokálce. Původní podloží tvořené naprosto tragickou hobrou jsem musel doslova vybagrovat a nahradit se novou deskou. Nové koleje jsou tam jen položené, ještě to není jejich definitivní poloha. 4) asi nejvíc mně ale baví zachraňovat staré vozy, tady jedna ukázka |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1022 Registrován: 12-2012 |
Pár záběrů z modulového kolejiště klubu Moduly Brno: https://www.youtube.com/watch?v=mGz9btu1ZC0
Více videí na Videokanále Mi.Ko & Endy96
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1516 Registrován: 7-2017 |
parádní záběry!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 950 Registrován: 5-2003 |
Máte někdo nějaké doporučení na řešení kolejiště zavěšeného pod stropem a stahovacího dolů? Už to přišlo... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 71 Registrován: 9-2006 |
Vozy Pa/u v TT |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 563 Registrován: 12-2006 |
Zdarec vespolek. Na http://www.trainmania.info/br89-tillig.html jsem k fotkám BR 89.70 DR přihodil ještě pár snímků 312.8500 ČSD. Za zapůjčení modelu děkuji Otovi Lachmanovi.
www.trainmania.info • www.trainmania.rajce.idnes.cz • www.youtube.com/user/trainmaniak |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1145 Registrován: 8-2004 |
Urcite to melo cerveny ram a kola? Vypada to tak nejak divne. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 106 Registrován: 8-2018 |
Body super
|
dědek_hank
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 858 Registrován: 7-2017 |
J_p: "Urcite to melo cerveny ram a kola? Vypada to tak nejak divne." Tak především to u ČSD nikdy nejezdilo. |
Polabský
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1094 Registrován: 10-2010 |
dědek hank: Pokud jsem někde kdysi zaslechl, tak v sovětských kořistních seznamech údajně tento typ lokomotivy exist-uje/ -oval. Oni hned po osvobození akvírovali vše, co se jen lokomotivě jen podobalo. Na všechno malovali bílou barvou svoje značky. Vzpomínám na tátu (1914) a jeho slova: "Zabráli, moskáli". Její lokace snad byl Rakovník (??). Vzhledem k její atypičnosti na ní asi sověti moc nenaléhali a nějaký čas zůstala zapomenuta. Snad ohledem na uspokojivý technický stav byla prý nějaký čas užívána v provozu (pamětník z Chomutova). Pokud se tak stalo, není ale pravděpodobné, že by byla označena plechovou řadovou tabulkou. Maximálně se její řadové označení objevilo v nějakém depském seznamu. Hezký večer (Příspěvek byl editován uživatelem Polabský.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1146 Registrován: 8-2004 |
dědek_hank Tak především to u ČSD nikdy nejezdilo. Ach tak. Jestlipak to maji aspon oznaceno jako "freelance"? Ja bych z toho potreboval pojezd |
dědek_hank
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 859 Registrován: 7-2017 |
J_p: "dědek_hank Tak především to u ČSD nikdy nejezdilo. Ach tak. Jestlipak to maji aspon oznaceno jako "freelance"? Ja bych z toho potreboval pojezd " Jak píše Polabský: To, že kořistní mašina v r. 1945 dostala od drážních ingóstů Kryšpínovo označení, ještě nemusí znamenat ani že ho dostala fyzicky ani že (ať s ním nebo bez něj) ještě vůbec kdy vyjela na trať. Lokomotiva 312.8500 nepochybně v nějakých archívních záznamech figuruje. A nejen ona. To se týče i některých dalších "oblíbených" konverzí německých modelů páry na stroje ČSD, např. 437.0 aj. Jejich "provoz" ale převážně spočíval v postávání v kopřivách na koncích šturců v topírnách a dílnách a po oficiálním sdělení SSSR, že o šroty označené na našem území jako válečná kořist nemá nadále zájem, všechny nejpozději do r. 1955 prošly jako surovina vysokými pecemi. Už jsem to psal jinde: Ze všech mně známých předloh ČSD-verzí modelů německých kořistních lokomotiv po WW II do provozu významněji zasáhly 52=555.0, 64=365.4, 86=455.2, 50=555.1, 91.3-18=335.1, 38.10-40=377.0 - a to je všechno. Všechno ostatní je fantazie. (Příspěvek byl editován uživatelem dědek_hank.) |
Polabský
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1095 Registrován: 10-2010 |
dědek_hank : "Má pravdu přecedo" !! Lépe bych to vyjádřit neuměl. To případné provizorní přechodné administrativní označení některých solitérů mělo jediný význam aby bylo možno vydat materiál na jejich případný dočasný provoz, údržbu. Aby následně tato položka figurovala v učetnictví. Hezký den Všem !! |
sjv
|
|
Neregistrovaný host |
re:Trainmaniak A nebylo by lepší jí vydávat za jednu z 9 krausek typ XXXIV na KND 6 - 11, 13 - 16. Z Kladna to Rakovníka není daleko a na konci války se tam mohla zatoulat. |
dědek_hank
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 862 Registrován: 7-2017 |
sjv: "re:Trainmaniak A nebylo by lepší jí vydávat za jednu z 9 krausek typ XXXIV na KND 6 - 11, 13 - 16. Z Kladna to Rakovníka není daleko a na konci války se tam mohla zatoulat." No, víc než její označení mi vadí, že část vnějšího Allanova rozvodu je jen nepohyblivá imitace. To se dá tolerovat v eNku nebo Zetku, ale v TT se mi to ani trochu nelíbí. Stejně tak mi vadí, že tam napevno nacpali nějaký čip, sice ne plnohodnotné DCC, ale v analogu to rozhodně nevyužiju. Proto taky ta cena. Já bych za ni raději přivítal pohyblivý rozvod. To si soudruzi u Tilligů hodně zjednodušili život, takže jsem ji oželel.. . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 564 Registrován: 12-2006 |
A díky tomu čipu se to hromadně pos*alo a teď nejsou modely už dobu k mání. Jenomže soudruzi u Tilliga asi nemají zkušenosti s takhle malou lokomotivou, chtěli, aby byla co nejtěžší, možná se chtěli vyhnout problémům s instalací dekodéru v tak malém prostoru... Oni to mysleli dobře. Ten rozvod já toleruji, neb jsem rád, že konečně nějaká malá pára je. Nejsem digitalista, tak se zeptám: V čem je to neplnohodnotné DCC?
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12533 Registrován: 4-2003 |
Asi že to nemůže šíšat a hůhat »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 565 Registrován: 12-2006 |
Říkal kdo? https://www.youtube.com/watch?v=fEKXId-trfI&t=9s
dědek_hank
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 863 Registrován: 7-2017 |
Trainmaniak: "Nejsem digitalista, tak se zeptám: V čem je to neplnohodnotné DCC?" Já taky ne, tak jen nepřesně zopakuju, co jsem někde četl a možná ne úplně pochopil, že je ten čip nějak napevno předprogramovaný a že v tomto stavu spolupracuje (jenom?) s ovladačem Tillig TFi2, který má taky nějaké naprogramované provozní režimy. Ale rád si to nechám vysvětlit od někoho znalého. |
FrantisekKardaus
|
|
Neregistrovaný host |
Omlouvám se za úplně laický dotaz, mám nějaké koleje a mašinky velikosti N po tátovi, možná bych kolejiště chtěl rozšířit, ale profil kolejnic se už prodává jiný. Dá se někde pořídit nějaký přejezd ze starého na nový profil? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1023 Registrován: 12-2012 |
Druhý díl z provozního setkání klubu Moduly Brno: https://www.youtube.com/watch?v=aPIdpyQHMnU
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 566 Registrován: 12-2006 |
Mašinu jsem provozoval na půjčené klasické "myši" Roco bez problémů. Ten Tillig TFi2 je pulzní ovladač s nějakými funkcemi, pravda je, že jsem také někde četl zmínku, že si s ním mašina dobře rozumí. Můj domácí pulzák jí úplně nevoní, tak na něj radši nejezdím. K ovladači jsou tyto informace: - Možnost automatického režimu jízdy se změnou směru v koncových bodech - V automatickém režimu možnost tvorby zastávek - V automatickém režimu nastavitelná rychlost rozjezdu, zastaveni a doby stání - Vynikající jízdní vlastnosti v celém rozsahu rychlostí - Možnost extrémně pomalé jízdy - Funkce automatického rozjezdu a zastavení - Možnost volby mezi 5 různými řídícími charakteristikami - Konstantní svit LED osvětlení u lokomotiv a vozů i při nízkých rychlostech - Velký rozsah ovladače rychlosti (270°) - Informační LED diody - Změna směru jízdy prostřednictvím páčkového přepínače - Ochrana proti zkratu a přetížení - Zatížitelnost výstupu až 1 A, napěťové impulzy cca 12 V Výrobce k mašině uvádí toto: - Multiprotocolární DCC dekodér na zákl. desce (vlastnosti/parametry jako PluX12, kat. č. 10-66024) - Možnost analogového i digitálního provozu - Čelní osvětlení přepínané dle směru jízdy (3x bílá/2x bílá) - SUSI rozhraní pro doplnění zvukového modulu - Možnost elektronicky nastavit maximální rychlost i v analogovém režimu - Možnost zapnutí/vypnutí posunu v digitálním režimu (sníží rychlost) - Možnost vypnutí zpoždění rozjezdu a brzdění
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1025 Registrován: 12-2012 |
Pár záběrů z listopadové výstavy v Jičíně https://www.youtube.com/watch?v=iequiUMyl8o
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9564 Registrován: 5-2002 |
Údržba na hračkolejišti > video: https://youtu.be/X34vNl2SarA |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 259 Registrován: 1-2009 |
353...ten hakl je odkud? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9567 Registrován: 5-2002 |
Myslíš výrobce? Zvezda 1:100, třeba tady http://www.bilek-eshop.cz/cz/produkty/kategorie-zbozi/bojova-tech nika-1-100/sd-kfz-251-1 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 260 Registrován: 1-2009 |
353...moc velké, myslel jsem si, že to je stovka.Dík. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 567 Registrován: 12-2006 |
Zdravím, na http://www.trainmania.info/ke_stazeni-panorama.html#panorama21 jsem vyvěsil nové panoramatické pozadí.
Vašut
|
|
Moderátor Číslo příspěvku: 1900 Registrován: 5-2002 |
Tak se ke mě dostal praotec brejlovec od Kuehna (v několikerém provedení). Kromě tu a tam blbě přidělaného madla je to pěkně zpracováno. Co mě však nemile překvapilo, že výrobce opět hrábnul do převodů?, či nějak jinak zasáhl do rychlosti loko. Jezdí to sice hezky, ale maximální rychlost je opět poněkud přestřelená zvláště v porovnání s minulou optickou sérií, která byla zase naopad pomalá. Má k tomu někdo z Vás nějaké informace proč? Výsledkem je, že nedám dvě loko k sobě tak, aby jezdily stejně...
Kdo spí, nezlobí...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 825 Registrován: 9-2003 |
Bohužel je to prý na přání německých zákazníků, kteří jsou zvyklí jezdit jako s autodráhou. Je to obecně jedna z mnoha věcí, kterou náš malinký trh s ještě menším poměrem opravdových modelářů oproti běžným kupujícím těžko ovlivní. Ale proč to musí jezdit 250 km/h. Stejný problém jsou např. příliš silně svítící bílé diody u parních lokomotiv, jejichž svit se ani vzdáleně neblíží skutečným lucernám s žárovkami. Prostě jeden člověk ze sta by si to chválil, 99 to půjde reklamovat, že světla nejsou vidět. Totéž řešení ozvučení, atd.... Na DCC rychlost srazit jde, ale pochopitelně pojezd neumí jet třeba 1 km/h
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky
http://jacek-modely.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 568 Registrován: 12-2006 |
K tomu silnému svícení světel u parních lokomotiv doplním nový poznatek, totiž pára BR 55 od Piko svítí při stejném napětí znatelně méně než např. BR 89 nebo BR 95 od Tilliga. Hned to vypadá líp.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 120 Registrován: 8-2018 |
Jeden vrak do depa. A zároveň můj první pokus o patinu olejovými barvami.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1027 Registrován: 12-2012 |
Pár záběrů z výstavy chrudimských modelářů v obci Kočí: https://www.youtube.com/watch?v=Ikifg415K6Q
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 205 Registrován: 1-2011 |
Zdravím kolegové modeláři, potřebuji prosím poradit, potřebuji postavit několik obloukových vyhýbek IBW 83361 a 83362 ze stavebnice 83420. Nemůžu, ale nikde dohledat rozměr od začátku křídlových kolejnic k hrotu srdcovky viz obrázek. Nemám k dispozici ani hotovou IBW vyhýbku abych to odměřil na ní. Díky za případné info kde dohledat. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 569 Registrován: 12-2006 |
Hezký Štědrý den, na http://www.trainmania.info/temos.html naleznete nový článek, který podrobně popisuje historii pro někoho možná neznámé firmy TeMos, která v bývalé NDR vyráběla doplňky modelové železnice.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1754 Registrován: 7-2017 |
jojo...Temos...to bývaly zajímavé stavbičkysám nějaké mám |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 325 Registrován: 1-2012 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1757 Registrován: 7-2017 |
pěkný shluk lokomotiv... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1855 Registrován: 4-2006 |
Trainmaniak: díky, zajímavé! Moje depo, dnes značně upravené, pochází taky od TeMosu. Tak jsem rád za poznatky!
Zlámalíkovy mašinky: tt120.webnode.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1761 Registrován: 7-2017 |
ale jo...proč ne...vypadá po rekonstrukci skvěle!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2036 Registrován: 1-2011 |
Břeclavská 735 268 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 851 Registrován: 1-2012 |
Krásný pilštyk |
Prcekzlipy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3714 Registrován: 11-2007 |
Dají se u někoho vyrobit obtisky na přání? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1766 Registrován: 7-2017 |
no sláva!...konečně taky vidím nějakou konkrétní napatinovanou fujaru!!zatím to byly všechno jen čerstvě koupené a bez doteku ruky...já mám taky upravenou a 241 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1771 Registrován: 7-2017 |
i pluhy jsem musel přemalovat,barvy jsou převrácené |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1044 Registrován: 9-2013 |
https://youtu.be/RvvgZuibsW0 Ukázka nového maďarského Traxxe. |