Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost...) » Archiv diskuse Tarif (jízdné, tarifní politika ... do 19. 04. 2019 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tarif (jízdné, tarifní politika ... do 19. 04. 2019dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4095 Registrován: 12-2007 |
To je přesně to, co musí někdo definovat v nějaké koncepci, A to je přesně ten důvod, proč se dál než ke kilometrickému tarifu nedostaneme. Cokoliv navíc je hromada práce a rozhodně ne jednorázové, a to státní úředník dělat nebude. Tarif v dálkové dopravě zůstane na dopravcích a podle mě je to ta nejlepší možnost. otázkou je "pouze" to, aby na následné protarifování dopravcům měl stát vůbec peníze. Otázce nerozumím, státní tarif jenom přerozděluje peníze vybrané od cestujících. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6772 Registrován: 12-2011 |
Jak by takový celostátní IDS měl vypadat? Odpoveď je jednoduchá: jako IDSJMK. Kromě PIDu a možná DÚK se ostatní IDS nedají považovat za IDS. Nepřestupní tarify a nutnost pořízení kartiček od spřátelených firem opravdu není IDS. (Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se. "Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek. "Pan výpravčí Hubička" Mé fotky na K-reportu odkaz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1545 Registrován: 5-2010 |
Odpoveď je jednoduchá: jako IDSJMK. Kromě PIDu a možná DÚK se ostatní IDS nedají považovat za IDS. Nepřestupní tarify a nutnost pořízení kartiček od spřátelených firem opravdu není IDS. Ale jo, pod to se podepisuji. Mé osobní přání by pro začátek nicméně byl IDS JMK pokrývající i Vysočinu a Zlín (u něj by se to i hodilo kvůli autobusům Brno - Uherské Hradiště, které jsou svými cestovními časy podobné jako Brno - Znojmo).
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka Připravovaný web o severním okolí Brna Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1835 Registrován: 11-2009 |
A to je přesně ten důvod, proč se dál než ke kilometrickému tarifu nedostaneme. Cokoliv navíc je hromada práce a rozhodně ne jednorázové, a to státní úředník dělat nebude. Tarif v dálkové dopravě zůstane na dopravcích a podle mě je to ta nejlepší možnost. A při tom by dle mého stačilo místo vymýšlení jednotného tarifu (který v navrhované podobě beztak bude na houby) uložit dopravcům (minimálně těm v ZDO) povinnost mít veřejně dostupné API do svého rezervačního/prodejního systému. Díky tomu by mohly vzniknout agregátory a všechny jízdenky by se daly koupit najdnom místě (ne jak dnes, kdy jízdenky pro daný IDS neseženete mimo onen IDS). To by udělalo víc služby než státní tarif. |
Komis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 223 Registrován: 2-2019 |
Cancfranc: To jsem si pomyslel taky, ale neopovážil jsem se to napsat do fóra. |
Komis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 224 Registrován: 2-2019 |
Paul2no: Souhlas. Pokud komfortně nakoupím jízdenku, nebudu zuřit, že jedu přes tři různá pásma, jejichž dopravci mezi sebou nekomunikují. |
Nechic
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2471 Registrován: 4-2010 |
Paul2no: To by bylo dobré tak napůl. Ano koupím v pohodě jízdenku aniž bych věděl jak se to počítá. Jenže pak přijde mimořádnost, ujede mi přípoj za tarif A a pojede přípoj za tarif B a jsem v hajzlu a ani nevím proč. Případně mi rovnou nepřijede požadovaný vlak na nádraží a pak pojedou dva vlaky za tarify B a C a jsem zas v řiti. Dobře to bude vidět v Plzni. Přijedu z Prahy, v Plzni přípoj na Nepomuk, logika praví jízdenka ČD Praha-Nepomuk, v Plzni ujede rychlík a osobák bude za tarif Povedu i když v barvách ČD |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12641 Registrován: 5-2004 |
Ještě detail - ty různý jízdenky budou míst stejný "SPPO". Takže například na sebe budou jízdenky pro různý zóny postupně časově navazovat když už jsme v těch IDS. A budou stejný podmínky na přerušení - ne že někde to půjde, jinde ne a někde jen za určitých podmínek. A pokud to po cestě ujede tak se vrátí zaplacený jízdný v případě že se rozhodnu vrátit do výchozí stanice resp. bude to platit bez formalit i na pozdější spoje ev. jinou trasou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12642 Registrován: 5-2004 |
"Dobře to bude vidět v Plzni. Přijedu z Prahy, v Plzni přípoj na Nepomuk, logika praví jízdenka ČD Praha-Nepomuk, v Plzni ujede rychlík a osobák bude za tarif Povedu i když v barvách ČD" Dtto opačně kde bude cestující čumákovat na další rychlík "a doufat že nebude od Rudy zpožděnej) a bude koukat na mimotarifní osobák do Berouna. Asi jako dnes na koridoru. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1409 Registrován: 7-2017 |
Nechic: IDP platí i na Plzeň - Nepomuk v R, takže tohle není potíž. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6867 Registrován: 5-2002 |
logika praví jízdenka ČD Praha-Nepomuk Logika by měla pravit "státní tarif" Praha - Nepomuk. |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4096 Registrován: 12-2007 |
který v navrhované podobě beztak bude na houby Proč by měl být na houby? Když se dotáhne i pro autobusy, tak to bude super. Na dálkové trasy bude poněkud dražší (než doposud), ale ať si každý vybere, jestli chce dražší jízdenku s právy, která z toho plynou anebo levnější přímo u dopravců a mimořádnosti řešit svépomocí. |
Nechic
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2472 Registrován: 4-2010 |
Tatin27: Je to potíž pokud mám jízdenku Praha-Nepomuk! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1410 Registrován: 7-2017 |
Nechic: Není to potíž, když dostanete na jednom papíru Praha - Plzeň TR10 + Plzeň - Nepomuk IDP. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12643 Registrován: 5-2004 |
Tak až bude na jednom papíře DUK Č. Lípa - někam, k tomu odněkud do Kařezu PID, k tomu IDP kařez - Planá a TR10 nebo pokud někdy bude IDS i v KV kraji tak tamní do Chebu tak se tomu Švýcarsku aspoň přiblížíme. Zejména reklamace bude úžasná třeba až se zas někdo nechá přejet v Černošicích na jednokolejce a tak se dotyčný vzdá v Praze cesty a bude se chtít vrátit. No a až takto pojede třeba tříčlenná skupina se psem tak to by v tom byl čert abychom je z ty VHD do auta nedostali. |
Komis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 225 Registrován: 2-2019 |
Pojďme si pustit radši Avatara II. |
Nechic
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2473 Registrován: 4-2010 |
Zajímavý, když dám v ÖBB aplikaci, že mám jízdenku do 2.třídy nechce mi to prodat příplatek do jedničky |
Chlap
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 175 Registrován: 12-2009 |
Slevový kód na slevu 50 % na celodenní síťovou jízdenku ČD (pro cestování v sobotu 30.3. nebo v neděli 31.3.2019) je možno získat na https://svetodmen.cz/akcni-nabidky/sleva-50-na-celodenni-sitovou- jizdenku-cd |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1546 Registrován: 5-2010 |
Chlap: díky za tip, člověk by čekal, že je to nějak vázané na klienty, ale ono ne ... O víkendu si plánuji výlet, tak se to bude hodit ...
Osobní vizitka Připravovaný web o severním okolí Brna Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 355 Registrován: 9-2015 |
Opět narážím na vydírání ze strany ČD jejich neuvěřitelně antizákaznickým přístupem. Koupil jsem si někdy na květen v eshopu 2x včasnou+lehátko na Slovensko, bohužel na jednom dokladu. Ale pojedu zřejmě sám. Stornovat se to v e-shopu dá jako celek, takže buď musím nechat propadnout 2. jízdenku nebo vše za 6?10? EUR vrátit a pořídit si jednu novou, pravděpodobně už dražší. Nebo se to přece jen dá nějakým způsobem s předstihem 40 dnů řešit, třeba mimo e-shop? Divil bych se, no ale za zeptání nic nedám.. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2528 Registrován: 3-2011 |
Mirek Zv.: V tomhle případě bohužel nejde postupovat jinak, než to za 2 x 3 EUR vrátit a koupit novou jízdenku; je to jednou z podmínek včasné jízdenky. Vím, že je to trochu na hlavu, ale bohužel je to takto nastavené, že se při nákupu v eshopu vygeneruje jízdenka i s místenkou/lehátkem jako jeden doklad (pod jedním kódem), který nejde změnit, či vrátit jen částečně.
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.
Vítejte v zemi neomezených možností. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 93 Registrován: 4-2018 |
To není žádné vydírání ČD (u vnitrostátních jízdenek ČD jde částečné storno naprosto normálně). Je to důsledek toho, že v mezinárodní dopravě nemají zahraniční dopravci online validaci dokladů (tedy při načtení 2D kódu si jen ověřují informace, které jsou přímo v tom kódu a ne online na serveru, jestli nedošlo k nějaké změně, tak jak tomu je u vnitra v ČR). Proto jde doklad stornovat jen celý s tím, že peníze se vrací až po začátku platnosti dokladu, kdy se ověří že nebyl nikde v zahraničí načten. (Dopravci si posílají vždy navzájem seznamy načtených jízdenek). Toto neplatí pro Polsko, proto nelze jízdenky do Polska vůbec vracet. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1355 Registrován: 11-2005 |
Nebo můžeš na nějaké sociální síti najít někoho, kdo náhodou v uvedený den na Slovensko pojede, a "střelit" mu "půlku" jízdenky se slevou |
Komis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 234 Registrován: 2-2019 |
Díky za užitečnou informaci, vždycky jsem si říkal, proč se s vracením čeká až na začátek platnosti plus 7 dní (nebo tak nějak). Pouze jednou, když jsem chybně koupil jízdenku, provedl storno a následně koupil opravu na tutéž rezervaci, mi peníze (po srážce za blbost) vrátili hned. To byl zřejmě jasný případ. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 356 Registrován: 9-2015 |
To je super. První zkušenost s VJE(Slovensko), doteď jsem jezdil s děleným jízdným nebo s Regiojetem. Bude mě stát vyhozenou pětistovku (za kombinaci mojí blbosti + neupozornění od ČD předem, že nejde stornovat jednotlivě). Proto jsem měl tu intuitivní nechuť k těmhle šíleným jízdenkám (a nebo jinak: systematická nechuť předem ten průser prostě vyvolá). Můj příběh je takovýto (jistě, moje chyba): Našel jsem si spojení Praha-Poprad ve vyhovující denní době, jenže jsem si nevšimnul, že je s přestupem - až při požadavku na lehátko. Tak jsem dal [Předchozí] a s nechutí, že je spoj v Popradu zbytečně brzo, lehátko zakoupil. No a za 10 vteřin už jsem věděl, že je tam opravdu moc brzo, a to o den. Ten správný spoj totiž byl "předchozí" příjezdem, jenže nebyl "předchozí" odjezdem. Takže po 10 vteřinách od stupidní chyby, 2 měsíce před cestou, víte, že jsou prachy v háji, spolucestujícímu asi těžko vysvětlíte, že má jet o den dřív, a když už si člověk udělá nějaký plán, že by teda jel o den dřív aspoň sám, tak zjistí, že se to dá vrátit leda vcelku. Smutný příběh. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 357 Registrován: 9-2015 |
>> Libcha: jo, jestli někdo chce lehátko 6.5. do Popradu za 300 s jízdenkou, tak 732457966. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 96 Registrován: 4-2018 |
Chápu to dobře, že jde o špatné datu (posun o den) a v tom případě byste jeli oba? Pak bych normálně napsal na ČD s vysvětlením. Obvykle bez problému vyhoví. |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13726 Registrován: 3-2007 |
A ono to jako nejde (po dohodě s pokladní, že jsou ještě volná místa) to komplet stornovat a hned koupit to jedno místo ??? Nebo vás to jen nenapadlo ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 31 Registrován: 7-2017 |
https://svetodmen.cz/akcni-nabidky/30-sleva-na-rodinne-cestovani- vlakem Bohužel ale není poznat, jestli se sleva vztahuje na celosíťovou verzi nebo na regionální, příp. na oboje. Snad napoví příští PaTV (je zajímavé, že v PaTV č. 6 se tato informace neobjevila) |
m04
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 321 Registrován: 11-2013 |
Možná hloupá otázka, ale zkusím to: Dnes jsem si všiml, že mi dnes expirovalo docela dost bodů. Jdou ještě nějak zpětně získat nebo je to ztraceno? Díky |
Nesni
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1957 Registrován: 6-2014 |
není poznat, jestli se sleva vztahuje na celosíťovou verzi Na celostátní za 679 Kč. |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4098 Registrován: 12-2007 |
Dá se při dobití ČD kreditu zkombinovat platba EPIKem a hotovostí? (Protože minimální částka je 100 Kč a na EPIKu mám méně.) Nebo je jednodušší vložit další peníze na EPIK a pak tím zaplatit dobití ČD kreditu? Zatím jsem to zkoušel jednou (v Kladně) a bez úspěchu. |
Komis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 251 Registrován: 2-2019 |
Nabití účtu ČD Kredit v e-shopu, mobilním webu nebo mobilní aplikací Můj vlak Po přihlášení můžete nabít zvolenou částku na váš účet ČD Kredit a zaplatit ji bezhotovostně pomocí platební karty, aplikací MasterPass a v e-shopu i pomocí voucherů. Nabití účtu ČD Kredit u pokladny U pokladny sdělíte číslo vašeho účtu ČD Kredit nebo předložíte In Kartu, kterou máte přiřazenou k vašemu účtu ČD Kredit. Sdělíte jakou chcete na účet nabít částku a můžete ji zaplatit všemi způsoby, kterými je možné platit v pokladně jízdenku. Můžete tedy zaplatit v hotovosti v Kč nebo eurech, bezhotovostně platební kartou nebo peněženkou na In Kartě (EPIK), použít vouchery, dárkovou platební kartu ČD nebo odškodnění. Obávám se, že způsob si můžete vybrat, ale kombinovat to asi nepůjde. Takže já bych řešil zvlášť dobití EPIK a zvlášť dobití ČD Kredit. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1548 Registrován: 5-2010 |
Jdou ještě nějak zpětně získat nebo je to ztraceno? Díky Je to ztraceno, pro příště pokud vidíte, že mají body expirovat a nemáte pro ně využití, tak si vystavte jízdenku za body a následně ji stornujte. Platnost bodů se prodlouží. Oficiálně doporučeno ze strany ČD.
Administrátor Číslo příspěvku: 73186 Registrován: 4-2003 |
A jak se dá vidět, že budou expirovat? V dané sekci se objeví až pozdě, nebo ne? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1896 Registrován: 4-2003 |
A jak se dá vidět, že budou expirovat? V dané sekci se objeví až pozdě, nebo ne? Ve správě věrnostního programu se objeví informace o počtu bodů, které expirují ke konci aktuálního kalendářního měsíce, takže je dobré tam jednou za měsíc vždy kouknout. Lépe kontrolovat samozřejmě dříve než na úplném konci měsíce. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1551 Registrován: 5-2010 |
V nové verzi aplikace Můj vlak přibyla funkcionalita umožňující při cestě s přestupem zvolit si přestupní vlak pozdější, přičemž limitem je jen platnost jízdenky do druhého dne. V praxi tak lze koupit jízdenku z Brna do Plzně a nastavit si jako navazující vlak ne první navrhovaný vlak, ale až pozdější a do něj si dát místenku (případně se to může hodit i kvůli ceně Vázané jízdenky). Navazující vlaky lze volit pozdější i v případě vícero přestupů, Můj vlak automaticky hledá další spojení. Moc pěkná vychytávka
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2 Registrován: 3-2019 |
Zdravím Mám v plastové Inkartě nahranou In100 a chtěl bych si udělat Virtuální Inkartu. Průvodčí mi řekla, že si musím udělat Obraz Karty. V aplikaci mi to ale nabízí jen novou Virtuální Inkartu a ta je prý prázdná. Poradíte mi někdo jak na to? |
Komis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 256 Registrován: 2-2019 |
1.2. Pro pořízení VIK nebo přidání čipové In Karty do mobilního telefonu musí mít cestující nainstalovanou aplikaci Můj vlak s operačním systémem Android nebo iOS a musí mít na webu Českých drah (www.cd.cz) registrován svůj uživatelský účet. 1.3. Vlastní pořízení VIK nebo přidání čipové In Karty je možné v aplikaci Můj vlak, v uživatelském profilu, v části s identitou cestujícího. 4. Přidání čipové plastové In Karty do mobilního telefonu 4.1. Pokud cestující již vlastní platnou čipovou (plastovou) In Kartu, může si její data uložit do mobilního telefonu prostřednictvím aplikace Můj vlak, čímž se automaticky převedou všechna data z čipové In Karty včetně fotografie a vznikne tak její obraz. 4.2. Při následném prokazování nároku na slevu cestujícímu postačí prokázání se čipovou In Kartou v aplikaci Můj vlak, původní čipovou In Kartu nemusí mít během cesty u sebe. 4.3. Mezi čipovou (plastovou) In Kartou a čipovou In Kartou zobrazenou v aplikaci Můj vlak, dochází k automatické synchronizaci dat o zakoupených aplikacích na In Kartě. |
Komis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 257 Registrován: 2-2019 |
Miropiro: Dobrý postřeh. Dosud jsem to řešil tak, že jsem natahoval dobu přestupu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1552 Registrován: 5-2010 |
Komis: jenže doba přestupu se pak uplatní globálně, aktualizace tímto řeší možnost si protáhnout přestupní čas při cestě z Brna do Broumova v Pardubicích či v Hradci, ale v dalším přestupním bodě už třeba 30 minutový přestup není nutný.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 359 Registrován: 9-2015 |
>> Miropiro+Komis To umožňuje i přerušit cestu po méně než 101 km? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 360 Registrován: 9-2015 |
>> Suri Dík, ale není mi to ještě vůbec jasné, omlouvám se za doplňující otázky: - ty body expirují až ke konci měsíce? ne 2 roky od jejich získání? - jsem přesvědčený, že 12.4. mi něco expiruje, ale to, co popisuješ, tam nikde nevidím; mohl bys popsat podrobněji, kde to najdu, třeba označením písmene, na které z podstránek je to vidět: a) přihlášený uživatel b) malé okénko <spravovat> (po prokliku zelené šipky) c) přehled služeb (po prokliku <spravovat>) d) přehled věrnostního programu (po prokliku Můj věrnostní program <detail>) da) tamtéž, po volbě Všechny operace db) tamtéž, po volbě Čerpání bodů dc) tamtéž, po volbě Získané body dd) tamtéž, po volbě Expirace bodů (.... nebo ideálně printscreen) |
Pajas2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1013 Registrován: 10-2009 |
Mirek_Zv.: Podle mne zde nejde o přerušení jízdy, je to přestup. A tedy v souladu s kapitolou V SPPO. |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4099 Registrován: 12-2007 |
Pajas2: Pokud nepokračuji nejbližším vhodným vlakem, jde o přerušení. Nicméně, stejně jako u jiných zde probíraných případů, pokud mi systém prodá jízdenku v rozporu se SPPO, už to není můj problém. |
Pajas2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1014 Registrován: 10-2009 |
Babilon: V aktuálním znění SPPO a TR10 právě už tuto podmínku nevidím. Přehlédl jsem ji snad někde? |
Babilon
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4100 Registrován: 12-2007 |
Pajas2: No jo, máte pravdu, v přestupní stanici klidně mohu počkat až do večera či dokonce až do rána. Skoro abych kontroloval před každou jízdou, jestli není nějaká změna. |
Komis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 258 Registrován: 2-2019 |
Pokud máte jízdenku z e-shopu a jedete podle vypsaného plánu cesty, průvodčí vidí číslo svého vlaku a nemá důvod k diskuzi. Znění SPPO chápu tak, že jedině s vázanou jízdenkou musíte dodržet cestovní plán, jak je uveden na jízdence. To znamená, že máte-li schválně uveden pozdější přestup, musíte ho dodržet, i když byste stihl přípoj dřívější. Protože se požaduje, abyste dodržel uzavřenou přepravní smlouvu. Nikde však není explicitně řečeno, zda to platí pouze pro vazební přestupní vlak, nebo všechny vlaky po cestě v kombinaci s vázanou jízdenkou. Takže to bude nutné ještě vyjasnit. |
Komis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 259 Registrován: 2-2019 |
Miropiro: Samozřejmě, že Vámi popisovaná varianta je lepší než ta moje původní. Proto jsem taky pochvalně reagoval. |
Nechic
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2486 Registrován: 4-2010 |
To bude jen na vázanou jízdenku. Pro zajímavost snad jediný další dopravce, který takový odklad spoj umožňuje, jsou norské NSB Každopádně palec nahoru pro ČD, tohle bude velká výhoda i při nákupu mezinárodních jízdenek. |
Komis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 264 Registrován: 2-2019 |
Přesně tak. Kolikrát to musel člověk různě trefovat, než se podařilo prodat požadovanou časovou kombinaci. Pro běžného cestujícího bez šance. Teď zlepšení. |
Nesni
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1958 Registrován: 6-2014 |
Miropiro: V nové verzi aplikace Můj vlak přibyla funkcionalita umožňující při cestě s přestupem zvolit si přestupní vlak pozdější Na webu taková možnost nepřibyla? Omlouvám se za dotaz, ale tu aplikaci nemám, tak nevím, kde případně hledat. |
Komis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 265 Registrován: 2-2019 |
Tak teď jsem zkoušel speciální trasu s odkladem spojení, ale aplikace mi bohužel nenabídla možnost na ni koupit jízdenku. V tomto směru se tedy chová stejně jako web. Ještě zkusím natáhnout přestup, jestli se to pak povede. |
Komis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 266 Registrován: 2-2019 |
Tak vyzkoušeno na mezinárodní trase, aplikace spojení najde, ale jízdenku neprodá; web ano, ale postaru. Čili jsem asi jásal předčasně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16 Registrován: 12-2018 |
Aplikace prodá jízdenky jen na taková spojení, na která stačí mít jízdenku v telefonu. Neprodá tedy jízdenky například do Polska, nebo na noční vlaky. |
Komis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 269 Registrován: 2-2019 |
Na noční vlaky ani k sezení? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1553 Registrován: 5-2010 |
Přesně tak. Kolikrát to musel člověk různě trefovat, než se podařilo prodat požadovanou časovou kombinaci. Pro běžného cestujícího bez šance. Teď zlepšení Eh, ano, loni jsem tady řešil to, jak si nastavit jízdenku víkendovou tak, abych měl pro jisté vlaky místenku automaticky zdarma a přitom měl pobyt v určitém městě déle. Tehdy jsem byl označen za kolenovrta. No a teď se to významně usnadnilo, byť zatím jen v aplikaci Můj vlak, nikoliv na webu. Aktualizace by tam ale třeba mohla časem dojít Usnadnilo by to situaci, kdy potřebuji koupit dvě jízdenky dohromady ...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 512 Registrován: 1-2007 |
Jak je to s odbavením na TEŽ? Stále mám smůlu, pokud chci jet z nějaké zastávky bez pokladny a nevím to dostatečně dop=ředu, abych si jízdenku koupil dopředu v Popradu? |
Adamek
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1066 Registrován: 10-2007 |
Nevěděl by náhodou někdo, jestli není tento měsíc někde nějaká sleva na celodenní jízdenku? (O2 apod.) Díky... |
Komis
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 295 Registrován: 2-2019 |
Od 1. června 2019 má být zrušen prodej vnitrostátních lůžkových a lehátkových příplatků. To jako půjde jezdit jen mezinárodně? Asi se to nevyplatí prodávat, vlastně jen Bohumín-Praha. |