Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Moravskoslezském kraji » Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 05. 05. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 05. 05. 2019

dolů
   autor příspěvek
Srdcař
Sobota, 04. května 2019 - 22:16:55  
Neregistrovaný host
Pajzáku,ale mě tak neber,já jsem v jádru velice optimistiký člověk.Ale opravdu mě to tady ještě nějak kladně nenaladilo.Celý život se řídím heslem ,,Do ničeho se nevrhej bezhavě a bez rozmyslu,ač to vypadá nadějně".Neříkám,že jsem se už nespálil,ale tady ty zápory převyšují.To jsou ty životní zkušenosti,Nejhorší je,že tady nepomůžou k přesvědčení slova ,ale činy.
Pajzák
Sobota, 04. května 2019 - 22:29:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2683
Registrován: 6-2015
JŠ: Logické, rozumné.

Srdcař: Jakožto člověk bydlící již 12 let v JM kraji mě prostě tyto obavy míjejí. Pamatuji si, jak jsme v roce 2011 vezli nové SORky pro BusLine z Hořic na Brněnsko. Nikdo z nás tehdy nevěděl, kam je vlastně vezeme, přesto měla do té doby neznámá společnost před zahájením provozu vozy, zázemí i řidiče. A chodily na kraj stížnosti od cestujících, jedna dokonce tvrdila, že "nové vozy ze severu Čech mají nehygienicky umístěné některé sedačky, že sedící lidé mají v úrovni nosu rozkrok stojících," a proto lidé požadují vrácení původního dopravce... Podepsány inženýrky, doktorky a magistry ze širokého okolí.
A ejhle. Ty vozy tam jsou dodnes, byť po určitých změnách pod jiným dopravcem, v JZD, kam jsme tehdy dojeli, je čerpací stanice, a je to snad jediný dopravce v okolí, co má vozy i lidi a zvládá během pár měsíců převzít i nové závazky po jiných firmách, jež daly výpověď.
Daniel Kovalčík
Sobota, 04. května 2019 - 22:51:40  
Neregistrovaný host
Dobrý večer, nebudou zaměstnanci ČSAD Vsetín v nevýhode? Náborový příspěvek, který činí 33000,- dělá 1375,- měsíčně k výplatě se závazkem na 24 měsíců.
Brigádník si vydělá 30000,- za 6 týdnů bez závazku k měsíční mzdě.To jsem zvědav jak se to bude líbit zaměstnancům na HPP.
Pajzák
Sobota, 04. května 2019 - 23:03:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2684
Registrován: 6-2015
Tak s brigádníkem se bude šibovat kamkoli, stálý zaměstnanec ty peníze dostane s vedomint, že bude začínat turnus poblíž baráku, nebude se stěhovat z vozu do vozu apod. Každý má na výběr.
Srdcař
Sobota, 04. května 2019 - 23:09:40  
Neregistrovaný host
Pajzáku cituji tvá slova.A ejhle. Ty vozy tam jsou dodnes, byť po určitých změnách pod jiným dopravcem, v JZD, kam jsme tehdy dojeli, je čerpací stanice, a je to snad jediný dopravce v okolí, co má vozy i lidi a zvládá během pár měsíců převzít i nové závazky po jiných firmách, jež daly výpověď.



A ty myslíš že tohle by TQM na Opavsku a Vítkovsku znova nezvládlo? A s vlastními vozy a mimo to (JZD), protože zázemi TQM je myslím si excelentní.A jak dlouho myslíš,že by TQM trvalo postavit ve svém depu plničku CNG?
Pajzák
Sobota, 04. května 2019 - 23:20:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2685
Registrován: 6-2015
A proč bych měl tohle řešit? Tehdy vyhrál vyběrko na linky 403, 404, 501, 510, 701 a 702 BusLine, všichni to respektovali, včetně Tourbusu, který (nejen) tím přišel o 35 vypravovaných autobusů, vše funguje, nikdo nikomu klacky pod nohy neházel a nehází, dokonce BL od Tourbusu koupil všech 8 Croaswayů LE, a doprava funguje. Sebus, který do té doby operoval na linkách 701 a 702 převzal jiné linky v mnohem menším rozsahu a funguje taky dodnes.
Zášť a nenávist je nejlepší cestou do pekel. Chápu, že přiznat si porážku bolí, ale bojovat proti opaku považuji za hloupost.
Srdcař
Sobota, 04. května 2019 - 23:38:32  
Neregistrovaný host
Pajzáku
Třemi cestami můžeme dojít k moudrosti: První je cesta zkušenosti - to je cesta nejtěžší. Druhá je cesta napodobení - to je cesta nejlehčí. Třetí je cesta přemýšlení - to je cesta nejušlechtilejší.

To už řekl Konfucius popřemýšlej o tom.
Pajzák
Sobota, 04. května 2019 - 23:45:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2686
Registrován: 6-2015
Konfucius ovšem nezažil český právní řád. A ač se snažím, jak můžu, furt nemůžu přijít na to, proč by Vsetín neměl za měsíc vyrazit na Opavsko.
Mimochodem, za kolik jezdil TQM loni na km? Abych mohl aspoň teoreticky porovnat podmínky.
Daniel Kovalčík
Neděle, 05. května 2019 - 00:02:12  
Neregistrovaný host
Pajzak
ČSAD Vsetín to rozjede.Pevně věřím, že jen rozjede.
Mimochodem. I kmenový řidič by se vzdal svého turnusu za včetně denních premií cca 52.000,- měsíční odměny za vykonanou práci. Jen aby nepodepsal závazek na dva roky.
Srdcař
Neděle, 05. května 2019 - 00:07:58  
Neregistrovaný host
Pajzáku tak to ti neřeknu za kolik jezdilo TQM loni na Opavsku,Ale můžu ti říct,kdy měl Vsetín nastoupit jako dopravce na Opavsko...Tuším 8.12. loňského roku. A ejhle.to bylo TQM ještě všem dobré co? Jezdí dál do 8.6 2019 ,cestující nenechalo ve štychu,Vsetínu vytrhlo trn z paty,kraj je v klidu.A najednou od 8.6 19 vše proti TQM,ale to je zajímavé ale pozor!!!!!!!!!Létat ke slunci se nevyplácí.Nepřeju nikomu nic zlého,ale nemluvíš dobře.
Pajzák
Neděle, 05. května 2019 - 00:11:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2687
Registrován: 6-2015
Chceš mi říct, že Vsetín nevyjel ze své vůle a TQM zachránil svět? Ale no tak...
Pajzák
Neděle, 05. května 2019 - 00:16:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2688
Registrován: 6-2015
DK: Jako že by smlouvu na neurčito s ježděním od baráku vyměnil za pár týdnů nadstandardních odměn a pak jezdil turnus z obce, kam by musel dojíždět? Takhle blbě snad nepočítá žádný z vás.
Srdcař
Neděle, 05. května 2019 - 00:31:47  
Neregistrovaný host
Chceš mi říct, že Vsetín nevyjel ze své vůle a TQM zachránil svět? Ale no tak...


Přesně tak,ale TQM nespasil svět,ale obětoval se(proč by nás nemohl majitel propustit od 8.12,když nevyhrál výběrovku?Protože myslí na cestující a je prozřetelný).Odvezli jsme cestující,školáky a pracující další půlrok do práce,školy atd. A z jaké vůle Vsetín nevyjel.Jesli vyhraju výběrovku od prosince,tak se musím starat,abych podmínky dodržel.Pokud to nevidíš,tak jsi velice ovlivnšný a v tom případě veškerý hovor nemá smysl.Dobrou noc.
Daniel Kovalčík
Neděle, 05. května 2019 - 00:38:56  
Neregistrovaný host
Pajzak
Noooo... ono se to stejně časem vše rozdá a každý by jezdil byť hned či pozdeji na svém turnusu. Tolik ridičů Vsetín nesežene, tudíž na řidiče turnus vyjde. A nemusí se upisovat na dvě léta. Takhle ty finance dostane během 6 týdnů a může odejit kdykoliv.
Ale je tam více věcí, ktere se nedají takhle v kostce rozepsat.
Ale stejně, pokud vim, řidiči se budou na turnusech střídat, páč cng je v Ostravě a kluci museji plnit své vozy na S V Ý CH turnusech.:-)
Dobrou noc pajzaku.
Řidič
Neděle, 05. května 2019 - 00:45:50  
Neregistrovaný host
Hmmm. Tak jak to tady čtu, asi se vyseru na práci řidiče autobusu.
Rozjede,nerozjede... máte to nejisté ČSAD Vsetín. Sbohem
Pajzák
Neděle, 05. května 2019 - 00:46:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2689
Registrován: 6-2015
Srdcař: Tak na to nemám co odpovědět. Doteď jsem myslel, že se bavím jen s loajálním zaměstnancem TQM. Odteď mám dojem, že jsme diskutoval s někým, komu byl vymyt mozek. Tomu by nevěřil snad ani pětiletý potomek ředitele. (Zcela náhodný výstřel, ředitele ani jeho následovníky neznám, šlo mi jen o kontext.)

DK: Hodně štěstí. Mně je to úplně jedno, já se tam hlásit nebudu, ale přeji ti, aby ses nemýlil.

Začalo to tu připomínat rozumnou diskuzi, tak jsem se připojil. Omlouvám se, že jsem tak učinil, už to minimálně do konce května neudělám. Až Vsetín (ne)vyjede, okomentuji to.


(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Nikotin
Neděle, 05. května 2019 - 09:24:51  
Neregistrovaný host
Myslím, že pracovat v místě bydliště rozhodlo už dávno. Dojíždět někam do Bruntálu nebo do Jičína na krátkodobou výpomoc není to co by mne lákalo. Pojede 10 řidičů, ale každému začne turnus nějak jinak a s ukončením je to to samé, takže počkáme na posledního a jedeme domů?Na kamión berou cca taky 10 řidičů.TQM si jen myslí, že se to Vsetínu nepovede. Ta jejich taktika je taky velice opatrná protože každý má slíbeno, že může kdykoliv odejít na dohodu..Proč, když si myslí, že pojedou? Je to jen opatrnost vedení. To tankování u Vsetínu bude jen krátkodobý problém. Vše bude mít řidič zaplaceno, tak to beru jako kdybych jel na společnou třeba na bazén, ale bude to v klidu bez řvaní děcek. Spousta lidí si myslí, když budou přitakávat vedení TQM, že budou dobří, ale ti je stejně hodí přes palubu. I ty jejich sliby, že budou doma 2 měsíce se taky mění. Hoši probuďte se! Tím nechci agitovat ani propagovat Jehovistický časopis,, probuďte se"😀
Neděle, 05. května 2019 - 10:24:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12109
Registrován: 4-2006
To je opravdu prdel s těma srdcařema a ostatníma kteří zachraňují svět.
Jen to myšlení jaksi chybí.
smiřte se že TQM na Opavsku prostě už nevyjede. Max za 10 let po novém výběrku.
Ale pořád nechápu proč to pořád o tom melou. Vždyť sami říkají že pod Vsetín nepůjdou a že práce je pro ně dost (s tím lze souhlasit)
Tak proč o tom tady melou. Proč? Protože oni chtějí jezdit ty svoje linky jenže nemají koule přejít pod Vsetín.
ad Nikotin oni si představují že je TQM bude živit několik měsíců. Ne nebude půjdou.
Myslet si že je budou živit může snad jen totální hlupák.
Víte proč jim nabídli odejít dohodou? Protože v tom případě nedostanou odstupné.
Vlastně omyl TQM je tak lidská že jim ho dá.
Svatá ty prostoto.
Jinak do Vsetína a Valmezu už nepůjdou TQM prozatím o zakázku přišel.

Jen na okraj plnička CNG by to v areálu TQM měla těžké, protože nesmí být v blízkosti žel. trati, přesné metry nevím ale u nás vzniknout nemohla protože ani nejvzdálenější místo metry nesplňovalo.

Ale jak říká Pajzák počkáme. Jen se obávám různých svinstev. Nedivil bych se ani rozřezaným pneu, posprejovaným vozům atd.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Neděle, 05. května 2019 - 10:29:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 1-2005
TQM nespasil svět,ale obětoval se
[rofl][rofl][rofl][rofl][rofl]
Za 42,63 Kč/km by se obětoval každý.

řidiči se budou na turnusech střídat, páč cng je v Ostravě a kluci museji plnit své vozy na S V Ý CH turnusech
A nestačí náhodou jenom vyměnit 2 spoje v rámci turnusu? [wink]
Nikotin
Neděle, 05. května 2019 - 11:03:26  
Neregistrovaný host
No je to podraz za podrazem hlavně ve Vítkově. Tam nejvíc škodí otec místního šéfa provozovny (komunista). Logistika ČSAD nakonec vše vyřešila, tak se kluci nemusí bát, že budou mít problém. Všichni ví o koho se jedná. Neumí se smířit, že výběrko vyhrál Vsetín. Trochu se divím, že Vsetín se nechová podobně a nezakáže těm co mají podepsanou smlouvu od 1.6.to dojetí do 8.6.Asi nejsou na úrovni TQM v podrazech. Mám pravdu pane Širc?
srdcař2
Neděle, 05. května 2019 - 11:17:45  
Neregistrovaný host
A zase Vsetínští štváči Širc,Aresák,Nikotin v plném zápalu.
Chlapi, nechte je a už na ně zvysoka....
Jen si ještě neodpustím k panu Šircovi, kde najdou cestující omluvu za nevyjeté spoje pro nemocnost řidičů, jako běžně vyvěšujete v Plzni? Už to pilujte,v Opavě budete potřebovat několik stránek výmluv [biggrin]
Neděle, 05. května 2019 - 11:19:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 1-2005
Trochu se divím, že Vsetín se nechová podobně a nezakáže těm co mají podepsanou smlouvu od 1.6.to dojetí do 8.6.
My opravdu nemáme potřebu se takto chovat. Nedělali jsme to nikde, tak s tím ani nezačneme.
Carlos10
Neděle, 05. května 2019 - 11:20:13  
Neregistrovaný host
Jen tak na okraj, pane Širc... Proč se za ty peníze neobětoval Vsetín?
Neděle, 05. května 2019 - 11:21:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2037
Registrován: 1-2005
Carlos10 - třeba proto, že nebyl osloven?
sdcař2
Neděle, 05. května 2019 - 11:31:08  
Neregistrovaný host
Pane Širci vžyť vy tady vypouštíte jedu lež za druhou. Vítkovští šoféři ví nejlépe,jak jsou neustále masírování olšákem,že ten týden nemají TQM odjet. Jen proto, protože to jsou slušní chlapi,kteří slíbili že to dojedou,tak bude doprava zajištěna.
A to že Vsetín beyl osloven jste nemyslel vážně, že ne.
Kraj v této chvíli odesílá dopisy všem dopravcům v regionu s dotazem, zda by byli na půl roku ochotní jezdit oblast Opavska a Vítkovska,“ vysvětlil Jakub Unucka s tím, že předpokládá, že se někdo ozve a dohodnou se
https://opavsky.denik.cz/podnikani/autobusy-na-opavsku-nepojedou- podle-namestka-to-nehrozi-20180822.html
sprintis
Neděle, 05. května 2019 - 11:32:40  
Neregistrovaný host
Teď něco mimo dohady ty kecy některých lidí kteří nectí svobodu podnikání mě nebaví spíš koukám že se na Opavsku a Vítkovsku zavádí novinka a to zastávky na znamení což bude příjemné budou se konečně legálně dát projíždět některé zastávky je jich celkem dost viz malinký křížek u zastávky.
srdcař2
Neděle, 05. května 2019 - 11:33:23  
Neregistrovaný host
a ještě z článku...
Zadavatel, tedy Moravskoslezský kraj, nás oslovil i s možností zvážit zajištění dopravní obslužnosti v době od prosince 2018 do června 2019. Takto byli údajně osloveni i další dopravci,“ vysvětlil Oldřich Holubář a dodal, že v současné době analyzuje společnost možnosti zadavateli vyhovět.
Zdroj: https://opavsky.denik.cz/podnikani/autobusy-na-opavsku-nepojedou- podle-namestka-to-nehrozi-20180822.html
sprintis
Neděle, 05. května 2019 - 11:37:58  
Neregistrovaný host
sdcař2: Co je to za nesmysl co si vymýšlíš prý nuceni že na to jsi přišel kde nikdo nikoho nenutí ba naopak takhle vznikají nesmyslné kecy
Daniel Kovalčík
Neděle, 05. května 2019 - 11:42:45  
Neregistrovaný host
Jan Šírc
Možností nějaké máte, měnit cca 2 spoje na 40 turnusu denně bude ale zajímavé.A řidiči už nevudou mít ten komfort jako v TQM, ikdyž ing. Hulubař hovořil o nijak závratných změnách na turnusech.
Martine
Ale, jak snadné bylo otočit a dát srdce a rozum do ČSAD Vsetín.
Snad ti vadily jen ty červené puntíky.Nebo ti toho zřejmě vadilo více?
Neděle, 05. května 2019 - 11:51:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2038
Registrován: 1-2005
srdcař2: Vy věříte tomu, co se píše v novinách? [lol][lol][lol]
Spíš bych věřil tomuto: odkaz
Pokud to někomu nepojede, tak je to odkaz na písemnou zprávu zadavatele MSK k této zakázce

Daniel Kovalčík: Možností nějaké máte, měnit cca 2 spoje na 40 turnusu denně bude ale zajímavé.A řidiči už nevudou mít ten komfort jako v TQM, ikdyž ing. Hulubař hovořil o nijak závratných změnách na turnusech.
To, že každý druhý den pojedu dopoledne místo do Kobeřic do Ostravy, je závratná změna?
Tím komfortem jako v TQM myslíte dělené směny na 2 stazky?
srdcař2
Neděle, 05. května 2019 - 12:03:36  
Neregistrovaný host
Pane Širci,takže když napíšete,že nebyl Vsetín osloven a já vám pošlu odkaz na to,kde ředitel píše,že osloveni byli a že to vyhodnucují,tak na to pošlete zprávu kraje,kterou obhajujete svou lež. Jste manipulátor par excelánc.Ve zprávě se píše jen to,že TQM dala jedinou nabídku.To přeci neznamená,že nebylo osloveno více dopravců,jak se píše v mém odkaze na Deník. Že vy jste jeden z těch co věří na všudypřítomné konspirace a novináři jsou ti největší.
Daniel Kovalčík
Neděle, 05. května 2019 - 12:18:21  
Neregistrovaný host
Jan Širc
Dělená směna na dvě stazky?
Máte špatné informatory. Byl jeden turnus, který ZO OSD řešila a dle mého úsudku, je v pořádku.
Na půlroční obslužnost jste neměli koule a na 10 let si troufate?
A to nebudu ani psát jakým způsobem se ČSAD postaralo o to, aby se nepodesala smlouva na 10 let.
Nikotin
Neděle, 05. května 2019 - 12:28:48  
Neregistrovaný host
Odboráři ty určitě si byl asi členem komise výběrového řízení, že máš takové informace. No schválně napiš jak to bylo.
Daniel Kovalčík
Neděle, 05. května 2019 - 12:46:21  
Neregistrovaný host
Martine, jestli nebudeš zalezly někde mimo veřejné misto v depu jako to teď vesměs děláte všichni, můžu ti znova ukázat dokumenty jak to bylo s výběrkem na 10let. 😉
Já nemám nic proti lidem kteří přešli, to jsem říkal i Kamilovi.
Ale když už přejdu,tak se radši vyhnu nějakým komentářům.
Dyť ještě nevíš, jak moc se budeš mít u nového dopravce.
Kočkopes
Neděle, 05. května 2019 - 12:52:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 821
Registrován: 10-2017
Už jen za to nevyjetí v prosinci bych to Vsetínu sebral. Jen to ukázalo jejich neschopnost a dobře jim tak, když si ukousli tak velký kus. A ještě víc jsem překvapený, že TQM přistoupilo na přechodné ježdění. Na jejich místě bych na truc hodil po kraji bobek a ať se starají.

Jinak nevyjetí Vsetína (myslím nyní kvůli nemocnosti) se nedivím a nedivím se ani tomu, že nebyl uveden důvod nevyjetí. Je to jak Arriva. Mimochodem taky jedna z věcí, co mi na Vsetínu vadí - provoz stylem "možno niekedy ten autobus aj príde". Lidi jsou lidi a občas bývají nemocní, chápu. Ale proč se tady chvástáte dostatkem zaměstnanců, když evidentně není?
Neděle, 05. května 2019 - 12:58:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2039
Registrován: 1-2005
Ale proč se tady chvástáte dostatkem zaměstnanců
Nikde jsem netvrdil, že lidí je dostatek, tak nepřekrucujte.
Neděle, 05. května 2019 - 13:06:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12111
Registrován: 4-2006
Nevyjetí spojů je problém všech firem. I milované TQM.
Kdo o tom má trošku podvědomí tak ví o čem to je. Když se ráno probudí řidič a je mu zle tak musí zavolat že nepřijde. Dispečer musí jednat. Obvolává řidiče kdo je ochoten přijít. Ovšem když vám ráno v 5 někdo zavolá do práce moc se vám asi nechce. Zkuste si to někdy aspoň představit. Dispečer je ve velmi složité situaci. Kdo někdy něco podobného dělal ví jaké to je. Kdo ne běží na internet a mudruje jak je dopravce blbý že neumí vypravit spoj. A nesnáším tyhle soudy bez znalosti konkrétní situace.
Jistě asi by to bylo nejlepší řešení jim to tehdy sebrat měl jsem podobný názor ale trošku více jsem se o to zajímal a to nejde jen tak.
Zákony ať jsou jakékoliv se musí dodržovat. Jinak i Transdev nevyjel a proč nevolate že to měli jim taky sebrat.
Kdyby se totiž soudili tak by kraj mohl prohrát. A kdo by to zaplatil? Jistě nikdo z vás.

Daniel Kovalčík když se chlubite jak to bylo tak to řekněte veřejnosti. A pokud to bylo podle vás nezákonně podal jste trestní oznámení? Je to totiž vaše povinnost pokud to nevíte.


(Příspěvek byl editován uživatelem Ares1.)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Srdcař
Neděle, 05. května 2019 - 13:23:19  
Neregistrovaný host
Ares:Nevyjetí spojů je problém všech firem. I milované TQM.
Kdo o tom má trošku podvědomí tak ví o čem to je. Když se ráno probudí řidič a je mu zle tak musí zavolat že nepřijde. Dispečer musí jednat
.
Proto má TQM hotovostního řidiče,který je v depu a čeká na takové situace.}
Carlos10
Neděle, 05. května 2019 - 13:38:51  
Neregistrovaný host
Srdcař Ale je to pořád o tom počtu lidí, že... Když nemáš dostatek řidičů na obsazení linek, nemůžeš si dovolit někoho nechat sedět na depu. Ale pořád nás tady bude někdo obviňovat, že taky hledáme lidi. Ano hledáme, jenže narozdíl od jiných firem si stále ještě můžeme dovolit toho záložního člověka. Což mimochodem je taky velké plus, že nám v 5 ráno dispečer nevolá [wink] To jsou takové drobnosti, co už člověk bere jako samozřejmost...
Neděle, 05. května 2019 - 13:41:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12112
Registrován: 4-2006
aha a když vám zavolají 3 řidiči tak co? Řidiče na hotovost na telefonu má každý dopravce. Zkuste myslet.
Dobrý pokus, možná vám na to někdo skočí ale já ne.
Ale v TQM máte na garážích dalších 5 řidičů.
Teď tu o červené karkulce.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Carlos10
Neděle, 05. května 2019 - 13:51:29  
Neregistrovaný host
Aresi, jak často se stává, že volají 3 řidiči současně? Buď máte tu nemocnost opravdu vysokou nebo je pes zakopaný někde jinde. Nemám potřebu někoho přesvědčovat, jak to v TQM funguje. Kdo u nás pracuje, ví jak to funguje a váží si dobrého bydla. To jen k osvětlení jednoho z mnoha důvodů, proč 😉
Neděle, 05. května 2019 - 13:54:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2019
Ares jeste se nestalo, ze by trem ridicum bylo spatne v jeden den rano, ale po tvych top zvastech se mozna strhne lavina napric celou republikou [proud]
Kočkopes
Neděle, 05. května 2019 - 14:28:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 822
Registrován: 10-2017
Nikde jsem netvrdil, že lidí je dostatek, tak nepřekrucujte.
Píšete toto: Jenom k Kopřivnici jsme během 3 měsíců navýšili stavy o 20 lidí
Z toho usuzuji, že jste jich měli dostatek k zajištění provozu (jinak byste v prosinci nevyjeli) a teď jich máte ještě o 20 víc, tak kde je problém?

Jinak u TQM se mi nikdy nestalo, že by spoj nejel. U Vsetína a Arrivy nechci říct běžná věc, ale už to ani nepovažuju za mimořádnost.

Jinak zálohy by na výpravně měly sedět aspoň 3, toť můj názor.
Neděle, 05. května 2019 - 15:32:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2040
Registrován: 1-2005
Kočkopes: Z toho usuzuji, že jste jich měli dostatek k zajištění provozu (jinak byste v prosinci nevyjeli) a teď jich máte ještě o 20 víc, tak kde je problém?
Tak to usuzujete blbě. V prosinci nám pomohly ostatní firmy ze skupiny, stejně tak, jak nám pomohou i v Opavě, pokud řidiči nepřejdou.
Neděle, 05. května 2019 - 15:48:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12113
Registrován: 4-2006
Ad Kočkopes Však oni vám TQM klika se ráda pochlubí nevypravenymi spoji.
Ano přijali 20 řidičů jenže to je náhrada za řidiče jiných provozoven Vsetína kteří tam jezdili. Totéž bude v případě Opavy prostě přijdou řidiči z jiných provozů. Dojde ke stejnému jako v Kopřivnici kde se některým nechtělo z Arrivy. Nakonec šli buď k Transdevu nebo Vsetínu nebo úplně jinam.
5 řidičů můžete mít v záloze proč ne pokud jich budete mít dostatek. Pokud znáte situaci na pracovním trhu tak víte že je to nesmysl.
Navíc kolik lidí bude bavit sedět na vozovně a čekat jestli pojede. I když koukám že některým expertům by to vyhovovalo mohli by vymýšlet peachoviny jak to a to.
Já jen čekám kdy tihle co tady tak adorují TQM přiznají pravdu v čem všem mají prsty.
Možná by se některým zde přitížilo. Jsou to pěkná svinstva.
Já to říkat nebudu ale je to velmi zajímavé.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Kočkopes
Neděle, 05. května 2019 - 16:39:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 823
Registrován: 10-2017
5 řidičů můžete mít v záloze proč ne pokud jich budete mít dostatek. Pokud znáte situaci na pracovním trhu tak víte že je to nesmysl.
Navíc kolik lidí bude bavit sedět na vozovně a čekat jestli pojede.

Není to nesmysl. V nemalém počtu dopravních podniků a společností jsou záložní řidiči ve větším počtu naprosto běžnou záležitostí.
Jen tak
Neděle, 05. května 2019 - 16:44:52  
Neregistrovaný host
Aresi zase kydáš a kydáš hnůj bez skrupulí a bez znalosti místních poměrů. Určitě TQM nevynechalo celý dení turnus,to se určitě nestalo minulých dvanáct let,co jsem tam. Ano, vynechání spoje kvůli poruše, havárce apod. je ojedinělost ke které nutně dojde i v té nejlepší firmě. I to zaspání se jednou za čas řeší,ale od toho tam je hotovost,aby se následky minimalizovaly.
A co sis to zase o nás vybájil za křivárnu, že děláme nějaká svinstva. Už jsem ti několikrát dokázal,že mluvíš nesmysly, naposledy jsem zde vyvrátil tvůj nesmysl,že my řdiči jsme tvrdili že vsetín nemá a nebude mít autobusy pro opavsko. Tak nekydej bezobsažně a řekni co tě tentokráte na nás štve, ale prosím konkrétně.

Pro ostatní jsem si dal práci a našel aresové názory na problematiku VŘ v Opavě:
Dne 19.8.2018, Ares1:
Apropo četl jsem dokument že ČSAD Vsetín byli vyzváni před 30 červnem k podpisu. Proč to nepodepsali?
Aha to bude ten problém.
Ono v Opavě to nebude jednoduché což si chlapci v ČSAD uvědomili.
Kde budou parkovat přeci jen to není málo vozů. TQM jim areál asi těžko přepustí, nebo by snad podle pana Širce a Tommase měli i uvolnit garáže?
Dne 17.9.2018, Ares1:
Navíc je zjevné zdržování Čsad při podpisu smlouvy. Čsad mělo po druhém termínu okamžitě o zakázku přijít. Já se dokonce obávám že to Čsad dělalo s tím záměrem že ví do jaké situace se dostalo. Ono plničku nebude jednoduché někde postavit. Teď bude hrát o čas a za pár měsíců to vzdá. Říkám si to jsou ty politici opravdu tak hloupí? Nebo je v to i něco jiného.
Dne 20.8.2018, Ares1:
ad J.Širc nás zajím i Novojíčínsko bohužel teď je řeč o Opavsku.
Proč vyjíždí za 3/4 roku? Protože byli "líní" podepsat smlouvu.

Aresi pěkné názorové kotrmelce předvádíš [proud]
Srdcař
Neděle, 05. května 2019 - 17:03:14  
Neregistrovaný host
Asi se p,Ares s p.Šircem od té doby skamarádili.Proto neumí pochopit,jak můžou stát řidiči z TQM stále za jedním názorem a že ho nemění podle situace a prospěchu.[proud]
Neděle, 05. května 2019 - 17:32:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12115
Registrován: 4-2006
Kdyby si uměl číst tak by si zjistil že i dnes píšu ze měli o smlouvu přijít. Ale mezitím jsem si zjistil podrobnosti a tak jednoduché to není a neobešlo by se to bez soudů. To jsem tehdy nebral v potaz. Nic víc zatím nehledejte. Snažíte se zbytečně.
A několikrát jsem říkal že mi je TQM sympatická společnost až do doby kdy se tady objevili různí srdcaři jako vy. Radši řekněte co děláte za svinstva teď v Opavě. To už ne co. Lidi by se svinstva dověděli.
Ad Kočkopes můžeš je jmenovat?..
Ono totiž je to závislé na počtu řidičů v akci. Pochopitelně DP mají zálohu vyšší když je v provozu i stovka a více řidičů. Zde je to pořád vesnická doprava. Když je to jak říkáš proč TQM nedrží 5 řidičů. Protože je nemá.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Jen tak
Neděle, 05. května 2019 - 17:44:51  
Neregistrovaný host
Aresi,a dost.CHCI abys ty svinstva,která podle tebe děláme,tady veřejně odkryl.Už ti to píšu podruhé.Žádné osočování a rovnou to ze sebe vykydej.Vím,jak to v opavě chodí na rozdíl od tebe,a proto vím, že jen kydáš a kydáš lži.
Ještě ti jeden tvůj komentář osvěžím:

Dne 1.10.2018 Ares1:
Tomáši právě proto že jsi psal že jsi u toho jednání byl. A pokud nám nemůžeš sdělit podrobnosti tak o tom nemluv. Jinak se vystavuješ tomu co ti píše Aresák.
Teď nám nálej čisté víno.

Ares jiným vyčítáš, že když něco nakousnou,tak to mají dokončit, jinak o tom nemají ani začínat. Sám se chováš stejně. Aresi sem s tím čistým vínem. Uvidíš,že tě tady sfoukneme jak svíčku.
Jiri Cesla
Neděle, 05. května 2019 - 18:11:21  
Neregistrovaný host
Dobrý den kolegové a kolegyně, jak to tady čtu, nestačím se divit kolik je tady lží a polopravd. Já osobně tady nikoho urážet nebudu, jen chci poprosit. TQM je na Opavsku už cca 30 let a má jeden z nejmodernějších vozových parků v Česku. Platy máme jedny z nejlepších a každý měsíc nejpozději 10. v měsíci na účtech. To nejsou sliby, to jsou fakta. A teď ta prosba: Kolegové a kolegyně, nechoďte do Opavy pracovat ani brigádně, podpořte naší věc, třeba jednou budete naši pomoc potřebovat i vy. Předem všem děkuji.
Kočkopes
Neděle, 05. května 2019 - 18:20:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 824
Registrován: 10-2017
Ad Kočkopes můžeš je jmenovat?..
Ono totiž je to závislé na počtu řidičů v akci. Pochopitelně DP mají zálohu vyšší když je v provozu i stovka a více řidičů. Zde je to pořád vesnická doprava. Když je to jak říkáš proč TQM nedrží 5 řidičů. Protože je nemá.

To je jedno. Pořád je to autobusová doprava a dopravní oblužnost. Nezáleží na tom, jestli na dědině nebo ve městě a nezáleží ani na tom, kolik vozů/řidičů je vypravováno do akce. Prostě provozní záloha být musí, i kdyby to některým chlapům ubralo třeba den volna jednou za 2 týdny, ale aby aspoň 2-3 lidi na té výpravně seděli. Co myslíte, známý taky trávil Vánoce v čekárně na záloze, ať se mu to líbilo nebo ne.

Schválně neuvádím více. Nejsem kompetentní se vyjadřovat k tomu, která provozovna jaké společnosti vystavuje kolik záložáků. Jsou to interní věci a ony podniky by asi nebyly rády za vynášení takových věcí ven.

Jinak zvýšená nemocnost není něco, za co by si dopravce mohl sám. Ale pokud nemá zálohu, která by nahradila nemocného řidiče na výjezdu, tak už to je chyba dopravce. Stejně jako je chyba dopravce to, že provozuje staré škopky, které se prostě vysypou častěji, než zaběhlé vozy (novinky se taky sypou, ale na dětské nemoci, to sice není chyba dopravce, ale měl by disponovat dostatkem vozidel k tomu, aby byl schopný je nahradit, pokud ne, tak opět - je to jeho chyba). Na nahrazení vozu zdechlého někde po trase ani není třeba záložní řidič, stačí, když mu to doveze dílenský. Ale na ty nemocné jsou třeba záložáci.
Neděle, 05. května 2019 - 19:03:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12116
Registrován: 4-2006
ad Kočkopes to musí někdo zaplatit. Jste volič? Pokud ano volte ty kteří neprosazují, že to musí být nejlevnější.
Je to realita dnešní doby co jsme si zvolili to máme
Proč jsou silnice 2-3 letech popraskané? Protože to je levné.
Jistě a chápu a souhlasím že to sem nepatří že to jsou interní informace.
S těmi starými škopky pozor, když se vám podělá dnešní vůz tak se spoustou závad ani nedojedete.
A nedělejte si iluze vůz někdy je odstaven i půl roku než se dá dohromady. Bohužel jsou vozy které jezdí celý rok a dílnu neznají a jsou vozy které tam jsou obden. Pak taky záleží kdo sedí mezi sedačkou a volantem.
Když mluvíte o dostatku vozidel kde je ta hranice, před loni mělo ČSAD Liberec tolik vozů mimo provoz, ruzné nehody atd že museli se některých spojů vzdát a také najali jiného soukromníka který jim pomohl.
Ale stanovit kolik má být založních vozů je jedna věc druhá je jak to je v realitě. Papír snese všechno.
U té Kopřivnice to byl zase výplod nějakého neregistrovaného. Nevíme zda šlo třeba o jeden spoj 2,3.
Záloha vám je prd platná když se vám to podělá někde 40km od toho kde je ten řidič. Autobusy jsou různě po vesnicích. Někdy dopravce i obětuje jeden obrat, protože by tím narušil další spoje toho vozu.
V době nějakých epidemií není problém aby vypadli 3 řidiči.
O té Kopřivnici nic bližšího nevíme takže je to těžké soudit bez informací.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Neděle, 05. května 2019 - 19:18:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12117
Registrován: 4-2006
Jiří cesla no pěkné ale kvůli vaší věci si bude někdo přidělávat problémy?
Zkuste nastudovat na co má zaměstnavatel právo. A spousta jich půjde ráda protože to pro ně znamená vyšší odměnu.
Pochopte výběrko vaše firma prohrála, viníky jsou vaši manažeři.
Nemají chodit pracovat stejně je podpoříte kdyby opětovně TQM vyhrála na Vsetínsku?
Jediné co pochopte že pro firmu jste jen nástroj k podnikání, tak je to všude. To je kapitalismus.
Je to celé směšné tato snaha o zvrácení nezvratného.
Jen tak j...o co já musím nic, tak jako ty.
Nejdřív melete že vás do něčeho nutím a teď chceš to samé po mě a nutit mě?
Pochop že mě jsi u [zadnice] já tě živit nebudu.
Jediné co chcete je aby jezdila Tqm ale ta prostě v oblasti končí. Za to že se chováte jak děcka na piskovišti nemůžu.
A s těmi svinstvy jste se přiznali sami. Zkus víc pátrat ty svíčko.
A zkus se pod svůj názor třeba podepsat jsi anonym. Obávám se že toto píší 2-3 lidi jen měníte svoje nicky. Mě už to popsali 3 řidiči kteří tam pracují. A ty se podepsali takže nemám důvod jim nevěřit.
Kdyby si chtěl jména tak zapomeň nechci je vystavit nátlaku od lidí jako ty.
Sakra já se těším na 9.6.2019
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Neděle, 05. května 2019 - 19:39:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2041
Registrován: 1-2005
Kočkopes: Žijete v pohádce, realita je trochu jiný boj. Za klávesnicí je hrdina každý, ale chtěl bych vidět vás po dvou dnech na dispečinku. Ono když vám vypadne 5 lidí během dvou dní a dispečer sleduje, tak se mu navyšuje počet neobsazených turnusů a už nemá kde brát, tak v takové situaci rozebrat turnusy a zajistit školní špičku tak, že nejde akorát jedna posila, to je umění, ale chce to se nesesypat hned na začátku. A pak, když už to jakž takž jede, tak vám přímo z linky vypadne další řidič... S brekem byste utekl. Takže si svoje chytré rady o zálohách nechte.
Nikotin
Neděle, 05. května 2019 - 19:49:00  
Neregistrovaný host
Taky se těším a divím lidem co to nemůžou pochopit. Stojí věrně za firmou která už v osobní dopravě končí. Vina je i na vedení co slibuje teoreticky i prakticky nemožné. Zajímá mne kolik potřebuji ti nevěřící Vsetínu a věřící TQM času než to pochopí. Asi to potřebuji slyšet od ředitele, že je to konečná. Sami se připraví o peníze a pak můžou jít poděkovat do prvního patra.
Neděle, 05. května 2019 - 19:56:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 2-2017
Nikotin :
"Stojí věrně za firmou která už v osobní dopravě končí."
TQM by mělo za několik měsíců (tuším červen 2020) začít jezdit na Hlučínsku, protože vyhrálo VŘ. Pokud to tedy nezruší ÚOHS.
Elektrobusy SOR - to nejlepší v Ostravě [ok]


VYPRAVENOST OSTRAVA
ppkk
Neděle, 05. května 2019 - 19:56:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 478
Registrován: 11-2014
Kočkopes je odborník a expert na vše. Dle toho co vidím i v jiných diskuzích. Ovšem jaké jsou jeho zkušenosti nevím...
Solaris Urbino 12 7753 DPO [jidlo]
Jen tak
Neděle, 05. května 2019 - 19:59:26  
Neregistrovaný host
Ares, tak ses sfouknul sám, ani sem se nemusel namáhat. Zase jsme se dověděli velké prd. Achjo,to jsou dneska lidi, respektive "chlapi" co jen melou pantem [crazy]
Tvoje dnešní perly:
...A nesnáším tyhle soudy bez znalosti konkrétní situace...Ale nás bez jakýchkoli důkazů soudit budeš.Vyzývám tě dnes potřetí, napiš o nás ty svinstva co provádíme.Jinak jsou to jen kydy.Nemusíš psát, kdo to o nás šíří. Stačí obsah toho strašného co děláme.
...Ad Kočkopes Však oni vám TQM klika se ráda pochlubí nevypravenymi spoji....Zase si na nás nakydal v souvislosti s nevyjetými spoji v Kopřivnici, že máme stejný problém. Vyvrátil jsem ti to mojí dlouholetou zkušeností.
...U té Kopřivnice to byl zase výplod nějakého neregistrovaného. Nevíme zda šlo třeba o jeden spoj 2,3....O té Kopřivnici nic bližšího nevíme takže je to těžké soudit bez informací.... Ale nás soudíš jedna dvě. Vedeš pěkné líbivé řečičky, ale pak si strašně protiřečíš.Dávej si na to bacha.
Mhdfmov
Neděle, 05. května 2019 - 20:45:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 415
Registrován: 2-2011
Naruším tradiční diskuzi: tohle ex-frýdecké LCčko už není v provozu u původního majitele, je nabízeno k prodeji přes Gansu.