Diskuse » Archiv 2018 » Automobily, lodě a letadla » Registrační značky - diskuse » Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 16. 02. 2018 | předcházející | další |
Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 16. 02. 2018dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15899 Registrován: 8-2002 |
jeden Sup co už okresní HKP nestihnul... |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15906 Registrován: 8-2002 |
co už se mi nikam nevešlo... elektrický BMW i8 a FSO Polonez na českých RZ, ORP Plzeň |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1744 Registrován: 4-2010 |
Pro analytiky i přiznivce US cars a vlastně i žen https://www.bazaramerik.cz/forum/tema/fotky-a-galerie-ze-srazu/16 /?&count=9
V JMK sbírce mi chybějí série RZ: 9B2 1BE 1BJ 1BS 1BU 1BV 1BX 1BY 1BZ
--->MDCCCXXVII<--- |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4808 Registrován: 10-2008 |
Pravdepodobne skory uhyn pre 038 CD11 Britská velvyslankyně, která v Česku končí, prodává své "embéčko".
20 rokov vydávania slovenských EČV 1.4.1997 - 1.4.2017
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja EČV - maximá spz.unas RZ - maximá |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9582 Registrován: 10-2003 |
Dělám doma pořádek v knihovně. Tuto knížečkou nejspíš většina z vás má. Ale přece jen, pokud by ji někdo chtěl, tak ji mohu zdarma/za poštovné nabídnout. Pro mě nemá žádnou hodnotu ;-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 37 Registrován: 2-2015 |
Minor: No tomu říkám názorové salto numero uno!!! Když jsem si zde před nějakými dvěma měsíci, posteskl, že registrace vozidla a s tím související tanečky jsou pro řidiče značně obtěžující a časově náročné, bylo mi sděleno, že patrně pro mne bude těžké najít nějaké civilizované místo k životu. A copak to tady čtu? Pro kolegu je výměna řidičáku obtěžující úkon... "A když už jsem u toho - připomínat českým řidičům, že si nevyměnili ŘP za nové modely je drzost na entou. Proč by měli? Aby si nějaká firma opět vylepšila rozpočet a úředníci měli nějakou práci? Proč nemůžou platit ŘP z éry komunistické vlády když to jde v sousedním Německu a to dobře na dalších 20 let? Nemluvě o Rakousku a dalších zemích Záp. Evropy? Buzerace obyvatelstva aby si snad náhodou nemyslelo, že je pánem ve svém domě... " |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2787 Registrován: 6-2007 |
ad domino87 Porovnáváte nesrovnatelné. Měnit řidičáky není v Česku třeba - registrovat vozidla naproti tomu ano, a to všude, kde se vyskytují veřejné silnice.....
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 38 Registrován: 2-2015 |
Minor: "ad domino87 Porovnáváte nesrovnatelné. Měnit řidičáky není v Česku třeba - registrovat vozidla naproti tomu ano, a to všude, kde se vyskytují veřejné silnice....." Tak to pozor, já registraci vozidel jako takovou nijak nezpochybňuji, já se pouze vyjádřil k zde uvedenému názoru, že by mohla být při přeregistraci vozidla řidiči stanovena povinnost lepit na SPZ nějaký znak ORP či podobný nesmysl, což bych považoval za obtěžování. Co jsem zpochybňoval bylo provádění evidenční kontroly, v případě, že má vozidlo platnou TK, což si myslím, že jsou jen rychlý prachy pro majitele STK a to vzhledem k formě jakou EK probíhá... |
šumák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 26 Registrován: 7-2017 |
já registraci vozidel jako takovou nijak nezpochybňuji To je ale hodně slabá náplast, když už jste na sebe dávno předtím prozradil, že nám zrušíte cedulky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 39 Registrován: 2-2015 |
to šumák: Já jsem jen zafantazíroval, zda by v 21. století nestálo za úvahu jestli by s použitím digitálních technologií nešla zajistit identifikace vozidla jinak než na něj šroubovat plech s písmeny. Nic o tom, že registrace není nutná jsem nikde nepsal. |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15949 Registrován: 8-2002 |
domin87: to je jak u blbejch na dvorku, furt dokola polož si otázku kdo a proč potřebuje vozidlo na ulici (nikoli na STK), v provozu rychle a jednoznačně identifikovat. já bych navrhoval samolepku na čelní sklo s VINem a je otázka jestli tam psát čísla a písmena nebo jestli by nestačil čárovej nebo QR kód hmmmm? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2789 Registrován: 6-2007 |
Při přečtení předchozích příspěvků debatéra "domin87" musím nutně konstatovat, že v tom má hokej a chtěl by nějak protestovat - není si ovšem jistý proti čemu a proti komu...a my mu to navíc pořád kazíme
www.czechplates.cz
šumák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 27 Registrován: 7-2017 |
že v tom má hokej To by byla ta lepší varianta. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7306 Registrován: 5-2004 |
domin87: zda by v 21. století nestálo za úvahu jestli by s použitím digitálních technologií nešla zajistit identifikace vozidla jinak Ono je fajn, že žijeme v 21. století, ve kterém disponujeme pokročilými digitálními technologiemi, ale senzorická výbava člověka se už pěknou řádku let nijak nezměnila. Pořád platí, že naprostou většinu informací vnímáme zrakem a proto potřebujeme, aby sdělení bylo vyvedeno nám srozumitelnými znaky. To je důvod, proč je pro identifikaci vozidla v provozu stále klíčová plechová tabulka s písmeny a čísly, kterou člověk dokáže přečíst za pomoci běžné výbavy lidského těla. Když totiž potřebujete zachytit informaci, jakou RZ má vozidlo, které právě ujíždí od dopravní nehody, tak se tím směrem jednoduše podíváte, aniž byste musel hledat po kapsách nějakou tu digitální technologii. Dá se tedy předpokládat, že to označování předmětů plechovými tabulkami ještě nějakou dobu vydrží. Mimochodem, myšlenka, že identifikace vozidla prostým zrakem a lidskou pamětí dnes už není potřeba a vše zařídí digitální technologie, je konstrukce stojící v pozadí poměrně neutěšeného stavu systému českých RZ a jejich vizuální podoby.
PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2791 Registrován: 6-2007 |
Martin_l myslím, že toto vysvětlení naprosto sedí a je vyčerpávající, tedy alespoň pro skoro všechny zde se vyskytující debatéry...
www.czechplates.cz
Gapa
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1575 Registrován: 8-2006 |
Chvíli jsem si říkal, co je na tý značce divnýho, že nemá 5 znaků, když je to značka na přání... pak mi to došlo Hrozí řidiči za toto nějaký postih?
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.
chcete dostávat pohledy z celého světa? Registrujte se na www.postcrossing.com/about - posíláte a dostáváte pohledy od ostatních uživatelů |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 173 Registrován: 8-2015 |
Gapa Popravdě nevím. Všem ale musí být jasné, že R-ko neexistuje a že lze tímto způsobem upravit pouze písmeno P (maximálně B). Možná frajeřina nějakého mlaďase? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 185 Registrován: 6-2011 |
Postih určitě, když je i zakázano dát šroub tak blízko znaku, že by došlo k jeho možné špatné čitelnosti... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 1-2018 |
Mám dotaz, při koupi auta se starým typem SPZ (ABC 12-34) mi bude při převodu ponechána? Myslím, že už 3 roky se mění jen po ztrátě, odcizení atd. Díky za odpověď. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 194 Registrován: 7-2017 |
papaja Ano, na autě zůstane |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10196 Registrován: 7-2006 |
Stejně v roce 2001 lidé museli být paf, když po dlouholeté éře SPZ dostali do ruky něco takového
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.12.2017
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.12.2017 Regiomap Zlínského kraje - update k 31.12.2017 |
murphy
|
|
Neregistrovaný host 178.255.168.52 |
Rozkaz zněl jasně. Vypustit pomlčku. Také jsem se tenkrát těšil, že nové značky budou vypadat pěkně. |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15972 Registrován: 8-2002 |
druhá budějovická: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2797 Registrován: 6-2007 |
ad murphy Proti gust není dišputátu... Ty značky jsou od r. 2001 obsahově úmyslně špatně zapamatovatelné a kdybych chtěl vzít zkratku á la Fr. Ringo Čech...prostě na ho.no...
www.czechplates.cz
murphy
|
|
Neregistrovaný host 178.255.168.52 |
ad Minor: přesně to jsem měl na mysli a možná to vyznělo opačně. Navíc mne dráždí to nevycentrované rozmístění znaků. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2798 Registrován: 6-2007 |
...tak to by mi vadilo nejméně
www.czechplates.cz
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3509 Registrován: 1-2010 |
Pavel2: paráda teď ještě chytit tu první, měla by existovat |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2283 Registrován: 3-2011 |
V našem malém kraji už bohužel nižší, než tuhle, nepotkáte Tak snad bude oné paní jako nákupní taška a vozítko na ježdění po okrese ještě nějaký čas sloužit...
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.
Vítejte v zemi neomezených možností. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 194 Registrován: 6-2011 |
Asi má ještě čas na odjezd |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6932 Registrován: 6-2004 |
Gapa: Pro pražské parkovací zony ideální úprava |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2297 Registrován: 3-2011 |
Dnes opět v Událostech známá pražská policejní 1A0 0085
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10208 Registrován: 7-2006 |
A první křivoražba je na světě. Teď už jen čekám, kdy se objeví osmička vzhůru nohama... A jeden export, co dojel do Kopru:
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.12.2017
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.12.2017 Regiomap Zlínského kraje - update k 31.12.2017 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 40 Registrován: 2-2015 |
Matijak: Nejedná se o vozidlo Policie ČR, ale o vozidlo Vězeňské služby. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1083 Registrován: 8-2012 |
Príbeh jedného auta: Nezistený rok, behá si po ČR V septembri 2012 putuje na slovensko V roku 2015 je na predaj v Bratislave - Biskupiciach za 3500€ Nedávno opäť v Brne v servise Bohvie čo bolo ešte pred tým. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7087 Registrován: 12-2005 |
Tahle mu chudákovi dojebat nárazník kvůli debilní značce a blikačům (Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2801 Registrován: 6-2007 |
Praha hodlá řešit problém s vjezdem vozidel do centra omezením podle čísla SPZ/RZ = konkrétně poslední číslo (asi myšleno první zprava)v rytmu sudá lichá. Moc fajn konečně někteří majitelé RZP, tedy ti trochu chytřejší, co nepropadli kouzlu nul a jedniček, budou jezdit kdykoliv. Když má někdo např. (ilustrační poříklad) RZ: OTA FERDA taxe jaxi nedá zařadit
www.czechplates.cz
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10216 Registrován: 7-2006 |
A, B, C, D a E na konci budou moci jezdit v pondělí a ten zbytek v jiné dny.
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.1.2018
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.1.2018 Regiomap Zlínského kraje - update k 31.1.2018 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2914 Registrován: 6-2011 |
Debilní opatření #93: úplně vidím zahradu na níž stojí auto s RZ končící na "43" a hned vedle "82"...no, taky už cítíte ve vzduchu jak ty auta v Praze mizí |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7089 Registrován: 12-2005 |
Jsem pro. Moderní malolitrážní benzín mi končí sudou kosmickou a 30 let stará naftová dodávka mi končí lichou devítkou. To ekologii výrazně prospěje když pojedou naftou místo benzína
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7090 Registrován: 12-2005 |
No a úplně vidím dva starý passaty jeden tahne druhýho na podválu a přesně o půlnoci se vymění kvůli značkám
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16015 Registrován: 8-2002 |
a oba hulí jak fabrika větší švanda bude jestli úředníci pražskýho magoše skutečně nechají osadit zákazy pro kamióny nad 12m délky i na Jižní a Štěrboholskou spojku. Říčany se zaseknou a zblázní. za trest bych Pražákům na měsíc zastavil zásobování všech krámů s jídlem, včetně vietnamských večerek. žádnej jogurt, žádnej rohlík Dolínka jako prainciátora toho opatření pověsit na nějakou hodně viditelnou lampu, nejlépe zreplikovat na vícero místech my ostatní řidiči i menších aut bysme se pražským kolonám milerádi obloukem vyhnuli, ale když ono jaxi není kudy jinudy... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2917 Registrován: 6-2011 |
Pavel2: Tobě se pořád něco nezdá, vždyť pražský půlkruh už staví od roku 1984, to už musí být brzo hotovo |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16016 Registrován: 8-2002 |
nespokojenost je základ pokroku |
JozefLXI
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 743 Registrován: 10-2013 |
Možno hlúpa otázka, ale predsa sa opýtam: "Tento enviromentálny 'predpis' bude platiť i pre cudzincov, t. j. so zahraničným evidenčno-poznávacími tabuľkami, alebo bude trochu ementálny/deravý s výnimkami?" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7091 Registrován: 12-2005 |
Říčany už zákaz mají ne?
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4145 Registrován: 4-2003 |
Martin_100: Už zase nemají."Říčany už zákaz mají ne?"
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2802 Registrován: 6-2007 |
O cizincích nebyla řeč, ale co bude platit např. u PZ Ruské federace? Číslo gubernie nebo samotná PZ? Jo jo...
www.czechplates.cz
pavel2_off
|
|
Neregistrovaný host 82.142.85.165 |
doktor: to je taky nějaká veselá taškařice s těma říčanskýma zákazama no... u nás asi nic zvláštního. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7096 Registrován: 12-2005 |
Já bych zakázal v Praze a nejbližším okolí vjezd všech aut nad 3,5 tuny. Ať si pražáci chcípnou hladem v tunách odpadků na ulicích. Nechcete náklaďáky? Fajn tak nebudou......a taky nebude určitej komfort co přivážejí.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2803 Registrován: 6-2007 |
Komfort (dovoz i odvoz) zajistíš i flotilou aut do 3,5 t viz Švýcarsko, Nizozemí atp.
www.czechplates.cz
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 204 Registrován: 6-2011 |
Dnes v Praze: A 24-09, předpokládám že typ 131 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 207 Registrován: 6-2011 |
A jeden Diplomat s Infinity: 035 CD07 (Příspěvek byl editován uživatelem Marcel5.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4699 Registrován: 12-2007 |
Minor: To ano, ale za jakou cenu. Místo jedné kamionové soupravy použiješ 20 dodávek. To je opravdu ekologie. |
Pavel2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16017 Registrován: 8-2002 |
m_100 + minor + fitr: to si zrovna říkám, jestli 3-4 daily nebudou ve výsledku smrdět a jinak exhalovat víc než jeden např. actros nebo econic... nehledě na to, že bude na silnici o 3 auta víc. ale zase třeba budou flexibilnější. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 210 Registrován: 6-2011 |
Těm zasobujícím dodávkám v centru se stejně nevyhneme. Jednak kamion se tam nedostane, a pak, v takových prodejnách jde zboží rovnou na prodejnu a ne do skladu, skladovací prostory tam nemají a když, tak opravdu manimální... Takže proč jedou 3x-4x denně je jasný. Pak taky musíme přihlédnout k hluku dodávky/klasickýho nákladního auta a zátěži silnic... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1756 Registrován: 4-2010 |
Pánové, zajímají někoho ražby RZ nebo je to pasé?
V JMK sbírce mi chybějí série RZ: 9B2 1BE 1BJ 1BS 1BU 1BV 1BX 1BY 1BZ
--->MDCCCXXVII<--- |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2311 Registrován: 3-2011 |
Marcel5: Vidím to až teď, díky za fotku toho diplomata Vůz patří velvyslanectví Japonska.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2920 Registrován: 6-2011 |
Bmc5365: Zajímají |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2615 Registrován: 11-2009 |
jeden přestárlý dědeček či kmet, stále na stejném místě: oba z jednoho domu, ale každej kope za jiný mančaft:
Kdo z nás je vinný: "Kdo chce psa bít, vždycky najde si hůl".
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7106 Registrován: 12-2005 |
Vývozka... A taky jsem zahlíd na návěsu českou exportku začínající SLO ale zbytek nevím. Náves táhnul tahač s českýma nápisama a ukrajinským a značkama.