Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 05. 12. 2019 | předcházející | další |
Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 05. 12. 2019dolů |
autor | příspěvek | |
---|---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1528 Registrován: 1-2013 |
Nechic: v SPPO ve zmíněném článku je doslovně psáno, že "...částka převedena na jeho bankovní účet, případně odeslána poštovní poukázkou na jeho adresu po odečtení poštovného." O ČD Kreditu tam v této souvislosti bohužel není ani slovo. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 605 Registrován: 2-2011 |
Rozjela se tu pěkná diskuze na téma, jestli lze vypsat i nižší kupon atd. To sice lze, ale se souhlasem cestujícího a za dalších omezujících podmínek. Cílem příkladu, kdy budou lidé ráno platit litrem nebylo předvést, že by to nešlo/šlo vyřešit ale poukázat na fakt, že řešení takového problému je značně zdržující. Když se jednomu cestujícímu věnujete celou dobu mezi 2 zastávkami vlaku, tak nestihnete odbavit další cestující, kteří nastoupili bez JD. To lidé vědí a proto to někteří stále zkoušejí. Takže opět únik tržeb. Tento popisovaný problém řeší dost zásadním způsobem ona nepotřebná pokladna. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 494 Registrován: 7-2007 |
Zdravím, prosím vás nemá někdo slovenské oběhy ? Děkuji | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9132 Registrován: 5-2007 |
Tento popisovaný problém řeší dost zásadním způsobem ona nepotřebná pokladna. Na ktorú sú ale prevádzkové náklady min. cca. 50 tis. Kč mesačne, bez ohľadu na tržby... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1865 Registrován: 7-2017 |
Jarosla T: díky za osvětu. Dále by mě zajímalo, co si představit pod výrazem "tichý oddíl". Takto, bez vysvětlení, uvedeno ve vysvětlivkách. Mj. uváděn u všech Hradečanů/Krakonošů. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4261 Registrován: 9-2007 |
Jde o oddíl, ve kterém by mělo být ticho. Pokud teoreticky bývají v jiných oddílech respektovány hlasité rozhovory, telefonování či jiné projevy, v tomto oddíle by nic podobné respektováno být nemělo. Kdo to zavedl netuším, ale ČD se inspirovaly někdy v roce 2012 nebo 2013 Rakouskem, které to, spolu s dámským oddílem, mělo už dlouho. Logiku to má, když chcete cestou spát, tady Vám v tom nebude nikdo žádný hlasitým projevem bránit. Problém je stejný, jako s dámským oddílem či s oddílem pro cestující s dětmi - většina průvodčích si o tom myslí své a dodržováním zásad se nijak neobtěžuje. V railjetech je takto tichý dokonce i celý jeden vůz a často se dokonce děje to, že tam ticho je a slyšet lze maximálně tak někoho projít ze sousedních vozů, ale občas se i tam objeví moudrá osoba, co začne na celý vůz telefonovat... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1866 Registrován: 7-2017 |
Na části Hradečanů je to už teď, jenže už moc nejezdím, tak jsem si toho nějak nevšiml. Jsou ty prostory nějak označeny? Naposledy jsem jel před měsícem, v kupé (BD) s babou, co dokázala žvanit z Prahy až do Nymburka. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10473 Registrován: 8-2012 |
Takže opět únik tržeb. Tento popisovaný problém řeší dost zásadním způsobem ona nepotřebná pokladna Ony už (naštěstí) i ty ČD začínají chápat, že mít dvě koruny nákladů na to, aby vybraly korunu tržeb, je dlouhodobě nevýnosné.
電車オタク
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1529 Registrován: 1-2013 |
TH: i ty ČD začínají chápat, že mít dvě koruny nákladů na to, aby vybraly korunu tržeb, je dlouhodobě nevýnosné. "...žid Mautner byl toho názoru, že i prodělek je kšeft,..." (Ladislav Beran, Kriminálka v ofsajdu, vyd. MOBA Brno 2019) |
|
Komis
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 654 Registrován: 2-2019 |
mot: V pendolinech je celý vůz č.1 označen jako tichý, je to vyznačeno na všech sedadlech mj. přeškrtnutým mobilem. Dokonce, když jede málo lidí, by se ten oddíl dal nazvat "meditačním". Čas od času se najde někdo, komu zazvoní mobil, on řekne, nemůžu volat, jsem v tichém oddíle a pak si během deseti minut řeší svoje osobní záležitosti. Jsme holt lidé chybující. A taky se čas od času najde průvodčí, interně jí říkám bachařka, která všem jasně naznačí, že to s tím tichem v tichém oddíle myslí vážně. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 542 Registrován: 7-2017 |
Samozrejme to neplatí v SC 241, hlavne v čase predĺžených víkendov a voľna, kedy veľa dôchodcov mieri na Slovensko a vtedy je to peklo, nejaké pravidlá tichého oddielu sú všetkým hlboko niekde | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 30 Registrován: 4-2019 |
Ad KJŘ SŽDC. Právě jsem dostal od SŽDC odpověď na několik témat, mj. v dopise uvádí, že dosud nenašli ani je neoslovil žádný zájemce o vydání, přestože nikomu nebrání bezplatnému užití dat a to i komerčním způsobem (mám toto písemně pro případné zájemce). Čili buď opakovaně lžou nebo si nevidí na špičku nosu nebo zase lže někdo kdo zde avizoval soukromé vydání.....¨ A mimo jiné opět zmiňují, že o letošní KJŘ je možno soutěžit ..... (to je dle ńich naprosto normální způsob šíření KJŘ na veřejnosti.....a zde vůbec nevadí že jej tedy -jejich vlastními slovy- vydávat a distribuovat ...čili KJŘ z FB bude patrně sestaven z imaginárních vláken a k výherci bude teleportován...... |
|
Babilon
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4251 Registrován: 12-2007 |
nebo zase lže někdo kdo zde avizoval soukromé vydání..... Kdyby se mnou zde avizované soukromé vydání nepovedlo (z jakýchkoliv důvodů), jsem ochotný to vzít zpět na svá bedra. Jenom by se to nejspíš nestihlo do konce roku (tiskárny zejména před Vánoci netisknou na počkání). |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 31 Registrován: 4-2019 |
žádná urážka, nic o vlastních bedrech, spíš jen pro ilustraci (na téma SŽDC)...... | |
Babilon
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4252 Registrován: 12-2007 |
žádná urážka, nic o vlastních bedrech, spíš jen pro ilustraci (na téma SŽDC)...... Nevnímal jsem to jako urážku nebo něco podobného. Pouze chci ubezpečit, že KJŘ bude. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 539 Registrován: 6-2003 |
https://cs-cz.facebook.com/SZDC01/ Trochu scrolovat dolů. Tak rychle a moc uspechů |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 612 Registrován: 4-2013 |
Od prosince se rozšiřuje IREDO do Ždírce,Jilemnice,Žlebů,Zabřeha Jaktože v jizdnim řádu to čislo zony je jen vedle Ždírce... Ostatní v Jř čisla zón nejsou..??? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 370 Registrován: 6-2009 |
Sákryš na tu poslední otázku ne a ne najít odpověď... | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3993 Registrován: 6-2006 |
juki: Nesmysl. Trať 236 je určitě integrována IREDem déle. Zde na ukázku ještě současný JŘ. odkaz"Od prosince se rozšiřuje IREDO do Ždírce,Jilemnice,Žlebů,Zabřeha Jaktože v jizdnim řádu to čislo zony je jen vedle Ždírce... Ostatní v Jř čisla zón nejsou..??? " |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 613 Registrován: 4-2013 |
Jgcp: jo byla ale ale jen úsek Ronov a Třemošnice | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3708 Registrován: 12-2005 |
Babilon: Chápu to dobře, že KJŘ se budete pokoušet vydávat Vy. Příp. bych pak měl zájem | |
Babilon
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4256 Registrován: 12-2007 |
Chápu to dobře, že KJŘ se budete pokoušet vydávat Vy. Příp. bych pak měl zájem Tak už je to venku - https://zdopravy.cz/knizni-jizdni-rad-bude-ujal-se-ho-denik-zdopr avy-cz-38365/ |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3709 Registrován: 12-2005 |
Babilon: | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4878 Registrován: 5-2002 |
Babilon: Doufám, že vydavatel nebude zklamán . | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2128 Registrován: 4-2014 |
Honza o - asi zklamán nebude, objednávek bude celá fůra. Záleží jak se k tomu postaví SŽDC,protože SŽDC stále tvrdí, že o poskytnutí dat potřebných k vydání tištěného jízdního řádu ji zatím nikdo nepožádal, tak uvidíme jak se SŽDC bude tvářit, že na jízdní řád byli použity jejich otevřená data bez souhlasu k veřejné distribuci jiným subjektem než je SŽDC a MD. Něco podobného se dělo i s pomůckami pro GVD, kdysi existovala mnoho let stránka se všemi pomůckami GVD a to i s prohlášením majitele stránek, že se nejedná o žádná utajovaná data. Jenže od roku 2019 SŽDC ty pomůcky začala najednou považovat za své autorské dílo, tudíž bez jejího souhlasu to nesmí žádný jiný subjekt vydávat a zveřejňovat. Aby to tak nedopadlo i s tím tištěným jízdním řádem, protože jak SŽDC stále tvrdí nikdo ji o souhlas o vydání a o data jízdního řádu zatím nepožádal. |
|
Babilon
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4257 Registrován: 12-2007 |
Chápu to dobře, že KJŘ se budete pokoušet vydávat Vy. Byl jsem ochotný se toho ujmout a nějaké kroky už jsem činil. Nakonec to nebylo potřeba, protože se objevil vydavatel (nakladatel?), který to zvládne snadněji, ve vyšším nákladu a za nižší cenu. Děkuji všem, kteří mi nabízeli pomoc. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10480 Registrován: 8-2012 |
Luboš_3.21: Máte v tom úžasnej gulyás! Data jsou data. Data jsou veřejná (z moci úřední, např. pro CIS JŘ dle §40 zákona 266/1994 Sb. o dráhách) a nemůžou požívat ochrany dle autorského zákona (lze je max. považovat za úřední dílo, ale pravděpodobněji pod autorský zákon vůbec nespadají, protože nejde o výsledek jedinečné tvůrčí činnosti autora, tedy dílo). Takže na otevřená data nikdo souhlas nepotřebuje (to je jaksi obsaženo v té "otevřenosti", že) a pokud si je "přežvejká" po svém, nic mu nebrání taková data zpracovat. Autorskou ochranu lze maximálně dovozovat u té konkrétní podoby zpracování dat (tabulky, grafikonu, seznamu vlaků...), což je zřejmě ta popisovaná situace. Pokud si ale někdo vytvoří svou vlastní typografii a "zlom" do tisku, je do toho SŽDC prdlajs. A i tady by se dal vést dlouhý spor o tom, jestli provedení tabulky jízdního řádu není pořád "úřední dílo" nepožívající ochrany dle AZ, protože jízdní řád je SŽDC povinna zveřejnit podle §22 zákona o dráhách. (Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
|
|
Komis
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 658 Registrován: 2-2019 |
Zdá se, že některým lidem teď půjde o to, aby koza zdechla i sousedovi. (Aby se KJŘ stejně nevydal.) | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1385 Registrován: 5-2002 |
T_._H_.: Podívej se, co je na tom CISu pro volné užití veřejností, nekomerční i komerční, vystaveno. Nikdo nepotřebuje SŽDC o nic žádat, stačí stáhnout a tisknout."Autorskou ochranu lze maximálně dovozovat u té konkrétní podoby zpracování dat (tabulky, grafikonu, seznamu vlaků...), což je zřejmě ta popisovaná situace. " |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10482 Registrován: 8-2012 |
Tím spíš jsou spekulace nad nějakým souhlasem nesmyslné. P.S. tak jsme dohonili Švýcarsko, aspoň co se tisku KJŘ subjektem, který není železniční podnik, týče!
電車オタク
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8941 Registrován: 5-2002 |
Prostě si můžete vydat KJŘ z tabulek v PDF na webu SŽDC jen pro svoji osobní potřebu. Za tím účelem tam asi jsou. A nebo si z veřejných dat můžete vysázet vlastní obsah a podobu a prodávat. T.H. - domnívám se, že nejen typografie, ale i podoba tabulek např. čísel u poznámek je brána jako autorské dílo. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1875 Registrován: 7-2017 |
Myslíte, že v současném gumovaném JŘ ČD, převzatým nemlich od SŽDC, ČD řešili a.p. na tabulky a poznámky? | |
Babilon
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4258 Registrován: 12-2007 |
Prostě si můžete vydat KJŘ z tabulek v PDF na webu SŽDC jen pro svoji osobní potřebu. Řeč ale není o tabulkách na stránkách SŽDC, ale o tabulkách na stránkách celostátního informačního systému CIS JŘ. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 329 Registrován: 3-2016 |
...a když už tu někdo nakousl taky téma "Služebních pomůcek SŽDC", dají se někde na netu sehnat aktuální plánky žel. stanic??? | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 331 Registrován: 3-2016 |
...a ještě se zeptám: Jakou logiku má, že trať Plzeň--Cheb bude mít od nového JŘ číslo 178 ??? A proč číslo 170 bude (kromě úseku Praha-Plzeň, kde to tak bylo celá léta) nově přiděleno zrovna trati z Plzně na Klatovy ??? Předem díky. (Příspěvek byl editován uživatelem kyklop499.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2129 Registrován: 4-2014 |
Kyklop499 - To, že se ta trať přejmenovala ze 170 na 178 žádanou logikou nemá. SZDC musela jen ukázat, ze tam v baraku na nábřeží ti jeji zaměstnanci nesedí zbytečně a také vyvíjejí nějakou tu pracovní činnost. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 371 Registrován: 6-2009 |
No tak konečně jednou zase dobrá zpráva, že bude KJŘ Je sice fakt, že při cestování hledám veškeré info na netu a JŘ jsem v posl. letech kupoval víceméně z tradice, ale přece jen i v dnešní době moderních technologií kniha je kniha, kdykoliv si ji v klidu otevřít a listovat voňavými stránkami a nečučet furt do nějaké blbé obrazovky Mám jízdní řády od r. 1985 a jsem rád, že ani letošek doufám nebude vyjímkou Jinak kdy se předpokládá, že by mohl být venku? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 26 Registrován: 1-2017 |
Ke změně číslování, trať 270 aby vešla na jednu stranu rozdělili na rychlou a pomalou. Takže při přestupu na osobní např v Hranicích n. M. musím hledat pod jiným číslem stejnou, ale osobní trať. Takže fakticky na jinou stránku ale i jiné číslo. Takže pro vysvětlení, za sloupcen s rychlíkem byl sloupec s osobním. A nyní osobní jinde, to vymyslí jen novodobý magor! | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4426 Registrován: 6-2008 |
Babilon, Trainfun a jiní : Já se přidám ke gratulaci pro zdopravy.cz a vydání knižního JŘ... Chápu, že vybraní jedinci začnou i ty kteří umí stejně jako oni kromě telefonování i třeba mejlovat nás začnou sprchovat a provádět důkladnou očistu... Třeba mají doma sbírky motýlů... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13138 Registrován: 8-2004 |
152: Nerozumět řeči Váš kmen.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1876 Registrován: 7-2017 |
152: a kdo jede ze Šumperka do Holomóca/Přerova, tak to zase má bez listování. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 332 Registrován: 3-2016 |
Luboš_3.21: "To, že se ta trať přejmenovala ze 170 na 178 žádanou logikou nemá. SZDC musela jen ukázat, ze tam v baraku na nábřeží ti jeji zaměstnanci nesedí zbytečně a také vyvíjejí nějakou tu pracovní činnost." Jasně, rozumím, takže jsem si to myslel správně...! |
|
Babilon
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4259 Registrován: 12-2007 |
Jakou logiku má, že trať Plzeň--Cheb bude mít od nového JŘ číslo 178 ??? S tabulkami přes dvě strany prý bylo hodně práce, tak se SŽDC rozhodla vše předělat tak, aby se každá tabulka vešla délkou na jednu stranu. Zatímco rozdělení 170+178 mi přijde docela povedené, tak okolí Brna a Olomouce je podle mě hodně zpackané. Takže při přestupu na osobní např v Hranicích n. M. musím hledat pod jiným číslem stejnou, ale osobní trať. V původní verzi to bylo šílené, tabulky byly opravdu disjunktní. Po prvních stížnostech to aspoň zduplikovali, takže na 001 R Praha-Bohumín jsou i R na Brno, na 271 Přerov-Bohumín jsou všechny vlaky, nejenom Os, atd. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1872 Registrován: 7-2017 |
Zrovna 170+178 mi logiku s ohledem na finální stav (v několikaletém výhledu) provozu na těch tratích – (Praha-)Plzeň–Klatovy R16/P2, Plzeň-Domažlice/Cheb Ex6, (Pha/Plzeň-)Klatovy - ŽRuda je přestup, takže rozděleno... | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 26 Registrován: 2-2018 |
kyklop499: "Luboš_3.21: "To, že se ta trať přejmenovala ze 170 na 178 žádanou logikou nemá. SZDC musela jen ukázat, ze tam v baraku na nábřeží ti jeji zaměstnanci nesedí zbytečně a také vyvíjejí nějakou tu pracovní činnost." Jasně, rozumím, takže jsem si to myslel správně...! " Samozřejmě. Penzista někde od Plzně to ví nejlépe. Včetně toho, že SŽDC na žádném nábřeží nesídlí... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1877 Registrován: 7-2017 |
Tak ono v tom tištěným JŘ je to celkem jedno, vidíte celou 170 na dvou stránkách pod sebou, ale v e-podobě musíte překlikávat. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1374 Registrován: 8-2017 |
S tabulkami přes dvě strany prý bylo hodně práce, tak se SŽDC rozhodla vše předělat tak, aby se každá tabulka vešla délkou na jednu stranu. Zatímco rozdělení 170+178 mi přijde docela povedené, tak okolí Brna a Olomouce je podle mě hodně zpackané. Což ve chvíli, kdy se už není potřeba vejít na papír A5 na šířku, moc nedává smysl. Zbytek souhlas. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1878 Registrován: 7-2017 |
Papír na šířku = +- obrazovka 16:9. A ne každý má velkou obrazovku. Když dáte Praha - Cheb na výšku stránky byť A0, tak na malým monitoru bez rolování/klikání/posouvání přečtete co? Myslím, že se tomu říká "uživatelsky příjemné". (Příspěvek byl editován uživatelem mot.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1375 Registrován: 8-2017 |
Co je uživatelsky příjemnější - rolovat, nebo přehazovat tabulky? No a sice ne každý má velký monitor, ale zase ne každý má malý monitor. |
|
Babilon
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4260 Registrován: 12-2007 |
Což ve chvíli, kdy se už není potřeba vejít na papír A5 na šířku, moc nedává smysl. Ale fuj. Mít pdf-ko v rozumně vytisknutelné podobě bude mít smysl pořád. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1879 Registrován: 7-2017 |
Ony ty "cestovní" monitory dnes mají kolem 6 inčů . | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1268 Registrován: 11-2010 |
Luboš 321: SŽDC o naší aktivitě ví a samozřejmě máme jejich písemný souhlas. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2130 Registrován: 4-2014 |
Honzalb - tak ať vám to klapne. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 741 Registrován: 10-2010 |
Ke změně číslování, trať 270 aby vešla na jednu stranu rozdělili na rychlou a pomalou. Takže při přestupu na osobní např v Hranicích n. M. musím hledat pod jiným číslem stejnou, ale osobní trať. Takže fakticky na jinou stránku ale i jiné číslo. Takže pro vysvětlení, za sloupcen s rychlíkem byl sloupec s osobním. A nyní osobní jinde, to vymyslí jen novodobý magor! Hroch: Nerozumět řeči Váš kmen. Znamená to, že jeden traťový úsek úsek je nutné hledat ve více tabulkách. Třeba Tišnov - Brno v 250 a 251, Kolín - Praha v 001,002,230,011, namísto toho, aby byly v jedné tabulce uvedeny všechny vlaky jedoucí v pťíslušné trati (příslušném úseku. Jako napť u trati 031 Pardubice - Hradec Králové - Jaroměř nebo 231 Kolín - Nymburk - Praha. Jako cestujícího mě vubec nemusí zajímat, že někdo označil můj spoj jako jakousi linku. |
|
Babilon
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4261 Registrován: 12-2007 |
Kolín - Praha v 001,002,230,011 002 nemusíte, protože vše je i na 001. Tj. tady žádná změna, dneska taky potřebujete tři tabulky (010, 011, 230). Ale chaos bez pravidel to je. Na 002 jsou dálkové vlaky, ale už ne třeba Moravany Brno-Břeclav-Olomouc, ty jsou v regionální tabulce 252. Apod. |
|
Babilon
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4262 Registrován: 12-2007 |
SŽDC o naší aktivitě ví a samozřejmě máme jejich písemný souhlas. Informace z úterý: (odpověď na dotaz) "SŽDC mj. v dopise uvádí, že dosud nenašli ani je neoslovil žádný zájemce o vydání" (odpověď na FB SŽDC) "Nedá se koupit nikde, neprodává se." Doufám, že o vlacích na svých tratích mají o něco lepší přehled. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16 Registrován: 7-2018 |
K dispozici pomůcky GVD 2020 Pomůcky GVD |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2131 Registrován: 4-2014 |
Zelená krabice - Díky moc. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1881 Registrován: 7-2017 |
Tak kdo vyhledává třeba Běchovice - Kolín či Č. Brod - Praha, tak mu zase asi přijde výhodnější hledat na 011 než se prokousávat záplavou rychlíků. On ne každý jede Praha - Kolín. Vydávat souhrnný/linkový jízdní řád by asi mělo být věcí ROPIDu. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1269 Registrován: 11-2010 |
Babilon: U druhé odpovědi mají pravdu, ještě se neprodává "SŽDC o naší aktivitě ví a samozřejmě máme jejich písemný souhlas. Informace z úterý: (odpověď na dotaz) "SŽDC mj. v dopise uvádí, že dosud nenašli ani je neoslovil žádný zájemce o vydání" (odpověď na FB SŽDC) "Nedá se koupit nikde, neprodává se." Doufám, že o vlacích na svých tratích mají o něco lepší přehled." U první bych to ponechal bez komentáře, ale myslím, že vychází z toho průzkumu, co si prováděli na začátku roku mezi vydavateli. Jestli to je dostatečná aktivita, to bych nechal bez komentáře:-) |
|