Diskuse » Archiv 2019 » Modely a modelářství » Modely v měřítku TT a menším » Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 23. 11. 2019 | předcházející | další |
Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 23. 11. 2019dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Emil Švec
|
|
Neregistrovaný host |
Moje nechtěná zkušenost se skříní do vrtule (Molata samozřejmě). Zapomněl jsem jej v létě ráno na jižním parapetu a šel na výlet. Na oběd jsem těsně přes deformací vlastní vahou našel totálně gumový odlitek, který jsem položil domů do stínu a on tak ztvrdl. Ani laku (sprej) se dokonce nic nestalo. Ale tento postup nemohu doporučit |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1123 Registrován: 5-2002 |
Do vrtule zkroucený traťovácký placák Pa/Smmp z pravěku firmy SDV - nahřáto a vyrovnáno fénem na vlasy.
From station to station, back to Düsseldorf City
Meet Iggy Pop and David Bowie Trans-Europe Express |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1014 Registrován: 1-2012 |
No jo, ty máš vlasy, ale co když někdo nemá vlasy, tak nemá ani fén. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3256 Registrován: 7-2017 |
poprosit manželku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1124 Registrován: 5-2002 |
A kdo nemá ani vlasy, ani vlastní manželku, může požádat fénu manželky bližního svého.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3259 Registrován: 7-2017 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1015 Registrován: 1-2012 |
Petr to myslel dobře, jen já starý rozvedený mládenec jsem si rýpl. A je z toho sranda. PS. Vlasy mám a ještě většinu černých |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 204 Registrován: 8-2017 |
Díky všem za radu. Já mám vlasů taky dost, i když pravda už prošedivělé. Přesto fén nevlastním. Mám i manželku a ta fén vlastní, taky dcera, co by profesí kadeřnice, ho asi ve svých fidlátkách má. Přesto vyzkouším tu vodní lázeň. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 607 Registrován: 12-2006 |
K recenzi BR 65.10 od Gützola jsem přihodil ještě doplňující galerku: http://www.trainmania.info/br65.html
------------------------------------------------
www.trainmania.info • www.trainmania.rajce.idnes.cz • www.youtube.com/user/trainmaniak |
LAMA
|
|
Neregistrovaný host |
Diky za super debatu dobre jsem se zasmal... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3263 Registrován: 7-2017 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9669 Registrován: 5-2002 |
Včera nad hračkolejištěm vyšlo slunce... Svítí mi tam jen hodně krátce, jinak ho pořád něco cloní. Foto úplně o ničem, ale s přirozeným světlem. |
LAMA
|
|
Neregistrovaný host |
super momentka... Ja si o dennim svetle muzu nechat jen zdat. Me mini kolejiste sidli ve sklepni koji bez oken... Proto muj barvocit na tvorbe krajiny bude urcite defektni... Proto se snazim vymyslet mestske kolejiste. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 79 Registrován: 9-2008 |
Dobry vecer, I finished the RY100 from bodymodel.cz Ahoj Martin |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1947 Registrován: 4-2006 |
Murten: it's in TT, right? Definitely that's nice, looks really fine!
Zlámalíkovy mašinky: tt120.webnode.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1874 Registrován: 7-2017 |
LAMA: "Proto se snazim vymyslet mestske kolejiste." Znáš tohle? http://www.carendt.com/category/small-layout-scrapbook/ Tady máš námětů na městská a průmyslová minikolejiště stovky. Dokonce i v interiérech. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 80 Registrován: 9-2008 |
Hello, @ Zlámalík Thanks a lot. Yes the model is in TT. |
Vašut
|
|
Moderátor Číslo příspěvku: 1910 Registrován: 5-2002 |
Pánové, zvláště ti, co stavěli U 37.0. Nemáte nějaké fotky z postupu stavby? zvláště pak z "boje" s továrním pojezdem a info, jaký motor se tam vejde? výrobce mi nebyl schopen sdělit typ motoru, akorát psal, že už se snad nedělá. V současné době se dá sehnat akorát tohle, tak nevím, jestli je reálné to rozpižlat a dát tomu požadovaný tvar... Díky
Kdo spí, nezlobí...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2117 Registrován: 7-2003 |
Mám prosbu - nemáte tip na někoho na jižní Moravě, komu bych mohl svěřit pár mašinek z mého dětství a on by se na ně podíval a zkusil dát nějakou dohromady? Děda by je chtěl opravovat vnukovi sám, ale oprava ŠD od Itesu dopadla tak, že skončil v popelnici, tak tomu chci zavčas zabránit... Díky. |
Kyslik
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 488 Registrován: 1-2010 |
Nezbyly někomu dvě madla navíc z leptu pro úpravu T449 v TT? To Tomášem: ozvi se do mailu s těma mašinkama. |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12887 Registrován: 4-2003 |
Nezkoušeli jste někdo digitalizovat starší rosničku od Tilliga (tu bez rozhraní, ale už s kostkovým motorem) rosničkovým dekodérem PeLi? »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3284 Registrován: 7-2017 |
ad Kyslik - nemá to v sortimentu DH loko? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2118 Registrován: 7-2003 |
Kyslik : poslal jsem vzkaz tady přes obálku, kdyby to nedošlo, můj email je pod nickem. Díky. |
Kyslik
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 489 Registrován: 1-2010 |
Zeuke: ten lept mám, akorát mě jedno madlo spadlo a nemozu ho najít a dávat kus kulatiny se mě nechce bo by to vypadalo blbě |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 349 Registrován: 1-2012 |
Petr_k: Taky se přidám s dotazem na digitalizaci rosni, moc toho nenajezdila a po přechodu na digi provoz bych si ji rád upravil. Děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1948 Registrován: 4-2006 |
PetrK, Václav: předělával jsem novější Rosňu a pak jednu Zeuke (ale s Mashimou). Ale jak se dívám, co píše Vovo na MojeTT, tak z u verze s "kostkou" záludnosti nebudou - maximálně zkrátit závaží, aby se vešly desky se světly. Kondenzátor a tlumivky samozřejmě vyhodit. A když se vejde, doporučuju někam nacpat powerpack, aspoň 300 uF, plošky na PeLi desce jsou. Víc info u mě na webu, viz níže. Jo, a bacha na sběrací plíšky, úprava viz Moduly Brno nebo Trainmaniak. (Příspěvek byl editován uživatelem Zlámalík.)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1949 Registrován: 4-2006 |
Kyslik: Madla z drátu bych se nebál, když dáš o něco silnější (0,4). Případně ho ohni a pilníkem trochu stáhni kraje do "čtverata". Zde na čele zábradlí z leptu a rohová část kolem schůdků z drátu 0,4:
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 210 Registrován: 8-2017 |
Když jsem se tu nedávno ptal na rovnání/ohýbaní resinových dílů modelů, tak to bylo kvůli tohoto. Nabízím srovnání s modelem Tillig. A pokud by někomu zbytečně ležel lept tohoto vagonu od Hekttora, tak bych měl zájem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 20 Registrován: 1-2017 |
Mám takový pociz, že Pavlas dělal tu stavebnici právě z hektorova leptu. I tu italskou posunku. Pavel |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1125 Registrován: 5-2002 |
Teď je ovšem otázka, který z těch dvou je mimo měřítko. Skoro bych si tipnul, že Tillig
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3301 Registrován: 7-2017 |
jojo...Tillig je menší...mám ještě od Lorenze a ten je správně |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 545 Registrován: 4-2010 |
Souhlasím, z uvedených fotografií mi Tilligova připadá podivně krátká.
Bakovští příznivci železnice: http:/www.zeleznice-bakov.wz.cz/
videa na YouTube: https://www.youtube.com/user/JamesC7x |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3302 Registrován: 7-2017 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 212 Registrován: 8-2017 |
V rubrice Staré modely, jsem psal něco o zelených patrech. V neděli jsem si hrál chvilku na dobu, kdy jsem jezdil na internát do Valmezu. Tak snad neurazím Tu M262 jsem koupil ještě v minulém století od pana Bártka, aby někdo neřekl, že se chlubím cizím peřím. Balm je odlitek od Molaty a podvozek od p. Pletichy. |
LAMA
|
|
Neregistrovaný host |
Opet kratke video s Laminatkou, bez hudby... https://youtu.be/KPxUo7EGliQ Dekuji vsem za Info. |
LAMA
|
|
Neregistrovaný host |
Jedna fotka na tema patra...ale v Memo pripade v enku |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3316 Registrován: 7-2017 |
pěkné..... |
skutečný midar
|
|
Neregistrovaný host |
Nevíte někdo, jak opravit nefunkční přední svícení u Tauruse od PIKO? Koncová světla svítí. Přední bílá občas probliknou. Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3327 Registrován: 7-2017 |
pokud to jezdí v analogu,byl bych snad radši aby to nesvítilo vůbec |
skutečný midar
|
|
Neregistrovaný host |
Ano, v analogu. Díky za radu... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3329 Registrován: 7-2017 |
protože to je akorát k zlostitáhnout vlak a svítit dozadu červenejma...nebo ve dne reflektorem či vlak ala 80.léta a svítit... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 217 Registrován: 1-2011 |
No, ale Taurus v 80. letech minulého století určitě taky nejezdil. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3332 Registrován: 7-2017 |
to ne...to je výjimka.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 214 Registrován: 8-2017 |
Tak že rozšlapat, bo je to analog. Když to není digitál, tak se o tom nemá cenu vůbec bavit. Opravdu mi nevadí, že to svítí dozadu červenýma a táhne za sebou soupravu a svítí to i ve dne a vším, co v předu má. A když to nemá světla vůbec, taky si i s tím pojezdím. Tak že pokud dneska někdo neprovozuje "digitál", tak by se tu ani neměl ozývat? Vím, že pokrok nezastavíš, ale jsou i modeláři, kteři mají hlouběji do kapsy, nebo mají staré modely, které digitalizovat tak lehce nejde a přesto si s nimi rádi "pohrají". Ale asi jsem staromódní. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9672 Registrován: 5-2002 |
Taky jsem dneska chtěl něco rozšlapat, ale pak jsem místo toho raději dodělal funkční horní reflektor, který je originálně jen namalovaný... (Příspěvek byl editován uživatelem 353.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9673 Registrován: 5-2002 |
Vůbec mám takové osvětlovací období. Rozsvítil jsem třeba tendr u 35.1111 BTTB. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3345 Registrován: 7-2017 |
ad ladis - a to jsem přesně i játaky nedělám digitál...a vůbec mi to nevadínaopak,mám i historické sbírkové modely,a ty také semtam projedu..mít digitál,musel bych mít kolejiště dvě...a to zas ne |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 549 Registrován: 4-2010 |
zeuke: A nebo mít jen jedno s možností volby mezi analogem a digitálem. My to doma máme skoro taky tak. Hotové modely v digitálu, ale před úpravou je někdy potřeba je ozkoušet v analogu. U jednoho modeláře jsem už tuto úpravu určitě viděl, bylo to ukázané i na videu. Jen teď nemůžu najít kde to bylo.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 586 Registrován: 5-2013 |
On tu někdo tvrdí že se má analog zahodit nebo co plašíte, kurňa čtěte a nevyvolávejte nějaké ohnivé diskuse když tu není spor, nebo snad myslíte, že vyznáním se zde, každého dalšího kdo se ještě na digitál nezmohl skutečnýmu midarovy a jeho problému nějak pomůže? Midare a neblikají ti náhodou i ty koncovky a jen si se toho nevšiml? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1953 Registrován: 4-2006 |
Jamesc, zeuke: tak na tom přepínání snad nic není, ne? Prostě ty dva dráty z kolejiště píchnu do FZ1 nebo do centrály. Příslušenství může být v analogu a je to. Spousta lidí to tak má, i já. Potíž může nastat s různejma bezpečnostníma úsekama, který v analogu mají smysl a v digitálu už třeba ne, ale na běžným domácím oválu no problem. (Příspěvek byl editován uživatelem Zlámalík.)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 550 Registrován: 4-2010 |
Přesně to tak dělám i já. Reagoval jsem na jen na názor dvě kolejiště pro digital nebo analog. Nechal jsem se trochu unést samozřejmě. Analog určitě nezatracuji. Naopak, sám jsem v analogu ještě před rokem také jezdil a na digitál přešel až pod podmínkou, že najdu "levné" dekodéry a vhodné i pro starší modely. Jinak příslušenství zůstalo v analogu. A omlouvám, i díky mě diskuze směřovala jinam. Ale abych jen nekecal. Vraťme se prosím k prvotnímu problému s Taurusem. Dumali jsme nad tím i s otcem, jak poradit a otázku od Sey bych s dovolením doplnil: problikávají bílá světla na jednom čele, nebo i na druhém při změně směru jízdy?
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 416 Registrován: 10-2005 |
Ahoj kolegové, modeláři. Dal jsem se do stavby 423.0 a upravuju pojezd z BR81 v TT. Pojezd je dost hlučný a to i v případě, že motor točí jen se šnekem bez zpřažených náprav. Tzn. pouze kardan, mezikolo a šnek. Motor je nová mashima 1020D. Mám podezření na hnědé mezikolo mezi kardanem a šnekem. Neřešil jste to někdo? Předem děkuji za reakce. Zdeněk |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 252 Registrován: 8-2018 |
Něco o stavbě trolejového vedení. video 2 video 1
Můj web:Kolejiště Trutnov tt
742.013,014,029,030,049,058,077,078,079,080,091,092,093,111,113,126,127,148,149,196,209,211,315 Kocouři, kteří prošly LD Trutnov. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3350 Registrován: 7-2017 |
taky jsem si vždycky říkal že trolej je pro mě vysoká škola..... |
skutečný midar
|
|
Neregistrovaný host |
Say, Jamesc: červená svítí pořád bez problikávání, bílá přední vůbec, občas probliknou na výhybce. Když jsme model kupoval jako bazarovku, tak nějakou dobu svítily obě... |
Schotek
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 79 Registrován: 6-2011 |
midar: Takto se někdy chovají LEDky v LED žárovce, když dostanou facku od přepětí - některé čipy svítí slabě (případně problikávají) a je na nich větší úbytek napětí, takže další ledky v sérii nesvítí vůbec. Přepětí mohla způsobit indukčnost motoru. Konkrétní mašinku neznám, ale pokud zvládnete s měřákem najít, kde mají diody + a -, tak by šly vyzkoušet samostatně. Napájení by muselo být přes odpor 2k2 ze zdroje 6-12V (postupně zvyšovat) - vychází to na proud diodou do 5mA. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 484 Registrován: 10-2013 |
Výsledek vypadá pěkně, ale drží se tom dobře pavučiny a prach a dost dobře nelze čistit prostor pod zadrátovaným prostorem, protože vždy něco ulomíte nebo ohnete. Nejefektivnější je zadrátovat jednokolejku a mít na ní několik malých nádraží - nejlépe jen dvojkolejné výhybny, aby se to dalo jednoduše čistit od prachu a pavouků. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 253 Registrován: 8-2018 |
Je to sice pěkné, ale poněkud nepraktické. Ale stejně bych to chtěl zkusit.
Můj web:Kolejiště Trutnov tt
742.013,014,029,030,049,058,077,078,079,080,091,092,093,111,113,126,127,148,149,196,209,211,315 Kocouři, kteří prošly LD Trutnov. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 22 Registrován: 1-2017 |
Midar: moje všechny Taurusy od Pika nají žárovičkové osvětlení a svítí jen dopředu. Tak Ti to někdo přebastlil neodborně na ledky. Pavel |
skutečný midar
|
|
Neregistrovaný host |
152: Myslím, že má z výroby v analogu oboje svícení zároveň. Píše to tak i Trainmaniak v recenzi...} |