Diskuse » Archiv 2019 » Modely a modelářství » Modely v měřítku TT a menším | předcházející | další |
Modely v měřítku TT a menšímdolů |
autor | příspěvek |
---|---|
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 432 Registrován: 5-2017 |
LAMA Pekná prácička!
VEB Elektroinstallation Oberlind (Sonneberg), DDR
Poškodený bol smrteľne zranený a jeho liečenie potrvá šesť až sedem dní. J. Spišiak, ex Policajný prezident SR |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3745 Registrován: 7-2017 |
hmmm...i v eNku se koukám dají dělat kouzla! |
LAMA
|
|
Neregistrovaný host |
Hezke dopoledne.Diky za podporu pri mem bastleni... Tesim se ,az dam stroje do provozu ... stavba kolejiste jde ale pomalu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3751 Registrován: 7-2017 |
ale vypadá to pěkně!! |
EIO
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 438 Registrován: 5-2017 |
Pomaly, ale isto. Vidím že si začal veľmi dobre...
VEB Elektroinstallation Oberlind (Sonneberg), DDR
Poškodený bol smrteľne zranený a jeho liečenie potrvá šesť až sedem dní. J. Spišiak, ex Policajný prezident SR |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 379 Registrován: 1-2012 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 613 Registrován: 12-2006 |
------------------------------------------------
www.trainmania.info • www.trainmania.rajce.idnes.cz • www.youtube.com/user/trainmaniak |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2025 Registrován: 7-2017 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3788 Registrován: 7-2017 |
krásné PFky!!...mají nápad |
LAMA
|
|
Neregistrovaný host |
https://youtu.be/LO5wORkb1Bw Krasne Vanoce vsem preji ja, i ma cela rodina |
LAMA
|
|
Neregistrovaný host |
Par fotografii z odkazu, ktery v mem podani opet nefunguje... Jen jsem si pri nataceni tohoto videa uvedomil, ze jsem si timto kolejistem, Laminatkama a patrakama splnil svuj 35 lety sen... To je svim zpusobem dost strasidelne. Mam ale presne tu pravou Vanocni radost, i kdyz je to vse postaveno zatim jen na hrubo. Doufam, ze i vy ostatni to mate taky tak radostne a stastne. |
LAMA
|
|
Neregistrovaný host |
https://youtu.be/lF01u64BMBo Netusim proc,ale me odkazy nefunguji...mozna jsem uz starej |
LAMA
|
|
Neregistrovaný host |
Jeste obrazek, a uz dam pokoj... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1048 Registrován: 1-2012 |
Ad Lama. Pěkné, také jsme měli tuto myšlenku, já mám HO, brácha měl N a chtěli jsme také dělat laminátku, pak to brácha nechal být a já se věnoval HO a HOe. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3844 Registrován: 7-2017 |
jak tak pozoruju,v dnešní době i to eNko začíná být úžasné...co vše nového se vyrábí... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 169 Registrován: 10-2009 |
LAMA: Moc pěkné. Ty sis splnil svůj sen, dal sem pár obrázků, a to dost mě to navrtalo - zkusit si laminátku postavit taky. Spolu s patrákama mě vozily na vojnu Neuděláš ještě okénka v ohybu střechy tmavou barvou? |
LAMA
|
|
Neregistrovaný host |
Asi mnoho eNkaru si sni o par ceskych nejen elektrickych lokomotivach z dob CSD. BOBINA, KRYSA,PANTOGRAF...a Laminatka. Tyto vsechny by si zaslouzily profesionalni zpracovani v digitalu. Par vlastovek, v podobe BREJLOVCE, SERGEJE, RAGULINU a PERSINGU jsou velkym prinosem pro tohle meritko. Bohuzel sleduji situaci v Nemecku a zeleznice v modelovem meritku rychle upada.... Mlades ma zajem o herni konzole, pc symulatory a jine. Nepotrebuji misto ani udrzbu. Kamkoliv prijdu na burzu, jsem tam jeden z nejmladsich ( 45 ). Je to skoda, ale setri se vsude. Proto jsem vdecny i za tu Piko Sestikolovou Laminatku, ktera asi vznikla nedopatrenim, nebo snad tehdy okouzlila nejakeho vlivneho konstruktera od teto firmy.Presto mi poslouzila Jako dobry zaklad pro me amaterske bastleni. |
LAMA
|
|
Neregistrovaný host |
Dp150: ano, udelam... mam jeste dlouhy seznam veci, ktere chci casem doladit. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3849 Registrován: 7-2017 |
máte pravdu...i já si tam připadám jeden z těch mladších/47/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 507 Registrován: 11-2015 |
Já teda nevím, pánové, jestli mluvíme o stejné burze, ale v Opletalce je nás mladších taky dost a člověk je kolikrát překvapen, kolik zjevně nadšených dětí s sebou berou sami prodejci |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3851 Registrován: 7-2017 |
jojo...tak je pravda že semtam jsou tam i děcka.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9686 Registrován: 5-2002 |
Po dvou večerech plných rozborek a sborek podvozků jsem naučil jezdit Baiky i po mojí lokálce. Fotky jsou jen screeny z videa, takže omluva za kvalitu. Na třetím je vidět Baiky už zvládají i extrémní poloměry . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1175 Registrován: 9-2013 |
https://youtu.be/BoWQmFXJrp8 Dva naše nové přírůstky. |
chlupac
|
|
Neregistrovaný host |
353...třetí foto: - jsou to skutečně Bai od Igry? Tak to bych nevěřil, že je možné je takhle převychovat R je kolik? Zásah jen do podvozků, nebo i do kinematiky? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1132 Registrován: 5-2002 |
Tuší někdo ze zdepřítomných, jestli se připravuje nějaká další série Bai a cisteren od IGRA a Kalugy od PIKO, aby nebylo nutné u poměrně drahých modelů odstraňovat nevhodné chodové vlastnosti z prvovýroby? (Příspěvek byl editován uživatelem Petr Barchánek.)
From station to station, back to Düsseldorf City
Meet Iggy Pop and David Bowie Trans-Europe Express |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2050 Registrován: 7-2017 |
Petr_barchánek: "Tuší někdo ze zdepřítomných, jestli se připravuje nějaká další série...Kalugy od PIKO, aby nebylo nutné u poměrně drahých modelů odstraňovat nevhodné chodové vlastnosti z prvovýroby?" Po vlně kritiky začalo PIKO na přání přikládat k modelu Kalugy v TT bandáže na hnací nápravu. Tím pádem model může mít jednu hnací nápravu a proud sbírá jen tou druhou, nehnací. Na českém modelářském fóru modely.biz dále kolega Střelec nabídl možnost odlévání dodatečného závaží z olova - jako střelec z historických zbraní má s touto technologií značné zkušenosti získané při odlévání kulí . To se ale dá použít jen pro analogovou verzi za cenu likvidace průhledu kabinou strojvůdce. No a od IV.Q/2020 bude Piko dodávat konverzi Kalugy na verzi T 203.05 s československými nápsiy z epochy IV; jestli to bude spojeno s nějakou zásadní předělávkou, není zatím nikde uvedeno, ale třeba by dalo se prostřednictvím některých prodejců na výrobce zatlačit - čas na to zatím je. |