Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » 4. koridor » Archiv diskuse 4. koridor do 27. 09. 2019 | předcházející | další |
Archiv diskuse 4. koridor do 27. 09. 2019dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Telini
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 602 Registrován: 10-2006 |
Nové oficiální video ze SuVo (květen-červen 2019):https://youtu.be/TH_pRw6oGpw |
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5395 Registrován: 3-2007 |
Viděl jsem podobný sloup ve Francii a nechtělo se mi věřit, že kvůli odporu k využití žebříku stojí někomu za to vymejšlet takový hebla. Ale jestli je to až tak praktický, tak vám to neberu... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3754 Registrován: 5-2002 |
Pikehead: "Viděl jsem podobný sloup ve Francii a nechtělo se mi věřit, že kvůli odporu k využití žebříku stojí někomu za to vymejšlet takový hebla. Ale jestli je to až tak praktický, tak vám to neberu... " Že by to bylo kvůli tomu, aby se při výměně "žárovky" nemusela vypínat trolej? (žebřík kousek od troleje s 25 kV asi nebude moci být z hobbymarketu...)
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...
Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu... |
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5396 Registrován: 3-2007 |
No tam, kde jsem tu SNCF lampu obdivoval, bylo 0,7kV, v kolejnici na opačný straně... Ale něco na tom bude, v původních Zdicích a Olbramovicích (tam zejména) mi na nástupišti docela ožívaly řídítka od kola. To bych na žebříku asi taky nechtěl. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19844 Registrován: 5-2002 |
Pike: mi na nástupišti docela ožívaly řídítka od kola No vidíš - elektrokolo za cenu obyčejnýho. Kdo z nás to má...? |
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5399 Registrován: 3-2007 |
A to se tehdy o elektrokolu nediskutovalo ani v anarchistických kruzích. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19847 Registrován: 5-2002 |
A tos ho navíc měl v pokrokové AC trakci, žádný předpotopní DC... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 78 Registrován: 12-2017 |
Zdravím, věděl by někdo, kde dnes budou výluky na podbíjení, tedy ve kterých úsecích se budou pohybovat ty velký žlutý mrchy od firmy Swietelsky děkuji Michal |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4874 Registrován: 9-2005 |
Nikde. Až od neděle v Uhříněvsi. Začala oprava tratě Votice – Praha-Hostivař Nerozepisoval jsem tam jednotlivé výluky, ale dá se to dopočítat, v neděli Uhříněves, potom Uhříněves... atd. bez přestávky až do Votic 4./5.9. Pokud budeš mít fotky nebo videa, prosím o poslání na můj mail, nebudu tam každou noc, rád je dám na web. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 79 Registrován: 12-2017 |
Plešoun: dík za info, už jsem to objevil i ve vedlejším vláknu. Jinak video ode mne nečekej a foto možná nějaká mobilovka, když se povede. Jednak nemám vhodné pádlo a druhák moje foto schopnosti nic moc. Michal |
Prvni
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 141 Registrován: 4-2007 |
Tak jsem zas v posledních dnech něco nafotil. Aby se pořád neopakovaly stejné pohledy, zkusil jsem se na to podívat z jiných úhlů Vezmu to postupně, ve směru staničení, tj. od Sudoměřic.
Vzhůru do boje! Povedu vás proti smrtelným. ZVÍTĚZÍME!!
|
Prvni
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 142 Registrován: 4-2007 |
...a pokračujeme kolem Červeného Újezda
|
Prvni
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 143 Registrován: 4-2007 |
a ještě zbytek... A to je pro dnešek vše.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12381 Registrován: 4-2003 |
Prvni |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15767 Registrován: 6-2003 |
Technika Swietelsky dnes odstavena v Říčanech, ale je již ve dvojici čili dvě podbíječky a dva pluhy. Krom toho před polednem viděn v akci PUŠL-71 na 101. v Uhříněvsi. Včera večer JŘ trochu drhnul, jelikož byla výluka TK z Hostivaře až do Říčan, a to i přes několik plánovaně zrušených vlaků. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4797 Registrován: 5-2002 |
První: Díky za to . |
Rob
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1625 Registrován: 1-2005 |
První: díky za vyčerpávající reportáž! Jako by to člověk sám procházel |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2384 Registrován: 5-2007 |
Prvni: Paráda
Fotografie na Káčku: https://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Simyv
Fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.vypravci.com |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15768 Registrován: 6-2003 |
Swietelski právě začíná představení v Čerčanech: https://www.mall.tv/nadrazi-cercany-2 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15769 Registrován: 6-2003 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15770 Registrován: 6-2003 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15771 Registrován: 6-2003 |
Hmm, porucha SZZ v Čerčanech. Ale už to jede, R 727 +50 minut. (Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15772 Registrován: 6-2003 |
Tak ještě sypáky a pluh: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15773 Registrován: 6-2003 |
|
Bílý_petr
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2647 Registrován: 7-2005 |
SUPER! Díky za všechny fotky
Mnohdy je důležitější vědět, o čem se mlčí, než to, o čem se mluví (Roman Kozel)
fotogalerie 4. koridoru |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1768 Registrován: 1-2005 |
Dle všeho platí aktualizovaný harmonogram stavby Soběslav - Doubí, dnešního dne by tedy mělo být započato se stavbou, konkrétně 0. stavební postup a přípravné práce v rozsahu: Klasické ZS - Klasické práce - Kácení dřevin, - Klasické práce - Základní ZS, Klasické ZS, - Klasické práce - Snášení ornice, - Klasické práce - Staveništní komunikace podél trati, - Zvěrotický tunel – proviz.přel.vodovodu DN400,200,110; staveništní přístupové komunikace. Zvláštní ZS - Černovická estakáda – elektro přeložky VN a NN; staveništní přístupové kom.; Zvláštní ZS, - estakáda Kamenný rybník – úpravy stoky „K“ ŘSD; staveništní přístupové kom.; Zvláštní ZS, - Tunelový most – proviz.přel.vodovodu DN400; staveništní přístupové komunikace; Zvláštní ZS, - Inženýrské sítě (IS) ostatní podél trati, - Přeložka II/135 1.úsek (bez napojení na stopu stávající II/135), - Spojka III/13521 (včetně rekonstrukce stávající stopy), - Přeložka III/13527.
Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4628 Registrován: 3-2004 |
U Dynína na 4. koridoru už se jezdí dvoukolejně, rychlost se bude postupně zvyšovat Jsou tam zmíněny termíny pro zvyšování TR, zatím PJ50.
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla |
Bílý_petr
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2650 Registrován: 7-2005 |
Rychlost 50 km/hod dnes prodloužili až do 30. září.
Mnohdy je důležitější vědět, o čem se mlčí, než to, o čem se mluví (Roman Kozel)
Administrátor Číslo příspěvku: 73284 Registrován: 4-2003 |
Důvod? V obou kolejích v celém úseku? |
Vechtr
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 150 Registrován: 12-2015 |
Při prohlížení fotomap jsem si všiml, že na pražském zhlaví žst. Tábor jsou dvě odstavné koleje, za kterými je v poli vidět jemné zvlnění, jako by tyto koleje kdysi pokračovaly až do prostoru bývalé výh. Čekanice a v prostoru sila se zpátky napojovaly na trať. Tím by byl výrazně urovnán ten ostrý oblouk u Jordánu. Už na fotomapách z roku 2003 je vidět jen slabý náznak tělesa, takže to těleso zaniklo asi už dost dávno. Trochu je ale vidět dodnes. Na fotomapě z roku 1953 to ještě není. Co to bylo? Je škoda, že tato stopa nebyla při výstavbě koridoru využita, ten stávající oblouk mi přijde úplně zbytečný.
Něcestujtě s papagájom, ujo Porubjak. Celú cestu čosi tára, cestujúcich sprosto ohovára.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6053 Registrován: 7-2007 |
Vechtr: To se myslím mýlíš. Takovéto napojení snad v plánu nikdy nebylo. Jeden čas se uvažovalo, že se napojí vlečka Čekanického sila na výtažnou kolej z ranče (dnešní 2 traťová resp je dnes v žst). Ale pak se znovu vybudovala (obnovila) žst Čekanice. Za války se vybudoval ranč, výhybna Čekanice (spojka na Ražickou trať- tam nikdy kolej asi nebyla i když těleso je hotové /bylo), ale datace a přesnější udaje by spíš znal diskutér Veger (jeho tatínek (myslím) v Čekanicích (těch původních sloužil). Pak se zrušily a obnovily asi s výstavbou sila (udělaly se trochu jinak, kolej (dopravní) se postavila vně oblouku (prvotně byla uvnitř - do ní napíchali sloupy TV). Kdy vznikla vlečka na sdělovačku(?)- šturc netuším. Asi společně.... Bez záruky... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 1-2019 |
Bohužel, moc toho o čekanické spojce také nevím. Snad jen, že tam byly dokonce i položeny koleje, které však byly záhy sneseny, pravděpodobně bez napojení na pražskou a ražickou trať.Přikláním se k verzi, která se zde nedávno objevila, že vybudování spojky patří do 50.let, kdy se prodlužovaly všechny stanice na ražické a počítalo se s jejím větším využitím, hlavně pro její strategický směr východ - západ. Otec sloužil v Čekanicích v letech 42 - 45, přednostou byl pan Smetana, výhybna byla tříkolejná, dřevěná budova stála zhruba uprostřed, v 60.letech vyhořela. |
P_v
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2245 Registrován: 5-2002 |
Vždyť by tam bylo stoupání jak prase, 23 m na 750 m. To by vyžadovalo hluboký zářez nebo i tunel. Nic takového se tam nezachovalo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3692 Registrován: 9-2003 |
Byl jsem zvyklý na to, že nejpřesnější údaje o přípražské dopravě míval Rapid. Ale teď to mají nějaký rozbitý, když jsem si zkusmo asi ve 20:45 dal vyhledat spojení Uhříněves - Čerčany, tak IDOS i MůjVlak vyplivly korektně 21:26 z Uhří, zatímco Rapidí IDOS mě chtěl poslat ešusem do Vršovic, tam si počkat a jet ešusem o hodinu později.
NOBLE BRICKS
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4635 Registrován: 3-2004 |
P_v: Bavíme se o tomhle? Výškový rozdíl mi to ukazuje 10m na půl kiláku.
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla |
P_v
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2247 Registrován: 5-2002 |
Ne, o tom co psal Vechtr. Že ta lajna, co tam je na fotomapě slabě vidět, nemohla být od kolejí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 682 Registrován: 12-2007 |
Asi tohle (+prepnout na "Stinovany relief Z-factor) ? Takovy lehky šolich Skoda ze na webu lms.cuzk.cz nejsou stare snimky tohoto mista |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 242 Registrován: 4-2007 |
Včera jsem po delší době jel po silnici mezi Sedlečkem a Soběslaví a zjistil jsem, že na louce u Zárubova mlýna se něco děje. ( Tatry, buňky, skrytá zemina ). Že by začátek stavby severního tunelového portálu Zvěrotického tunelu? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1074 Registrován: 12-2007 |
Jardadr: Ano, stavba So-Do od pondělka začala přípravnýmy pracemy. (kácení, kolíkování, schrnování ornice atd.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 20055 Registrován: 5-2002 |
Mb: stavba So-Do od pondělka začala přípravnýmy pracemy A koukám, že na tom hoši pracují pěkně tvrdě... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1075 Registrován: 12-2007 |
Hajnej: 35let od školy je znát, chtěl jsem tam dát "a" |
Bílý_petr
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2664 Registrován: 7-2005 |
reportáž na ČT24
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15791 Registrován: 6-2003 |
maj tam pěkný perex: Začíná ražba megatunelu na koridoru Praha-ČB. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1770 Registrován: 1-2005 |
Zárubův mlýn (omluvte tragickou jakost snímků).
Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1076 Registrován: 12-2007 |
Tak u Zárubova mlýna trošku pokročili. |
Malý_bůh
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 20 Registrován: 12-2005 |
Tak u Zárubova mlýna trošku pokročili. A co na to Tomáš Záruba? (Příspěvek byl editován uživatelem malý_bůh.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 7-2017 |
Přikládám situační plánek kolem Zvěrotického tunelu i když asi většina dokumentaci k SODO máte. Plánuji se tam podívat i s dronem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1989 Registrován: 12-2007 |
Noční Neplachov a Dynín https://trate.rajce.idnes.cz/C002-190915/
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz |
Bílý_petr
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2666 Registrován: 7-2005 |
Ty jo Parádní Díky
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 611 Registrován: 5-2013 |
Krajský úřad Jihočeského kraje nevyhověl odvolání obce Hosín, jedné právnické a osmi fyzických osob a potvrdil územní rozhodnutí stavby Nemanice I - Ševětín, vydané v červenci 2017. Kasme |
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5472 Registrován: 3-2007 |
Takže zelená pro tunely? |
Bkp
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8135 Registrován: 8-2003 |
Jo, o metr vedle. |
MartinM
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 174 Registrován: 12-2017 |
Pikehead: Spíš oranžová."Takže zelená pro tunely? " |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 345 Registrován: 9-2015 |
MartinM: Asi tak. Posouvá to přípravu do další fáze, tedy umožňuje zadat zpracování podrobné dokumentace stavby a zahájit výkupy potřebných pozemků. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6 Registrován: 7-2017 |
Stavba So-Do: Skrývka ornice u Soběslavi. Příprava stavebního dvora u Zárubova mlýna Úprava VN vedení před Sedlečkem Pro drona to bude u Soběslavi bezletová zóna.. Silnice se mi zdá dost poničená... |
Administrátor Číslo příspěvku: 73408 Registrován: 4-2003 |
Bílý_petr: Zvýšení na 80 v 2. TK a na 100 v 2. TK v pondělí skutečně má proběhnout, konečně. Stabilitě JŘ to výrazně pomůže, zejména ráno se to už při množství JŘ a dalších vlivů docela sype. "Rychlost 50 km/hod dnes prodloužili až do 30. září." Jarda_Š.: Přesunuto. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 349 Registrován: 9-2015 |
Martin_zlivský: Díky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1077 Registrován: 12-2007 |
Vykolíkovaný budoucí jižní portál Zvěrotického tunelu a shrnutá ornice směrem k nádraží. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1771 Registrován: 1-2005 |
Martin_b - Chtěl jsem zastavit a udělat taky něco snímků, ale když jsem tam viděl člověka s jízdním kolem a aparátem, tak jsem si říkal, že je to zbytečné, neb se určitě jedná o někoho, kdo to zde obratem zveřejní. A ejhle. 😁 Tak alespoň nově budovaná lávka v Dyníně.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1078 Registrován: 12-2007 |
Wool: Ono tam ještě není moc co fotit. |