Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Plzeňském kraji » Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 31. 01. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 31. 01. 2019

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 27. ledna 2019 - 23:49:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3316
Registrován: 6-2011
Pavel2:
"už nám teče do bot, takže se udělala blesková monstrakce. "

No, co vím tak třeba v KV-kraji se pro jistotu nedělá nic [proud]

Jinak obecně je "komplikace" že se dělá něco novýho, od čeho nikdo přesně neví co čekat. To co se děje v Ú-kraji je z velký částí způsobený státním nařízením o zvýšení mezd řidičů, to teď pro situaci v P-kraji hrozba není.
TC 51-80

K-anlýza zde!
Pavel2
Pondělí, 28. ledna 2019 - 00:07:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16760
Registrován: 8-2002
K-kraj asi dostal od EU výjimku nebo má jinej termín [lol]

hlavně v takovým měřítku tady s tím nikdo nemá zkušenosti. a těch lidí co jsou schopní vytvořit a vést velkou dopravní firmu bude taky omezenej počet a budou zvyklí dělat za nějaký peníze...

možná plácám nesmysly, jelikož do toho pozadí nevidím, ale nezdá se mi to 2x VŘ pro půl kraje jako celek.
Pondělí, 28. ledna 2019 - 00:13:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3317
Registrován: 6-2011
K-kraj nedostal žádnou výjimku, 12/2018 prodloužil smlouvy do 12/2019, takže podle směrnice eu by měl k 1/2020 vysoutěžit

Já do pozadí vidím taky velmi málo, ale jak už jsem psal - kdyby v kraji jezdilo 20 malých dopravců, fandil bych jim víc
TC 51-80

K-anlýza zde!
Pondělí, 28. ledna 2019 - 00:30:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5503
Registrován: 2-2005
Zařídit si vlastní čerpačku je otázka tak dvou měsíců papírování, z pohledu firmy absolutní prkotina. My je máme na čtyřech pobočkách a není s tím problém.

S myčkou je to podobné, nicméně nerozumím tomu, proč na každém provozu stavět myčku. Smluvně se to dá podchytit za srovnatelné peníze, tak proč nevyužít služeb někoho, kdo tu myčku má?
Mmch. ČSAD nemyje v mrazech vůbec a nevšiml jsem si, že by tady s tím měl někdo problém.

Největší problém bude sehnat plac, ideálně s halou na menší opravy. Pochybuji o ochotě Zemka něco pronajmout, i když to taky může být provoz od provozu. Někde je i Zemek v nájmu, tam jej třeba Arriva v klidu nahradí.
Ale i to místo se nakonec najde, každého z Vás jistě napadne pár míst nejen v Plzni, kde by to šlo.

Každopádně nikdo nebude od podlahy stavět fungl nové sídlo s full zázemím, to na těch 10 let není ekonomicky obhajitelné. Já to jako zásadní problém nevidím, protože z vlastní zkušenosti vím, že to může bez větších problémů fungovat.
Kdo s tím problém má, musí se obrátit ne na kraj, ani na stát, ale na EU, proč to takhle je. Nejsem sice právník, ale myslím že liberalizace dopravy pochází z pera bruselských úředníků.

Perspektiva VHD je krásný sen, ale co to má být v reálu? O perspektivu VHD se u nás v kraji stará POVED, s tím dopravce nemá nic společného. Jeho poviností je jezdit za smluvně daných podmínek za smluvně dané peníze. O perspektivu VHD v kraji se dopravce nemusí vůbec starat.

Taky mi vadí, že se (nejen v tomto případě) nebuduje nic dlouhodobého a perspektivního s nějakou vizí, a je jedno s jako barvou busu, ale kostky byly vrženy a já na tom těžko něco změním.

EDIT: Když se tady píše o tom, že 20 malým dopravcům by se dalo fandit víc: 20 malých dopravců by potřebovalo 20 čerpaček a 20 myček a 20x zázemí. Najednou nedostatečné zázemí problém není? Proč to u Arrivy problém je?

A taky by kraj řešil problémy pokaždé s někým jiným, což taky není žádná sranda.

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Pavel2
Pondělí, 28. ledna 2019 - 01:24:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16761
Registrován: 8-2002
10 nebo 20 malých dopravců co do dneška přežili ve svým regionu se nezrodilo najednou, ale majitelé je postupně vybudovali často od nuly. takže se předpokládá, že nějaký zázemí už v místě mají. pokud sem přijde nějaká náplava co tu ještě nikdy nesídlila nejezdila, má ten start těžší. asi tomu musí předcházet nějaká neviditelná příprava, kdy se nic navenek neděje, ale novej pán zjišťuje možnosti.

z Arrivy panujou obavy asi proto, že v S-kraji podělali co šlo. ale lidí na všech úrovních je dnes nedostatek, taxe holt bere každej kdo jde okolo a zdaleka ne 100% osazenstva je nadšených že buduje novou krajskou tradici, kterou za 10 let kraj odpíská a přivede sem někoho úplně jinýho.

jistěže nemusí mít každej provoz svojí myčku, pumpu, plně vybavenou dílnu pro generálky motorů i karosérií. i já co projedu do 15.000 Kč na naftě měsíčně mám tankovací kartu se slevou 1 Kč/litr, tu dají pumpaři dnes každýmu, i fyzický osobě s jednou Fabií.

samozřejmě že míň dopravců = na první pohled pro kraj míň starostí, ale když se položí jeden velkej, nehne se na velkým území ani kolo. když se položí 3 z 10, je to pořád menší starost.

podle mě bude trvat dvě nebo 3 období soutěží než se situace usadí. dneska (obecně) panuje nejistota na všech frontách a 10 let není na některý věci dost dlouhý období - viz stavba úplně novýho zázemí.

vlastně nám to ukázal plzeňskej magoš se škodovkou - zastupitelstvo odhlasovalo stavbu a následně pronájem areálu na 30 let [wink]
třeba po těch zbývajících 25 letech řekneme jakej to byl prozíravej krok [happy]
Pondělí, 28. ledna 2019 - 02:28:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11779
Registrován: 4-2006
Trollino 15 jistě tyhle výběrka jsou z pera úředníků Bruselu.
Jenže to je ode zdi ke zdi.
Už první zhovadilost je když kraj definuje vše nové. Proč k čemu to bude dobré. Pak si nadefinuji vše NP. Proč by třeba měli jezdit na některých linkách jezdit NP vozy. Třeba Plzeň - Vary což je sice mezikrajská linka ale tam se krásně hodí vůz typu Line. Maximálně může být vybaven plošinou.
Naopak zase linka do Kralovic klidně NP.
Nové vozy proč ne, ale všechny?
V čem je špatná Sorka CN 10,5 5 let stará.
Bohužel nemůžu teď poskytnout příkladem Plzeňského kraje.
Vezmu si tedy jinde.
Máme tu linku která najede za den 150 km a jezdí tam právě zmíněná Sorka. Po celý den tam udělá řidič max 100 lístků. Tam nový vůz je totální nesmysl. Naopak linky většího významu tam klidně pouze nové.
Martin se divil že Zemek nic nekoupil. Protože ví že když koupí a prohraje může si to jít hodit.
Strýc má bratrance který pracuje v TQM nějaký ekonom. Když jsme seděli na podzim v altánu tak o tom říkal že si teď rvou vlasy když kupovali nove Crossway.
Co s nima jsou sice prodejné ale ztráta už tady je.
Poláci po nich rádi sáhnou.
Navíc pokud kraje už dopředu avizuji že jen nové vozy. Nový vůz koupi před zakázkou jen blázen.
Navíc kolik je to let co se vypisovalo řízení na Rokycansku. 3 roky?
Celé je to o neschopnosti krajů to vypsat. Když už to musí být.
KV KRAJ prodloužil do 12/2019 a pak co. Vyběrove ještě nevypsali.Pokud ho nevypíší do měsíce už to nestihnou. Nějaké to odvolání tam bude. Na výrobu potřebuji min půl roku. Navíc je vidět jak jsou politici hloupí. Vyběrove řízení je teď na Plzeňsku, Hradecku, možná se stihne Zlínsko. Uzavřený jsou Msk kraj, Liberecký.
A kdo ty autobusy vyrobí? UŽ dnes jsou lhůty na dodání strašně velké. A to u všech výrobců.
Jen ČSAD Liberec čekali na 2 Vdlka čekali skoro 2 roky.
Jenže to politiky nezajímá my jsme řekli musite sehnat jinak pokuty. A kdo dá za chyby úředníkům pokuty. Řidič nebude mít něco v pořádku šup pokutu. Úředník něco udělá a nestane se nic.
Jistě hlídat ale také brát to s rozumem.
Bohužel se obávám že busy budou parkovat různě po městech zejména po těch menších. Bez ohledu na dopravce.
Rozdělení na 2 oblasti není moc šťastné. O to se mohou ucházet už jen 3-4 dopravci. ARRIVA, Zemek, Icom případně Transdev. Ostatní už nemají nárok. Je to škoda ale jak píše trollino 15 pro úředníky je to pohodlnější. Otázka zda je to dobrý.
Jinak souhlas s tím že veškerou komunikaci o dopravě přebere kraj. Což ovšem kraj jaksi neumí doted se o to nestaral. Třeba absence centrálního dispečinku ve většině krajů je právě ta chyba. Asi nic takového Plzeň kraj nemá že?
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pondělí, 28. ledna 2019 - 08:09:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5504
Registrován: 2-2005
Jen na okraj: Já nic z toho, co tady píše Pavel či Ares v zásadě nerozporuji, naopak s mnohým souhlasím (např. oprávněnost nových vozů).

Já se jen snažím, aby se měřilo všem stejným metrem a vadí mi, když se tady haní jeden dopravce, lhostejno jaký, jen proto, že měl tu drzost se přihlásit do VŘ. A haní se na záklafě podivných argumentů jako je absence myčky.

Co se S-kraje týká: Ono je to vždycky o lidech. Jak ve vedení, tak za volantem, a já znám pár lidí, kteří dělají ostudu v ČSAD a spolehlivě by odradili kohokoli, kdo k nim přijde na zácvik. Až se těmto lidem změní zaměstnavatel, budou dělat ostudu v Arrivě a najednou se bude říkat, co to má Arriva za plebs...holt u ČSAD nejsou tolik vidět a všichni už si na to nějak zvykli.
MHD je pro lidi ! ! !
Pondělí, 28. ledna 2019 - 10:04:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18488
Registrován: 5-2002
Vy jste se zas rozepsali [happy]

Tankování u pumpy - a proč ne? Přijď za pumpařem, slib mu, že u něj budeš deset let tankovat 300 autobusů a určitě se dohodnete.

Myčka - třeba hned dvě jsou na Karlově a rozhodně nejsou nonstop využité. A mimochodem, v mrazech se nepoužívají.

Parkování u baráku - to mě docela zmlsalo. V 5:00 vstávám, v 5:10 startuju bus, pak se vrátím nasnídat a tak, v 5:35 odjíždím ve vytopeném busu. Žádná cesta nočním busem přes půl města a neplacené půlhodinové čekání do začátku směny.

"z Arrivy panujou obavy asi proto, že v S-kraji podělali co šlo."

Tohle mi vysvětli.

"Navíc kolik je to let co se vypisovalo řízení na Rokycansku. 3 roky?"

JŘ jsem dělal 12/2010 až léto 2011, vypsalo se to v lednu 12. Cca.

"Třeba absence centrálního dispečinku ve většině krajů je právě ta chyba. Asi nic takového Plzeň kraj nemá že?"

Poslouží k tomu dispečink PMDP. Podle mě to není dobrý nápad. Mezi DP a příměstskými dopravci panuje těžký konkurenční boj na úrovni kanceláří a porad. DP nemá na to, aby je porazil ekonomicky nižší cenou za vozokilometr, snaží se je tedy vyhánět pryč z města, znemožňovat jim používání "svých" zastávek apod.
A to nehodnotím odbornou kvalitu dispečerů. Narazil jsem na pár jedinců, kteří ve mě zanechali dost zvláštní dojem.

"já znám pár lidí, kteří dělají ostudu v ČSAD a spolehlivě by odradili kohokoli, "

A nejsou to jen řidiči. Stačí porovnat vedoucí provozoven. O jednom jsem slyšel jen samou chválu z ČSAD i z Povedu (možná to čtete, pane vedoucí, ano, myslím vás), ale znám jednoho a to je hotová tragédie. Ten to vede stylem "nějak přežít a moc se nepředřít".
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pondělí, 28. ledna 2019 - 14:13:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5511
Registrován: 9-2005
Tankování u pumpy - a proč ne? Přijď za pumpařem, slib mu, že u něj budeš deset let tankovat 300 autobusů a určitě se dohodnete.

Čerpacích stanic jsou po kraji desítky, neřkuli stovky. Buď se dohodnete s provozovatelem anebo si u něj spíše pronajmete nepoužívanou nádrž na PHM a budete si do ni zavážet vlastní naftu. Vlastní mobilní čerpačka na dvoře taky žádný větší problém.
Pavel2
Pondělí, 28. ledna 2019 - 15:27:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16763
Registrován: 8-2002
nevím proč se AF1 nelíbí tankování u veřejný pumpy, že tam bude čekat? má strach že naleje do nádrže splašky?
tankování do vlastních nádob pro vlastní spotřebu se dá přece téměř znemožnit i jinak. jsou např. GPS sledovačky i s plovákem v nádrži a pak je zlodějíček devátej [happy]
Pondělí, 28. ledna 2019 - 16:42:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 186
Registrován: 11-2017
P2 to že tu ze mne děláš nepřímo potencionalniho zloděje přejdu v zájmu poklidné a věcné diskuze. Zaznělo tu plno faktu se kterými musim souhlasit a to dokonce od lidi od kterých bych to nečekal.. takže díky. Samozřejmě ze se dá jezdit bez vlastní pumpy i celého dopravního závodu se zázemím ale zkušenosti z jiných oblasti nenaznačuji že by to přispívalo k vnitropodnikove kultuře nebo jakékoliv spokojenosti jak zaměstnanců tak ve výsledku i těch co denně vozí , spíše naopak..
Západočeský kraj měl fungující byť trochu skostnatelý systém autobusové dopravy který tu vydržel obstojně fungovat 30 let po odchodu těch “zlých” , narozdíl od jiných krajů, a i to je vlastně úspěch. Tak teď se třeba dočkáte konečně už nizkonakladoveho lowcost dopravce se kterým už mají zkušenosti v jiných krajích. Čas ukáže co je nakonec lepší jestli zaprdeny ČSAD nebo někdo jiný s minimem nákladu a novými nízkopodlažními vozy. Sám ovšem preferuji z mnoha důvodů to první což mnohé nutí “brát kameny do rukou”.
Pondělí, 28. ledna 2019 - 19:35:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18489
Registrován: 5-2002
Pro zajímavost: Dnes jsem ve městě X. Autobusy parkují buď v garážích a nebo na autobusovém nádraží. Garáže jsou volně přístupný areál, kde parkuje kdekdo, kam se dostane každý a je vidět, že ten areál má nejlepší léta za sebou. Na vrátnici nikdo není, prý tam je vrátný jen přes noc. Stojí tu pár vozů provozních a pár v různém stupni rozkladu.

Autobusové nádraží je nově postavené, řidiči tam mají zázemí a sedí tam i vedoucí. To je ovšem zásluha města, ne zásluha dopravce.
Autobusy tu řídí Maďar Zoltán Pap, Ukrajinec Grigorij Antoniuk a muž drobné postavy s asijskými rysy, Nurbek Konokbaev z Kyrgyzstánu, ten tu prý má ještě pár soukmenovců. Zrovna ten má dnes SORku, kde je místo levého dolního skla v zadních dveřích igelit. Nejnovější autobus je tu SORka z roku 2010.

Kde jsem? A není to jedno?
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pondělí, 28. ledna 2019 - 20:09:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 187
Registrován: 11-2017
V Tbilisi nebo nějaké zapomenuté díře provozu AKV? Tam je bohužel igelit jako materiál pro opravu také běžným jevem..
mezi AKV a ČSAD Plzeň byť patří stejnému majiteli už je propasna diference v kvalitě léta ..
Pondělí, 28. ledna 2019 - 21:49:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18490
Registrován: 5-2002
Ok. A má tedy smysl chválit - a nebo naopak odsoudit firmu jen na základě toho, jak se jmenuje a komu patří? Tady krásně vidíme, že jsou dvě firmy stejného majitele a štábní kultura je naprosto nesrovnatelná.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pondělí, 28. ledna 2019 - 22:38:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 188
Registrován: 11-2017
Fajn no, a prozradiš velectenemu místnímu publiku jaký provoz byl tvou návštěvou teda poctěn ?? Každopádně jestli je tohle osazenstvo reál současnosti v ČR tak jsme tu čées autobusovou dopravu teda za těch 30 let dobudovali...
Pondělí, 28. ledna 2019 - 23:38:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5505
Registrován: 2-2005
Dle výpravní budovy to je Cheb
MHD je pro lidi ! ! !
Pavel2
Úterý, 29. ledna 2019 - 01:22:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16764
Registrován: 8-2002
AF1:
P2 to že tu ze mne děláš nepřímo potencionalniho zloděje přejdu v zájmu poklidné a věcné diskuze.

výborně, touhle větou jsi mě nasral a dokreslil ty zvěsti o tvojí osobě.
jsi snad úplně blbej nebo jenom přespříliš vztahovačnej? ukaž mi kde píšu že jsi zrovna ty zloděj[pozor]

jestli sis nevšiml, já rozebírám situaci obecně, bez jmenování konkrétních lidí. nafta se dá ulít tisícem způsobů a to jestli máš pumpu na vlastním dvorku nebo u celostátní sítě známý značky přece vůbec nehraje roli. jen tak přemýšlím, proč tě vadí veřejná pumpa. od tebe jsme se zatím ani jeden důvod nedozvěděli.

koneckonců kde tankovat je asi jedna z nejmenších komplikací. prostě o pauze zajedeš na nejbližší pumpu, naleješ plnou a zaplatíš firemní tankovací kartou. jen tedy budeš asi muset zapřemýšlet kdy a kam k tý ČS zajet, aby ti to vycházelo časově i na ujetý km. ale to je potom tvoje vlastní aktivita, za kterou nedostaneš zaplaceno nic. to je to co ti vadí, že ti i tohle dispečer nenalinkuje, neudělá delší pauzu?

ty tvoje vzdechy po starým zašlým zaprděným zakonzervovaným, ale ve výsledku víceméně dobře fungujícím systému chápu, protože tolik novinek najednou jako novej dopravce pro půl kraje bez vlastního zázemí je obrovskej krok do neznáma. tvoje obavy jak co bude logicky vyplývají z toho, že defacto nezůstane kámen na kameni.

stavět něco za chodu od nuly v pronajatých prostorech, s mixem starých i nových lidí je jaxe dnes říká výzva nebo challenge. já tyhle myšlenky taky nesdílím a radši bych byl pro postupnej přerod starýho v nový, ale bohužel pokud kraj odstřelí stávající přirozeně vzniklej/zděděnej monopol, jiná cesta asi neexistuje.

pokud o ní víš, rádi se s tvojí vizí seznámíme.

btw asi tu narážíme na dva různý přístupy:

1. lidem se všechno nalajnuje, kdy a kde mají jíst, močit, kdy, kde a kolik mají brát nafty, kdy, kde a jak často mýt vůz, do který popelnice vysejpat odpadkový koše, jak držet smeták při úklidu podlahy, jak vítat cestující.

2. dostaneš autobus, JŘ a detaily typu tvoje svačina, tankování atp. nechá firma na řidiči, je přece plnoletej a má svojí hlavu. není vyloučený, že pravidla viz výše vyplynou časem ze situace samy, přičemž může existovat víc než jedno použitelný řešení. to se buď může předávat ústně nebo časem zapracovat třeba i do (interních) JŘ, případně si to svý každej nechá pro sebe, proč by byl zadarmo s ostatníma kolegiální, že? [biggrin]

lidi jsou různý, někdo potřebuje program jak pro robota, druhej má radši trochu volnosti. tebe tipuju na první možnost, pokud chceš, dohodím ti kšeft ve fabrice, tam ti bude dobře a plat budeš mít slušnej plus spoustu benefitů jako levný obědy a telefonní tarif za půl darma k tomu [happy]
putrbutr
Úterý, 29. ledna 2019 - 07:03:07  
Neregistrovaný host
Ahoj, tady u nás ČSAD Plzeň shánějí řidiče/čky, nabízejí zajímavé peníze a já ráda řídím, tak mi to přijde zajímavé. Jedná se o meziměstskou dopravu. Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti. Je tu někdo kdo pracuje pro CSAD? Je to vhodná práce pro ženu? Jaké máte směny? Má člověk čas i na svoje volno a rodinu?
Všem díky za zkušenosti a rady [happy]
Úterý, 29. ledna 2019 - 09:47:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 189
Registrován: 11-2017
P2 sám sis v celku správně odpověděl při kolikrát minimálních časových obratech tankovat u veřejné pumpy je dobrodružství kde pravidelně závaží osobáky které ne nějaký autobus a jeho JŘ z vysoká kašlou, nedej bože když se tank zrovna doplňuje cisternou a pak už se k pumpě nelze v rámci oběhu ani dostat.. kdo chce naftu do kanystru pro sebe ji stejně z auta dostane takže o tomhle to fakt není a začal si v téhle rovině uvažovat ty, já ne!
Kšefty nepotřebuju dohodit žádné díky, ale tipuješ špatně turnus stále dokola se opakující kdy už víš pomalu kdo kam jede jak se jmenuje sem osobně nesnášel protože je to do zblbnuti stále stejné. Ale valné části lidi vyhovoval zvlášť pak te starší a jakákoliv změna byla impulzem pro koprivku, odchod nebo odchod do důchodu .

Troll +MJ : no jasně také tipuji Cheb - plno kluků ze staré pražské a trochu i zájezdové gardy jsem znal. Kde je jim dnes konec? Jezdí ještě s uzbekama, pakistancema a lepenkou ve dveřích někde na místním lokále nebo je už odvál čas důchodů ?

(Příspěvek byl editován uživatelem Almužny_forever_1.)
Martinmarilynmanson
Úterý, 29. ledna 2019 - 16:44:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10809
Registrován: 12-2007
putrbutr: Vhodná práce pro ženy to je, několik jich u ČSAD Plzeň (ale i u jiných firem) jezdí [happy] kolegové z ČSAD sem chodí, určitě brzy se ozvou.
Be clever - use public transport!
Úterý, 29. ledna 2019 - 21:09:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18491
Registrován: 5-2002
při kolikrát minimálních časových obratech tankovat u veřejné pumpy je dobrodružství

Tankuju autobusy u veřejných pump pravidelně. Někdy přijdu na řadu hned, někdy chvilku čekám. Je to úplně stejné, jako u PMDP, někdy najedu hned ke stojanu, někdy jsem třeba až třetí v pořadí. V čem je rozdíl?

plno kluků ze staré pražské a trochu i zájezdové gardy jsem znal. Kde je jim dnes konec? Jezdí ještě s uzbekama, pakistancema a lepenkou ve dveřích někde na místním lokále nebo je už odvál čas důchodů ?

Dodej do mailu jména, zeptám se. Třeba bývalý řidič Aresu teď jezdí MHD.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Úterý, 29. ledna 2019 - 21:47:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5513
Registrován: 9-2005
Je to vhodná práce pro ženu? Jaké máte směny? Má člověk čas i na svoje volno a rodinu?

Je to vhodná práce pro ženu....pokud nemá na krku malé děti. Zavolat do práce v pět ráno, půl hodiny před odjezdem, že dnes nedorazíte, tak to by vás rychle všichni měli rádi...
Směny jsou různé, je to hodně individuální. Nejlepší je navštívit rovnou nejbližší provozovnu a zkusit se konkrétně zeptat příslušného vedoucího.
P.S.: Vynechte poptávání se řidiče. Pokud narazíte na nesprávného, spíše vás vyděsí...Aneb, chronické lamentování je národní sport. [happy]
Kočkopes
Úterý, 29. ledna 2019 - 21:55:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 666
Registrován: 10-2017
Zdravím, trochu vám tady naruším ty hádky.
Všiml jsem si, že ČSAD Autobusy Plzeň vyřadila Nepomuckou C734, tím pádem zbývají poslední 3 sedmistovky - pokud se nepletu, tak 2 v Klatovech a jedna kloubová C744. Je mi jasné, že pokud chci zažít 700-vky v provozu, tak by neměl otálet, nicméně jsem z druhého konce republiky a taková cesta je pro mě poměrně náročná, rád bych se vydal na jistotu. Mají tyto vozy nějaký svůj oběh, případně přímo určenou linku, nebo jsou pouze záložní a vyjíždějí náhodně? Díky.
Úterý, 29. ledna 2019 - 22:59:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3318
Registrován: 6-2011
Kočkopes:
C744 2P7 9265: Kralovice, funguje jako záloha, teď nejezdí, je na provozovně
C734 PMT 60-69 (GO, čela 930): Klatovy, záložní vůz, měl ho na podzim přidělený střídač
C734 KTA 08-16: Klatovy, záložní vůz, zpravidla pohnívá na autobusáku v Klatovech
C734 KTA 08-32 (GO, čela 930): Tady je situace obdobná jako u 08-16

Větší jistotu bys měl ve Žluticích u VV, tam jsou všechny po GO s čely 930, ale zpravidla bývá alespoň jedna venku. Kdybys tam jel, napiš na mail, zkusím si vybavit turnusy :-)

Docela vzácnost už jsou u nás i C934
TC 51-80

K-anlýza zde!
Pavel2
Středa, 30. ledna 2019 - 02:33:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16765
Registrován: 8-2002
AF1: kdy naposled ti tankování zabralo víc než 30 minut?

kdo chce naftu do kanystru pro sebe ji stejně z auta dostane takže o tomhle to fakt není a začal si v téhle rovině uvažovat ty, já ne!
kdyby z tebe ty argumenty pro a proti padaly rovnou, mohli jsme si tuhle miniepizodu ušetřit. prostě jen přemýšlím co by ti asi tak mohlo vadit.

putrbutr:
ČSAD potřebuje i střídače který rychle zaskočí za odpadlý stálý řidiče, případně odkroutí směny v nepopulárních termínech (svátky, dovolený, prodloužený víkendy) a za volant chce dnes málokdo, takže prostor pro dohodu na konkrétní provozovně určitě bude existovat [happy]

stejně tak řidiče uvítají i všemožný balíkáři (dodávky) včetně menšího náklaďáku typu MB Atego/Iveco Eurocargo se zvedacím čelem, který rozvážejí po firmách paletový zásilky, tj. na tom náklaďáku půjde o práci spíš v běžný pracovní době po-pá.

s dodávkou objet denně třeba 80 adres a často tahat 15kilový krabice není prdel a tohle bych asi dělat nechtěl, protože to pak už nezbyde čas na nic jinýho než na tu práci. na poštu bych se ani ptát nešel, tam nechtějí moc platit.

dneska existuje spousta možností z čeho vybírat, soused v paneláku třeba vyfasoval plachtovou dodávku se spaním nad kabinou, auto mu stojí u baráku a lítá Itálii, Švýcarsko, Benelux, samozřejmě Německo, CZ atd., ale tam je režim spíš jako na kamiónu, skoro by se dalo říct že zmizí v neděli večer a vrátí se v pátek nejdřív po poledni, ale nemá to tak každej tejden, někdy stojí i dva dny v kuse v týdnu doma.

dá se samozřejmě vyzkoušet několik fleků když člověk neví přesně co by mu nejvíc vyhovovalo. důležitý je asi aby firma posílala vejplaty v termínu, aby řidič v zahraničí nemusel platit naftu svojí hotovostí nebo svojí bankovní kartou atd., podvodníků v nákladní dopravě bylo hodně a i dnes se najdou. oproti tomu bude ČSAD autobus železná jistota [happy]
Středa, 30. ledna 2019 - 08:48:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11783
Registrován: 4-2006
Pavel2 s pumpou je to totální kravina. Možná polovina dopravců takto tankuje. Zakládat si vlastní kvůli pár busům ekonomický nesmysl. Dnes je pump tolik že čekání je do několika minut. Maximálně Tank Ono si pár minut počkáš. Ale pokud někdo nemá argumenty tak hledá výmluvy proč to nejde. Přiznám se že tyhle lidi nesnáším. Vše jen se musí chtít.
A když přijedeš na pumpu a řekneš budu tankovat 20 busů utrhne ti ruku a dostaneš krásnou slevičku ne jen korunu.
A myčka to je podobný zbytečně investované peníze.
Je jiná doba někteří žijí jen ze vzpomínek.
Petrbutr hlavně se neptat řidičů protože pak narazíte na zapšklého staromilce a jen to znechuti, jděte přímo k dopravci a jednejte a třeba se vaše názory někde protnou. Pak je možno i nějaké svozy tam je to dáno. Ale žena za volantem autobusu je kolikrát lepší než chlap. Znám jednu řidičku a ta od počátku kroutí jen Prahu. Je šikovnější a hlavně příjemná. Je fakt jezdila s manželem na kamionu celou Evropu. Ale kvůli dceři musela skončit a autobus byl jasný.
Tady by jste se mohla dočkat šovinistických keců protože někteří si myslí že autobusak může být jen vybraná skupina.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Šotoultras
Středa, 30. ledna 2019 - 09:23:01  
Neregistrovaný host
Hlavně se logicky neptat řidičů, protože ti o tom houby vědí když se to dělají mnoho let, nejvíc o tom víme my šotouši co volant autobusu drželi v ruce maximálně tak ve vlhkém snu a proto vám poradíme co je nejlepší a co je totální kravina - jdete za jakýmkoliv vedoucím jakéhokoliv provozu a zapomeňte na fráze zapšklych staromilců “když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají “ to jsou žvásty lidi kteří žádnou zkušenost nemají - nejvíc o tom všem víme MY - šotoultras!
Středa, 30. ledna 2019 - 10:42:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5514
Registrován: 9-2005
Ještě za starých časů jsem sdílel na Zátiší šatnu s řidiči náklaďáků Vodních staveb.

Cca 1/3 z nich neřešila nic jiného, než jejich "nebohý" těžký úděl, všemožné údajné křivdy, kterých se na nich "čůráci" vedoucí či společnost dopustili atd. Prostě vše špatně. Že mnozí z nich kolikrát směnu proflákali schováni za skladem anebo různými melouchy, tak to jim špatné nepřišlo.

Cca 1/3 to brala jak to je, občas si zanadávala a když je to v podniku přestalo bavit, bez velkých gest a řečí odešli.

A nejmenší skupina, tak ta byla relativně v pohodě a klidu. Nechalo se s nimi normálně bavit, byli kolegiální, vstřícní, občas i iniciativní.

Vodní stavby odvál čas. A shoda okolností s poměry v jakékoliv jiné firmě v Česku, je čistě náhodná. [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Pavel2
Středa, 30. ledna 2019 - 12:36:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16766
Registrován: 8-2002
Šotoultras:
hm, a nestačilo by říct, že každej zájemce o volant autobusu nechť vyzpovídá všechny řidiče ve svým okolí a na základě jejich zkazek a vlastního úsudku ať se sám rozhodne kam to jít zkusit?

podle mě je velká část spokojenosti v práci daná vztahama na pracovišti. může být vůl šéf provozovny, generální ředitel celý firmy i může být z 30 stálých řidičů 10 kazisvětů. jde o to jak často s kým přijdu do styku a co mi ten vůl může nebo nemůže nadiktovat, abych podle toho skákal. jeden můj známej, automechanik, jednou tvrdil, že má šéfa kterej má krámy 30 dní do měsíce [biggrin]

když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají - to platí pro nástup do libovolnýho zaměstnání, personalisti naslibujou hory doly aby lapili další duši, ale realita bude trochu jinde. koneckonců i od toho máme 3měsiční zkušební dobu, aby šlo bez keců a rychle odjít pryč [wink]
Středa, 30. ledna 2019 - 13:49:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18492
Registrován: 5-2002
ale realita bude trochu jinde. koneckonců i od toho máme 3měsiční zkušební dobu, aby šlo bez keců a rychle odjít pryč

Má to háček. Když ti firma zaplatí řidičák D, musíš se jí upsat. A když utečeš dřív, zaplatíš jí peníze, které do tebe investovala.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Středa, 30. ledna 2019 - 14:24:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 648
Registrován: 7-2006
No schvalne, kolkym uchadzacom personalistky povedia pravdu o tak zakladnej veci, ako je oracovna doba - ze si v praci 300 hodin mesacne a zaplatia ti 180. Lebo mne tetuska z Arrivy Liorbus suverenne tvrdila, ze pracovna doba je 37,5 hodiny tyzdenne - technicky to nebola loz, ale k pravde to malo sakra daleko....
ondrejsokol.rajce.net

Ako som vozil Norov: http://www.dailymale.sk/author/slsp
Středa, 30. ledna 2019 - 15:03:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 190
Registrován: 11-2017
A na ty upsané a dlužné , ideálně pak ženy od kterých se neočekává že by se dokázaly právně nebo jinak bránit teď dopravci mohutně cilí , protože vědí dobře ze s upsanými si můžou vytírat své zahemeroidované řiťe z vlastní přežranosti. Dobře vědí že starej mazák by po prvním odchýlení od dohody řval a při případném podrazu by leťely klíče od verku dotyčnemu podvodnikovi do ksichtu.
Odejít se samozřejmě dá i pred vypršenim úpisu ovšem jen za úhradu kvalifikace, ale počítejte s tím že dlužnou částku několikrát povyšií oproti ceně obvykle - zvláště pak Arriva by DB je v tom mistr, takže se můžete případně pěkně prohnout a ještě spadnout do dluhu za x krát predrazenou rekvalifikaci. Lepší je si vše zaplatit do haléře sám ale to vás asi moc chtít nebudou - rekvalifikant na výjeby je ideální matroš pro většinu povozniku působících v tuzemsku nejen na autobusech.


(Příspěvek byl editován uživatelem Almužny_forever_1.)
Středa, 30. ledna 2019 - 16:52:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5508
Registrován: 2-2005
Já bych to neviděl tak tragicky. Jestli se k tobě chová vedoucí jako kretén jen proto, že máš řidičák od jeho firmy, tak je to kretén, ale nelze to paušalizovat. Sám takové zkušenosti nemám.
Navíc řidičů je málo a mám ve svém okolí minimálně jednoho, který si řidičák udělal sám a berou ho všema deseti taky.

Stejně tragicky bych to neviděl ani s těmi ženami. Ženy mají v zákoníku práce několik ochran mimo jiné i na období těhotenství či nástupu po mateřské. Například je zaměstnavatel povinnen uzpůsobit směny ženě tak, aby mohla vyzvedávat dítě ze školky (nechtějte teď po mě přesné citace, už je to dva roky, co na mě jedna bývalá zaměstnankyně naběhla [happy] )

Zákoník práce platí pro všechny, upsané i neupsané. A při dnešním nedostatku lidí není problém se bránit i v rámci firmy, o pracovním úřadě ani nemluvím.
MHD je pro lidi ! ! !
děd_Vševěd2
Středa, 30. ledna 2019 - 17:20:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2017
Romane Hájku, chápu Vaše znechucení z toho všeho, ale ten váš pesimismus je cesta do hrobu. Souhlas s Trollino_15
Středa, 30. ledna 2019 - 17:27:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18493
Registrován: 5-2002
ze si v praci 300 hodin mesacne a zaplatia ti 180

Jak se to vezme. Máme tu třeba turnus, kde první spoj vyjíždí v 5:40, poslední spoj končí v 19:00. Doba řízení je sedm a půl hodiny, pak je placená nějaká další práce (třeba 40 minut na úklid busu, reálně to proběhnu s koštětem a hotovo je za pět minut). No a pak je doba, kdy autobus stojí někde na konečné, já tam sedím s notebookem, dělám si svoje věci a mám za to jen o deset korun na hodinu míň, než když řídím. A mám za to asi o stovku na hodinu víc, než když si ty samé věci budu dělat na notebooku doma po večerech. Což vlastně vůbec není špatné.
Záleží na úhlu pohledu [happy]

Odejít se samozřejmě dá i pred vypršenim úpisu ovšem jen za úhradu kvalifikace,

A třeba takový ČAS Znojmo strhl řidičům z poslední (prosincové) výplaty v plné výši náklady na školení, které absolvovali už někdy v únoru. Pro neznalé dodám, že ČAS Znojmo je zprivatizované znojemské ČSAD. Mzdu poslal v nejzašším možném termínu, čímž řidiče překvapil. Všichni totiž byli přesvědčeni, že poslední měsíc pracovali zadarmo.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Středa, 30. ledna 2019 - 17:54:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 191
Registrován: 11-2017
Tak Čas Znojmo krachnul nebo se dostal do platební neschopnosti, prostě byl v červených číslech a jako oblastní dopravce skončil. Je asi bezpodivu že firma která krachuje není sto dostat kolikrát všem závazkům . Srovnávat to s nadnárodním gigantem který by rad ve “své kolonii” monopol na zjevný úkor kvality, a jejich ojebavek a podvodu nejen na zaměstnanců které snaží dovést pro ně k dokonalosti úplně nelze.. zase patlaš dvě diametrálně odlišné věci.
Stejně porad predikuji že ti co s tímto germánským spolkem plný gaunerů u nás zapletli na vyšších pozicích a postech, a tak šli za bakšiš v zájmu germánských podvodníků, proti lidem z vlastní země toho ještě budou hořce litovat.
Středa, 30. ledna 2019 - 18:02:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 837
Registrován: 7-2003
To je pravda, uz asi tri roky tady furt dokola prohlasujes, jak se cele vyssi vedeni vsech dcerinnych spolecnosti arrivy konecne odporouci a ozbrojena pest delnicke tridy je vsechny povesi na kandelabry. Hele a kdy by to podle tebe melo konecne nastat?
Středa, 30. ledna 2019 - 18:12:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 192
Registrován: 11-2017
7036: jsem slušný diskutér a tak odpovím - až zaklepe bačkorama tvůj guru - rakouský zdegenerát Karl poserpleny von Orlik, což už bude brzy - do te doby můžeš ještě hrát chytrýho šaška s copankem v Ringhofferce...
Jinak v kladenském vláknu máš ještě dotaz který si evidentně nebyl schopen zodpovědět.. tak třeba budeš odpovídat jindy a jinde z nenadani, z nečekani..
Středa, 30. ledna 2019 - 18:57:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18494
Registrován: 5-2002
Tak Čas Znojmo krachnul nebo se dostal do platební neschopnosti, prostě byl v červených číslech a jako oblastní dopravce skončil.

To až teď. Já mluvil o době kolem roku 2010. Tehdy ČAS jezdil MHD ve Znojmě, provozoval muzejní autobusy s rokem výroby 1982 a dál, řidičům dával minimální mzdu, tarif na MHD byl "za deset s lístkem a za pět bez lístku". Pak od něj MHD převzal Psota, a to včetně řidičů, no a ČAS se k nim zachoval výše popsaným způsobem.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pajzák
Středa, 30. ledna 2019 - 18:58:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2419
Registrován: 6-2015
almužny_forever_1:
"7036:
Jinak v kladenském vláknu máš ještě dotaz který si evidentně nebyl schopen zodpovědět.. tak třeba budeš odpovídat jindy a jinde z nenadani, z nečekani.."
Slušný dotaz od slušného diskutéra, podotýkám.
Středa, 30. ledna 2019 - 21:14:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13831
Registrován: 11-2004
A třeba takový ČAS Znojmo strhl řidičům z poslední (prosincové) výplaty v plné výši náklady na školení, které absolvovali už někdy v únoru. Pro neznalé dodám, že ČAS Znojmo je zprivatizované znojemské ČSAD. Mzdu poslal v nejzašším možném termínu, čímž řidiče překvapil. Všichni totiž byli přesvědčeni, že poslední měsíc pracovali zadarmo.

Myslím, že nějaká mzda je to poslední, co v položkách v kolonce "příjmy" řidiče ČASu zajímalo...
Středa, 30. ledna 2019 - 21:22:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11784
Registrován: 4-2006
7036: jsem slušný diskutér almužny_forever_1

7036: A ty se budeš za svojí totální neschopnost kterou generuješ z titulu své funkce omlouvat kdy umaštěný cope? Jo aha, na to máš vlastně toho šášu který tě do ní protlačil - ten to okecá, obrečí a vyžehlí. Co mu taky jiného zbývá když dá provozní funkci neschopnému hovadu. almužny_forever_1

Ano takto mluví slušný diskutér. Smrdí tady sebechvála.
Jen aby jste věděli co je to za kňouru.

Bohužel ani o ženách toho moc neví. Ženy totiž se chovají většinou opačně vyhodíte je dveřma přijdou oknem. Ono to chce se občas o nějakou zajímat, pak tolik nebude smrdět tady ta sebechvála.
Ženám se omlouvám za to přirovnání.

Ale zase tady je to nejzábavnější pořad.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Ridic ctenar
Středa, 30. ledna 2019 - 21:48:20  
Neregistrovaný host
Ahoj, osobně znám případ jisté paní která přišla na autobus z obchodního řetězce v rámci rekvalifikace, tedy na úpis. Když po par týdnech zjistila že ne všechno je tak jak si představovala a nad její síly, arriva po ni chtěla zaplatit bezmála 70 tisíc + další náklady. Samozřejmě jim nic nedala protože neměla, a tak se cele věc časem předala exkutorovi který celou dlužnou částku zansobil. Dnes je paní zpět v obchodním řetězci ovšem s ridicakem na autobus, a zkušeností kterou si zajistila minimalni mzdu na několik let. Takže taky zkušenost.
Středa, 30. ledna 2019 - 22:05:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5516
Registrován: 9-2005
Se můžeme bavit o tom, nakolik ta pani byla soudna tohle posoudit. Naivita některých je nebetycna a není to jen záležitost žen. Tu diskuzi lze ukoncit konstatováním, že řidiček autobusů je dnes nemálo a nevedou si vesměs špatně. To je odpověď na prapuvodni otázku.
Šotoultras
Středa, 30. ledna 2019 - 22:21:24  
Neregistrovaný host
Ja, herr KlaSS -diskuzi ukončit a rozchod ! Furer zavelel to se nedá nic dělat... [lol]
Pavel2
Středa, 30. ledna 2019 - 22:34:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16767
Registrován: 8-2002
pokud se někdo nechá rekvalifikovat za peníze firmy, nemá představu co ta rekvalifikace stojí normálně (pokud by si to platil sám), zaváže se že to firmě vrátí, ale před skončením závazku uteče a myslí si, že mu to projde jen tak, tak k tomu lze poznamenat jen to, že je dost hloupej.

pakliže to časem nechá dojít až do fáze exekutora tak je tuplovaně hloupej. holt každýmu pánbůh nedopřál, takže sám dobrovolně vleze do pasti a paxe diví. tak už to někdy chodí [ko]
Středa, 30. ledna 2019 - 23:43:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5509
Registrován: 2-2005
Taky je potřeba poznamenat, že před podpisem smlouvy s ní byla jistě seznámena a to včetně ceny za ŘP.

Kromě toho se mi nezdá ta uváděná výše nákladů, ale dotyčnej anonym to určitě viděl na vlastní oči, jak jinak...takže o to se přít by stejně nikam nevedlo. Nicméně spousta lidí tady měla někdy podobnou smlouvu v ruce, tak asi tuší, jaké jsou reálné čísla.
MHD je pro lidi ! ! !
Šotoultras
Čtvrtek, 31. ledna 2019 - 15:31:31  
Neregistrovaný host
kromě toho se mi nezdá ta uváděná výše nákladů

Tak třeba neměla dotyčná ani béčko , to je přece dnes změny běžné. Přece nebudeme jako nějací zaprdeni komouši trvat na nějaké zbytečné praxi v čemkoliv. Já tuhle například viděl přemlouvat naborářku Arriva asi dvoumetroveho potulného psa - ze mu to za sto udělá i s občankou. No mavnul nad ni ocasem a letěl radši rychle pryč.
Takže bez občanky a víza by to těch sedumdesat mohlo bejt.
Čtvrtek, 31. ledna 2019 - 18:31:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11786
Registrován: 4-2006
Šotoultras a jinak vaše duševní zdraví OK?

Ad ta paní no je asi hodně hloupá protože jen totálně hloupý člověk si může myslet že má řidičák zdarma.
Pokud má exekuci je to v naprostém pořádku když je slepice tak ať platí.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Šotoultras
Čtvrtek, 31. ledna 2019 - 18:42:08  
Neregistrovaný host
paní no je asi hodně hloupá

Jo paní je hloupější než ten pes co to za sto nevzal, ve finále by mu vzal exekutor najetý arrivou i boudu s obojkem. V podstatě na jiné než hloupé ty rekvalifikační akce necílí. Vy jste evidentně také rekvalifikovaný, když o tom všem tak moc víte ...
Čtvrtek, 31. ledna 2019 - 18:54:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11787
Registrován: 4-2006
Milý chlapče já se již 30 let věnuji stejné profesi a jsem spokojen.
Rekvalifikace není žádná ostuda. Bude to přibývat protože některé profese zanikají některé vznikají.
A pokud si někdo nepřečetl smlouvu tak ať platí.
Kdysi když mi bylo 17 což už je dlooouho tak jsem za umožnění studia na průmyslovce musel podepsat upis na 3 roky. Umožnili mi studujní volno s náhradou mzdy. Což jsem jim splatil 3 ročním podpisem.
Konečně v Německu to je normální tam se podepisuje totéž protože zaměstnavatel škole přispívá. A podpis na smlouvu je též. Pokud odejde dřív může ale musí zaplatit.
A stejně to je u rekvalifikace nevím co je na tom nepochopitelné. To by pak mohl udělat kde kdo.
Kdyby jste v tom podnikal také by jste ty peníze oželel.
Ne co. To jen tlachate protože nenesete to břemeno.
Mě tedy spíš vadí to s tím psem to je nechutné.
Ale co čekat od hrdiny s klávesnicí co se neumí podepsat.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Šotoultras
Čtvrtek, 31. ledna 2019 - 19:14:41  
Neregistrovaný host
A oni sem nesmí psát nepodepsaný? A kde jste vy podepsaný a co to má společného s autobusovou dopravou?? A proč mi vůbec tykáte osobo??
Čtvrtek, 31. ledna 2019 - 19:30:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3322
Registrován: 6-2011
To je furt dokola tady [rofl][rofl][rofl] ach jo
TC 51-80

K-anlýza zde!
Čtvrtek, 31. ledna 2019 - 19:34:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18495
Registrován: 5-2002
"Já tuhle například viděl přemlouvat naborářku Arriva asi dvoumetroveho potulného psa - ze mu to za sto udělá i s občankou. "

To byl určitě ten PeS, co sem taky občas píše, ne? Ten jak dělá výpravčího v městě N. a k tomu jezdí brigádně s tramvají? Tak toho nebrat, to je strašnej rejpal a provokatér!

P.S.: Dneska mi dvakrát vyklouzla z ruky otevřená láhev s pitím a polila všechno kolem včetně mě. Říkal jsem si, že většího debila, než jsem já, už asi dneska nepotkám. No a to jsem si myslel do chvíle, než jsem otevřel K-Report.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Čtvrtek, 31. ledna 2019 - 20:46:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5511
Registrován: 2-2005
Já dnes potkal debila, co si zapomněl zabrzdit auto a to mi najelo do služebního auta

Takže na tom ještě nejsi tak špatně [happy]
MHD je pro lidi ! ! !
Čtvrtek, 31. ledna 2019 - 21:24:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11789
Registrován: 4-2006
Šotoultras a kde vám tykám. Milý chlapče?
Začnete používat to co máte na krku doufám, že to tam nemáte jen proto, aby tam nepršelo.
Když dojdou argumenty začne se vytahovat tykání.
Chtěl jsem původně použít jiné ostřejší slovo na tu vaši příhodu se psem. Je to nechutné. [smrt]
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Ridic ctenar
Čtvrtek, 31. ledna 2019 - 22:05:37  
Neregistrovaný host
Ares1 - zjevně jste nepochopil podstatu diskutovaneho a místo toho se pohorsujete nad vtipnou nadsázkou od jiného diskutera.
Jen jsem chtěl do plena a tazatelce kterou baví řídit, svým příspěvkem sdělit to ze ne každá hurá rekvalifikace muže skončit polepšenim v pracovní karieře, ale i pěkným pruserem což by měl každý potencionalni rekvalifikant dobře zvažovat.
Pavel2
Čtvrtek, 31. ledna 2019 - 22:16:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16768
Registrován: 8-2002
Šotoultras a podobní:
my k těm fantastickým zkazkám máme rádi nějaký přesný čísla, hmatatelný údaje. jinak jsi jen plácal a zalez do nory. podle toho se tu s tebou taky jedná. je na tom něco nepochopitelnýho?

btw na internetových diskuzích je zvykem, že si všichni tykají. koneckonců i řidiči si většinou tykají. to jen ti echt šikovní si pak prolezou nějakou školu a po těch, se kterýma vylezli z učňáku nebo ze střední, ze dne na den vyžadujou vykání. za prvé mě to přijde k smíchu, za druhý to ilustruje charakter dotyčný osoby.

pokud sem přijde nějakej inastránec, nechá se zaměstnat bez pracovního povolení a pak si dělá rekvalifikaci z pokladní/ho v super- hyper- na řidiče autobusu, přičemž za žádným volantem nikdy ani neseděl/a, tak je asi něco špatně. ale věřím, že se to stát může, blbců je dost. firmě vznikly náklady a andělé jí taky neřídí, takže není divu, že nahrávku na smeč využije plně ve svůj prospěch.
Šotoultras
Čtvrtek, 31. ledna 2019 - 22:42:44  
Neregistrovaný host
já dneska potkal debila co si zapomněl zabrzdit auto a to najelo do mého služebního auta

Asi nějaký řidič arriva - To není nic neobvyklého setkat se tam s neumětelem, v rámci rekvalifikaci jich bude přibývat.

na diskuzich si všichni vykaji, koneckonců i řidiči si většinou týkají

Já ale nejsem zadnej kulatolopatec abych se choval jako buran a tykal kde komu ( už na střední se vyká - mate ji vůbec?) ale to co mám v názvu niku, a nejakej zneuznanej točvolant mě tu tak nebude a nesmí nikdy poučovat!
Pavel2
Čtvrtek, 31. ledna 2019 - 23:20:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16769
Registrován: 8-2002
aha [lol]