Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Tratě v Karlovarském kraji » Archiv diskuse Tratě v Karlovarském kraji do 02. 04. 2019 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tratě v Karlovarském kraji do 02. 04. 2019dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5585 Registrován: 5-2010 |
Ložené dřevo od M.Budějovic dopravce CityRail v čele s Herkulesem 761 101, projelo aktuálně Prahou a míří do Hazlova. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7171 Registrován: 8-2007 |
Po průjezdu R614 spadl mezi Dvorama a Chodovem strom.R 609 před ním naštěstí zastavil.Zavedena NAD. |
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3473 Registrován: 4-2015 |
CityRail až dnes a s dělením soupravy. Kdo má čas, tak může (mohl) zachytit 761 na opravdu neobvyklých místech...
West code was broken.
|
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3487 Registrován: 4-2015 |
754 063 do KV na obvyklém obratu.
West code was broken.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 136 Registrován: 10-2017 |
Dnes jel mimořádně na Sp 1980 / Os 7029 / Sp 1989 brejlovec 754.063. |
Chodec
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 457 Registrován: 9-2007 |
T2F2C, Apollo_17: spíš bych viděl problém v taktu s linkou Ex5(Berlín). na druhé straně posuny možné nejsou - vazby na odjezdy/příjezdy v Chebu |
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3488 Registrován: 4-2015 |
A nakolik jsou ty chebský přípoje zásadní, když do hodiny jede Os/RB, který je taktéž zpřípojován v Řednici na NUE?
West code was broken.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7176 Registrován: 8-2007 |
Chodec: spíš bych viděl problém v taktu s linkou Ex5(Berlín). na druhé straně posuny možné nejsou - vazby na odjezdy/příjezdy v Chebu A třeba u 603,který jede z Klášterce do Prahy mají vazby v Chebu jaký význam? To chtějí jen nasrat lidi z Klášterce-Bíliny tím,že budou vstávat o 15 minut dřív a v úseku Bílina-Teplice budou mít vyhlídkovou jízdu trvající 25 minut?To samé 602 zpátky. Kdyby bylo potřeba dodržet vazby v Chebu,mohly všechny R odstát 15 minut ve Varech,to by bolelo nejméně. |
750371
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13034 Registrován: 9-2007 |
nebude stát na té výhybně Ledvice?
s Ropidem na věčné časy...ámen...
|
T_D
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 56 Registrován: 8-2017 |
https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/zastavka-vlakotramvaj-me stska-hromadna-doprava-mhd-karlovy-vary.A190316_464074_vary-zprav y_ba Já myslel, že apríla je až za 14 dní
„Pohotová odpověd je to, na co přijdeme až za 24 hodin.“ (Mark Twain)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 43 Registrován: 7-2017 |
Do roku 2027 by mělo v Karlových Varech vzniknout až patnáct nových železničních stanic |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12076 Registrován: 4-2003 |
Mám dojem ,že tohle tady ještě nebylo ,teda já to až do dneška neviděl. Má to i poslouchatelný zvuk ´. https://www.youtube.com/watch?v=gdKigx64Tc8&fbclid=IwAR0sEny8jZEH snVqUvSFKEAC5XtP_F-yk_4HpFPCNiJf_W4qqNnCKVExTbw Se ani nechce věřit jak už je to dlouho .... krásná to vzpomínka. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12077 Registrován: 4-2003 |
Až jsem se po zkouknutí toho videa musel trochu prohrabat ve fotkách ... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1142 Registrován: 4-2005 |
Dáša a Máša . Na jednom z těch videí jsem našel natočenou Vysočinu ze skály nad Čerťákem.
Brilantně distingovaná, z inertních sfér termicky vystresovaná, kauzálně symetrická, bázicky kubistická, senzitivně hyperaktivovaná. Áno, áno to je řada T478.1,2 ...
Evžene, stojíme u vjezdu! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1671 Registrován: 12-2007 |
Prosím, věděl by někdo, jestli mají Linty Länderbahn (co jezdí peáž přes Aš) přeložený řídící systém do češtiny, nebo musí mít strojvedoucí nějakou znalost němčiny, aby si s nimi porozuměl? Díky. |
Alex_74
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 760 Registrován: 5-2009 |
Dáša a Máša. 😀 |
Alex_74
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 761 Registrován: 5-2009 |
Bejvávalo.😎 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12093 Registrován: 4-2003 |
Alex_74 To je velká paráda |
Alex_74
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 762 Registrován: 5-2009 |
Díky Und. 😁 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12094 Registrován: 4-2003 |
No jo Shodli jsme se s Kuťasem ,že oproti tobě máme z té tratě uplný mazanice Ta 754 066 kua ta mě štve nejvíc ,že jsem jí tam nestihl ... Pamatuju jí v Praze na Masně ,ale to jsem ještě nefotil ... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 299 Registrován: 6-2009 |
Koukám, že o dnešních předvěstí Př1L a Př2L ŽST Stráž směrem na Perštějn byla rychlost 80 km/h a dnes je tam jen 75 km/h? Jak je to možné? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 252 Registrován: 1-2017 |
Alex_74, Jnd: Dík za fotky, je to maso! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1573 Registrován: 11-2005 |
Je do nebe volající, že byl v motorové trakci větší provoz než dnes po elektrifikaci...díky za nádherné fotky!
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12096 Registrován: 4-2003 |
Je pravda ,že před pár lety jsme na vodě nocovali v Perštejně v nějakém tabořišti u kolejí a moc nákladů tam nejezdilo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 41 Registrován: 11-2017 |
Dvě Barči s VSOE, paráda |
Alex_74
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 763 Registrován: 5-2009 |
Jnd: Tak ono je to tím, že to mám kousek od baráku. Zas toho nemám tolik z Pacifiku či Vláry.Materiálu na skenování je ještě dost. Tuhle jsem vyhrábl ze sklepa negetivy z roku 1987 kolem Ústí nad Orlicí kam jsem jezdil na prázdniny, toje maso.😮 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 11-2017 |
Alex 74 - Jako vždy Tvoje fotky SUPER!!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1143 Registrován: 4-2005 |
Jiří, špony , navíc z převážně neokoukaných míst . Zátiší s kolem taky dobrý . (Příspěvek byl editován uživatelem ferii.)
Brilantně distingovaná, z inertních sfér termicky vystresovaná, kauzálně symetrická, bázicky kubistická, senzitivně hyperaktivovaná. Áno, áno to je řada T478.1,2 ...
Evžene, stojíme u vjezdu! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 966 Registrován: 7-2009 |
Nostalgicky jsem zamáčkl slzu a polknul slinu ! Fakt paráda, proti současnosti neskutečné sci-fi ! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 447 Registrován: 9-2006 |
Koukam, že Jirka otevřel šuple... Moc pěkný ! |
Alex_74
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 764 Registrován: 5-2009 |
Ke konci dieselového provozu na 140. bylo vždy na co koukat a když se náležitě vyvedlo počasí tak rána a podvečery stály za to. :-) |
Alex_74
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 765 Registrován: 5-2009 |
Taková ranní klasika. 081 v čele Krušnohoru na Hájku a hned zpět v Lesově na obratu Vsacana. |
Alex_74
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 766 Registrován: 5-2009 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1091 Registrován: 4-2003 |
Když jsme jeli na sergeje a jel zrovna brejlák, tak jsme to ani nefotili. Brejle rychle zmizeli a zůstali Berty, ale ubývalo vlaků. Tohle bylo poslední místo, kam jsme jeli v Čechách za běžným provozem na více dní se spaním v autě. Od té doby už není u nás kam..... první digitální začátky, tak aspoň to, co je po ruce, protože starší obrázky mají své místo v albech. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1092 Registrován: 4-2003 |
tak aspoň vzpomínky převedené do měřítka 1:87 039,170,234,102,022,159,161 |
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3490 Registrován: 4-2015 |
Které čuně vymyslelo toto: To jim na ČD nikomu nepřijde divný?
West code was broken.
|
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12655 Registrován: 4-2003 |
Ešusové Esko je víc než PID? »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3496 Registrován: 4-2015 |
Alex_74: Jo, zvenku nádherné, zevnitř bohužel (doslova) o život... Dnes sice nejsou sergeje a zamračené, ale máme podstatně více kvalitnější život i prostředků k seberealizaci, než tomu bylo po rozpadu bipolárního světa. Zas toho nemám tolik z Pacifiku či Vláry. Ono upřímně - když jsem začal jezdil po naší zemi víc, tak jsem s údivem shledával, že většina fakt není tak atraktivní jako Sudety nebo všeobecně pohraniční hory. To není nic proti Pacifucku nebo Vláře, ale prostý konstatování, že si možná málo uvědomujem, že zrovna tohle údolí od Klášterce k Varům, je zcela mimořádně krásný a nedotčený a to prosím i v evropských škálách. Ne, že by to jinde bylo hnusné, to ne, ale když vidím krajinu někde u Příbrami nebo na Hané, tak si vždycky řeknu - a kde tu mají skály, hory, řeky...? Od té doby už není u nás kam..... U nás ne, ale naštěstí nejsme ve světě sami. že o dnešních předvěstí Př1L a Př2L ŽST Stráž směrem na Perštějn byla rychlost 80 km/h a dnes je tam jen 75 km/h? Jak je to možné? Už se to nějak vyjasnilo? Poljaq?
West code was broken.
|
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3497 Registrován: 4-2015 |
Petr_k: Se směj, ale já to fakt nechápu. To dělá nějaký lobotomik nebo kdo? Nemají tam ještě odřádkovat zvlášť každé IDSko, které krychlík překročí? Nemají nějakou výstupní kontrolu kvality cedulí nebo jak to vlastně je?
West code was broken.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3642 Registrován: 3-2006 |
Pružinskij: O co jde? Takhle je to na všech rychlících do Prahy z různých směrů. Jediné, co nevím, jestli jsou podkrušnohorské rychlíky R5, nebo Ex5, nebo se to v Ústí láme.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady. |
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3501 Registrován: 4-2015 |
Linka R5 (= budoucí R15) mi nevadí, to tam patří. Jako prasárna mi přijde informace v červeném podkladu, že vlak vjíždí do systému "S". Jednak to 99,9 % cestujících nic neříká (mimochodem, ani mně), za druhé je to i graficky-funkčně špatně provedené (velmi podobné názvu a označení vlaku), za třetí to není sjednocené (pokud tam chce někdo podobné informace uvádět, pak tedy důsledně a u každého IDS, pokud to má tedy zrovna tento účel, což nevíme), za čtvrté to vede k přehlcení informacemi z cedule, což není zrovna asi žádoucí, když je to na dveřích a určitě bych ještě vymyslel něco za páté.
West code was broken.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2165 Registrován: 1-2009 |
Ad Pruzinskij: ale ze je tu krasne... Ostatne nechapu "novoprazaky",ze je problem v domovine pro ne dojizdet 15km do prace,ale v Praze jim nedela problem jezdit denne do prace 30km sockou :-) Plne te chapu! Kein: vzdycky Most! Echt Erzgebirge!!!! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 785 Registrován: 6-2006 |
75... Nevim, Když si vzpomenu, můžu mrknout
"Nechápu vyhrazené pruhy pro autobusy, proč by měli být chudí lidé v cíli dřív než já?", Jeremy Clarkson
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3643 Registrován: 3-2006 |
Pruž: Hm, ehm, a v ostatních IDS jsou ty rychlíky integrované, nebo jenom v tom PID?
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady. |
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3503 Registrován: 4-2015 |
To já nevím, z té cedule to stejně nijak nevyplývá. Dokonce ani to, zda ten Krušnohor. Tam se píše jen o vjezdu do systému "S", což je informačně nulové. To nevím ani já, co je to ten systém "S", možná to ví České Dráhy, ale já tedy ne. Mimochodem, existuje ještě nějaký jiný dopravce na zeměkouli, kde by se podobné informace objevovaly takto, touto formou, podávané na směrových cedulích? Já si tedy myslím, že ne a zkus hádat proč.
West code was broken.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3644 Registrován: 3-2006 |
To nevím ani já, co je to ten systém "S", možná to ví České Dráhy, ale já tedy ne. Minimálně to ví pražský dopravní podnik, když v metru hlásí "Přestup na vlaky S a další vlakové spoje".
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3508 Registrován: 4-2015 |
Tak to je v Podkrušnohoří fakt neocenitelné. Mimochodem vlaky "S" taky neznám, to může být nějaký S-bahn nebo cokoliv. A řekl bych, že 99 % normální populace taky ne.
West code was broken.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3645 Registrován: 3-2006 |
Zřejmě nečteš podnikový tisk. Ta cedule sděluje nějaké informace okolo Prahy, nikdo ji po cestě nevymění a tak tyto informace sděluje i v podkrušnohoří. Brněnské rychlíky tam tuším mají stejně napsáno, že vstupují do IDS JMK. Taky bych mohl tvrdit, že nevím, co to znamená a 99 % normální populace taky ne. Teda setkal jsem se s pragocentrismem, ale s krušnohorocentrismem se setkávám poprvé.
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3512 Registrován: 4-2015 |
Ne, to tedy nečtu. Netuším co je to "esko" a stejně tak i 99 % lidí tady kolem. Jinak samozřejmě trvám na tom, že na směrové informační cedule takové informace nepatří a to z výše popsaných důvodů.
West code was broken.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 99 Registrován: 7-2017 |
V tom podnikovém tisku bude chyba. Eskem jsou běžně označeny i vlaky v Krušných horách, viz zde: https://www.eisenbahnforumvogtland.de/t37649f13-CZ-Chomutov-Vejpr ty-Cranzahl.html Kromě úseku Vejprty - Cranzahl, protože když jsem tam jel, tak na směrové ceduly bylo napsáno, že ve Vejprtech vjíždí vlak mimo systém. Ale na směrové ceduly S nebylo, zřejmě bylo nahrazeno samolepkou na skříni vozidla. No a takhle to dopadne, když národní dopravce dělá v něčem systém |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 100 Registrován: 7-2017 |
Každopádně poznatek z toho rychlíku je jasný, Sudety nejsou v systému, v systému je jen Protektorát. |
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3518 Registrován: 4-2015 |
Tak tys měl jako manažer určitě nějaký kurzy marketingu, takže to chápeš :-)))
West code was broken.
|
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3520 Registrován: 4-2015 |
V marktredwidz v hale reklama DB Netz na elektrizaci trati Regensburg - Hof a Norimberk - Cheb. Asi to myslí vážně.
West code was broken.
|
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3521 Registrován: 4-2015 |
MBM dneska s kocourem!
West code was broken.
|
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3526 Registrován: 4-2015 |
753 301 do Žlutic, to zas bude ve Střele nablito...
West code was broken.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6873 Registrován: 5-2002 |
Loket v neděli... |
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3529 Registrován: 4-2015 |
Fucktron momentálně v Chebu, z Podunají MBM se v100.
West code was broken.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 140 Registrován: 10-2017 |
Ano, Vectron 193 221 pojede do Kolína s prázdným dřevem, v noci přijede 193 276 a pojede do Kolína taky s prázdným dřevem a 745 701 přijede z Německa do Tršnic s prázdnými rakvemi a z Tršnic pojede do Německa zpět s dalšími plnými rakvemi. Dnes jel z Hazlova do Kolína přes Cheb herkules 761 101 EXSK s vozy na dřevo. |
Pružinskij
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3531 Registrován: 4-2015 |
Cargo ovládla šotomafie? Nad Střelou brýlovec, tady herkul...
West code was broken.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8573 Registrován: 6-2006 |
A fotky kde? Nablito není. |